Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Το ύψος του νεογνού φτάνει τα 90 εκατοστά και το βάρος τα 90 κιλά είναι ιδιαίτερα χαριτωμένο και παιχνιδιάρικο
Απάντηση: η κυοφορία του θηλυκού κρατάει 22-23 μήνες
Απάντηση: Η διάρκεια ζωής του φτάνει κατά μέσον όρο τα 70 χρόνια.
Απάντηση: Παρά το τεράστιο μέγεθος τους και το μεγάλο βάρος τους διανύουν περίπου 10 χιλιόμετρα σε 1 ώρα ενώ όταν βρεθούν σε κατάσταση πανικού φτάν...
Απάντηση: Οι ελέφαντες ζουν σε κοπάδια των 15-30 ατόμων και μετακινούνται συνεχώς μέρα και νύχτα για την αναζήτηση τροφής και νερού. Είναι ιδιαίτερ...
Απάντηση: Εκπαιδεύεται σχετικά εύκολα και εξημερώνεται, οι πρώτοι δε εξημερωμένοι ελέφαντες θεωρούνται αυτοί στην Ινδία στους προ Χριστού αιώνες πο...
Απάντηση: Κάθε χαυλιόδοντας στα ενήλικα αρσενικά φθάνει το μήκος των 3 μέτρων και βάρος από 25-50 κιλά ενώ στα θηλυκά δεν ξεπερνά τα 10 κιλά
Απάντηση: 5 κιλα λιγοτερο απο την αδερφη μου. χαχχαχχα
Απάντηση: Ο Αφρικανικός ελέφαντας είναι μεγαλύτερος με ύψος που φτάνει τα 3,9 μέτρα και βάρος τους 7,5 τόνους
Απάντηση: τραβα μπρος και μη σε νοιζει ιψιφα και λορενατε
 

πωσ γινετε η αναπαραγωγη ελεφαντα?????

Με την ελεφαντίνα.
δυσκολα.....τοσο βαρυσ που ειναι αντε να πεσει πανω στο θυλικο!!!!!!!!!!!!!!!
Σχετικές ερωτήσεις
Να πας στη βουλη και στη Μερκελ και να τους πιεις τι αίμα
posa gonata exei o elefantas
Η εγκυμοσυνη ενος ελεφαντα διαρκει 22 μηνες και εκ των πραγματων δε γενναει καθε χρονο.
περιπου 70 χρονια
Τα θηλυκά φτάνουν σε σεξουαλική ωριμότητα σε ηλικία 2-3 ετών. Εάν είναι υγιές, το θηλυκό μπορεί να γεννήσει ένα μικρό κάθε χρόνο επί 12 χ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Άγρια ζώα

Απάντηση:
Να πας στη βουλη και στη Μερκελ και να τους πιεις τι αίμα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
posa gonata exei o elefantas Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η εγκυμοσυνη ενος ελεφαντα διαρκει 22 μηνες και εκ των πραγματων δε γενναει καθε χρονο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
περιπου 70 χρονια Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα θηλυκά φτάνουν σε σεξουαλική ωριμότητα σε ηλικία 2-3 ετών. Εάν είναι υγιές, το θηλυκό μπορεί να γεννήσει ένα μικρό κάθε χρόνο επί 12 χρόνια. Η κύηση διαρκεί 35 μέρες και τα δίδυμα είναι σπάνια. Το ζευγάρωμα γίνεται μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαρτίου, που είναι το καλοκαίρι του νοτίου ημισφαιρίου. Το μικρό κοάλα, που καλείται joey, είναι τυφλό και δεν έχει τρίχωμα και αυτιά. Κατά τη γέννησή του έχει το μέγεθος φασολιού. Αμέσως σκαρφαλώνει μέχρι το μάρσιπο της μητέρας του, μπαίνει μέσα και προ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το ύψος του νεογνού φτάνει τα 90 εκατοστά και το βάρος τα 90 κιλά είναι ιδιαίτερα χαριτωμένο και παιχνιδιάρικο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
η κυοφορία του θηλυκού κρατάει 22-23 μήνες Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η διάρκεια ζωής του φτάνει κατά μέσον όρο τα 70 χρόνια. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Παρά το τεράστιο μέγεθος τους και το μεγάλο βάρος τους διανύουν περίπου 10 χιλιόμετρα σε 1 ώρα ενώ όταν βρεθούν σε κατάσταση πανικού φτάνουν και τα 40 χιλιόμετρα την ώρα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι ελέφαντες ζουν σε κοπάδια των 15-30 ατόμων και μετακινούνται συνεχώς μέρα και νύχτα για την αναζήτηση τροφής και νερού. Είναι ιδιαίτερα κοινωνικά ζώα και η αγέλη τους συνήθως αποτελείται από ένα ηλικιωμένο θηλυκό, απο τη νεώτερη ώριμη κόρη και από διάφορες ηλικίες και των 2 φύλων.Το γηρεότερο θηλυκό εποπτεύει τις διάφορες δραστηριότητες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εκπαιδεύεται σχετικά εύκολα και εξημερώνεται, οι πρώτοι δε εξημερωμένοι ελέφαντες θεωρούνται αυτοί στην Ινδία στους προ Χριστού αιώνες που χρησιμοποιήθηκαν στις μάχες. Ακόμη και σήμερα οι ελέφαντες στις περιοχές της Ινδίας και της Μαλαισίας χρησιμοποιούνται για την μεταφορά βαριών αντικειμένων, στις παρελάσεις και τις μεγάλες γιορτές και παγκοσμίως σε διάφορα τσίρκα για επιδείξεις. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κάθε χαυλιόδοντας στα ενήλικα αρσενικά φθάνει το μήκος των 3 μέτρων και βάρος από 25-50 κιλά ενώ στα θηλυκά δεν ξεπερνά τα 10 κιλά Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
5 κιλα λιγοτερο απο την αδερφη μου. χαχχαχχα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο Αφρικανικός ελέφαντας είναι μεγαλύτερος με ύψος που φτάνει τα 3,9 μέτρα και βάρος τους 7,5 τόνους Διαβάστε περισσότερα...
θελω να μαθω ποιο ειναι το πατρικο συστημα ενος ελεφαντα
Απάντηση:
τραβα μπρος και μη σε νοιζει ιψιφα και λορενατε Διαβάστε περισσότερα...
πως γινεται η αναπαραγωγη της αρκουδας;
Απάντηση:
Η αρκούδα είναι ζώο μονήρες (μοναχικό) και κινείται κυρίως το ξημέρωμα, το σούρουπο και το βράδυ. Οι ώρες αυτές της ημέρας, της παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια εφόσον δεν συμπίπτουν με τις ώρες της ανθρώπινης δραστηριότητας. Επίσης, το λιγοστό φως την κάνει να περνάει απαρατήρητη. Το θηλυκό και το αρσενικό συναντιούνται μόνο την εποχή του ζευγαρώματος (από τέλη Μαΐου ως τέλη Ιουλιου). Το αρσενικό είναι ικανο να διανύσει μεγάλες αποστάσεις σε αναζήτηση θηλυκού συντρόφου. Το θηλυκό γεννάει κάθε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο ελέφαντας δεν μπορεί να αναπαραχθεί πριν από την συμπλήρωση των 15 χρόνων και η κυοφορία του θηλυκού κρατάει 22-23 μήνες Το ύψος του νεογνού φτάνει τα 90 εκατοστά και το βάρος τα 90 κιλά είναι ιδιαίτερα χαριτωμένο και παιχνιδιάρικο. Η διάρκεια ζωής του φτάνει κατά μέσον όρο τα 70 χρόνια. http://www.youtube.com/watch?v=cQJRJrlH4lo Διαβάστε περισσότερα...
ποσες φορες αναπαραγον; ποσα μικρα κανουν;
Απάντηση:
Μία φορά το χρόνο, ένα μικρό. Διαβάστε περισσότερα...
poses fores gennaei o elefantas
Απάντηση:
Μία φορά το χρόνο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για να μπορούν να την χρησιμοποιούν σαν χέρι και να πιάνουν από χαμηλά και από ψηλά φυτά χόρτα και φρούτα για να τρώνε. Η προβοσκίδα τους βοηθούσε να επιβιώσουν και σύμφωνα με τον νόμο της εξέλιξης, ότι χαρακτηριστικό βοηθάει στην επιβίωση και την αναπαραγωγή, παραμένει. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
η προσαρμογη της αρκουδας στο περιβαλλον της ειναι πολυ καλη Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Προστατευεται απ το τριχωμα της που την κανει δυσδιακριτη απ τους εχθρους της. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
γιατι τα ζωα συμβιλιζουν κατι? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ειναι απ τα μεγαλυτερα σαρκοβορα της φυσης τρεφεται απο αλλα ζωα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μερικα ειναι η καφε αρκουδα,η αλεπου,το γουρουνι και οι αρουδαιοι. Διαβάστε περισσότερα...
Ο ιπποπόταμος (Hippopotamus amphibius - Ιπποπόταμος ο αμφίβιος) είναι μεγάλο φυτοφάγο θηλαστικό της οικογένειας των ιπποποταμιδών, που ζει στην Αφρική. Πίνακας περιεχομένων [Απόκρυψη] 1 Χαρακτηριστικά 2 Συγγένειες 3 Πού ζει 4 Συμπεριφορά 5 Εξαφάνιση 6 Αναφορές 7 Εξωτερικοί δεσμοί Χαρακτηριστικά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα] Οι ιπποπόταμοι είναι ζώα κοινωνικα που ζουν σε αγέλες με πληθυσμό έως και 40 ζώα. Η διάρκεια ζωής τους είναι 40-50 έτη. Τα θηλυκά φτάνουν στη σεξουαλική ωρίμανση στα 5 με 6 χρόνια τους και έχουν κύηση διάρκειας 8 μηνών. Έχουν μήκος 3,5 μέτρα και 1,5 μέτρα ύψος στο ακρώμιο, και θεωρούνται, μαζί με το λευκό ρινόκερο τα μεγαλύτερα στεριανά ζώα μετά τον ελέφαντα (οι γνώμες των ειδικών διίστανται ως προς το ποιο από τα δύο είναι μεγαλύτερο). Ιπποπόταμος με το μικρό του στον ζωολογικό κήπο της Πράγας Φαίνεται ότι οι αρσενικοί ιπποπόταμοι αυξάνουν διαρκώς σε μέγεθος σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους, ενώ οι θηλυκοί φτάνουν στο μέγιστο βάρος τους γύρω στην ηλικία των 25 ετών. Τα θηλυκά, που δεν ξεπερνούν τον 1,5 τόνο σε βάρος, είναι μικρότερα από τα αρσενικά (φυλετικός διμορφισμός), τα οποία μπορούν να ζυγίζουν έως και 3,2 τόννους. Παρά τον όγκο τους, οι ιπποπόταμοι τρέχουν γρηγορότερα από τον άνθρωπο. Η ταχύτητά τους ποικίλλει από 30 έως 50 χλμ/ώρα. Ιπποπόταμος κάτω από την επιφάνεια του νερού Τα μάτια, τα αυτιά και τα ρουθούνια του ιπποπόταμου είναι τοποθετημένα ψηλά στο κρανίο του. Αυτό του επιτρέπει να περνά τις περισσότερες ώρες της ημέρας μισοβυθισμένος στα νερά τροπικών ποταμών, αποφεύγοντας τη ζέστη και τα ηλιακά εγκαύματα. Για επιπλέον προστασία από τον ήλιο, το δέρμα του εκκρίνει μια φυσική αντιηλιακή ουσία με αντιβακτηριακές ιδιότητες, που είναι κόκκινη στο χρώμα, και καμιά φορά αναφέρεται ως «ιδρώτας αίματος», αλλά δεν είναι ούτε αίμα, ούτε ιδρώτας. Στην αρχή της έκκρισής της η ουσία είναι άχρωμη, αλλά γρήγορα γίνεται κόκκινη και καταλήγει καφέ. Συγγένειες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα] Όπως φαίνεται από το όνομα, οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν ότι οι ιπποπόταμοι είχαν συγγένεια με τα άλογα. Μέχρι το 1985 οι φυσιοδίφες τους κατέτασσαν μαζί με τα γουρούνια, λόγω των τραπεζιτών τους. Σήμερα θεωρείται ότι οι πλησιέστεροι εν ζωή συγγενείς του ιπποπόταμου είναι τα κήτη. [3] Πού ζει[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα] Πριν την τελευταία εποχή των παγετώνων, οι ιπποπόταμοι ζούσαν στη Βόρεια Αφρική και την Ευρώπη. Μπορούν να ζήσουν σε ψυχρότερα κλίματα με την προϋπόθεση ότι το νερό δεν παγώνει κατά το χειμώνα. Το είδος ζούσε στο Νείλο μέχρι τους ιστορικούς χρόνους, όπως αναφέρει ο Πλίνιος ο πρεσβύτερος, ενώ απολιθώματα ηλικίας 180.000 ετών έχουν βρεθεί στη Μάλτα. Ιπποπόταμοι ζουν μέχρι σήμερα στα ποτάμια και στις λίμνες της Ουγκάντα, του Σουδάν, του Κονγκό και της Αιθιοπίας, της Κένυας, όπως επίσης και στη Νότια Αφρική, (Μποτσουάνα, Νότια Αφρική, Ζιμπάμπουε, Ζάμπια). Πληθυσμοί ιπποποτάμων υπάρχουν επίσης στην Τανζανία και τη Μοζαμβίκη. Συμπεριφορά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα] Ένας ιπποπόταμος ανοίγει το στόμα του Οι ιπποπόταμοι αγαπούν να έχουν τη δική τους περιοχή. Ο αρσενικός ιπποπόταμος συχνά μαρκάρει μια περιοχή στην όχθη ενός ποταμού, όπου διατηρεί χαρέμι με θηλυκά, και την υπερασπίζει από άλλα αρσενικά. Στις διενέξεις επιστρατεύει τους κυνόδοντές του, που έχουν μήκος 50 εκατοστά, και το κεφάλι του, το οποίο χρησιμοποιεί ως πολιορκητικό κριό. Καθώς συχνά μπαίνουν στην περιοχή του αγρότες και τουρίστες, κι εκείνος την υπερασπίζει, θεωρείται από τα πιο επικίνδυνα ζώα στην Αφρική. Σκοτώνει κροκοδείλους και λιοντάρια και είναι υπεύθυνος για πολύ περισσότερους θανάτους ανθρώπων απ ότι άλλα ζώα της Αφρικής. [4] Ο ιπποπόταμος δεν κυνηγά ανθρώπους, αλλά υπερασπίζεται με σθένος την περιοχή του από αυτούς. Οι ιπποπόταμοι βρίσκονται σε ρηχά νερά. Βγαίνουν από το νερό τη νύχτα για να φάνε, και καταναλώνουν 50 κιλά φυτών καθημερινά. Οι ενήλικοι ιπποπόταμοι δεν επιπλέουν γενικά. Όταν βρίσκονται σε βαθιά νερά, προωθούνται πηδώντας στον βυθό. Οι μικρότεροι ιπποπόταμοι επιπλέουν και κινούνται συνήθως κολυμπώντας και κλωτσώντας με τα πισινά τους πόδια. Τα μωρά ιπποπόταμοι γεννιούνται κάτω από το νερό, με βάρος από 25 έως 45 κιλά, και πρέπει να κολυμπήσουν στην επιφάνεια για να πάρουν την πρώτη αναπνοή τους. Όταν το νερό είναι πολύ βαθύ γι αυτά, κάθονται στην πλάτη της μητέρας τους, και για να θηλάσουν κολυμπούν κάτω από το νερό. Οι ενήλικοι ιπποπόταμοι βγαίνουν στην επιφάνεια του νερού για ν αναπνεύσουν κάθε 3.5 λεπτά. Οι νεαροί πρέπει ν αναπνέουν κάθε 2 με 3 λεπτά. Η διαδικασία της ανάδυσης στην επιφάνεια και της αναπνοής είναι αυτόματη και συμβαίνει ακόμα κι όταν ο ιπποπόταμος κοιμάται, χωρίς να ξυπνήσει. Έχει αναφερθεί ιπποπόταμος που έμεινε κάτω από το νερό για 30 λεπτά. [5] Όταν ο ιπποπόταμος βυθίζεται στο νερό, κρατά κλειστά τα ρουθούνια του. Εξαφάνιση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα] Κρανίο ιπποπόταμου, με τους μεγάλους κυνόδοντες που χρησιμοποιεί στη μάχη Τρία είδη ιπποποτάμων (οικογένεια ιπποποταμιδών) εξαφανίστηκαν κατά την Ολόκαινο στη Μαδαγασκάρη. Το είδος νάνου ιπποποτάμου Phanourios minutis, ζούσε στην Κύπρο αλλά εξαφανίστηκε στο τέλος της Πλειστοκαίνου. Δεν είναι σίγουρο αν αυτό οφείλεται σε ανθρώπινη παρέμβαση. Το 2005 οι ιπποπόταμοι στο Κονγκό ήταν 800-900, ενώ το 1975 αριθμούσαν 29.000. Αυτή η μείωση αποδίδεται στον πόλεμο, στο ότι οι ιπποπόταμοι θεωρούνται επικίνδυνοι, και στο ότι η - παράνομη - πώληση του κρέατός τους είναι κερδοφόρα στη μαύρη αγορά.
Απάντηση:
Τρωγεται ο υποπποταμος; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ελεύθερα ή σε αιχμαλωσία? Σε αιχμαλωσία ζουν περισσότερα. Διαβάστε περισσότερα...
το ξερατε οτι οσοι δεν τρωνε κρεας και ζωα μπορουν να ζισουν μεχρι και 50 χρονια παραπανω απο οτι κανονικα??
Απάντηση:
Εσύ πώς το ξέρεις ακριβώς; Για να μπορέσει να ισχυριστεί κάποιος κάτι τέτοιο θα πρέπει να κάνει έρευνα σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, σε όλες τις μεριές του κόσμου, λαμβάνοντας υπόψη του όλες τις συνθήκες διαβίωσής τους & φυσικά η έρευνα αυτή θα πρέπει να διαρκέσει πάνω από αιώνα! Επομένως αυτό που ισχυρίζεσαι είναι τόσο αβάσιμο όσο & αυτό που είπες παραπάνω, ότι ο άνθρωπος είναι χορτοφάγος. Το αν ένα ζώο είναι χορτοφάγο ή σαρκοφάγο δεν είναι θέμα επιλογής & κατάλαβέ τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κινδυνευει με εξαφανιση κυρια απειλη της ο ανθρωπος και η ελλειψη διατροφης της απο το φυσικο της περιβαλλον λογω της συνεχους αλλαγης του τα τελευταια χρονια. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
παλιοτρομοκρατη.ου ρε Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 42 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: