Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Ανάλογα.Άν μιλάμε για mojito που φτιάχνεται με ρούμι με 40% αλκοόλ τότε θα είναι περίπου στο 40%(μπορεί 35%).Ανάλογα πόσο χυμό lime θα βά...
Απάντηση: Εκλεκτή ποικιλία αμπέλου που συναντάται, κυρίως, στο οροπέδιο της Τριπόλεως, σε υψόμετρο περίπου 6ΟΟ μέτρων, αλλά και στο νομό Μεσσηνίας....
Απάντηση: Το πιο γνωστό άναμα στην Κύπρο είναι το Βυζαντινό Νάμα της εταιρίας ΣΟΔΑΠ.Οπότε με λίγο ψάξιμο σε κάποια υπεραγορά θα το βρείτε.Εναλλακτι...
Απάντηση: Πιστεύω οτι είναι λίγο δύσκολο να βρείς μαρσάλα στην Αθήνα.Μπορείς όμως να κοιτάξεις στον Βασιλόπουλο επειδή κάνει εισαγωγές σε ορισμένα ...
Απάντηση: Ανάλογα την διάθεση σου.Εγώ πάντα προτιμούσα τα ποτά μου σκέτα για να καταλαβαίνω και τί πίνω.Ειδικά το Jack Daniels Silver Select και το...
Απάντηση: Γίνεται ο τρύγος και μαζεύονται τα σταφύλια.Στη συνέχεια μεταφέρονται στο πατητήρι οπου θα πάρουμε το χυμό τους ο οποιός στη συνέχεια θα ...
Απάντηση: κρασι απο μελι λιγο δυσκολο,κρασι με μελι ισως,το οινομελο που λεμε
Απάντηση: η απάντηση αυτή είναι εξαιρετικά εύκολη και η απάντηση στην ερώτηση σου είναι "δεν θα σου κοστίσει απολύτως τίποτα!" τώρα βέβαι...
Απάντηση: Όταν είναι στη γραμμή παραγωγής,τα τρυπάνε απο πάνω με βελόνα και εγχύεται μέσα το λικέρ γι αυτό και παραμένει υγρό το λικέρ και δεν πήζε...
Απάντηση: με τρίψιμο
 

Πως γινεται το οινομελο?

Σχετικές ερωτήσεις
μηπως θελεις να πεις ρακομελου?το οινομελο δε το εχω ακουσει ποτε εγω προσωπικα
Υλικά 500 ml κρασί λευκό ημίξηρο ή κόκκινο ημίγλυκο (εγώ προτιμώ το κόκκινο) 5 κουταλιά της σούπας μέλι 1 ξύλο κανέλα 5 γαρίφαλα (όχι...
Εεεεεεεεεεεεεεε πως????????
δεν σου λεω γιατι θα εχω μετα εγω την ευθυνη
Δεν ξέρω τις επιστημονικές ορολογίες αλλά απο όσο γνωρίζω το κόκκινο κρασί περιέχει ουσίες που βοηθούν την καρδιά και το κυκλοφορικό.Το λ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Αλκοολούχα ποτά

Απάντηση:
μηπως θελεις να πεις ρακομελου?το οινομελο δε το εχω ακουσει ποτε εγω προσωπικα Διαβάστε περισσότερα...
τι κρασί να χρησιμοποιήσω
Απάντηση:
Υλικά 500 ml κρασί λευκό ημίξηρο ή κόκκινο ημίγλυκο (εγώ προτιμώ το κόκκινο) 5 κουταλιά της σούπας μέλι 1 ξύλο κανέλα 5 γαρίφαλα (όχι λουλούδια) Εκτέλεση Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά το κρασί. Όταν αρχίσει και ζεσταίνεται ρίχνεται το μέλι, την κανέλα και τα γαρύφαλα. Ανακατεύεται καλά, μέχρι να πάρει μία πρώτη βράση και στη συνέχεια το βγάζεται από τη φωτιά. Σημείωση: Πίνεται ζεστό σε σφηνάκια χαμηλά στην αρχή γρήγορα και μετά σιγά σιγά... Μερικοί προσθέτουν και τριμμένη κανέλα για χ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εεεεεεεεεεεεεεε πως???????? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δεν σου λεω γιατι θα εχω μετα εγω την ευθυνη Διαβάστε περισσότερα...
ρε παιδια ακουω συνεχεια οτι το κοκκινο κρασι ειναι καλο για την υγεια κλπ κλπ κλπ ναι δεν λεω οτι εχουν αδικα αλλα και το λευκο δεν κανει καλο?μιλαμε παντα σε φυσιολογικες ποσοτητες
Απάντηση:
Δεν ξέρω τις επιστημονικές ορολογίες αλλά απο όσο γνωρίζω το κόκκινο κρασί περιέχει ουσίες που βοηθούν την καρδιά και το κυκλοφορικό.Το λευκό βοηθάει αλλά σε μικρότερο βαθμό.Πάντα με μέτρο έτσι;Ενα με δύο ποτηράκια την ημέρα(όχι γεμάτα) συνοδεία φαγητού. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα.Άν μιλάμε για mojito που φτιάχνεται με ρούμι με 40% αλκοόλ τότε θα είναι περίπου στο 40%(μπορεί 35%).Ανάλογα πόσο χυμό lime θα βάλεις.Άν μιλάμε για τα έτοιμα mojito του εμπορίου,αυτά περιέχουν 15% με 20% αλκοόλ αλλά ακόμα και να προσθέσεις και άλλο ρούμι(εκτός και αν το παρακάνεις) το ποσοστό του αλκοόλ πιθανά να φτάσει το 30%. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εκλεκτή ποικιλία αμπέλου που συναντάται, κυρίως, στο οροπέδιο της Τριπόλεως, σε υψόμετρο περίπου 6ΟΟ μέτρων, αλλά και στο νομό Μεσσηνίας. Από τους αμπελώνες της Μαντινείας παράγεται ένα περίφημο λευκό ξηρό κρασί με χαρακτηριστική φρουτώδη γεύση και υψηλή οξύτητα, που έρχεται στην αγορά ως ΟΠΑΠ "Μαντινεία". Το Μοσχοφίλερο είναι μέλος της ποικιλίας φιλέρι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το πιο γνωστό άναμα στην Κύπρο είναι το Βυζαντινό Νάμα της εταιρίας ΣΟΔΑΠ.Οπότε με λίγο ψάξιμο σε κάποια υπεραγορά θα το βρείτε.Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Κουμανδαρία(στην ουσία το Βυζαντινό Νάμα είναι Κουμανδαρία. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πιστεύω οτι είναι λίγο δύσκολο να βρείς μαρσάλα στην Αθήνα.Μπορείς όμως να κοιτάξεις στον Βασιλόπουλο επειδή κάνει εισαγωγές σε ορισμένα κρασιά.Εναλλακτικά μπορείς να κοιτάξεις στο Wine Garage στην Κηφησίας ή ακόμα και στον Ανθίδη στο Μαρούσι.Ελπίζω να σε βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα την διάθεση σου.Εγώ πάντα προτιμούσα τα ποτά μου σκέτα για να καταλαβαίνω και τί πίνω.Ειδικά το Jack Daniels Silver Select και το Wild Turkey Rye είναι κρίμα να τα αραιώσω με πάγο ή ακόμα χειρότερα με αναψυκτικό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γίνεται ο τρύγος και μαζεύονται τα σταφύλια.Στη συνέχεια μεταφέρονται στο πατητήρι οπου θα πάρουμε το χυμό τους ο οποιός στη συνέχεια θα μπεί στη δεξαμενή για να αρχίσει η ζύμωση(βράσιμο).Μετά απο λίγο καιρό και εφόσον οι μύκητες που αναπτύχθηκαν μας έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα ανάλογα την ποικιλία σταφυλιού που χρησιμοποιήσαμε,γίνεται το φιλτράρισμα και μπαίνει το κρασί σε βαρέλια για να γίνει η ωρίμανση.Ανάλογα την ποικιλία πάλι ποικίλει ο χρόνος ωρίμανσης.Άλλες ποικιλίες είναι έτοιμες γ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
κρασι απο μελι λιγο δυσκολο,κρασι με μελι ισως,το οινομελο που λεμε Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
η απάντηση αυτή είναι εξαιρετικά εύκολη και η απάντηση στην ερώτηση σου είναι "δεν θα σου κοστίσει απολύτως τίποτα!" τώρα βέβαια αν θες να μάθεις πόσο ΑΞΙΖΕΙ αυτό είναι άλλο θέμα! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όταν είναι στη γραμμή παραγωγής,τα τρυπάνε απο πάνω με βελόνα και εγχύεται μέσα το λικέρ γι αυτό και παραμένει υγρό το λικέρ και δεν πήζει.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Το κρασι δεν μου αρεσει καθολου,το απεχθανομαι!Καθε φορα που μυριζω κρασι μου ερχεται να ξερασω,τραυματικη εμπειρια μαλλον... :P Απο αλκοολ μου αρεσει μονο η μπυρα και η βοτκα... Διαβάστε περισσότερα...
τι ειναι η φουντα τσιγαρο τι?
Απάντηση:
Ειναι υποκοριστικο του ακατέργαστου χασίς: Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τριαντα πεντε χιλιαδες € Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Jack Daniels, Jim Beam και Four Roses είναι μερικά απο τα bourbon,,,,Γενικότερα τα bourbon ειναι ουισκυ της αμερικάνικης σχολής,,,έντονα σε άρωμα γλυκά και δυνατά σε γεύση...μπορείς να προσθέσεις και το Southern Comfort αλλά οι περισσότεροι το θεωρούν πιο πολύ σαν λικερ παρά σαν ουισκύ....εξαρτάται πως το βλέπεις... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν θες τέτοιου είδους ποτά δοκίμασε ammaretto. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το καλύτερο είναι κάτι σχετικό αφού αυτά είναι γούστα.Κάποιος μπορεί να αρέσκεται σε ένα κρασί των 10 ευρω και να το θεωρεί το καλύτερο του κόσμου.Κάποιος άλλος μπορεί να αρέσκεται στο χύμα κρασί.Εντελώς πληροφοριακά πάντως να πούμε οτι το ακριβότερο κρασί του εμπορίου είναι το Chateau Petrus.Ένα μπουκάλι του 2005 κοστίζει γύρω στις 2.000 ευρω.Όσο πιο παλιό,τόσο πιο ακριβό.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το whiskey παράγεται απο την βύνη.Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ορισμένα που έχουν αποσταχθεί απο ένα είδος βύνης,ονομάζονται single malt. Διαβάστε περισσότερα...
γραφει οτι εχει 70% λογικα δεν πινετε σκετο με 1-2 γουλιες θα ειμαι off!καμια προταση;
Απάντηση:
φυσικα και υπαρχει προταση πιες αυτες τις γουλιες ;) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μα το κοκκινο κρασι αποκτα το κοκκινο χρωμα του κιολας απο την γεννηση του, απο το χρωμα των κοκκινων σταφυλιων. Αν εννοεις καποιες περαιτερω χρωστικες ουσιες τοτε ισως το λεει στο μπουκαλι του κρασιου (αν ειναι εμφυαλωμενο) αλλιως αν ειναι χυμα το πιο πιθανο ειναι να μην το καταλαβεις. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΕΜΑΤΑ ΑΜΠΕΛΙΑ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΜΑΡΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ,,,6932196145 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Α ωραία,τώρα αντιγράφονται και οι ερωτήσεις.Σε ενημερωμένες κάβες,ίσως και στον Βασιλόπουλο.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σκέτο όπως όλα τα ποτά για να καταλαβαίνετε τη γεύση του.Άν έχετε κάποιο malt whiskey και είναι και παλαιωμένο μπορείτε να το αραιώσετε ελαφρώς με λίγο νερό ή ένα παγάκι για να "ανοίξει"και να βγάλει τα αρώματα του.Δεν χρειάζεται ποσότητα νερού εκτός και αν μιλάμε για κάποιο whiskey όπως το Lagavullin 12 ετών που ο παραγωγός του συνιστά να βάζουμε ένα μέρος whiskey και δύο μέρη νερό μιας και είναι σχεδόν 60% αλκοόλ και λόγω του οτι είναι καπνιστό θέλει αραίωμα για να ανοίξει η γεύση... Διαβάστε περισσότερα...
Το ξέρατε ότι ο φελλός παίζει σημαντικό ρόλο στην γεύση του κρασιού; λοιπόν μετά από σκληρή προσπάθεια έφτιαξα κρασί εξαιρετικής ποιότητας και ψάχνω να βρώ τον ιδανικό φελλό.υπάρχει κανείς να με διαφωτίσει επί του θέματος;
Απάντηση:
ασε μας ρε φίλε! από ειδικούς στους φελλούς έχει γεμίσει ο τόπος και εσωτερικό και στο εξωτερικό.τόσο δύσκολο είναι πια να βρεις έναν; Διαβάστε περισσότερα...
http://www.otherside.gr/2011/09/mpura-mono-gia-gynaikes/
Απάντηση:
ελα εκανες 17 ερωτησεις *5 ποντους η καθε μια..αρκετα ειναι για σημερα θα φτασεις πρωτη θεση Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 149 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: