Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: ασπρο
Απάντηση: με κανα ξυροκαρπυδι
Απάντηση: δεν έχει τη συνταγή μέσα αλλά ίσως σε βοηθήσει: http:// el.wikipedia.org/ wiki/%CE%92%CF%8C% CF%84% CE%BA%CE%B1
Απάντηση: Το έχουμε γράψει 100 φορές.Άλλη μία δεν βλάπτει:Αλκοόλ και φάρμακα δεν συνδυάζονται.Ποτέ.
Απάντηση: Περίπου στα 18 ευρω
Απάντηση: σύμφωνα με τις οδηγίες μπάρμαν μια κανονική μερίδα ουίσκι περιλαμβάνει ακριβώς την ποσότητα που χωράει σε ένα μεγάλο σφηνάκι (σαν αυτά πο...
Απάντηση: Σε κάβες ή φαρμακεία.Είναι όμως αρκετά ακριβό λόγω του φόρου οινοπνεύματος.Ενδεικ τικά αναφέρω οτι ένα μπουκάλι ενός λίτρου οινοπνεύματος ...
Απάντηση: Τί θέλεις να μάθεις;Άν υπάρχει;Όλα τα αλκοολούχα μπορούν να νοθευτούν.Πώς το ξεχωρίζεις;Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος.Ή θα το καταλάβεις απο...
Απάντηση: 8 κιλα
Απάντηση: Tα κρασιά φρούτων, που προέρχονται από φρούτα εκτός από τα σταφύλια, περιλαμβάνουν το μηλίτη, που γίνεται από τα μήλα, τον απιδίτη, που π...
 

Πως γινεται το οινομελο?

Σχετικές ερωτήσεις
μηπως θελεις να πεις ρακομελου?το οινομελο δε το εχω ακουσει ποτε εγω προσωπικα
Υλικά 500 ml κρασί λευκό ημίξηρο ή κόκκινο ημίγλυκο (εγώ προτιμώ το κόκκινο) 5 κουταλιά της σούπας μέλι 1 ξύλο κανέλα 5 γαρίφαλα (όχι...
Εεεεεεεεεεεεεεε πως????????
χυμους(: και κοκτεϊλ
α καλα, το κρασι εννοειτε.
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Αλκοολούχα ποτά

Απάντηση:
μηπως θελεις να πεις ρακομελου?το οινομελο δε το εχω ακουσει ποτε εγω προσωπικα Διαβάστε περισσότερα...
τι κρασί να χρησιμοποιήσω
Απάντηση:
Υλικά 500 ml κρασί λευκό ημίξηρο ή κόκκινο ημίγλυκο (εγώ προτιμώ το κόκκινο) 5 κουταλιά της σούπας μέλι 1 ξύλο κανέλα 5 γαρίφαλα (όχι λουλούδια) Εκτέλεση Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά το κρασί. Όταν αρχίσει και ζεσταίνεται ρίχνεται το μέλι, την κανέλα και τα γαρύφαλα. Ανακατεύεται καλά, μέχρι να πάρει μία πρώτη βράση και στη συνέχεια το βγάζεται από τη φωτιά. Σημείωση: Πίνεται ζεστό σε σφηνάκια χαμηλά στην αρχή γρήγορα και μετά σιγά σιγά... Μερικοί προσθέτουν και τριμμένη κανέλα για χ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εεεεεεεεεεεεεεε πως???????? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
χυμους(: και κοκτεϊλ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
α καλα, το κρασι εννοειτε. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
με κανα ξυροκαρπυδι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δεν έχει τη συνταγή μέσα αλλά ίσως σε βοηθήσει: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CF%8C%CF%84% CE%BA%CE%B1 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το έχουμε γράψει 100 φορές.Άλλη μία δεν βλάπτει:Αλκοόλ και φάρμακα δεν συνδυάζονται.Ποτέ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Περίπου στα 18 ευρω Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
σύμφωνα με τις οδηγίες μπάρμαν μια κανονική μερίδα ουίσκι περιλαμβάνει ακριβώς την ποσότητα που χωράει σε ένα μεγάλο σφηνάκι (σαν αυτά που σερβίρεται το ρακόμελο στα μαγαζιά) και συμπλήρωση του ποτηριού με πάγο(όχι με παγάκια, αλλά με κομμάτι σπασμένου πάγου. Δεν υπάρχει όμως εμπόριο τέτοιου πάγου οπότε η δουλειά σου θα γίνει αναγκαστικα με παγάκια). σερβίρεται πάντα σε χαμηλό ποτήρι και ο πάγος δεν πρέπει να εξέχει απο την νοητή γραμμή των ορίων του ποτηριού. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε κάβες ή φαρμακεία.Είναι όμως αρκετά ακριβό λόγω του φόρου οινοπνεύματος.Ενδεικτικά αναφέρω οτι ένα μπουκάλι ενός λίτρου οινοπνεύματος περιεκτικότητας 90% αλκοόλ κοστίζει πάνω απο 40 ευρω.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τί θέλεις να μάθεις;Άν υπάρχει;Όλα τα αλκοολούχα μπορούν να νοθευτούν.Πώς το ξεχωρίζεις;Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος.Ή θα το καταλάβεις απο τη γεύση του(αν πίνεις συχνά ξέρεις τί γεύση έχει),ή θα το βρεί το χημείο του κράτους.Θα τους δώσεις το ύποπτο μπουκάλι και για σύγκριση ένα μπουκάλι το οποίο θα έχεις αγοράσει απο μαγαζί που εμπιστεύεσαι.Μόνο έτσι μπορείς να βγάλεις άκρη.Ελπίζω να σε βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Tα κρασιά φρούτων, που προέρχονται από φρούτα εκτός από τα σταφύλια, περιλαμβάνουν το μηλίτη, που γίνεται από τα μήλα, τον απιδίτη, που παράγεται από τα αχλάδια, κρασί δαμάσκηνων και κρασί κερασιών, και κρασιά που γίνονται από διάφορα μούρα. Γίνονται συχνά από οινοπαραγωγούς που παράγουν κρασί στο σπίτι και έχουν κάποια εμπορική σημασία στα κρύα κλίματα όπου τα σταφύλια κρασιού δεν παράγονται. Ο μηλίτης και ο απιδίτης είναι σημαντικά προϊόντα στην Αγγλία και τα βόρεια μέρη της Γαλλίας. Τα εμπ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εχει στο Κεντρο της Αθηνας, αλλα δεν ξερω αν εισαι κοντα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με νερο.Πολυ ωρα κατω απο τη βρυση,μαλακωνει,ξεφλουδιζει φευγει σιγα σιγα και μετα με το σφουγγαρακι για τα πιατα και σαπουναδα βγαζεις τις κολλες που απομειναν. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα τον παραγωγό.Άν είναι του εμπορίου φτάνει μέχρι 40%αλκοόλ.Απο εκεί και πάνω ανεβαίνει κατακόρυφα η τιμή λόγω του ειδικού φόρου κατανάλωσης.Άν είναι σπιτική μπορεί να περάσει και το 40%αλκοόλ.Δεν μπαίνει περιορισμός εκεί.Ο καθένας βγάζει όσο δυνατή ρακή θέλει.Ή όσο ελαφριά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Από συγκεκριμένο,ε? Χμμ κομματάκι δύσκολο..ρώτα σε μία κάβα ποτών!;) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο γενικός κανόνας λέει οτι αλκοόλ και φάρμακα δέν συνδυάζονται.Πρώτα θα τελειώσεις με την θεραπεία και μετά άν σου το επιτρέψει ο γιατρός σου θα πιείς.Α και με μέτρο πάντα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η τεκίλα που περιέχει σκουλήκι λέγεται Gusano Rojo. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όπως φτιάχνετε και με τη ρακή,δεν έχει καμία διαφορά αφού μιλάμε για το ίδιο ποτό στην ουσία.Ας το γράψουμε άλλη μία φορά,δεν βλάπτει.Βάζετε την επιθυμητή ποσότητα ρακή (ή τσίπουρο)σε ένα μπρίκι και προσθέτετε μία με δύο κουταλιές μέλι.Ανάβετε την εστία και αρχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί το μέλι μέσα στη ρακή.Προτού πάρει βράση το μείγμα,το απομακρύνετε απο τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο καταναλώνετε.Απλά και εύκολα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπρούσκο ήταν μία αρκετά ξηρή κόκκινη ποικιλία κρασιού με προέλευση την Ιταλία.Τώρα πλέον έχει καθιερωθεί κατα κάποιον τρόπο να ονομάζουμε τα κόκκινα ξηρά κρασιά ως μπρούσκα επειδή θυμίζουν αυτή την ποικιλία. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Ανάλογα για τί μιλάμε,εμπορίου ή για σπιτική χρήση.Η ρακή του εμπορίου βγαίνει γύρω στο 40% αλκοόλ,ίσως και λίγο λιγότερο κοντά στο 35% για να κοστίζει και πιο φτηνά λόγω του ποσοστιαίου ειδικού φόρου κατανάλωσης.Η σπιτική ρακή μπορεί να είναι απο 30% αλκοόλ εως όσο δυνατό θέλει να το κάνει κάποιος,δεν υπάρχει περιορισμός.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν υπάρχει κάποια διαφορά στα ρούμια που κυκλοφορούν στην Ελλάδα.Συνήθως μιλάμε για λευκό και μαύρο που είναι η πιο φρέσκια εμφιάλωση και η παλαιωμένη για κάποιο χρονικό διάστημα εκδοχή αντίστοιχα.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ειναι δυσκολο αλλα για να φτιαξεις ευκολα κρασί καλυτερα να ειναι με φρουτα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εξαρτάται τι ποτήρια εννοείς.Άν εννοείς ποτήρια του κρασιού ακούγεται λογικό.Άν εννοείς νεροπότηρα τότε μάλλον υπάρχει πρόβλημα.Δέν αναφέρεις βέβαια το πότε καταναλώνεις τα δύο ποτήρια.Άν είναι συνοδεία φαγητού ή σκέτα.Στην πρώτη περίπτωση πάλι μου φαίνεται λογικό.Στην δεύτερη περίπτωση χαλάς το στομάχι σου.Βέβαια έχε υπόψη σου ότι ένας αλκοολικός δεν αναρωτιέται άν είναι ή όχι αλκοολικός απλά πίνει χωρίς να νοιάζεται για τις συνέπειες. Διαβάστε περισσότερα...
Πως φτιαχνεται το ρακομελο;
Απάντηση:
Υλικά 500 ml ρακή 5 κουταλιά της σούπας μέλι 1 ξύλο κανέλα 5 γαρίφαλα (όχι λουλούδια) Εκτέλεση Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά τη ρακή με προσοχή να μην βράσει (αν ζεσταθεί πολύ και πιτσιλίσει υπάρχει κίνδυνος να αναφλεγεί το οινόπνευμά του). Όταν αρχίσει και ζεσταίνεται ρίχνεται το μέλι, την κανέλα και τα γαρύφαλα. Ανακατεύεται καλά, μέχρι να πάρει μία πρώτη βράση και στη συνέχεια το βγάζεται από τη φωτιά. Σημείωση: Πίνεται ζεστό σε σφηνάκια χαμηλά στην αρχή γρήγορα και μετά σιγά σιγά.... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 144 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: