Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Άν είσαι Αθήνα υπάρχει μία κάβα στους Αμπελόκηπους δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας που πουλάει αψέντι και Γαλλικό και Τσέχικο.Για ε...
Απάντηση: Απλά σαν μαύρο ρούμι το ζητάτε,δεν έχει κάποια διαφορετική ονομασία.Τώρα αν θέλετε μερικές μάρκες να αναφέρουμε ενδεικτικά το Captain Mor...
Απάντηση: Υλικά 500 ml ρακή 5 κουταλιά της σούπας μέλι 1 ξύλο κανέλα 5 γαρίφαλα (όχι λουλούδια) Εκτέλεση Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά τη ρακή...
Απάντηση: Ναι,η Γαλλία είναι ξακουστή για τους τεράστιους αμπελώνες που διαθέτει και τα πολύ καλής ποιότητας κρασιά που παράγει.Κάτι πιο συγκεκριμέ...
Απάντηση: Όυτε το φρούτο ούτε ο χυμός του που χρησιμοποιείται για την σύνθεση κοκτέιλ έχει αλκοόλ.
Απάντηση: Βάλε γιατί προφανώς δεν το σηκώνεις σκέτο...
Απάντηση: Άν μπορούσατε να γίνετε λίγο πιο συγκεκριμένος/η θα μπορούσα να σας βοηθήσω.Δεν αναφέρετε κάποια συγκεκριμένη μπύρα ή μπύρες για να σας α...
Απάντηση: Το καλοκαίρι είναι μια εποχή ιδιαίτερα αγαπητή από τους περισσότερους. Οι καλοκαιρινές διακοπές αποτελούν περίοδο χαλάρωσης, ξεκούρασης κ...
Απάντηση: για να πινεις μαζι με τον γυρο?
Απάντηση: Όπως επιθυμείς.Άν είναι για κρύωμα το βάζεις σε μπρίκι και το ζεσταίνεις.Πρίν να βράσει το βγάζεις απο την φωτιά και το καταναλώνεις σιγά...
 

Πως γινεται το οινομελο?

Σχετικές ερωτήσεις
μηπως θελεις να πεις ρακομελου?το οινομελο δε το εχω ακουσει ποτε εγω προσωπικα
Υλικά 500 ml κρασί λευκό ημίξηρο ή κόκκινο ημίγλυκο (εγώ προτιμώ το κόκκινο) 5 κουταλιά της σούπας μέλι 1 ξύλο κανέλα 5 γαρίφαλα (όχι...
Εεεεεεεεεεεεεεε πως????????
Αν και η μαγειρική δεν είναι το ατού μου, σου προτείνω σαλάμι αέρος (must) με φέτα ή τυρί κρέμα και κριτσίνια.
Ναι μπορείς με προϋποθέσεις. περισσότερα www.beer.gr
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Αλκοολούχα ποτά

Απάντηση:
μηπως θελεις να πεις ρακομελου?το οινομελο δε το εχω ακουσει ποτε εγω προσωπικα Διαβάστε περισσότερα...
τι κρασί να χρησιμοποιήσω
Απάντηση:
Υλικά 500 ml κρασί λευκό ημίξηρο ή κόκκινο ημίγλυκο (εγώ προτιμώ το κόκκινο) 5 κουταλιά της σούπας μέλι 1 ξύλο κανέλα 5 γαρίφαλα (όχι λουλούδια) Εκτέλεση Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά το κρασί. Όταν αρχίσει και ζεσταίνεται ρίχνεται το μέλι, την κανέλα και τα γαρύφαλα. Ανακατεύεται καλά, μέχρι να πάρει μία πρώτη βράση και στη συνέχεια το βγάζεται από τη φωτιά. Σημείωση: Πίνεται ζεστό σε σφηνάκια χαμηλά στην αρχή γρήγορα και μετά σιγά σιγά... Μερικοί προσθέτουν και τριμμένη κανέλα για χ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εεεεεεεεεεεεεεε πως???????? Διαβάστε περισσότερα...
Τι μεζεδάκια μπορώ να φτιάξω που να ταιριάζουν με την μπύρα;
Απάντηση:
Αν και η μαγειρική δεν είναι το ατού μου, σου προτείνω σαλάμι αέρος (must) με φέτα ή τυρί κρέμα και κριτσίνια. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι μπορείς με προϋποθέσεις. περισσότερα www.beer.gr Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Άν είσαι Αθήνα υπάρχει μία κάβα στους Αμπελόκηπους δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας που πουλάει αψέντι και Γαλλικό και Τσέχικο.Για εκτός Αττικής δυστυχώς δεν γνωρίζω.Ελπίζω να σε βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απλά σαν μαύρο ρούμι το ζητάτε,δεν έχει κάποια διαφορετική ονομασία.Τώρα αν θέλετε μερικές μάρκες να αναφέρουμε ενδεικτικά το Captain Morgan,Havana Club (5 και 7 ετών) ,Goslings,Myers,Diplomatico,Legendario,Varadero και πολλά άλλα.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Πως φτιαχνεται το ρακομελο;
Απάντηση:
Υλικά 500 ml ρακή 5 κουταλιά της σούπας μέλι 1 ξύλο κανέλα 5 γαρίφαλα (όχι λουλούδια) Εκτέλεση Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά τη ρακή με προσοχή να μην βράσει (αν ζεσταθεί πολύ και πιτσιλίσει υπάρχει κίνδυνος να αναφλεγεί το οινόπνευμά του). Όταν αρχίσει και ζεσταίνεται ρίχνεται το μέλι, την κανέλα και τα γαρύφαλα. Ανακατεύεται καλά, μέχρι να πάρει μία πρώτη βράση και στη συνέχεια το βγάζεται από τη φωτιά. Σημείωση: Πίνεται ζεστό σε σφηνάκια χαμηλά στην αρχή γρήγορα και μετά σιγά σιγά.... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι,η Γαλλία είναι ξακουστή για τους τεράστιους αμπελώνες που διαθέτει και τα πολύ καλής ποιότητας κρασιά που παράγει.Κάτι πιο συγκεκριμένο θέλετε να μάθετε; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όυτε το φρούτο ούτε ο χυμός του που χρησιμοποιείται για την σύνθεση κοκτέιλ έχει αλκοόλ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βάλε γιατί προφανώς δεν το σηκώνεις σκέτο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Άν μπορούσατε να γίνετε λίγο πιο συγκεκριμένος/η θα μπορούσα να σας βοηθήσω.Δεν αναφέρετε κάποια συγκεκριμένη μπύρα ή μπύρες για να σας αναφέρω τιμές οπότε καταλαβαίνετε οτι μου είναι λίγο δύσκολη η απάντηση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το καλοκαίρι είναι μια εποχή ιδιαίτερα αγαπητή από τους περισσότερους. Οι καλοκαιρινές διακοπές αποτελούν περίοδο χαλάρωσης, ξεκούρασης και ξεγνοιασιάς που όλοι χρειαζόμαστε μετά από ένα δύσκολο χειμώνα με πολλές υποχρεώσεις, ώστε να... ανανεωθούμε και να γεμίσουμε πάλι τις μπαταρίες μας. Οι υψηλές θερμοκρασίες όμως και οι ατελείωτες ώρες στη παραλία κάνοντας μπάνιο ή παίζοντας ρακέτες μας αφυδατώνουν, με αποτέλεσμα να μην έχουμε την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Απαραίτητη προϋπόθεση λοιπ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
για να πινεις μαζι με τον γυρο? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όπως επιθυμείς.Άν είναι για κρύωμα το βάζεις σε μπρίκι και το ζεσταίνεις.Πρίν να βράσει το βγάζεις απο την φωτιά και το καταναλώνεις σιγά σιγά αφήνοντας το να κρυώσει λίγο(για να μην κάψεις τον λαιμό σου).Σε άλλη περίπτωση το καταναλώνεις όπως θέλεις είτε παγωμένο ή σε θερμοκρασία δωματίου.Το αν θα το πιείς σε σφηνάκι ή σε μεγαλυτερο ποτήρι είναι στην ευχέρεια σου.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
an den kanw lathos me bacardi kai stymeno lemoni. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ρακί με μέλι ή ρακί απο μέλι;Έχει διαφορά.Για ρακί με μέλι βάζουμε την επιθυμητή ποσότητα ρακί σε ένα σκεύος(μπρίκι ή κατσαρολάκι) και προσθέτουμε 2 με 3 κουταλιές μέλι.Ανακατεύουμε το μείγμα θερμαίνοντας το μέχρι να χλιάνει και να διαλυθεί το μέλι.Αφού γίνει αυτό απομακρύνουμε απο τη φωτιά και αφού κρυώσει ελαφρώς καταναλώνουμε.Για ρακί απο μέλι πρέπει να γίνει απόσταξη και προσθήκη αλκοόλ.Περίπλοκη διαδικασία και μάλλον δεν είναι η ζητούμενη οπότε δεν αναφέρω παραπάνω.Ελπίζω να σε κάλυψα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όχι,δεν είναι το ίδιο.Ο μηλίτης είναι ένα αλκοολούχο ποτό που παρασκευάζεται απο τον πολτό των μήλων που μένει για ζὐμωση.Το μηλόξυδο είναι ξίδι το οποίο έχει ανακατευτεί με χυμό απο μήλα για γεύση και λιγότερη οξύτητα.Και τέλος,δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα να αντικαταστήσετε το μηλίτη με μηλόξυδο.Ο μηλίτης θα δώσει μία πιο γλυκιά γεύση στο φαγητὀ ενώ το μηλόξυδο θα του δώσει ξινή γεύση.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο γενικός κανόνας λέει οτι ανάλογα το χρώμα του κρέατος που έχουμε,παίρνουμε και το ανάλογο χρώμα κρασιού.Γενικά τι ισχύει:ψάρια και λευκό κρέας (όπως κοτόπουλο)ταιριάζουν με λευκό κρασί.Κόκκινο κρέας θέλει κόκκινο κρασί.Αλλά υπάρχει και ο τρόπος μαγειρέματος που παίζει μεγάλο ρόλο.Για παράδειγμα,ένα ψάρι με κόκκινη σάλτσα δεν θα ταιριάξει απόλυτα με λευκό κρασί και ίσως να χρειάζεται κάποιο ροζέ για ισορροπία.Χοιρινὀ με λευκή σάλτσα,θέλει κάποιο ελαφρώς αρωματικό κρασί για συνοδεία οπότε μπο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα αρχαία χρόνια το κρασί ήταν πολύ πιο πηχτό απο το σημερινό κρασί και ο μόνος τρόπος να καταναλωθεί ήταν με το να αραιωθεί με νερό.Στη σημερινή εποχή σημαίνει να κάνεις κάποια υποχώρηση μικρή ή μεγάλη. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βαριά στην γεύση ή στο ποσοστό αλκοόλ;Άν εννοείς στην γεύση η κίτρινη επειδή έχει ωριμάσει περισσότερο απο την λευκή και έχει πάρει λίγη απο την γεύση του βαρελιού.Η λευκή είναι πιο φρέσκια.Όσον αφορά το ποσοστό αλκοόλ είναι το ίδιο.Στην ουσία είναι το ίδιο προιόν απλά η λευκή είναι κατευθείαν απο την παραγωγή στην εμφιάλωση ενω η κίτρινη έχει μπει για 6 μήνες να ωριμάσει σε βαρέλι.Δεν προστίθεται επιπλέον αλκοόλ στις κίτρινες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε ένα σκεύος(μπρίκι,κατσαρολάκι ανάλογα την ποσότητα που θέλουμε)βάζουμε την επιθυμητή ποσότητσ ρακἰ και προσθέτουμε 1 με 2 κουταλιές μέλι.Άν το θέλουμε πιο γλυκό βάζουμε παραπάνω μέλι.Βάζουμε το σκεύος στη φωτιά και αρχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το μέλι.Όταν έχει διαλυθεί το μέλι και το μείγμα είναι χλιαρό το απομακρύνουμε απο τη φωτιά.Δεν το αφήνουμε να βράσει.Άν το θέλουμε για το κρύωμα,αφήνουμε να κρυώσει λίγο και καταναλώνουμε.Άν το θέλουμε ως ποτό μπορούμε να το αφήσουμε ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τι ειναι αυτο ? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μα το κοκκινο κρασι αποκτα το κοκκινο χρωμα του κιολας απο την γεννηση του, απο το χρωμα των κοκκινων σταφυλιων. Αν εννοεις καποιες περαιτερω χρωστικες ουσιες τοτε ισως το λεει στο μπουκαλι του κρασιου (αν ειναι εμφυαλωμενο) αλλιως αν ειναι χυμα το πιο πιθανο ειναι να μην το καταλαβεις. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
η υπερβολικη καταναλωση, δυστυχως ναι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κανονικά απο 40% αλκοόλ και πάνω αλλά με τον φόρο κατανάλωσης που μας έβαλε το κράτος μερικές βότκες εισάγονται με 38%αλκοόλ για να πληρώνει ο εισαγωγέας μικρότερο φόρο στο κράτος.Μερικές φτάνουν μέχρι και το 50%αλκοόλ όπως είναι η μπλε Smirnoff και η μαύρη Stolichnaya.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ήξερα μία κοπέλα που έκανε αυτό το συνδυασμό για αρκετό καιρό.Στο τέλος πέθανε απο κίρρωση του ήπατος.Να το επαναλάβω ακόμα μία φορά επειδή η επανάληψη είναι η μητέρα της μαθήσεως(έτσι δεν λένε;).Αλκοόλ και φάρμακα,δεν ανακατεύονται.ΠΟΤΕ.Το αλκοόλ διαλύει το αίμα οπότε δεν επιδρά το φάρμακο σωστά στον οργανισμό.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
για κανε μια δοκιμή....σε μικρη ποσότητα να δεις θα βράσει?? οταν θα ριξεις την μαγια να μην ειναι καυτο το μιγμα...25-30 βαθμους κελσιου. παντος ετσι για την ιστορια... αν βαλεις πολτοποιημένα φρουτα που περιεχουν ζακχαρα σε καποιο δοχειο και βρασουν σιγουρα θα παρεις αλκοολ (μηλα αχλαδια) που ειναι και της εποχης... τα καλοκαιρινα βγαζουν περισσοτερη ποσοτητα γιατι ειναι ποιο γλυκα. και παντα σε μικρη ποσοτητα...2-3 κιλα γιατι αυτο ειναι παρανομο και αν σε πιασουν με μεγαλη ποσοτητα τη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απο 6 ευρω μέχρι 60 και 70.Είναι γενική η ερώτηση,δεν μπορώ να απαντήσω ακριβώς.Άν έχετε κάποιο κρασί υπόψιν για να μπορέσω να σας βοηθήσω,ευχαρίστως. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Από συγκεκριμένο,ε? Χμμ κομματάκι δύσκολο..ρώτα σε μία κάβα ποτών!;) Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 148 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: