Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Διαφορετική μονάδα μέτρησης βάρους.Το ένα μετράει στέρεα,το άλλο υγρά.Για την ιστορία πάντως και για να δώσω απάντηση,είναι 940 γραμμάρια...
Απάντηση: Στην εφορἰα έψαξες;Δεν τους βάζουν στα μπουκάλια των ποτών τους κλειδάριθμους.
Απάντηση: Μέχρι ενός σημείου το χρώμα προέρχεται απο το βαρέλι στο οποίο ωριμάζει το whiskey.Απο εκεί και πέρα αν ο παραγωγός θέλει πιο σκούρο χρώμ...
Απάντηση: 40 % αλλα για να μετργθει θελει ειδικο τροπο οχι απλα βαζεις ενα πυκνομετρο αλκοολης και μετρας οπως το κανουν οι νομιζουν πολλοι αλλα ...
Απάντηση: Το γαλλικό σύστημα «Ονομασίας Προελεύσεως» (Appellation Controlee) που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1932, αποτέλεσε το πρότυπο όχι μόνο για συνα...
Απάντηση: Δεν βγάζει κάποιο κόκκινο κρασί η Λήμνος.Το σταφύλι που ευδοκιμεί σε αυτή την περιοχή και το βοηθάνε οι κλιματικές συνθήκες και το χώμα ε...
Απάντηση: Με αλκοόλ.Όταν φτάσει στους βαθμούς που θέλετε,θα ρίξετε αλκοόλ για να σταματήσουν τα ζάχαρα τη ζύμωση.
Απάντηση: Μπορείς να κοτάξεις σε κάποια σελίδα που περιέχει πρατήρια ποτών.Εκεί θα βρείς προμηθευτές αν και νομίζω οτι διαθέτουν προς διανομή οι αδ...
Απάντηση: Αν και η μαγειρική δεν είναι το ατού μου, σου προτείνω σαλάμι αέρος (must) με φέτα ή τυρί κρέμα και κριτσίνια.
Απάντηση: Ναι,οπωσδήποτε.Αλλά για καλύτερη ανακούφιση μέσω ρεψίματος θα συνιστούσα ένα μπουκαλάκι Σουρωτή σε θερμοκρασία δωματίου.Ότι καλύτερο για ...
 

Πως γινεται το οινομελο?

Σχετικές ερωτήσεις
μηπως θελεις να πεις ρακομελου?το οινομελο δε το εχω ακουσει ποτε εγω προσωπικα
Υλικά 500 ml κρασί λευκό ημίξηρο ή κόκκινο ημίγλυκο (εγώ προτιμώ το κόκκινο) 5 κουταλιά της σούπας μέλι 1 ξύλο κανέλα 5 γαρίφαλα (όχι...
Εεεεεεεεεεεεεεε πως????????
To ουζο δεν μου αρεσει. Αλλα μπυριτσα ναι.Ειδικα με παρεα!
Βέβαια αν έχει αλκοόλ το λικέρ μπορεί να μεθύσει. Το θέμα είναι θα αντέξει να πιεί τόσο πολύ ώστε να μεθύσει; Εγώ τα λικέρ τα βρίσκω αρκε...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Αλκοολούχα ποτά

Απάντηση:
μηπως θελεις να πεις ρακομελου?το οινομελο δε το εχω ακουσει ποτε εγω προσωπικα Διαβάστε περισσότερα...
τι κρασί να χρησιμοποιήσω
Απάντηση:
Υλικά 500 ml κρασί λευκό ημίξηρο ή κόκκινο ημίγλυκο (εγώ προτιμώ το κόκκινο) 5 κουταλιά της σούπας μέλι 1 ξύλο κανέλα 5 γαρίφαλα (όχι λουλούδια) Εκτέλεση Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά το κρασί. Όταν αρχίσει και ζεσταίνεται ρίχνεται το μέλι, την κανέλα και τα γαρύφαλα. Ανακατεύεται καλά, μέχρι να πάρει μία πρώτη βράση και στη συνέχεια το βγάζεται από τη φωτιά. Σημείωση: Πίνεται ζεστό σε σφηνάκια χαμηλά στην αρχή γρήγορα και μετά σιγά σιγά... Μερικοί προσθέτουν και τριμμένη κανέλα για χ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εεεεεεεεεεεεεεε πως???????? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
To ουζο δεν μου αρεσει. Αλλα μπυριτσα ναι.Ειδικα με παρεα! Διαβάστε περισσότερα...
Μπορεί κάποιος να μεθύσει πίνοντας λικέρ;
Απάντηση:
Βέβαια αν έχει αλκοόλ το λικέρ μπορεί να μεθύσει. Το θέμα είναι θα αντέξει να πιεί τόσο πολύ ώστε να μεθύσει; Εγώ τα λικέρ τα βρίσκω αρκετά βαριά.... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Διαφορετική μονάδα μέτρησης βάρους.Το ένα μετράει στέρεα,το άλλο υγρά.Για την ιστορία πάντως και για να δώσω απάντηση,είναι 940 γραμμάρια το ένα λίτρο.Ελπιζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στην εφορἰα έψαξες;Δεν τους βάζουν στα μπουκάλια των ποτών τους κλειδάριθμους. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μέχρι ενός σημείου το χρώμα προέρχεται απο το βαρέλι στο οποίο ωριμάζει το whiskey.Απο εκεί και πέρα αν ο παραγωγός θέλει πιο σκούρο χρώμα στο whiskey προσθέτει καραμελόχρωμα.Όλα τα whiskey περιέχουν καραμελόχρωμα για να σκουρύνει το χρώμα τους.Απλά άλλα έχουν περισσότερο,άλλα περιέχουν λιγότερο.Το μόνο whiskey που δεν περιέχει καραμελόχρωμα είναι το -6 που έβγαλε κάποια στιγμή η εταιρία J&B.Το whiskey αυτὀ μοιάζει με vodka επειδή είναι αχρωμάτιστο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
40 % αλλα για να μετργθει θελει ειδικο τροπο οχι απλα βαζεις ενα πυκνομετρο αλκοολης και μετρας οπως το κανουν οι νομιζουν πολλοι αλλα με αποσταξη και μετα μετρηση Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το γαλλικό σύστημα «Ονομασίας Προελεύσεως» (Appellation Controlee) που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1932, αποτέλεσε το πρότυπο όχι μόνο για συναφείς νομοθετικές ρυθμίσεις στην Ευρώπη, αλλά και δυνητικό πρότυπο για τον υπόλοιπο κόσμο. Σε μέρη όπως η Αυστραλία ή η Καλιφόρνια, συζητούσαν επί μακρόν για τους λόγους που θα έπρεπε ή όχι να θεσμοθετηθούν σχετικοί κανόνες, έχοντας πάντα το γαλλικό σύστημα σαν σημείο αναφοράς. Κατά την γαλλική νομοθεσία έχουν θεσπιστεί τέσσερις σειρές οίνων, των οποίων οι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν βγάζει κάποιο κόκκινο κρασί η Λήμνος.Το σταφύλι που ευδοκιμεί σε αυτή την περιοχή και το βοηθάνε οι κλιματικές συνθήκες και το χώμα είναι το Μοσχάτο Αλεξανδρείας το οποίο ως γνωστόν παράγει λευκό έντονα αρωματικό κρασί.Τουλάχιστον στο εμπόριο δεν υπάρχει κάποιο κόκκινο απο τη Λήμνο το οποίο να γνωρίζω εκτός αν πρόκειται για μικρό παραγωγό οπότε αλλάζει το θέμα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με αλκοόλ.Όταν φτάσει στους βαθμούς που θέλετε,θα ρίξετε αλκοόλ για να σταματήσουν τα ζάχαρα τη ζύμωση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείς να κοτάξεις σε κάποια σελίδα που περιέχει πρατήρια ποτών.Εκεί θα βρείς προμηθευτές αν και νομίζω οτι διαθέτουν προς διανομή οι αδελφοί Χάλαρη.Πρέπει να ξέρεις όμως οτι είναι ευαίσθητη μπύρα,πρέπει να μεταφέρεται με φορτηγό-ψυγείο και επίσης δεν έχει μεγάλη διάρκεια ζωής επειδή είναι βιολογική.Ελπίζω να σε κατατόπισα. Διαβάστε περισσότερα...
Τι μεζεδάκια μπορώ να φτιάξω που να ταιριάζουν με την μπύρα;
Απάντηση:
Αν και η μαγειρική δεν είναι το ατού μου, σου προτείνω σαλάμι αέρος (must) με φέτα ή τυρί κρέμα και κριτσίνια. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι,οπωσδήποτε.Αλλά για καλύτερη ανακούφιση μέσω ρεψίματος θα συνιστούσα ένα μπουκαλάκι Σουρωτή σε θερμοκρασία δωματίου.Ότι καλύτερο για τη χώνεψη. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κόκκινο,ελαφρώς ξηρό είναι.Στην ουσία είναι ένα βήμα προτού γίνει ξύδι γι αυτό και η μόνη του χρήση είναι στην μαγειρική.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
καθαρίζουμε το καρπούζι και αφαιρούμε τα κουκούτσια... κοβουμε σε φετες και στη συνεχεις το λιωνουμε με τα χερια, Βράζουμε το χυμό αφού το σουρώσουμε, προσθέτουμε μπολικη ζάχαρη (αναλογα με το ποσο γλυκο το θελουμε,το καρπουζι ειναι απο μονο του αρκετα γλυκο)... Φτάχνουμε έτσι ένα ωραίο Συρόπι με άρωμα Καρπούζι το οποίο στην συνέχεια το προσθέτουμε (αφού κρυώσει) σε κάποιο Άοσμο Αλκοολούχο ποτό... όπως την ΚΡΗΤΙΚΗ ΡΑΚΙ και έχουμε ένα ωραιότατο Λικεράκι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το μόνο που χρησιμοποιείται είναι η ψίχα του ζαχαροκάλαμου η οποία στύβεται και στη συνέχεια το υγρό που παίρνουμε αποστάζεται για να πάρουμε το ρούμι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κανονικά απο 40% αλκοόλ και πάνω αλλά με τον φόρο κατανάλωσης που μας έβαλε το κράτος μερικές βότκες εισάγονται με 38%αλκοόλ για να πληρώνει ο εισαγωγέας μικρότερο φόρο στο κράτος.Μερικές φτάνουν μέχρι και το 50%αλκοόλ όπως είναι η μπλε Smirnoff και η μαύρη Stolichnaya.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Απαγορεύεται δια ροπάλου η κατανάλωση αλκοόλ απο ένα άτομο με ένα νεφρό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εξαρτάται ποιο εννοείς.Άν εννοείς λευκό κρασί το πιο πιθανό είναι να εννοείς το Moscato dAsti.Άν εννοείς κόκκινο κρασί τότε μάλλον εννοείς το Brachetto.Βέβαια σε κόκκινο υπάρχει και το Scarlatto το οποἰο γλυκίζει παραπάνω απο το Brachetto. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Ανάλογα άν είναι λευκό ή σκούρο το ρούμι.Άν είναι λευκό μπορείς να το πιείς σκέτο,με πάγο,με coca cola,ή ακόμα μπορείς να φτιάξεις ένα σωρό cocktail με βάση το ρούμι.Το σκούρο ρούμι απο την άλλη επειδή πολλά απο αυτά έχουν υποστεί παλαίωση θα έπρεπε να καταναλώνονται σκέτα.Έχουν πάρει απο το βαρέλι οπου παλαιώθηκαν μια ιδιαίτερη γεύση οπότε είναι κρίμα να την χαλάσεις με κάποιο αναψυκτικό.Αλλά στην τελική το πίνεις όπως εσύ θέλεις. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αυτό δεν είναι απόλυτο,δεν αντέχουν όλα τα κρασιά σε παλαίωση.Απλά ορισμένες ποικιλίες σταφυλιού αντέχουν(συνήθως κόκκινα) την μακρόχρονη παλαίωση οπου οι μύκητες που περιέχονται στο κρασί συνεχίζουν την ζύμωση για αρκετά χρόνια ακόμα μετά την εμφιάλωση.Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ένα πιο εύγεστο κρασί αφού έχει ωριμάσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Διαβάστε περισσότερα...
Πόσο κοστίζει ενα καμπερνέ 4 ετών
Απάντηση:
Ελληνικό ή ξένο;Ξένο μπορείς να βρείς με 10-12 ευρώ.Καποιο Ελληνικό μπορεί να κοστίζει μέχρι 15-18 ευρω. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
να κοψετε το ποτο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τι εννοείς ποιες μάρκες υπάρχουν ή ποικιλία ρούμι? Από μάρκες υπάρχει το bacardi που είναι λευκό ρούμι, η havana που κυκλοφορεί κ σε λευκό κ σε μαύρο αλλά κ το σπέσιαλ το μαύρο το 3αρι κ η cacasha που χρησιμοποιείται για κοκτέιλ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απο όσο γνωρίζω δεν υπάρχει.Το θαλασσινό νερό γενικά δεν συνιστάται για παραγωγή ποτών.Οι πιο πολλοί παραγωγοί whiskey χρησιμοποιούν νερό απο φυσικές πηγές για να είναι όσο πιο αγνό γίνεται.Σε πολλά νησιά της Σκωτίας όμως η τύρφη που χρησιμοποιείται για το στέγνωμα της βύνης βρέχεται απο θαλασσινό νερό οπότε και θα περάσει μια κάποια γεύση στο τελικό προιόν.Για αυτόν τον λόγο τα whiskey τα οποία παράγονται σε νησιά έχουν μια ιδιαίτερη γεύση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αλκοολούχο ποτό που πίνεται συνήθως για τη χώνεψη.Περιέχει διάφορα βότανα που βοηθούν με τη δυσπεψία.Ελπίζω να σε βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 143 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: