Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: ειναι η μπυρα την εφτιαχναν πριν το 9000 πχ
Απάντηση: Ναι βεβαίως όπως και το Havana Club το λευκό και το 3 ετών παλαιωμένο.Μπορείτε εναλλακτικά να πάρετε κάποιο πιο φτηνό όπως είναι το Capta...
Απάντηση: η υπερβολικη καταναλωση, δυστυχως ναι.
Απάντηση: α καλα, το κρασι εννοειτε.
Απάντηση: Εύκολα.Παίρνεις μία μεγάλη ποσότητα μήλων και τα πας στο πιεστήριο.Απο εκεί θα πάρεις το χυμό των μήλων τον οποίο θα τοποθετήσεις σε μία ...
Απάντηση: Εξαρτάται τι ποτήρια εννοείς.Άν εννοείς ποτήρια του κρασιού ακούγεται λογικό.Άν εννοείς νεροπότηρα τότε μάλλον υπάρχει πρόβλημα.Δέν αναφέ...
Απάντηση: Όυτε το φρούτο ούτε ο χυμός του που χρησιμοποιείται για την σύνθεση κοκτέιλ έχει αλκοόλ.
Απάντηση: τα ζακχαρα σε αλκοόλη μετατρέπονται με ζύμωση..... τώρα για την ζάχαρη δεν ξέρω.
Απάντηση: Εξοπλισμός: Δοχείο ζύμωσης 25 λίτρων (με θερμόμετρο, παγίδα αέρα και δοσομετρητή ζάχαρης) Κύλινδρο και πυκνόμετρο για έλεγχο της ζύμωση...
Απάντηση: Επειδή υπάρχουν 2 τουλάχιστον ελληνικές ποικιλίες και μία ξένη στην ελληνική αγορά θα σου πω γενικά πώς είναι.Πρώτα απο όλα υπάρχει το Μο...
 

Πως γινεται το οινομελο?

Σχετικές ερωτήσεις
μηπως θελεις να πεις ρακομελου?το οινομελο δε το εχω ακουσει ποτε εγω προσωπικα
Υλικά 500 ml κρασί λευκό ημίξηρο ή κόκκινο ημίγλυκο (εγώ προτιμώ το κόκκινο) 5 κουταλιά της σούπας μέλι 1 ξύλο κανέλα 5 γαρίφαλα (όχι...
Εεεεεεεεεεεεεεε πως????????
Βαριά στην γεύση ή στο ποσοστό αλκοόλ;Άν εννοείς στην γεύση η κίτρινη επειδή έχει ωριμάσει περισσότερο απο την λευκή και έχει πάρει λίγη ...
Ωραία,τί να απαντήσω τώρα;Στους πόσους βαθμούς πίνεται;Ή πώς το φτιάχνουμε;Η συνταγή είναι απλή:Σε ένα κατσαρολάκι(ή μπρίκι ανάλογα την π...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Αλκοολούχα ποτά

Απάντηση:
μηπως θελεις να πεις ρακομελου?το οινομελο δε το εχω ακουσει ποτε εγω προσωπικα Διαβάστε περισσότερα...
τι κρασί να χρησιμοποιήσω
Απάντηση:
Υλικά 500 ml κρασί λευκό ημίξηρο ή κόκκινο ημίγλυκο (εγώ προτιμώ το κόκκινο) 5 κουταλιά της σούπας μέλι 1 ξύλο κανέλα 5 γαρίφαλα (όχι λουλούδια) Εκτέλεση Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά το κρασί. Όταν αρχίσει και ζεσταίνεται ρίχνεται το μέλι, την κανέλα και τα γαρύφαλα. Ανακατεύεται καλά, μέχρι να πάρει μία πρώτη βράση και στη συνέχεια το βγάζεται από τη φωτιά. Σημείωση: Πίνεται ζεστό σε σφηνάκια χαμηλά στην αρχή γρήγορα και μετά σιγά σιγά... Μερικοί προσθέτουν και τριμμένη κανέλα για χ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εεεεεεεεεεεεεεε πως???????? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βαριά στην γεύση ή στο ποσοστό αλκοόλ;Άν εννοείς στην γεύση η κίτρινη επειδή έχει ωριμάσει περισσότερο απο την λευκή και έχει πάρει λίγη απο την γεύση του βαρελιού.Η λευκή είναι πιο φρέσκια.Όσον αφορά το ποσοστό αλκοόλ είναι το ίδιο.Στην ουσία είναι το ίδιο προιόν απλά η λευκή είναι κατευθείαν απο την παραγωγή στην εμφιάλωση ενω η κίτρινη έχει μπει για 6 μήνες να ωριμάσει σε βαρέλι.Δεν προστίθεται επιπλέον αλκοόλ στις κίτρινες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ωραία,τί να απαντήσω τώρα;Στους πόσους βαθμούς πίνεται;Ή πώς το φτιάχνουμε;Η συνταγή είναι απλή:Σε ένα κατσαρολάκι(ή μπρίκι ανάλογα την ποσότητα που θέλεις) βάζεις ρακί και 2 με 3 κουταλιές μέλι.Το βάζεις στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για να διαλυθεί το μέλι.Όταν έχει ζεσταθεί το μείγμα και προτού βράσει απομακρύνεις απο τη φωτιά και καταναλώνεις.Για κρύο απλά θα το αφήσεις να κρυώσει ή το βάζεις στο ψυγείο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ειναι η μπυρα την εφτιαχναν πριν το 9000 πχ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι βεβαίως όπως και το Havana Club το λευκό και το 3 ετών παλαιωμένο.Μπορείτε εναλλακτικά να πάρετε κάποιο πιο φτηνό όπως είναι το Captain Silver αν θέλετε λευκό ρούμι.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
η υπερβολικη καταναλωση, δυστυχως ναι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
α καλα, το κρασι εννοειτε. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εύκολα.Παίρνεις μία μεγάλη ποσότητα μήλων και τα πας στο πιεστήριο.Απο εκεί θα πάρεις το χυμό των μήλων τον οποίο θα τοποθετήσεις σε μία ανοξείδωτη δεξαμενή για να γίνει η ζύμωση.Τώρα επειδή η κάθε ποικιλία μήλων εχει και διαφορετικό χρόνο ζύμωσης υπολόγισε σε περίπου 3 μήνες να είναι έτοιμο.Μετά το φιλτράρεις και έτοιμος ο μηλίτης.Όλα αυτά πολύ περιληπτικά.Ελπίζω να σε βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εξαρτάται τι ποτήρια εννοείς.Άν εννοείς ποτήρια του κρασιού ακούγεται λογικό.Άν εννοείς νεροπότηρα τότε μάλλον υπάρχει πρόβλημα.Δέν αναφέρεις βέβαια το πότε καταναλώνεις τα δύο ποτήρια.Άν είναι συνοδεία φαγητού ή σκέτα.Στην πρώτη περίπτωση πάλι μου φαίνεται λογικό.Στην δεύτερη περίπτωση χαλάς το στομάχι σου.Βέβαια έχε υπόψη σου ότι ένας αλκοολικός δεν αναρωτιέται άν είναι ή όχι αλκοολικός απλά πίνει χωρίς να νοιάζεται για τις συνέπειες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όυτε το φρούτο ούτε ο χυμός του που χρησιμοποιείται για την σύνθεση κοκτέιλ έχει αλκοόλ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τα ζακχαρα σε αλκοόλη μετατρέπονται με ζύμωση..... τώρα για την ζάχαρη δεν ξέρω. Διαβάστε περισσότερα...
Πως να φτιαξω μπυρα στο σπιτι
Απάντηση:
Εξοπλισμός: Δοχείο ζύμωσης 25 λίτρων (με θερμόμετρο, παγίδα αέρα και δοσομετρητή ζάχαρης) Κύλινδρο και πυκνόμετρο για έλεγχο της ζύμωσης; 1 βραστήρα Ένα λεκανάκι για την αποστείρωση Ένα κατσαρολάκι για μπεν μαρί (να χωράει το δοχείο βύνης) Μια κατσαρόλα για το μίγμα (να χωράει 5-6 λίτρα νερό) Ένα γυάλινο ποτήρι, κατά προτίμηση λείο Λίγη μεμβράνη κουζίνας Ανοιχτήρι για κονσέρβες Εμφιαλωτήρια για μεταλλικά καπάκια Μεταλλικά καπάκια (συσκευασία 100 τεμ.) Ψύκτρα (βούρτσα) καθαρισμού φ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Επειδή υπάρχουν 2 τουλάχιστον ελληνικές ποικιλίες και μία ξένη στην ελληνική αγορά θα σου πω γενικά πώς είναι.Πρώτα απο όλα υπάρχει το Μοσχάτο Λήμνου(το λέει το όνομα απο που προέρχεται).Δεύτερο είναι το Μοσχάτο Αλεξανδρείας.Επίσης κυκλοφορεί και το Moscato DAsti απο την Ιταλία.Και τα τρία θα έλεγα οτι είναι ελαφρώς φρουτώδη,πίνονται ευχάριστα και δεν χρειάζεται να τα καταναλώσεις συνοδεία φαγητού.Επίσης έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ.Ειδικά το Moscato DAsti που είναι ημιαφρώδες κατανα... Διαβάστε περισσότερα...
(αλκοολ)
Απάντηση:
εγω ειμαι 17 προς 18 και πινω μονο μπυρα και κρασι,σε μικρες ποσοτητες καμια φορα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε καποια καβα. Οι καλες καβες εχουν ολες Porto. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αστο να χαλασει και θα γινει ξυδιας Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κοίταξα αυτό το site αλλά δεν βρήκα καμία διαφορά στις τιμές σε σύγκριση με μίας κάβας. Διαβάστε περισσότερα...
αποσταξη αλκοολ
Απάντηση:
Το τελικό απόσταγμα έχει πιο ήπια γεύση όσο περισσότερες φορές αποσταχθεί.Παράδειγμα:το μέσο whiskey αποστάζεται 2 φορές(τα ιρλανδικά μέχρι και 3) οπότε το απόσταγμα που θα πάρεις έχει μια τραχιά γεύση(για αυτό και τα malt whiskey μένουν σε βαρέλι για να ωριμάσουν).Η vodka απο την άλλη αποστάζεται παραπάνω απο 10 φορές οπότε το τελικό προιόν δεν έχει γεύση και είναι πολύ ήπιο στην γεύση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το ρούμι παράγεται απο το ζαχαροκάλαμο.Αφού γίνει η συγκομιδή,αφαιρείται η ψίχα του ζαχαροκάλαμου και μπαίνει στην πρέσα για να πάρουμε το χυμό.Στη συνέχεια ο χυμός πηγαίνει για απόσταξη και το τελικό προιόν ειναι το ρούμι.Το σχετικά φρέσκο που δεν μπαίνει για ωρίμαση και παλαίωση είναι το λευκό.Όσο παραμένει σε βαρέλι και παλαιώνει,αρχίζει και παίρνει πιο σκούρο χρώμα(τα λεγόμενα μαύρα ρούμια). Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μάλλον κάποιο λάθος έχετε κάνει.Δεν βγαίνει κάποιο ποτό απο κρεμμύδια.Η vodka παράγεται απο τις πατάτες αλλά το whiskey παράγεται απο την βύνη για αυτό το λόγο αυτά που είναι απο ένα μόνο είδος βύνης ονομάζονται malt ή single malt. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με δύο τρόπους.Ο ένας είναι να βάλουμε σε ένα μπρίκι την επιθυμητή ποσότητα ρακή και αφού τοποθετήσουμε στη φωτιά το σκεύος να προσθέσουμε μία με δύο(αν θέλετε και παραπάνω δεν πειράζει)κουταλιές μέλι και ανακατεύουμε.Προτού βράσει το μείγμα και αφού έχει διαλυθεί το μέλι μέσα στη ρακή,απομακρύνουμε απο τη φωτιά και αφού κρυώσει μπορούμε να το σερβίρουμε.Ο δεύτερος τρόπος είναι πιο φυσικός αλλά πρέπει να φτιάξουμε ποσότητα.Βάζουμε σε ένα καζάνι όση ποσότητα ρακή θέλουμε και προσθέτουμε αρκετό... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εξαρτάται ποιο εννοείς.Άν εννοείς λευκό κρασί το πιο πιθανό είναι να εννοείς το Moscato dAsti.Άν εννοείς κόκκινο κρασί τότε μάλλον εννοείς το Brachetto.Βέβαια σε κόκκινο υπάρχει και το Scarlatto το οποἰο γλυκίζει παραπάνω απο το Brachetto. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πολλά και διάφορα.Να αναφέρουμε μερικές μάρκες ενδεικτικά:Bacardi,Captain Morgan,Pampero,Diplomatico,Havana Club,Strohs,Sailor Jerry,Muyers και πολλά άλλα.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://sintagoulis.gr/tag/%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF% 8C%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%BF?stags=1&adv=1 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Απλά η λευκή τεκίλα είναι πιο φρέσκια.Η κίτρινη μένει να ωριμάσει για μικρό χρονικό διάστημα.Επίσης το κίτρινο χρώμα προέρχεται απο το βαρέλι ωρίμανσης. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Jack Daniels, Jim Beam και Four Roses είναι μερικά απο τα bourbon,,,,Γενικότερα τα bourbon ειναι ουισκυ της αμερικάνικης σχολής,,,έντονα σε άρωμα γλυκά και δυνατά σε γεύση...μπορείς να προσθέσεις και το Southern Comfort αλλά οι περισσότεροι το θεωρούν πιο πολύ σαν λικερ παρά σαν ουισκύ....εξαρτάται πως το βλέπεις... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε κάβες πρέπει να ψάξετε αν και δεν έχουν όλοι χύμα κονιακ για λικέρ.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τσίπουρο χύμα αντί για κονιακ,την ίδια δουλειά κάνει.Συν τοις άλλοις δεν έχει και χρώμα. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 149 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: