Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Αφού μπήκε η ερώτηση στην κατηγορία των αλκοολούχων ποτών,μήπως τα έχει τσούξει και προσπαθεί να σε διακρίνει μέσα στην ζαλάδα του;
Απάντηση: Ξιδιασμένο κρασί είναι στην ουσία το Μαδέρα.Δεν πίνεται και χρησιμοποιείται κυρίως στη μαγειρική και την ζαχαροπλαστική.Πού θα βρείτε;Λίγ...
Απάντηση: ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ 46-ΑΘΗΝΑ (ΚΕΝΤΡΟ) 2103211721
Απάντηση: Ανάλογα άν είναι λευκό ή σκούρο το ρούμι.Άν είναι λευκό μπορείς να το πιείς σκέτο,με πάγο,με coca cola,ή ακόμα μπορείς να φτιάξεις ένα σω...
Απάντηση: Kaizer δοκιμασε την!
Απάντηση: Επειδή υπάρχουν 2 τουλάχιστον ελληνικές ποικιλίες και μία ξένη στην ελληνική αγορά θα σου πω γενικά πώς είναι.Πρώτα απο όλα υπάρχει το Μο...
Απάντηση: Α ωραία,τώρα αντιγράφονται και οι ερωτήσεις.Σε ενημερωμένες κάβες,ίσως και στον Βασιλόπουλο.Ελπίζω να βοήθησα.
Απάντηση: Σε ένα σκεύος(μπρίκι,κατσαρ ολάκι ανάλογα την ποσότητα που θέλουμε)βάζουμε την επιθυμητή ποσότητσ ρακἰ και προσθέτουμε 1 με 2 κουταλιές μέ...
Απάντηση: Tα κρασιά φρούτων, που προέρχονται από φρούτα εκτός από τα σταφύλια, περιλαμβάνουν το μηλίτη, που γίνεται από τα μήλα, τον απιδίτη, που π...
Απάντηση: Καλά;
 

Πως γινεται το οινομελο?

Σχετικές ερωτήσεις
μηπως θελεις να πεις ρακομελου?το οινομελο δε το εχω ακουσει ποτε εγω προσωπικα
Υλικά 500 ml κρασί λευκό ημίξηρο ή κόκκινο ημίγλυκο (εγώ προτιμώ το κόκκινο) 5 κουταλιά της σούπας μέλι 1 ξύλο κανέλα 5 γαρίφαλα (όχι...
Εεεεεεεεεεεεεεε πως????????
Απο το ζαχαροκάλαμο και συγκεκριμένα απο την ψίχα του ζαχαροκάλαμου.Αφού αυτή μαζευτεί,στη συνέχεια πάει στο πιεστήριο για να πάρουμε το ...
Η απορία ποιά είναι;Ἀν υπάρχουν ημίγλυκα κρασιά ή τί είναι;Ημίγλυκα υπάρχουν τόσο λευκά,κόκκινα και ροζέ.Μερικές φορές είναι απο μόνα του...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Αλκοολούχα ποτά

Απάντηση:
μηπως θελεις να πεις ρακομελου?το οινομελο δε το εχω ακουσει ποτε εγω προσωπικα Διαβάστε περισσότερα...
τι κρασί να χρησιμοποιήσω
Απάντηση:
Υλικά 500 ml κρασί λευκό ημίξηρο ή κόκκινο ημίγλυκο (εγώ προτιμώ το κόκκινο) 5 κουταλιά της σούπας μέλι 1 ξύλο κανέλα 5 γαρίφαλα (όχι λουλούδια) Εκτέλεση Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά το κρασί. Όταν αρχίσει και ζεσταίνεται ρίχνεται το μέλι, την κανέλα και τα γαρύφαλα. Ανακατεύεται καλά, μέχρι να πάρει μία πρώτη βράση και στη συνέχεια το βγάζεται από τη φωτιά. Σημείωση: Πίνεται ζεστό σε σφηνάκια χαμηλά στην αρχή γρήγορα και μετά σιγά σιγά... Μερικοί προσθέτουν και τριμμένη κανέλα για χ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εεεεεεεεεεεεεεε πως???????? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απο το ζαχαροκάλαμο και συγκεκριμένα απο την ψίχα του ζαχαροκάλαμου.Αφού αυτή μαζευτεί,στη συνέχεια πάει στο πιεστήριο για να πάρουμε το ζουμί της.Αυτό αποστάζεται και το τελικό προιόν ονομάζεται ρούμι.Είναι άχρωμο,διάφανο.Άν το αφήσουμε να παλαιώσει για χρόνια σε δρύινο βαρέλι,παίρνει ένα πιο σκούρο χρώμα,αυτό οφείλεται στο βαρέλι(μπορεί να προστεθεί και λίγο καραμελόχρωμα για να φτιάξει το χρώμα αν δεν είναι το επιθυμητό). Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η απορία ποιά είναι;Ἀν υπάρχουν ημίγλυκα κρασιά ή τί είναι;Ημίγλυκα υπάρχουν τόσο λευκά,κόκκινα και ροζέ.Μερικές φορές είναι απο μόνα τους ημίγλυκα,δηλαδή αφήνονται λίγο παραπάνω να ζυμωθούν και να ανεβάσουν ζάχαρα,όχι τόσο πολύ καιρό όμως για να θεωρηθούν γλυκά,άλλες φορές (που είναι και το πιο συχνό)φτιάχνονται με την προσθήκη ζάχαρης.Απο γεὐση δεν είναι τόσο γλυκά όσο(για παράδειγμα)η Μαυροδάφνη.Είναι ελαφρώς πιο ξηρά.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αφού μπήκε η ερώτηση στην κατηγορία των αλκοολούχων ποτών,μήπως τα έχει τσούξει και προσπαθεί να σε διακρίνει μέσα στην ζαλάδα του; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ξιδιασμένο κρασί είναι στην ουσία το Μαδέρα.Δεν πίνεται και χρησιμοποιείται κυρίως στη μαγειρική και την ζαχαροπλαστική.Πού θα βρείτε;Λίγο δὐσκολο επειδή δεν το δουλεύουν πολλές κάβες στην Αθήνα η γενικά στην Ελλάδα επειδή δεν πουλιέται ιδιαίτερα.Μπορείτε να ψάξετε στους Αμπελοκήπους,σε μία κάβα δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας.Είναι αρκετά ενημερωμένη και πιθανά θα έχει Μαδέρα.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ 46-ΑΘΗΝΑ (ΚΕΝΤΡΟ) 2103211721 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα άν είναι λευκό ή σκούρο το ρούμι.Άν είναι λευκό μπορείς να το πιείς σκέτο,με πάγο,με coca cola,ή ακόμα μπορείς να φτιάξεις ένα σωρό cocktail με βάση το ρούμι.Το σκούρο ρούμι απο την άλλη επειδή πολλά απο αυτά έχουν υποστεί παλαίωση θα έπρεπε να καταναλώνονται σκέτα.Έχουν πάρει απο το βαρέλι οπου παλαιώθηκαν μια ιδιαίτερη γεύση οπότε είναι κρίμα να την χαλάσεις με κάποιο αναψυκτικό.Αλλά στην τελική το πίνεις όπως εσύ θέλεις. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Kaizer δοκιμασε την! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Επειδή υπάρχουν 2 τουλάχιστον ελληνικές ποικιλίες και μία ξένη στην ελληνική αγορά θα σου πω γενικά πώς είναι.Πρώτα απο όλα υπάρχει το Μοσχάτο Λήμνου(το λέει το όνομα απο που προέρχεται).Δεύτερο είναι το Μοσχάτο Αλεξανδρείας.Επίσης κυκλοφορεί και το Moscato DAsti απο την Ιταλία.Και τα τρία θα έλεγα οτι είναι ελαφρώς φρουτώδη,πίνονται ευχάριστα και δεν χρειάζεται να τα καταναλώσεις συνοδεία φαγητού.Επίσης έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ.Ειδικά το Moscato DAsti που είναι ημιαφρώδες κατανα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Α ωραία,τώρα αντιγράφονται και οι ερωτήσεις.Σε ενημερωμένες κάβες,ίσως και στον Βασιλόπουλο.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε ένα σκεύος(μπρίκι,κατσαρολάκι ανάλογα την ποσότητα που θέλουμε)βάζουμε την επιθυμητή ποσότητσ ρακἰ και προσθέτουμε 1 με 2 κουταλιές μέλι.Άν το θέλουμε πιο γλυκό βάζουμε παραπάνω μέλι.Βάζουμε το σκεύος στη φωτιά και αρχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το μέλι.Όταν έχει διαλυθεί το μέλι και το μείγμα είναι χλιαρό το απομακρύνουμε απο τη φωτιά.Δεν το αφήνουμε να βράσει.Άν το θέλουμε για το κρύωμα,αφήνουμε να κρυώσει λίγο και καταναλώνουμε.Άν το θέλουμε ως ποτό μπορούμε να το αφήσουμε ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Tα κρασιά φρούτων, που προέρχονται από φρούτα εκτός από τα σταφύλια, περιλαμβάνουν το μηλίτη, που γίνεται από τα μήλα, τον απιδίτη, που παράγεται από τα αχλάδια, κρασί δαμάσκηνων και κρασί κερασιών, και κρασιά που γίνονται από διάφορα μούρα. Γίνονται συχνά από οινοπαραγωγούς που παράγουν κρασί στο σπίτι και έχουν κάποια εμπορική σημασία στα κρύα κλίματα όπου τα σταφύλια κρασιού δεν παράγονται. Ο μηλίτης και ο απιδίτης είναι σημαντικά προϊόντα στην Αγγλία και τα βόρεια μέρη της Γαλλίας. Τα εμπ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γειά παίδες !! Θα ήθελα αν μπορείτε να με βοηθήσετε ... Ως ένας από τους λάτρεις του ποτού αυτού θέλω να δοκιμάσω όλες τις πιθανές εκδοχές και παραλλαγές του ...
Απάντηση:
Οδηγίες 1.Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε προσεχτικά το ρακί κι έπειτα το κατεβάζουμε από την φωτιά. 2.Κατόπιν, ρίχνουμε μέσα ανακατεύοντας το μέλι με λίγη κανέλα. 3.Σερβίρεται ζεστό και είναι το καλύτερο φάρμακο για κρυολογήματα. Αλλα και Ρακί γνήσιο, όσα σφηνάκια θέλουμε μέλι,1/2 κουταλακι γλυκού ανά σφηνάκι 1 ξυλάκι κανέλας ή αν προτιμαμε τριμμένη Τοσα γαρυφαλλάκια όσα και τα σφηνάκια ΕκτέλεσηΒάζουμε σε κατσαρόλα το ρακί και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά πολύ προσεκτικά για να μ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι βεβαίως.Τα παλιά χρόνια που δεν υπήρχαν ενα σωρό συντηρητικά ο κόσμος χρησιμοποιούσε το ρετσίνι.Τώρα χρησιμοποιούν τεχνητά συντηρητικά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη τιμή.Να πούμε απλά οτι το πιο φτηνό κοστίζει γύρω στα 17 με 18 ευρω και απο εκεί και πέρα ανεβαίνει η τιμή ανάλογα με την παλαιότητα του κρασιού.Ενδεικτικά να ανφέρουμε οτι ένα μπουκάλι Vinsanto του Αργυρού κοστίζει γύρω στα 60 ευρω.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
τα εχω σαν συλογη σε καβες στο σαλονι μου, σε θερμοκρασια δωματιου
Απάντηση:
Ανάλογα. Εάν βρίσκονται σε μέρος το οποίο το χτυπάει το φώς του ήλιου τότε είναι πιθανό να έχουν χαλάσει.Βέβαια μεγάλο ρόλο παίζει η ποικιλία του κρασιού όπως επίσης και το αν είναι λευκά ή κόκκινα.Σε γενικές γραμμές τα λευκἀ κρασιά είναι λιγότερο ανθεκτικά σε μακρόχρονη παλαίωση.Αν έχεις κρασιά τα οποία έχουν ωριμάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα σε βαρέλι(λογικά θα το γράφουν στην ετικέτα) τοτε αυτά αντέχουν περισσότερο στην παλαίωση. Διαβάστε περισσότερα...
είναι, για να απωθούν τις μύγες. Ο λόγος που οι Έλληνες βάζουν μια φέτα λεμόνι στο στόμιο της μπύρας είναι, για να δείξουν ότι ξέρουν πως πίνετε η μπύρα. Κι ας μην υπάρχουν μύγες σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων ! (rofl)
Απάντηση:
Όχι μόνο για να απωθούν τις μύγες.Είναι και για να καθαρίζουν το μπουκάλι.Αυτή η συνήθεια ξεκίνησε απο τους εργάτες στο Μεξικό που δεν είχαν νερό να πιούν και κουβάλαγαν μπύρες στις χωματουργικές(κυρίως)εργασίες.Έτριβαν το μπουκάλι με μία φέτα λεμόνι για να το καθαρίσουν και να την έβαζαν στο λαιμό για να κρατήσει τυχόν σκόνη που θα έπεφτε μέσα.Απο την άλλη αν δεν βάλεις λεμόνι δεν έχει καμία γεύση αυτό για μπύρα.Νερουλό ξέπλυμα είναι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αυτό δεν είναι απόλυτο,δεν αντέχουν όλα τα κρασιά σε παλαίωση.Απλά ορισμένες ποικιλίες σταφυλιού αντέχουν(συνήθως κόκκινα) την μακρόχρονη παλαίωση οπου οι μύκητες που περιέχονται στο κρασί συνεχίζουν την ζύμωση για αρκετά χρόνια ακόμα μετά την εμφιάλωση.Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ένα πιο εύγεστο κρασί αφού έχει ωριμάσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Μάλλον θα είναι στα 3/4 εκείνη τη χρονική περίοδο που μου λέτε. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αποσταξη αλκοολ
Απάντηση:
Το τελικό απόσταγμα έχει πιο ήπια γεύση όσο περισσότερες φορές αποσταχθεί.Παράδειγμα:το μέσο whiskey αποστάζεται 2 φορές(τα ιρλανδικά μέχρι και 3) οπότε το απόσταγμα που θα πάρεις έχει μια τραχιά γεύση(για αυτό και τα malt whiskey μένουν σε βαρέλι για να ωριμάσουν).Η vodka απο την άλλη αποστάζεται παραπάνω απο 10 φορές οπότε το τελικό προιόν δεν έχει γεύση και είναι πολύ ήπιο στην γεύση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΦΟΥΛ 70%ΚΑΙ ΠΑΝΩ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ψάξτε στο Βασιλόπουλο.Έχει μεγάλη ποικιλία απο κρασιά εισαγωγής και μπορεί να διαθέτει.Εναλλακτικά αν δεν βρείτε Μαρσάλα,χρησιμοποιείστε κάποιο Port.Παρόμοιο είναι με το Μαρσάλα.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1litro = VOLUME = M3 Density = KG/M3 Volume x Density = KG Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://sintagoulis.gr/tag/%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF% 8C%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%BF?stags=1&adv=1 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχουν παρα πολλές μάρκες απο ρούμι.Ψάχνετε κάποια συγκεκριμένη;Ενδεικτικά να αναφέρω μερικές:Pampero,Bacardi,Captain Morgan,Matusalem,Stroh,Havana Club,Goslings. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 29 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: