Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Σε καποια καβα. Οι καλες καβες εχουν ολες Porto.
Απάντηση: σύμφωνα με τις οδηγίες μπάρμαν μια κανονική μερίδα ουίσκι περιλαμβάνει ακριβώς την ποσότητα που χωράει σε ένα μεγάλο σφηνάκι (σαν αυτά πο...
Απάντηση: Νάμα(ή άναμα)είναι εκείνο το κόκκινο γλυκό κρασί που χρησιμοποιείται στη Θεία Κοινωνία.
Απάντηση: Τόπος προέλευσης : αποκλειστικά και μόνο η επαρχία Καμπανία (Champagne) της Γαλλίας. Ποικιλίες : από τις ερυθρές : Pinot noir, Pinot me...
Απάντηση: Βάλε γιατί προφανώς δεν το σηκώνεις σκέτο...
Απάντηση: Ναι βάλε μου ένα ποτηράκι...
Απάντηση: Το βασικοτερο βεβαια ειναι ο χυμος του μουστου. Επισης χωρις τον θειώδης ανυδρίτη (μεταμπισουλφίτ ) Εαν εχεις δει στα κοκκινα εμφιαλω...
Απάντηση: Ναι βεβαίως.Τα παλιά χρόνια που δεν υπήρχαν ενα σωρό συντηρητικά ο κόσμος χρησιμοποιούσε το ρετσίνι.Τώρα χρησιμοποιούν τεχνητά συντηρητικά.
Απάντηση: 40 % αλλα για να μετργθει θελει ειδικο τροπο οχι απλα βαζεις ενα πυκνομετρο αλκοολης και μετρας οπως το κανουν οι νομιζουν πολλοι αλλα ...
Απάντηση: Σε κάβες πρέπει να ψάξετε αν και δεν έχουν όλοι χύμα κονιακ για λικέρ.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τσίπουρο χύμα αντί για κονιακ,την ί...
 

Πως γινεται το οινομελο?

Σχετικές ερωτήσεις
μηπως θελεις να πεις ρακομελου?το οινομελο δε το εχω ακουσει ποτε εγω προσωπικα
Υλικά 500 ml κρασί λευκό ημίξηρο ή κόκκινο ημίγλυκο (εγώ προτιμώ το κόκκινο) 5 κουταλιά της σούπας μέλι 1 ξύλο κανέλα 5 γαρίφαλα (όχι...
Εεεεεεεεεεεεεεε πως????????
Απο όσο γνωρίζω δεν εισάγεται χύμα ρούμι στην Ελλάδα επειδή οικονομικά είναι ασύμφορο λόγω του πιο υψηλού ειδικού φόρου κατανάλωσης που έ...
τι ειναι αυτο ?
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Αλκοολούχα ποτά

Απάντηση:
μηπως θελεις να πεις ρακομελου?το οινομελο δε το εχω ακουσει ποτε εγω προσωπικα Διαβάστε περισσότερα...
τι κρασί να χρησιμοποιήσω
Απάντηση:
Υλικά 500 ml κρασί λευκό ημίξηρο ή κόκκινο ημίγλυκο (εγώ προτιμώ το κόκκινο) 5 κουταλιά της σούπας μέλι 1 ξύλο κανέλα 5 γαρίφαλα (όχι λουλούδια) Εκτέλεση Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά το κρασί. Όταν αρχίσει και ζεσταίνεται ρίχνεται το μέλι, την κανέλα και τα γαρύφαλα. Ανακατεύεται καλά, μέχρι να πάρει μία πρώτη βράση και στη συνέχεια το βγάζεται από τη φωτιά. Σημείωση: Πίνεται ζεστό σε σφηνάκια χαμηλά στην αρχή γρήγορα και μετά σιγά σιγά... Μερικοί προσθέτουν και τριμμένη κανέλα για χ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εεεεεεεεεεεεεεε πως???????? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απο όσο γνωρίζω δεν εισάγεται χύμα ρούμι στην Ελλάδα επειδή οικονομικά είναι ασύμφορο λόγω του πιο υψηλού ειδικού φόρου κατανάλωσης που έχουν τα χύμα ποτά στην Ελλάδα.Άν θέλετε λίγη ποσότητα για γλυκό ή φαγητὀ μπορείτε να βρείτε κάποια απο τις μικρότερες συσκευασίες που κυκλοφορούν όπως μπουκάλια των 375 ή και 500 ml αν δεν θέλετε μεγάλη ποσότητα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τι ειναι αυτο ? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε καποια καβα. Οι καλες καβες εχουν ολες Porto. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
σύμφωνα με τις οδηγίες μπάρμαν μια κανονική μερίδα ουίσκι περιλαμβάνει ακριβώς την ποσότητα που χωράει σε ένα μεγάλο σφηνάκι (σαν αυτά που σερβίρεται το ρακόμελο στα μαγαζιά) και συμπλήρωση του ποτηριού με πάγο(όχι με παγάκια, αλλά με κομμάτι σπασμένου πάγου. Δεν υπάρχει όμως εμπόριο τέτοιου πάγου οπότε η δουλειά σου θα γίνει αναγκαστικα με παγάκια). σερβίρεται πάντα σε χαμηλό ποτήρι και ο πάγος δεν πρέπει να εξέχει απο την νοητή γραμμή των ορίων του ποτηριού. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Νάμα(ή άναμα)είναι εκείνο το κόκκινο γλυκό κρασί που χρησιμοποιείται στη Θεία Κοινωνία. Διαβάστε περισσότερα...
πως οινοποιειται, ποσο χρονικο διαστημα χρειαζεται, τι κανοθμε πριν την εμφιαλωση, πως εμφιαλωνεται.
Απάντηση:
Τόπος προέλευσης : αποκλειστικά και μόνο η επαρχία Καμπανία (Champagne) της Γαλλίας. Ποικιλίες : από τις ερυθρές : Pinot noir, Pinot meunier. από τις λευκές : Chardonnay. Τρόπος παραγωγής : Είναι αυστηρά καθορισμένος. Πραγματοποιείται σε 2 στάδια . Στην αρχή παράγεται το λεγόμενο «κρασί βάσης» με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια γίνεται ανάμιξη διαφορετικών κρασιών βάσης και ακολουθεί 2η ζύμωση στη φιάλη, όπου το αέριο το οποίο δημιουργείται εγκλωβίζεται μέσα σ αυτήν. Ακολουθ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βάλε γιατί προφανώς δεν το σηκώνεις σκέτο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι βάλε μου ένα ποτηράκι... Διαβάστε περισσότερα...
ποια ειναι τα βασικα υλικα και ποια τα συμπληρωματικα υλικα του κρασιου
Απάντηση:
Το βασικοτερο βεβαια ειναι ο χυμος του μουστου. Επισης χωρις τον θειώδης ανυδρίτη (μεταμπισουλφίτ ) Εαν εχεις δει στα κοκκινα εμφιαλωμενα γραφει καπου στην ετικετα οτι περιεχει θειωδη. Δεν υπαρχει κοκκινο κρασι χωρις την μικρη εστω προσθηκη αυτου. Προκειτε για αντιοξειδωτικό, προστασία απέναντι σε μικροοργανισμούς . Μερικα αλλα που θα μπορουσαν να υπαρχουν σε ενα κρασι ειναι τρυγικό/κιτρικό οξύ αύξηση οξύτητος 3. ανθρακικό κάλι μείωση οξύτητος 4. μπεντονίτης ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι βεβαίως.Τα παλιά χρόνια που δεν υπήρχαν ενα σωρό συντηρητικά ο κόσμος χρησιμοποιούσε το ρετσίνι.Τώρα χρησιμοποιούν τεχνητά συντηρητικά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
40 % αλλα για να μετργθει θελει ειδικο τροπο οχι απλα βαζεις ενα πυκνομετρο αλκοολης και μετρας οπως το κανουν οι νομιζουν πολλοι αλλα με αποσταξη και μετα μετρηση Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε κάβες πρέπει να ψάξετε αν και δεν έχουν όλοι χύμα κονιακ για λικέρ.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τσίπουρο χύμα αντί για κονιακ,την ίδια δουλειά κάνει.Συν τοις άλλοις δεν έχει και χρώμα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εν μέρει ναι.Σε όλα τα whiskey προστίθεται καραμελόχρωμα για να σκουρύνουν μιας και δεν έχουν αρχικό χρώμα αφού είναι προιόν απόσταξης.Είναι σαν τη vodka,διάφανο στην αρχή.Χρώμα θα πάρει συνήθως απο βαρέλι στο οποίο είχε παλαιώσει πριν ή κρασί Port ή κάποιο bourbon μιας και συνήθως κάπνιζαν τα βαρέλια πριν μπει το whiskey για ωρίμανση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όχι δεν περιέχει ζἀχαρη η τεκίλα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όυτε το φρούτο ούτε ο χυμός του που χρησιμοποιείται για την σύνθεση κοκτέιλ έχει αλκοόλ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αυτό είναι ανάλογα με την προτίμηση του καθενός.Σε cocktail,σε σφηνάκι,σκέτη,με πάγο,με λεμόνι και αλάτι.Δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος κατανάλωσης. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απλά.Μαζεύουμε τα σταφύλια και τα πάμε στο πατητήρι.Απο εκεί αφού τελειώσει η όλη διαδικασία,παίρνουμε το χυμό των σταφυλιών και το τοποθετούμε σε μία δεξαμενή για να ξεκινήσει το βράσιμο του(ζύμωση).Αφού έχει γίνει η ζύμωση και έχει φτάσει το επίπεδο του αλκοόλ στο επιθυμητό(ή το ιδανικό για την ποικιλία του σταφυλιού),ρίχνουμε αλκοόλ για να κόψουμε τη ζύμωση και αφού φιλτράρουμε το κρασί,το τοποθετούμε σε βαρέλι για να αρχίσει την ωρίμανση του η οποία μπορεί να κρατήσει απο μερικούς μήνες ή... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείς να γράψεις πιο συγκεκριμένα για ποιά κρασιά ενδιαφέρεσαι;Έτσι γενικά και αόριστα δεν μπορώ να σου απαντήσω. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ολα επιτρεπονται αλλα με μετρο.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Από νερό, μαγιά, βύνη και λυκίσκο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τί ποσότητα απο τί;Νερό,βύνη;Ποιό απο όλα; Διαβάστε περισσότερα...
Γιατί λένε ότι ξαναγύρισε η μπύρα ΦΙΞ; Υπήρχε και παλαιότερα;
Απάντηση:
Η μπύρα ΦΙΞ είναι η πρώτη μπύρα που παράχθηκε στην Ελλάδα το 1864 και σταμάτησε την παραγωγή της στις αρχές της δεκαετίας του '80. Οπότε όντως ξαναγύρισε. Περισσότερες πληροφορίες : http://www.kerdos.gr/default.aspx? id=1346468&nt=103 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχουν 4 βασικές κατηγορίες whiskey και αυτές πάνε με βάση τα συστατικά τους.1)αυτά που παράγονται απο δημητριακά.Είναι και τα πιο φτηνά του εμπορίου.2)αυτά που παράγονται απο βύνη,τα λεγόμενα malt.3)αυτά που έχουν σαν βάση το καλαμπόκι.Αυτά είναι τα λεγόμενα bourbon που παράγονται κυρίως στην Αμερική.4)αυτά που έχουν σαν βάση τη σίκαλη,τα λεγόμενα rye.Απο εκεί και έπειτα έχουμε υποκατηγορίες των malt.Οι πιο βασικές είναι:blended:αυτά είναι μείγματα ή διαφορετικών whiskey ή διαφορετικών χρο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν σπάει το κρασί.Λέμε οτι κόβει αν αρχίσει να ξυδιάζει στην περίπτωση που έχει μείνει παραπάνω απο όσο πρέπει για τη ζύμωση του στη δεξαμενή. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Άν δεν μπορείτε να βρείτε Marsala(δεν είναι και ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ελλάδα)μπορείτε να το αντικαταστήσετε με κάποιο Port.Βἐβαια το Port είναι πιο γλυκό αλλά θα κάνει την δουλειά εξίσου καλά.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η τεκίλα που περιέχει σκουλήκι λέγεται Gusano Rojo. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ρώτησε τους 146 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: