Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Τέλος Μαρτίου με έναν μόνο τρόπο, το μάτι.
Απάντηση: εγω εχω αγορασει φυτα και κοβω κλαδακια και τα βαζω σε αμμο και ριζωνουνε η τα λαγιζεις με καταβολαδες ειναι πολυ αθεκτικο φυτο βαλε και ...
Απάντηση: παντζαρι.σπανακι,μαρ ουλι, ραδικι
Απάντηση: Λίπανση Ετησίως και ανάλογα με τα αποτελέσματα της ανάλυσης του εδάφους αλλά και τις ιδιαίτερες συνθήκες ανάπτυξης της καλλιέργειας, βασ...
Απάντηση: Έχουμε δει ήδη πως μπορούμε να προσελκύσουμε τα ωφέλιμα έντομα στο κήπο μας σε άλλο άρθρο μιλώντας για το ρόλο των λουλουδιών. Τα περισσό...
Απάντηση: ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ 1) ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΥ Όργωμα του εδάφους, ενσωμάτωση οργανικής ουσίας (κοπριάς) για το φθινόπωρο - χει...
Απάντηση: Όνομα ζιζανίου: datura stramonium Αυτό το ετήσιο ζιζάνιο δεν είναι χαρακτηριστικό στους αγρούς όπου καλλιεργείται η πατάτα, αλλά μερικές...
Απάντηση: Το κλαδεμα της μουσμουλιας μπορεί να γίνει σε δύο εποχές. α) μετά την συγκομιδή Μάιο με όχι πολλά ανοίγματα για την αποφυγή εγκαυμάτων κα...
Απάντηση: Δυσκολο ετσι να απαντησει κανεις θα επρεπε να γινει καποια εξεταδη των πλακων απο γεωπονο κατα την γνωμη μου.
Απάντηση: Ιστορικό στοιχείο : Γνωστό από τους αρχαίους χρόνους, αναφέρεται ήδη στον πάπυρο του Ebers 4.000 χρόνια π.Χ.. Ο Θεόφραστος, ο Διοσκουρίδη...
 

Πως γίνεται το μπόλιασμα της δαμασκηνιάς;

Σχετικές ερωτήσεις
ψαξε σε φυτορια!
Η κατάλληλη εποχή με μάτι για την ελιά είναι τέλι Μαρτίου με αρχές Απριλίου αρκεί βέβαια να σηκώνετε ο φλοιός και να προλάβει να βλαστίσε...
με ένεση
κοβουμε την αγριελια οταν εχει διαμετρο πανω απο 4 εκ. και την καθαριζουμε απο τα φυλλα και τα κλαδακια.κανουμε δυο τομες καθετες απο το ...
ΕΚΟΨΑ ΜΙΑ ΝΕΡΑΤΖΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΡΜΟΣ 50CM ΥΨΟΣ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΜΠΟΛΙΑΣΩ ΣΕ ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ.
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
ψαξε σε φυτορια! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η κατάλληλη εποχή με μάτι για την ελιά είναι τέλι Μαρτίου με αρχές Απριλίου αρκεί βέβαια να σηκώνετε ο φλοιός και να προλάβει να βλαστίσει τούς υπόλοιπους 2 μήνες βλαστικής περιόδου Μάιο με Ιούνιο άλλα κ Μάιο γίνετε. Ώμος υπάρχει ένα ενδεχόμενο το μάτι να βλαστίσει την επόμενη χρονιά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Θέλω να μάθω πως γίνεται το μπόλιασμα της ελιάς. Όχι με λεπτομέρειες. Λίγα παράγματα.
Απάντηση:
κοβουμε την αγριελια οταν εχει διαμετρο πανω απο 4 εκ. και την καθαριζουμε απο τα φυλλα και τα κλαδακια.κανουμε δυο τομες καθετες απο το κοψιμο διαμετρικα αντιθετες και με μηκος 2 -3 εκ.τωρα το στελεχος που θελουμε να μπολιασουμε ειναι σαν ενα σκουποξυλο με δυο χαρακιες στο πανω μερος.μετα κοβουμε ενα κλαδακι απο την ελια που θελουμε με διαμετρο 1 εκ. το κοβουμε σε μηκος 5-6 εκ και το κατω μερος το κανουμε σαν πενα .ανοιγουμε τον φλοιο στης τομες με μηκος οσο η πενα την βαζουμε μεσα στην τομη... Διαβάστε περισσότερα...
πως γινεται
Απάντηση:
ΕΚΟΨΑ ΜΙΑ ΝΕΡΑΤΖΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΡΜΟΣ 50CM ΥΨΟΣ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΜΠΟΛΙΑΣΩ ΣΕ ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ. Διαβάστε περισσότερα...
τροποι μπολιασματος
Απάντηση:
Τέλος Μαρτίου με έναν μόνο τρόπο, το μάτι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
εγω εχω αγορασει φυτα και κοβω κλαδακια και τα βαζω σε αμμο και ριζωνουνε η τα λαγιζεις με καταβολαδες ειναι πολυ αθεκτικο φυτο βαλε και ορμονι ριζοβολιας η σε σκονη η σε διαλυμα ινδοβουτυρικο οξυ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
παντζαρι.σπανακι,μαρουλι, ραδικι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Λίπανση Ετησίως και ανάλογα με τα αποτελέσματα της ανάλυσης του εδάφους αλλά και τις ιδιαίτερες συνθήκες ανάπτυξης της καλλιέργειας, βασική εφαρμογή λιπασμάτων που περιέχουν άζωτο, φώσφορο, κάλιο και θείο είναι αναγκαία. Μελέτες έχουν δείξει ότι το θυμάρι αντιδρά θετικά στο άζωτο (Shalaby and Razin 1992, Dambrauskiene et all. 2002) ειδικότερα μετά την συγκομιδή. Η υπερβολική όμως εφαρμογή αζώτου επηρεάζει την ανάπτυξη, αλλά και την ποιότητα του παραγόμενου αιθέριου ελαίου. Πρόσφατα αποδείχθ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Έχουμε δει ήδη πως μπορούμε να προσελκύσουμε τα ωφέλιμα έντομα στο κήπο μας σε άλλο άρθρο μιλώντας για το ρόλο των λουλουδιών. Τα περισσότερα από τα ευεργετικά έντομα θέλουν να τα ενθαρρύνουμε για να εργαστούν στο κήπο μας παρέχοντάς τους γύρη και νέκταρ δηλαδή τροφή για την επιβίωσή τους στα διάφορα στάδια της ζωής τους. Πώς θα μπορούσαμε να ενθαρρύνουμε περισσότερο τα ευεργετικά έντομα για να κάνουμε σπίτι τους τον κήπο μας; Η μόνιμη θέση για να βρουν τροφή ή να περάσουν το χειμώνα το... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ 1) ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΥ Όργωμα του εδάφους, ενσωμάτωση οργανικής ουσίας (κοπριάς) για το φθινόπωρο - χειμώνα. Άζωτο-Φώσφορος-Κάλλιο για την άνοιξη .Ρh-6,5-8 υπερυψωμένα κρεβάτια. 2) ΦΥΤΕΥΣΗ Μοσχεύματα 2 ετών φυτεύουμε στα υπερυψωμένα κρεβάτια το 1/3 στο χώμα σε σειρές Β-Ν διεύθυνση, με απόκλιση 30 μοίρες. 3) ΑΝΑΠΤΥΞΗ Χρησιμοποιούμε οργανική ουσία και λίπανση Αζώτου —Φωσφόρου-Καλίου60 κιλάανά στρέμμα Η λίπανση γίνεται την άνοιξη ή νωρίς το καλοκ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όνομα ζιζανίου: datura stramonium Αυτό το ετήσιο ζιζάνιο δεν είναι χαρακτηριστικό στους αγρούς όπου καλλιεργείται η πατάτα, αλλά μερικές φορές μπορεί να προκαλέσει τις ζημιές και στην πατάτα. Ολόκληρο το φυτό είναι επικίνδυνα δηλητηριώδες. Έχει μεγάλο σώμα και με την επισκίαση της καλλιέργειας στο δεύτερο μισό της βλαστικής περιόδου μπορεί να προκαλέσει απώλειες στην παραγωγή και προβλήματα στη συγκομιδή. Βιολογία: Αυτό είναι ετήσιο, δικοτυλήδονο ζιζάνιο της βιολογικής μορφής T4. Περ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κλαδεμα της μουσμουλιας μπορεί να γίνει σε δύο εποχές. α) μετά την συγκομιδή Μάιο με όχι πολλά ανοίγματα για την αποφυγή εγκαυμάτων και β) που προτείνω περισσότερο, τον Σεπτέμβριο. Μπορεί επίσης να κλαδευτεί και τον Μάρτιο με τους καρπούς που δεν συνιστώ. Γενικά η Μουσμουλιά είναι βολική στα κλαδέματα και αναπληρώνεται γρήγορα γιαυτό ένας αρχάριος δεν πρέπει να φοβάται. Το φύτεμα γίνεται χειμερινούς μήνες. Εάν το φυτό είναι σε σακούλα ή γλάστρα όλο το χρόνο. Καλή επιτυχία! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δυσκολο ετσι να απαντησει κανεις θα επρεπε να γινει καποια εξεταδη των πλακων απο γεωπονο κατα την γνωμη μου. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ιστορικό στοιχείο : Γνωστό από τους αρχαίους χρόνους, αναφέρεται ήδη στον πάπυρο του Ebers 4.000 χρόνια π.Χ.. Ο Θεόφραστος, ο Διοσκουρίδης και ο Πλίνιος αναφέρονται στο είδος αυτό με τις ονομασίες κιχόρη ή κιχόριον, ήμερος Σέρις, πικρίδα κ.ά. Ο Γαληνός το ονομάζει “φίλο του συκωτιού”. Πως καλλιεργείται : Υπάρχουν πάρα πολλά είδη ραδικιού, το άγριο, το ήμερο, το σταμναγκάθι, το ιταλικό, το ραντίκιο, το Witloof ή Βρυξελλών μέχρι και ραδίκι για την παραγωγή υποκατάστατου του καφέ υπάρχει. ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 23-35 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Απρίλιο-Μάιο Βάθος φύτευσης: 3 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 4-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 20-30 ημέρες Ωρίμανση: 60-90 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1. Φρούτικανς . Βρίσκεται αυτοφυές στην Ελλάδα στις περιοχές της Μεσογείου και στη δυτική Ασία. Είναι αειθαλής θάμνος που φτάνει σε ύψος τα 2 μέτρα. Έχει κίτρινα άνθη, βρίσκονται δε στις κορυφές των κλαδιών που είναι αρκετά σκληρά και εύθραυστα. 2. Οφισινάλις. Θάμνος με όρθιο, λείο και αποξυλωμένο βλαστό. Κατάγεται από το Ιράν και τα Ιμαλάια και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στο ψύχος. Υπάρχουν μορφές ποικιλόφυλλες με διπλά άνθη. Το γιασεμί οφισινάλις είναι η κύρια πηγή του γιασμινέλαιου. ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για κάθε καλλιέργεια αρχικά γίνεται προετοιμασία του εδάφους. Η προετοιμασία αυτή μπορεί να περιλαμβάνει ένα αρχικό σβάρνισμα ή θρυμματισμό με καταστροφέα των υπολειμμάτων της προηγούμενης καλλιέργειας, που ακολουθείται με όργωμα με καλλιεργητή και μετά ξανά με σβάρνισμα. Ο βαθμός και ο αριθμός των παραπάνω εδαφοκατεργασιών εξαρτάται από την ποσότητα των υπολειμμάτων των προηγούμενων καλλιεργειών που θα πρέπει να ενσωματωθούν. Μετά την εδαφοκατεργασία και την προσθήκη εδαφοβελτιωτικών (π.χ. ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο άνηθος χρειάζεται βαθιά γλάστρα. Ο μαϊντανός θέλει συχνό πότισμα. Το κάρδαμο σε 40 μέρες από τη σπορά θα το απολαύσετε στη σαλάτα σας. Όλα αυτά συμβαίνουν στο μικρό μπαλκόνι σας, στον «κήπο» όπου μπορείτε να φτιάξετε για να έχετε φρέσκα αρωματικά και βότανα για το φαγητό σας. Τι πιο ευχάριστο και γευστικό από την παρουσία των φρέσκων μυρωδικών σε ένα φαγητό; Ξέρω, θα συμφωνήσετε μαζί μου, αλλά θα μου πείτε ότι δεν διαθέτετε κήπο για τέτοιες πολυτέλειες, αλλά ούτε και χρόνο για την καθημεριν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείτε να σπείρετε τους σπόρους των πράσινων φασολιών απευθείας στο χώμα. Το βάθος σποράς θα είναι 1 με 1,5 εκατοστά. Η ιδανική θερμοκρασία του εδάφους είναι μεταξύ 21 και 32 βαθμούς Κελσίου. Η απόσταση σποράς θα πρέπει να είναι 8 με 10 εκατοστά. Τα φασόλια θα βλαστήσουν σε 8 με 16 ημέρες ανάλογα με τη θερμοκρασία του εδάφους. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείτε να φανταστείτε την μαγειρίτσα χωρίς φρέσκο κρεμμυδάκι; Ή την σαλάτα μαρουλιού; Για δοκιμάστε να κάνετε μία νόστιμη και «δεμένη» σάλτσα χωρίς ξερό κρεμμύδι; Παρατηρείστε ότι, μόνο για το κρεμμύδι χρησιμοποιείται το υποκοριστικό του -κρεμμυδάκι- για να περιγραφεί μία άλλη όψη και χρήση του ιδίου φυτού. Οι αρχαίοι μας Έλληνες τιμούσαν αρκούντως το κρεμμύδι, μιας και, εκτός των άλλων χρήσεων, αποτελούσε σταθερό συστατικό του πρωινού τους (ακράτισμα). Ο αρχαίος κόσμος, καλλιεργούσε το... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι ντόπιες ποικιλίες μπάμιας στην Ελλάδα είναι οι Μπογιατίου, Μπ-35, Πυλαίας, Λασιθίου, Κιλκίς, Βελούδο και Λειβαδιάς. Καλλιεργούνται και κάποιες ξένες ποικιλίες όπως οι Perkins Spineless, White Velvet, Perkin’s Mamoth, Dwarf Green Long Pod και η ινδική Pusa Sawani. Οι ξένες ποικιλίες δεν προτιμούνται ιδιαίτερα από τους Έλληνες καθώς παράγουν μεγάλους καρπούς. Αυτό όμως μπορεί να είναι και πλεονέκτημα. Στην χώρα μας καλλιεργούνται 27.000 στρέμματα περίπου και η ετήσια παραγωγή φτάνει τους ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο σπόρος των ξηρών φασολιών αποθηκεύεται στους 5-10 C και σχετική υγρασία 40-50% για περίοδο περίπου 6-10 μηνών. Αν η περιεκτικότητα του σπόρου σε νερό είναι κάτω του 14% τότε η σχετική υγρασία της αποθήκης πρέπει να είναι 70%. Για αύξηση της υγρασίας των σπόρων προς την αποφυγή διάρρηξης των περιβλημάτων κατά την αποθήκευση και διακίνηση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
απο οτι μου παν και εμενα βαλε καλαμια οχι πανω στη ριζα του φυτου ομως και δεσε το φυτο σου χαλαρα πανω του κατα προτιμηση με πανι για να μην πλυγωσεις το φυτο σου. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το έδαφος που θα φυτεύσετε τα πράσινα φασολάκια θα πρέπει να είναι πλούσιο σε οργανική ύλη. Μπορείτε να αρχίσετε να προετοιμάζετε το έδαφος από το Φεβρουάριο ως το Μάρτιο, προσθέτοντας κομπόστ και ανακατεύοντάς το σε βάθος 15 με 20 εκατοστά. Τα πράσινα φασολάκια χρειάζονται έδαφος που να μπορεί να διατηρήσει υγρασία. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η συχνότερη και σοβαρότερη ασθένεια της πατάτας. Εμφανίζεται σε κονδύλους και φύλλα. Στα φύλλα ως κίτρινες κηλίδες που σκουραίνουν και κάτω από αυτές στην κάτω επιφάνεια των φύλλων με λευκές εξανθήσεις (κονιδιοφόροι μύκητα). Καταπολεμείται με καλό παράχωμα των κονδύλων και χρήση ανθεκτικών ποικιλιών και πολλαπλασιαστικού υλικού και προληπτικά με κατάλληλα μυκητοκτόνα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχουν δύο τύποι καλλιέργειας της μπάμιας, η ποτιστική και η ξερική. Οι ξερικές μπάμιες χρειάζονται ελάχιστο πότισμα και είναι οι πιο νόστιμες, αλλά δίνουν σαφώς μικρότερη παραγωγή. Αν το έδαφος της ξερικής καλλιέργειας είναι αργιλώδες, τότε πρέπει να το οργώνουμε καλά το φθινόπωρο για να συγκρατήσει υγρασία από τις βροχοπτώσεις. Για τις ποτιστικές καλλιέργειες τα εδάφη πρέπει να μην είναι αλατούχα ή πολύ υγρά. Η μπάμια ευδοκιμεί σε καλοδουλεμένα και δροσερά εδάφη. Ο πολλαπλασιασμός της... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το έδαφος οργώνεται όταν βρίσκεται στο ρώγο του σε βάθος 20-30cm, και πριν την σπορά φρεζάρεται ώστε να αφρατοποιηθεί και να σπάσουν οι σβόλοι και ισοπεδώνεται. Τελευταίο στάδιο είναι διαμόρφωση του εδάφους ανάλογα με την μέθοδο σποράς και άρδευσης. Συνηθίζεται η απευθείας σπορά στο χωράφι και γίνεται με διασπορά σπόρου ή με σπαρτικές μηχανές. Διαβάστε περισσότερα...
Η ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΤΗ ΡΙΖΑ ΚΑΊ ΟΧΙ ΚΑΡΟΤΟ
Απάντηση:
1) Μηπως ριχνεις πολυ νερο? Τα φυτα των οποιοων θελουμε τις ριζες δεν τα ποτιζουμε πολυ, αφηνουμε να στραγγιξει καλα το χωμα ωστε να αναπτυζονται οι ριζες σε αναζητηση νερο. Οχι πολυ νερο ειπαμε, μην τα αφησεις και τα ξεραθουν. 2)Χρειαζονται παραχωμα ωστε να υπαρχει αφρατο και αφθνονο χωμα για να μεγαλωσει η ριζα μας που εν προκειμενω ειναι το καροτο. 3)Το χωμα ειναι πλουσιο σε N αλλα οχι σε P και Κ. Γνωμη μου ειναι οτι στην περιπτωση σου μαλλον ισχυει το πρωτο καθως στις αλλες περιπ... Διαβάστε περισσότερα...
αμωνια
Απάντηση:
Ιανουάριο με Φεβρουάριο Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 105 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: