Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: με ένεση
Απάντηση: απο τέλος Μαρτίου έως και τέλος Απριλίου
Απάντηση: κοβουμε την αγριελια οταν εχει διαμετρο πανω απο 4 εκ. και την καθαριζουμε απο τα φυλλα και τα κλαδακια.κανουμε δυο τομες καθετες απο το ...
Απάντηση: ΕΚΟΨΑ ΜΙΑ ΝΕΡΑΤΖΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΡΜΟΣ 50CM ΥΨΟΣ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΜΠΟΛΙΑΣΩ ΣΕ ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ.
Απάντηση: Τέλος Μαρτίου με έναν μόνο τρόπο, το μάτι.
Απάντηση: Το κρεμμύδι το οποίο προέρχεται από το φυτό Allium Cepa είναι λαχανικό αλλά και μπαχαρικό.H καταγωγή του είναι από την νοτιοανατολική ...
Απάντηση: Γενικές συμβουλές για φυτά κήπου και εσωτερικού χώρου -Κρύα και θερμά ρεύματα ταλαιπωρούν όλα τα φυτά εσωτερικού χώρου και μάλιστα τα ...
Απάντηση: Αβοκάντο, μάνγκο και μπανάνα παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση στην αγορά και εξασφαλίζουν ικανοποιητικό εισόδημα στους παραγωγούς «Εξωτική...
Απάντηση: Οι σπόροι της τομάτας έρχονται από τις τέσσερις γωνιές του κόσμου και μπορούν να καλλιεργηθούν σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο όλη τη διάρκ...
Απάντηση: Έχει μικρά άνθη που φέρονται σε μασχαλείες ταξιανθίες ανά 2- 6 . Το χρώμα των άνθεων είναι λευκό, υποκίτρινο. Η γονιμοποίηση στο φασόλι γ...
 

Πως γίνεται το μπολιασμα απο νερατζιά σελεμονιά ;

Σχετικές ερωτήσεις
ψαξε σε φυτορια!
Η κατάλληλη εποχή με μάτι για την ελιά είναι τέλι Μαρτίου με αρχές Απριλίου αρκεί βέβαια να σηκώνετε ο φλοιός και να προλάβει να βλαστίσε...
Η νεραντζιά ανήκει στην οικογένεια των Ρυτοειδών (= εσπεριδοειδών) και είναι μικρό δέντρο, στην Ελλάδα και στην Κύπρο είναι γνωστό δε και...
δεν ξερω...... :(
δεν ξερω...... :(
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
ψαξε σε φυτορια! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η κατάλληλη εποχή με μάτι για την ελιά είναι τέλι Μαρτίου με αρχές Απριλίου αρκεί βέβαια να σηκώνετε ο φλοιός και να προλάβει να βλαστίσει τούς υπόλοιπους 2 μήνες βλαστικής περιόδου Μάιο με Ιούνιο άλλα κ Μάιο γίνετε. Ώμος υπάρχει ένα ενδεχόμενο το μάτι να βλαστίσει την επόμενη χρονιά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η νεραντζιά ανήκει στην οικογένεια των Ρυτοειδών (= εσπεριδοειδών) και είναι μικρό δέντρο, στην Ελλάδα και στην Κύπρο είναι γνωστό δε και με τις ονομασίες κιτρομηλιά και ξινονεραντζιά. Μοιάζει πολύ με την πορτοκαλιά και ανήκει στα εσπεριδοειδή. Η καταγωγή της είναι από το Βιετνάμ αλλά σήμερα είναι πολύ κοινή και καλλιεργείται σε πολλές χώρες και ιδιαίτερα στις τροπικές περιοχές και στις χώρες της Μεσογείου. Ο καρπός της είναι το νεράντζι που μοιάζει με το πορτοκάλι εξωτερικά αλλά η διαφορά ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Απάντηση:
Απάντηση:
απο τέλος Μαρτίου έως και τέλος Απριλίου Διαβάστε περισσότερα...
Θέλω να μάθω πως γίνεται το μπόλιασμα της ελιάς. Όχι με λεπτομέρειες. Λίγα παράγματα.
Απάντηση:
κοβουμε την αγριελια οταν εχει διαμετρο πανω απο 4 εκ. και την καθαριζουμε απο τα φυλλα και τα κλαδακια.κανουμε δυο τομες καθετες απο το κοψιμο διαμετρικα αντιθετες και με μηκος 2 -3 εκ.τωρα το στελεχος που θελουμε να μπολιασουμε ειναι σαν ενα σκουποξυλο με δυο χαρακιες στο πανω μερος.μετα κοβουμε ενα κλαδακι απο την ελια που θελουμε με διαμετρο 1 εκ. το κοβουμε σε μηκος 5-6 εκ και το κατω μερος το κανουμε σαν πενα .ανοιγουμε τον φλοιο στης τομες με μηκος οσο η πενα την βαζουμε μεσα στην τομη... Διαβάστε περισσότερα...
πως γινεται
Απάντηση:
ΕΚΟΨΑ ΜΙΑ ΝΕΡΑΤΖΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΡΜΟΣ 50CM ΥΨΟΣ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΜΠΟΛΙΑΣΩ ΣΕ ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ. Διαβάστε περισσότερα...
τροποι μπολιασματος
Απάντηση:
Τέλος Μαρτίου με έναν μόνο τρόπο, το μάτι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κρεμμύδι το οποίο προέρχεται από το φυτό Allium Cepa είναι λαχανικό αλλά και μπαχαρικό.H καταγωγή του είναι από την νοτιοανατολική Ασία. Είναι φυτό το οποίο μπορεί να φτάσει τα δυο μέτρα ύψος ,δεν έχει φύλλα παρά μόνο βλαστό και άνθη τα οποία εμφανίζονται στην κορυφή σαν ταξιανθία και είναι μικρά λευκοπράσινα. Οι βάσεις των φύλλων του φυτού διογκώνονται καισχηματίζουν τον υπόγειο βλαστό , που αποτελεί το γνωστό κρεμμύδι(τολαχανικό). Γνωστό και με τα ονόματα Κρόμμυον ή ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γενικές συμβουλές για φυτά κήπου και εσωτερικού χώρου -Κρύα και θερμά ρεύματα ταλαιπωρούν όλα τα φυτά εσωτερικού χώρου και μάλιστα τα πιο ευαίσθητα μπορεί να καταστραφούν -Μολυσμένα φύλα ή κλαδιά τα κόβουμε με ψαλίδι κηπουρικής που το απολυμαίνουμε σε κάθε κοπή με οινοπνευμα –διαφορετικά μεταφέρουμε την αρρώστια- και τα καίμε. ΔΕΝ τα κάνουμε κομποστ, διότι θα είναι μολυσμένο. -Ποτίζετε τις γλάστρες όσο συχνά χρειάζεται το κάθε φυτο, αλλά, ελέγχοντας πάντα το χώμα εάν χρειάζεται νερό.... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αβοκάντο, μάνγκο και μπανάνα παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση στην αγορά και εξασφαλίζουν ικανοποιητικό εισόδημα στους παραγωγούς «Εξωτική» πηγή εισοδήματος υπόσχονται τρία τροπικά φρούτα, η καλλιέργεια των οποίων εμφανίζει θετικές προοπτικές ανάπτυξης στη χώρα μας. Με τη ζήτηση για φρούτα όπως το αβοκάντο, η μπανάνα και το μάνγκο να αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια, πολλοί Ελληνες καλλιεργητές, ελλείψει επιδοτήσεων για τις συμβατικές καλλιέργειες στη χώρα μας, έχουν στρέψει το ενδιαφέ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι σπόροι της τομάτας έρχονται από τις τέσσερις γωνιές του κόσμου και μπορούν να καλλιεργηθούν σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο όλη τη διάρκεια του έτους. Η συγκεκριμένη συλλογή περιλαμβάνει σπόρους από εξωτικές και ιστορικές συλλεκτικές ποικιλίες τομάτας. Αρκετές από τις ποικιλίες της συλλογής δεν κυκλοφορούν πια στο εμπόριο σαν τομάτες παραγωγής, γι αυτό κι εμείς τις προτείνουμε κυρίως για διακοσμητικούς και συλλεκτικούς σκοπούς. Κάθε συσκευασία περιέχει ένα φάκελο με τους ανάλογους σπόρους (κ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Έχει μικρά άνθη που φέρονται σε μασχαλείες ταξιανθίες ανά 2- 6 . Το χρώμα των άνθεων είναι λευκό, υποκίτρινο. Η γονιμοποίηση στο φασόλι γίνεται κυρίως με αυτογονιμοποίηση. Στις νάνες ποικιλίες η άνθηση μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 20 ημέρες ενώ στις αναρριχώμενες διαρκεί περισσότερο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στην Oλλανδία το 90% της παραγωγής προέρχεται αποκλειστικά από υδροπονικές καλλιέργειες, ενώ στη χώρα μας -που διαθέτει ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξή της, όπως η παρατεταμένη ηλιοφάνεια- το αντίστοιχο ποσοστό βρίσκεται «υπό το μηδέν». Oπως εξηγούν στην «H» παραγωγικοί φορείς η συγκεκριμένη μέθοδος που αναπτύσσεται σε θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις παραμένει... απενεργοποιημένη κυρίως λόγω του υψηλού κόστους που απαιτεί η αρχική επένδυση. Eπιπρόσθετα, πολλοί παραγωγοί δεν αποτολμούν το πρώτο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η ροδακινιά είναι πυρηνόκαρπο, φυλλοβόλο οπωροφόρο δέντρο που ανήκει στο γένος Προύμνη και στην οικογένεια των Ροδοειδών. Η καταγωγή της είναι από την Κίνα, όπου ακόμα και σήμερα υπάρχει ως αυτοφυής. Στη συνέχεια η καλλιέργεια της επεκτάθηκε προς τις χώρες της Μεσογείου και αργότερα προς την Αμερική και την Αυστραλία. Σήμερα είναι το περισσότερο καλλιεργούμενο οπωροφόρο δέντρο στον κόσμο μετά τη μηλιά. Το ύψος του δέντρου φτάνει τα 4,5 μέτρα ο κορμός και οι βλαστοί έχουν φλοιό κοκκινωπού ή... Διαβάστε περισσότερα...
ειμαι ΤΕ γεωπονος φυτικής παραγωγής! Πως θα δηλώσω συμμετοχή για να κάνω το αγροτικό των γεωπόνων;
Απάντηση:
καλυτερα να ρωτησεις στο ΓΕΩΤΕΕ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΑναπτύσσεΡοδιάται με γρήγορους ρυθμούς, τα τελευταία χρόνια, στη χώρα μας και προσφέρει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης για τους παραγωγούς Ιδανικές για την ανάπτυξη των δέντρων οι κλιματολογικές συνθήκες. Μπορεί η καλλιέργεια της ροδιάς στην Ελλάδα να ξεκίνησε από τα αρχαία χρόνια, όπου το ρόδι αναφέρεται και ως η «τροφή των θεών», παρ' όλα αυτά στη χώρα μας θεωρείται μια νέα μορφή καλλιέργειας με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. Η ανθοφορία της ροδιάς ξεκινά τον Απρίλιο και διαρκεί... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το θυμάρι ή θύμιο (λατ. Thymus vulgaris) είναι αγγειόσπερμο, δικότυλο φυτό, το οποίο ανήκει στην τάξη των Σωληνανθών (Tubiflorae) και στην οικογένεια των Χειλανθών (Labiatae). Είναι θάμνος μικρού ύψους (έως 30 εκατοστά), με όρθιους βλαστούς, εξαιρετικά ανθεκτικός, αναδύει πολύ ευχάριστο άρωμα. Απαντάται στις νότιες και μεσογειακές περιοχές της Ευρώπης σε διάφορες περιοχές της Ασίας και καλλιεργείται στη βόρεια Αμερική. Τα φύλλα του θυμαριού, όταν ξεραθούν, αποκτούν καφεπράσινο χρώμα και... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Θα βρείτε μαύρες, άσπρες και ριγωτές μελιτζάνες. Από τις Ελληνικές ποικιλίες, ξεχωρίζουν οι: Λαγκαδά: Επιμήκης καρπός με βαθύ μωβ χρώμα Άργους (Τσακώνικη): Επιμήκης καρπός με λευκές γραμμές κατά μήκος. Στο σχήμα είναι παρόμοιες με την ποικιλία Λαγκαδά. Σύρου: Χοντροί ή στρογγυλοί καρποί με βαθύ μωβ χρώμα. Λευκές Σαντορίνης: Στρογγυλοί καρποί με λευκό χρώμα. Πιο γλυκιά γεύση από τις μαύρες μελιτζάνες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΒΡΟΥΧΟΣ Είναι ένα μικρό σκαθάρι που προσβάλει τους σπόρους των διαφόρων οσπρίων. Οι βρούχοι είναι διαφόρων ειδών και κάθε όσπριο έχει ιδιαίτερο είδος βρούχου. Ο βρούχος των κουκιών είναι 7 χιλιοστά μακρύς, μαύρος με 4 τριγωνικές γυαλιστερές βούλες στα πάνω του φτερά. Ο βρούχος της φακής είναι μικρότερος, μαύρος με ένα άσπρο χνούδι με 2 μαύρες βούλες στην άκρη της κοιλιάς. Ο βρούχος του μπιζελιού είναι έως 5 χιλιοστά, μαύρος με άσπρες βούλες. Ανάλογοι είναι οι βρούχοι των φασολιών, του βίκου... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όνομα του εχθρού: Phtorimaea operculella Εύρος ξενιστών: Πατάτα, τομάτα, μελιτζάνα, καπνός, τεύτλο, τσουκνίδα, άγρια σολανώδη φυτά Εμφάνιση και σημασία: Αυτός ο εχθρός εμφανίζεται στα νότια κράτη, όπως την Αλβανία, Γαλλία, Ελλάδα, Γιουγκοσλαβία, Κροατία, Μάλτα, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Κύπρο, Τουρκία, Μαρόκο. Εξαιτίας της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου, μια μικρή εξάπλωση στα βόρεια δεν είναι αδύνατη. Η φθοριμαία βρίσκεται στον κατάλογο κα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Φυτεύετε την άνοιξη για να απολαύσετε τα αρωματικά σας πεπόνια το καλοκαίρι. Είναι πολύ σημαντικό να προστατέψετε τις πεπονιές σας από τα τελευταία κρύα του χειμώνα. Αφού περάσουν τα κρύα, φυτεύουμε τους σπόρους, δηλαδή κατά το Μάρτιο – Απρίλιο και μετά, ανάλογα με την περιοχή και το κλίμα. Να θυμάστε ότι τα πεπόνια αγαπούν πολύ τη ζέστη και για να μπορέσουν να βλαστήσουν και να αναπτυχθούν οι σπόροι, η θερμοκρασία του χώματος θα πρέπει να είναι περίπου 25 °C. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η ροδιά είναι ένα δέντρο δυνατό, που συνήθως αντέχει στις κακουχίες. Από τα αρχαία χρόνια ήταν διάσημο και στην αρχαία Ελλάδα, όπου και ο πασίγνωστος στιχουργός Όμηρος αναφέρθηκε σε αυτήν. Η ροδιά καλλιεργείται καλύτερα στο υποτροπικό κλίμα με παρατεταμένο, ξηρό, και θερμό καλοκαίρι και αντέχει τα κρύα, όχι όμως και τα πολύ έντονα κάτω των -10 βαθμών κελσίου. Επίσης μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα στα περισσότερα είδη εδαφών. Το ρόδι είναι πολύ πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες. Το... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πολλοί διερωτώνται κατά πόσο οι πατάτες είναι καλές ή όχι για την υγεία τους. Πράγματι οι πατάτες χρησιμοποιούνται ευρέως στη διατροφή μας και είναι ένα από τα τρόφιμα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους. Η απάντηση στο ερώτημα είναι σχετικά απλή: Οι πατάτες μπορούν να σας προσφέρουν πολλά εάν τις χρησιμοποιείτε σωστά. Ο τρόπος ετοιμασίας και κατανάλωσης τους, η ποιότητα που επηρεάζεται από τις συνθήκες ή τη διάρκεια συντήρησης τους, είναι βασικοί παράγοντες που καθορίζουν εά... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Δάφνη, αρμπαρόριζα, ρίγανη και δενδρολίβανο αποτελούν εναλλακτική πρόταση για τους αγρότες που θέλουν να αποκτήσουν νέα πηγή εισοδήματος Τέσσερα βότανα που χρησιμοποιούνται ευρέως στη μαγειρική «κρύβουν»… συνταγές κέρδους. Η δάφνη, η αρμπαρόριζα, η ρίγανη και το δενδρολίβανο αποτελούν μια πρώτης τάξεως εναλλακτική πρόταση για νέα πηγή εισοδήματος.Τα αρωματικά αυτά φυτά μπορούν να καλλιεργηθούν σε φτωχές, ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Τέτοιες εκτάσεις υπάρχουν πολλές στη χώρα μας (περ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
phitofthora, armillaria, βαμβακαδα. οι βασικες και ποιο σημαντικες ασθενειες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν είστε λάτρης της κηπουρικής αλλά τα οικονομικά σας έχουν συρρικνωθεί και σκέφτεστε να εγκαταλείψετε τα αγαπημένα σας φυτά, ξανασκεφτείτε το αφού διαβάσετε πρώτα τον 10λογο της «οικονομικής» κηπουρικής: Ξεχάστε τα χημικά λιπάσματα και επενδύστε στη δημιουργία φυτικού κοπμπόστ από τα υπολείμματα του κήπου και της κουζίνας. Όχι μόνο θα γλιτώσετε χρήματα, αλλά θα είστε σίγουροι ότι τα φυτά σας τρέφονται οργανικά! Αντικαταστήστε τα χημικά εντομοκτόνα και φάρμακα με βιολογικά σκευάσμ... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 21 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: