Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: με ένεση
Απάντηση: απο τέλος Μαρτίου έως και τέλος Απριλίου
Απάντηση: κοβουμε την αγριελια οταν εχει διαμετρο πανω απο 4 εκ. και την καθαριζουμε απο τα φυλλα και τα κλαδακια.κανουμε δυο τομες καθετες απο το ...
Απάντηση: ΕΚΟΨΑ ΜΙΑ ΝΕΡΑΤΖΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΡΜΟΣ 50CM ΥΨΟΣ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΜΠΟΛΙΑΣΩ ΣΕ ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ.
Απάντηση: Τέλος Μαρτίου με έναν μόνο τρόπο, το μάτι.
Απάντηση: Μερικές συμβουλές για τη σωστή ανάπτυξη φύτευση και καλλιέργεια των εσπεριδοειδών. Πότε δεν σκεπάζουμε με χώμα τον κορμό σε εσπερι...
Απάντηση: Η ιστορία του φρούτου ανάγεται πριν από τρεις χιλιάδες χρόνια, στην Κίνα. Λέγεται ότι τα γευστικά φρούτα πήραν το όνομά τους από τους μαν...
Απάντηση: Οχι οταν εχει παγετο και κρυο. Περιμενε τον Μαρτιο, η τον Οκτωβριο.
Απάντηση: Οι τομάτες θέλουν ένα έδαφος ζεστό και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Το ανεκτό pH του εδάφους για καλλιέργεια τομάτας είναι 5,5 με 7,0. ...
Απάντηση: Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη ή φθινόπωρο νωρίς όταν οι θερμοκρασίες είναι 10-30 C Προτεινόμενη εποχή σπορά...
 

Πως γίνεται το μπολιασμα απο νερατζιά σελεμονιά ;

Σχετικές ερωτήσεις
ψαξε σε φυτορια!
Η κατάλληλη εποχή με μάτι για την ελιά είναι τέλι Μαρτίου με αρχές Απριλίου αρκεί βέβαια να σηκώνετε ο φλοιός και να προλάβει να βλαστίσε...
Η νεραντζιά ανήκει στην οικογένεια των Ρυτοειδών (= εσπεριδοειδών) και είναι μικρό δέντρο, στην Ελλάδα και στην Κύπρο είναι γνωστό δε και...
δεν ξερω...... :(
δεν ξερω...... :(
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
ψαξε σε φυτορια! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η κατάλληλη εποχή με μάτι για την ελιά είναι τέλι Μαρτίου με αρχές Απριλίου αρκεί βέβαια να σηκώνετε ο φλοιός και να προλάβει να βλαστίσει τούς υπόλοιπους 2 μήνες βλαστικής περιόδου Μάιο με Ιούνιο άλλα κ Μάιο γίνετε. Ώμος υπάρχει ένα ενδεχόμενο το μάτι να βλαστίσει την επόμενη χρονιά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η νεραντζιά ανήκει στην οικογένεια των Ρυτοειδών (= εσπεριδοειδών) και είναι μικρό δέντρο, στην Ελλάδα και στην Κύπρο είναι γνωστό δε και με τις ονομασίες κιτρομηλιά και ξινονεραντζιά. Μοιάζει πολύ με την πορτοκαλιά και ανήκει στα εσπεριδοειδή. Η καταγωγή της είναι από το Βιετνάμ αλλά σήμερα είναι πολύ κοινή και καλλιεργείται σε πολλές χώρες και ιδιαίτερα στις τροπικές περιοχές και στις χώρες της Μεσογείου. Ο καρπός της είναι το νεράντζι που μοιάζει με το πορτοκάλι εξωτερικά αλλά η διαφορά ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Απάντηση:
Απάντηση:
απο τέλος Μαρτίου έως και τέλος Απριλίου Διαβάστε περισσότερα...
Θέλω να μάθω πως γίνεται το μπόλιασμα της ελιάς. Όχι με λεπτομέρειες. Λίγα παράγματα.
Απάντηση:
κοβουμε την αγριελια οταν εχει διαμετρο πανω απο 4 εκ. και την καθαριζουμε απο τα φυλλα και τα κλαδακια.κανουμε δυο τομες καθετες απο το κοψιμο διαμετρικα αντιθετες και με μηκος 2 -3 εκ.τωρα το στελεχος που θελουμε να μπολιασουμε ειναι σαν ενα σκουποξυλο με δυο χαρακιες στο πανω μερος.μετα κοβουμε ενα κλαδακι απο την ελια που θελουμε με διαμετρο 1 εκ. το κοβουμε σε μηκος 5-6 εκ και το κατω μερος το κανουμε σαν πενα .ανοιγουμε τον φλοιο στης τομες με μηκος οσο η πενα την βαζουμε μεσα στην τομη... Διαβάστε περισσότερα...
πως γινεται
Απάντηση:
ΕΚΟΨΑ ΜΙΑ ΝΕΡΑΤΖΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΡΜΟΣ 50CM ΥΨΟΣ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΜΠΟΛΙΑΣΩ ΣΕ ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ. Διαβάστε περισσότερα...
τροποι μπολιασματος
Απάντηση:
Τέλος Μαρτίου με έναν μόνο τρόπο, το μάτι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μερικές συμβουλές για τη σωστή ανάπτυξη φύτευση και καλλιέργεια των εσπεριδοειδών. Πότε δεν σκεπάζουμε με χώμα τον κορμό σε εσπεριδοειδή. ειναι σίγουρο ότι θα χαλάσουν. Θα αργήσουν, αλλά θα χαλάσουν. Καλύτερος τρόπος πολλαπλασιασμού τους είναι με σπόρους νεραντζιάς και κατόπιν με μπόλιασμα του μικρού δέντρου στην ποικιλία που θέλουμε Τα εσπεριδοειδή λέγονται ακόμα και «λεμονοπορτόκαλα» και «ξινόδενδρα». Τα φύλλα και τα λουλούδια τους ευωδιάζουν. Δεν υπάρχουν πληροφορίες... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η ιστορία του φρούτου ανάγεται πριν από τρεις χιλιάδες χρόνια, στην Κίνα. Λέγεται ότι τα γευστικά φρούτα πήραν το όνομά τους από τους μανδαρίνους, τους ανώτερους κρατικούς λειτουργούς της κινεζικής αυτοκρατορίας, εξαιτίας του χρώματος που είχαν οι στολές τους αλλά και γιατί αντάλλασσαν τα φρούτα αυτά ως δώρα.Τα μανταρίνια Κλημεντίνες πήραν το όνομα τους από τον μοναχό Clement Rodier (1829 - 1904) που εντόπισε την συγκεκριμένη ποικιλία στην Αλγερία. Είναι συνήθως άσπορα, μικρού σχετικά μεγέθου... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οχι οταν εχει παγετο και κρυο. Περιμενε τον Μαρτιο, η τον Οκτωβριο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι τομάτες θέλουν ένα έδαφος ζεστό και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Το ανεκτό pH του εδάφους για καλλιέργεια τομάτας είναι 5,5 με 7,0. Το ιδανικό pH του εδάφους είναι: 6,0 με 6,8. Για πληροφορίες σχετικά με το pH, δείτε το άρθρο: Πληροφορίες για το pH του εδάφους. Οι John Teasdale και Aref Abdul-Baki από την Υπηρεσία Αγροτικής Υπηρεσίας του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής των ΗΠΑ, έχουν ένα αναπτύξει μία μέθοδο που αξιοποιεί το Βίκο τον άγριο (Hairy vetch - Vicia villosa). Χρησιμοποιούν ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη ή φθινόπωρο νωρίς όταν οι θερμοκρασίες είναι 10-30 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Φεβρουάριο-Μάρτιο και Ιούλιο-Αύγουστο Βάθος φύτευσης: 0.5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 5-10 Μεταφύτευση: Άμεση σπορά Ωρίμανση: 55-80 ημέρες μετά την σπορά ανάλογα με την ποικιλία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το λάχανο είναι καλή πηγή βιταμίνης C. Το λάχανο περιέχει σημαντικές ποσότητες γλουταμίνης, ενός αμινοξέος που έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Λόγω των χαμηλών λιπαρών, το λάχανο χρησιμοποιείται συχνά ως τρόφιμο σε δίαιτες. Όπως και το μπρόκολο, αποτελεί πηγή Indole-3-carbinol, ενός χημικού που ενισχύει την επιδιόρθωση του DNA και δρα ως ανταγωνιστής οιστρογόνων, καθυστερώντας την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων. Θα πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι το βράσιμο, μειώνει τα επίπεδα αυτών τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η καστανιά χρησιμοποιείται σε καστανεώνες για παραγωγή καρπών και ξυλείας. Η ετήσια παραγωγή μας από 18.000 τόν. τη δεκαετία του 60 μειώθηκε σήμερα στους 12.000 τον. Η χώρα μας αντί να είναι εξαγωγική, εισάγει 6-7.000 τόν. ετησίως νωπό κάστανο από την Τουρκία, την Πορτογαλία, την Κίνα και τη Ν. Κορέα και άγνωστη ποσότητα μεταποιημένου από τη Γαλλία και την Ιταλία. Αν και η καστανιά είναι ένα σπουδαίο δένδρο για τη χώρα μας, εν τούτοις η καστανοκαλλιέργεια βρίσκεται σε καθεστώς εγκατάλειψης σ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η κύρια ρίζα του φυτού φτάνει τα 50-60 εκ ενώ οι πολυάριθμες δυτερεύουσες ρίζες 20-30 εκ. Στη ρίζα του φυτού συμβιώνει το αζωτοβακτήριο Bacterium radicicola και δεσμέυει το ατμοσφαιρικό άζωτο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι αγκινάρες, είναι ένα φυτό που δε θα δυσκολέψει το νέο καλλιεργητή. Οι καρποί της αγκινάρας είναι στην ουσία τα λουλούδια του φυτού. Μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους και είναι πλούσιες σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Βάλτε στον κήπο σας το φυτό που κάποτε μόνον οι ευγενείς είχαν το προνόμιο να γεύονται! Οι αγκινάρες μπορούν να αναπαραχθούν από σπόρους. Οι αγκινάρες θέλουν καλό χώμα, τακτικό πότισμα και λίπανση, καθώς και προστασία από την παγωνιά κατά το χειμώνα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όνομα του εχθρού: Phtorimaea operculella Εύρος ξενιστών: Πατάτα, τομάτα, μελιτζάνα, καπνός, τεύτλο, τσουκνίδα, άγρια σολανώδη φυτά Εμφάνιση και σημασία: Αυτός ο εχθρός εμφανίζεται στα νότια κράτη, όπως την Αλβανία, Γαλλία, Ελλάδα, Γιουγκοσλαβία, Κροατία, Μάλτα, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Κύπρο, Τουρκία, Μαρόκο. Εξαιτίας της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου, μια μικρή εξάπλωση στα βόρεια δεν είναι αδύνατη. Η φθοριμαία βρίσκεται στον κατάλογο κα... Διαβάστε περισσότερα...
σχετικα με το ιπποφαες αζωτο, φωσφορος, καλιο, ασβεστιο, μαγνησιο, σιδηρος, ψευδαργυρος, μαγγανιο, χαλκος, βοριο
Απάντηση:
Δεν έχει απολύτως καμία απάιτηση σε λίπασμα.Είναι το αρχαιότερο φυτό του πλανήτη και μπορεί να επιβιώνει και να αναπτύσεται χωρίς βοήθειες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Χώμα: Οι πεπονιές θέλουν πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά χώμα. Το ιδανικό pH είναι μεταξύ 6,0 και 6,5. ΜΗ φυτεύετε τις πεπονιές κοντά σε αγγούρια, κολοκύθες και κολοκυθάκια. Ήλιος: Το φυτό θα πρέπει να βρίσκεται σε μέρος που αν είναι δυνατό να το βλέπει ο ήλιος όλη την ημέρα. Πότισμα-Νερό: Οι πεπονιές θέλουν πολύ νερό. Θα πρέπει να τις ποτίζετε τακτικά Θερμοκρασία: Οι πεπονιές θέλουν ζέστη για να αναπτυχθούν. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το μέρος που τρέφονται πρέπει να έχει χλόη πολύ και κήπο. Τα αδύνατα παγώνια πρέπει να είναι χωρισμένα από τα δυνατότερα, γιατί τα δυνατότερα κουράζουν πολύ τα αδύνατα. Τα θηλυκά παγώνια γεννούν όταν γίνουν 3 χρονών. Τα νεώτερα ή δεν βγάζουν καθόλου πουλιά ή τα βγάζουν και δεν τα θρέφουν.Στα παγώνια δίνουμε το χειμώνα πριν από την άλλη τροφή 80 δράμια κουκιά καβουρδισμένα στα κάρβουνα. Τους βάζουμε και καθαρό νερό και έτσι γίνονται πιο γόνιμα. Όταν τα παγώνια γεννούν αυγά, στρώνουμε σε όλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η σπορά της αγκινάρας, ξεκινά σπέρνοντας τους σπόρους εντός κλειστού χώρου. Βάλτε 2 σπόρους σε κάθε κουπάκι. Διατηρήστε τα κουπάκια με τους σπόρους σε ζεστό μέρος και με το χώμα υγρό μέχρι να βλαστήσουν. Η βλάστηση θα γίνει σε 7 έως 21 ημέρες ανάλογα με τη θερμοκρασία. Μεταφυτεύστε τα πιο δυνατά φυτάκια περίπου 2 εβδομάδες πριν τη τελευταία παγωνιά. Οι αγκινάρες θέλουν μία κρύα περίοδο (250 ώρες κάτω από 10 βαθμούς Κελσίου), πριν βγάλουν λουλούδια, αλλά δε θα επιβιώσουν μίας παγωνιάς. Απόστα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
H ζωική κοπριά, πιθανότατα το αρχαίο βοηθητικό καλλιέργειας, είναι οργανικό υλικό που χρησιμοποιείται ως φυσικό λίπασμα στη γεωργία. Θα λέγαμε ότι μαζί με το κομποστ είναι τα πιο φυσικά λιπάσματα. Περιέχει άζωτο, το φώσφορο και το κάλιο και εκτός από τη λίπανση, του εδάφους υποβοηθά προσθέτοντας οργανική ύλη που βελτιώνει τη σύνθεση του εδάφους λόγο της περιεκτικότητας της σε φυτικά αλλά και ζωικά συστατικά. Λιπάνσεις με κοπριά, κομπόστ ή σωρούς, ή με άλλα λιπάσματα φυσικής προελεύσεως, έχ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για κάθε καλλιέργεια αρχικά γίνεται προετοιμασία του εδάφους. Η προετοιμασία αυτή μπορεί να περιλαμβάνει ένα αρχικό σβάρνισμα ή θρυμματισμό με καταστροφέα των υπολειμμάτων της προηγούμενης καλλιέργειας, που ακολουθείται με όργωμα με καλλιεργητή και μετά ξανά με σβάρνισμα. Ο βαθμός και ο αριθμός των παραπάνω εδαφοκατεργασιών εξαρτάται από την ποσότητα των υπολειμμάτων των προηγούμενων καλλιεργειών που θα πρέπει να ενσωματωθούν. Μετά την εδαφοκατεργασία και την προσθήκη εδαφοβελτιωτικών (π.χ. ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η ασθένεια αυτή οφείλεται στε εδαφικό μύκητα. Τα όργανα που προσβάλλει είναι οι ρίζες και οι βάσεις των στελεχών. Συμπτώματα είναι οι μυκηλιακές υφές χρώματος ιώδους – καφέ. Έχει τη μορφή κηλίδας που επεκτείνεται. Η ασθένεια εκδηλώνεται με ξήρανση των υπόγειων τμημάτων του φυτού και στασιμότητα αδυνάτισμα και κιτρίνισμα των βλαστών. Για να προστατευτεί η καλλιέργεια τα ριζώματα πριν τη μεταφύτευση απολυμαίνονται προληπτικά σε διάλυμα χλωριούχου καλίου για 25 λεπτά αφού δεν υπάρχει τρόπος κατ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οχι πάρα πολύ. Διαβάστε περισσότερα...
Τι είναι το βιολογικό κοτόπουλο;
Απάντηση:
Το βιολογικό κοτόπουλο είναι ένα προϊόν, κατά την διάρκεια της παραγωγής του οποίου, τηρούνται υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές. Η εκτροφή του ακολουθεί τον παραδοσιακό τρόπο ελεύθερης βοσκής, κάτω από απόλυτα φυσικές συνθήκες, τηρώντας ταυτόχρονα τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφάλειας, υγιεινής και ελέγχου. Τρέφεται με τροφές βιολογικής γεωργίας και μεγαλώνει υπό το φως του ήλιου σε μεγάλες εκτάσεις, που έχουν πιστοποιηθεί για βιολογική γεωργία. Αποτέλεσμα όλης αυτής της ιδιαίτερης φροντίδας... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
κοψτε τον κορμο και ριξτε του πετρελαιο Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 22 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: