Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: εαν εχεις σπορο ματιταριου και οχι μανιταριας πρεπει να εχεις και τις καταλληλες συνθηκες για την αναπτυξη του.χρειαζεσαι υγρασια και μικ...
Απάντηση: απο τέλος Μαρτίου έως και τέλος Απριλίου
Απάντηση: Τα μανταρίνια καλλιεργούνται σε χώρες, όπως η Ισπανία και η Ελλάδα κυρίως στην Κρήτη και την Χίο
Απάντηση: Το μανταρίνι έχει πολλά ονόματα, μερικά από τα οποία αναφέρονται σε διασταυρώσεις ανάμεσα στη μανταρινιά και σε άλλο εσπεριδοειδές φυτό. ...
Απάντηση: Η ιστορία του φρούτου ανάγεται πριν από τρεις χιλιάδες χρόνια, στην Κίνα. Λέγεται ότι τα γευστικά φρούτα πήραν το όνομά τους από τους μαν...
Απάντηση: κοβουμε την αγριελια οταν εχει διαμετρο πανω απο 4 εκ. και την καθαριζουμε απο τα φυλλα και τα κλαδακια.κανουμε δυο τομες καθετες απο το ...
Απάντηση: ΕΚΟΨΑ ΜΙΑ ΝΕΡΑΤΖΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΡΜΟΣ 50CM ΥΨΟΣ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΜΠΟΛΙΑΣΩ ΣΕ ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ.
Απάντηση: Πως φυτεύουν μανταρίνιες και ποια εποχη;
Απάντηση: Τέλος Μαρτίου με έναν μόνο τρόπο, το μάτι.
Απάντηση: Το μανταρίνι έχει πολλά ονόματα, μερικά από τα οποία αναφέρονται σε διασταυρώσεις ανάμεσα στην μανταρινιά και σε άλλο εσπεριδοειδές φυτό....
 

πως γινεται το μπολιασμα απο νερατζια σε μανταρινια

με ένεση
Σχετικές ερωτήσεις
ψαξε σε φυτορια!
Η κατάλληλη εποχή με μάτι για την ελιά είναι τέλι Μαρτίου με αρχές Απριλίου αρκεί βέβαια να σηκώνετε ο φλοιός και να προλάβει να βλαστίσε...
Η νεραντζιά ανήκει στην οικογένεια των Ρυτοειδών (= εσπεριδοειδών) και είναι μικρό δέντρο, στην Ελλάδα και στην Κύπρο είναι γνωστό δε και...
δεν ξερω...... :(
δεν ξερω...... :(
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
ψαξε σε φυτορια! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η κατάλληλη εποχή με μάτι για την ελιά είναι τέλι Μαρτίου με αρχές Απριλίου αρκεί βέβαια να σηκώνετε ο φλοιός και να προλάβει να βλαστίσει τούς υπόλοιπους 2 μήνες βλαστικής περιόδου Μάιο με Ιούνιο άλλα κ Μάιο γίνετε. Ώμος υπάρχει ένα ενδεχόμενο το μάτι να βλαστίσει την επόμενη χρονιά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η νεραντζιά ανήκει στην οικογένεια των Ρυτοειδών (= εσπεριδοειδών) και είναι μικρό δέντρο, στην Ελλάδα και στην Κύπρο είναι γνωστό δε και με τις ονομασίες κιτρομηλιά και ξινονεραντζιά. Μοιάζει πολύ με την πορτοκαλιά και ανήκει στα εσπεριδοειδή. Η καταγωγή της είναι από το Βιετνάμ αλλά σήμερα είναι πολύ κοινή και καλλιεργείται σε πολλές χώρες και ιδιαίτερα στις τροπικές περιοχές και στις χώρες της Μεσογείου. Ο καρπός της είναι το νεράντζι που μοιάζει με το πορτοκάλι εξωτερικά αλλά η διαφορά ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Απάντηση:
εαν εχεις σπορο ματιταριου και οχι μανιταριας πρεπει να εχεις και τις καταλληλες συνθηκες για την αναπτυξη του.χρειαζεσαι υγρασια και μικρη ηλιοφανεια.επισης χρειαζεσαι και σχετικα χαμηλη θερμοκρασια.εαν το θελεις για το σπιτι σου καλυτερα ειναι να το αφησεις να αναπτυχθει στο υπογειο.χρειαζεσαι: α)τελαρα καλλιεργειας μανιταριων ή κορμο οξυας β)χρειαζεσαι μιγμα αχυρου με ασβεστη για υποστρωμα ή καποιο αλλο αργανικο υποστρωμα,κυριως απο σταυλο γ)προγραμμα φυτοπροστασιας ή προληπτικης φυτοπρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
απο τέλος Μαρτίου έως και τέλος Απριλίου Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα μανταρίνια καλλιεργούνται σε χώρες, όπως η Ισπανία και η Ελλάδα κυρίως στην Κρήτη και την Χίο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το μανταρίνι έχει πολλά ονόματα, μερικά από τα οποία αναφέρονται σε διασταυρώσεις ανάμεσα στη μανταρινιά και σε άλλο εσπεριδοειδές φυτό. Τα περισσότερα μανταρίνια σε συσκευασίες ανήκουν στην ποικιλία satsuma, γνωστή στην Ιαπωνία με το όνομα mikan. Η ποικιλία όμως που έχει κερδίσει τους καταναλωτές διεθνώς είναι οι κλημεντίνες. Το tangor, που είναι διασταύρωση ανάμεσα σε πορτοκάλι και μανταρίνι έχει πικρή σάρκα, πλούσια σε άρωμα και είναι εύκολο στο ξεφλούδισμα. Τέλος, το rangpur αποτελεί μια ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η ιστορία του φρούτου ανάγεται πριν από τρεις χιλιάδες χρόνια, στην Κίνα. Λέγεται ότι τα γευστικά φρούτα πήραν το όνομά τους από τους μανδαρίνους, τους ανώτερους κρατικούς λειτουργούς της κινεζικής αυτοκρατορίας, εξαιτίας του χρώματος που είχαν οι στολές τους αλλά και γιατί αντάλλασσαν τα φρούτα αυτά ως δώρα.Τα μανταρίνια Κλημεντίνες πήραν το όνομα τους από τον μοναχό Clement Rodier (1829 - 1904) που εντόπισε την συγκεκριμένη ποικιλία στην Αλγερία. Είναι συνήθως άσπορα, μικρού σχετικά μεγέθου... Διαβάστε περισσότερα...
Θέλω να μάθω πως γίνεται το μπόλιασμα της ελιάς. Όχι με λεπτομέρειες. Λίγα παράγματα.
Απάντηση:
κοβουμε την αγριελια οταν εχει διαμετρο πανω απο 4 εκ. και την καθαριζουμε απο τα φυλλα και τα κλαδακια.κανουμε δυο τομες καθετες απο το κοψιμο διαμετρικα αντιθετες και με μηκος 2 -3 εκ.τωρα το στελεχος που θελουμε να μπολιασουμε ειναι σαν ενα σκουποξυλο με δυο χαρακιες στο πανω μερος.μετα κοβουμε ενα κλαδακι απο την ελια που θελουμε με διαμετρο 1 εκ. το κοβουμε σε μηκος 5-6 εκ και το κατω μερος το κανουμε σαν πενα .ανοιγουμε τον φλοιο στης τομες με μηκος οσο η πενα την βαζουμε μεσα στην τομη... Διαβάστε περισσότερα...
πως γινεται
Απάντηση:
ΕΚΟΨΑ ΜΙΑ ΝΕΡΑΤΖΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΡΜΟΣ 50CM ΥΨΟΣ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΜΠΟΛΙΑΣΩ ΣΕ ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πως φυτεύουν μανταρίνιες και ποια εποχη; Διαβάστε περισσότερα...
τροποι μπολιασματος
Απάντηση:
Τέλος Μαρτίου με έναν μόνο τρόπο, το μάτι. Διαβάστε περισσότερα...
Τι ποικιλίες μανταρινιών υπάρχουν;
Απάντηση:
Το μανταρίνι έχει πολλά ονόματα, μερικά από τα οποία αναφέρονται σε διασταυρώσεις ανάμεσα στην μανταρινιά και σε άλλο εσπεριδοειδές φυτό. Τα περισσότερα μανταρίνια σε συσκευασίες ανήκουν στην ποικιλία Satsuma, γνωστή στην Ιαπωνία με το όνομα mikan. Η ποικιλία όμως που έχει κερδίσει τους καταναλωτές διεθνώς είναι οι κλημεντίνες. Το tangor, που είναι διασταύρωση ανάμεσα σε πορτοκάλι και μανταρίνι έχει πικρή σάρκα, πλούσια σε άρωμα και είναι εύκολο στο ξεφλούδισμα. Τέλος, το rangpur αποτελεί μια... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα φρούτα, όπως και τα λαχανικά, είναι σημαντικό να αποτελούν το κυριότερο μέρος της ημερήσιας διατροφής μας. Είναι απαραίτητο να καταναλώνονται σε ωμή μορφή ή σε χυμό, όπου αυτό είναι εφικτό. Ειδικότερα, τα βιολογικά φρούτα, φρούτα δηλαδή βιολογικής καλλιέργειας, έχουν ασύγκριτα καλύτερη γεύση, περισσότερες βιταμίνες, δεν έχουν βλαβερά στοιχεία και είναι ιδανικά για κατανάλωση από μεγάλους αλλά κυρίως από τα παιδιά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Γεννάρη μήνα κλάδευε και σκάβε το Φλεβάρη, έλεγαν οι παππούδες μας.Ομως τούτο που έλεγαν αυτοί και οι προγενέστεροί τους ισχύει,κατά τη γνώμη μου, υπό τον όρον ότι ο Γεννάρης θα υπολογίζεται με το παλαιόν Ημερολόγιο, διότι έχει παρατηρηθεί ότι ο καιρός και τα καιρικά φαινόμενα ακολουθούν αυτό και όχι το νέον.Δηλαδή 13 ημέρες πίσω. Αυτό με βασική παράμετρο τη πρωϊμότητα ή την οψιμότητα κάθε χρονιάς,διότι πανθομολογείται ότι έχουν σημειωθεί κλιματικές αλλαγές.Επίσης έχουν σημασία και η ποικ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η δική μου γνώμη είναι να βάλεις μόνο κοπριά και τίποτε άλλο.Αλλιώς πήγαινε και αγόρασε ντομάτες από το μανάβικο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Δέν συνίσταται κλαδί, δύσκολα πιάνει & άν αυτό γίνει θά έχει επιφανειακές ρίζες τό φυτό, τό καλύτερο είναι σέ υποκέιμενο αγριελιάς νά γίνει εμβολιασμός όποιας ποικιλίας ελιάς θέλεις. Διαβάστε περισσότερα...
Θέλω σπόρους κεφίρ για να τους καλλιεργώ μόνη μου.
Απάντηση:
το κεφίρ είναι μύκητας... Δεν φύεται... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα φύλλα της ελιάς έχουν μια αδιάβροχη ουσία [κουτίνη] πάνω στην επιφάνεια τους και την πλούσια, κάτω πλευρά της, σε βαθιούς λάρυγγες με μικρά στόματα οι οποίοι δίνουν μεγάλη ανθεκτικότητα στα ξηρά κλίματα . Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η φραγκοσυκιά κατάγεται από το Μεξικό. Μετήχθη στην Ευρώπη από τους Ισπανούς μεταξύ των ετών 1521 – 1523, όταν ο Fernando Cortes κατέλαβε το Μεξικό. Στις Μεσογειακές χώρες διεδόθη ταχέως για τους γλυκείς και εύγευστους καρπούς της. Πολλαπλασιασμός Πολλαπλασιάζεται δύσκολα με σπέρματα, ευκολότερα όμως με μοσχεύματα, (αγενής γένεσης ή αγενής πολλαπλασιασμός), δηλαδή κομμάτια των φυλλοκλαδίων, που αφήνονται μερικές ημέρες στο ύπαιθρο και κατόπιν φυτεύονται. Αν είναι χειμώνας, φυτεύομε ένα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Από το ερχόμενο έτος αναμένεται να ξεκινήσει ευρέως η καλλιέργεια στέβιας στη χώρα μας, έπειτα από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εγκρίνει τη χρήση της ως γλυκαντική ύλη σε τρόφιμα και ποτά. Το συγκεκριμένο φυτό έχει αρκετές χρήσεις, ενώ η τιμή παραγωγού, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα. Από το 2012 θα ξεκινήσει η καλλιέργεια στέβιας στην Ελλάδα, εκτιμά ο Γεωπόνος- ερευνητής, κ. Παύλος Καπόγλου, που ασχολείται διεξοδικά με το θέμα. Σύμφωνα με τον κ. Καπ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
εχεις τοματες επαγγελματικα η ερασιτεχνικα? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι κάκτοι και τα παχύφυτα έχουν εξαιρετικά λίγες απαιτήσεις. Συνήθως δίνουν μεγάλα και εντυπωσιακά λουλούδια με ένα ιδιαίτερο άρωμα που κάλο θα ήταν να το αποφύγετε. Οι κάκτοι κατάγονται από περιοχές της βόρειας και της νότιας Αμερικής που χαρακτηρίζονται για την εκτεταμένη ξηρασία τους αλλά το πλούσιο σε οργανικά στοιχειά έδαφος. Για να διατηρούν την απαιτουμένη υγρασία σε αυτές τις συνθήκες έχουν διαμορφώσει τα σώματα τους με τέτοιο τρόπο που μεγιστοποιούν την διατηρηση της υγρασίας και ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Φυτεύετε την άνοιξη για να απολαύσετε τα αρωματικά σας πεπόνια το καλοκαίρι. Είναι πολύ σημαντικό να προστατέψετε τις πεπονιές σας από τα τελευταία κρύα του χειμώνα. Αφού περάσουν τα κρύα, φυτεύουμε τους σπόρους, δηλαδή κατά το Μάρτιο – Απρίλιο και μετά, ανάλογα με την περιοχή και το κλίμα. Να θυμάστε ότι τα πεπόνια αγαπούν πολύ τη ζέστη και για να μπορέσουν να βλαστήσουν και να αναπτυχθούν οι σπόροι, η θερμοκρασία του χώματος θα πρέπει να είναι περίπου 25 °C. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στα ξινοδεντρα εγω αχω βρι καλιτερο το κομπλεσαλ το βαζο 3 φορεσ το χρονο αν ειναι μεγαλα απο 2 κιλα στο δεντρο αν ειναι μικρα απο ενα και οταν τα κοβο χρισιμοποιο και λιγο παραπανο αζοτο για να τα βοιθισο προσοχι το πολι λιπασμα κανι ζιμια. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συνιστά μια εναλλακτική καλλιέργεια με ελκυστικές αποδόσεις, για την ανάπτυξη της οποίας μάλιστα μπορούν να αξιοποιηθούν φτωχά και ξηρά πεδινά και ημιορεινά εδάφη.Συνιστά μια εναλλακτική καλλιέργεια με ελκυστικές αποδόσεις, για την ανάπτυξη της οποίας μάλιστα μπορούν να αξιοποιηθούν φτωχά και ξηρά πεδινά και ημιορεινά εδάφη. Ο λόγος για το γνωστό σε όλους βάλσαμο, που εμφανίζει σημαντικές προοπτικές, όντας ένα φυτικό προϊόν που χρησιμοποιείται στις βιομηχανίες τροφίμων και φαρμάκων. Η εμπο... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 21 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.