Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: εαν εχεις σπορο ματιταριου και οχι μανιταριας πρεπει να εχεις και τις καταλληλες συνθηκες για την αναπτυξη του.χρειαζεσαι υγρασια και μικ...
Απάντηση: απο τέλος Μαρτίου έως και τέλος Απριλίου
Απάντηση: Τα μανταρίνια καλλιεργούνται σε χώρες, όπως η Ισπανία και η Ελλάδα κυρίως στην Κρήτη και την Χίο
Απάντηση: Το μανταρίνι έχει πολλά ονόματα, μερικά από τα οποία αναφέρονται σε διασταυρώσεις ανάμεσα στη μανταρινιά και σε άλλο εσπεριδοειδές φυτό. ...
Απάντηση: Η ιστορία του φρούτου ανάγεται πριν από τρεις χιλιάδες χρόνια, στην Κίνα. Λέγεται ότι τα γευστικά φρούτα πήραν το όνομά τους από τους μαν...
Απάντηση: κοβουμε την αγριελια οταν εχει διαμετρο πανω απο 4 εκ. και την καθαριζουμε απο τα φυλλα και τα κλαδακια.κανουμε δυο τομες καθετες απο το ...
Απάντηση: ΕΚΟΨΑ ΜΙΑ ΝΕΡΑΤΖΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΡΜΟΣ 50CM ΥΨΟΣ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΜΠΟΛΙΑΣΩ ΣΕ ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ.
Απάντηση: Πως φυτεύουν μανταρίνιες και ποια εποχη;
Απάντηση: Τέλος Μαρτίου με έναν μόνο τρόπο, το μάτι.
Απάντηση: Το μανταρίνι έχει πολλά ονόματα, μερικά από τα οποία αναφέρονται σε διασταυρώσεις ανάμεσα στην μανταρινιά και σε άλλο εσπεριδοειδές φυτό....
 

πως γινεται το μπολιασμα απο νερατζια σε μανταρινια

με ένεση
Σχετικές ερωτήσεις
ψαξε σε φυτορια!
Η κατάλληλη εποχή με μάτι για την ελιά είναι τέλι Μαρτίου με αρχές Απριλίου αρκεί βέβαια να σηκώνετε ο φλοιός και να προλάβει να βλαστίσε...
Η νεραντζιά ανήκει στην οικογένεια των Ρυτοειδών (= εσπεριδοειδών) και είναι μικρό δέντρο, στην Ελλάδα και στην Κύπρο είναι γνωστό δε και...
δεν ξερω...... :(
δεν ξερω...... :(
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
ψαξε σε φυτορια! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η κατάλληλη εποχή με μάτι για την ελιά είναι τέλι Μαρτίου με αρχές Απριλίου αρκεί βέβαια να σηκώνετε ο φλοιός και να προλάβει να βλαστίσει τούς υπόλοιπους 2 μήνες βλαστικής περιόδου Μάιο με Ιούνιο άλλα κ Μάιο γίνετε. Ώμος υπάρχει ένα ενδεχόμενο το μάτι να βλαστίσει την επόμενη χρονιά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η νεραντζιά ανήκει στην οικογένεια των Ρυτοειδών (= εσπεριδοειδών) και είναι μικρό δέντρο, στην Ελλάδα και στην Κύπρο είναι γνωστό δε και με τις ονομασίες κιτρομηλιά και ξινονεραντζιά. Μοιάζει πολύ με την πορτοκαλιά και ανήκει στα εσπεριδοειδή. Η καταγωγή της είναι από το Βιετνάμ αλλά σήμερα είναι πολύ κοινή και καλλιεργείται σε πολλές χώρες και ιδιαίτερα στις τροπικές περιοχές και στις χώρες της Μεσογείου. Ο καρπός της είναι το νεράντζι που μοιάζει με το πορτοκάλι εξωτερικά αλλά η διαφορά ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Απάντηση:
εαν εχεις σπορο ματιταριου και οχι μανιταριας πρεπει να εχεις και τις καταλληλες συνθηκες για την αναπτυξη του.χρειαζεσαι υγρασια και μικρη ηλιοφανεια.επισης χρειαζεσαι και σχετικα χαμηλη θερμοκρασια.εαν το θελεις για το σπιτι σου καλυτερα ειναι να το αφησεις να αναπτυχθει στο υπογειο.χρειαζεσαι: α)τελαρα καλλιεργειας μανιταριων ή κορμο οξυας β)χρειαζεσαι μιγμα αχυρου με ασβεστη για υποστρωμα ή καποιο αλλο αργανικο υποστρωμα,κυριως απο σταυλο γ)προγραμμα φυτοπροστασιας ή προληπτικης φυτοπρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
απο τέλος Μαρτίου έως και τέλος Απριλίου Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα μανταρίνια καλλιεργούνται σε χώρες, όπως η Ισπανία και η Ελλάδα κυρίως στην Κρήτη και την Χίο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το μανταρίνι έχει πολλά ονόματα, μερικά από τα οποία αναφέρονται σε διασταυρώσεις ανάμεσα στη μανταρινιά και σε άλλο εσπεριδοειδές φυτό. Τα περισσότερα μανταρίνια σε συσκευασίες ανήκουν στην ποικιλία satsuma, γνωστή στην Ιαπωνία με το όνομα mikan. Η ποικιλία όμως που έχει κερδίσει τους καταναλωτές διεθνώς είναι οι κλημεντίνες. Το tangor, που είναι διασταύρωση ανάμεσα σε πορτοκάλι και μανταρίνι έχει πικρή σάρκα, πλούσια σε άρωμα και είναι εύκολο στο ξεφλούδισμα. Τέλος, το rangpur αποτελεί μια ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η ιστορία του φρούτου ανάγεται πριν από τρεις χιλιάδες χρόνια, στην Κίνα. Λέγεται ότι τα γευστικά φρούτα πήραν το όνομά τους από τους μανδαρίνους, τους ανώτερους κρατικούς λειτουργούς της κινεζικής αυτοκρατορίας, εξαιτίας του χρώματος που είχαν οι στολές τους αλλά και γιατί αντάλλασσαν τα φρούτα αυτά ως δώρα.Τα μανταρίνια Κλημεντίνες πήραν το όνομα τους από τον μοναχό Clement Rodier (1829 - 1904) που εντόπισε την συγκεκριμένη ποικιλία στην Αλγερία. Είναι συνήθως άσπορα, μικρού σχετικά μεγέθου... Διαβάστε περισσότερα...
Θέλω να μάθω πως γίνεται το μπόλιασμα της ελιάς. Όχι με λεπτομέρειες. Λίγα παράγματα.
Απάντηση:
κοβουμε την αγριελια οταν εχει διαμετρο πανω απο 4 εκ. και την καθαριζουμε απο τα φυλλα και τα κλαδακια.κανουμε δυο τομες καθετες απο το κοψιμο διαμετρικα αντιθετες και με μηκος 2 -3 εκ.τωρα το στελεχος που θελουμε να μπολιασουμε ειναι σαν ενα σκουποξυλο με δυο χαρακιες στο πανω μερος.μετα κοβουμε ενα κλαδακι απο την ελια που θελουμε με διαμετρο 1 εκ. το κοβουμε σε μηκος 5-6 εκ και το κατω μερος το κανουμε σαν πενα .ανοιγουμε τον φλοιο στης τομες με μηκος οσο η πενα την βαζουμε μεσα στην τομη... Διαβάστε περισσότερα...
πως γινεται
Απάντηση:
ΕΚΟΨΑ ΜΙΑ ΝΕΡΑΤΖΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΡΜΟΣ 50CM ΥΨΟΣ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΜΠΟΛΙΑΣΩ ΣΕ ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πως φυτεύουν μανταρίνιες και ποια εποχη; Διαβάστε περισσότερα...
τροποι μπολιασματος
Απάντηση:
Τέλος Μαρτίου με έναν μόνο τρόπο, το μάτι. Διαβάστε περισσότερα...
Τι ποικιλίες μανταρινιών υπάρχουν;
Απάντηση:
Το μανταρίνι έχει πολλά ονόματα, μερικά από τα οποία αναφέρονται σε διασταυρώσεις ανάμεσα στην μανταρινιά και σε άλλο εσπεριδοειδές φυτό. Τα περισσότερα μανταρίνια σε συσκευασίες ανήκουν στην ποικιλία Satsuma, γνωστή στην Ιαπωνία με το όνομα mikan. Η ποικιλία όμως που έχει κερδίσει τους καταναλωτές διεθνώς είναι οι κλημεντίνες. Το tangor, που είναι διασταύρωση ανάμεσα σε πορτοκάλι και μανταρίνι έχει πικρή σάρκα, πλούσια σε άρωμα και είναι εύκολο στο ξεφλούδισμα. Τέλος, το rangpur αποτελεί μια... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στην αγορά θα βρείτε διάφορες ποικιλίες σπόρων. Υπάρχουν λάχανα που ωριμάζουν το καλοκαίρι, άλλα το φθινόπωρο και άλλα το χειμώνα. Αντίστοιχες είναι και οι περίοδοι σποράς τους. Για να έχουμε λάχανα το καλοκαίρι, σπέρνουμε αρχές Μαρτίου έως τα μέσα Ιουνίου. Για να έχουμε λάχανα το φθινόπωρο, σπέρνουμε μέσα Μαίου έως αρχές Ιουνίου. Για να έχουμε λάχανα το χειμώνα, σπέρνουμε μέσα Ιουλίου έως μέσα Αυγούστου. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η καλλιέργεια της πατάτας μπορεί να γίνει σε τρεις εποχές. Όταν η φύτευση γίνεται Ιανουάριο – Φεβρουάριο μέχρι Απρίλιο έχουμε την ανοιξιάτικη καλλιέργεια. Όταν η φύτευση γίνεται Αύγουστο έχουμε φθινοπωρινή καλλιέργεια. Όταν η φύτευση γίνεται Απρίλιο – Μάιο έχουμε την καλοκαιρινή καλλιέργεια. ΦΥΤΕΥΣΗ Το βάθος φύτευσης κειμένεται από 5-10 cm ανάλογα με τις συνθήκες εδάφους, υγρασίας και θερμοκρασίας. Όσο πιο χαμηλές οι θερμοκρασίες και πιο μεγάλη υγρασία τόσο πιο επιφανειακό είναι το φ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η καλλιέργεια του αρακά υπό κάλυψη πραγματοποιείται σε ψηλά τόλ, μήκους 45 μέτρων, πλάτους 7 μέτρων και ύψους 2,5 μέτρων. Η σπορά πραγματοποιείται όπως και στον υπαίθριο αρακά, το φθινόπωρο, αφού πρόκειται για ένα φθινοπωρινό ψυχανθές. Ο αρακάς αναπτύσσεται ιδανικά σε ουδέτερα, γόνιμα και καλλιεργημένα εδάφη. Εφόσον το έδαφος περιέχει αρκετή οργανική ουσία, δεν απαιτείται επιπλέον αζωτούχος λίπανση. Το πότισμα δεν είναι απαραίτητο εκτός από πολύ ξηρές περιόδους καθώς και την περίοδο άνθησης, ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Σαλιγκά­ρια γιαχνί, σαλιγκάρια στιφάδο, χοχλιοί μπουρμπουριστοί… ένα θέμα που προκαλεί διαφωνία και διχασμό ιδιαίτερα στους Έλληνες! Στα πρωτοβρόχια τα σαλιγκάρια «ξεμυτίζουν» σιγά – σιγά και προκαλούν συζητήσεις, καθώς είναι ένα θέμα στο οποίο δεν υπάρχει μέση οδός… παρά μόνο άκρα. Ή τα λατρεύεις ή τα σιχαίνεσαι, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να τα βλέπουν ούτε καν στο δρόμο και άλλοι που όταν βρίσκονται στο πιάτο τους τα θεωρούν έναν από τους εκλεκτότερους ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οργανισμός που την προκαλεί: Tobacco rattle virus (ακρωνύμιο: TRV) Εύρος ξενιστών: Ο ιός TRV μπορεί να μολύνει περίπου 100 είδη, κυρίως, τον καπνό, την πατάτα, την τομάτα, και άλλα σολανώδη φυτά. Εμφάνιση και σημασία: Ο ιός TRV εμφανίζεται σε κάθε χώρα όπου καλλιεργείται πατάτα ή καπνός, αλλά σποραδικά εμφανίζεται παντού και ποτέ δεν έχει προκαλέσει επιδημία. Η σημασία αυτού του ιού είναι μόνο τοπική, όπου η εμφάνισή του είναι επάνω από το μέσο όρο λόγω της μεγάλης πυκνότητας τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι η τριανταφυλλιά η δαμασκηνή, κάνει το ακριβότερο ροδέλαιο αλλά είναι μεγάλη ιστορία το ροδέλαιο. Θέλει αποστακτήρα γιατί αν μεταφερθούν τα τριαντάφυλλα πάνω από 120 χιλιόμετρα χάνουν άρωμα και ποιότητα, θέλει 3-5 τόνους ροδοπέταλα για να πάρεις ένα λίτρο ροδέλαιο!!! και γενικά είναι καλλιέργεια που θέλει συνεταιρισμό για να μπορείς να πάρεις αποδόσεις. Υπάρχει συνεταιρισμός παραγωγών στην Αιανή Κοζάνης. Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες για αρωματικά φυτά στείλε στο e-mail: Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Και καπνό μπορείς να φυτέψεις μόνος σου και ...ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σου... :))))) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η λεβάντα είναι φυτό πολυετές με διάρκεια ζωής 10 ή και περισσότερα χρόνια. Είναι μικρός θάμνος που φτάνει τα 30-80 cm με όρθιους τετράγωνους βλαστούς. Κύρια παραγωγός χώρα είναι η Γαλλία, η οποία κατέχει το 90% της παγκόσμιας παραγωγής. Τρεις ποικιλίες καλλιεργούνται, κυρίως, ανάλογα με το υψόμετρο: Η Lavandula spica σε υψόμετρο 0-600 m., η Lavandula hybrida στα 400-700 m. και η Lavandula vera στα 600-1300 m. Η απόδοση είναι περίπου 120 κιλά χύδην λεβάντας ανά στρέμμα. Οι αποδόσε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
οι τουλίπες φυτεύονται ττο χειμώνα!!!!!. Ευχαριστώ (είστε ντιπ για ντιπ λακαμάδες) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν απαιτεί κάτι ιδιαίτερο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΦΙΑΞΕ ΤΟ ΕΞΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΒΑΠΟΡΙΖΑΤΕΡ ΤΩΝ 1000 ΜΛ. 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ ΤΡΙΜΕΝΟ ΑΓΝΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΑΠΟΥΝΙ 4-5 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΑΣ ΜΠΟΥΚΟΥΒΟ ΚΟΠΑΝΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΓΟΥΔΙ. ΓΕΜΙΖΕΙΣ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΝΕΡΟ ΜΕΧΡΙ 1 ΛΙΤΡΟ ΤΑ ΡΙΧΝΕΙΣ ΟΛΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΕΙΣ ΚΛΕΙΣΤΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΤΟΥ ΓΙΑ 24 ΩΡΕΣ ΣΕ ΠΡΟΣΗΛΙΑ ΘΕΣΗ. ΜΕΤΑ ΣΟΥΡΩΝΕΙΣ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΤΟ ΒΑΠΟΡΙΖΑΤΕΡ ΚΑΙ ΨΕΚΑΖΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ Η ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΤΑ ΤΡΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ. ΤΟ ΜΠΟΥΚΟΥΒΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΙΣ ΑΦΙΔΕΣ-ΤΕΤΡΑΝΥΧΟ ΚΑΜΠΙΕΣ ΚΤΛ.Η ΜΥΡ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κλαδευουν το Νοεμβριο αλλα για λιπασμα δε γνωριζω Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 27 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.