Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: ψαξε σε φυτορια!
Απάντηση: Η κατάλληλη εποχή με μάτι για την ελιά είναι τέλι Μαρτίου με αρχές Απριλίου αρκεί βέβαια να σηκώνετε ο φλοιός και να προλάβει να βλαστίσε...
Απάντηση: τραγουδησε της!
Απάντηση: Δεν ξέρω, Μήπως ξέρεις;
Απάντηση: δεν ξερω...... :(
Απάντηση: με ένεση
Απάντηση: Πότε μπολιάζουμε την νεραντζιά για να γίνει πορτοκαλιά http:// www.rotise.gr/ erotisi/pote- mpoliazoyme-tin- nerantzia-gia-na- ginei-portok...
Απάντηση: αν ποσα μετρα φυτευουμε τις καρυδιες
Απάντηση: κοβουμε την αγριελια οταν εχει διαμετρο πανω απο 4 εκ. και την καθαριζουμε απο τα φυλλα και τα κλαδακια.κανουμε δυο τομες καθετες απο το ...
Απάντηση: ΕΚΟΨΑ ΜΙΑ ΝΕΡΑΤΖΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΡΜΟΣ 50CM ΥΨΟΣ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΜΠΟΛΙΑΣΩ ΣΕ ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ.
 

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΠΟΛΙΑΣΜΑ ΑΠΟ ΝΕΡΑΝΤΖΙΑ ΣΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ

Σχετικές ερωτήσεις
Το χειμώνα (Δεκέμβριο - Ιανουάριο), όχι όμως αυστηρό κλάδεμα. Γενικά στα εσπεριδοειδή κλαδεύουμε αμέσως μετά την συγκομιδή.
μέρα παρα μέρα :Ρ (ο μπαμπάς μου είναι γεωπόνος :Ρ )
καθε 10 μερεσ
Ή δεν μπορεί να απορροφήσει την στοιχεία και ιχνοστοιχεία λόγω του ότι δεν υπάρχουν στο έδαφος όπως σου είπαν (το πιθανότερο), ή προβλήμα...
κοψτε τον κορμο και ριξτε του πετρελαιο
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
Το χειμώνα (Δεκέμβριο - Ιανουάριο), όχι όμως αυστηρό κλάδεμα. Γενικά στα εσπεριδοειδή κλαδεύουμε αμέσως μετά την συγκομιδή. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μέρα παρα μέρα :Ρ (ο μπαμπάς μου είναι γεωπόνος :Ρ ) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Ή δεν μπορεί να απορροφήσει την στοιχεία και ιχνοστοιχεία λόγω του ότι δεν υπάρχουν στο έδαφος όπως σου είπαν (το πιθανότερο), ή προβλήματος στη ρίζα(κάψιμο ή αρρώστια-δύσκολο), ή ίσως ασθένεια στο φύλλωμα. Θα μπορούσε ακόμα να οφείλεται και σε υπερβολικά μεγάλη ποσότητα νερού(απίθανο σχεδόν) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
κοψτε τον κορμο και ριξτε του πετρελαιο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ψαξε σε φυτορια! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η κατάλληλη εποχή με μάτι για την ελιά είναι τέλι Μαρτίου με αρχές Απριλίου αρκεί βέβαια να σηκώνετε ο φλοιός και να προλάβει να βλαστίσει τούς υπόλοιπους 2 μήνες βλαστικής περιόδου Μάιο με Ιούνιο άλλα κ Μάιο γίνετε. Ώμος υπάρχει ένα ενδεχόμενο το μάτι να βλαστίσει την επόμενη χρονιά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τραγουδησε της! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν ξέρω, Μήπως ξέρεις; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
και με ποιον τρόπο
Απάντηση:
Πότε μπολιάζουμε την νεραντζιά για να γίνει πορτοκαλιά http://www.rotise.gr/erotisi/pote-mpoliazoyme-tin- nerantzia-gia-na-ginei- portokalia.html#AnswerBottom#ixzz1GqfuMC63 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αν ποσα μετρα φυτευουμε τις καρυδιες Διαβάστε περισσότερα...
Θέλω να μάθω πως γίνεται το μπόλιασμα της ελιάς. Όχι με λεπτομέρειες. Λίγα παράγματα.
Απάντηση:
κοβουμε την αγριελια οταν εχει διαμετρο πανω απο 4 εκ. και την καθαριζουμε απο τα φυλλα και τα κλαδακια.κανουμε δυο τομες καθετες απο το κοψιμο διαμετρικα αντιθετες και με μηκος 2 -3 εκ.τωρα το στελεχος που θελουμε να μπολιασουμε ειναι σαν ενα σκουποξυλο με δυο χαρακιες στο πανω μερος.μετα κοβουμε ενα κλαδακι απο την ελια που θελουμε με διαμετρο 1 εκ. το κοβουμε σε μηκος 5-6 εκ και το κατω μερος το κανουμε σαν πενα .ανοιγουμε τον φλοιο στης τομες με μηκος οσο η πενα την βαζουμε μεσα στην τομη... Διαβάστε περισσότερα...
πως γινεται
Απάντηση:
ΕΚΟΨΑ ΜΙΑ ΝΕΡΑΤΖΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΡΜΟΣ 50CM ΥΨΟΣ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΜΠΟΛΙΑΣΩ ΣΕ ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ. Διαβάστε περισσότερα...
τροποι μπολιασματος
Απάντηση:
Τέλος Μαρτίου με έναν μόνο τρόπο, το μάτι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καθάρισμα, όχι κλάδεμα, το Φεβρουάριο. Διαβάστε περισσότερα...
για να μεγαλώσουν
Απάντηση:
τελος χειμονα μερχες ανοιξης αφεροντας ταμεσα κλαδια και οχι μεγαλες τομες Διαβάστε περισσότερα...
Τι πορτοκαλιές υπάρχουν στην Ελλάδα;
Απάντηση:
Αγγειόσπερμο, δικότυλο, αειθαλές φυτό η πορτοκαλιά ανήκει στην τάξη ταβερινθώδη και την Ινδία και την Κίνα. Γνωστή από τα αρχαία χρόνια όμως η εντατική της καλλιέργεια άρχισε από το 10 μ.Χ. αιώνα στη βόρεια Αφρική. Γύρω στο 1490 έφτασε στις μεσογειακές περιοχές από Πορτογάλους θαλασσοπόρους και πιθανολογείται ότι σε αυτούς οφείλει το όνομα της. Στη συνέχεια από την Ελλάδα διαδόθηκε σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες κι Ισπανοί ιεραπόστολοι την μετέφεραν στη βόρεια Αμερική. Η πορτοκαλιά δεν αντέχει σε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εγκατάσταση ελαιοφυτείας Η επιτυχία μιας ελαιοφυτείας εξαρτάται από το φυσικό περιβάλλον της, την επιλογή της κατάλληλης ποικιλίας και την εφαρμογή της κατάλληλης καλλιεργητικής τεχνικής. Προετοιμασία εδάφους Αν το έδαφος καλύπτεται από δένδρα ή θάμνους, πρέπει να καθαριστεί απ αυτά και να παραμείνει για μια τετραετία τουλάχιστο σε αγρανά¬παυση, ή να σπαρθεί κατά το χρονικό αυτό διάστημα μ ένα αγροστώδες, για να εκλείψει κάθε κίνδυνος προσβολής της ελαιοφυτείας από διάφορους μύκητες ( ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΠΩΣ ΚΑΛΕΙΕΡΓΕΙΤΕ ΤΟ ΜΥΡΤΙΛΟ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΜΕΡΑ ΠΑΡΑ ΜΕΡΑ ΠΟΤΙΖΟΥΜΕ ... ΓΙΑ ΛΙΠΑΣΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΟΠΡΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΥΒΑ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙΣ ΝΕΡΟ ... ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ( ΤΟ ΣΤΡΑΓΓΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΠΡΙΑ ) ΠΟΤΙΖΕΙΣ ΤΑ ΦΥΤΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΒΔΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όταν τα φυτά είναι στη φύση, έχουν στην διάθεση τους άφθονο χώρο για να απλώσουν τις ρίζες τους και να λάβουν θρεπτικά συστατικά ή υγρασία. Επισης το έδαφος εμπλουτίζεται συνέχεια με πολύτιμα για τα φυτά στοιχεία, όπως σκόνη από τη Σαχάρα, περιττώματα, νεκρά φυτά και ζώα, ενώ τα σκουλήκια εμπλουτίζουν, ανακατεύουν και αερίζουν το χώμα. Μέσα σε μια γλάστρα όμως, το περιβάλλον είναι δεδομένο. Πολύτιμα στοιχεία σπανία εισέρχονται και το πιο σημαντικό: εμείς βάλαμε το φυτο σε αυτό το περιβάλλον,... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το αμυγδαλέλαιο, το οποίο μερικοί αποκαλούν «μετώπιο», παρασκευάζεται ως εξής: αφού καθαρίσεις τέσσερις χοίνικες, από πικραμύγδαλα και τα ξηράνεις, κοπάνισε τα ελαφρά σε γουδί με ξύλινο γουδοχέρι, έως ότου γίνουν σαν ζυμάρι, και αφού προσθέσεις δύο κοτύλες καυτού νερού, άφησε τα να μουσκέψουν μαζί για μισή ώρα. Μετά τρίψε τα ακόμα πιο δυνατά. Κι έπειτα πίεσε τα σε πλάκα και στύψε τα, μαζεύοντας με το κουτάλι αυτό που βγάζεις με την πίεση των δαχτύλων κι έπειτα, αφού σε αυτά που έχουν στυφτεί ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με σύστημα ποιότητας ISO Απλή Διαδικασία φάσεων πιστοποίησης: 1) Απόφαση/δέσμευση της ανώτατης διοίκησης, 2) Επιλογή και εκπαίδευση του εκπροσώπου της Διοίκησης και της Συντονιστικής Ομάδας, 3) Εφαρμογή Εσωτερικών Επιθεωρήσεων ποιότητας 4)Προσπάθειες τεκμηρίωσης 5) Επιλογή φορέα πιστοποίησης κλπ.
Απάντηση:
δες εταιριες πιστοποιησης απο τη σελιδα του υπουργειου γεωργιας Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
οι πιπεριες μαυριζουν συνηθως λογω ελλειψης ασβεστιου. εαν το ποτισμα ειναι τακτικο τοτε χρειαζονται σιγουρα ασβεστιο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
. Μου ειπαν 2 γεωπονοι οτι ειναι οι αγιου Πετρου. Δεν ξερω αν ειναι το ιδιο, παντως εγω τις πηρα Κωνσταντινα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το δέντρο «η σουρβιά» και οι καρποί της στην περιοχή της Καστοριάς. Σούρβα. Δύο ποικιλίες, κίτρινα και κόκκινα. Στα παλαιότερα χρόνια, πριν το έτος 1965, όλες οι αγροτικές οικογένειες του Νομού Καστοριάς είχαν και από ένα ή και δύο αμπέλια. Στ’ αμπέλια αυτά υπήρχαν συνήθως και μερικά δέντρα σουρβιάς ή αμυγδαλιάς, που οι ιδιοκτήτες τους τα φρόντιζαν ιδιαίτερα και τ’ αγαπούσαν πολύ. Για τη Σουρβιά (Sorbus sp) domestica αναφέρονται τα παρακάτω σε σχετικό Ιστότοπο του Διαδίκτυου (Internet): ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα σκόρδα είναι φυτά βολβώδη, πολυετή και ανήκουν στην οικογένεια των λειριοειδών. Καλλιεργούνται για τούς βολβούς τους, οι οποίοι βρίσκουν μεγάλη χρησιμοποίηση στη μαγειρική ή παρασκευή ειδικών δροσιστικών τροφών. Τα φύλλα διαφέρουν απ' εκείνα των κρεμμυδιών, γιατί είναι ποιό σπαθωτά και ποιό στενά και στριμμένα. Τα άνθη είναι λευκά και στη κορυφή του καυλού σχηματίζουν σφαιρικό σκιάδιο. Κάθε κεφάλι αποτελείται από 8-12 σκελίδες, εκ των οποίων οι εξωτερικές είναι μεγαλύτερες από τις εσω... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 49 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.