Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: που το βρικες το αγριογουρουνο;
Απάντηση: ζυγουρι σουβλασ
Απάντηση: οταν το τοστ θερμενεται τοτε λιωνει και το τυρι,το οποιο σημαινει πως βγαζει ολα τα υγρα που εχει. δεν εχει να κανει με το αλαντικο η το ...
Απάντηση: στανταρ στον Τάσο στην Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Αιγάλεω δεν υπάρχουν πουθενά καλύτερα!
Απάντηση: Για ποιο πραγμα μιλας ???? Τι φωτογραφια θελεις ??
Απάντηση: μην κανεις
Απάντηση: ΣυστατικάΣτα γρήγοραΚατηγορίαΜοσχ άριΣερβίρει6-8 1 κιλό μοσχάρι 2 μεγάλα κρεμμύδια 200 γρ ελαιόλαδο 2 κύβους Αγρόκηπος (για κοκκιν...
Απάντηση: φασόλια ξερά 500 γρ καρότα 3 κομμένα σε ροδέλες χοντρές κρεμμύδια 2 ψιλοκομμένα ντοματάκια κονσέρβας: 400 γρ. ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι ...
Απάντηση: ο μαγος της γευσης αλλα εχει κλεισει νομιζω..ωραια σουβλακια κανει και η πιττα του παππου και ο κωστας..και εχουν πολλα υποκαταστηματα στ...
Απάντηση: 25-30 κολοκυθολούλουδα (κολοκυθοκορφάδες) 1/4 φέτα 1/2 ποτήρι μυζήθρα 2 αυγά Αλάτι Πιπέρι Λάδι 2 ποτήρια αλεύρι 1 πο...
 

Πως γινεται το βαλσαμικο ξυδι

Σχετικές ερωτήσεις
Ξύδι Βαλσάμικο ... ‘βάλσαμο’ για τη ζωή Γευστική πινελιά σε σαλάτες και ψητά φαγητά, καθώς ενισχύει και αναδεικνύει τα θρεπτικά συστα...
Ξίδι, εξ ορισμού, είναι το αποτέλεσμα της ζύμωσης από βακτήρια του οξικού οξέος σε αλκοόλη. Τα βακτήρια που κάνουν αυτή τη δουλειά καλούν...
σε 14 λεπτά!
δεν ξερω εαν ειναι η καλλυτερη αλλα εγω το γεμιζω με ψιλοκομμενο μαιντανο ψιλοκομμενη φρεσκια ντοματα κρεμυδι σε ροδελες και λεπτες φετου...
ομελετα φουρνου,γεμιστα,γιου βερλακια,καρμποναρα. ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Παραδοσιακή κουζίνα

Απάντηση:
Ξύδι Βαλσάμικο ... ‘βάλσαμο’ για τη ζωή Γευστική πινελιά σε σαλάτες και ψητά φαγητά, καθώς ενισχύει και αναδεικνύει τα θρεπτικά συστατικά χωρίς να τα καλύψει. Χρονολογείται από τους Ρωμαίους, οι οποίοι ξεκίνησαν να βράζουν το χυμό από τα σταφύλια με σκοπό τη φύλαξή του για τη χειμερινή περίοδο. Μοιάζοντας περισσότερο με κρασί παρά με ξύδι, αναπτύσσει τις πολύπλοκες γεύσεις του και αποκτά τη σιροπιαστή αυτή σύστασή του, σχεδόν σαν καραμέλα, μέσα σε μια σειρά παλιών ξύλινων βαρελιών. Πρά... Διαβάστε περισσότερα...
τι ειναι και ποιο το pH του?
Απάντηση:
Ξίδι, εξ ορισμού, είναι το αποτέλεσμα της ζύμωσης από βακτήρια του οξικού οξέος σε αλκοόλη. Τα βακτήρια που κάνουν αυτή τη δουλειά καλούνται οξοβακτηρίδια. Με την οξική ζύμωση τα οξοβακτηρίδια παρέχουν το ένζυμο (αλκοολοξειδάση) και έτσι το οξυγόνο του αέρα μετατρέπει την αιθυλική αλκοόλη σε οξικό οξύ. Το ξύδι με άλλα λόγια είναι ένα αραιό διάλυμα του οξικού οξέως. Μερικά κρασιά χαλάνε (ξιδιάζουν) από μόνα τους, ειδικά αν δεν έχουν αποστείρωση, αν μας πάρει αέρα το βαρέλι αλλά και με τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
δεν ξερω εαν ειναι η καλλυτερη αλλα εγω το γεμιζω με ψιλοκομμενο μαιντανο ψιλοκομμενη φρεσκια ντοματα κρεμυδι σε ροδελες και λεπτες φετουλες λεμονιου Διαβάστε περισσότερα...
Π.χ παστίτσιο,μουσακάς,κρέας κοκκινιστό με ρύζι και τέτοια αλλά κάποια άλλα για να έχουμε ποικιλία!:)
Απάντηση:
ομελετα φουρνου,γεμιστα,γιουβερλακια,καρμποναρα.... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
που το βρικες το αγριογουρουνο; Διαβάστε περισσότερα...
SINTAGI ZYGOURI SOUBLAS
Απάντηση:
ζυγουρι σουβλασ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
οταν το τοστ θερμενεται τοτε λιωνει και το τυρι,το οποιο σημαινει πως βγαζει ολα τα υγρα που εχει. δεν εχει να κανει με το αλαντικο η το ψωμι που θα ζεσταθε,οταν το ζεστανεις διχως τυρι τοτε δεχεσαι τις ιδιες θερμιδες ειτε ψημενο ειτε αψητο. ωστοσω,εχω ακυσει πως αν πιεις ενα μικρο τενεκεδακι coca cola zero μιση/μια ωρα μετα το γευμα, δεν δεχεσαι τοσες θερμιδες, δεν ξερω γιατι αλλα ισως οφειλεται στην χωνεψη που σε βοηθαει να κανεις ή στο ρεψιμο....αλλα δεν ξερω αν ισχυει Διαβάστε περισσότερα...
ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΒΥΡΩΝΑ, ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ΠΑΓΚΡΑΤΙ, ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ
Απάντηση:
στανταρ στον Τάσο στην Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Αιγάλεω δεν υπάρχουν πουθενά καλύτερα! Διαβάστε περισσότερα...
εχει φωτογραφια?που ειναι?τι τιμεσ εχει?
Απάντηση:
Για ποιο πραγμα μιλας ???? Τι φωτογραφια θελεις ?? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
ΣυστατικάΣτα γρήγοραΚατηγορίαΜοσχάριΣερβίρει6-8 1 κιλό μοσχάρι 2 μεγάλα κρεμμύδια 200 γρ ελαιόλαδο 2 κύβους Αγρόκηπος (για κοκκινιστά) 3 σκελίδες σκόρδο (στα τέσσερα) Κριθαράκι ή χυλοπίτες 250 γρ κοκκινο κρασί 3 ώριμες ντομάτες 2 κουταλιές πελτέ 2 κουταλιές ζάχαρη φέτα παρμεζάνα Οδηγίες 1.Τσιγαρίζουμε στην χύτρα το μοσχάρι με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και με ένα ποτήρι νερό το βράζουμε για 15 λεπτά (ανάλογα και πόσο μικρά κομμάτια είναι το κρέας). 2.Αδειάζουμε το π... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
φασόλια ξερά 500 γρ καρότα 3 κομμένα σε ροδέλες χοντρές κρεμμύδια 2 ψιλοκομμένα ντοματάκια κονσέρβας: 400 γρ. ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σέλινο 3 κλωνάρια αλάτι λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο καυτερή πιπερίτσα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ο μαγος της γευσης αλλα εχει κλεισει νομιζω..ωραια σουβλακια κανει και η πιττα του παππου και ο κωστας..και εχουν πολλα υποκαταστηματα στην αθηνα,,αν μπεις στο google θα τα βρεις.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
25-30 κολοκυθολούλουδα (κολοκυθοκορφάδες) 1/4 φέτα 1/2 ποτήρι μυζήθρα 2 αυγά Αλάτι Πιπέρι Λάδι 2 ποτήρια αλεύρι 1 ποτήρι νερό 1 αυγό 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
βαζουμε τη φετα στο πηλινο και απο πανω βαζουμε ντοματα φρεσκια ριγανη λιγο καυτερο κοκκινο πιπερι και ραντιζουμε με λιγο ελαιολαδο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
πρωτεινουχες τροφες - http://www.sidages.gr/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE% B1/%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CF%84%CF% 81%CE%BF%CF%86%CE%AF%CE%BC%CF%89%CE%BD Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι πολύ απλό, θα ψήσεις κρέας και θα το τεμαχίσεις σε μικρά κομμάτια. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κρεατικά περισσότερο.. Δεν είμαι και πολύ του ψαριού, αλλά τα τρώω κι αυτά δεν έχω πρόβλημα!!:-) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικα: 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 500 γρ. κιμά αρνίσιο 2 αυγά 1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομ. 2 κρεμμύδια τριμένα ψίχα απο 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί αλάτι πιπέρι 2-3 σκέπες αρνίσιες λίγη πάπρικα 7 κουταλιές γιαούρτι Εκτελεση: Πλένουμε τις σκεπες του αρνιού με μπόλικο κρύο νερό και τις αφήνουμε για λίγο σε ένα λεκανάκι με νερό και ξίδι. Μουλιάζουμε την ψίχα του ψωμιού και τη στύβουμε πολύ καλά για να φύγει όλο το νερό. Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε τους κιμάδες, τα κρεμμύδια, τα αυγά ελα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
υλικά 5-6 κιλά κρέας κατα προτίμηση αρνί. 1 κιλό κρασί κόκκινο. αλάτι-πιπέρι 5-6 αμπελόκλαδα (κλαδιά απο αμπέλι) μπόλικο άνηθο 1 κιλό πατάτες Μαστέλο πήλινο Σίφνου. ΕΚΤΕΛΕΣΗ παίρνουμε το αρνί και το πλένουμε καλά για να φύγει το αίμα. το βάζουμε σε μια λεκάνη για να πλυθεί καλά το κρέας με το κόκκινο κρασί. καθαρίζουμε τα αμπελοκλαδα με ενα μαχαίρι και τα πλένουμε καλά. μετά τα βάζουμε μέσα στο μαστέλο έτσι ώστε να σχηματιστεί σαν σχάρα. πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες... Διαβάστε περισσότερα...
Το μοσχάρι να γίνει πολύ μαλακό
Απάντηση:
μοσχάρι σε μερίδες 1 κιλό (ελιά) κριθαράκι 500 γρ. κρεμμύδι τριμμένο 1 σκόρδο 1 σκ. λευκό κρασί 1 κούπα ντομάτες τριμμένες 2 κούπες φρέσκια ρίγανη μπαχάρι ελαιόλαδο αλατοπίπερο Πλύντε καλά το κρέας και βράστε το για 15 λεπτά. Σουρώστε και στραγγίστε το. Βάλτε το σε γάστρα ή σε ένα πυρέξ. Περιχύστε με το λάδι , το κρασί και καλύψτε το με νερό. Αφήστε το να βράσει καλά στην γάστρα για 40 λεπτά . Κατόπιν βάλτε την ντομάτα , το σκόρδο, το μπαχάρι, την φρέσκια ρίγανη και το κρεμμύδι κα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
για τη σαρδελα ξερω σιγουρα οτι κατεβαζει τη χοληστερινη και ξεβουλωνει τις αρτηριες Διαβάστε περισσότερα...
Συνταγές μαγειρικής για κοκορέτσι;
Απάντηση:
μια συκωταριά αρνίσια ή κατσικίσια μαζί με τα έντερα ένα – επί πλέον – ολόκληρο συκώτι αρνίσιο ή κατσικίσιο καρδιά, σπλήνα και γλυκάδια αρνίσια με το πάχος τους ρίγανη ψιλοτριμμένη, αλατοπίπερο ειναι μια καλη συνταγη Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συστατικά: 600 γρ κιμάς μόσχου 400 γρ κιμάς χοιρινός 200 γρ ψίχα ψωμιού τριμμένη 200 γρ κρεμμύδι ξερό 1 αβγό 100 ml ελαιόλαδο χυμός 1 λεμονιού 500 γρ σκέπη – μπόλια από χοιρινό ή αρνί αλάτι κατά προτίμηση πιπέρι κατά προτίμηση κανέλα τριμμένη κατά προτίμηση ρίγανη κατά προτίμηση μαϊντανός κατά προτίμηση Οδηγίες: Βάζουμε τη σκέπη στο νερό με λίγο λεμόνι για 1 ώρα για να ασπρίσει και να μαλακώσει. Σε μια λεκάνη βάζουμε τους κιμάδες, την ψίχα ψωμιού, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σήμερα έχει φτιάξει γιουβαρλάκια(!) το γυναικάκι μου! :E Δεν το αφήνεις για αύριο που πρέπει να μαγειρέψω εγώ; :p Διαβάστε περισσότερα...
συνταγη για μοσχαρακι εξοχικο στη γαστρα
Απάντηση:
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΥΛΙΚΑ 1 κιλό μοσχάρι (κατά προτίμηση ελιά) 2 ώριμες ντομάτες 2 πιπεριές 1 κρεμμύδι 3 μέτριες πατάτες 2-3 λιαστές ντομάτες(και λίγο απ΄το λαδάκι τους) 1/3 φλιτζάνι λαδί 1 λεμόνι(το ξύσμα και τον χυμό του) 1 κουταλάκι μουστάρδα αλάτι-πιπέρι 2 δαφνόφυλλα 300 α κεφαλογραβιέρα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βαλτέ το μοσχάρι πρώτο-πρώτο στη γάστρα, αλατοπιπερώστε το και από πάνω στρώστε κομμένα σε ροδέλες τα λαχανικά, ενδιάμεσα να αλατοπιπερώνετε ελαφρώς. Αφού βάλετε όλα τα λαχανι... Διαβάστε περισσότερα...
Νόστιμη σπιτική συνταγή για αρνάκι κλέφτικο;
Απάντηση:
1 1/2 κιλό αρνάκι από μπούτι κομμένο σε μικρές μερίδες 1 κιλό γιαούρτι σακούλας 1 ματσάκι μάραθο 2 κουταλιές δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα 2-3 σκελίδες σκόρδο Ελαιόλαδο Θυμάρι Θρούμπι Πιπέρι Αλάτι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μια καλή συνταγή μαγειρικής για σπετζοφάϊ - http://www.sidages.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE% B1%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE% B9%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82/%CE%B5%CE%BB%CE% BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%BF%CF% 85%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CE%B1/%CF%83%CF%80%CE%B5%CF% 84%CE%B6%CE%BF%CF%86%CE%B1%CE%90-%CF%80%CE%B7%CE% BB%CE%AF%CE%BF%CF%85 Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 56 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: