Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Όταν ξεραθούν και τα φύλλα , καλό θα ήταν να βγάλουμε τους βολβούς από το χώμα και να τους βάλουμε σε δροσερό και σκιερό μέρος μέχρι να τ...
Απάντηση: ετοίμασε τη γλάστρα με φυτόχωμα,τράβηξε μερικά κλωνάρια φρέσκα από μια υπάρχουσα γαρυφαλιά,τραβηξε τα φύλλα από την κάτω μεριά του κλώνου...
Απάντηση: ΘΑΦΑΣ ΤΑ ΜΟΖΜΟΥΛΑ ΠΟΥ ΘΕΛΗΣ ΚΕ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ ΘΑ ΤΑ ΦΙΤΕΨΗΣ ΣΕ ΓΛΑΣΤΡΑ ΚΕΜΟΛΗΣ ΔΗΣ ΟΤΗ ΓΙΝΗ ΔΕΝΔΡΑΚΗ ΚΕ ΜΙΝΑ ΟΚΤΟΜΒΡΙΟ ΘΑ ΚΑΝΗΣ ΜΕΤΑΦΙΤΕΦΣ...
Απάντηση: Δεν πολλαπλασιάζονται όλοι οι κάκτοι με αγενή τρόπο (δηλαδή κόψιμο ενός μοσχεύματος και μεταφορά του σε άλλη γλάστρα) αλλά αυτοί στους οπ...
Απάντηση: Δεν το ήξερα ότι φυτεύεται η σελινόριζα. Ξέρω μόνο πως το σέλινο έχει (πολύ μικρούς) σπόρους που είτε φυτεύεις απ ευθείας είτε τους αφήν...
Απάντηση: Μουριές ρε συ; Βάλε τίποτα άλλο. Οι μουριές λερώνουν πολύ, ο γύρω χώρος γίνεται μπουρδ€λο...
Απάντηση: Η μεταφύτευση της καστανιάς γίνεται από Νοέμβριο-Απρίλιο), δηλ. να μην έχει φύλλα. Να ξέρεις όμως ότι από κάστανο θα πάρεις μια άγρια πο...
Απάντηση:
Απάντηση: Μπορείς να φυτέψεις τα πάντα. Χρειάζεται μόνο να έχεις χώρο σε γλάστρες ή ζαρτινιέρες
Απάντηση: Το γένος Citrus (Κίτρος ή Κιτρέα) της οικογένειας Rutaceae, στο οποίο ανήκει η λεμονιά, περιλαμβάνει τα περισσότερα από τα γνωστά μας εσπ...
 

Πως φυτευεται το λαχανο;

Σχετικές ερωτήσεις
Οι αποστάσεις φύτευσης είναι ενδεικτικές και εμπειρικά γραμμένες. Το πρώτο νούμερο αφορά την απόσταση από φυτό σε φυτό στην σειρά και το ...
Οι αποστάσεις φύτευσης μεταξύ των φυτών πολλές φορές διαφέρουν. Άλλες αποστάσεις χρησιμοποιούμε σε παρτέρια με καλό κομπόστ και άλλες σε ...
ψαξε στο google θα βρεις ομάδες που κανουν ανταλλαγες σπόρων ντόπιων
Για να ξεκινήσετε την καλλιέργεια αρακά, θα πρέπει να προμηθευτείτε σπόρους αρακά. Θα τους βρείτε σε γεωπονικά καταστήματα, ή από φίλους ...
Το φυτό ευδοκιμεί σε γόνιμα και υγρά εδάφη. Η σπορά του φυτού γίνεται κατά την άνοιξη και η συγκομιδή στα μέσα Οκτωβρίου.
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
Οι αποστάσεις φύτευσης είναι ενδεικτικές και εμπειρικά γραμμένες. Το πρώτο νούμερο αφορά την απόσταση από φυτό σε φυτό στην σειρά και το δεύτερο την απόσταση ανάμεσα στις σειρές (ο διάδρομος δηλαδή που περπατάμε και κάνουμε τις καλλιεργητικές φροντίδες). Αγγούρι 50 x 100 εκ. Καλαμποκι 30 x 80 εκ. Καρότο 5 x 30 εκ. Καρπούζι 90 x 150 εκ. Κολοκύθα 60 x 100 εκ. Κουνουπίδι 60 x 70 εκ. Κρεμμύδι / Σπόρος / Κοκκάρι Ξερό 10 x 25 εκ. ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι αποστάσεις φύτευσης μεταξύ των φυτών πολλές φορές διαφέρουν. Άλλες αποστάσεις χρησιμοποιούμε σε παρτέρια με καλό κομπόστ και άλλες σε διαφορετικές ποικιλίες φυτών. Οι ακόλουθες είναι οι προτεινόμενες, πιο συμβατές «γενικού τύπου» ΑΓΓΟΥΡΙ-CUCUMIS SATIVUS Στις σειρές σε χωράφι: 30-45 εκ. Ανάμεσα στις σειρές: 120-180 εκ. ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ-ZEA MAYS Στις σειρές σε χωράφι: 20-30 εκ. Ανάμεσα στις σειρές: 75-90 εκ. ΚΑΡΟΤΟ-DAUCUS CAROTA Στις σειρές σε χωράφι: 5-7.5 εκ. Ανάμεσα στις σειρές... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ψαξε στο google θα βρεις ομάδες που κανουν ανταλλαγες σπόρων ντόπιων Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για να ξεκινήσετε την καλλιέργεια αρακά, θα πρέπει να προμηθευτείτε σπόρους αρακά. Θα τους βρείτε σε γεωπονικά καταστήματα, ή από φίλους και γνωστούς. Οι σπόροι είναι πιθανό να έχουν μία επικάλυψη από μία χημική ουσία (μυκητοκτόνο) που εμποδίζει την προσβολή από μύκητες. Το μυκητοκτόνο είναι χρωματισμένο με πράσινο, ροζ, μπλε ή κόκκινο χρώμα, ώστε να μη κάνει κάποιος το λάθος και καταναλώσει τους σπόρους. Πριν τους χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να τους ξεπλύνετε ώστε να φύγει το μυκητοκτόνο. Προλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το φυτό ευδοκιμεί σε γόνιμα και υγρά εδάφη. Η σπορά του φυτού γίνεται κατά την άνοιξη και η συγκομιδή στα μέσα Οκτωβρίου. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όταν ξεραθούν και τα φύλλα , καλό θα ήταν να βγάλουμε τους βολβούς από το χώμα και να τους βάλουμε σε δροσερό και σκιερό μέρος μέχρι να τους ξαναφυτέψουμε τον Οκτώβρη. Μπορούμε να αποθηκεύσουμε τους βολβούς σε ένα τελάρο με άχυρα σε δροσερό και σκιερό προς σκοτεινό μέρος. Όπως θα βγάλουμε τις τουλίπες θα παρατηρήσουμε πως γύρω από τον βολβό θα έχουν σχηματιστεί πιο μικροί βολβοί , τα βολβίδια. Αυτά μπορούμε να τα φυτέψουμε στα τέλη του καλοκαιριού αλλά θα σχηματίσουν μόνο φύλλα την άνοιξη ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ετοίμασε τη γλάστρα με φυτόχωμα,τράβηξε μερικά κλωνάρια φρέσκα από μια υπάρχουσα γαρυφαλιά,τραβηξε τα φύλλα από την κάτω μεριά του κλώνου για 4-5 εκατοστά όσο δηλ. θα χωθεί στο χώμα, μετά αφού βρεξετε το μέρος του κλώνου που θα φυτευθεί περάστε το από ορμόνη ριζοβολίας και φυτέψτε το στην καινούργια γλάστρα.Πιάνουν πολύ εύκολα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΘΑΦΑΣ ΤΑ ΜΟΖΜΟΥΛΑ ΠΟΥ ΘΕΛΗΣ ΚΕ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ ΘΑ ΤΑ ΦΙΤΕΨΗΣ ΣΕ ΓΛΑΣΤΡΑ ΚΕΜΟΛΗΣ ΔΗΣ ΟΤΗ ΓΙΝΗ ΔΕΝΔΡΑΚΗ ΚΕ ΜΙΝΑ ΟΚΤΟΜΒΡΙΟ ΘΑ ΚΑΝΗΣ ΜΕΤΑΦΙΤΕΦΣΗ ΑΠΟ ΓΛΑΣΤΡΑ ΣΤΟ ΧΟΜΑ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν πολλαπλασιάζονται όλοι οι κάκτοι με αγενή τρόπο (δηλαδή κόψιμο ενός μοσχεύματος και μεταφορά του σε άλλη γλάστρα) αλλά αυτοί στους οποίους πιάνει αυτή η μέθοδος δεν χρειάζεται παρά να κόψεις ένα κομμάτι (μόσχευμα) και να το φυτέψεις με το κομμένο μέρος προς το χώμα...τόσο απλά. Καλή επιτυχία! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν το ήξερα ότι φυτεύεται η σελινόριζα. Ξέρω μόνο πως το σέλινο έχει (πολύ μικρούς) σπόρους που είτε φυτεύεις απ ευθείας είτε τους αφήνεις σε γλαστράκι να βλαστήσουν λίγο & μετά τους μεταφυτεύεις. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μουριές ρε συ; Βάλε τίποτα άλλο. Οι μουριές λερώνουν πολύ, ο γύρω χώρος γίνεται μπουρδ€λο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η μεταφύτευση της καστανιάς γίνεται από Νοέμβριο-Απρίλιο), δηλ. να μην έχει φύλλα. Να ξέρεις όμως ότι από κάστανο θα πάρεις μια άγρια ποικιλία κάστανου. Σε πολλά μέρη της Ελλάδας είναι αποδεχτή η άγρια αυτή ποικιλία και είναι ανθεκτική σε ασθένειες. Η ποιότητα των καρπών της όμως υπολείπεται των άλλων (καθαρίζουν δύσκολα). Εδώ στην Κρήτη τις εμβολιάζουν με άλλες ποικιλίες "Καθαροκάστανο ή Στροβλιανό","κουτσακερό", "Ρογδιανό", κλπ. Επίσης η καστανιά θέλει υψόμε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Μπορείς να φυτέψεις τα πάντα. Χρειάζεται μόνο να έχεις χώρο σε γλάστρες ή ζαρτινιέρες Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το γένος Citrus (Κίτρος ή Κιτρέα) της οικογένειας Rutaceae, στο οποίο ανήκει η λεμονιά, περιλαμβάνει τα περισσότερα από τα γνωστά μας εσπεριδοειδή. Η λεμονιά κατάγεται πιθανώς από τις υποτροπικές περιοχές της ΝΑ Ασίας και είναι γνωστή στους επιστήμονες με τη λατινική ονομασία Citrus limon. Η καλλιέργειά της έφτασε στη Μεσόγειο από τους Αραβες μεταξύ 1000 και 1200 μ.Χ. Στις μέρες μας καλλιεργείται στις παραμεσόγειες χώρες, στις ΗΠΑ, στην Αργεντινή, στη Ν. Αφρική και αλλού. Κάποιοι επιστήμονες ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μια νέα καλλιέργεια σπέρνει… ελπίδες στους έλληνες. Πρόκειται για το Ιπποφαές, το οποίο μόλις τα τελευταία δυο χρόνια "δοκιμάζεται" επί ελληνικού εδάφους, από μεμονωμένους παραγωγούς σε διάφορες περιοχές της χώρας. Η υψηλή θρεπτική αξία, η ανθεκτικότητα, η προσαρμοστικότητα, οι πολλαπλές χρήσεις του, αλλά και οι υψηλές λιανικές τιμές που επιτυγχάνει, αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά ενός φυτού, οι ρίζες του οποίου χάνονται στα βάθη των αιώνων. Τιμή Όπως πληροφορεί η Διεύθυνσ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΠΑΡΑΓΩΓΗ Καλλιεργείται κυρίως σε Μακεδονία και Θράκη Το ελληνικό σπαράγγι παράγεται από δεκάδες ομάδες παραγωγών και αγροτικούς συλλόγους στον Εβρο, στα Γιαννιτσά, στην Καβάλα, την Αιτωλοακαρνανία και την Ξάνθη, μεταξύ των οποίων και ο αγροτικός συνεταιρισμός κοινής γεωργικής εκμετάλλευσης Τυχερού Εβρου, που ιδρύθηκε το 1991 από παραγωγούς της περιοχής. Με σκοπό την καλλιέργεια, τυποποίηση και εξαγωγή νωπού σπαραγγιού, η ομάδα παραγωγών Τυχερού που αποτελείται από 23 μέλη, εξάγει το ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του στόματος μπορεί να μειωθεί με την κατανάλωση σταυρανθών λαχανικών τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, υποδεικνύει νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Annals of Oncology». Προηγούμενες έρευνες υπέδειξαν ότι γυναίκες που καταναλώνουν άφθονα σταυρανθή λαχανικά έχουν καλύτερα ποσοστά επιβίωσης από καρκίνο μαστού σε σχέση με όσες δεν καταναλώνουν. Η νέα έρευνα στηρίζει τη σχέση μεταξύ φτωχής διατροφής και καρκίνου του στόματος, εξηγεί το British Dental Heal... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο σχεδιασμός της φύτευσης νέου αμπελιού, πρέπει να είναι αντικείμενο εντατικής μελέτης του εδάφους και της εύρεσης της κατάλληλης ποικιλίας. Οι βασικές παράμετροι, που πρέπει να συνυπολογιστούν σε γενικές γραμμές, είναι οι ακόλουθες: Τοποθεσία Το αμπέλι πρέπει να είναι φυτεμένο σε τέτοια θέση ώστε να δέχεται όλες τις ευεργετικές και ευνοϊκές επιδράσεις του ήλιου και του αέρα, να "εκμεταλεύεται" δηλαδή το λεγόμενο «μικροκλίμα» της περιοχής. Επίσης να δίνεται προσοχή στην ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ανάλογα την περιοχή , συνήθως μέσα Απριλίου και μετά,,ρώτησε τοπικό Γεωπόνο.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η απόσταση φύτευσης στις σειρές μεταξύ των φυτών θα πρέπει να είναι από 60 έως 90 cm.Μπορείτε να φυτέψετε την ντομάτα μέχρι απόσταση 45 cm και κυρίως στα παρτέρια, να ξέρετε όμως ότι οι ντοματιές απωθούνται μεταξύ τους, για αυτό είναι καλό να τηρούνται οι αποστάσεις. Η απόσταση μεταξύ των σειρών πρέπει να είναι 90-120 cm. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σπείρε τε τους σπόρους 6 εβδομάδες πριν από την τελευταία ημερομηνία παγετού στην περιοχή σας. Φυτέψτε το σπόρο 1-1.5 cm βαθιά σε κομπόστα για σπόρους και διατηρήστε τη θερμοκρασία μεταξύ 24-29 C για την καλύτερη βλαστικότητα. Οι ντοματιές χρειάζονται 12-14 ώρες φωτός την ημέρα για μην γίνουν ψιλόλιχνες. Όταν στα φυτά έχουν παραχθεί τέσσερα φύλλα, μεταμοσχεύστε τα φυτά σε μεγαλύτερες γλάστρες για την προώθηση της ανάπτυξης της ρίζας. Μετά τη μεταμόσχευση, κρατήστε τα φυτά σε χαμηλότερη θερμ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το λάχανο είναι απαιτητικό σε θρεπτικά στοιχεία, ιδιαίτερα σε άζωτο και κάλιο. Είναι επίσης απαραίτητο να υπάρχουν τα στοιχεία σε σχετική ισορροπία γιατί είναι γνωστό ότι περίσσεια του αζώτου ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την κακή ποιότητα, τη μικρή διατηρησιμότητα και το σκάσιμο του λάχανου. Γενικά συνιστάται σχέση αζώτου προς κάλιο 1:1,5 και σχέση αζώτου προς φωσφόρο 1:0,5 ή 1:0,4. Προσοχή επίσης να μην υπάρχει έλλειψη μαγνησίου και έλλειψη βορίου (το διαθέσιμο βόριο στο έδαφος να μην... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα λάχανα θέλουν τακτικό πότισμα. Οι κεφαλές του λάχανου συγκομίζονται όταν έχουν πάρει το κανονικό μέγεθός τους και ενώ είναι ακόμα συμπαγείς. Ο καλλιεργητής έχει κάποια ελαστικότητα και μπορεί να καθυστερήσει λίγο την κοπή για να κερδίσει σε βάρος. Η μεγάλη όμως καθυστέρηση στη συγκομιδή, αυξάνει τον κίνδυνο του σκισίματος και των σήψεων. Το κόψιμο πολύ νωρίς δίνει λιγότερο συμπαγείς κεφαλές. Είναι δυνατή η διατήρηση των λάχανων για αρκετούς μήνες. Για το σκοπό αυτό θα πρέπει τα λάχαν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το λάχανο μπορεί να αναπτυχθεί σε όλους τους τύπους των εδαφών. Υποφέρει μόνο σε όξινα εδάφη (το pH πρέπει να είναι πάνω από 5,5). Για τα πρώιμα λάχανα προτιμώνται αμμουδερά, ζεστά εδάφη. Για τα οψιμότερα προτιμώνται βαρύτερα εδάφη που είναι στραγγερά και πλούσια σε οργανική ουσία. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το λάχανο είναι καλή πηγή βιταμίνης C. Το λάχανο περιέχει σημαντικές ποσότητες γλουταμίνης, ενός αμινοξέος που έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Λόγω των χαμηλών λιπαρών, το λάχανο χρησιμοποιείται συχνά ως τρόφιμο σε δίαιτες. Όπως και το μπρόκολο, αποτελεί πηγή Indole-3-carbinol, ενός χημικού που ενισχύει την επιδιόρθωση του DNA και δρα ως ανταγωνιστής οιστρογόνων, καθυστερώντας την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων. Θα πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι το βράσιμο, μειώνει τα επίπεδα αυτών τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχουν πολλοί τύποι λάχανου που διαφέρουν ως προς: 1) το μέγεθος, το σχήμα και το χρώμα της κεφαλής, 2) τη διάρκεια του βιολογικού κύκλου και άλλα χαρακτηριστικά. Ως προς τη διάρκεια του βιολογικού κύκλου, δηλαδή του απαιτούμενου χρόνου από τη μεταφύτευση μέχρι την ωρίμανση, υπάρχουν οι εξής κατηγορίες: Υπερπρώιμα: ωριμάζουν σε 55-–60 ημέρες από τη μεταφύτευση και είναι συνήθως μικρού μεγέθους. Χρησιμοποιούνται για ανοιξιάτικη καλλιέργεια. Πρώιμα: ωριμάζουν σε 90 ημέρες και χρησιμο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ξεκινούμε την καλλιέργεια λάχανου, σπέρνοντας σπόρους σε σπορείο. Το πότε θα γίνει η σπορά, εξαρτάται από την καλλιέργεια που θέλουμε να επιτύχουμε και το πότε θέλουμε να έχουμε συγκομιδή. Για φθινοπωρινή καλλιέργεια, σπέρνουμε το Μάιο ή τον Ιούνιο σε υπαίθριο σπορείο. Για χειμερινή ή ανοιξιάτικη καλλιέργεια, σπέρνουμε από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο σε υπαίθριο σπορείο. Για υπερπρώιμη ανοιξιάτικη καλλιέργεια σπέρνουμε από τον Ιανουάριο– έως το Φεβρουάριο σε θερμαινόμενο σπορείο. ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ο λάχανο είναι φυτό περισσότερο ανθεκτικό στις χαμηλές παρά στις υψηλές θερμοκρασίες. Η άριστη θερμοκρασία για την ανάπτυξή του είναι 15– με 18 βαθμούς Κελσίου. Παρά το γεγονός ότι αντέχει τόσο σε παγετούς όσο και σε θερμοκρασίες μέχρι 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου, σε πολλές ποικιλίες διαταράσσεται ο παραγωγικός κύκλος αν επικρατήσουν για μακρά περίοδο θερμοκρασίες κάτω από 10 βαθμούς Κελσίου ή πάνω από 25 βαθμούς Κελσίου. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 76 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: