Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Απλά.Μαζεύουμε τα σταφύλια και τα πάμε στο πατητήρι.Απο εκεί αφού τελειώσει η όλη διαδικασία,παίρνουμε το χυμό των σταφυλιών και το τοποθ...
Απάντηση: Προσθέτοντας αλκοόλ σταματάει η ζύμωση του κρασιού.Ένας άλλος τρόπος είναι με το νέρωμα.
Απάντηση: Η ποικιλία που καλλιεργείται στη Νεμέα κυρίως είναι το Αηγιωργίτικο.Όταν αναφέρεται κάποιος σε κρασί απο τη Νεμέα και είναι με ονομασία π...
Απάντηση: Ναι,η Γαλλία είναι ξακουστή για τους τεράστιους αμπελώνες που διαθέτει και τα πολύ καλής ποιότητας κρασιά που παράγει.Κάτι πιο συγκεκριμέ...
Απάντηση: Εχει στο Κεντρο της Αθηνας, αλλα δεν ξερω αν εισαι κοντα.
Απάντηση: Ναι,υπάρχουν και τέτοια.Δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη γεύση.Είναι σαν τις μπύρες χωρίς αλκοόλ.Καταναλώνοντα ι συνήθως ή όταν απαγορεύεται η λ...
Απάντηση: Ναι,γιατί όχι;Όταν το απαγορεύουν οι συνθήκες(ασθένεια,εθ ισμός),τότε μπορεί να καταναλώσει κάποιος κρασί χωρίς αλκοόλ αν και είναι όλο χη...
Απάντηση: Αν εννοούμε την έκφραση που έχει μείνει απο την αρχαιότητα,σημαίνει οτι κάνω κάποια υποχώρηση απέναντι στους άλλους.Αν εννοούμε στην παρα...
Απάντηση: Σημαίνει οτι είμαι διαλλακτικός,κάνω υποχωρήσεις,παραχωρώ έδαφος στους άλλους.
Απάντηση: Βάλε γιατί προφανώς δεν το σηκώνεις σκέτο...
 

Πως φτιάχνω κρασί

πως μπορώ να φτιάξω κρασί στο σπίτι μου
Σχετικές ερωτήσεις
Εύκολα.Παίρνεις μία μεγάλη ποσότητα μήλων και τα πας στο πιεστήριο.Απο εκεί θα πάρεις το χυμό των μήλων τον οποίο θα τοποθετήσεις σε μία ...
ΥΛΙΚΑ1 κιλό κρέας χοιρινό μπούτι4 ποτήρια κρασί κόκκινο πικροδάφνη1 κιλό πατάτες μικρέςΛίγο κόλιανδροΛίγα φύλλα δάφνηςΑλάτι- πιπέριΕΚΤΕΛΕΣ...
Υπάρχουν δύο τρόποι παρασκευής γλυκού κρασιού.Ο ένας είναι ο φυσικός οπου τα σταφύλια αφού μαζευτούν απλώνονται(ειδικά το καλοκαίρι)σε έν...
το κρασί οξυδωνεται απο τον αέρα. μετα την ζύμωση θελει μετάγγιση σε πάρα πολύ καθαρό δοχείο για να φύγει απο την <<μανα>> ...
Κρασί είναι το αλκοολούχο ποτό που παρασκευάζεται από τη ζύμωση του χυμού των σταφυλιών. Τα κρασιά τα οποία παρασκευάζονται από άλλα φρού...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Αλκοολούχα ποτά

Απάντηση:
Εύκολα.Παίρνεις μία μεγάλη ποσότητα μήλων και τα πας στο πιεστήριο.Απο εκεί θα πάρεις το χυμό των μήλων τον οποίο θα τοποθετήσεις σε μία ανοξείδωτη δεξαμενή για να γίνει η ζύμωση.Τώρα επειδή η κάθε ποικιλία μήλων εχει και διαφορετικό χρόνο ζύμωσης υπολόγισε σε περίπου 3 μήνες να είναι έτοιμο.Μετά το φιλτράρεις και έτοιμος ο μηλίτης.Όλα αυτά πολύ περιληπτικά.Ελπίζω να σε βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΥΛΙΚΑ1 κιλό κρέας χοιρινό μπούτι4 ποτήρια κρασί κόκκινο πικροδάφνη1 κιλό πατάτες μικρέςΛίγο κόλιανδροΛίγα φύλλα δάφνηςΑλάτι-πιπέριΕΚΤΕΛΕΣΗΚόβουμε σε κομμάτια το κρέας,τα χτυπάμε λίγο να πλατύνουν και τα τοποθετούμεσε μια πιατέλα.Ρίχνουμε το κρασί,τον κόλιανδρο και τα φήνουμε να μαριναριστούν για 5 ώρες.... Διάβασε τη συνταγή στο syntagies.gr Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχουν δύο τρόποι παρασκευής γλυκού κρασιού.Ο ένας είναι ο φυσικός οπου τα σταφύλια αφού μαζευτούν απλώνονται(ειδικά το καλοκαίρι)σε ένα μέρος οπου θα τα πιάνει ο ήλιος ουτως ώστε να αυξηθούν τα σάκχαρα των σταφυλιὠν και να πάρουμε πιο γλυκό κρασί κατα το πάτημα των σταφυλιών.Αυτά στην συνέχεια ονομάζονται φυσικώς γλυκά. Ο δεύτερος τρόπος έχει ως εξής:αφού μαζευτούν τα σταφύλια και πατηθούν προστίθεται ζάχαρη κατα την ζύμωση για να γίνει πιο γλυκό το κρασί.Αυτά στην συνέχεια ονομάζονται απ... Διαβάστε περισσότερα...
Χρονια τωρα οι γονεις μου προσπαθουνε να φτιαξουν κρασι και τους βγαινει οξυδωμενο, εχει κανεις καμια συμβουλη πως να το αποφυγουν αυτο;;;ή γενικοτερα συμβουλες περαν της κανονικης διαδικασιας για να γινει το σπιτικο κρασι καλυτερο;;;
Απάντηση:
το κρασί οξυδωνεται απο τον αέρα. μετα την ζύμωση θελει μετάγγιση σε πάρα πολύ καθαρό δοχείο για να φύγει απο την <<μανα>> εδω θελει την μεγαλύτερη προσοχή για να μην πάρει αέρα το κρασί. κατά την μετάγγιση ο σωλήνας πρέπει να φτάνει μέχρι τον πάτο του καθαρού δοχείου, για να μην δημιουργούνται φυσαλίδες. το κρασί επηρεάζετε εύκολα απο παρα πολλούς παράγοντες. Διαβάστε περισσότερα...
Από τι αποτελείται και πως φτιάχνεται το κρασί;
Απάντηση:
Κρασί είναι το αλκοολούχο ποτό που παρασκευάζεται από τη ζύμωση του χυμού των σταφυλιών. Τα κρασιά τα οποία παρασκευάζονται από άλλα φρούτα πάντα φέρουν την αντίστοιχη ονομασία. Η χημική σύσταση του κρασιού είναι περίπου 87.7% νερό, 11% αλκοόλ, 1% οξέα, και 0.2% τανίνες. Υπάρχουν διάφορα βήματα επεξεργασίας κατά την παραγωγή του κρασιού τα οποία περιγράφονται σε συντομία παρακάτω. Αρχικά, τα σταφύλια αφήνονται να ωριμάσουν στον αμπελώνα έως ότου επιτύχουν την κατάλληλη περιεκτικότητα σε ζάχα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απλά.Μαζεύουμε τα σταφύλια και τα πάμε στο πατητήρι.Απο εκεί αφού τελειώσει η όλη διαδικασία,παίρνουμε το χυμό των σταφυλιών και το τοποθετούμε σε μία δεξαμενή για να ξεκινήσει το βράσιμο του(ζύμωση).Αφού έχει γίνει η ζύμωση και έχει φτάσει το επίπεδο του αλκοόλ στο επιθυμητό(ή το ιδανικό για την ποικιλία του σταφυλιού),ρίχνουμε αλκοόλ για να κόψουμε τη ζύμωση και αφού φιλτράρουμε το κρασί,το τοποθετούμε σε βαρέλι για να αρχίσει την ωρίμανση του η οποία μπορεί να κρατήσει απο μερικούς μήνες ή... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Προσθέτοντας αλκοόλ σταματάει η ζύμωση του κρασιού.Ένας άλλος τρόπος είναι με το νέρωμα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η ποικιλία που καλλιεργείται στη Νεμέα κυρίως είναι το Αηγιωργίτικο.Όταν αναφέρεται κάποιος σε κρασί απο τη Νεμέα και είναι με ονομασία προέλευσης,μόνο Αηγιωργίτικο μπορεί να είναι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι,η Γαλλία είναι ξακουστή για τους τεράστιους αμπελώνες που διαθέτει και τα πολύ καλής ποιότητας κρασιά που παράγει.Κάτι πιο συγκεκριμένο θέλετε να μάθετε; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εχει στο Κεντρο της Αθηνας, αλλα δεν ξερω αν εισαι κοντα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι,υπάρχουν και τέτοια.Δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη γεύση.Είναι σαν τις μπύρες χωρίς αλκοόλ.Καταναλώνονται συνήθως ή όταν απαγορεύεται η λήψη αλκοόλ(όταν παίρνει κάποιος φάρμακα ή είναι εθισμένος και κάνει αποτοξίνωση)ή απο άτομα τα οποία δεν καταναλώνουν αλκοόλ λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι,γιατί όχι;Όταν το απαγορεύουν οι συνθήκες(ασθένεια,εθισμός),τότε μπορεί να καταναλώσει κάποιος κρασί χωρίς αλκοόλ αν και είναι όλο χημικά για να εξαλειφθεί το αλκοόλ μέσα του. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν εννοούμε την έκφραση που έχει μείνει απο την αρχαιότητα,σημαίνει οτι κάνω κάποια υποχώρηση απέναντι στους άλλους.Αν εννοούμε στην παραγωγή κρασιού,όχι,δεν χρειάζεται να νερώσετε το κρασί μιας και θα χαλάσει η γεύση του. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σημαίνει οτι είμαι διαλλακτικός,κάνω υποχωρήσεις,παραχωρώ έδαφος στους άλλους. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βάλε γιατί προφανώς δεν το σηκώνεις σκέτο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μαζεύονταν τα σταφύλια και τοποθετούνταν στο πατητήρι.Αφού πατιόνταν τα σταφύλια,γινόταν συλλογή του χυμού τους και στη συνέχεια έμπαινε σε δεξαμενή για να αρχίσει η ζύμωση.Αφού έβραζε το κρασί με την ανάπτυξη των ζυμωμύκητων,γινόταν το ξάφρισμα όπως λέγεται για να μην παραβράσει το κρασί.Αφού είχε κάνει την επιθυμητή ζύμωση το κρασί,στη συνέχεια πήγαινε για φιλτράρισμα και τοποθέτηση στο βαρέλι για να ωριμάσει.Μετά απο την πάροδο 3 μηνών(περἰπου,εδώ παίζει ρόλο η ποικιλία του σταφυλιού),άνοι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν βγάζει κάποιο κόκκινο κρασί η Λήμνος.Το σταφύλι που ευδοκιμεί σε αυτή την περιοχή και το βοηθάνε οι κλιματικές συνθήκες και το χώμα είναι το Μοσχάτο Αλεξανδρείας το οποίο ως γνωστόν παράγει λευκό έντονα αρωματικό κρασί.Τουλάχιστον στο εμπόριο δεν υπάρχει κάποιο κόκκινο απο τη Λήμνο το οποίο να γνωρίζω εκτός αν πρόκειται για μικρό παραγωγό οπότε αλλάζει το θέμα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
σύμφωνα με τις οδηγίες μπάρμαν μια κανονική μερίδα ουίσκι περιλαμβάνει ακριβώς την ποσότητα που χωράει σε ένα μεγάλο σφηνάκι (σαν αυτά που σερβίρεται το ρακόμελο στα μαγαζιά) και συμπλήρωση του ποτηριού με πάγο(όχι με παγάκια, αλλά με κομμάτι σπασμένου πάγου. Δεν υπάρχει όμως εμπόριο τέτοιου πάγου οπότε η δουλειά σου θα γίνει αναγκαστικα με παγάκια). σερβίρεται πάντα σε χαμηλό ποτήρι και ο πάγος δεν πρέπει να εξέχει απο την νοητή γραμμή των ορίων του ποτηριού. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ψαξε να βρεις κάποια οινοποιία στην περιοχή σου και ρώτα. πάντως αν φυτέψεις κλίματα σε 2 χρόνια το λιγότερο θα βγάλεις μεγάλη παραγωγή. μπορείς να βρεις μεμονωμένους ανθρώπους που αγοράζουν σταφύλια για να κάνουν κρασί η ακόμα και ταβέρνες Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
με 50 θα εισαι μια χαρά.... ίσος να βγάζεις και περισσότερο ... ανάλογα την περιοχή και την ΠΟΙΚΙΛΙΑ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Διαφορετική μονάδα μέτρησης βάρους.Το ένα μετράει στέρεα,το άλλο υγρά.Για την ιστορία πάντως και για να δώσω απάντηση,είναι 940 γραμμάρια το ένα λίτρο.Ελπιζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Fragollino ονομάζεται αυτό το κρασί.Είναι ελαφρώς αφρώδες με χαμηλό ποσοστό σε αλκοόλ(γύρω στο 5 με 7% αν δεν κάνω λάθος)και έχει ροζέ προς κόκκινο χρώμα.Είναι αρκετά γλυκό στη γεύση.Υπάρχει και ένα λικέρ που ονομάζεται Fragollino το οποίο περιέχει και μικρές φράουλες οι οποίες είναι πιο μικρές και απο κεράσι.Είναι μία ξεχωριστή ποικιλία φράουλας.Αλλά αυτό περιέχει παραπάνω αλκοόλ και κυμαίνεται γύρω στο 20 με 25%,μπορεί και παραπάνω,αυτό ποικίλει ανάλογα τον παραγωγό.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο γενικός κανόνας λέει οτι ανάλογα το χρώμα του κρέατος που έχουμε,παίρνουμε και το ανάλογο χρώμα κρασιού.Γενικά τι ισχύει:ψάρια και λευκό κρέας (όπως κοτόπουλο)ταιριάζουν με λευκό κρασί.Κόκκινο κρέας θέλει κόκκινο κρασί.Αλλά υπάρχει και ο τρόπος μαγειρέματος που παίζει μεγάλο ρόλο.Για παράδειγμα,ένα ψάρι με κόκκινη σάλτσα δεν θα ταιριάξει απόλυτα με λευκό κρασί και ίσως να χρειάζεται κάποιο ροζέ για ισορροπία.Χοιρινὀ με λευκή σάλτσα,θέλει κάποιο ελαφρώς αρωματικό κρασί για συνοδεία οπότε μπο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
κρασι "ρωτησε" πιες και θα σου λυθουν ολες οι αποριες!!!!:) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανεβασμένη σεξουαλική διάθεση έχουν οι γυναίκες που πίνουν καθημερινά ένα έως δύο ποτήρια κόκκινου κρασιού. Ιταλοί ερευνητές, εξετάζοντας δείγμα 800 γυναικών, ηλικίας 18-50 ετών διαπίστωσαν πως υπάρχει συσχέτιση της κατανάλωσης κόκκινου κρασιού με τις γυναικείες σεξουαλικές ορμές. Οι γυναίκες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες: η πρώτη περιλάμβανε όσες έπιναν ένα έως δύο ποτήρια κόκκινο κρασί την ημέρα, η δεύτερη όσες έπιναν λιγότερο από ένα ποτήρι ημερησίως είτε κρασί είτε οποιουδήποτε άλλο αλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ξιδιασμένο κρασί είναι στην ουσία το Μαδέρα.Δεν πίνεται και χρησιμοποιείται κυρίως στη μαγειρική και την ζαχαροπλαστική.Πού θα βρείτε;Λίγο δὐσκολο επειδή δεν το δουλεύουν πολλές κάβες στην Αθήνα η γενικά στην Ελλάδα επειδή δεν πουλιέται ιδιαίτερα.Μπορείτε να ψάξετε στους Αμπελοκήπους,σε μία κάβα δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας.Είναι αρκετά ενημερωμένη και πιθανά θα έχει Μαδέρα.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για να δούμε,χάσατε όλοι σας.Η σωστή απάντηση είναι και τα δύο εξίσου.Υπάρχουν κρασιά όπως το Moscato D Asti που έχουν 5%αλκοόλ πράγμα που το κάνει ισοδύναμο σαν ποτό με μία απλή μπύρα.Αλλά απο την άλλη υπάρχουν μερικές μπύρες όπως η Tactical Nuclear Penguin που περιέχει 32% αλκοόλ πράγμα που την κάνει πιο δυνατή και απο ενισχυμένο κρασί όπως το Port ή η άλλη Sink The Bismark που περιέχει 41%αλκοόλ πράγμα που την κάνει εξίσου δυνατή με κάποιο whiskey ή vodka.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γιατί δεν έχει γνωρίσει ακόμα τα δικά μας :-D Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κάθε ανέρωτο και γνήσιο κρασί και από τη φύση του στυφό , είναι θερμαντικό, εύπεπτο, καλό για το στομάχι, ορεκτικό, θρεπτικό, υπνωτικό, δυναμωτικό και δίνει καλό χρώμα. -Όταν πίνεται αρκετό, βοηθά όσους έχουν πάρει κώνειο, κόριο, ιξιά, φαρικό, μηκώνειο, λιθάργυρο, σμίλακα, ακόνιτο ή μανιτάρια, τα δαγκώματα και τα τσιμπήματα όλων των ερπετών, όσα αφού δαγκώσουν ή τσιμπήσουν σκοτώνουν ή ανακατεύουν το στομάχι με το πάγωμα. -Κάνει καλό και στη χρόνια φούσκωση και το κόψιμο του υποχόντριου και ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Διάσπαση της ρόγας του σταφυλιού.Τα παλιά τα χρόνια για να γίνει η διάσπαση της ρόγας του σταφυλιού, η διαδικασία γινόταν με το πάτημα των σταφυλιών. Την σημερινή εποχή που υπάρχουν τα μηχανικά μέσα, για εξοικονόμηση χρόνου, αυτό γίνεται με ένα μηχάνημα που λέγεται κόφτης. Άλλες φορές είναι χειροκίνητος και άλλες με μηχανή. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι ένας χειροκίνητος έχει περίπου 100 euro. Πάντα μου αρέσουν τα χειροκίνητα μηχανήματα για αυτό το αναφέρω. Στην δική μου περίπτωση υπήρχε από το θ... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 91 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: