Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Για τους επαγγελματίες υπάρχουν εταιρίες πρώτον υλών όπου προμηθεύοντες Της ύλες παγωτού , ενδεικτικά χιάζονται γάλα ,ζάχαρη, δεκστρόζη...
Απάντηση: Γίνεται.Αλλά πρέπει να κόβεις τιμολόγιο στην επιχείρηση που θα τα πουλήσεις.Ειδάλλως δεν μπορούν να πουληθούν νόμιμα.Χρειάζεται πρώτα βέβ...
Απάντηση: Γιατί δεν ρωτάει σε πρατήρια ζαχαροπλαστικής & φούρνους; (Σε εργαστήρια χλωμό το βλέπω.) Μπορεί να φτιάξει μικρά κεκάκια & να το...
Απάντηση: 400γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα κλασική, κομμένη σε μικρά κομμάτια 250ml καυτό γάλα 100γραμμ. λειωμένο βούτυρο Για να γίνει ωραία...
Απάντηση: κάνε χωνί με μια λαδόκολλα
Απάντηση: αλευρι νερο.. και προαιρετηκα αυγα και γαλα..
Απάντηση: δεν ξερω να την φτιαχνω αυτο που ξερω ειναι οτι ειναι πεντανοιστιμη!!! μπες στο google και κατι θα βρεις,σιγουρα!
Απάντηση: 3 κουπες αλευρι μ 1 κουπα νερο λγ αλατι κ λαδι..μετα αν χρειαστει ριχνεις κ αλλι αλευρι
Απάντηση: ΜΠΟΡΙΣ ΝΑ ΠΟΥΛΑΣ ΓΛΙΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΣΕ ΜΑΓΑΖΙΑ ΝΑ Ο ΤΡΟΠΟΣ= ΘΑ ΠΡΕΠΗ ΝΑ ΒΓΑΛΗ Ο ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΗ ΤΙΝ ΣΙΝΕΡΓΑΣΙΑΣΟΥ (ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΕ ΤΟ ΔΙΣ...
Απάντηση: καλα η προηγουμενη απαντηση ειναι πολυ ακυρη..δεν ειναι δυνατον να προκυψει κουβερτουρα γαλακτος απο την αναμιξη μαυρης κουβερτουρας με γ...
 

Πως φτιαχνεται το ψωμι?

Σχετικές ερωτήσεις
Σήμερα θα σας δείξω πως να φτιάχνετε το δικό σας σπιτικό πεντανόστιμο χωριάτικο ψωμί. Είναι τόσο απλό, που σίγουρα θα δοκιμάσετε. Αναπόφε...
Συστατικά ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ: 1 φακελάκι μαγιά (ξηρή) 250 γρ. γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου) 75 γρ. ζάχαρη λευκή 1 πρέζα αλάτι 1 πρέζα βαν...
εγω βαζω σοκολατα σκονη, ζεστο νερο κ λιγες σταγονες γαλα
Κυρίως απο κακάο αλλά περιέχουν και άλλα συστατικά.Ζάχαρη,κακ αόμαζα κάποιες λιπαρές ουσίες κ.α
Καλά κάνεις που το σκέφτεσαι,γιατί το image ενός καταστήματος,καφετέρ ιας κ.τ.λ παίζει ρόλο για το αν θα το προτιμίσει ο κόσμος.Εκτός βέβα...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Ζαχαροπλαστική

Απάντηση:
Σήμερα θα σας δείξω πως να φτιάχνετε το δικό σας σπιτικό πεντανόστιμο χωριάτικο ψωμί. Είναι τόσο απλό, που σίγουρα θα δοκιμάσετε. Αναπόφευκτα θα κάνετε τις συγκρίσεις με το ψωμί που αγοράζετε από το φούρνο της γειτονιάς. Υλικά για ψωμί ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΚΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΨΩΜΙ Τα υλικά που χρειάζεστε για να φτιάξετε το δικό σας πεντανόστιμο ψωμί είναι: α) 1 κιλό σκληρό αλεύρι (στο παράδειγμά μου χρησιμοποιώ το "Αλεύρι για παραδοσιακά ζυμωτά" από το ΑΒ. β) 1 κύβο φρέσκια μαγιά μπύρας (στ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συστατικά ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ: 1 φακελάκι μαγιά (ξηρή) 250 γρ. γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου) 75 γρ. ζάχαρη λευκή 1 πρέζα αλάτι 1 πρέζα βανίλια 1 αυγό 60 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) 500 γρ. αλέυρι 1 κ.γ κανέλα ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ: 100 γρ. ζάχαρη λευκή 50 γρ. ζάχαρη μαύρη 60 γρ. βούτυρο 1 κ.γ κανέλα Από τα υλικά της ζύμης χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το αυγό και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Σε ένα άλλο σκεύος, ανακατεύουμε το γάλα με τη μαγ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
εγω βαζω σοκολατα σκονη, ζεστο νερο κ λιγες σταγονες γαλα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κυρίως απο κακάο αλλά περιέχουν και άλλα συστατικά.Ζάχαρη,κακαόμαζα κάποιες λιπαρές ουσίες κ.α Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καλά κάνεις που το σκέφτεσαι,γιατί το image ενός καταστήματος,καφετέριας κ.τ.λ παίζει ρόλο για το αν θα το προτιμίσει ο κόσμος.Εκτός βέβαια απο την ποιότητα που θα έχουν αυτά που θα προσφέρεις. Eκτός απο το να προσλάβεις την Έλενα,πρόσεχε λοιπόν να είναι καθαρά και να έχουν ωραία εμφάνιση τα έπιπλα που θα βάλεις. Αυτό :p Ε για περαιτέρω λεπτομέριες ρώτα και τον αρχιτέκτονα εξωτερικών χώρων απο πάνω. :p Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για τους επαγγελματίες υπάρχουν εταιρίες πρώτον υλών όπου προμηθεύοντες Της ύλες παγωτού , ενδεικτικά χιάζονται γάλα ,ζάχαρη, δεκστρόζη, κρέμα γάλακτος και βάση παγωτού όπου περιέχει πηκτικές ύλες , μετά προσθέτουν της γεύσης που θέλουν να βγάλουν ,αναδεύουν και βάζουν όλο το μίγμα στην παγωτομηχανη και σε 10 λεπτά το παγωτό είναι έτυμο ,τοποθετείτε στης βασκετες και διακοσμούν με της Λεγόμενες ριπλες η βεριεγκατο . Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γίνεται.Αλλά πρέπει να κόβεις τιμολόγιο στην επιχείρηση που θα τα πουλήσεις.Ειδάλλως δεν μπορούν να πουληθούν νόμιμα.Χρειάζεται πρώτα βέβαια να κάνεις έναρξη επαγγέλματος για να μπορείς να εκδόσεις τιμολόγια.Και να αποδίδεις το ΦΠΑ στο κράτος. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γιατί δεν ρωτάει σε πρατήρια ζαχαροπλαστικής & φούρνους; (Σε εργαστήρια χλωμό το βλέπω.) Μπορεί να φτιάξει μικρά κεκάκια & να τους τα πάει σαν δωρεάν δείγμα γνωριμίας. Με το να βρεις ιδιώτες στο ίντερνετ δεν θα κερδίσεις & τίποτα, το πολύ πολύ να πουλήσεις μερικά κομμάτια (αν είσαι τυχερή). Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
400γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα κλασική, κομμένη σε μικρά κομμάτια 250ml καυτό γάλα 100γραμμ. λειωμένο βούτυρο Για να γίνει ωραία η γκανάζ, έχει 3 μυστικά. Πρώτο μυστικό, το γάλα πρέπει να είναι καυτό. Δεύτερο, την σοκολάτα θα την ρίξουμε μέσα στο καυτό γάλα, σε 3 δόσεις. Αφού ρίξουμε την πρώτη δόση, την ανακατέψουμε και λειώσει, τότε θα ρίξουμε την δεύτερη δόση και όταν λειώσει η δεύτερη, την τρίτη. Με αυτό τον τρόπο, πετυχαίνουμε να γίνει η κρέμα μας πιο γυαλιστερή. Το δε βούτυρο πο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
κάνε χωνί με μια λαδόκολλα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αλευρι νερο.. και προαιρετηκα αυγα και γαλα.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δεν ξερω να την φτιαχνω αυτο που ξερω ειναι οτι ειναι πεντανοιστιμη!!! μπες στο google και κατι θα βρεις,σιγουρα! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
3 κουπες αλευρι μ 1 κουπα νερο λγ αλατι κ λαδι..μετα αν χρειαστει ριχνεις κ αλλι αλευρι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΜΠΟΡΙΣ ΝΑ ΠΟΥΛΑΣ ΓΛΙΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΣΕ ΜΑΓΑΖΙΑ ΝΑ Ο ΤΡΟΠΟΣ= ΘΑ ΠΡΕΠΗ ΝΑ ΒΓΑΛΗ Ο ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΗ ΤΙΝ ΣΙΝΕΡΓΑΣΙΑΣΟΥ (ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΕ ΤΟ ΔΙΣΚΟΛΟ ΚΟΜΑΤΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΣΙΣ ΣΤΟ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΣΙΣ) ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΑΓΟΡΑΣΕΤΣΙ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ΘΕΟΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΙΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΓΙΝΗ ΑΦΤΟ ΤΟΤΕ ΕΣΙ ΔΙΝΙΣ ΤΟ Φ.Π.Α.ΣΕ ΑΦΤΟΝ ΚΑΙ ΚΑΙ ΑΦΤΟΣ ΤΟ ΑΠΟΔΙΔΗ ΣΤΙΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΙΣΕ ΝΟΜΙΜΟΣ ΑΛΛΑ ΕΠΙΔΗ ΚΑΝΗΣ ΔΕΝ ΜΠΕΝΗ ΣΤΙΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΗ ΑΦΤΟ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΙ ΑΓΝΙΑ ΣΕ ΑΦΤΟ ΚΕ ΔΕΝ ΕΧΙΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΟ ΠΡΟΗΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΕΝΟΤΟΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΙ ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
καλα η προηγουμενη απαντηση ειναι πολυ ακυρη..δεν ειναι δυνατον να προκυψει κουβερτουρα γαλακτος απο την αναμιξη μαυρης κουβερτουρας με γαλα...αυτο που θα προκυψει ειναι μια ελαφρια γκαναζ.η κουβερτουρα γαλακτος αποτελει βιομηχανοποιημενο προιον δυσκολο να παρασκευαστει στο σπιτι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΥΛΙΚΑ 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 μεγάλα κρεμμύδια 3 σκ. σκόρδο 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις 24 γρ. ξερή μαγιά Χλιαρό νερό Ρίγανη Σουσάμι Αλάτι & πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα τηγάνι, όπου έχουμε βάλει ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Έπειτα τα αφαιρούμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα φλιτζάνι ρίχνουμε χλιαρό νερό και την ξερή μαγιά και ανακατεύουμε για να διαλυθεί καλά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και ανοίγουμε στ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αλμυρά ,γλυκά τι ; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αγαπητέ/τή μου, αν το κεικ σου έχει φουσκώσει την ώρα του ψησίματος, και μετά σου ξεφουσκώνει όπως λες, ο μόνος λόγος είναι μήπως ανοίγεις τον φούρνο σου πριν ψηθεί? Το να μην φούσκωνε, θα υπήρχαν πολοί λόγοι, το να φουσκώνει και να σου κάθεται μετα, ο μονος λογος είναι αυτός που σου είπα. Ποτέ δεν ανοίγουμε τον φούρνο την ώρα που φουσκώνει. Αφήνουμε να ψηθεί καλά, και αφού είμαστε σύγουροι ότι ψήθηκε, τότε ανοίγουμε και δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα, ή με μαχαιράκι, αν θέλει άλο ψήσιμο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ψωμί με αλεύρι ζέα Συστατικά : 500γρ αλεύρι ζέα 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο σόδα 2 κουταλιές ελαιόλαδο Λίγο αλάτι Λίγη γλυκαντική ουσία της προτίμηση σας 2 κουταλιές λιναρόσπορο αλεσμένο η ότι άλλο σας εμπνέει 1 κεσεδάκι γιαούρτι , κατά προτίμηση κατσικίσιο βιολογικό(το διαλύετε σε νερό ώστε να έχουμε ένα μείγμα συνολικά 650γρ υγρού) Εκτέλεση: Ανακατεύουμε πρώτα τα στερεά συστατικά και μετά προσθέτουμε τα υγρά με τη σειρά που αναφέρονται, μπορούμε να το ανακατέψουμε με τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικα: 4 μεγάλα αβγά κάτι παραπάνω από 2 κούπες γάλα 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/4 κουτ. αλάτι 6-7 κουτ. λιωμένο βούτυρο λίγο ελαιόλαδο και λίγη κρέμα γαλακτος Γέμιση: 1/2 κιλό μπανάνες 200 γραμ. φουντούκια περασμένα στο μπλέντερ 1 πακέτο πτι μπερ μπισκότα στο μπλέντερ 1 κουτάκι μερέντα λίγη καρύδα τριμμένη Εκτελεση: Χτυπάτε σε ένα μπωλ τα αβγά και 2 κούπες γάλα. Όταν χτυπηθούν καλά, προσθέτετε τμηματικά το αλεύρι και το αλάτι και ύστερα το βούτυρο. Σκεπάζετε το μπ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ Υλικά:  900 gr. Φύλλα Κρούστας  420 gr. Βούτυρο (Αγελαδινό)  1500gr. Γάλα (Αγελαδινό)  115 gr. Σιμιγδάλι (ψιλό)  350 gr. Ζάχαρη  3 Αυγά Υλικά για σιρόπι:  1300 gr. Νερό  1300 gr Ζάχαρη  300 gr. Γλυκόζη  ½ Φλιτζανάκι Χυμό Λεμόνι Προετοιμασία για Κρέμα: Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα και μισή ποσότητα ζάχαρης και τα βράζουμε. Σε μία δεύτερη κατσαρόλα προσθέτουμε τα αυγά, την υπόλοιπη ζάχαρη και το σιμιγδάλι. Μόλις βράσει το μίγμα της πρώτης κατσαρό... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1. βάζεις μια κουταλιά καφέ 2. 2 ή 3 κουταλιές ζάχαρη 3. ανακατεύεις 4. ρίχνεις ζεστό νερό και λίγο γάλα και έτοιμο καλή επιτυχία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τι χρειαζόμαστε: Σουδάκια 1 1/2 κούπα γάλα 4 κουταλακια κορν φλάουρ 1/2 κούπα ζάχαρη 4 κροκους 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 2 κουταλιές κονιάκ ή λίγη βανίλια 400 γρ. σαντιγί Βράστε το γάλα. Ανακατέψτε σε κατσαρόλα το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη και τους κρόκους. Ρίξτε μονομιάς το γάλα ανακατεύοντας και βράστε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά να πήξει. Κρατήστε σε ένα μπολάκι λίγη απ την κρέμα για να γεμίσετε τα σου αργότερα. Ρίξτε την κουβερτούρα σε κομματάκια μέσα στην πολύ κρέμα κι ανακ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
πληκτρολόγισε : <<συνταγές βασιλόπιτας>> και θα βρεις δεκάδες συνταγές Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχει στην αγορά. Εγώ το βρήκα σε κατάστημα με υλικά ζαχαροπλαστικής. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://www.sintagespareas.gr/sintages/rabani-tis- mamas.html Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://argiro.gr/recipes/%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BA% CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά: ½ βιτάμ σοφτ 1 πακέτο πτι μπέρ Παπαδοπούλου 3 κουτ. σούπας κακάο 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο Εκτέλεση: Ανακατεύουμε το βιτάμ με το ζαχαρούχο μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε το κακάο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε στο υπόλοιπο υλικό. Ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε όλο το υλικό σε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο, το τυλίγουμε σε σχήμα ρολού και το τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσει για περίπου 3 ώρες. Σερβίρεται κρύο.... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικα: 1 κουτί φυτική σαντυγί ερμόλ ή μόρφατ 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένο 1 κούπα κρέμα γαλάκτος (250 ml.) 2 κ.σ. ρούμι (προαιρετικά) 1 κούπα καβουρντισμένα και καραμελωμένα αμύγδαλα 1 σακουλάκι σταγόνες κουβερτούρας Εκτελεση: Χτυπώ στο μίξερ τη σαντυγί στη δυνατή ταχύτητα για 3 καλά για να αφρατέψει. Προσθέτω τη καραμέλα και συνεχίζω το χτύπημα. Τέλο,ς προσθέτω την κρέμα γάλακτος και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν τα υλικά. Παγώνω στη παγωτομηχανή ή το βάζω στη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικα: 1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος 1 κουτί ζωική κρεμα γάλακτος 1 βανίλια σε σκόνη 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη 1-2 σφηνάκια κονιάκ ΜΕΤΑΧΑ Εκτελεση: Τοποθετήτε όλα το υλικά στο μίξερ και τα χτυπάτε δυνατά μέχρι να δέσουν. Για καλύτερα αποτελέσματα αφήστε την να σταθεί στο ψυγέιο για μία με δύο ώρες. Μυστικα: Μπορείτε να πειραματιστείτε με διάφορα λικέρ και αρωματα ζαχαροπλαστικής στην σαντιγύ σας. Προσωπικα πιστεύω ότι το κονιάκ και η βανίλια είναι η καλύτερη και ... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 144 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: