Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΤΗΝ ΦΥΤΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΤΗΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ
Απάντηση: το ειδ. βαρος του λαδιου ειναι ο,9 .ΑΡΑ 1 ΚΙΛΟ ΛΑΔΙ= 900γραμμαρια
Απάντηση: Προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην θέση της καθώς ο ήλιος είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει πρόβλημα. Ωστόσο αγαπά το φως για αυτό φροντίστ...
Απάντηση: Αγκινάρα Η αγκινάρα (Cynara cardunculus) είναι πολυετές λαχανικό της οικογένείας των Αστεροειδών (Asteraceae),[1] Αναπτύσσεται σε σχήμα ...
Απάντηση: Κόμποστ ονομάζουμε το οργανικό υπόστρωμα που παράγεται έπειτα από την φυσική διαδικασία αποσύνθεσης φυτικών υπολειμμάτων. Στην πραγματικ...
Απάντηση: Βασικα η σιτρονελα απο το ελαιο φιαχνουν και τα αντκουνουπικα λαδια και κερια. Αλλα και ο ευκαλυπτος ειναι αντι στα κουνουπια.
Απάντηση: Για να εφαρμόσουμε μια σωστή λίπανση στην καλλιέργεια θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν τα αποτελέσματα της αναλύσεως του εδάφους του χωραφιού ...
Απάντηση: Τα φύλλα της ελιάς έχουν μια αδιάβροχη ουσία [κουτίνη] πάνω στην επιφάνεια τους και την πλούσια, κάτω πλευρά της, σε βαθιούς λάρυγγες μ...
Απάντηση: Οι επιχειρήσεις εξασφαλίζουν ότι τα βιολογικά προϊόντα μεταφέρονται σε άλλες μονάδες, περιλαμβανομένων των επιχειρήσεων χονδρικού και λια...
Απάντηση: Παραγωγή οπωροκηπευτικών και λαχανικών όλο τον χρόνο, σε ελεγχόμενο περιβάλλον και με την ελάχιστη κατανάλωση νερού και λιπασμάτων. Αυτά ...
 

Πως φτειαχνουμε το λαδι απο την ελια

Σχετικές ερωτήσεις
Αν είναι λαδοελιές και μεγάλα δέντρα θα υπολογίσεις γι ακάθε 2-3 κιλα ελιά, 1 κιλό λάδι. Αν δεν είναι λαδοελιές και είναι πχ Χαλικιδικής...
Φτιάξτε μια βάση από 70 ml αμυγδαλέλαιο, 20 ml arnica oil και 10 ml hamamelis oil, και προσθέστε 5 σταγόνες από τα εξής αιθέρια έλαια: Γ...
Το αμυγδαλέλαιο, το οποίο μερικοί αποκαλούν «μετώπιο», παρασκευάζεται ως εξής: αφού καθαρίσεις τέσσερις χοίνικες, από πικραμύγδαλα και τα...
σαφως .βγαζω και φετος
Το λάδανο ή ο αλάδανος είναι μια αρωματική ρητίνη με έντονες φαρμακευτικές ιδιότητες η οποία μαζεύεται από τα φύλλα του φυτού Κίσθος Κρητ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
Αν είναι λαδοελιές και μεγάλα δέντρα θα υπολογίσεις γι ακάθε 2-3 κιλα ελιά, 1 κιλό λάδι. Αν δεν είναι λαδοελιές και είναι πχ Χαλικιδικής (βρώσιμη) τότε συνήθως 4-6 κιλά ελιά δίνουν 1 κιλό λάδι Τα καλοταισμένα και με φροντίδες ώριμα δέντρα μπορούν να δώσουν ακόμη και 60 -80 κιλά ελιά Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Φτιάξτε μια βάση από 70 ml αμυγδαλέλαιο, 20 ml arnica oil και 10 ml hamamelis oil, και προσθέστε 5 σταγόνες από τα εξής αιθέρια έλαια: Γιασεμί: Κατευνάζει και ηρεμεί το ξηρό, ερεθισμένο δέρμα. Δεντρολίβανο: Έχει αναλγητική, αντιρευματική, αντιαρθριτική δράση. Ιδανικό και για μασάζ. Ρίγανη: Δρα αναλγητικά σε περιπτώσεις μυϊκών πόνων και τονώνει την κυκλοφορία του αίματος. Τζίντζερ: Έχει θερμαντικές και αναλγητικές ιδιότητες. Μύρο: Έχει μαλακτικές και επουλωτικές ιδιότητες και είναι κατάλλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το αμυγδαλέλαιο, το οποίο μερικοί αποκαλούν «μετώπιο», παρασκευάζεται ως εξής: αφού καθαρίσεις τέσσερις χοίνικες, από πικραμύγδαλα και τα ξηράνεις, κοπάνισε τα ελαφρά σε γουδί με ξύλινο γουδοχέρι, έως ότου γίνουν σαν ζυμάρι, και αφού προσθέσεις δύο κοτύλες καυτού νερού, άφησε τα να μουσκέψουν μαζί για μισή ώρα. Μετά τρίψε τα ακόμα πιο δυνατά. Κι έπειτα πίεσε τα σε πλάκα και στύψε τα, μαζεύοντας με το κουτάλι αυτό που βγάζεις με την πίεση των δαχτύλων κι έπειτα, αφού σε αυτά που έχουν στυφτεί ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
σαφως .βγαζω και φετος Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το λάδανο ή ο αλάδανος είναι μια αρωματική ρητίνη με έντονες φαρμακευτικές ιδιότητες η οποία μαζεύεται από τα φύλλα του φυτού Κίσθος Κρητικός [το υποείδος κρητικός(Cistus Creticus spp. Creticus) ή ( Cistus incanus) ή (Cistus villosus)]. Η συλλογή με τον τρόπο αυτό γίνεται μόνο από το ειδος Cistus creticus και εξαρτατε από το μικροκλίμα της περιοχής.Στις παλαιότερες εποχές ήταν δυνατή και σε αλλά σημεία της ανατολική Μεσογείους όπως η κοιλάδα της Γαδαδ και η Κύπρος, με την μεταβολή του κλήματ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΤΗΝ ΦΥΤΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΤΗΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ Διαβάστε περισσότερα...
ποιο ειναι το ειδικο βαρος του λαδιου,π.χ σε γραμμαρια το 1 λιτρο...????
Απάντηση:
το ειδ. βαρος του λαδιου ειναι ο,9 .ΑΡΑ 1 ΚΙΛΟ ΛΑΔΙ= 900γραμμαρια Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην θέση της καθώς ο ήλιος είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει πρόβλημα. Ωστόσο αγαπά το φως για αυτό φροντίστε να έχει μια ιδιαίτερα φωτεινή θέση. Προσοχή θα πρέπει να δοθεί στο έδαφος καθώς φαίνεται πως προτιμά το ελαφρώς όξινο. Ιδανικότερα είναι τα μέτρια ποτίσματα μιας και το πολύ νερό μπορεί να δημιουργήσει σάπισμα του φυτού. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αγκινάρα Η αγκινάρα (Cynara cardunculus) είναι πολυετές λαχανικό της οικογένείας των Αστεροειδών (Asteraceae),[1] Αναπτύσσεται σε σχήμα θάμνου, ύψους περίπου 1,5 μ. Είναι φυτό ιθαγενές της Αφρικής, καλλιεργείται, όμως, σε πολλά μέρη του σύγχρονου κόσμου σε θέσεις προφυλαγμένες από το δυνατό ψύχος και εδάφη χωρίς πολλή υγρασία. Η ρίζα της αγκινάρας είναι πασσαλώδης και προχωρεί βαθιά στο έδαφος. Αγγούρι Το αγγούρι είναι καρπός φυτού της ίδιας οικογένειας (Κολοκυνθοειδή) με τα φυτά που παράγ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κόμποστ ονομάζουμε το οργανικό υπόστρωμα που παράγεται έπειτα από την φυσική διαδικασία αποσύνθεσης φυτικών υπολειμμάτων. Στην πραγματικότητα, ο σωρός του κομπόστ είναι μια μεγάλη αποικία σκουληκιών και άλλων μικρό-οργανισμών, που μετατρέπουν τα οργανικά υπολείμματα σε Κόμποστ. Γιατί όμως γίνεται τόσος λόγος παγκόσμιος για χμμ…. Απομεινάρια γεύματος σκουληκιών; Ο λόγος είναι ο πολλαπλά ευεργετικός ρόλος του κόμποστ. - Είναι ιδανικό υπόστρωμα για γλάστρες, ριζωτήρια - Εξαιρετικό πρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βασικα η σιτρονελα απο το ελαιο φιαχνουν και τα αντκουνουπικα λαδια και κερια. Αλλα και ο ευκαλυπτος ειναι αντι στα κουνουπια. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για να εφαρμόσουμε μια σωστή λίπανση στην καλλιέργεια θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν τα αποτελέσματα της αναλύσεως του εδάφους του χωραφιού που πρόκειται να εγκαταστήσουμε την καλλιέργεια. Μια γενική οδηγία είναι να κάνουμε πολλές λιπάνσεις με μικρές ποσότητες λιπάσματος διότι το ριζικό σύστημα του φυτού παρουσιάζει ευαισθησία στις υψηλές συγκεντρώσεις αλάτων. Ενδεικτικά μπορούμε να ρίζουμε στη βασική λίπανση νιτρικό κάλιο (13-0-46) και θειικό μαγνήσιο σε ποσότητες 10 και 35 κιλά αντίστοιχα, στη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα φύλλα της ελιάς έχουν μια αδιάβροχη ουσία [κουτίνη] πάνω στην επιφάνεια τους και την πλούσια, κάτω πλευρά της, σε βαθιούς λάρυγγες με μικρά στόματα οι οποίοι δίνουν μεγάλη ανθεκτικότητα στα ξηρά κλίματα . Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι επιχειρήσεις εξασφαλίζουν ότι τα βιολογικά προϊόντα μεταφέρονται σε άλλες μονάδες, περιλαμβανομένων των επιχειρήσεων χονδρικού και λιανικού εμπορίου, μόνο στην κατάλληλη συσκευασία με τρόπο που να μην είναι δυνατή η αντικατάσταση του περιεχομένου χωρίς την παραβίαση ή φθορά της σφραγίδας και με την ύπαρξη ετικέτας που να αναφέρει την επωνυμία του προϊόντος την ονομασία του προϊόντος, τον Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Παραγωγή οπωροκηπευτικών και λαχανικών όλο τον χρόνο, σε ελεγχόμενο περιβάλλον και με την ελάχιστη κατανάλωση νερού και λιπασμάτων. Αυτά υπόσχεται ένα νέο σύστημα καλλιέργειας, η υδροπονία, που θεωρείται από τους επιστήμονες ως ένα από τα πιο αποδοτικά συστήματα αγροτικής πρακτικής. Πρόκειται για την παραγωγή, κατά την οποία τα φυτά μεγαλώνουν στο νερό, αντί για το χώμα. Και μπορεί να φαίνεται οξύμωρο, αλλά με αυτόν τον τρόπο η ρίζα του φυτού απορροφά όσο νερό θέλει, ενώ το υπόλοιπο ανακυκ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ανοιγεις μια τρυπα στο χωμα,βαζεις την ελια μεσα,την ξανακλεινεις την τρυπα,ξεκινας να ποτιζεις.απλοοοοο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κατά κανόνα, η παραγωγή του κρεμμυδιού γίνεται φυτεύοντας μικρούς βολβούς (κοκκάρι), οι οποίοι στη συνέχεια βλαστάνουν και παράγουν το μεγάλο κρεμμύδι που όλοι γνωρίζουμε. Εμείς εδώ, θα δούμε πώς μπορείτε να παράγετε μόνοι σας τον σπόρο για την εν συνεχεία παραγωγή του κοκκαριού. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι, τα μεγάλα ξερά κρεμμύδια, αν τα φυτέψετε, θα βλαστήσουν και θα αναπτύξουν παράλληλα με τα κρεμμυδόφυλλα, έναν κεντρικό σκληρό κορμό στην κορυφή του οποίου θα αναπτυχθεί ένα στρογγυλό άνθος... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το σκόρδο φυτεύεται απο το Φθινόπωρο μέχρι και αρχές της άνοιξης. Οι σκελίδες που φυτεύουμε καλό είναι να φυτευονται σε αναχώματα διπλής γραμμής σε αποστάσεις 8-10 εκατ πάνω στη γραμμη και 30-35 εκατ. επί της γραμμης. Βασικό κριτήριο για τις αποστάσεις φύτευσης είναι ο τελικός προορισμός του προϊόντος. Έτσι, σκόρδα που προορίζονται για μεταποίηση φυτεύονται πιο πυκνά σε αντίθεση μ' αυτά που προορίζονται για κατανάλωση και μας ενδιαφέρει το μέγεθος του βολβού. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δέν συνίσταται κλαδί, δύσκολα πιάνει & άν αυτό γίνει θά έχει επιφανειακές ρίζες τό φυτό, τό καλύτερο είναι σέ υποκέιμενο αγριελιάς νά γίνει εμβολιασμός όποιας ποικιλίας ελιάς θέλεις. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μετά τη φύτευση πρέπει να γίνονται κάποιες περιποιήσεις για να διατηρείται το έδαφος κατάλληλο και να προστατεύεται η καλλιέργεια. Τέτοιες περιποιήσεις είναι τα σκαλίσματα, η καταστροφή ζιζανίων, η άρδευση, η λίπανση, το αραίωμα και η καταπολέμηση εχθρών και ασθενειών. Τα ζιζανιοκτόνα που χρησιμοποιούνται συνήθως είναι τα Linuron ( σε αναλογία 60-120 γρ/στρ), Trifluralin (60-120 γρ/στρ) και loxynil (60-120 γρ/στρ). Η επιφανειακή λίπανση είναι κυρίως αζωτούχα. Στην φθινοπωρινή καλλιέργεια εφ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ως προς τη διαμόρφωση του δέντρου, σημειώνεται ότι ή Βυσσινιά, αντίθετα από την Κερασιά, παίρνει μόνη της σφαιρικό, χαμηλό σχήμα και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα, κατά το κλάδευμα διαμορφώσεως του σκελετού της. Συνήθως, μετά την κοπή του δενδρυλλίου, στο επιθυμητό ύψος διασταύρωσης, αφήνετε κατόπι ελεύθερο, να αναπτύξει μόνο του την κόμη του. Αφαιρούνται μόνο βλαστοί, που βρίσκονται κοντά ο ένας στον άλλον, για να μην αλληλοπιέζονται όταν αναπτυχθούν σε διάμετρο. Κατά το κλάδευμα καρποφο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 21-35 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Μάρτιο-Αύγουστο Βάθος φύτευσης: 1.5-5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 5-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 25-40 ημέρες μετά. Μπορούμε να κάνουμε και άμεση σπορά χωρίς μεταφύτευση. Ωρίμανση: 40-50 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τον φυτεβουμε τελουσ 10 μινα η ιανουαριοσ με φεβρουαριο με βαθοσ 1/5 με 2 εκατοστα κε σε αποστασι 50/60 εκατοστα το ενα με το αλλο...σε καθε τριπουλα θα βαλουμε 3/4 σπορακια κε οταν φιτροσουν θα τα αρεοσουμε κε θα αφισουμε το πιο δινατο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείτε να φανταστείτε τον εαυτό σας να μαζεύει δροσερά φρούτα το δάσους, όχι σε κάποιο πυκνό μονοπάτι ή σε κάποιο ορεινό ξέφωτο, αλλά στον κήπο ή το μπαλκόνι σας; Κι όμως αυτό μπορεί να γίνει και να είναι για σας μια επιπλέον καλοκαιρινή απόλαυση. Τα περισσότερα από αυτά που συνηθίζουμε να αποκαλούμε φρούτα των δάσους δεν είναι παρά διάφορα είδη μούρων και άλλων μικρόκαρπων φρούτων. Πέρα από το γεγονός ότι πολλά απ’ αυτά έχουν νόστιμη γεύση είτε ωμά είτε σαν συστατικό σε διάφορα τρόφιμα,... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οργανισμός που την προκαλεί: Synchytrium endobioticum Οι κατώτερες μορφές του μύκητα στο έδαφος, χρειάζονται τις ίδιες περιβαλλοντικές συνθήκες με την σπογγοσπορίωση, αλλά είναι ασθένεια καραντίνας. Εύρος ξενιστών: Ο μύκητας ζει στην πατάτα, και σπάνια σε άλλα σολανώδη φυτά. Εμφάνιση και σημασία: Ο μύκητας εμφανίζεται σχεδόν σε όλες τα κράτη της Ευρώπης, και σπάνια στη Μεσόγειο. Το παθογόνο προτιμά υγρές και κρύες συνθήκες. Η σημασία του έγκειται στο ότι είναι σε κατάσταση καραν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
ΠΩΣ ΚΑΛΕΙΕΡΓΕΙΤΕ ΤΟ ΜΥΡΤΙΛΟ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κλαδί παρά κλαδί και δύο μάτια επάνω. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 23-35 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Απρίλιο-Μάιο Βάθος φύτευσης: 3 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 5-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 20-30 ημέρες Ωρίμανση: 60-90 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 145 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: