Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΤΗΝ ΦΥΤΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΤΗΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ
Απάντηση: το ειδ. βαρος του λαδιου ειναι ο,9 .ΑΡΑ 1 ΚΙΛΟ ΛΑΔΙ= 900γραμμαρια
Απάντηση: Τωρα. Προχθες παρατηρουσα στα Μεσογεια τα αμπελια για Σαβατιανο ηταν ολα κλαδεμενα . Και πρεπει να ηταν προσφατα γιατι καθε αμπελι ειχε ...
Απάντηση: μπορει να φτασει και δεκα τονους σε θερμοκηπιο ακομα και παραπανω αναλογα με την ποικιλια της πιπεριας
Απάντηση: γιατι να σταματησει?
Απάντηση: Στα ξινοδεντρα εγω αχω βρι καλιτερο το κομπλεσαλ το βαζο 3 φορεσ το χρονο αν ειναι μεγαλα απο 2 κιλα στο δεντρο αν ειναι μικρα απο ενα κα...
Απάντηση: αν θες πολυ μικρο (ισα για χομπι, οχι για να καλλιεργησεις κατι σπουδαιο) υπαρχουν ετοιμα με 40€
Απάντηση: Τι να πει και τι γράψεις κανείς για αυτόν το κύριο... Έχουμε φάει την ζωή μας να προσπαθούμε να σώσουμε τον καρπό της ελιάς από δαύτο το...
Απάντηση: Άμεση σπορά στο χωράφι Φεβρουάριο, Μάρτιο, Ιούλιο, Αύγουστο. Το πατζάρι δίνει σπόρο τον δεύτερο χρόνο. Έτσι μετά την πρώτη συγκομιδή π...
Απάντηση: ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΔΑΦΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕΙΣ ΤΟ ρΗ , ΤΗΝ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
 

Πως φτειαχνουμε το λαδι απο την ελια

Σχετικές ερωτήσεις
Αν είναι λαδοελιές και μεγάλα δέντρα θα υπολογίσεις γι ακάθε 2-3 κιλα ελιά, 1 κιλό λάδι. Αν δεν είναι λαδοελιές και είναι πχ Χαλικιδικής...
Φτιάξτε μια βάση από 70 ml αμυγδαλέλαιο, 20 ml arnica oil και 10 ml hamamelis oil, και προσθέστε 5 σταγόνες από τα εξής αιθέρια έλαια: Γ...
Το αμυγδαλέλαιο, το οποίο μερικοί αποκαλούν «μετώπιο», παρασκευάζεται ως εξής: αφού καθαρίσεις τέσσερις χοίνικες, από πικραμύγδαλα και τα...
το λαδι της αγριελιας ειναι το καλυτερο λαδι
Το λάδανο ή ο αλάδανος είναι μια αρωματική ρητίνη με έντονες φαρμακευτικές ιδιότητες η οποία μαζεύεται από τα φύλλα του φυτού Κίσθος Κρητ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
Αν είναι λαδοελιές και μεγάλα δέντρα θα υπολογίσεις γι ακάθε 2-3 κιλα ελιά, 1 κιλό λάδι. Αν δεν είναι λαδοελιές και είναι πχ Χαλικιδικής (βρώσιμη) τότε συνήθως 4-6 κιλά ελιά δίνουν 1 κιλό λάδι Τα καλοταισμένα και με φροντίδες ώριμα δέντρα μπορούν να δώσουν ακόμη και 60 -80 κιλά ελιά Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Φτιάξτε μια βάση από 70 ml αμυγδαλέλαιο, 20 ml arnica oil και 10 ml hamamelis oil, και προσθέστε 5 σταγόνες από τα εξής αιθέρια έλαια: Γιασεμί: Κατευνάζει και ηρεμεί το ξηρό, ερεθισμένο δέρμα. Δεντρολίβανο: Έχει αναλγητική, αντιρευματική, αντιαρθριτική δράση. Ιδανικό και για μασάζ. Ρίγανη: Δρα αναλγητικά σε περιπτώσεις μυϊκών πόνων και τονώνει την κυκλοφορία του αίματος. Τζίντζερ: Έχει θερμαντικές και αναλγητικές ιδιότητες. Μύρο: Έχει μαλακτικές και επουλωτικές ιδιότητες και είναι κατάλλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το αμυγδαλέλαιο, το οποίο μερικοί αποκαλούν «μετώπιο», παρασκευάζεται ως εξής: αφού καθαρίσεις τέσσερις χοίνικες, από πικραμύγδαλα και τα ξηράνεις, κοπάνισε τα ελαφρά σε γουδί με ξύλινο γουδοχέρι, έως ότου γίνουν σαν ζυμάρι, και αφού προσθέσεις δύο κοτύλες καυτού νερού, άφησε τα να μουσκέψουν μαζί για μισή ώρα. Μετά τρίψε τα ακόμα πιο δυνατά. Κι έπειτα πίεσε τα σε πλάκα και στύψε τα, μαζεύοντας με το κουτάλι αυτό που βγάζεις με την πίεση των δαχτύλων κι έπειτα, αφού σε αυτά που έχουν στυφτεί ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
το λαδι της αγριελιας ειναι το καλυτερο λαδι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το λάδανο ή ο αλάδανος είναι μια αρωματική ρητίνη με έντονες φαρμακευτικές ιδιότητες η οποία μαζεύεται από τα φύλλα του φυτού Κίσθος Κρητικός [το υποείδος κρητικός(Cistus Creticus spp. Creticus) ή ( Cistus incanus) ή (Cistus villosus)]. Η συλλογή με τον τρόπο αυτό γίνεται μόνο από το ειδος Cistus creticus και εξαρτατε από το μικροκλίμα της περιοχής.Στις παλαιότερες εποχές ήταν δυνατή και σε αλλά σημεία της ανατολική Μεσογείους όπως η κοιλάδα της Γαδαδ και η Κύπρος, με την μεταβολή του κλήματ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΤΗΝ ΦΥΤΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΤΗΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ Διαβάστε περισσότερα...
ποιο ειναι το ειδικο βαρος του λαδιου,π.χ σε γραμμαρια το 1 λιτρο...????
Απάντηση:
το ειδ. βαρος του λαδιου ειναι ο,9 .ΑΡΑ 1 ΚΙΛΟ ΛΑΔΙ= 900γραμμαρια Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τωρα. Προχθες παρατηρουσα στα Μεσογεια τα αμπελια για Σαβατιανο ηταν ολα κλαδεμενα . Και πρεπει να ηταν προσφατα γιατι καθε αμπελι ειχε και τις κομμενες κλιματιδες διπλα του. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μπορει να φτασει και δεκα τονους σε θερμοκηπιο ακομα και παραπανω αναλογα με την ποικιλια της πιπεριας Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
γιατι να σταματησει? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στα ξινοδεντρα εγω αχω βρι καλιτερο το κομπλεσαλ το βαζο 3 φορεσ το χρονο αν ειναι μεγαλα απο 2 κιλα στο δεντρο αν ειναι μικρα απο ενα και οταν τα κοβο χρισιμοποιο και λιγο παραπανο αζοτο για να τα βοιθισο προσοχι το πολι λιπασμα κανι ζιμια. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αν θες πολυ μικρο (ισα για χομπι, οχι για να καλλιεργησεις κατι σπουδαιο) υπαρχουν ετοιμα με 40€ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τι να πει και τι γράψεις κανείς για αυτόν το κύριο... Έχουμε φάει την ζωή μας να προσπαθούμε να σώσουμε τον καρπό της ελιάς από δαύτο το "μαμούνι". Ο δάκος δεν είναι ασθένεια, είναι εχθρός της ελιάς όμως και συγκεκριμένα του καρπού της ελιάς. Με απλά λόγια είναι ένα είδος κουνουπιού που έχει αποφασίσει να θρέφεται από τις ελιές και να γεννάει τα αυγά του μέσα στον καρπό της ελιάς. Τόσα ωραία μέρη έχει πλάση ο Θεός στην φύση, αυτός την ελιά πήγε και βρήκε. Αποτέλεσμα της πράξης αυ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Άμεση σπορά στο χωράφι Φεβρουάριο, Μάρτιο, Ιούλιο, Αύγουστο. Το πατζάρι δίνει σπόρο τον δεύτερο χρόνο. Έτσι μετά την πρώτη συγκομιδή προστατεύουμε κάποια φυτά το χειμώνα για να πάρουμε σπόρο το καλοκαίρι. Συγκομιδή περίπου 80 ημέρες μετά την σπορά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΔΑΦΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕΙΣ ΤΟ ρΗ , ΤΗΝ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μπορεις να πας σε ενα γεωοπονο να παρεις τα φυτα τις ντοματιας και να σου πει τι να κανεις αλλιως μπορεις να παρει σπορους ντοματας και να του κανεις εσυ φυτα δεν ειναι δυσκολο παντος οτι και να κανεις Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Όνομα ζιζανίου: Πολυκόμπι (Polygonum aviculare) Οικογένεια: Polygonaceae Περίληψη: Το πολυκόμπι P. aviculare είναι ένα κοσμοπολίτικο είδος, που εμφανίζεται σπάνια στις τροπικές και υποτροπικές περιοχές. Στην κεντρική Ευρώπη μπορεί να βρεθεί από τις πεδινές στις ορεινές περιοχές. Προτιμά υγρές, αεριζόμενες τοποθεσίες πλούσιες σε περιεκτικότητα αζώτου. Παρά αυτό το γεγονός, μπορεί επίσης να αντέξει την συμπίεση. Βρίσκεται σε ακατέργαστα εδάφη, σε κομπόστες, καλυμμένο έδαφος, καλλιερ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η αχλαδιά ή απιδιά είναι οπωροφόρο δέντρο και ανήκει στην τάξη Ροδώδη και στην οικογένεια των Ροδοειδών και καλλιεργείται δε σε όλες τις εύκρατες χώρες. Κατάγεται από τις περιοχές γύρω από την Κασπία θάλασσα και βρέθηκε στην Ελλάδα από τα αρχαία χρόνια. Στην Ευρώπη καλλιεργείται από το 17ο αιώνα. Η αχλαδιά έχει άνθη λευκόχρωμα ή είναι απαλού ρόδινου χρώματος και μοιάζουν με αυτά της μηλιάς. Οι καλλιεργούμενες αχλαδιές πολλαπλασιάζονται με σπόρο και στη συνέχεια με εμβολιασμό. Από 4 μέχρι 7 χρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ταματήστε το πότισμα όταν οι πρώτοι καρποί αρχίσουν να ξεραίνονται. Τα φασόλια είναι έτοιμα για συγκομιδή όταν τα φασόλια αποκτήσουν το κιτρινωπό χρώμα που έχουν τα στάχυα. Ξεριζώστε το φυτό και κρεμάστε τα για να ξεραθούν. Αφαιρέστε τα φασόλια από τη θήκη τους όταν αυτές έχουν ξεραθεί εντελώς. Διαβάστε περισσότερα...
γεια σας φυτεψα φραγκοσυκα και εχω μια απορια. σε ποσο καιρο θα βγαλει τους πρωτους του καρπους
Απάντηση:
Όλοι μας έχουμε δει μια φραγκοσυκιά, κατά τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Αν και δεν καλλιεργείται συστηματικά στην Ελλάδα, αυτοφυείται ή φυτεύεται από τους ιδιώτες ως φυτοφράχτης, στη νότιο Ελλάδα και στα νησιά. Πρόκειται για έναν κάκτο (ανήκει στην οικογένεια Cactaceae) που οι ποικιλίες του που δίνουν τους πιο νόστιμους καρπούς ανήκουν στο είδος Opuntia Ficus Indica. Τη φραγκοσυκιά την έφεραν με τις εξερευνητικές τους αποστολές οι Ισπανοί κονκισταδόροι από το Μεξικό, από όπου και κατάγεται.... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Θα ξεκινήσουμε δείχνοντας την κατασκευή μιας κλούβας κουνελιών για οικιακή χρήση και στη συνέχεια θα σας παρουσιάζω την πορεία της διαβίωσης και της προκοπής τους στο αγρόκτημά μας" ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΛΟΥΒΑΣ ΚΟΥΝΕΛΙΩΝ Το ζητούμενο για την εν λόγω κατασκευή, εκτός των φθηνών υλικών, είναι η ασφάλεια, υγιεινή και η αξιοπρεπής και άνετη διαβίωση των ψυχών που θα φιλοξενηθούν από εμάς, ανεξάρτητα αν τα κουνελάκια προορίζονται για άμεση κατανάλωση. Δικαιούνται κάποια άνεση χώρου (τουλάχιστον) κ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όνομα ζιζανίου: Convolvulus arvensis, Convolvulaceae Βιολογία: Η περιπλοκάδα είναι ένα πολυετές ζιζάνιο με μεγάλη διάρκεια ζωής, το οποίο παράγει πυκνό στρώμα στο έδαφος και ένα βαθύ ριζικό σύστημα και εξαπλώνεται με το σπόρο. Οι βλαστοί μπορούν να φτάσουν το 1.5m σε μήκος και τα υπόγεια ριζώματα μπορούν να έχουν μήκος 5-2.6m. Τα σπορόφυτα εμφανίζονται από το έδαφος όρθια και αναρριχώνται. Οι κοτυληδόνες, 8-20mm μήκος και 3-10mm πλάτος, είναι σχεδόν τόσο πλατιές όσο και μακριές και οδ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΕΓΩ ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΞΕΡΩ,ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΤΟ ΠΕΤΑΕΙ ΒΛΑΣΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΣΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ.ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΕΤΑΝΕ ΒΛΑΣΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΣΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ,ΟΤΑΝ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ ΒΛΑΣΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΚΑΙ ΠΟΤΙΣΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΚΟΡΜΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΛΙΠΑΣΜΑ,ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στην αγορά θα βρείτε διάφορες ποικιλίες σπόρων. Υπάρχουν λάχανα που ωριμάζουν το καλοκαίρι, άλλα το φθινόπωρο και άλλα το χειμώνα. Αντίστοιχες είναι και οι περίοδοι σποράς τους. Για να έχουμε λάχανα το καλοκαίρι, σπέρνουμε αρχές Μαρτίου έως τα μέσα Ιουνίου. Για να έχουμε λάχανα το φθινόπωρο, σπέρνουμε μέσα Μαίου έως αρχές Ιουνίου. Για να έχουμε λάχανα το χειμώνα, σπέρνουμε μέσα Ιουλίου έως μέσα Αυγούστου. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βλαστική ανάπτυξη: Η βλαστική ανάπτυξη αρχίζει με την εμφάνιση των φύτρων. Σ’ αυτό το στάδιο, το φυτό αναπτύσσει τους βλαστούς και τα φύλλα, και το φυτικό υλικό καλύπτει την επιφάνεια του εδάφους. Η μάζα, ο τύπος και η ταχύτητα της ανάπτυξης εξαρτώνται από την καλλιεργούμενη ποικιλία. Μερικές πρώιμες ποικιλίες δεν αρχίζουν μια νέα αύξηση στην άνθιση ή στο τέλος του σχηματισμού κονδύλων, αλλά στο τέλος της βλαστικής περιόδου τους. Σ’ αυτήν την περίπτωση, η βλαστική ανάπτυξη τελειώ... Διαβάστε περισσότερα...
ΠΟΤΕ ΚΛΑΔΕΒΟΥΝ ΤΙΣ ΡΟΔΑΚΙΝΙΕΣ
Απάντηση:
απο οκτωμβριο εως αρχες μαρτιου Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για να εφαρμόσουμε μια σωστή λίπανση στην καλλιέργεια θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν τα αποτελέσματα της αναλύσεως του εδάφους του χωραφιού που πρόκειται να εγκαταστήσουμε την καλλιέργεια. Μια γενική οδηγία είναι να κάνουμε πολλές λιπάνσεις με μικρές ποσότητες λιπάσματος διότι το ριζικό σύστημα του φυτού παρουσιάζει ευαισθησία στις υψηλές συγκεντρώσεις αλάτων. Ενδεικτικά μπορούμε να ρίζουμε στη βασική λίπανση νιτρικό κάλιο (13-0-46) και θειικό μαγνήσιο σε ποσότητες 10 και 35 κιλά αντίστοιχα, στη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το σταφύλι, ένα από τα πιο αγαπηµένα φρούτα του καλοκαιριού, συχνά αποφεύγεται από πολλούς, οι οποίοι θεωρούν ότι έχει πολλές θερµίδες. Η πραγµατικότητα όµως είναι διαφορετική. Παρότι έχει καθιερωθεί στο µυαλό µας ως ένα φρούτο πλούσιο σε θερµίδες, η αλήθεια είναι ότι τα 100 γρ. σταφυλιού αποδίδουν 60 θερµίδες, δηλαδή περίπου όσες και τα υπόλοιπα φρούτα. Εκτός από αυτό όµως αποτελεί και µια πλούσια πηγή βιταµινών και οργανικών αλάτων, που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι καρποί των φρούτων του δάσους, φημίζονται για την ελαφρά υπόξινη γεύση τους, την πλούσια περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτική, βιταμίνες, πολύτιμα ιχνοστοιχεία. Η κρανιά δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή στο νεανικό καταναλωτικό κοινό, παρόλο που είναι πλούσια πηγή των παραπάνω στοιχείων. Ακριβώς για αυτό τον πλούτο των στοιχείων θεωρείται καλλιέργεια με προοπτικές καταληλη για ημιορεινές και ορεινές περιοχές της χώρας. Περιγραφή Η κρανιά ή και κρανειά (επιστημονική ονομασία Cornus), ανήκει στ... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 145 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: