Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Συστατικά: για 2 Άνθρωποι 400ζ φιλέτο μπακαλιάρου, το δέρμα, Πόλοκ είναι επίσης εναλλακτικά, Κοκκινόψαρο ή ποντικιού 3 μέτριες ντομάτ...
Απάντηση: Υλικά 1 κιλό μπακαλιάρο (παστό ή κατεψυγμένο ξαλμυρισμένο) 4-5 πατάτες κομμένες 4-5 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 2-3 κρεμμύδια κομμέ...
Απάντηση: 200 γραμμαρια
Απάντηση: οπως κανεις και το κουρκουτι για τον μπακαλιαρο.. εγω βαζω ενα κουτακι μπυρα αντι για νερο ..αλευρι οσο χρειαστει ωστε να μη γινει ουτε ...
Απάντηση: αλευρι, αλατι, μπυρα
Απάντηση: 135γρ βουτυρο, 135γρ φυστικοβουτυρο, 90γρ ζαχαρη, 90γρ μαυρη ζαχαρη, 1αυγο 2γρ αλάτι 180γρ αλεύρι 3γρ μπέικεν πάουντερ, ψυνουμε 170c για ...
Απάντηση: συνταγη για γυρο
Απάντηση: 1/2 κιλό μπακαλιάρο παστό 3/4 της κούπας λάδι 4 πιπεριές ψιλοκομμένες (κόκκινες και πράσινες) 7 φρέσκα κρεμμυδάκι...
Απάντηση: Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μια κουταλιά της σούπας Flora Soft με βούτυρο, την γεμίζουμε με νερό, αλατίζουμε καλά και βράζουμε τα μακαρόνι...
Απάντηση: Μερίδες συνταγής: 2Συστατικά:160 γρ. τεμαχισμένο ψημένο ή βρασμένο στήθος κοτόπουλου4 κούπες πράσινα λαχανικά½ ψιλοκομμένο κρεμμύδι1 μικρ...
 

πως εκανε ο αρης πετρετζικης το κουρκουτι μπακαλιαρου

γνωριζει κάποιος?
http://www.sintagespareas.gr/sintages/kourkouti-gia-mpakaliaro-tou-aki-petretziki.html δες εδω αλλα με 260γρ αλευρι,και οχι 800γρ! καλη ορεξη.
Σχετικές ερωτήσεις
Εκτέλεση Αφαιρέστε από το μπακαλιάρο τα κόκαλα και τα χοντρά πετσάκια και λιανίστε τον. Ζυμώστε τον με το ψωμί που έχετε μουλιάσει, το...
Υλικά : 1 κιλό παστός μπακαλιάρος ½ φλιτζάνι λάδι 1 ματσάκι σέλινο 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 6 σκελίδες σκόρδο 5 πατάτες 3 κουταλι...
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : 1. Κόβουμε το μπακαλιάρο σε μερίδες τον ξεπλένουμε και τον αφήνουμε να στεγνώσει 2. Σε βαθύ τηγάνι σωτάρουμε σε καυτό ελαιόλ...
Δεν υπάρχει ιδιαίτερη συνταγή. Η βάση είναι νερό και αλεύρι όπου ανακατεύεις, σιγά σιγά το αλεύρι για να μη σβολιάζει, μέχρις ότου το μίγ...
Δες στς συνταγες στ σαιτ τ μεγκα
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Συνταγές / Μαγειρική

Απάντηση:
Εκτέλεση Αφαιρέστε από το μπακαλιάρο τα κόκαλα και τα χοντρά πετσάκια και λιανίστε τον. Ζυμώστε τον με το ψωμί που έχετε μουλιάσει, το κρεμμύδι, τη ντομάτα και τα αρωματικά. Πριν τηγανίσετε τους κεφτέδες, πασπαλίστε τους με αλεύρι. ΥΛΙΚΑ : 1 κιλό φρέσκο μπακαλιάρο ψωμί μπαγιάτικο, χωρίς την κόρα 1 κρεμμύδι πολτοποιημένο 1 μεγάλη ντομάτα 1 κουταλάκι ρίγανη δυόσμος αλάτι πιπέρι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά : 1 κιλό παστός μπακαλιάρος ½ φλιτζάνι λάδι 1 ματσάκι σέλινο 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 6 σκελίδες σκόρδο 5 πατάτες 3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές άνηθο Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση : Τεμαχίζουμε τον μπακαλιάρο, αφαιρούμε τα πτερύγια και την ουρά και τον ξαλμυρίζουμε για 24 ώρες. Απλώνουμε στον νταβά το σέλινο και πάνω του τα κομματάκια του μπακαλιάρου. Από πάνω ρίχνουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε λάδι και νερό. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά ώσπου να χυλώσει η σάλτσα. Πριν χυλώσει όμ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : 1. Κόβουμε το μπακαλιάρο σε μερίδες τον ξεπλένουμε και τον αφήνουμε να στεγνώσει 2. Σε βαθύ τηγάνι σωτάρουμε σε καυτό ελαιόλαδο το ψάρι και από τις 2 πλευρές 3. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να σιγά - σιγά να εξατμιστούν τα υγρά 4. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα μυρωδικά και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το ψάρι. ΥΛΙΚΑ : 750 γρ. ξαρμυρισμένος Μπακαλιάρος 3 κ. σ. ελαιόλαδο 1 σφηνάκι τσίπουρο με γλυκάνισο 400 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη ή ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν υπάρχει ιδιαίτερη συνταγή. Η βάση είναι νερό και αλεύρι όπου ανακατεύεις, σιγά σιγά το αλεύρι για να μη σβολιάζει, μέχρις ότου το μίγμα δεν είναι ούτε ιδιαίτερα πηχτό ούτε όμως κι εντελώς υδαρές. Αντί για νερό, για να είναι το κουρκούτι σου πιο αφράτο μπορείς να βάλεις γάλα και μετά σιγά σιγά το αλεύρι. Απ εκεί και πέρα αυτοσχεδιάζεις... Μπορεις να βάλεις λίγο ξηρό δυόσμο για μυρωδιά, ξύσμα / ή χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού... Δεν είναι καμιά σπουδάια σοφία. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δες στς συνταγες στ σαιτ τ μεγκα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συστατικά: για 2 Άνθρωποι 400ζ φιλέτο μπακαλιάρου, το δέρμα, Πόλοκ είναι επίσης εναλλακτικά, Κοκκινόψαρο ή ποντικιού 3 μέτριες ντομάτες 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 Λεμόνι ως. 300γραμμαρίων γεωμήλων 50-100ml γάλακτος 1 μικρό κουμπί του βουτύρου 1 Κουταλιές της σούπας λάδι Αλάτι Πιπέρι Προετοιμασία: Το Wash φιλέτο μπακαλιάρου, στεγνώνουμε, Ραντίστε με χυμό λεμονιού, αλάτι, και το πιπέρι σε ένα μεσαίου μεγέθους, τοποθετήστε το ταψί με λάδι πασαλείβω. Η ντομάτα και το κόψιμο κρεμμύδι σε ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά 1 κιλό μπακαλιάρο (παστό ή κατεψυγμένο ξαλμυρισμένο) 4-5 πατάτες κομμένες 4-5 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 2-3 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες 4 μεγάλες ντομάτες χοντροκομμένες ή 1 κουτί ντοματάκια 2-3 πιπεριές (αν αντέχουμε καυτερές) 150 γρ. ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι νερό 1 φλυτζάνι άσπρο κρασί αλάτι - πιπέρι μαϊντανός (ψιλοκομ.) 1. Ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο καλά, βάζοντάς τον σε νερό ένα 24ωρο. Αλλάζουμε το νερό δύο φορές. 2. Σε ταψί στρώνουμε τις κομμένες πατάτες και πάνω τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
οπως κανεις και το κουρκουτι για τον μπακαλιαρο.. εγω βαζω ενα κουτακι μπυρα αντι για νερο ..αλευρι οσο χρειαστει ωστε να μη γινει ουτε πολυ πηχτο ουτε πολυ ρευστο..λιγο αλατι λιγη ζαχαρη..αφησε το μιγμα κανα μισαωρο και στη συνεχεια βουτηξε μεσα τα καλαμαρακια ενα ενα πριν τα ριξεις στο τηγανι..δε χρειαζεται μεγαλη ποσοτητα απο κουρκουτι γιατι δε θα ψηθουν καλα.. ριξτα σε καυτο λαδι..μολις αρχισει να παιρνει χρωμα χαμηλωσε λιγο τη φωτια και αφησε τα να ψηθουν κανα 5λεπτο..δε θελουν πολυ ωρα... Διαβάστε περισσότερα...
καλαμαρακια με κουρκουτι για τηγανισμα
Απάντηση:
αλευρι, αλατι, μπυρα Διαβάστε περισσότερα...
Στη σημερινή εκπομπή του μεγα προσφέρθηκαν μπισκότα κουκις στο πάνελ, από τον Ακη Πετρετζίκη. Θα ήθελα σας παρακαλώ αυτή τη συνταγή
Απάντηση:
135γρ βουτυρο, 135γρ φυστικοβουτυρο, 90γρ ζαχαρη, 90γρ μαυρη ζαχαρη, 1αυγο 2γρ αλάτι 180γρ αλεύρι 3γρ μπέικεν πάουντερ, ψυνουμε 170c για 6-7 λεπτά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
συνταγη για γυρο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1/2 κιλό μπακαλιάρο παστό 3/4 της κούπας λάδι 4 πιπεριές ψιλοκομμένες (κόκκινες και πράσινες) 7 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα Ανηθο ψιλοκομμένο 1/2 φλιτζανάκι του καφέ άσπρο κρασί 250 γραμμάρια τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι 150 γραμμάρια γκούντα ή έμενταλ τριμμένο Μερικές σταγόνες ταμπάσκο σως 300 γραμμάρια ζυμάρι ψωμιού Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μια κουταλιά της σούπας Flora Soft με βούτυρο, την γεμίζουμε με νερό, αλατίζουμε καλά και βράζουμε τα μακαρόνια μας τόσο ώστε να κρατάνε. Σε μια χύτρα ταχύτητας ρίχνουμε το υπόλοιπο Flora Soft με βούτυρο, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και όταν μαραθεί προσθέτουμε το μοσχάρι, αφού το έχουμε κόψει σε κομμάτια. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ντοματάκι, καρυκεύουμε με το μπαχάρι και το αλατοπίπερο, περιλούζουμε τα υλικά μας με ένα ποτήρι νερό και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά. ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μερίδες συνταγής: 2Συστατικά:160 γρ. τεμαχισμένο ψημένο ή βρασμένο στήθος κοτόπουλου4 κούπες πράσινα λαχανικά½ ψιλοκομμένο κρεμμύδι1 μικρό μήλο ψιλοκομμένο χωρίς τη φλούδα¼ κούπας σταφίδες1/3 κούπας πράσινο σταφύλι¼ κούπας καρύδια ψιλοκομμένα1 κουταλιά σούπας μπαλσάμικοΛίγο αλάτι½ κουταλιά γλυκού σκόνη κάρρυ¼ κουταλιάς γλυκού μαύρο πιπέρι τριμμένο Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:Μερίδα: ½ συνταγήΘερμίδες: 280 kcalΠρωτεΐνη: 15 γρ.Υδατάνθρακες: 11 γρ.Λίπος: 20 γρ.Φυτικές Ίνες: 2 γρ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πέστροφα στο κάρβουνο, στον ατμό, πλακί και άλλα - http://www.syntagh.gr Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά: - 200 γραμμάρια spread τυριού - 1 φύλλο ζύμης κουρού - ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος - 200 γραμμάρια λευκό τυρί τριμμένο - 6 μεγάλα ξερά κρεμμύδια - 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι - 4 αυγά - λίγο βούτυρο για να αλείψουμε τη φόρμα της τάρτας - λίγο αλεύρι για να πασπαλίσουμε τη φόρμα της τάρτας - ελαιόλαδο - αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και ρυθμίζουμε τη φωτιά στο δυνατό. Μόλις ζεσταθεί, ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αγόρασε αλεύρι για όλες τις χρήσεις, έχει πάνω οδηγίες για ΄το ζυμάρι της πίτσας Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μια επιτυχημενη συνταγη¨ 4 κουπες γαλα μιση κουπα ρυζι αλατι μια πρεζα μιση κουπα ζαχαρη 1 βανιλια 3 κουταλιε σουπας κορν φλαουερ.βραζουμε το ρυζι με 2 κουπες νερο να χυλωσει καλα.ζεσταινουμε γαλα με ζαχαρη να λιωσει.κραταμε απ το μιγμα μιση κουπα γαλα κ διαλυουμε το κορν φλαουερ.τα αναμειγνυουμε ολα μαζι κ τα αφηνουμε να γινουν ενας πειχτος κ απαλος χειλος.βαζουμε σε μπολακια ριχνουμε κανελα κ βαζουμε στο ψυγειο να κρυωσει... καλη επιτυχια κ καλη ορεξη!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
ανάλογα με την κρέμα γάλακτος πόσα λιπαρά είναι;να προσέχεις στα συστατικά να μην έχει υδρογονωμένα λιπαρά και πόσες θερμίδες-λιπαρά έχει.η μπεσαμέλ ανάλογα τι βάζεις μέσα βούτυρο-λάδι γενικά νομίζω ότι έχει λιγότερες θερμίδες.ερώτηση την μπεσαμέλ εκτός απο το παστίτσιο που άλλου την χρησιμοποιείς; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δοκίμασε αυτή την συνταγή... :) http://www.enter2life.gr/index.php? option=com_content&view=article&id=5024:2011-06- 07-13-32-57&catid=138:2011-05-19-22-56- 43&Itemid=205 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά 1 κιλό φακές 2 μέτρια κρεμμύδια 4 σκελίδες σκόρδο 3 φύλλα δάφνη 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπολτέ 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο Αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Ξεπλένουμε τις φακές και τις βράζουμε σε κρύο νερό εξαρχής. Μόλις πάρει μια βράση, χύνουμε το νερό και το αντικαθιστούμε με καθαρό ζεστό νερό. Αφού βράσουν οι φακές, τις σουρώνουμε. Στην ίδια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι. Μετά ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
3,5 λίτρα φρέσκο γάλα πλήρες (πρόβειο, κατσικίσιο ή αγελαδινό) 1 σταγόνα υγρή τυροπιτιά διαλυμένη σε 5 κ.σ. κρύο νερό 1 κ.γ. γιαούρτι πρόβειο (από κεσεδάκι με πέτσα) Ζεσταίνετε το γάλα στους 35 βαθμούς (αν δεν είναι παστεριωμένο το ζεσταίνετε στους 80 και το αφήνετε να κρυώσει ως τους 35). Ρίχνετε το γιαούρτι και ανακατεύετε πολύ καλά να διαλυθεί. Ρίχνετε μέσα στο γάλα 2 κουταλιές από το διάλυμα της τυροπιτιάς και ανακατεύετε πολύ καλά. Αφήνετε την κατσαρό... Διαβάστε περισσότερα...
ή γενικα καποια φαγητα ?? :)
Απάντηση:
Ναι αυτο αληθευει =Ρ Απο τι εχω ακουσει εχει πολλες ορμονες ετσι μ ειχαν πει xD Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για τη ζύμη και την πρώτη φάση ψησίματος Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ μέσα στον κάδο του μίξερ. Παράλληλα σε ένα σκεύος ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το Flora Soft με βούτυρο και τα φέρνουμε σε χλιαρή θερμοκρασία. Στη συνέχεια, με το ειδικό εργαλείο του μίξερ μας, «τον γάντζο», ξεκινάμε το ζύμωμα προσθέτοντας τα αυγά μέσα στον κάδο του μίξερ με το αλεύρι, σε χαμηλή ταχύτητα αρχικά και στη συνέχεια δυναμώνουμε την ταχύτητα και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε για 3-4 λ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συστατικά 1 φλυτζανι τραχανα 4 φλυτζανια νερο αλατι πιπερι βουτυρο ή λαδι τυρι (αναλογα με τις προτιμισεις μας, ταιριαζουν ολα τα τυρια) Οδηγίες 1.Ριχνουμε το νερο στην κατσαρολα και αμεσως, ενω το νερο ειναι κρυο, ριχνουμε και τον τραχανα! 2.Ανακατευουμε καλα σε μετρια σκαλα προσθετουμε το αλατι, το πιπερι και το βουτυρο και βραζουμε για 10 με 15 λεπτα ανακατευοντας συνεχως! 3.Τελος μολις ειναι ετοιμο ριχνουμε και το τυρακι μας και ειναι ετοιμο να καταναλωθει! Λίγα μυστ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά συνταγής (Για 4 άτομα) ½ κιλό φασόλια 3 καρότα 3 κλαδάκια σέλινου 1 κρεμμύδι ½ κουταλιά της σούπας αλάτι 1/3 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι ½ νεροπότηρο ελαιόλαδο 1 και ½ ντομάτα (ή μια κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας) Εκτέλεση Καθαρίζουμε τα φασόλια προσεκτικά από τυχόν ξένα σώματα ή χαλασμένα- σπασμένα φασόλια. Τα τοποθετούμε σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό, και τα αφήνουμε όλο το βράδυ να μουλιάσουν. Το πρωί, αδειάζουμε το νερό και ξεπλένουμε τα φασόλια με φρέσκο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά και μυρωδικά μας εκτός από τις πατάτες και τα κόβουμε σύμφωνα με τις οδηγίες. Γεμίζουμε μισή κατσαρόλα μέχρι τη μέση με νερό και τη βάζουμε σε δυνατή φωτιά να πάρει μία καλή βράση. Συγχρόνως καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε στο βραστό νερό με λίγο αλάτι για 10 λεπτά. Όταν βράσουν, τις κόβουμε σε φαρδιές φέτες χωρίς να τις σπάσουμε Αλείφουμε ένα ταψί με Flora Soft με βούτυρο και τοποθετούμε τη μία στρώση λαχανικών πάνω στην άλλη Πρώτα τις πατάτες, μετά τ... Διαβάστε περισσότερα...
χορτοσουπα βελουτε
Απάντηση:
Συστατικά 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 πράσο 2 μεγάλες πατάτες 1 γλυκιά κόκκινη πιπεριά 1 πράσινη πιπεριά 1 κονσέρβα ψιλοκομμένα μανιτάρια ή φρέσκα σε ανάλογη ποσότητα 2 καρότα σέλινο (όσο θέλουμε) 1 κ. σ. μουστάρδα 1 κ. σ. πελτέ ή μια μεγάλη τομάτα ψιλοκομμένη, ή ανάλογη ποσότητα έτοιμο ψιλοκ. τοματάκι μαύρο πιπέρι, ολόκληρο κόκκινο πιπέρι, αλεσμένο 2 κύβους με γεύση μοσχάρι λάδι βούτυρο χυμό ενός μεσαίου λεμονιού Σερβίρει4 άτομα Οδηγίες 1.Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μα... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 144 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.