Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: απο μεσα Νοεμβρη μεχρι μεσα Απριλιου!
Απάντηση: απο βαρκα με καθετή ή παραγαδι και δολωμα καραβιδακι, γαριδα, καλαμαρι, φαραω, αμερικανικο, ακροβατη κ.α χτυπα σχεδον σε ολα τα δολωματα....
Απάντηση: Η κολπάδα είναι ένα εύχρηστο αλιευτικό εργαλείο, που καλό είναι να υπάρχει μόνιμα στο σκάφος μας για χρήση ανά πάσα στιγμή. Για να το κατ...
Απάντηση: Σε ποιο μέρος.
Απάντηση: Kατα περιοδους τρεχουν καποια προγραμματα, για νεους επαγγελματιες,μπες στο site του ΟΑΕΔ προκειμενου να πληροφορηθεις καλυτερα.
Απάντηση: το πρωι καπου στις 5:30π.μ μεχρι οτι ωρα θες εσυ αλλα υπαρχει και ο καιρος τους που ειναι μετα των Αυγουστο
Απάντηση: με ζαργανα!!! ή ματασινα αν θελεις να την πιασεις για δολωμα χωρις να την πληγωσεις!
Απάντηση: με καταβυθιστη (downriger) ή με μολυβια συρτης ανα 3-5μ αναλογα το μηκος της πετονιας που αφηνεις πισω και αναλογα με την ταχυτητα που σε...
Απάντηση: ντιζα ή πολυπλεξιδικο νημα με 2 αγκιστρια Νο1 και ζωντανο δολωμα!
Απάντηση: απο το νευρο που εχει
 

Πως ειναι και σε τι νερα βρισκοuμε γοuλιανους

σιλουροειδες! ανοικει στην οικογενεια των γατοψαρων κωνικου σχηματος με μεγαλο πεπλατημενο κεφαλι και μεγαλο στομα που διαθετει 3 σειρες απο μικρα αλλα πολυ κοφτερα δοντια. το σωμα του ομαλα ελειπτικο μεχρι την ουρα (στενευει), χρωματος σκουρο πρασινοστη ραχη που οσο μεγαλωνει γινεται μαυρο, ασπρη κοιλια και γκριζες κυλιδες στο πλάι. το συνανταμε σε βαθια ποταμια και στις περισοτερες λιμνες της ελλαδας. το κρεας του λευκο, χωρις πολα κοκκαλα σε αντιθεση με τα υπολοιπα ψαρια του γλυκου νερου. πολ

υ νοστημο, γιαυτο και κυνηγιεται φανατικα απο πολους ψαραδες. το βαρος του μπωρει να ξεπερασει τα 100 κιλα!!! υπαρχει ομως μια ιδιετεροτητα, οσο ποιο μεγαλο, τοσο ποιο ανοστο αν καταναλωθει φρεσκο. τα μεγαλα του ειδους τα κοβουμε φετες και τις τοποθετουμε ανοιχτα (οχι σε σακουλα) στον καταψυκτη, για 15 μερες. μετα μπωρουμε να το μαγειρεψουμε, στο φουρνο, στη σχαρα ή στο τηγανι. γευστικα ειναι ιδιο με τον ξιφια!!!!

Σχόλια απάντησης

απάντησε ο miltos10

γραψε τη λεξη γουλιανος στο google για να δεις εικονες και βιντεο απο το ψαρεμα του!!!
σχολίασε ο miltos10  - 2011-09-06 23:42:38
Σχετικές ερωτήσεις
Για τα εποχιακα ψαρια καλυτερα ρωτα σε υχθιοπωλειο!Οσο για το δολωμα,δεν ειναι απαραιτητο να αγορασεις.Μπορεις να βαζεις λιγο ψωμακι,η κα...
Στην θαλασσα σε αλμυρο νερο αλλα πρεπει να υπαρχουν βραχια!!!
Πρεσπες!
Η πέρκα, αν και βρίσκεται και σε νερά όχι πολύ διαυγή, γενικά προτιμά, τα καθαρά και διαφανή, με βυθό από βότσαλα, βράχια, φύκια ή ανάμι...
Οι Γουλιανοί είναι ψάρια που ανήκουν στην οικογένεια των σιλουριδών, οστεώδη, που χαρακτηρίζονται από το γυμνό και γλοιώδες δέρμα, με...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Ψάρεμα

Απάντηση:
Για τα εποχιακα ψαρια καλυτερα ρωτα σε υχθιοπωλειο!Οσο για το δολωμα,δεν ειναι απαραιτητο να αγορασεις.Μπορεις να βαζεις λιγο ψωμακι,η και ενα κοκο καλαμποκιου(βραστου αν θυμαμαι καλα) και μια χαρα ειναι το δολωμα.Βεβαια εξαρταται και απο το τι ψαρι θελεις να πιασεις. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στην θαλασσα σε αλμυρο νερο αλλα πρεπει να υπαρχουν βραχια!!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Η πέρκα, αν και βρίσκεται και σε νερά όχι πολύ διαυγή, γενικά προτιμά, τα καθαρά και διαφανή, με βυθό από βότσαλα, βράχια, φύκια ή ανάμικτα. Πιο σπάνια βρίσκεται σε βυθό από χώμα ή σκεπασμένο με βούρκο. Οι πιο μεγάλες πέρκες προτιμούν βραχώδεις βυθούς. Διαβάστε περισσότερα...
Πως είναι και σε τι νερά βρίσκουμε Γουλιανούς;
Απάντηση:
Οι Γουλιανοί είναι ψάρια που ανήκουν στην οικογένεια των σιλουριδών, οστεώδη, που χαρακτηρίζονται από το γυμνό και γλοιώδες δέρμα, με πρασινωπή ή μαύρη ράχη και ανοιχτόχρωμη κοιλιά, το χοντρό κεφάλι, το στόμα εφοδιασμένο με τρία ζεύγη μουστάκια από τα οποία αυτά στο επάνω χείλος είναι πολύ μακριά, και τα πυκνά και αγκιστρωτά δόντια. Ο Γουλιανός γεννάει τα αυγά του μετά το τέλος της άνοιξης, όταν η θερμοκρασία του νερού υπερβεί τους 18οC, στα ρηχά νερά της λίμνης και σε περιοχές με πλούσ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
απο μεσα Νοεμβρη μεχρι μεσα Απριλιου! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
απο βαρκα με καθετή ή παραγαδι και δολωμα καραβιδακι, γαριδα, καλαμαρι, φαραω, αμερικανικο, ακροβατη κ.α χτυπα σχεδον σε ολα τα δολωματα. απο την ακτη με καλαμι surf casting κατα προτιμηση γιατι οι βολες πρεπει να ξεπερνουν τα 100 μ αποσταση. τα λιθρινια πρωτιμουν τα βαθια δεν γυαλωνουν οπως αλλα ψαρια. δολωματα θα επιλεξεις σκληρα για να αντεχουν τους δυνατους εξακοντισμους οπως μονοδωλι, φαραω, αμερικανικο και μανα!!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η κολπάδα είναι ένα εύχρηστο αλιευτικό εργαλείο, που καλό είναι να υπάρχει μόνιμα στο σκάφος μας για χρήση ανά πάσα στιγμή. Για να το κατασκευάσουμε χρειαζόμαστε τα εξής υλικά: 1. Ένα κομμάτι αλυσίδα 40 πόντους που καλύτερα να είναι ανοξείδωτη, κάνει όμως και η γαλβανιζέ. 2. Ένα μέτρο πετονιά 80 χιλιοστών 3. Μία στριφταροπαραμάνα βαρέως τύπου 4. Πετονιά 100 χιλιοστών 5. Μια καρούλα. Τυλίγουμε την πετονιά των 100 χιλιοστών στην καρούλα που θα πρέπει να έχει μήκος λίγο παραπάνω από το βάθος που... Διαβάστε περισσότερα...
Καποιοι καλοι ψαρότοποι για ψάρεμα;
Απάντηση:
Σε ποιο μέρος. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Kατα περιοδους τρεχουν καποια προγραμματα, για νεους επαγγελματιες,μπες στο site του ΟΑΕΔ προκειμενου να πληροφορηθεις καλυτερα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
το πρωι καπου στις 5:30π.μ μεχρι οτι ωρα θες εσυ αλλα υπαρχει και ο καιρος τους που ειναι μετα των Αυγουστο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
με ζαργανα!!! ή ματασινα αν θελεις να την πιασεις για δολωμα χωρις να την πληγωσεις! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
με καταβυθιστη (downriger) ή με μολυβια συρτης ανα 3-5μ αναλογα το μηκος της πετονιας που αφηνεις πισω και αναλογα με την ταχυτητα που σερνεις! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ντιζα ή πολυπλεξιδικο νημα με 2 αγκιστρια Νο1 και ζωντανο δολωμα! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
απο το νευρο που εχει Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τα ρηχα αυτη την εποχη προσφερουν απιστευτες συγκινησεις! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δολωνεις απο την ουρα προς το κεφαλικαι η γαριδα θα κυρτωσει και θα παρει το σχημα του αγκιστριου Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αυτο που κραταει ο τοπος που ψαρευεις! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
απο 1 ιουλιου... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ψαροδολια,ζοντανι γαριδα.ψεφτικα σιλικονουχα ψαρακια.. Διαβάστε περισσότερα...
πως μπορω να συντηρισω ζυμη.
Απάντηση:
Αν την θες για ψάρεμα μονο στην κατάψυξη εκει την βάζω και,εγω οταν ψαρεύω Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αιωνια απορια φιλε μου.εγω παω ισα ισα για να μου φυγει η τρελα στο κουλε.αν βρεις τιποτα καλητερο ριξε μια ενημερωση και απο εω. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Παραγάδι: Παίρνουν ένα σπάγκο μεγάλο και κάθε τέσσερις οργιές, βάζουν και από ένα αγκίστρι. Δολώνουν μετά σουπιές ή καλαμάρια ή γόπες ή γαρίδες και, αφού βάλουν στην άκρη του σπάγκου ένα κολοκύθι, για να πλέει και βαρίδια για να πάνε τ΄ αγκίστρια στο βυθό, το αρμενίζουν στη θάλασσα. Πιάνουν διάφορα ψάρια, ιδιαίτερα λιθρίνια, τσιπούρες, σαργούς, κλπ. Διαβάστε περισσότερα...
δολωματα
Απάντηση:
ΜΕ ΚΟΛΠΑΔΑ Η ΜΠΑΚΑΡΟΛΑ ΟΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το Ψάρεμα του Χταποδιού Το χταπόδι είναι ένα είδος που υπάρχει εν αφθονία στις Ελληνικές θάλασσες. Ψαρεύεται με πολλούς τρόπους. Εδώ θα εξετάσουμε τον τρόπο ψαρέματός του από βάρκα. Ο τρόπος αυτός μας επιτρέπει να ψάξουμε σε βαθύτερα νερά, εκεί όπου δεν μπορούν να φτάσουν οι ψαροτουφεκάδες εύκολα. Το ψάρεμα αυτό λέγεται ψάρεμα με μπρακαρόλα. Η μπρακαρόλα είναι το εργαλείο με το οποίο μπορούμε να πιάσουμε εύκολα χταπόδια από βάρκα. Είναι ιδιαίτερα παραγωγικό. Φανταστείτε ότι πολλές φορές έχω π... Διαβάστε περισσότερα...
ΔΩΛΟΜΑ ΓΙΑ ΣΑΡΓΟΥΣ
Απάντηση:
ακροβατη, αμερικανικο, φαραω. στα δωδεκανησα τους ψαρευουμε με φιλετο κοτοπουλο!!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
σε παραμαλο με 2 αγκιστρια (το 2ο να κινητε με δυσκολια) περναμε το πρωτο αγκιστρι (σταθερο) στην κατω γναθο και το βγαζουμε απο το στομα και το δευτερο (κινητο αναλογα με το μηκος του δολωματος για να μην αλαζεις αρματωσια καθε φορα που αλαζεις δολωμα) ακριβως πισω απο το ουριαιο πτεριγιο χωρις να πειραξεις κοκκαλο! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
γαυρος,σαρδελα, και με συρτη αφρου κουταλακι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
σαρδελα πολτοποιημενη με φριγανια και λιγο νελο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ρώτησε τους 140 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: