Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: πως μαγειρεβοντε η σουπιεσ σπανακη?
Απάντηση: υλικά για 4-5 άτομα. παίρνω 3-4 ματσάκια σπανάκι τα κόβω οχι σε πολύ μικρά κομματια μέσα στη λεκάνη βράζω αρκετο νερό για να τα καλύψει ...
Απάντηση: συνταγές μαγειρικής - κουνουπίδι κοκκινιστό - http:// www.sidages.gr/%CF% 83%CF%85%CE%BD%CF% 84%CE%B1%CE%B3%CE% AD%CF%82-%CE%BC%CE% B1%CE%B3%C...
Απάντηση: 6 αυγά - 150 γρ. σπανάκι το οποίο το έχουμε ζεματίσει - 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο - άνηθο ψιλοκομμένο - 1 κούπα τυριά τριμμένα -...
Απάντηση: με σεσκουλα
Απάντηση: http:// www.mageirikesdiadro mes.gr/recipes/ spanakopita-ths- sofoylelas.html http:// www.mageirikesdiadro mes.gr/recipes/ spanakopita-eykolh- m...
Απάντηση: Υλικά για τη βάση Μίγμα για Βάση Πίτσας ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ: 500 γρ. (1/2 πακέτο) Νερό (χλιαρό): 290 γρ. (1 & 1/5 φλιτζανιού) Ελαιόλαδο: 35 γ...
Απάντηση: Βάζουμε λίγο Flora Soft με βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε τα καρότα και τον αρακά. Αλατοπιπερώνο...
Απάντηση: Σε φαρδύ τηγάνι με πυρίμαχη λαβή ρίχνουμε τις βραστές πατάτες και τις σοτάρουμε με το Flora Soft μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια προσ...
Απάντηση: καθαριζουμε τα σκορδα αφηνουμε το βολβο με περιπου δεκα εκατοστα με το μισκο βαζουμε σε μια καττσαρολα νερο αλατι και ξυδι το αφηνουμε να...
 

πως διατηρω σπανακι στην καταψυξη?

το φρέσκο σπανακι αφού το πλύνεις καλά το ρίχνεις σε μια κατσαρόλα όπου το νερό κοχλάζει για 2-3λεπτά . Με μια τρυπητή κουτάλα το βγάζεις και το ρίχνεις σε λεκάνη με κρύο νερό μέχρι να κρυώσει.Το στραγγίζεις σε τρυπητό και το βάζεις σε σακουλάκια κατάψυξης και τα βάζεις στην κατάψυξη. Όταν θα το μαγειρέψεις θα το ρίξεις κατευθείαν στην κατσαρόλα παγωμένο.
Σχετικές ερωτήσεις
το ζματασ εοσ οτου μαραθι το στρανγηζισ και το καταψηχισ....
Υλικά (4 μερίδες) : 1 κιλό σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο (ή και κατεψυγμένο) 120 γρ κρεμμύδια ξεφλουδισμένα 4 κουταλιές λάδι ελι...
Υλικά (4 μερίδες) : 1 κιλό σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο ( ή και κατεψυγμένο) 150 γρ κρεμμύδια ξεφλουδισμένα 125 κ.εκ. νερό 30...
νοστιμοτατη σαλατα! αφου κρυωσει το βρασμενο σπανακι, το βαζεις στο ψυγειο λιγακι να δροσισει, βγαζεις την ποσοτητα που θες να φας, λαδακ...
Υλικα: 1 κιλο σπανακι ψιλοκομενο 800γρ φετα σκληρη πικαντικη κομενη σε μικρα κυβακια 2-3 ριζες απο πρασο ψιλοκομενες 4-5 κρεμυδακια φ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Συνταγές / Μαγειρική

Απάντηση:
το ζματασ εοσ οτου μαραθι το στρανγηζισ και το καταψηχισ.... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά (4 μερίδες) : 1 κιλό σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο (ή και κατεψυγμένο) 120 γρ κρεμμύδια ξεφλουδισμένα 4 κουταλιές λάδι ελιάς ή ασπρισμένο βούτυρο (ghee) 1/2-1 φρέσκια πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (βάζω 2-3) 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ 1 κουταλάκι αλάτι περίπου 1/2 κουταλάκι ζάχαρη (ή 1 κουταλάκι σκούρα ζάχαρη) 125 ml νερό 1/2-1 κουταλάκι γκαράμ μασάλα (από ασιατικό εστιατόριο) Εκτέλεση: 1. Κόβουμε το σπανάκι σε λωρίδες του 1 εκ. και ψιλοκόβ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά (4 μερίδες) : 1 κιλό σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο ( ή και κατεψυγμένο) 150 γρ κρεμμύδια ξεφλουδισμένα 125 κ.εκ. νερό 30-50 γρ. άνηθο ψιλοκομμένο 5 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.γ. αλάτι Εκτέλεση: Κόβεις το σπανάκι σε λωρίδες το 1 εκ και ψιλοκόβεις τοκρεμμύδι. Ζεσταίνεις το λάδι μέσα σε αρκετά μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί βάζεις το κρεμμύδι και το τηγανίζεις ανακατεύοντας για τρία λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτεις το σπανάκι, τον άνηθο, το αλάτι και μαγειρεύει... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
νοστιμοτατη σαλατα! αφου κρυωσει το βρασμενο σπανακι, το βαζεις στο ψυγειο λιγακι να δροσισει, βγαζεις την ποσοτητα που θες να φας, λαδακι, ξυδακι και καλη ορεξη!!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικα: 1 κιλο σπανακι ψιλοκομενο 800γρ φετα σκληρη πικαντικη κομενη σε μικρα κυβακια 2-3 ριζες απο πρασο ψιλοκομενες 4-5 κρεμυδακια φρεσκα ψιλοκομενα 1 κουτι φυλο κρουστας ετοιμο για αλμυρες πιτες 1 αυγο αλατι μια κουταλια τησ σουπας λιγο πιπερι 1 σφηνακι ελαιολαδο 2-3 κ της σουπας αλευρι Εκτελεση: Σε ενα μπωλ βαζουμε το σπανακι, το πρασο, τα κρεμυδια, τη φετα, το αυγο, το αλατι το πιπερι, το λαδι και τα ανακατευουμε καλα. Υστερα βαζουμε και το αλευρι για να επορροφησει τα υγ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
πως μαγειρεβοντε η σουπιεσ σπανακη? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
υλικά για 4-5 άτομα. παίρνω 3-4 ματσάκια σπανάκι τα κόβω οχι σε πολύ μικρά κομματια μέσα στη λεκάνη βράζω αρκετο νερό για να τα καλύψει και το ρίχνω στη λεκάνη. με μια σπάτουλα βυθίζω το σπανακι στο νερό να μαλακώσει για λίγα λεπτά.μετα σε μια αρκετά μεγάλη κατσαρόλα βαζω λίγο λάδι και αφού αφαιρέσω το νερό από το σπανάκι το βάζω να τηγανιστεί μέχρι να μαλακώσει.ήδη όμως έχω τρίψει 3 μεγάλες κόκκινες ντομάτες και βάζω και λιγο pumaro και το βάζω μέσα στο σπανάκι.μετά αφού πάρουν μια βράση ρί... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
συνταγές μαγειρικής - κουνουπίδι κοκκινιστό - http://www.sidages.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE% B1%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE% B9%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82/%CE%B5%CE%BB%CE% BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%BF%CF% 85%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CE%B1/%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE% BD%CE%BF%CF%85%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%B9-%CE%BA%CE% BF%CE%BA%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CF% 8C Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
6 αυγά - 150 γρ. σπανάκι το οποίο το έχουμε ζεματίσει - 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο - άνηθο ψιλοκομμένο - 1 κούπα τυριά τριμμένα - 200 γρ. βούτυρο - Αλάτι - Πιπέρι Εκτέλεση - Καθαρίζουμε, ζεματάμε, στραγγίζουμε καλά και ψιλοκόβουμε το σπανάκι. - Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1/2 κούπα βούτυρο και σοτάρουμε το σπανάκι. - Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και μόλις κλείσουμε το μάτι προσθέτουμε το τριμμένο τυρί. - Βάζουμε τα υλικά στην μισή επιφάνεια της ομελέτας και διπλώ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
http://www.mageirikesdiadromes.gr/recipes/ spanakopita-ths-sofoylelas.html http://www.mageirikesdiadromes.gr/recipes/ spanakopita-eykolh-me-xynomyzhthra.html http://www.mageirikesdiadromes.gr/recipes/ spanakotyropita-h-klasikh.html Και εδώ κατηγορία για πίτες γενικά http://www.mageirikesdiadromes.gr/recipes/ category/pites.html Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά για τη βάση Μίγμα για Βάση Πίτσας ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ: 500 γρ. (1/2 πακέτο) Νερό (χλιαρό): 290 γρ. (1 & 1/5 φλιτζανιού) Ελαιόλαδο: 35 γρ. (2 & 1/2 κουταλιές) Υλικά για το γαρνίρισμα Κρεμμύδια: 500 γρ. Μπέικον: 200 γρ. Κρέμα Γάλακτος: 200 γρ. Ελαιόλαδο: 50 γρ. Αυγά: 2 Αλάτι: 1 πρέζα Πιπέρι: 1 πρέζα Θυμάρι: λίγο Ρίγανη: λίγη Εκτέλεση Ετοιμάζουμε το ζυμάρι της πίτσας ζυμώνοντας όλα τα υλικά μαζί και αφήνοντας το για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βάζουμε λίγο Flora Soft με βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε τα καρότα και τον αρακά. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για μερικά λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, χωρίς να βράσουν. Τις στραγγίσουμε. Αλείφουμε με λίγο Flora Soft με βούτυρο ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε φαρδύ τηγάνι με πυρίμαχη λαβή ρίχνουμε τις βραστές πατάτες και τις σοτάρουμε με το Flora Soft μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το καπνιστό χοιρινό, την ψιλοκομμένη τομάτα και τον μαϊντανό, καρυκεύουμε με αλατοπίπερο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία για 2-3 λεπτά ακόμα. Περιχύνουμε τα σοταρισμένα υλικά μας με τα χτυπημένα αυγά και το τριμμένο τυρί, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να ψηθεί ελαφρά ο πάτος της Fritata μας. Στη συνέχεια αποσ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
καθαριζουμε τα σκορδα αφηνουμε το βολβο με περιπου δεκα εκατοστα με το μισκο βαζουμε σε μια καττσαρολα νερο αλατι και ξυδι το αφηνουμε να βρασει και δοκιμαζουμε τι γευσι του ποσο ξυνο ειναι βαζουμε τα σκορδα να βρασουν οχι πολυ στη συνεχεια τα βγαζουμε να κρυο σουν τα βαζουμε σε βαζο και επανω βαζουμε λιγο λαδι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά για 4 μερίδες: 250 γραμμάρια γίγαντες-ελέφαντες Πρεσπών 2 αβγά 2 φλιτζάνια γαλέτα 1 χούφτα φρέσκο θυμάρι από 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο και πάπρικα λάδι για τηγάνισμα αλάτι 1 λεμόνι Εκτέλεση: Μουσκεύετε τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη ημέρα τους βράζετε σε νερό χωρίς αλάτι για 1 ώρα. Οταν μαλακώσουν, τους κατεβάζετε από τη φωτιά και τους στραγγίζετε. Αφήνετε να κρυώσουν πριν τους πανάρετε. Χτυπάτε τα αβγά με το θυμά... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Βάζουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τις ντοματες να σωταριστούν, για λίγο, με το λάδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις μπανάνες , το κάρυ, το αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρώς. Κτυπάμε επαρκώς τα αυγά και περιχύνουμε το μείγμα που έχουμε ήδη φτιάξει.Αφήνουμε να τηγανιστεί η ομελέττα έως ότου ροδίσει. Υλικά : 6 αυγά 2 μπανάνες σε ροδέλλες 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 φλιτζάνια ντομάτες σε κυβάκια 2 πράσινες πιπεριές σε ροδέλες 4 κουτάλια λάδι 1 κουταλάκι τρίμμέν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά συνταγής (Για 4 άτομα) ½ κιλό φασόλια 3 καρότα 3 κλαδάκια σέλινου 1 κρεμμύδι ½ κουταλιά της σούπας αλάτι 1/3 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι ½ νεροπότηρο ελαιόλαδο 1 και ½ ντομάτα (ή μια κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας) Εκτέλεση Καθαρίζουμε τα φασόλια προσεκτικά από τυχόν ξένα σώματα ή χαλασμένα- σπασμένα φασόλια. Τα τοποθετούμε σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό, και τα αφήνουμε όλο το βράδυ να μουλιάσουν. Το πρωί, αδειάζουμε το νερό και ξεπλένουμε τα φασόλια με φρέσκο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ το Flora με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για λίγο να λιώσει καλά η ζάχαρη. Προσθέτουμε τους κρόκους και το γάλα και τα χτυπάμε ξανά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα του φρούτου, εάν βάλουμε. Ανακατεύουμε με τα χέρια ή με τον γάντζο του μίξερ, μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά και να πετύχουμε μια μαλακή αλλά εύπλαστη ζύμη. Σκεπάζουμε τη ζύμη με καθαρή πετσέτα κουζίνας κα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Απάντηση:
Απάντηση:
Νόστιμη συνταγή για λαγάνα - http://www.sidages.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE% B1%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE% B9%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82/%CE%B5%CE%BB%CE% BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%BF%CF% 85%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CE%B1/%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE% AC%CE%BD%CE%B1 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Πλένουμε τις καραβίδες και χωρίζουμε τα κεφάλια από το σώμα. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα 4 κουταλιές σούπας Flora Soft με βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο για 2-3 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τα κεφάλια των καραβίδων, αλάτι, πιπέρι, μία κουταλιά αλεύρι και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε το μισό κονιάκ και ανάβουμε με προσοχή φωτιά, να φλαμπαριστούν. Προσθέτουμε την τομάτα, λίγο νερό και βράζουμε για 15 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, περνάμε τη σάλτσα από λεπτή σήτα, πιέ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Διαλύουμε τους κύβους Knorr βοδινό σε 1½ λίτρο ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Τον κρατάμε στην άκρη για λίγο. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τον μαϊντανό. Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τα μανιτάρια (εξαρτάται από το μέγεθος του μανιταριού). Σοτάρουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο και τη μισή ποσότητα από το Flora σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά Προσθέτουμε το ρύζι και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Αφήνουμε να μαγειρευτεί προσθέτ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ειναι ο ελαφρα συμπηκνωμενος χυμος τοματας. Απλα η μαρκα ειναι Pumaro Υπαρχει σε αλλες ονομασιες , και μαρκες βεβαια Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://sintagoulis.gr/orektika/ntomates-toyrsi Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
σαλτσες για μακαρονια και πως τις παρασκευαζουμε ή ετοιμες σαλτσες οπως η pesto τι γευση και τι υλικα εχουνε?
Απάντηση:
σε μια κλασική κόκκινη ΄σλατσα μπορείς να βαλεις κομματάκια μήλου και τζίντζερ, αν θες μια γλυκειά κι ελαφρά πικάντικη σαλτσα. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 30 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: