Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Μια πολύ συχνή ερώτηση που δέχεται ένας διαιτολόγος από κάποιον που ξεκινάει μια δίαιτα είναι το από πού θα χαθούν πιο γρήγορα τα κιλά ή ...
Απάντηση: ποσες;;;;;
Απάντηση: Η εφηβική ηλικία κατέχει μία σημαντική θέση προβληματισμού στις μέρες μας. Χαρακτηρίζεται σαν μία φυσιολογική πορεία μετάβασης από την πα...
Απάντηση: Διανύουμε ένα πολύ δύσκολο χρονικό διάστημα όπου η νέα γρίπη μαζί με τις γνωστές ιώσεις του φθινοπώρου απειλούν την υγεία μας. Ένα υγιές ...
Απάντηση: εισαι 16 και 175 και 75 κιλα και θες να αδυνατησεις?τι θες να γινεις δηλαδη?κοκκαλο? μην τρελαθουμε εντελως αν θες να κρατηθεις και να το...
Απάντηση: Καλές διατροφικές πηγές βιταμινης β6 (πυριδοξινη) αποτελούν τα φασόλια σόγιας, το κρέας, το ψάρι, τα πουλερικά, η μπανάνα και τα δημητρια...
Απάντηση: το τζοκιν εινε το καλυτερο
Απάντηση: Αν θες να αδυνατήσεις καλύτερα να κανεις διαιτα και να μην πινεις τετοια παρασκευάσματα.
Απάντηση: Το σχολείο ξεκίνησε! Πάλι διάβασμα, τεστ, διαγωνίσματα. Το κουδούνι χτυπάει! Ήρθε η ώρα για διάλειμμα… Επιτέλους, παιχνίδι με την παρέα κ...
Απάντηση: Η 3η φάση ονομάζεται Pre-Maintenance ή προ-συντήρηση. Η 3η φάση δεν έχει συγκεκριμένη διάρκεια. Ανά εβδομάδα προσθέτουμε 10 γραμμάρια ...
 
Προσοχή: Οποιεσδήποτε πληροφορίες δεν προέρχονται από ειδικούς. Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθούν ως υπεύθυνες ιατρικές συμβουλές. Με την περιήγηση σας στο Ρώτησε! αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.

Ποια τροπφιμα εχουν κρεατινινη;

Σχετικές ερωτήσεις
Η ουρία και η κρεατινίνη είναι άχρηστα αζωτούχα παραπροϊόντα του μεταβολισμού, που παράγονται και αποβάλλονται από τον ανθρώπινο οργανισμ...
ΤΟ ΚΡΕΑς
μητερα η γιαγια η προγιαγια η θεια.Κάποια έχει η΄είχε το ίδιο θεματάκι.Με άλλα λόγια κληρονομικό χάρισμα.Ψάξε το λίγο κ θα δεις ότι έχω δ...
το καλυτερο ειναι να εχεις ενα καλο πρωινο και αν εχεις καποιο προβλημα μπορει να στο λυσει ενας διατροφολογος αλλα το πρωι πρεπει το γευ...
δε ξερω ποσες ακριβως παντως ξερω οτι ειναι απο τα πιο παχυντικα φρουτα..μαζι με την μπανανα
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Διατροφή / Δίαιτα

Απάντηση:
Η ουρία και η κρεατινίνη είναι άχρηστα αζωτούχα παραπροϊόντα του μεταβολισμού, που παράγονται και αποβάλλονται από τον ανθρώπινο οργανισμό σε καθημερινή βάση. Η καλή κάθαρση των αζωτούχων αυτών προϊόντων, προϋποθέτει καλή κυκλοφορία και επάρκεια αίματος και καλή λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος, το οποίο δρα ως απεκκριτικό φίλτρο των άχρηστων προϊόντων του μεταβολισμού. Ο ρυθμός του μεταβολισμού, η μυϊκή μάζα, η διατροφή, η πρόσληψη νερού και αλκοόλ, τα προσλαμβανόμενα φάρμακα, η θε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
μητερα η γιαγια η προγιαγια η θεια.Κάποια έχει η΄είχε το ίδιο θεματάκι.Με άλλα λόγια κληρονομικό χάρισμα.Ψάξε το λίγο κ θα δεις ότι έχω δίκιο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
το καλυτερο ειναι να εχεις ενα καλο πρωινο και αν εχεις καποιο προβλημα μπορει να στο λυσει ενας διατροφολογος αλλα το πρωι πρεπει το γευμα μας να ειναι πολυ καλο γεματο με βιταμινες κτλ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δε ξερω ποσες ακριβως παντως ξερω οτι ειναι απο τα πιο παχυντικα φρουτα..μαζι με την μπανανα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μια πολύ συχνή ερώτηση που δέχεται ένας διαιτολόγος από κάποιον που ξεκινάει μια δίαιτα είναι το από πού θα χαθούν πιο γρήγορα τα κιλά ή το αν θα φύγει πιο εύκολα η κοιλιά ή τα ψωμάκια. Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν έχει να κάνει με το είδος της διατροφής που ακολουθείται, αλλά με τις δυνατότητες και τις ιδιαιτερότητες του κάθε οργανισμού. Συνήθως το λίπος κινητοποιείται από εκεί που υπάρχει σε περίσσεια. Ωστόσο, το ενδοκοιλιακό λίπος, η «κοιλίτσα» δηλαδή, είναι όπως επιστημονικά λέμε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Η εφηβική ηλικία κατέχει μία σημαντική θέση προβληματισμού στις μέρες μας. Χαρακτηρίζεται σαν μία φυσιολογική πορεία μετάβασης από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση, δημιουργώντας μία αναστάτωση τόσο στην ατομική όσο και στην διαπροσωπική ζωή του εφήβου. Στην προσπάθεια να διευθετήσει νέες σχέσεις με τους γονείς του και με τους άλλους, αλλά και με τον ίδιο του τον εαυτό, το ίδιο του το σώμα, ο έφηβος υιοθετεί στάσεις ετερογενείς, αντιθετικές και συγκρουσιακές. Που η εξέλιξή τους θα χαράξει ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Διανύουμε ένα πολύ δύσκολο χρονικό διάστημα όπου η νέα γρίπη μαζί με τις γνωστές ιώσεις του φθινοπώρου απειλούν την υγεία μας. Ένα υγιές και δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα είναι αυτό που προστατεύει και θωρακίζει τον ανθρώπινο οργανισμό από τις ιικές απειλές. Ο σημαντικότερος παράγοντας που διαμορφώνει ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα είναι η υγιεινή διατροφή, όπως έχει καταδείξει πληθώρα επιστημονικών μελετών. Πώς επηρεάζεται όμως και αποδυναμώνεται το ανοσοποιητικό σύστημα από τη διατροφή ... Διαβάστε περισσότερα...
Πρωινό: Σταφιδόψωμο ή τοστ (κασέρι, γαλοπούλα) ή κουλούρι Θεσσαλονίκης. Μεσημεριανό: Ό,τι υπάρχει στο τραπέζι, όχι πολύ βαριά φαγητά, περίπου 3/4 του πιάτου. Βραδινό: Φρούτα ή γάλα με Φίτνες ή τοστ. Είμαι 16 χρονών, 1.75 ύψος και 70 κιλά. Θέλω να φτάσω τα 65. Το ξέρω ότι πρέπει να τρώω και ενδιάμεσα γεύματα απλά δεν προλαβαίνω επειδή έχω σχολείο και φροντιστήρια εκείνες τις ώρες... Δεν την έχω ξεκινήσει ακόμα και δεν ξέρω αν θα την αντέξω μέχρι να φτάσω τα κιλά που θέλω. Τι λέτε λοιπόν?
Απάντηση:
εισαι 16 και 175 και 75 κιλα και θες να αδυνατησεις?τι θες να γινεις δηλαδη?κοκκαλο? μην τρελαθουμε εντελως αν θες να κρατηθεις και να το κανεις καλα κανε γυμναστικη. αλλα εισαι 16 και εχεις 175 υψος. τι παραπανω θες δηλαδη? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καλές διατροφικές πηγές βιταμινης β6 (πυριδοξινη) αποτελούν τα φασόλια σόγιας, το κρέας, το ψάρι, τα πουλερικά, η μπανάνα και τα δημητριακά, που διατηρούν το φλοιό τους. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
το τζοκιν εινε το καλυτερο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν θες να αδυνατήσεις καλύτερα να κανεις διαιτα και να μην πινεις τετοια παρασκευάσματα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το σχολείο ξεκίνησε! Πάλι διάβασμα, τεστ, διαγωνίσματα. Το κουδούνι χτυπάει! Ήρθε η ώρα για διάλειμμα… Επιτέλους, παιχνίδι με την παρέα και κολατσιό. Τι τρώνε, όμως, τα παιδιά μας στο διάλειμμα; Είναι σωστές οι επιλογές τους; Τα κυλικεία στα σχολεία πληρούν τις προδιαγραφές για τη σωστή διατροφή των παιδιών; Οι περισσότερες μελέτες, έως σήμερα, δείχνουν ότι τα τρόφιμα που επιλέγουν τα παιδιά από το κυλικείο, τις περισσότερες φορές, είναι κακής ποιότητας και χαμηλής θρεπτικής αξίας. Είναι σημ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η 3η φάση ονομάζεται Pre-Maintenance ή προ-συντήρηση. Η 3η φάση δεν έχει συγκεκριμένη διάρκεια. Ανά εβδομάδα προσθέτουμε 10 γραμμάρια υδατανθράκων μέχρι το σημείο που χάνουμε λιγότερο από μισό κιλό την εβδομάδα. Στην φάση αυτή μπορούμε να τρώμε άφοβα κρέας, πουλερικά, ψάρι, αυγά, λίπη. Μπορούμε να αυξήσουμε τα λαχανικά και τα γαλακτοκομικά και να προσθέσουμε μερικά φρούτα. Μπορούμε να προσθέσουμε λίγες πατάτες, μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, ψωμί, ζάχαρη. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
εσενα που σου χρειαζεται αυτο?αν το μαθεις θα νιωσεις καλυτερα? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Τα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας ολοένα και αυξάνονται τόσο παγκοσμίως, όσο και στην Ελλάδα και τα αίτια είναι πολλαπλά. Η αυξητική αυτή τάση φαίνεται να βαδίζει παράλληλα με μια εξίσου αυξητική τάση στις μερίδες φαγητού που σερβίρονται πλέον στα παιδιά. Πώς συνδέεται η παιδική παχυσαρκία με το μέγεθος της μερίδας; Επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν ότι οι μερίδες εστιατορίου έχουν αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες, ειδικά στα εστιατόρια τύπου fast food, με την αύξηση αυτή να αγγί... Διαβάστε περισσότερα...
οταν πηγαινουμε γυμναστηριο χανουμε λιπος ή αποκτουμε μυς; γιατι εγω δεν θελω να αποκτησω μυς =)
Απάντηση:
Και τα 2 μπορουν γινουν. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πόσο κοστίζει Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ελαιόλαδο. Περιέχει μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά, τα οποία βοηθούν να διατηρείται στα σωστά επίπεδα η χοληστερόλη. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείται ωμό στις σαλάτες ή να προστίθεται στα όσπρια αφού μαγειρευτούν, αλλά ακόμα και στο τηγάνισμα υπερέχει του καλαμποκέλαιου και του ηλιέλαιου. Είναι αθώο όσων όσον αφορά τον καρκίνο σε αντίθεση με το καλαμποκέλαιο, που έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα ω-6, τα οποία ενισχύουν την δημιουργία όγκων. Επίσης είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε κ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ναι περιεχει και κανουν καλο στην καρδια μας Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ναι αλλά ο οργανισμός σου θα τα παίξει τελείως..γιατί θες να αδυνατίσεις γρήγορα? όσο χρόνο σου πήρε να τα αποκτήσεις τα παραπανίσια κιλά, τόσο χρόνο θα προσφέρεις στον εαυτό σου να τα χάσει..Πάναω από όλα η υγεία. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το γνωστό και πολύ έγκυρο οικονομικό περιοδικό Forbes, που φημίζεται για τις λίστες του με τους πλουσιότερους, πιο ισχυρούς και γενικώς «τους πιο» ανθρώπους στο πλανήτη, δεν δημοσιεύει συχνά άρθρα που αφορούν θέματα διατροφής. Εξαίρεση μια από τις πρόσφατες λίστες που δημοσίευσε η οποία παρουσιάζει τα τρόφιμα τα οποία, σύμφωνα με τους ειδικούς, συμβάλουν σε μεγαλύτερο βαθμό στη μακροζωία… 1. Ψάρι: Όλοι γνωρίζουν πλέον για το ρόλο που παίζουν στην διατροφή τα ω-3 λιπαρά που μας παρέχει. Νέε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τι είναι ο γλυκαιμικός δείκτης και το γλυκαιμικό φορτίο Ένα από τα προβλήματα των επιστημόνων που ασχολούνται με τη διατροφή είναι πως να δημιουργηθεί ένας εύκολος τρόπος που ο οποιοσδήποτε να μπορεί να υπολογίζει αν ένα τρόφιμο που κατανάλώνει συχνά και σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να του αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων, όπως τα καρδιαγγειακά και ο διαβήτης. Έτσι πριν από μερικά χρόνια αναπτύχθηκε αυτό που λέμε Γλυκαιμικός Δείκτης των τροφίμων. Τι είναι όμως αυτός ο δείκ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Μία νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι τα ψητά φαγητά μπορεί στην πραγματικότητα να μας οδηγούν... στην παχυσαρκία και τον διαβήτη. Αυτό οφείλεται στο ότι όταν το φαγητό μαγειρεύεται σε ξηρή θερμότητα παράγει μία ουσία, η οποία σχετίζεται με την αύξηση του σωματικού βάρους και την αντοχή στην ινσουλίνη, αναφέρουν ερευνητές από το Ιατρικό Κέντρο Mount Sinai στη Νέα Υόρκη. Η ουσία λέγεται μεθυλγλυοξάλη (methyl-glyoxal ή MG) και είναι ένα είδος τελικού προϊόντος της γλυκοζυλίωσης. Η γλυκοζυλίωση ε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η θρεπτική αξία του είναι εξαιρετικής σημασίας Μία από τις πιο συνηθισμένες τροφές που περιλαμβάνεται στις δίαιτες αδυνατίσματος είναι ο τόνος, διότι δεν προσφέρει μόνο γεύση αλλά και ποικιλία θρεπτικών συστατικών. Ο τόνος καταναλώνεται φρέσκος, κατεψυγμένος και αρκετά συχνά σε κονσέρβα. Ο τόνος σε κονσέρβα κατατάσσεται ανάλογα με το είδος του σε λευκό και ανοιχτόχρωμο (από κιτρινοπτέρυγο ή ερυθρό τόνο και καταχρηστικώς από παλαμίδα με ραβδωτή κοιλιά). Ανάλογα με το μέγεθος των τεμαχίων σ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΠΑΘΑΙΝΕΙΣ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΑ.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
απο οτι λένε όσοι πίνουν πολύ νερό έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάθουν καρδιακή προσβολή Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 146 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: