Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Το σταμναγκαθι (Cichorium spinosum ) ειναι φυτό τησ οικογένειας των ραδικιών. Η γεύση του είναι πικρή και καταναλώνετε είτε ωμό είτε μαγε...
Απάντηση:  
Απάντηση: γιατι οι καρποι φραουλας που καλλιεργω ειναι ξυνοι
Απάντηση:  
Απάντηση: επιδοτηση για καλιεργεια ροδιων για το 2011 υπαρχουν http:// www.rotise.gr/ erotisi/epidotisi- gia-kaliergeia- rodion-gia-to-2011- yparchoy...
Απάντηση: Κάθε εποχή έχει τα δικά της λαχανικά,πού φυτεύονται είτε με την μορφή μικρού φυτού,είτε με σπόρους.
Απάντηση: ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΔΑΦΟΙ?,ΠΥΚΗΛΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΚΑΡΠΟ Η ΨΑΚΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ? ΧΡΕΙΑΖΩΝΤΕ ΝΕΡΟ? KAI TI YΨΟΜΕΤΡΟ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ
Απάντηση: Φυστικι αραπικο καλιεργεια
Απάντηση: ραντισμα πατατας
Απάντηση: αγορά μικρών φυτών αλόης μπορεί να γίνει και onlne από εδώ http:// aloeplants.wix.com/ aloe. Για την απόδοση της καλλιέργειας της αλόης θέ...
 

Ποιά καλιέργεια συμφέρει;

Σχετικές ερωτήσεις
Κάππαρη (Capparis spinosa): Μικρός θάμνος, με βλαστους που συνήθως είναι κατακείμενοι στο έδαφος, πλατιά φύλλα και άσπρα άνθη. Αντέχει σ...
Πράσινα Φασολάκια / Bean Runner Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 15-29 C Προτε...
 
νομιζω οτι δεν δινεται αλλα ρωτα για νεος αγροτης
 
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
Κάππαρη (Capparis spinosa): Μικρός θάμνος, με βλαστους που συνήθως είναι κατακείμενοι στο έδαφος, πλατιά φύλλα και άσπρα άνθη. Αντέχει σε ξηρασία και υψηλές θερμοκρασίες, και ανθιζει το καλοκαίρι. Η κάππαρη που χρησιμοποιείται στη μαγειρική, προέρχεται από το μπουμπούκι του φυτού που συλλέγεται πριν γίνει άνθος. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πράσινα Φασολάκια / Bean Runner Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 15-29 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Απρίλιος-Αύγουστος Βάθος φύτευσης: 2.5-5 εκατοστά αναλόγως το μέγεθος του σπόρου. Μουσκεύουμε τους σπόρους για 3-4 ώρες πριν την σπορά. Ημέρες βλάστησης: 4-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 20-30 ημέρες μετά. Μπορούμε να κάνουμε και άμεση σπορά χωρίς μεταφύτευση. Ωρίμανσ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
νομιζω οτι δεν δινεται αλλα ρωτα για νεος αγροτης Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το σταμναγκαθι (Cichorium spinosum ) ειναι φυτό τησ οικογένειας των ραδικιών. Η γεύση του είναι πικρή και καταναλώνετε είτε ωμό είτε μαγειρεμένο. Σαν καλλιέργεια μπορεί να πει κανείς οτι ειναι απαιτητική. Η εγκατάσταση της καλλιέργειας γίνεται με σπορο. Η πιο συχνές εργασίες που γίνονται στο χωράφι ειναι το ξεβοτάνισμα ( η αφαίρεση δηλαδή των ζιζανίων) και η συγκομιδή. Αλλες εργασίες ειναι το καθάρισμα το πλύσιμο και η συσκευασία. Το καθάρισμα απαιτεί χρόνο και πολλά εργατικά χέρια. Γι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
γιατι οι καρποι φραουλας που καλλιεργω ειναι ξυνοι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
επιδοτηση για καλιεργεια ροδιων για το 2011 υπαρχουν http://www.rotise.gr/erotisi/epidotisi-gia- kaliergeia-rodion-gia-to-2011-yparchoyn.html? msg=50#ixzz1Q5jYO0ge Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κάθε εποχή έχει τα δικά της λαχανικά,πού φυτεύονται είτε με την μορφή μικρού φυτού,είτε με σπόρους. Διαβάστε περισσότερα...
ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΔΑΦΟΙ?,ΠΥΚΗΛΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΚΑΡΠΟ Η ΨΑΚΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ? ΧΡΕΙΑΖΩΝΤΕ ΝΕΡΟ?
Απάντηση:
ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΔΑΦΟΙ?,ΠΥΚΗΛΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΚΑΡΠΟ Η ΨΑΚΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ? ΧΡΕΙΑΖΩΝΤΕ ΝΕΡΟ? KAI TI YΨΟΜΕΤΡΟ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Φυστικι αραπικο καλιεργεια Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ραντισμα πατατας Διαβάστε περισσότερα...
πως καλιεργειται , απο που βρισκω σπορο ποσο κοστιζει , τι χρειαζεται για γινει σωστα , που μπορω να το πουλησω καλυτερα, και τι κερδος αποδιδει;
Απάντηση:
αγορά μικρών φυτών αλόης μπορεί να γίνει και onlne από εδώ http://aloeplants.wix.com/aloe. Για την απόδοση της καλλιέργειας της αλόης θέλει πολύ ανάλυση το θέμα και αρκούν μερικές γραμμές. Για πληροφορίες για την απόδοση της καλλιέργειας αλόης επικοινωνήστε εδώ http://aloeplants.wix.com/aloe#!contact-us/c11m6 Διαβάστε περισσότερα...
ενδιαφερομαι για καλιεργια σαλιγγαριον
Απάντηση:
Θα απευθυνθείς στο τμήμα αγροτικής ανάπτυξης της Νομαρχίας σου. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για να μην σε ταλαιπωρω μπες εδω που εχει και για την ποκιλια που λες αλλα και για ποιο νεες ποικιλιες. http://www.moa.gov.cy/moa/da/da.nsf/All/ B33A571DD5D9DE0DC22571100053E392/$file/9_2005% 20PATATA.pdf?OpenElement Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο φλοιός πεύκου είναι ένα από τα σημαντικότερα υλικά πλέον για την κηποτεχνία. Στην ελλάδα δεν είναι ακόμη πολύ γνωστός. Το σημαντικότερο αποτέλεσμα αν τον χρησιμοποιήσουμε για εμάς είναι ότι από την ημέρα που θα τον τοποθετήσουμε στα παρτέρια , γλάστρες ή στον κήπο μας μέσα σε έναν χρόνο περίπου θα σταματήσει η ανάπτυξη ζιζανίων (αγριόχορτα). Έτσι η κουραστική δουλειά του ξεχορταριασματος και ο ψεκασμός με επικύνδυνα χημικά για την καταπολέμηση των ζιζανίων γίνεται παρελθόν. Για να μην... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αράπικα φιστίκια φυτέψαμε εμείς φέτος. Σε κάθε λάκκο βάλαμε από 5 φιστίκια και έχουν ήδη βγει οι φιστικιές. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι τυρί τυρογάλακτος και παρασκευάζεται στις περιοχές Θεσσαλίας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας από πρόβειο γάλα ή μίγμα πρόβειου με γίδινο. Παρασκευάζεται επίσης από μίγμα τυρογάλακτος και φρέσκου πλήρους γάλακτος η ακόμα από φρέσκια κρέμα γάλακτος. Παρουσιάζει μέγιστη υγρασία 60% και ελάχιστη λιποπεριεκτικότητα επί ξηρού 70%. Η συνεκτικότητά του χαρακτηρίζεται ως μαλακή με συμπαγή δομή. Η γεύση του είναι ευχάριστη, γλυκιά, με χαρακτηριστικό άρωμα. Οι καλύτερες ποιότητες προέρχονται από... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε τεχνητό φως τα φυτά μπορούν να εκτείθενται στο φώς παραπάνω χρόνο από ότι στον ήλιο και έτσι μπορούν να μεγαλώσουν πιο γρήγορα κάτω από μια ειδική λάμπα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η ορχιδέα δεν αγαπά την μόνιμη υγρασία στις ρίζες της και για αυτό δεν την φυτεύουμε ποτέ σε χώμα αλλά σε φλοιό δέντρου. Ποτίζουμε μια φορά την εβδομάδα περίπου ανάλογα την ατμοσφαιρική υγρασία που έχει το περιβάλλον του εσωτερικού μας χώρου. Ένας τρόπος για να καταλάβουμε κάθε πότε χρειάζεται πότισμα είναι να βάζουμε το δάχτυλό μας μέσα στον φλοιό και αν αισθανόμαστε και την παραμικρή υγρασία δεν ποτίζουμε. Αλλιώς θα πρέπει να βγάλουμε την ορχιδέα από το κασπό της όπως θα δείτε και στο παρακ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΓΕΝΙΚΑ ΟΙ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΑ ΦΥΤΑ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙΣ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΦΥΛΑ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΝΕΡΟ ΚΙ ΟΧΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η ασθένεια αυτή εκδηλώνεται μόλις εμβαπτιστούν οι ελιές στην άλμη και υπάρξουν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις, όπως χαμηλή συγκέ¬ντρωση αλατιού στην άλμη, υψηλή θερμοκρασία στο χώρο συντηρήσεως του ελαιοκάρπου και αυξημένες συγκεντρώσεις ζυμώσιμων ουσιών. Γίνεται αντιληπτή με μια ταγγή και απαίσια οσμή βρώμικου και ταγγισμένου βουτύρου. Αντίθετα με τις προσβλημένες ελιές από ζαπατέρα και αεριοπάθηση, οι ελιές της βουτυρικής ζυμώσεως είναι οργανοληπτικά απαράδεκτες και απολύτως ακατάλληλες γ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΠΟ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
4 με 15 βαθμούς είναι καλή θερμοκρασία για φράουλες Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τις κότες πρέπει να τις βάζουμε σε κοτέτσι θερμό καλά κλεισμένο και που να το φτάνει ο καπνός του σπιτιού. Στους τοίχους του κοτετσιού κάνουμε τις φωλιές για να γεννούν οι κότες, από σανίδες και από κάτω στρώνουμε άχυρα για να μην πέφτουν σε σκληρό μέρος τα αυγά και σπάζουν. Μπήχνουμε δε και ραβδιά στους τοίχους για να κουρνιάζουν οι κότες. Στις κότες βάζουμε να τρώνε φάρο βρασμένο ή κεχρί ή πίτουρα ή ήρα από σιτάρι. Αυτή είναι η καλύτερη τροφή. Επίσης τους βάζουμε και χλωρά φύλλα από τριφυ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Όνομα ζιζανίου: Lolium rigidum Βιολογία: Είναι ετήσιο ζιζάνιο. Το ώριμο φυτό είναι κάθετο, με ύψος μέχρι 90 εκ., και λαμπερά άτριχα φύλλα. Τα κοτσάνια είναι άτριχα, κοκκινοπόρφυρα στη βάση, ειδικά στα νεαρότερα φυτά. Τα φύλλα έχουν πλατιές άκρες και μακρείς λοβούς. Οι μίσχοι που φέρουν άνθοι είναι επίπεδοι με ύψος μέχρι 30 εκ. Οι ταξιανθίες φέρουν 3-9 άνθη ενώ ο φλοιός έχει περίπου το ίδιο μήκος με το στάχυ. Οι σπόροι είναι σχετικά επίπεδοι, με μήκος 4-6 χιλ., πλάτος 1 χιλ., ριγωτοί, με ε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το θυμάρι ή θύμιο (λατ. Thymus vulgaris) είναι αγγειόσπερμο, δικότυλο φυτό, το οποίο ανήκει στην τάξη των Σωληνανθών (Tubiflorae) και στην οικογένεια των Χειλανθών (Labiatae). Είναι θάμνος μικρού ύψους (έως 30 εκατοστά), με όρθιους βλαστούς, εξαιρετικά ανθεκτικός, αναδύει πολύ ευχάριστο άρωμα. Απαντάται στις νότιες και μεσογειακές περιοχές της Ευρώπης σε διάφορες περιοχές της Ασίας και καλλιεργείται στη βόρεια Αμερική. Τα φύλλα του θυμαριού, όταν ξεραθούν, αποκτούν καφεπράσινο χρώμα και... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 46 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: