Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: ψαξτω οσο ποιο γρηγορα μπορεις,σε γεωπονο,γιατι μπορει να εχει αυτο το μεγαλο [σκουληκι] μηπως δεν ειναι προχωρημενο και το ψεκασεις.....
Απάντηση: Οργανισμός που την προκαλεί: Phytophtora infestans Αυτός ο κατώτερος μύκητας συναντάται εκεί όπου καλλιεργούνται πατάτες και άλλες σολαν...
Απάντηση: Πρόκειται για ασθένεια προκαλού¬μενη από μύκητα που, δυσκολεύει την τροφοδοσία του φυλλώματος και των άλλων υπέργειων οργάνων με νερό και...
Απάντηση: Τα φύλλα τά κόβουμε όταν γυρίσουν πρός τά κάτω, λίπασμα βεβαίως & ρίχνουμε αρκεί νά ποτίζεται!
Απάντηση: ΓΕΝΙΚΑ ΟΙ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΑ ΦΥΤΑ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙΣ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΦΥΛΑ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΝΕΡΟ ΚΙ ΟΧΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ
Απάντηση: οχι με σπορο, αυτο το φυτο οταν μεγαλωση λιγο αρχιζη και βγαζη στα πλαινα κατω χαμιλα, μικρα, τα λεγομενα κολοριζα , ε λοιπον βγαζης ενα...
Απάντηση: Nai
Απάντηση: Εγώ είχα πάρει καρπούς από φοίνικες από το Βάϊ της Κρήτης και τους φύτεψα τον επόμενο χρόνο σε γλαστρες. Δεν το συνιστώ γιατί αν και τελι...
Απάντηση: Όνομα εντόμου: Myzus persicae, Aphididae, Ημίπερα Ξενιστές: Η αφίδα Myzus persicae τρέφεται από εκατοντάδες οικογένειες φυτικών ξενισ...
Απάντηση: Συμφωνω!
 

ποια ειναι τα συμπτωματα του φοινικα αν εχει το σκαθαρι

θελω να μαθω για τις ενδειξεις που εχει ενας φοινικας αν εχει προσβληθει απο το σκαθαρι
Σχετικές ερωτήσεις
ια τα νοτια τωρα ειναι η καταληλη στιγμη για να μεταφυτευσει κανεις τους Φοινικες γιατι αργοτερα που θα πιασουν οι ζεστες θα εχουν πολυ α...
Όχι ,έχει πεθάνει.
Εάν ξαφνικά ο φοίνικας αρχίσει να ρίχνει τα φύλλα του τοτε ο ένοχος ειναι ο Κόκκινος ρυγχωτός κάνθαρος που ήρθε μαζί με φθηνούς φοίνικες ...
Το κόκκινο ρυγχωτό σκαθάρι, ο πιο επικίνδυνος εχθρός των φοινικοειδών, με την επιστημονική ονομασία: Rhynchophorus ferrugineus, εχει μή...
ΟΠΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΘΕΣ,ΟΤΑΝ ΤΑΒΛΕΠΕΙΣ ΝΑ ΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΧΑΜΗΛΑ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥ ΑΛΛΑ,ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΟΥ ΓΕΩΠΟΝΟ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΦΑΡΑΩ.ΤΟ ΡΙΧΝ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
ια τα νοτια τωρα ειναι η καταληλη στιγμη για να μεταφυτευσει κανεις τους Φοινικες γιατι αργοτερα που θα πιασουν οι ζεστες θα εχουν πολυ αυξημενη διαπνοη και θα αφυδατωθουν. Κοβουμε ολα τα φυλλα της βασης και αφηνουμε μονο 4-5, τα πιο νεωτερα, και αυτα κομενα στο μισο τους μηκος. Με τη βοηθεια ενος φτιαριου αφαιρουμε ολο το χωμα γυρω απο το φυτο και αφηνουμε μονο αυτο που περιβαλει της ριζες της βασης. Σε καθε περιπτωση θα προσπαθησουμε να αφησουμε ανεπαφη τη μπαλα του χωματος που βρισκονται ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όχι ,έχει πεθάνει. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εάν ξαφνικά ο φοίνικας αρχίσει να ρίχνει τα φύλλα του τοτε ο ένοχος ειναι ο Κόκκινος ρυγχωτός κάνθαρος που ήρθε μαζί με φθηνούς φοίνικες που εισήχθησαν χάρη σε ελλιπή έλεγχο και μόλυναν και τους υπολοίπους. Ειναι ένα μεγαλούτσικο σκαθάρι, κόκκινου χρώματος με ρύγχος. Τα θηλυκά γεννούν περίπου 300 αυγά σε πληγές του φοίνικα στην κορυφή (στεφάνη), στη βάση των νεαρών φύλλων ή στον κορμό. Τα αυγά εκκολάπτονται σε 2-5 ημέρες. Οι προνύμφες εισχωρούν στο εσωτερικό του φοίνικα ανοίγοντας στοές. ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κόκκινο ρυγχωτό σκαθάρι, ο πιο επικίνδυνος εχθρός των φοινικοειδών, με την επιστημονική ονομασία: Rhynchophorus ferrugineus, εχει μήκος 3 εκατοστά , κόκκινο-καφέ χρώμα και έρχεται από μακριά, την τροπική Ασία, έχει όμως εξαπλωθεί στην Αφρική και την Ευρώπη και προκαλεί εκτεταμένες καταστροφές σε διάφορα είδη φοινικόδεντρων. Στην Ελλάδα πρωτοεμφανίστηκε μετά την Ολυμπιάδα λόγω της ανεξέλεγκτης εισαγωγής για καλλωπιστικούς κυρίως λόγους, φοινικοειδών από την Αίγυπτο. Πρώτη φορά εντοπίστ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΟΠΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΘΕΣ,ΟΤΑΝ ΤΑΒΛΕΠΕΙΣ ΝΑ ΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΧΑΜΗΛΑ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥ ΑΛΛΑ,ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΟΥ ΓΕΩΠΟΝΟ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΦΑΡΑΩ.ΤΟ ΡΙΧΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΩΝ.ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ψαξτω οσο ποιο γρηγορα μπορεις,σε γεωπονο,γιατι μπορει να εχει αυτο το μεγαλο [σκουληκι] μηπως δεν ειναι προχωρημενο και το ψεκασεις..... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οργανισμός που την προκαλεί: Phytophtora infestans Αυτός ο κατώτερος μύκητας συναντάται εκεί όπου καλλιεργούνται πατάτες και άλλες σολανώδεις καλλιέργειες. Αυτός ο μύκητας είναι υπεύθυνος για τη μεγάλη έλλειψη (λιμός) πατάτας στην Ιρλανδία το 1840. Εύρος ξενιστών: Ο μύκητας Phytophtora infestans μολύνει μόνο την πατάτα και την τομάτα, και σπάνια αναπτύσσει φυσικά υβρίδια, τα οποία μπορεί να μολύνουν και άλλα φυτά (καπνό,...) επίσης. Εμφάνιση και σημασία: Ο περονόσπορος είναι μια α... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πρόκειται για ασθένεια προκαλού¬μενη από μύκητα που, δυσκολεύει την τροφοδοσία του φυλλώματος και των άλλων υπέργειων οργάνων με νερό και ανόργανα συστατικά. Η κορυφοξήρα των εσπεριδοειδών, οφείλεται σε ένα Shaeropsidales, τον Phoma traaheiphila. 0 μύκητας αυτός είναι προσαρμοσμένος να ζει πάνω από το έδαφος και μπαίνει στο φυτό κατά κανόνα από τα υπέργεια όργανα. Η κορυφοξήρα είναι ασθένεια πολύ καταστρεπτική, γιατί δεν καταστρέφει την παραγωγή μόνο ενός ή περισσοτέρων ετών, αλλά ολόκληρο τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα φύλλα τά κόβουμε όταν γυρίσουν πρός τά κάτω, λίπασμα βεβαίως & ρίχνουμε αρκεί νά ποτίζεται! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΓΕΝΙΚΑ ΟΙ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΑ ΦΥΤΑ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙΣ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΦΥΛΑ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΝΕΡΟ ΚΙ ΟΧΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
οχι με σπορο, αυτο το φυτο οταν μεγαλωση λιγο αρχιζη και βγαζη στα πλαινα κατω χαμιλα, μικρα, τα λεγομενα κολοριζα , ε λοιπον βγαζης ενα ενα και τα φυτευης ( θελη καποια διαδικασια για να τα βγαλης απο τον κορμο, αν θελης πεσμου να σου εξηγησω πως γηνετε) κοιτα πρωτα να δης αν εχει στα πλαγια μικρα, Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
απο τι σπορο ανθη ο φοινικας?
Απάντηση:
Εγώ είχα πάρει καρπούς από φοίνικες από το Βάϊ της Κρήτης και τους φύτεψα τον επόμενο χρόνο σε γλαστρες. Δεν το συνιστώ γιατί αν και τελικά βγήκαν φυτά η ανάπτυξη τους ήταν απελπιστικά αργή. Έπειτα από 6-7 χρόνια είχα φυτά ύψους λίγων μόνο εκατοστών. Στο τέλος τα ξερίζωσα και τα πέταξα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όνομα εντόμου: Myzus persicae, Aphididae, Ημίπερα Ξενιστές: Η αφίδα Myzus persicae τρέφεται από εκατοντάδες οικογένειες φυτικών ξενιστών. Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών οι αφίδες εγκαταλείπουν τους ξυλώδεις ξενιστές τους για δευτερογενείς ή φυλλώδεις ξενιστές, συμπεριλαμβανομένου των λαχανοκομικών φυτών στις οικογένειες Solanaceae, Chenopodiaceae, Compositae, Cruciferae, and Curcubitaceae. Λαχανικά τα οποία έχουν αναφερθεί να υποστηρίζουν την Myzus persicae περιλαμβάνουν το αγ... Διαβάστε περισσότερα...
Φορώντας δερμάτινα γάντια γιατί θα φας τα χέρια σου από τα αγκάθια της. Αφαίρεσε τα τμήματα που δεν θέλεις.
Απάντηση:
Απάντηση:
Το έδαφος οργώνεται όταν βρίσκεται στο ρώγο του σε βάθος 20-30cm, και πριν την σπορά φρεζάρεται ώστε να αφρατοποιηθεί και να σπάσουν οι σβόλοι και ισοπεδώνεται. Τελευταίο στάδιο είναι διαμόρφωση του εδάφους ανάλογα με την μέθοδο σποράς και άρδευσης. Συνηθίζεται η απευθείας σπορά στο χωράφι και γίνεται με διασπορά σπόρου ή με σπαρτικές μηχανές. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το σταφύλι, ένα από τα πιο αγαπηµένα φρούτα του καλοκαιριού, συχνά αποφεύγεται από πολλούς, οι οποίοι θεωρούν ότι έχει πολλές θερµίδες. Η πραγµατικότητα όµως είναι διαφορετική. Παρότι έχει καθιερωθεί στο µυαλό µας ως ένα φρούτο πλούσιο σε θερµίδες, η αλήθεια είναι ότι τα 100 γρ. σταφυλιού αποδίδουν 60 θερµίδες, δηλαδή περίπου όσες και τα υπόλοιπα φρούτα. Εκτός από αυτό όµως αποτελεί και µια πλούσια πηγή βιταµινών και οργανικών αλάτων, που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχουν δύο τύποι καλλιέργειας της μπάμιας, η ποτιστική και η ξερική. Οι ξερικές μπάμιες χρειάζονται ελάχιστο πότισμα και είναι οι πιο νόστιμες, αλλά δίνουν σαφώς μικρότερη παραγωγή. Αν το έδαφος της ξερικής καλλιέργειας είναι αργιλώδες, τότε πρέπει να το οργώνουμε καλά το φθινόπωρο για να συγκρατήσει υγρασία από τις βροχοπτώσεις. Για τις ποτιστικές καλλιέργειες τα εδάφη πρέπει να μην είναι αλατούχα ή πολύ υγρά. Η μπάμια ευδοκιμεί σε καλοδουλεμένα και δροσερά εδάφη. Ο πολλαπλασιασμός της... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Όταν οι ντοματιές σας μεγαλώσουν και έρθει ο Μάης είναι ώρα να τις μεταφυτέψε πια σε μια μεγάλη βαθιά γλάστρα (όχι σε ζαρτινιέρα). Φυτεύουμε τη ντοματιά μας βαθιά στη γλάστρα σκεπάζοντας τα πρώτα φύλλα έτσι ώστε να αναπτυχθούν περισσότερες πλευρικές ρίζες. Η γλάστρα σας θα πρέπει να χωράει τουλάχιστον 20 λίτρα χώμα, φυσικά όσο μεγαλύτερη γλάστρα χρησιμοποιήσετε τόσο πιο ευτυχισμένη θα είναι η ντοματιά σας. Το ίδιο ισχύει φυσικά και αν επιλέξετε να αγοράσετε έτοιμα φυτά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κάθε δύο μέρες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το σκόρδο φυτεύεται απο το Φθινόπωρο μέχρι και αρχές της άνοιξης. Οι σκελίδες που φυτεύουμε καλό είναι να φυτευονται σε αναχώματα διπλής γραμμής σε αποστάσεις 8-10 εκατ πάνω στη γραμμη και 30-35 εκατ. επί της γραμμης. Βασικό κριτήριο για τις αποστάσεις φύτευσης είναι ο τελικός προορισμός του προϊόντος. Έτσι, σκόρδα που προορίζονται για μεταποίηση φυτεύονται πιο πυκνά σε αντίθεση μ' αυτά που προορίζονται για κατανάλωση και μας ενδιαφέρει το μέγεθος του βολβού. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Από το ερχόμενο έτος αναμένεται να ξεκινήσει ευρέως η καλλιέργεια στέβιας στη χώρα μας, έπειτα από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εγκρίνει τη χρήση της ως γλυκαντική ύλη σε τρόφιμα και ποτά. Το συγκεκριμένο φυτό έχει αρκετές χρήσεις, ενώ η τιμή παραγωγού, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα. Από το 2012 θα ξεκινήσει η καλλιέργεια στέβιας στην Ελλάδα, εκτιμά ο Γεωπόνος- ερευνητής, κ. Παύλος Καπόγλου, που ασχολείται διεξοδικά με το θέμα. Σύμφωνα με τον κ. Καπ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι μικρός πολυετής θάμνος (4-6 έτη) με τετραγωνισμένους βλαστούς 20-40 εκ ύψος. Έχει φύλλα μικρά άμισχα, με χρώμα γκριζωπό. Τον πρώτο χρόνο η απόδοση είναι 1.000-1.200 κιλά ανά στρέμμα και 225-300 κιλά είναι η απόδοση σε αποξηραμένο προϊόν. Οι υψηλότερες αποδόσεις επιτυγχάνονται κατά τον τρίτο χρόνο. Η απόδοση σε αιθέριο έλαιο (1-3% σε ξηρά φύλλα) κυμαίνεται μεταξύ 2,5-5 Κgr/στέμμα. Διαθέτει χωνευτική, σπασμολυτική, αποχρεμπτική και διουρητική δράση. Κύρια συστατικά του είναι η θυ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κεράσια ονομάζονται οι καρποί του δένδρου της κερασιάς (Prunus). Έχουν σχήμα σφαιρικό και ο φλοιός τους είναι λείος και γυαλιστερός. Είναι μικρά σε μέγεθος και το χρώμα τους ποικίλλει ανάλογα με την ποικιλία. Υπάρχουν δύο τύποι κερασιών και εκατοντάδες ποικιλίες: το γλυκό κεράσι - γνωστό και ως Prunus avium στους βοτανολόγους – και το ξινό κεράσι, γνωστό ως βύσσινο (επιστημονική ονομασία Prunus cerasus). Από τις γλυκές ποικιλίες ιδιαίτερες προτιμήσεις συγκεντρώνει αυτή με τους μεγάλους, βαθυκ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 15-35 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Μάρτιο-Απρίλιο Βάθος φύτευσης: 1.5-2.5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 5-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 25-30 ημέρες Ωρίμανση: 25-50 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πρόκειται για το αρχαιότερο φυτό στον κόσμο, καθώς έχει 190 βασικά συστατικά που έχει ανάγκη ο ανθρώπινος οργανισμός, κάτι που δεν μπορεί να συγκριθεί με οποιοδήποτε άλλο προϊόν. Αποτελεί πραγματικό «μπαζούκας» για τον άνθρωπο, καθώς περιορίζει το στρες και το άγχος, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, περιορίζει τις πιθανότητες πάσης φύσεως καρκίνου, ενισχύει τη λειτουργία της καρδιάς και διαλύει τις θρομβώσεις λόγω της εκρηκτικής αντιοξειδωτικής του δράσης. Τα παραπάνω και μόνο, το καθιστούν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ένα φρούτο που μπορεί να μην ανήκει στις καθημερινές διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων, όπως το βατόμουρο, κατέχει σημαντική θέση στη ζαχαροπλαστική των ευρωπαϊκών χωρών, δημιουργώντας ένα αυξανόμενο ρεύμα κατανάλωσης τα τελευταία χρόνια. Έχει αυξημένη ζήτηση από τις βιομηχανίες μεταποίησης, δεδομένου ότι ανήκει και στα λεγόμενα «super foods», με πολύ υψηλή διατροφική αξία. Βέβαια, η καλλιέργειά του στη χώρα μας παραμένει ακόμα σε εμβρυικό στάδιο. Ήδη η εταιρεία Geoplant στην Ηλεία πειραμα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα φυτά επικοινωνούν μεταξύ τους. Δεν είναι παθητικοί δέκτες. Προειδοποιούν το ένα το άλλο για τον επερχόμενο κίνδυνο... Οι επιστήμονες το υποπτεύονταν χρόνια, σήμερα όμως έχουν στα χέρια τους την απόδειξη: μια «κρυφή συνομιλία» μεταξύ δύο μεταλλαγμένων λάχανων. Το πείραμα των βρετανών ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Exeter ήταν απλό. Πρώτα τροποποίησαν γενετικά δύο λάχανα με την πρωτεΐνη λουσιφεράση (ουσία ίδια με αυτήν που παράγουν οι πυγολαμπίδες), ώστε κάθε φορά που εκλύουν αέρια ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ειναι πολυ απλο..... η ελια ειναι άγριο φυτο και μπορεί να μεταφυτεύει οποτε το θελήσουμε. ακομα και οταν ειναι πολύ μεγάλο. πρέπει να ανοίξεις εναν μεγαλο λακο γυρο απο αυτήν για να παρεις οσες περισσότερες ρίζες... μετα το βαζεις στο καινούργιο μέρος που θελεις και απλα το ποτίζεις μια φορα την εβδομάδα....... μπορείς να του προσθέσεις και λιγη κοπριά στον νεο λακο πριν την φυτέψεις και οταν την βαλεις στο νεο μερος και πριν χωσεις τις ριζες γέμισε το μισο λακο με νερο για να κολλήσουν ο... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 35 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.