Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: ψαξτω οσο ποιο γρηγορα μπορεις,σε γεωπονο,γιατι μπορει να εχει αυτο το μεγαλο [σκουληκι] μηπως δεν ειναι προχωρημενο και το ψεκασεις.....
Απάντηση: Οργανισμός που την προκαλεί: Phytophtora infestans Αυτός ο κατώτερος μύκητας συναντάται εκεί όπου καλλιεργούνται πατάτες και άλλες σολαν...
Απάντηση: Πρόκειται για ασθένεια προκαλού¬μενη από μύκητα που, δυσκολεύει την τροφοδοσία του φυλλώματος και των άλλων υπέργειων οργάνων με νερό και...
Απάντηση: Τα φύλλα τά κόβουμε όταν γυρίσουν πρός τά κάτω, λίπασμα βεβαίως & ρίχνουμε αρκεί νά ποτίζεται!
Απάντηση: ΓΕΝΙΚΑ ΟΙ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΑ ΦΥΤΑ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙΣ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΦΥΛΑ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΝΕΡΟ ΚΙ ΟΧΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ
Απάντηση: οχι με σπορο, αυτο το φυτο οταν μεγαλωση λιγο αρχιζη και βγαζη στα πλαινα κατω χαμιλα, μικρα, τα λεγομενα κολοριζα , ε λοιπον βγαζης ενα...
Απάντηση: Nai
Απάντηση: Εγώ είχα πάρει καρπούς από φοίνικες από το Βάϊ της Κρήτης και τους φύτεψα τον επόμενο χρόνο σε γλαστρες. Δεν το συνιστώ γιατί αν και τελι...
Απάντηση: Η παρουσία αρκετών ζιζανίων στον αγρό όπου καλλιεργείται η πατάτα ή στην εγγύς περιοχή μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα άμεσα και ...
Απάντηση: Τέλος Μαρτίου με έναν μόνο τρόπο, το μάτι.
 

ποια ειναι τα συμπτωματα του φοινικα αν εχει το σκαθαρι

θελω να μαθω για τις ενδειξεις που εχει ενας φοινικας αν εχει προσβληθει απο το σκαθαρι
Σχετικές ερωτήσεις
ια τα νοτια τωρα ειναι η καταληλη στιγμη για να μεταφυτευσει κανεις τους Φοινικες γιατι αργοτερα που θα πιασουν οι ζεστες θα εχουν πολυ α...
Όχι ,έχει πεθάνει.
Εάν ξαφνικά ο φοίνικας αρχίσει να ρίχνει τα φύλλα του τοτε ο ένοχος ειναι ο Κόκκινος ρυγχωτός κάνθαρος που ήρθε μαζί με φθηνούς φοίνικες ...
Το κόκκινο ρυγχωτό σκαθάρι, ο πιο επικίνδυνος εχθρός των φοινικοειδών, με την επιστημονική ονομασία: Rhynchophorus ferrugineus, εχει μή...
ΟΠΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΘΕΣ,ΟΤΑΝ ΤΑΒΛΕΠΕΙΣ ΝΑ ΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΧΑΜΗΛΑ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥ ΑΛΛΑ,ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΟΥ ΓΕΩΠΟΝΟ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΦΑΡΑΩ.ΤΟ ΡΙΧΝ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
ια τα νοτια τωρα ειναι η καταληλη στιγμη για να μεταφυτευσει κανεις τους Φοινικες γιατι αργοτερα που θα πιασουν οι ζεστες θα εχουν πολυ αυξημενη διαπνοη και θα αφυδατωθουν. Κοβουμε ολα τα φυλλα της βασης και αφηνουμε μονο 4-5, τα πιο νεωτερα, και αυτα κομενα στο μισο τους μηκος. Με τη βοηθεια ενος φτιαριου αφαιρουμε ολο το χωμα γυρω απο το φυτο και αφηνουμε μονο αυτο που περιβαλει της ριζες της βασης. Σε καθε περιπτωση θα προσπαθησουμε να αφησουμε ανεπαφη τη μπαλα του χωματος που βρισκονται ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όχι ,έχει πεθάνει. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εάν ξαφνικά ο φοίνικας αρχίσει να ρίχνει τα φύλλα του τοτε ο ένοχος ειναι ο Κόκκινος ρυγχωτός κάνθαρος που ήρθε μαζί με φθηνούς φοίνικες που εισήχθησαν χάρη σε ελλιπή έλεγχο και μόλυναν και τους υπολοίπους. Ειναι ένα μεγαλούτσικο σκαθάρι, κόκκινου χρώματος με ρύγχος. Τα θηλυκά γεννούν περίπου 300 αυγά σε πληγές του φοίνικα στην κορυφή (στεφάνη), στη βάση των νεαρών φύλλων ή στον κορμό. Τα αυγά εκκολάπτονται σε 2-5 ημέρες. Οι προνύμφες εισχωρούν στο εσωτερικό του φοίνικα ανοίγοντας στοές. ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κόκκινο ρυγχωτό σκαθάρι, ο πιο επικίνδυνος εχθρός των φοινικοειδών, με την επιστημονική ονομασία: Rhynchophorus ferrugineus, εχει μήκος 3 εκατοστά , κόκκινο-καφέ χρώμα και έρχεται από μακριά, την τροπική Ασία, έχει όμως εξαπλωθεί στην Αφρική και την Ευρώπη και προκαλεί εκτεταμένες καταστροφές σε διάφορα είδη φοινικόδεντρων. Στην Ελλάδα πρωτοεμφανίστηκε μετά την Ολυμπιάδα λόγω της ανεξέλεγκτης εισαγωγής για καλλωπιστικούς κυρίως λόγους, φοινικοειδών από την Αίγυπτο. Πρώτη φορά εντοπίστ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΟΠΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΘΕΣ,ΟΤΑΝ ΤΑΒΛΕΠΕΙΣ ΝΑ ΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΧΑΜΗΛΑ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥ ΑΛΛΑ,ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΟΥ ΓΕΩΠΟΝΟ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΦΑΡΑΩ.ΤΟ ΡΙΧΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΩΝ.ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ψαξτω οσο ποιο γρηγορα μπορεις,σε γεωπονο,γιατι μπορει να εχει αυτο το μεγαλο [σκουληκι] μηπως δεν ειναι προχωρημενο και το ψεκασεις..... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οργανισμός που την προκαλεί: Phytophtora infestans Αυτός ο κατώτερος μύκητας συναντάται εκεί όπου καλλιεργούνται πατάτες και άλλες σολανώδεις καλλιέργειες. Αυτός ο μύκητας είναι υπεύθυνος για τη μεγάλη έλλειψη (λιμός) πατάτας στην Ιρλανδία το 1840. Εύρος ξενιστών: Ο μύκητας Phytophtora infestans μολύνει μόνο την πατάτα και την τομάτα, και σπάνια αναπτύσσει φυσικά υβρίδια, τα οποία μπορεί να μολύνουν και άλλα φυτά (καπνό,...) επίσης. Εμφάνιση και σημασία: Ο περονόσπορος είναι μια α... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πρόκειται για ασθένεια προκαλού¬μενη από μύκητα που, δυσκολεύει την τροφοδοσία του φυλλώματος και των άλλων υπέργειων οργάνων με νερό και ανόργανα συστατικά. Η κορυφοξήρα των εσπεριδοειδών, οφείλεται σε ένα Shaeropsidales, τον Phoma traaheiphila. 0 μύκητας αυτός είναι προσαρμοσμένος να ζει πάνω από το έδαφος και μπαίνει στο φυτό κατά κανόνα από τα υπέργεια όργανα. Η κορυφοξήρα είναι ασθένεια πολύ καταστρεπτική, γιατί δεν καταστρέφει την παραγωγή μόνο ενός ή περισσοτέρων ετών, αλλά ολόκληρο τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα φύλλα τά κόβουμε όταν γυρίσουν πρός τά κάτω, λίπασμα βεβαίως & ρίχνουμε αρκεί νά ποτίζεται! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΓΕΝΙΚΑ ΟΙ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΑ ΦΥΤΑ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙΣ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΦΥΛΑ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΝΕΡΟ ΚΙ ΟΧΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
οχι με σπορο, αυτο το φυτο οταν μεγαλωση λιγο αρχιζη και βγαζη στα πλαινα κατω χαμιλα, μικρα, τα λεγομενα κολοριζα , ε λοιπον βγαζης ενα ενα και τα φυτευης ( θελη καποια διαδικασια για να τα βγαλης απο τον κορμο, αν θελης πεσμου να σου εξηγησω πως γηνετε) κοιτα πρωτα να δης αν εχει στα πλαγια μικρα, Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
απο τι σπορο ανθη ο φοινικας?
Απάντηση:
Εγώ είχα πάρει καρπούς από φοίνικες από το Βάϊ της Κρήτης και τους φύτεψα τον επόμενο χρόνο σε γλαστρες. Δεν το συνιστώ γιατί αν και τελικά βγήκαν φυτά η ανάπτυξη τους ήταν απελπιστικά αργή. Έπειτα από 6-7 χρόνια είχα φυτά ύψους λίγων μόνο εκατοστών. Στο τέλος τα ξερίζωσα και τα πέταξα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η παρουσία αρκετών ζιζανίων στον αγρό όπου καλλιεργείται η πατάτα ή στην εγγύς περιοχή μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα άμεσα και έμμεσα. Τα ζιζάνια αρχίζουν έναν σκληρό ανταγωνισμό μεταξύ αυτών και των καλλιεργούμενων φυτών για τα θρεπτικά στοιχεία, το νερό, την ηλιακή ακτινοβολία και το χώρο. Αυτό είναι μια έμμεση ζημιά, τα ζιζάνια κερδίζουν τον ανταγωνισμό για τα παραπάνω. Μερικά ζιζάνια ψηλότερα από τις περισσότερες ποικιλίες πατάτας προέρχονται, και δεσμεύουν την ηλιακή ακτινο... Διαβάστε περισσότερα...
τροποι μπολιασματος
Απάντηση:
Τέλος Μαρτίου με έναν μόνο τρόπο, το μάτι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΤΕΥΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΜΑ....ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ....ΠΡΟΣΕΞΕ ΜΗΝ ΤΗΝ ΜΑΔΗΣΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείτε να φυτέψετε φυτά φράουλας τις ακόλουθες περιόδους: Σεπτέμβριος: Θα πρέπει να περιμένετε μέχρι την επόμενη άνοιξη/καλοκαίρι ώστε να έχετε καρπούς. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι στο μεσοδιάστημα το φυτό έχει αρκετό χρόνο ώστε να αναπτύξει γερό ριζικό σύστημα και είναι πολύ παραγωγικό. Θα πρέπει να προσέξετε όμως ώστε να το προστατέψετε από τις παγωνιές του χειμώνα. Άνοιξη: Φυτέψτε τις φραουλιές μετά τα τελευταία κρύα (στην Ελλάδα, αυτή η περίοδος είναι συνήθως μετά τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι ποικιλίες καττάσσονται ανάλογα με τον τύπο βλαστικής ανάπτυξης, τα χαρακτηριστικά του λοβού και του σπόρου και τέλος τον τρόπο κατανάλωσης. Για νωπό φασολάκι χρησιμοποιούνται διάφοροι γενότυποι που εισάγονται από το εξωτερικό. Καλλιεργούνται όμως και παραδοσιακές τοπικές ποικιλίες όπως τα μπουρμπούνια, τα καναρίνια κ.α. Για κονσερβοποίηση χρησιμοποιούνται ποικιλίες με λευκούς σπόρους. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 21-35 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Μάρτιο έως Αύγουστο Βάθος φύτευσης: 1.5-5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 5-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 25-40 ημέρες μετά. Μπορούμε να κάνουμε και άμεση σπορά χωρίς μεταφύτευση. Ωρίμανση: 40-50 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το φυτό έχει μικρής διάρκειας βιολογικό κύκλο και γι' αυτό έχει μέτριες απαιτήσεις σε λίπανση. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να προτιμώνται λιπάσματα που απελευθερώνουν γρήγορα τα θρεπτικά τους στοιχεία (πχ νιτρικές μορφές αζώτου). Η λίπανση πρέπει να γίνεται με γνώμονα την οργανική ουσία και γονιμότητα του εδάφους. Συνήθως απαιτείται 5-15 kg N, 15-20 kg υπερφωσφορικού και 10-20 kg θειικού καλίου. Το λίπασμα δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με το σπόρο και θα πρέπει να τοποθετηθεί 5 εκ κάτω απ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η καρυδιά (επιστ: Καρυά, Juglans) ανήκει στην οικογένεια των Καρυοειδών (Juglandaceae) με 20 είδη φυλλοβόλων δέντρων. Είναι αυτοφυές, αγγειόσπερμο, μονοχλαμυδικό φυτό. Δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα προσαρμογής και καλλιεργείται σε διάφορους τύπους κλιμάτων και περιβάλλοντος. Όμως αποδίδει περισσότερο σε περιοχές με θερμό και υγρό κλίμα. Η ονομασία στα λατινικά του γένους Juglans προέρχεται από τις λέξεις Jovis glans, που σημαίνουν Διὸς βάλανος. Τα φύλλα της καρυδιάς είναι μεγάλα, μακριά, σ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
H ζωική κοπριά, πιθανότατα το αρχαίο βοηθητικό καλλιέργειας, είναι οργανικό υλικό που χρησιμοποιείται ως φυσικό λίπασμα στη γεωργία. Θα λέγαμε ότι μαζί με το κομποστ είναι τα πιο φυσικά λιπάσματα. Περιέχει άζωτο, το φώσφορο και το κάλιο και εκτός από τη λίπανση, του εδάφους υποβοηθά προσθέτοντας οργανική ύλη που βελτιώνει τη σύνθεση του εδάφους λόγο της περιεκτικότητας της σε φυτικά αλλά και ζωικά συστατικά. Λιπάνσεις με κοπριά, κομπόστ ή σωρούς, ή με άλλα λιπάσματα φυσικής προελεύσεως, έχ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι τυρί τυρογάλακτος και παρασκευάζεται στις περιοχές Θεσσαλίας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας από πρόβειο γάλα ή μίγμα πρόβειου με γίδινο. Παρασκευάζεται επίσης από μίγμα τυρογάλακτος και φρέσκου πλήρους γάλακτος η ακόμα από φρέσκια κρέμα γάλακτος. Παρουσιάζει μέγιστη υγρασία 60% και ελάχιστη λιποπεριεκτικότητα επί ξηρού 70%. Η συνεκτικότητά του χαρακτηρίζεται ως μαλακή με συμπαγή δομή. Η γεύση του είναι ευχάριστη, γλυκιά, με χαρακτηριστικό άρωμα. Οι καλύτερες ποιότητες προέρχονται από... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Οι τομάτες όπως και όλοι οι καρποί που κόβονται απο τα φυτά συνεχίζουν τις λειτουργίες που είχαν και πάνω στο φυτό(αναπνοή, διαπνοή, κλπ). Ετσι σιγά σιγά γερνάνε και πεθαίνουν. Αν παρέμεναν στο φυτό θα συνέβαινε το ίδιο και θα έπεφταν τελικά στο έδαφος. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το σπανάκι χρειάζεται έδαφος πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Το ιδανικό pH είναι από 6,2 έως 6,9. Φροντίστε, ειδικά στην αρχή, να το ποτίζετε τακτικά. Το χώμα θα πρέπει να αποστραγγίζεται καλά και να μην κρατά νερό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ν σκοπεύετε να ξεκινήσετε τις τομάτες σε σπορείο, φυτέψτε τους σπόρους τομάτας 6 με 8 εβδομάδες πριν τα τελευταία κρύα. Πρακτικά για την Ελλάδα, αυτό σημαίνει μέσα Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου. Επειδή όμως η τομάτα αγαπά τη ζέστη, φροντίστε ώστε το μέρος που θα βάλετε το σπορείο να είναι ζεστό. Δεν έχει κανένα νόημα το μέρος που θα βάλετε το σπορείο να έχει τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Αν σπείρετε τις τομάτες απευθείας στο χώμα, η καλύτερη περίοδος είναι τα τέλη Μαρτίου με τέλη Απριλί... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΜΑΥΡΗ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΤΡΟΥΦΑ (Τuber melanosporum Vittad.) Διάδοση: Παράγεται και συλλέγεται σχεδόν αποκλειστικά στην Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία. Περιοχές καλλιέργειας: Υπάρχουν διάφορες περιοχές κατάλληλες για την καλλιέργειά της. Θεωρείται η πιο ενδιαφέρουσα τρούφα για τρουφοκαλλιέργεια. Εμπορική αξία:Υψηλή, χάρη στα άριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και στους διάφορους τρόπους γαστρονομικών χρήσεων. Υπάρχει μια σταθερή αυξανόμενη ζήτηση στην αγορά με τη συνέχισ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 18-32 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Μάιο Βάθος φύτευσης: 1.5-2.5 εκατοστά. Μουσκεύουμε τους σπόρους για 3-4 ώρες πριν την σπορά. Ημέρες βλάστησης: 4-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 30-35 ημέρες μετά. Μπορούμε να κάνουμε και άμεση σπορά χωρίς μεταφύτευση. Ωρίμανση: 50-60 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία και τη θερμοκρασία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οργανισμός που την προκαλεί: Ralstonia solanacearum Η ασθένεια που προκαλεί αυτό το βακτήριο αυτήν την περίοδο βρίσκεται σε κατάσταση καραντίνας και εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη. Εύρος ξενιστών: Όλα τα φυτά της οικογένειας Solanaceae, κάποια φυτά της οικογένειας Fabaceae, και πολλά ζιζάνια επίσης. Εμφάνιση και σημασία: Το παθογόνο βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη θάλασσα, στην Ουγγαρία και σε κάποιες περιοχές της Δυτικής Ευρώπης (Ολλανδία). Σε ζεστές χρονιές, παρουσιά... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 25 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.