Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε από την άνοιξη μέχρι το καλοκαίρι όταν οι θερμοκρασίες είναι 15-35 C Προτεινόμενη εποχή ...
Απάντηση:  
Απάντηση: νομιζω οτι δεν δινεται αλλα ρωτα για νεος αγροτης
Απάντηση:  
Απάντηση: Το σταμναγκαθι (Cichorium spinosum ) ειναι φυτό τησ οικογένειας των ραδικιών. Η γεύση του είναι πικρή και καταναλώνετε είτε ωμό είτε μαγε...
Απάντηση:  
Απάντηση: γιατι οι καρποι φραουλας που καλλιεργω ειναι ξυνοι
Απάντηση:  
Απάντηση: επιδοτηση για καλιεργεια ροδιων για το 2011 υπαρχουν http:// www.rotise.gr/ erotisi/epidotisi- gia-kaliergeia- rodion-gia-to-2011- yparchoy...
Απάντηση: Κάθε εποχή έχει τα δικά της λαχανικά,πού φυτεύονται είτε με την μορφή μικρού φυτού,είτε με σπόρους.
 

Πληροφορίες για την καλιεργεια του καλαμποκιου;

Σχετικές ερωτήσεις
Κάππαρη (Capparis spinosa): Μικρός θάμνος, με βλαστους που συνήθως είναι κατακείμενοι στο έδαφος, πλατιά φύλλα και άσπρα άνθη. Αντέχει σ...
Άμεση σπορά στο χωράφι τον Απρίλιο, Μαϊο και Ιούνιο. Ποτίζουμε τακτικά ιδιαίτερα σε περίοδο με μεγάλες θερμοκρασίες. Συγκομίδή 90+ ...
Το καλαμπόκι που το ψήνουμε, δηλαδή που δεν προορίζεται για ζωοτροφή ,το φυτεύουμε απο μέσα Μαϊου με αεχές Ιουνίου
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε από την άνοιξη μέχρι το καλοκαίρι όταν οι θερμοκρασίες είναι 15-35 C Προτεινόμενη εποχή ...
Πράσινα Φασολάκια / Bean Runner Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 15-29 C Προτε...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
Κάππαρη (Capparis spinosa): Μικρός θάμνος, με βλαστους που συνήθως είναι κατακείμενοι στο έδαφος, πλατιά φύλλα και άσπρα άνθη. Αντέχει σε ξηρασία και υψηλές θερμοκρασίες, και ανθιζει το καλοκαίρι. Η κάππαρη που χρησιμοποιείται στη μαγειρική, προέρχεται από το μπουμπούκι του φυτού που συλλέγεται πριν γίνει άνθος. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Άμεση σπορά στο χωράφι τον Απρίλιο, Μαϊο και Ιούνιο. Ποτίζουμε τακτικά ιδιαίτερα σε περίοδο με μεγάλες θερμοκρασίες. Συγκομίδή 90+ ημέρες μετά την σπορά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το καλαμπόκι που το ψήνουμε, δηλαδή που δεν προορίζεται για ζωοτροφή ,το φυτεύουμε απο μέσα Μαϊου με αεχές Ιουνίου Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε από την άνοιξη μέχρι το καλοκαίρι όταν οι θερμοκρασίες είναι 15-35 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Απρίλιο-Ιούλιο Βάθος φύτευσης: 2.5-5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 5-20 Μεταφύτευση: Άμεση σπορά Ωρίμανση: 100-130 ημέρες μετά την σπορά ανάλογα με την ποικιλία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πράσινα Φασολάκια / Bean Runner Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 15-29 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Απρίλιος-Αύγουστος Βάθος φύτευσης: 2.5-5 εκατοστά αναλόγως το μέγεθος του σπόρου. Μουσκεύουμε τους σπόρους για 3-4 ώρες πριν την σπορά. Ημέρες βλάστησης: 4-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 20-30 ημέρες μετά. Μπορούμε να κάνουμε και άμεση σπορά χωρίς μεταφύτευση. Ωρίμανσ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε από την άνοιξη μέχρι το καλοκαίρι όταν οι θερμοκρασίες είναι 15-35 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Απρίλιο-Μάιο-Ιούνιο Βάθος φύτευσης: 2.5-5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 5-20 Μεταφύτευση: Άμεση σπορά Ωρίμανση: 100-130 ημέρες μετά την σπορά ανάλογα με την ποικιλία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
νομιζω οτι δεν δινεται αλλα ρωτα για νεος αγροτης Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το σταμναγκαθι (Cichorium spinosum ) ειναι φυτό τησ οικογένειας των ραδικιών. Η γεύση του είναι πικρή και καταναλώνετε είτε ωμό είτε μαγειρεμένο. Σαν καλλιέργεια μπορεί να πει κανείς οτι ειναι απαιτητική. Η εγκατάσταση της καλλιέργειας γίνεται με σπορο. Η πιο συχνές εργασίες που γίνονται στο χωράφι ειναι το ξεβοτάνισμα ( η αφαίρεση δηλαδή των ζιζανίων) και η συγκομιδή. Αλλες εργασίες ειναι το καθάρισμα το πλύσιμο και η συσκευασία. Το καθάρισμα απαιτεί χρόνο και πολλά εργατικά χέρια. Γι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
γιατι οι καρποι φραουλας που καλλιεργω ειναι ξυνοι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
επιδοτηση για καλιεργεια ροδιων για το 2011 υπαρχουν http://www.rotise.gr/erotisi/epidotisi-gia- kaliergeia-rodion-gia-to-2011-yparchoyn.html? msg=50#ixzz1Q5jYO0ge Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κάθε εποχή έχει τα δικά της λαχανικά,πού φυτεύονται είτε με την μορφή μικρού φυτού,είτε με σπόρους. Διαβάστε περισσότερα...
ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΔΑΦΟΙ?,ΠΥΚΗΛΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΚΑΡΠΟ Η ΨΑΚΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ? ΧΡΕΙΑΖΩΝΤΕ ΝΕΡΟ?
Απάντηση:
ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΔΑΦΟΙ?,ΠΥΚΗΛΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΚΑΡΠΟ Η ΨΑΚΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ? ΧΡΕΙΑΖΩΝΤΕ ΝΕΡΟ? KAI TI YΨΟΜΕΤΡΟ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Φυστικι αραπικο καλιεργεια Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ραντισμα πατατας Διαβάστε περισσότερα...
πως καλιεργειται , απο που βρισκω σπορο ποσο κοστιζει , τι χρειαζεται για γινει σωστα , που μπορω να το πουλησω καλυτερα, και τι κερδος αποδιδει;
Απάντηση:
αγορά μικρών φυτών αλόης μπορεί να γίνει και onlne από εδώ http://aloeplants.wix.com/aloe. Για την απόδοση της καλλιέργειας της αλόης θέλει πολύ ανάλυση το θέμα και αρκούν μερικές γραμμές. Για πληροφορίες για την απόδοση της καλλιέργειας αλόης επικοινωνήστε εδώ http://aloeplants.wix.com/aloe#!contact-us/c11m6 Διαβάστε περισσότερα...
ενδιαφερομαι για καλιεργια σαλιγγαριον
Απάντηση:
Θα απευθυνθείς στο τμήμα αγροτικής ανάπτυξης της Νομαρχίας σου. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για να μην σε ταλαιπωρω μπες εδω που εχει και για την ποκιλια που λες αλλα και για ποιο νεες ποικιλιες. http://www.moa.gov.cy/moa/da/da.nsf/All/ B33A571DD5D9DE0DC22571100053E392/$file/9_2005% 20PATATA.pdf?OpenElement Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
υπαρχουν διευθισηs απο καναδα και νοτιο αμερικη Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι ένας μικρός, σκληρός, αειθαλής και πολυετής θάμνος που φτάνει σε ύψος τα 40 εκατοστά. Τα φύλλα του είναι μικρά, ωοειδή, με γκρίζο χρώμα ενώ τα άνθη του είναι μικρά με ροζ ή λευκό χρώμα. Καλλιεργείται σε όλα σχεδόν τα εδάφη και πολλαπλασιάζεται με σπόρο, ή με παραφυάδες. Φυτεύεται συνήθως το φθινόπωρο. Συλλέγουμε τις ανθισμένες κορφές από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο και αφού τις αποξηράνουμε μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε όλο τον χρόνο. Είναι γνωστό ότι χρησιμοποιείται στη μαγειρική μ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα ποτίζεις πάντα οταν τα φυτέψεις , και μετά απο δυο μέρες θέλουν ξανά. αν δεν βρέχει θέλουν περίπου δυο φόρες την εβδομάδα. Αλλα το καλύτερο ειναι να κοιτάς το χώμα και να βλέπεις αν εχει στεγνώσει. ολα τα χώματα δεν ειναι ιδια... αλλα εειναι αμμώδης και στραγγίζουν γρήγορα και αλλα οχι. http://www.ftiaxno.gr/2008/05/blog-post_7661.html δες και αυτο μπορεί καπου να σου φανεί χρησιμο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ακομα και η αγρια βγαζει καρπο αλλα λιγο σε ποσότητα και ειναι σκέτο κουκούτσι. θα βρεις κάποιον που ξερει και θα την εμβολιάσει την άνοιξη. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αρχες η τελη Φεβρουαριου αναλογα με τον καιρο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Yπάρχει ένας απλός τρόπος να φτιάξετε ένα εκπληκτικό λίπασμα από τα κομμένα κλαδιά, φύλλα και γενικά τα οργανικά απόβλητα του κήπου σας. Αφήστε εκεί που είναι. Ναι καλά διαβάσατε, δεν χρειάζεται να ανακατεύετε ποτέ, δεν χρειάζεται να προσέχετε τίποτα. απλά μαζεύετε σε μια στοίβα ολα το καθάρισμα του κήπου σας και … ξεχάστε τα. Εντος 2 μηνών θα έχει μειωθεί ο όγκος τους κατά 2/3 και θα έχουν απομείνει μόνο τα κλαδιά, τα οποία και μπορείτε να κάψετε σε ένα βαρέλι ή ειδικό χώρο και να σκορ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα φύλλα της στέβια χρησιμοποιούνται ως χλωρά/ξηρά, τριμμένα ή αλεσμένα σε γλυκά και φαγητά, ενώ γίνεται χρήση ακόμη και του εκχυλίσματός τους. Τα στελέχη και τα υπολείμματα των φύλλων, μετά την εξαγωγή της “ζάχαρης”, αποτελούν ζωοτροφή. Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι η κρυσταλλική, γλυκιά ουσία της στέβια είναι σταθερή σε θερμοκρασία έως και 200°, ιδιότητα που επιτρέπει τη χρήση της στη μαγειρική, σε αντίθεση με τη συνθετική ασπαρτάμη. Οι μεγαλύτεροι χρήστες της στεβιοσίδης είναι η βιομη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Έχεις ακούσει για την θαυματουργή δράση της λουΐζας στη δίαιτά σου; Γνωρίζεις πως ένα αφέψημα βαλεριάνας θα σε χαλαρώσει και θα σε βοηθήσει να παραδοθείς στην αγκαλιά του Μορφέα σε χρόνο μηδέν; Βάλε τα αρωματικά βότανα στην κουζίνα σου και χρησιμοποίησέ τα για να αισθανθείς καλύτερα, να διώξεις τους πόνους, ακόμη και για να αδυνατίσεις. Η Κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη μας εξηγεί τις ευεργετικές ιδιότητες μερικών από τα πιο σημαντικά βότανα. ΑΝΗΘΟΣ Μπορεί να τον έχεις... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πρόκειται για βακτήριο που προσβάλει τους κονδύλους προκαλώντας φλύκταινες και έλκη με ρωγμές. Για να αντιμετωπιστεί η ασθένεια πρέπει να δίνεται προσοχή στο υγιές πολλαπλασιαστικό υλικό και να εφαρμόζεται αμειψισπορά. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 26 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: