Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Κατάλληλη εποχή φύτευσης Στην Ελλάδα έχουμε την φθινοπωρινή και την ανοιξιάτικη καλλιέργεια. Η φθινοπωρινή καλλιέργεια προτιμάται σε ήπι...
Απάντηση: Η Αλόη Βέρα καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο λόγω της σημασίας των θεραπευτικών ιδιοτήτων της. Έχουν ανιχνευτεί τα παρακάτω συστατικά Βιτα...
Απάντηση: μπορω να φυτεψω το κουκουτσι τησ ελιασ
Απάντηση: Η καλλιέργεια μανιταριών μπορεί να ακούγεται εύκολη, αλλά δεν είναι. Αρχικά η καλλιέργεια μανιταριών γινόταν σε υπόστρωμα (COMPOST) που π...
Απάντηση: Η στέβια χρησιμοποιείται ως γλυκαντικό για περισσότερο από 400 χρόνια. Το εκχύλισμα των φύλλων της είναι 300 φορές πιο γλυκό από τη ζάχαρ...
Απάντηση: Τοποθετήστε τους σπόρους του λάχανου σε βάυος περίπου μισού εκατοστού. Τα λάχανα θέλουν χώρο για να αναπτυχθούν. Φυτεύσετε τα λάχανα σ...
Απάντηση: Το κρεμμύδι, έχει ανάγκη από ελαφρύ χώμα πλούσιο σε οργανικές ουσίες και καλοδουλεμένο, για να μπορέσει να αναπτύξει συμμετρικούς βολβούς...
Απάντηση: 500 χρόνια
Απάντηση: 3,70 ΤΟ ΚΙΛΟ
Απάντηση: Για να κατανοήσουμε τα προβλήματα της γεωργίας στην Ελλάδα, πρέπει να έχουμε κατά νου διάφορα γεγονότα σχετικά με τη γεωργία στην Ελλάδα ...
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΟΥΦΑΡΟ

Το Νούφαρο (Νυμφαία) είναι γένος υδρόβιων φυτών με παγκόσμια εξάπλωση. Αριθμεί περίπου 50 είδη. Το αρχαίο όνομα του φυτού είναι Νυμφαία που προέρχεται από την ελληνική λέξη Νύμφη. Τα άνθη του νούφαρου είναι ακτινωτά και εξέρχονται από το κεντρικό μίσχο του φυτού. Έχουν πέταλα πολύ μεγαλύτερα από τα σέπαλα. Τα άνθη φτάνουν σε διάμετρο μέχρι και 30 εκατοστά και έχουν ποικιλία χρωμάτων συνήθως λευκό, κόκκινο, μωβ ή ροζ. Τα νούφαρα είναι πολύ συνηθισμένο φυτό του Νείλου, όπου αποκαλούνται λοτο

ί. Στον Νείλο κυριαρχούν το μπλε και το λευκό νούφαρο. Το μπλε νούφαρο ανοίγει τα άνθη του την ημέρα και τα κλείνει την νύχτα ενώ το λευκό νούφαρο ανοίγει τα άνθη του την νύχτα και τα κλείνει την ημέρα. Γι αυτό το λόγο οι αρχαίοι Αιγύπτιοι είχαν συνδέσει το φυτό με τον διαχωρισμό των θεοτήτων τους, σε θεότητες του πάνω και του κάτω κόσμου, ενώ συνέδεαν επίσης το φυτό με τις πεποιθήσεις τους για τον θάνατο και την μετά θάνατον ζωή. επισεις Περιγραφή : Είναι φυτό ποώδες , πολυετές ,

υδρόβιο , ριζωματώδες . Κάνει μεγάλα στιλπνά πράσινα φύλλα που μπορεί να φθάσουν και την διάμετρο των 50 cm, σχήματος ωοειδούς ή καρδιόσχημου , τα οποία αναπτύσσονται τις περισσότερες φορές ως επιπλέοντα στην επιφάνεια του νερού , ενίοτε όμως και κάτω από την επιφάνεια (υποβρύχια) η και πάνω από αυτή (εναέρια). Ανθοφορία : Άνθη μεσαία ή μεγάλα , σε αποχρώσεις του λευκού , κίτρινου , ερυθροιώδους , ροζ ή του ρόδινου. Τα άνθη αναπτύσσονται μεμονωμένα στην επιφάνεια του νερού (επιπλέοντα) ή πάνω από αυτή (εναέρια) , έχουν σχήμα κυπελλοειδές και φέρουν 5 σέπαλα και πολυάριθμα πέταλα σε μονή ή διπλή σειρά . Τα άνθη του είναι ιδιαίτερης καλλωπιστικής αξίας και προσδίδουν ιδιαίτερη ομορφιά σε αβαθείς λίμνες . Πολλαπλασιασμός : Πολλαπλασιάζετε με διαίρεση των ριζωμάτων , την Άνοιξη . Απαιτήσεις : Για την ανάπτυξή του το φυτό, απαιτεί στάσιμα νερά, ή έχοντα πολύ μικρή ροή , μικρού σχετικά βάθους, και έδαφος στον πυθμένα, κατ’ελάχιστο 15 - 20 cm για την ανάπτυξη του ριζώματος και την ικανοποιητική στήριξή του . Για την άνθισή του απαιτείται θερμοκρασία νερού 21ο C . Δεν αντέχει σε χαμηλές θερμοκρασίες πέφτοντας σε λήθαργο από την θερμοκρασία των 10ο C . Διακοσμητική αξία : Το θαυμάσιο φύλλωμά του και η ιδιαίτερα εντυπωσιακή ανθοφορία του , που σκεπάζει κυριολεκτικά την επιφάνεια μικρών λιμνών , σιντριβανιών κλπ , το κάνουν μοναδικό στο είδος του φυτό . Χρησιμότητα : Είναι φυτό που η καλλωπιστική του αξία οφείλεται τόσο στην ικανότητά του να αναπτύσσεται σε αβαθείς λίμνες όσο και της πλούσιας ανθοφορίας που προσφέρει . Το χρησιμοποιούμε σε λίμνες , σιντριβάνια και ενίοτε σε σχετικά βαθειά aquarium .
Σχετικές ερωτήσεις
ΣΕ ΓΛΑΣΤΡΑ? ΧΑΧΧΑΧΧΑΧΧΑ ΤΡΑΝΤΖΙΚ...
σε τι βάθος απο την επιφανεια του νερού μπορώ να φυτέψω το νουφαρο? Η λίμνη μου εχει βαθος περίπου 1.5 μετρα..
Μπορείτε να φυτέψετε τους σπόρους παντζαριού απευθείας στο χώμα. Για καλύτερα όμως αποτελέσματα, καλό είναι να φυτέψετε τους σπόρους πρώτ...
Ο κορμός και οι ρίζες τις ελιάς τί; Γίνε πιο συγκεκριμένος/η παρακαλώ.
Το σταφύλι, ένα από τα πιο αγαπηµένα φρούτα του καλοκαιριού, συχνά αποφεύγεται από πολλούς, οι οποίοι θεωρούν ότι έχει πολλές θερµίδες. Η...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
ΣΕ ΓΛΑΣΤΡΑ? ΧΑΧΧΑΧΧΑΧΧΑ ΤΡΑΝΤΖΙΚ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
σε τι βάθος απο την επιφανεια του νερού μπορώ να φυτέψω το νουφαρο? Η λίμνη μου εχει βαθος περίπου 1.5 μετρα.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείτε να φυτέψετε τους σπόρους παντζαριού απευθείας στο χώμα. Για καλύτερα όμως αποτελέσματα, καλό είναι να φυτέψετε τους σπόρους πρώτα σε φυτώριο και στη συνέχεια να τα μεταφυτέψετε. Σπόροι - Φυτώριο Τοποθετήστε τους σπόρους των παντζαριών σε βάθος περίπου 1 εκατοστού και σε αποστάσεις 2-3 εκατοστά. Οι σπόροι θα βλαστήσουν σε περίπου 5 με 12 ημέρες ανάλογα με τις συνθήκες και τη θερμοκρασία. Μεταφύτευση Όταν τα σπορόφυτα φτάσουν σε ύψος περίπου τα 5 εκατοστά, μπορείτε να τα μεταφέ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο κορμός και οι ρίζες τις ελιάς τί; Γίνε πιο συγκεκριμένος/η παρακαλώ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το σταφύλι, ένα από τα πιο αγαπηµένα φρούτα του καλοκαιριού, συχνά αποφεύγεται από πολλούς, οι οποίοι θεωρούν ότι έχει πολλές θερµίδες. Η πραγµατικότητα όµως είναι διαφορετική. Παρότι έχει καθιερωθεί στο µυαλό µας ως ένα φρούτο πλούσιο σε θερµίδες, η αλήθεια είναι ότι τα 100 γρ. σταφυλιού αποδίδουν 60 θερµίδες, δηλαδή περίπου όσες και τα υπόλοιπα φρούτα. Εκτός από αυτό όµως αποτελεί και µια πλούσια πηγή βιταµινών και οργανικών αλάτων, που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κατάλληλη εποχή φύτευσης Στην Ελλάδα έχουμε την φθινοπωρινή και την ανοιξιάτικη καλλιέργεια. Η φθινοπωρινή καλλιέργεια προτιμάται σε ήπιους χειμώνες, η σπορά γίνεται τους μήνες Οκτώβρη-Νοέμβρη και η συγκομιδή Μάιο-Ιούνιο. Η ανοιξιάτικη καλλιέργεια γίνεται με απευθείας σπορά ή με κοκκάρι, τους μήνες Φεβρουάριο-Μάρτιο και η συγκομιδή για την πρώτη περίπτωση σποράς γίνεται Αύγουστο-Σεπτέμβρη, ενώ για την δεύτερη Ιούνιο-Ιούλιο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η Αλόη Βέρα καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο λόγω της σημασίας των θεραπευτικών ιδιοτήτων της. Έχουν ανιχνευτεί τα παρακάτω συστατικά Βιταμίνες(Βιταμίνη Α, Βιταμίνη Β1, Βιταμίνη Β2, Βιταμίνη Β6, Βιταμίνη Β12, Βιταμίνη C, Βιταμίνη Ε, φυλλικό οξύ) Μέταλλα (Ασβέστιο, Κάλιο, Μαγνήσιο, Νάτριο, Χαλκός, Σίδηρος, Ψευδάργυρος, Μαγγάνιο), ΑμινοξέαΛυσίνη, Θρεονίνη, Βαλίνη, Μεθιονίνη, Ισολευκίνη, Φαινυλαλανίνη, Ασπαραγγινικό Οξύ, Σερίνη, Γλουταμινικό Οξύ, Γλυκίνη, Αλανίνη, Τυροσίνη, Υδροξυπρολίνη, Κυστίνη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μπορω να φυτεψω το κουκουτσι τησ ελιασ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η καλλιέργεια μανιταριών μπορεί να ακούγεται εύκολη, αλλά δεν είναι. Αρχικά η καλλιέργεια μανιταριών γινόταν σε υπόστρωμα (COMPOST) που παρασκευαζόταν από κοπριά αλόγων πλούσια σε άχυρο. Αργότερα άρχισε να αναπτύσσεται η καλλιέργεια σε συνθετικά υποστρώματα. Μόλις τελειώσει η παστερίωση, το υπόστρωμα μεταφέρεται στους θαλάμους παραγωγής. Όταν γίνει η σπορά των μυκηλίων, τότε τα τελάρα μεταφέρονται στο χώρο καλλιέργειας των μανιταριών. Αφού γίνει η μόλυνση του υποστρώματος, οι μυκηλιακές υφ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η στέβια χρησιμοποιείται ως γλυκαντικό για περισσότερο από 400 χρόνια. Το εκχύλισμα των φύλλων της είναι 300 φορές πιο γλυκό από τη ζάχαρη, έχει μηδενική θερμιδική αξία και γι' αυτό αποτελεί συστατικό αναψυκτικών τύπου light. Παρασκευάσματα στέβιας χρησιμοποιούνται επίσης ως γλυκαντικές ουσίες σε τρόφιμα και ροφήματα και το ίδιο το φυτό σε σαλάτες ή για την παρασκευή αφεψήματος. Πρόκειται για αυτοφυές φυτό της Παραγουάης και της Βραζιλίας, αν και πλέον η Κίνα αποτελεί τον μεγαλύτερο καλλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τοποθετήστε τους σπόρους του λάχανου σε βάυος περίπου μισού εκατοστού. Τα λάχανα θέλουν χώρο για να αναπτυχθούν. Φυτεύσετε τα λάχανα σε απόσταση 80 με 100 εκατοστά Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κρεμμύδι, έχει ανάγκη από ελαφρύ χώμα πλούσιο σε οργανικές ουσίες και καλοδουλεμένο, για να μπορέσει να αναπτύξει συμμετρικούς βολβούς. Ακόμα, το κρεμμύδι δεν χρειάζεται λίπανση με κοπριά κατά τη σπορά γιατί δεν την αφομοιώνει εύκολα. Προτιμότερο είναι να έχετε λιπάνει από την προηγούμενη περίοδο, έτσι ώστε η κοπριά να έχει αφομοιωθεί σχεδόν πλήρως από το χώμα. Επίσης, το περίσσευμα υγρασίας στο χώμα, ταλαιπωρεί το κρεμμύδι, εμποδίζει την ανάπτυξή του και ευνοεί την ανάπτυξη ασθενειών, όπω... Διαβάστε περισσότερα...
ποσο χωρις ατμοσφαιρικη ρυπανση με το καταλληλο χωμα και νερο
Απάντηση:
Απάντηση:
Απάντηση:
Για να κατανοήσουμε τα προβλήματα της γεωργίας στην Ελλάδα, πρέπει να έχουμε κατά νου διάφορα γεγονότα σχετικά με τη γεωργία στην Ελλάδα γενικότερα. Κάνοντας μια σύντομη ιστορική αναδρομή, μπορούμε να διαπιστώσουμε πως οι Έλληνες αγρότες καλλιέργησαν τη γη τους τα τελευταία χρόνια και κατά πόσο οι καλλιέργειες στην Ελλάδα είναι βιολογικές. Βιολογική καλλιέργεια Η γεωργία, βιολογική και μη, στην Ελλάδα Για να κατανοήσουμε την εξέλιξη της γεωργίας και της βιολογικής γεωργίας στην Ελλάδα, π... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κάποια ακάρεα προσβάλουν τους βλαστούς όπως η gryllotalpa και άλλα του γένους Agrotis και κάποια άλλα τους κονδύλους όπως οι σιδηροσκώληκες. Καταπολεμούνται κατάλληλα εντομοκτόνα και δολώματα στην επιφάνεια του εδάφους Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ενα δέντρο η καλλιέργεια του οποίου μπορεί να προσφέρει ένα επιπλέον εισόδημα χωρίς ιδιαίτερες φροντίδες και με σχεδόν μηδενικό κόστος είναι η γνωστή κουκουναριά.Πρόκειται για ένα δέντρο που αναπτύσσεται εύκολα στη χώρα μας, αλλά επειδή δεν αξιοποιείται εισάγουμε το κουκουνάρι από χώρες του εξωτερικού, όπως η Τουρκία και η Ισπανία. Η κουκουναριά καλλιεργείται συστηματικά στη Τουρκία και την Ισπανία για την παραγωγή καρπών, το γνωστό κουκουνάρι, που χρησιμοποιείται στη μαγειρική και τη ζαχα... Διαβάστε περισσότερα...
με επειστημονικη εξηγηση, παρακαλω
Απάντηση:
Τετοια ωρα επιστημονικη εξηγηση; Μπα, δεν μπορω! Για τον λογο που πινεις και συ νερο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η φακή πρέπει να μαζευτεί πριν καλοξεραθεί γιατί αλλιώς τινάζεται ο καρπός. Η συγκομιδή γίνεται με ξερίζωμα. Σωρόνονται στο αλώνι, όπου άμα ξεραθούν καλά, αλωνίζονται, λυχνίζονται και η καθαρή φακή μαζεύεται στην αποθήκη, ενώ το άχυρο της φακής δίνεται στα ζώα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το καλαμπόκι που το ψήνουμε, δηλαδή που δεν προορίζεται για ζωοτροφή ,το φυτεύουμε απο μέσα Μαϊου με αεχές Ιουνίου Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
4 με 15 βαθμούς είναι καλή θερμοκρασία για φράουλες Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εναλλακτική πρόταση σε νέους και παλιούς αγρότες προσφέρει η συμβολαιακή καλλιέργεια της ροδιάς, που φτάνει να αποδίδει εισόδημα της τάξης έως και 1.200 ευρώ ανά στρέμμα. Η ροδιά είναι ανθεκτικό φυλλοβόλο δένδρο που σπάνια προσβάλλεται από παράσιτα και μπορεί να φτάσει μέχρι τα 3-4 μ. Οι κόκκινοι χυμώδεις καρποί του ροδιού έχουν λίγες θερμίδες και είναι εξαιρετικά πλούσιοι σε σάκχαρα, βιταμίνες A, B, C, καθώς και σε μέταλλα όπως κάλλιο και πολυφαινόλες. Σε αυτά οφείλει το ρόδι την αντιοξειδωτ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
υπαρχουν επιδοτησεις για νεους γεωπονους για την διμιουργια θερμοκηπιων? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Λαχανικό αλλά και μπαχαρικό το οποίο προέρχεται από το φυτό Allium Cepa και προέρχεται μάλλον από τη νοτιοανατολική Ασία. Φυτό το οποίο μπορεί να φτάσει μέχρι και τα δυο μέτρα ύψος. Δεν έχει φύλλα παρά μόνο βλαστό και άνθη τα οποία εμφανίζονται στην κορυφή σαν ταξιανθία και είναι μικρά λευκοπράσινα. Οι βάσεις των φύλλων του φυτού διογκώνονται και σχηματίζουν τον υπόγειο βλαστό, που αποτελεί το γνωστό κρεμμύδι(το λαχανικό). Γνωστό και με τα ονόματα Κρόμμυον ή Αλλιον το κοινό. Πιθανολογείται... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όνομα ζιζανίου: Portulaceae oleracea L. , Portulacaceae Βιολογία: Η γλυστρίδα ή αντράκλα έιναι ένα θερινό, ετήσιο ζιζάνιο. Αναπαράγεται με το σπόρο και με τμήματα των βλαστών. Όταν φυτρώνει την άνοιξη, το ζιζάνιο ανθίζει και καρπίζει τον Μάιο ή στις αρχές του επόμενου μήνα. Το ζιζάνιο έχει ύψος περίπου 20-40 cm. Ο βλαστός είναι λείος, έρπει στο έδαφος, είναι σαρκώδης με διακλαδώσεις κοντά στη βάση και συχνά είναι ερυθρόχροος. Τα φύλλα είναι σαρκώδη, λεία και χωρίς τρίχες, μπλε-... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όνομα εντόμου: Frankliniella occidentalis, Thripidae, Ξενιστές: Πεπόνι, καρπούζι, λαχανικά, ανθοκομικά φυτά και φυτά των αγρών. Διάδοση και σημαντικότητα: Οι θρίπες είναι πολύ διαδεδομένη στην Ευρώπη και στην Αμερική. Οι θρίπες καταστρέφουν μηχανικά τα φυτά κατά τη διαδικασία της απομύζησης. Αν οι θρίπες τραφούν από μη μολυσμένους προγενέστερα καρπούς τότε η ζημιά δεν θα είναι σημαντική ώσπου να μεγαλώσουν τα πεπόνια ή τα καρπούζια. Η φυσιολογική σ’ αυτή την περίπτωση μπορεί να εμφανισ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αυτήν την εποχή. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
15 μπαλες η 350 κιλα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε με βολβούς φθινόπωρο για φρέσκο και Φεβρουάριο για ξερό, όταν οι θερμοκρασίες είναι 15-26 C. Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Οκτώβριο-Φεβρουάριο Βάθος φύτευσης: 1.5-2.5 εκατοστά με τη μύτη προς τα πάνω Ημέρες βλάστησης: 7-20 Μεταφύτευση: Άμεση σπορά Ωρίμανση: 90 μέρες μετά την βλάστηση και αναλόγως το μέγεθος που τα θέλουμε Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Λαχανικό αλλά και μπαχαρικό το οποίο προέρχεται από το φυτό Allium Cepa, γνωστό και με τα ονόματα Κρόμμυον ή Αλλιον το κοινό, πιθανολογείται ότι το φυτό ήταν γνωστό σε κάποιους λαούς (Ινδία, Κίνα, Μέση Ανατολή) πριν ακόμη ο άνθρωπος αποκτήσει γραπτή ιστορία. Το όνομα του κρεμμυδιού στα αγγλικά και τα γαλλικά έχει τη ρίζα "onio", η οποία πιθανότατα προέρχεται από τη λατινική "unus" που σημαίνει "ένας". Δεν είναι τυχαίο ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι θεωρούσαν το βολβό ... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 142 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: