Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Πρώτη από τα καρποφόρα δένδρα η αμυγδαλιά βιάζεται να φέρει την άνοιξη. Και την βλέπουμε μέσα στο χειμώνα, το Γενάρη, να ντύνεται σαν νυφ...
Απάντηση: σε θερμοκηπιο ειναι?
Απάντηση: αν ραντίσεις τωρα θα ξεραθεί.... οπότε παίρνεις την τσάπα και αρχίζεις να βγάζεις τα χόρτα με αυτη... η αλλιώς άστα ετσι και οτι γινει.
Απάντηση: Οι πιπεριές μαζι με τις μελιτζάνες, τις ντομάτες και τις πατάτες ανήκουν στην οικογένεια στρυχνοειδών (Solanaceae). Η επιστημονική τους ο...
Απάντηση: Αν οχι στο σουπερμάρκετ τότε σε.μαγαζιά με μπαχαρικά,ρηγανες και τέτοια.
Απάντηση: Οι πιπεριές είναι έτοιμες για συγκομιδή όταν είναι σκληρές και μεγάλες. Αν όμως περιμένετε ακόμη περισσότερο, το φρούτο θα ωριμάσει επιπλ...
Απάντηση: Το χώμα θα πρέπει να είναι υγρό, αλλά προσοχή να μη λιμνάζει το νερό. Η ιδανική ύδρευση γίνεται με πότισμα σταγόνας
Απάντηση: Το έδαφος που θα φυτεύσετε τις πιπεριές θα πρέπει να είναι πλούσιο σε ασβέστιο και φώσφορο. Γι' αυτό θα πρέπει να έχετε εμπλουτίσει τ...
Απάντηση: Μπορείτε να ξεκινήσετε τις πιπεριές, σπέρνοντας τους σπόρους σε σπορείο, 6 με 8 εβδομάδες πριν τα τελευταία κρύα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ...
Απάντηση: Η πιπεριά σπέρνεται σε παράλληλες γραμμές. Το κάθε φυτό πιπεριάς δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο. Έχουμε δύο αποστάσεις. Την απόσταση γραμμής ...
 

πιπεριες φλωρινης φυτεμα

Σχετικές ερωτήσεις
Καλλιέργεια αχλαδιάς Η αχλαδιά γίνεται στα μέτρια κλίματα, δηλαδή ούτε στα πολύ ζεστά ούτε στα πολύ ψυχρά. Προκόβει στις δροσερές θέσεις...
Είναι δένδρο που μπορεί να ψηλώσει ίσα με 10 μέτρα και ο καρπός του είναι όμορφος την εποχή που ώριμος ξεπροβάλλει απ’ τα φύλλα, εύρωστος...
Η καλούμενη ξυλοκερατιά, χαρουπιά, καρουπιά ή κουντουρουδιά, την οποία οι αρχαίοι ονόμαζαν κερωνία, αιγυπτία συκή ή κερατέα. Ο καρπός τη...
Η βερικοκιά είναι δέντρο με γρήγορη καρποφορία και σε συνδυασμό με την πρωιμότητα και ωραιότητα του προϊόντος της έχει καταστεί ένα από τ...
Είναι δένδρο της Κίνας και της Ιαπωνίας και η καλλιέργειά του δοκιμάστηκε στο τόπο μας εδώ και 40 πάνω-κάτω χρόνια στο Δημόσιο Δενδροκομε...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
Καλλιέργεια αχλαδιάς Η αχλαδιά γίνεται στα μέτρια κλίματα, δηλαδή ούτε στα πολύ ζεστά ούτε στα πολύ ψυχρά. Προκόβει στις δροσερές θέσεις, στα παράλια και παραποτάμια μέρη, στις ανοιχτές κοιλάδες, στα χαμηλά οροπέδια και στις πλαγιές που έχουν μικρή κλίση. Με άλλα λόγια θέλει υγρό αέρα και δροσερό το καλοκαίρι. Σε θέσεις που δέρνονται από ανέμους δυνατούς, δεν πρέπει να φυτεύοντας αχλαδιές γιατί βλάπτονται. Σχετικά με το χώμα η αχλαδιά έχει απαιτήσεις. Θέλει το χωράφι να είναι ψαχνό, δυνατ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι δένδρο που μπορεί να ψηλώσει ίσα με 10 μέτρα και ο καρπός του είναι όμορφος την εποχή που ώριμος ξεπροβάλλει απ’ τα φύλλα, εύρωστος και προκλητικός. Μα τι τα θέλετε, είναι άθλιος πολύ σκανταλιάρης. Αυτός έβαλε σε πειρασμό τον Αδάμ και την Εύα κι έχασαν τον Παράδεισο και από τότε γεννιόμαστε με το προπατορικό αμάρτημα, σαν να μη έφταναν της ζωής μας τόσες αμαρτίες. Και στον Τρωικό πόλεμο φαίνεται πως έχει την ουρίτσα του. Λέγεται πως αφορμή του πολέμου ήταν το χρυσό μήλο που η Έρις έριξ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η καλούμενη ξυλοκερατιά, χαρουπιά, καρουπιά ή κουντουρουδιά, την οποία οι αρχαίοι ονόμαζαν κερωνία, αιγυπτία συκή ή κερατέα. Ο καρπός της, ο οποίος σήμερα ονομάζεται ξυλοκέρατο, χαρούπι, καρούπι, κούτουρο ή κουντουχούδι ονομαζόταν αιγύπτιον σύκον ή κεράτιον. Κάπου αναφέρεται και με το όνομα ξυλόγλυκο. Αυτό το δέντρο είναι γνωστότατο, φαίνεται να κατάγεται από τη Μικρά Ασίας και ίσως την Κυρηναία, τη σημερινή Βάρκα της Τρίπολης (παράλια της Βόρειας Αφρικής) απ’ όπου, κατά πάσα πιθανότητα μ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η βερικοκιά είναι δέντρο με γρήγορη καρποφορία και σε συνδυασμό με την πρωιμότητα και ωραιότητα του προϊόντος της έχει καταστεί ένα από τα προσφιλέστερα οπωροφόρα δέντρα. Κατάγεται από την Κίνα και στην Ελλάδα ήρθε απ την Ιταλία κατά τον πρώτον αιώνα μ. X. και γι αυτήν μιλούν διάφοροι ιστορικοί, όπως ο Πλίνιος, ο Διοσκουρίδης και αργότερα ο Γαληνός (129—201 μ. X.). Η βερικοκιά αντέχει τις χαμηλές θερμοκρασίες στην χώρα μας όπως και τις ψηλές του καλοκαιριού, όμως φοβάται πολύ τις απότομες... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι δένδρο της Κίνας και της Ιαπωνίας και η καλλιέργειά του δοκιμάστηκε στο τόπο μας εδώ και 40 πάνω-κάτω χρόνια στο Δημόσιο Δενδροκομείο (Βοτανικό) που ήταν τότε το Τριανταφυλλίδειο Γεωργικό Σχολείο. Ο καρπός του δένδρου αυτού λέγεται ομοίως κακί, έχει δηλαδή το ίδιο όνομα με το δένδρο που τον κάνει. Και είναι κατακόκκινος όταν ωριμάσει και μοιάζει με στρογγυλή σφιχτή ντομάτα. Ωριμάζει Οκτώβριο - Νοέμβριο, τότε βλέπει κανείς σε μερικά μανάβικα της Αθήνας να πουλούν κακί μα με τα άλλα φρούτ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πρώτη από τα καρποφόρα δένδρα η αμυγδαλιά βιάζεται να φέρει την άνοιξη. Και την βλέπουμε μέσα στο χειμώνα, το Γενάρη, να ντύνεται σαν νυφούλα με τα άσπρα και όμορφα λουλούδια της χωρίς να συλλογιστεί πως γύρω τα βουνά είναι χιονισμένα και μπορεί ξάφνου μια όψιμη παγωνιά να της τα ξεράνει και να χάσει τον καρπό της. Η αμυγδαλιά είναι δένδρο της Ασίας (Παλαιστίνης, Συρίας), όμως καλλιεργείται από τους αρχαιοτάτους χρόνους και στην Ευρώπη και στην Αφρική. Στην Ελλάδα φυτρώνει μόνη της και μπο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
σε θερμοκηπιο ειναι? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αν ραντίσεις τωρα θα ξεραθεί.... οπότε παίρνεις την τσάπα και αρχίζεις να βγάζεις τα χόρτα με αυτη... η αλλιώς άστα ετσι και οτι γινει. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι πιπεριές μαζι με τις μελιτζάνες, τις ντομάτες και τις πατάτες ανήκουν στην οικογένεια στρυχνοειδών (Solanaceae). Η επιστημονική τους ονομασία είναι Capsicum annuum. Οι πιπεριές υπάρχουν σε ποικίλα χρώματα (πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο, μοβ, καφέ και μαύρο) και σε ποικιλία σχημάτων (σφαιρικό, κωνικό και μακρύ, τοματόμορφο). Η καυστικότητα των πιπεριών ποικίλει αναλόγως της περιεκτικότητάς τους σε μία ουσία που ονομάζεται καψαϊκίνη και μπορεί να είναι ήπια ως και πολύ καυτερή. ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν οχι στο σουπερμάρκετ τότε σε.μαγαζιά με μπαχαρικά,ρηγανες και τέτοια. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι πιπεριές είναι έτοιμες για συγκομιδή όταν είναι σκληρές και μεγάλες. Αν όμως περιμένετε ακόμη περισσότερο, το φρούτο θα ωριμάσει επιπλέον και θα αλλάξει χρώμα σε κόκκινο, κίτρινο, καφέ ή μωβ. Η γλυκύτητα και η περιεκτικότητα σε βιταμίνη C αυξάνουν κατακόρυφα όταν η πιπεριά αλλάζει χρώμα. Αν όμως μαζεύετε τις πιπεριές είναι ακόμη πράσινες, τότε το φυτό θα παράγει περισσότερες πιπεριές. Η αναμενόμενη παραγωγή, αν και αυτό εξαρτάται και από την ποικλιία, είναι 5-10 μεγάλες πιπεριές ανά ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το χώμα θα πρέπει να είναι υγρό, αλλά προσοχή να μη λιμνάζει το νερό. Η ιδανική ύδρευση γίνεται με πότισμα σταγόνας Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το έδαφος που θα φυτεύσετε τις πιπεριές θα πρέπει να είναι πλούσιο σε ασβέστιο και φώσφορο. Γι' αυτό θα πρέπει να έχετε εμπλουτίσει το χώμα με λίπασμα που περιέχει ασβέστιο και φώσφορο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κομπόστ, κοπριά ή άλλα οργανικά λιπάσματα που θα βρείτε στο εμπόριο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείτε να ξεκινήσετε τις πιπεριές, σπέρνοντας τους σπόρους σε σπορείο, 6 με 8 εβδομάδες πριν τα τελευταία κρύα. Πρακτικά αυτό σημαίνει αρχές με μέσα Μαρτίου. Το βάθος σποράς είναι περίπου 0,5 με 1 εκατοστό. Πρέπει όμως να φροντίσετε όμως ώστε το σπορείο να βρίσκεται σε ένα ζεστό μέρος. Το σπορείο πρέπει να έχει τουλάχιστον 24 βαθμούς Κελσίου, ώστε να βλαστήσουν οι σπόροι. Μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε ακόμη και δύο εβδομάδες μέχρι να βλαστήσουν οι σπόροι και να δείτε τα φυτάκια... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η πιπεριά σπέρνεται σε παράλληλες γραμμές. Το κάθε φυτό πιπεριάς δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο. Έχουμε δύο αποστάσεις. Την απόσταση γραμμής από γραμμή και την απόσταση των φυτών επάνω στη γραμμή. Οι αποστάσεις γραμμής από γραμμή είναι μεταξύ 60 και 90 εκατοστών. Η απόσταση ανάμεσα στα φυτά στην ίδια γραμμή είναι από 30 έως 50 εκατοστά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απευθείας στον κήπο: Μπορείτε να σπείρετε σπόρους πιπεριάς απευθείας στον κήπο τον Απρίλιο και Ιούνιο. Σε σπορείο: Μπορείτε να σπείρετε σπόρους πιπεριάς σε σπορείο, 6-8 εβδομάδες πριν τα τελευταία κρύα. Πρακτικά αυτό σημαίνει από τον Μάρτιο και μετά. Με έτοιμα σπορόφυτα: Μπορείτε να φυτέψετε έτοιμα σπορόφυτα πιπεριάς Απρίλιο και Μάιο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Θα πρέπει να σπείρετε τους σπόρους πιπεριάς απευθείας στο χώμα όταν ο καιρός έχει ζεστάνει αρκετά. Η ιδανική θερμοκρασία για να βλαστήσουν οι σπόροι πιπεριάς είναι 24 βαθμοί Κελσίου. Αυτό συνήθως συμβαίνει τον Απρίλιο. Μην επιχειρήσετε να σπείρετε απευθείας στο χώμα σπόρους πιπεριάς τον Μάρτιο ή νωρίς τον Απρίλιο. Μπορείτε να συνεχίσετε τη σπορά πιπεριάς μέχρι και τον Ιούνιο. Αν θέλετε να έχετε συνεχόμενη παραγωγή από πιπεριές, σπείρτε με διαφορά 15 ημερών. Θα πρέπει να φυτέψετε τις... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι πιο διαδεδομένες καλλιεργούμενες ποικιλίες είναι η πράσινη της Νέας Μαγνησίας(γλυκός καρπός), Φλωρίνης (κόκκινος καρπός γλυκός ή καυτερός, σχήματος κωνικού, μακριού, μετρίου μεγέθους), Τσούσκα (ελαφριά καυτερή γεύση και κιτρινοπράσινο χρώμα), κίτρινη Κουφαλίων κ.α Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η πιπεριά είναι ευαίσθητη στις χαμηλές θερμοκρασίες. Η ιδανική θερμοκρασία είναι 20-30 C την ημέρα και 15 C τη νύχτα. Αν η θερμοκρασία πέσει κάτω απο 10 C ενδέχεται να σταματήσει η ανάπτυξη τελείως. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η πιπεριά είναι μονοετές φυλλώδες φυτό που ο βλαστός της φτάσει σε ύψος τα 50-70 εκατοστά. Έχει ανοιχτοπράσινα λογχοειδή φύλλα και άνθη λευκά που φύονται μεμονωμένα σε ομάδες 2-3. Ο καρπός της πιπεριάς ανάλογα με την ποικιλία διαφέρει ως προς το σχήμα και ως προς το χρώμα. Οι καλλιεργούμενες ποικιλίες πιπεριάς σχεδόν όλες ανήκουν στο είδος Capsicum annuum. Επειδή διασταυρώνονται πολύ εύκολα θα πρέπει να προσέξουμε να μην μην καλλιεργούμε καυτερές ποικιλίες πιπεριάς κοντά σε άλλα είδη πιπεριά... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για να εφαρμόσουμε μια σωστή λίπανση στην καλλιέργεια θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν τα αποτελέσματα της αναλύσεως του εδάφους του χωραφιού που πρόκειται να εγκαταστήσουμε την καλλιέργεια. Μια γενική οδηγία είναι να κάνουμε πολλές λιπάνσεις με μικρές ποσότητες λιπάσματος διότι το ριζικό σύστημα του φυτού παρουσιάζει ευαισθησία στις υψηλές συγκεντρώσεις αλάτων. Ενδεικτικά μπορούμε να ρίζουμε στη βασική λίπανση νιτρικό κάλιο (13-0-46) και θειικό μαγνήσιο σε ποσότητες 10 και 35 κιλά αντίστοιχα, στη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι καρποί συλλέγονται είτε ώριμοι είτε ανώριμοι. Αν τους συλλέξουμε νωρίς είναι δύσκολο να τους συντηρήσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν καθυστερήσουμε να τους μαζέψουμε τότε αυτοί αρχίζουν να κοκκινίζουν ανομοιόμορφα. Η κατάλληλη στιγμή για τη συλλογή των καρπών είναι όταν αυτοί έχουν σταματήσει να μεγαλώνουν και γυαλίζουν. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε σπορείο τον Μάρτιο, Απρίλιο. Μεταφύτευση στο χωράφι μετά τις τελευταιές παγωνιές. Συγκομίδή 55+ ημέρες μετά την μεταφύτευση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
οι πιπεριες μαυριζουν συνηθως λογω ελλειψης ασβεστιου. εαν το ποτισμα ειναι τακτικο τοτε χρειαζονται σιγουρα ασβεστιο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΜΕΡΑ ΠΑΡΑ ΜΕΡΑ ΠΟΤΙΖΟΥΜΕ ... ΓΙΑ ΛΙΠΑΣΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΟΠΡΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΥΒΑ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙΣ ΝΕΡΟ ... ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ( ΤΟ ΣΤΡΑΓΓΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΠΡΙΑ ) ΠΟΤΙΖΕΙΣ ΤΑ ΦΥΤΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΒΔΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το αιθέριο έλαιο του φυτού Piper Νigrum, με το έντονο και οξύ άρωμα, λαμβάνεται από τους σαρκώδεις καρπούς πριν φτάσουν σε πλήρη ωρίμανση. Τι προσφέρει: Διεγείρει το δέρμα και προκαλεί τόνωση της μικροκυκλοφορίας, ανακουφίζοντας τους πονεμένους μυς. Δοκιμάστε! Να αντιμετωπίσετε τυχόν λεκέδες στα νύχια, ρίχνοντας πάνω τους μία σταγόνα αιθέριο έλαιο λεμόνι ή λεβάντα. Τρίψτε ελαφρά με μια χάρτινη λίμα και δείτε το λεκέ να εξαφανίζεται! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σπείρετε τους σπόρους 6 εβδομάδες πριν από την τελευταία ημερομηνία παγετού στην περιοχή σας. Φυτέψτε το σπόρο 1-1.5 cm βαθιά σε κομπόστα για σπόρους και διατηρήστε τη θερμοκρασία μεταξύ 24-29 C για την καλύτερη βλαστικότητα. Οι ντοματιές χρειάζονται 12-14 ώρες φωτός την ημέρα για μην γίνουν ψιλόλιχνες. Όταν στα φυτά έχουν παραχθεί τέσσερα φύλλα, μεταμοσχεύστε τα φυτά σε μεγαλύτερες γλάστρες για την προώθηση της ανάπτυξης της ρίζας. Μετά τη μεταμόσχευση, κρατήστε τα φυτά σε χαμηλότερη θερμο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
όταν ωριμάσουν.... ανάλογα με την ΠΟΙΚΙΛΙΑ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα σκόρδα είναι φυτά βολβώδη, πολυετή και ανήκουν στην οικογένεια των λειριοειδών. Καλλιεργούνται για τούς βολβούς τους, οι οποίοι βρίσκουν μεγάλη χρησιμοποίηση στη μαγειρική ή παρασκευή ειδικών δροσιστικών τροφών. Τα φύλλα διαφέρουν απ' εκείνα των κρεμμυδιών, γιατί είναι ποιό σπαθωτά και ποιό στενά και στριμμένα. Τα άνθη είναι λευκά και στη κορυφή του καυλού σχηματίζουν σφαιρικό σκιάδιο. Κάθε κεφάλι αποτελείται από 8-12 σκελίδες, εκ των οποίων οι εξωτερικές είναι μεγαλύτερες από τις εσω... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καλλιέργεια: Η καλλιέργεια των κολοκυνθών και της κολοκύθας είναι παρόμοια με του πεπονιού και του αγγουριού που είναι και αυτά μέλη της οικογένειας των κολοκυνθών. Απαιτούν ζεστές μέρες και νύχτες για να ωριμάσουν καλά. Σπορά: 1.5-5 εκατοστά βάθος (αναλόγως την ποικιλία) Απόσταση φύτευσης: Στις σειρές σε χωράφι: 60-70 εκ. / Ανάμεσα στις σειρές: 90-150 εκ. Ημέρες βλάστησης: 5-10 Εποχή σποράς-Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 21-35 C Προτεινόμενη εποχ... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 137 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: