Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Καλύτερη εποχή φύτευσης είναι νωρίς την άνοιξη σε αποστάσεις 1,5-2 μετρα μεταξύ των γραμμών και 1 μέτρο πάνω στη γραμμή
Απάντηση: α) Λεύκανση β) Σκίαση γ) Υδρονέφωση δ) Εξαερισμός με υγρό τοίχωμα
Απάντηση: Τα πρώτα λουλούδια που θα παράγει το φυτό θα πέσουν. Μην ανησυχείτε. Είναι τα αρσενικά. Τα πεπόνια, θα παραχθούν από τα δεύτερα άνθη που ...
Απάντηση: Τα είδη του Cucumis melo L απαιτούν μέλισσες για την επικονίαση/παραγωγή καρπών. Γι’ αυτό το λόγο οι μέλισσες συνήθως δραστηριοποιούνται ...
Απάντηση: Φυτεύουμε πεπονιές όταν ζεστάνει ο καιρός και η θερμοκρασία του εδάφους είναι μεταξύ 21 με 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Ελλάδα, αυτό συνήθως ...
Απάντηση: Τα πεπόνια είναι λαίμαργοι καταναλωτές θρεπτικών στοιχείων. Πρίν τα καλλιεργήσετε είναι σημαντικό να εμπλουτίσετε το χώμα με θρεπτικά στο...
Απάντηση: Οι καρποί ωριμάζουν σε 35-55 ημέρες από την πλήρη άνθηση, ανάλογα με την ποικιλία και το περιβάλλον. Εμπορικά, τα είδη του Cucumis melo ...
Απάντηση: Μπορείτε να ξεκινήσετε την καλλιέργειά του από σπόρους ή έτοιμα σπορόφυτα που θα προμηθευτείτε σε κάποιο φυτώριο ή γεωπονικό κατάστημα Α...
Απάντηση: Το Cucumis melo L πολλαπλασιάζεται με σπόρο ή με μοσχεύματα. Η βλάστηση των σπόρων συμβαίνει σε συνθήκες υγρασίας που περιλαμβάνουν την ε...
Απάντηση: Το Cucumis melo L. απαιτεί καλά στραγγιζόμενο έδαφος και δεν ευδοκιμεί σε βαριά αργιλώδη ή τυρφώδη εδάφη. Η θερμοκρασία του εδάφους πρέπ...
 

Πεπονι τροπος καλιεργειας

Σχετικές ερωτήσεις
Δυο φορες την εβδομαδα ,και οταν δεσουν πεπονακια θα το αραιωσεις,και οταν θα ειναι ετοιμα για ωριμανση λιγοτερο ακομα για να γλυκανουν.
Η τσουκνιδα ειναι φυτο υψηλου φαρμακευτικου ενδιαφεροντος αναμεσα στα 40 φυτα που εχουν παρει επισημη αδεια κυκλοφοριας απο την ευρωπαι...
Τα φυτά στην υδροπονία αναπτύσσονται σε ειδικό υπόστρωμα (περλίτης, πετροβάμβακας, κλπ) ή χωρίς υπόστρωμα με τις ρίζες τους να αναπτύσσον...
Κάππαρη (Capparis spinosa): Μικρός θάμνος, με βλαστους που συνήθως είναι κατακείμενοι στο έδαφος, πλατιά φύλλα και άσπρα άνθη. Αντέχει σ...
Η τριανταφυλλιά πολλαπλασιάζεται με πέντε τρόπους. Πριν προχωρήσετε όμως στην αναπαραγωγή τους πρέπει να έχετε ειδική άδεια από τον υβρι...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

ποσο συχνα θελει ποτισμα η πεπονια?
Απάντηση:
Δυο φορες την εβδομαδα ,και οταν δεσουν πεπονακια θα το αραιωσεις,και οταν θα ειναι ετοιμα για ωριμανση λιγοτερο ακομα για να γλυκανουν. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η τσουκνιδα ειναι φυτο υψηλου φαρμακευτικου ενδιαφεροντος αναμεσα στα 40 φυτα που εχουν παρει επισημη αδεια κυκλοφοριας απο την ευρωπαικη ενωση ειναι και η τσουκνιδα.Αυτη την στιγμη στην Ελλαδα κανεις δεν γνωριζει ακριβως που καλλιεργειται και σε τι ποσοτητα και δεν υπαρχει και καποιος επισημος φορεας που να μπορει να μας πληροφορισει σχετικα.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα φυτά στην υδροπονία αναπτύσσονται σε ειδικό υπόστρωμα (περλίτης, πετροβάμβακας, κλπ) ή χωρίς υπόστρωμα με τις ρίζες τους να αναπτύσσονται ελεύθερα σε ένα κανάλι (αυλάκι). Τόσο στο υπόστρωμα όσο και στην περίπτωση που δεν χρεισημοποιείται υπόστρωμα χρειάζεται υποστήλωση. Και στις δύο πείπτώσεις στο μέσο που αναπτύσσονται οι ρίζες περνά συνεχώς νερό με τα κατάλληλα θρεπτικά στοιχεία διαλυμένα μέσα του. Ένα σύστημα (υπολογιστής) ρυθμίζει συνεχώς την ποσότητα των θρεπτικών που πρέπει να παίρν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κάππαρη (Capparis spinosa): Μικρός θάμνος, με βλαστους που συνήθως είναι κατακείμενοι στο έδαφος, πλατιά φύλλα και άσπρα άνθη. Αντέχει σε ξηρασία και υψηλές θερμοκρασίες, και ανθιζει το καλοκαίρι. Η κάππαρη που χρησιμοποιείται στη μαγειρική, προέρχεται από το μπουμπούκι του φυτού που συλλέγεται πριν γίνει άνθος. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η τριανταφυλλιά πολλαπλασιάζεται με πέντε τρόπους. Πριν προχωρήσετε όμως στην αναπαραγωγή τους πρέπει να έχετε ειδική άδεια από τον υβριδιστή που δημιούργησε αυτή την ποικιλία, καθώς η κάθε ποικιλία είναι πατενταρισμένη νομικά. Πολλαπλασιασμός τριανταφυλλιάς με παράρριζα: Η ρίζα είναι το υπόγειο τμήμα του φυτού. Σκοπός είναι η στήριξη του φυτού, η απορρόφηση νερού και χρήσιμων ουσιών και η μεταφορά τους στο υπόλοιπο φυτό. Σε ορισμένα φυτά π.χ. καρότο, ραπανάκι, έχουν το ρόλο των αποθηκώ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καλύτερη εποχή φύτευσης είναι νωρίς την άνοιξη σε αποστάσεις 1,5-2 μετρα μεταξύ των γραμμών και 1 μέτρο πάνω στη γραμμή Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
α) Λεύκανση β) Σκίαση γ) Υδρονέφωση δ) Εξαερισμός με υγρό τοίχωμα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα πρώτα λουλούδια που θα παράγει το φυτό θα πέσουν. Μην ανησυχείτε. Είναι τα αρσενικά. Τα πεπόνια, θα παραχθούν από τα δεύτερα άνθη που είναι τα θηλυκά. Για να έχετε νόστιμα πεπόνια, 3 εβδομάδες πριν τη συγκομιδή θα πρέπει να περιορίσετε σημαντικά ή ακόμη και να σταματήστε το πότισμα. Προστατέψτε το πεπόνι, βάζοντας από κάτω ένα φαρδύ ξύλο ώστε να μην έρχεται σε επαφή με το έδαφος. Αν έχετε χρησιμοποιήσει φιλμ εδαφοκάλυψης, τότε αυτό θα κάθεται επάνω στο φιλμ και δε χρειάζεται να κάνετ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα είδη του Cucumis melo L απαιτούν μέλισσες για την επικονίαση/παραγωγή καρπών. Γι’ αυτό το λόγο οι μέλισσες συνήθως δραστηριοποιούνται στον αγρό για να αυξήσουν την πρωϊμότητα, την παραγωγή και την ποιότητα. Κάθε άνθος είναι ανοιχτό μόνο μια μέρα. Πολλές εκατοντάδες κόκκοι γύρης πρέπει να τοποθετηθούν σο στίγμα του κάθε άνθους για να παραχθεί ένας καρπός με εμπορικό μέγεθος. Γενικά, αυτό σημαίνει 10-15 επισκέψεις μελισσών σε κάθε καρπό. Εφόσον η καλύτερη ποιότητα καρπού επιτυγχάνεται κοντά ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Φυτεύουμε πεπονιές όταν ζεστάνει ο καιρός και η θερμοκρασία του εδάφους είναι μεταξύ 21 με 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Ελλάδα, αυτό συνήθως συμβαίνει μετά τα μέσα Μαρτίου και τα μέσα Απριλίου. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα πεπόνια είναι λαίμαργοι καταναλωτές θρεπτικών στοιχείων. Πρίν τα καλλιεργήσετε είναι σημαντικό να εμπλουτίσετε το χώμα με θρεπτικά στοιχεία. Επιλέξτε χώματα καλής ποιότητας απαλλαγμένα από ζιζάνια και εχθρούς. Το χώμα που προτιμούν οι πεπονιές είναι το ελαφρά όξινο (pH 6-6,5) με καλή αποστράγγιση. Διαθέστε λίγα παραπάνω χρήματα όταν αγοράζετε χώμα για τα λαχανικά σας. Θα σας ανταμείψει Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι καρποί ωριμάζουν σε 35-55 ημέρες από την πλήρη άνθηση, ανάλογα με την ποικιλία και το περιβάλλον. Εμπορικά, τα είδη του Cucumis melo L συλλέγονται στο στάδιο του <ημι-ώριμου> .Σ’ αυτό το στάδιο, ένα μέρος του μίσχου παραμένει ενωμένο με τον καρπό για παράδειγμα ο ιστός αποκοπής δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως. Τα σάκχαρα και το άρωμα δεν είναι ιδανικά σ’ αυτό το στάδιο αλλά θα αυξηθούν κατά το στάδιο του <πλήρους ώριμου>. Το στάδιο είναι αυτό στο οποίο ο μίσχος διαχωρίζεται καθαρά ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείτε να ξεκινήσετε την καλλιέργειά του από σπόρους ή έτοιμα σπορόφυτα που θα προμηθευτείτε σε κάποιο φυτώριο ή γεωπονικό κατάστημα Αν λοιπόν προτιμήσετε τους σπόρους, ξεκινήστε 2-3 εβδομάδες πριν τα τελευταία κρύα σε προστατευμένες θέσεις και όταν οι θερμοκρασίες το επιτρέψουν, τα ήδη ανεπτυγμένα σπορόφυτά σας μπορείτε να τα μεταφυτέψετε στην οριστική τους θέση. Βέβαια, ο πιο απλός και εύκολος τρόπος είναι να τους σπείρετε απευθείας στο χώμα, στην τελική τους θέση. Κολπάκι: Βάλτε 2-3 σπ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το Cucumis melo L πολλαπλασιάζεται με σπόρο ή με μοσχεύματα. Η βλάστηση των σπόρων συμβαίνει σε συνθήκες υγρασίας που περιλαμβάνουν την ελαφρά μόνιμη μάρανση ως και τον πλήρη κορεσμό με νερό .Η ιδανική θερμοκρασία για τη βλάστηση είναι 23-24 °C. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το Cucumis melo L. απαιτεί καλά στραγγιζόμενο έδαφος και δεν ευδοκιμεί σε βαριά αργιλώδη ή τυρφώδη εδάφη. Η θερμοκρασία του εδάφους πρέπει να είναι τουλάχιστον 20 °C για καλό φύτρωμα και 32 °C για άριστο. Το pH του εδάφους επηρεάζει την διαθεσιμότητα των θρεπτικών στοιχείων στο έδαφος, την κινητικότητα των μικροοργανισμών και τελικά την ανάπτυξη του φυτού, την απόδοση και την ποιότητα των καρπών. Είναι σημαντικό για την καλλιέργεια του πεπονιού η διατήρηση του pH του εδάφους μεταξύ των τιμών... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι πιο γνωστές ποικιλίες Ελληνικών πεπονιών είναι: Μπανάνες. Πρώιμη ποικιλία με καρπούς κιτρινωπούς συνήθως σφαιρικού και μικρού μεγέθους. Αρκετά αρωματικά και καλής ποιότητας. Αργείτικες. Παράγουν τα γνωστά αργείτικα πεπόνια εξαιρετικής ποιότητας. Η σάρκα τους είναι λευκοπράσινη ή κιτρινοπράσινη γλυκιά και σχετικά σκληρή. Κρεμαστά χειμωνιάτικα . Όψιμη ποικιλία , με σφαιρικό ή ωοειδή καρπό και πρασινωπή σάρκα. Καλλιεργείται σε περιοχές της Πελοποννήσου. Κουνέλια. Οι καρποί της είν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείτε να βρείτε σπόρους πεπονιού σε γεωπονικά καταστήματα, ή τοπικών ποικιλιών από φίλους και γνωστούς. Θεωρητικά, θα μπορούσατε να κρατήσετε σπόρους ακόμη και από κάποιο πεπόνι που αγοράσατε και σας φάνηκε πολύ εύγευστο. Σε αυτή όμως την περίπτωση, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος το πεπόνι να προέρχεται από υβρίδιο και το φυτό που θα προκύψει να μην είναι υγιές και αποδοτικό. Μπορείτε όμως να δοκιμάσετε! Αν και μπορείτε να ξεκινήσετε τους σπόρους πεπονιού σε φυτώριο 2 με 3 εβδομάδες πριν τα τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν αποφασίσετε να το φτιάξετε τότε μην ξεχάσετε να κάνετε τρύπες για αποστράγγισης στον πάτο του, με ένα τρυπάνι. Επίσης, όπως κάνετε και στις γλάστρες σας και εδώ πρέπει να βάλετε χαλίκι ή ελαφρόπετρα στον πάτο για καλύτερη αποστράγγιση. Βήμα 1 Προσθέστε χώμα πλούσιο σε οργανική ουσία Βήμα 2 Ανοίξτε ένα λάκο λίγο μεγαλύτερο από την μπάλα χώματος του σπορόφυτου Βήμα 3 Βγάλτε προσεκτικά το σπορόφυτο από το γλαστράκι του για να μην σπάσουν οι ρίζες του Βήμα 4 Φυτέψτε το Βήμα 5 Κλείστε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ξεχωρίζει για το σχήμα του, τον όγκο του, το χρώμα της φλούδας του, τη γλυκιά του γεύση και το δυνατό του άρωμα. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες και διαφέρουν μεταξύ τους. Έτσι βρίσκουμε πεπόνια, κίτρινα, πρασινωπά, λεπτόφλουδα, με λεία επιφανεια και πολλά άλλα. Ιστορικά στοιχεία Τόπος καταγωγής του θεωρείται η Ινδία και η Αφρική και στη συνέχεια εξαπλώθηκε και σε άλλες περιοχές όπως αυτή της Μεσογείου. Σήμερα, καλλιεργείται σε όλες τις ηπείρους, κυρίως στην Κίνα, στις ΗΠΑ, στην Ισπανία και στη Τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
α πεπόνια, μπορούν να καλλιεργηθούν στον κήπο, στο μπαλκόνι σας σε μεγάλες γλάστρες και ζαρντινιέρες και φυσικά, στο μποστανάκι σας. Υπάρχουν στο εμπόριο και ποικιλίες νάνες για να μην πιάνουν πολύ χώρο. Μπορεί να φαίνεται δύσκολο γιατί το πεπόνι θέλει να αναπτύσσεται άνετα και σίγουρα ιδανικότερος γι’ αυτό είναι ένας κήπος, αλλά δεν έχετε τίποτα να χάσετε…Δοκιμάστε το και θα εκπλαγείτε! Κολπάκι: Βάλτε το στο πιο φωτεινό σημείο! Το πεπόνι για να αναπτυχθεί σωστά θέλει ήλιο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Φυτεύετε την άνοιξη για να απολαύσετε τα αρωματικά σας πεπόνια το καλοκαίρι. Είναι πολύ σημαντικό να προστατέψετε τις πεπονιές σας από τα τελευταία κρύα του χειμώνα. Αφού περάσουν τα κρύα, φυτεύουμε τους σπόρους, δηλαδή κατά το Μάρτιο – Απρίλιο και μετά, ανάλογα με την περιοχή και το κλίμα. Να θυμάστε ότι τα πεπόνια αγαπούν πολύ τη ζέστη και για να μπορέσουν να βλαστήσουν και να αναπτυχθούν οι σπόροι, η θερμοκρασία του χώματος θα πρέπει να είναι περίπου 25 °C. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα πεπόνια ανήκουν στην οικογένεια των κολοκυνθοειδών ή αλλιώς στην οικογένεια Cucurbitaceae. Η οικογένεια Cucurbitaceae έχει πάνω από 90 γένη και 750 είδη. Είναι κυρίως φυτά των ζεστών κλιμάτων με τροπική ή ημιτροπική καταγωγή, τα οποία ευδοκιμούν σε ζεστές και υγρές συνθήκες. Τα περισσότερα μέλη της οικογένειας αυτής είναι ετήσια, ελάχιστα είναι πολυετή και όλα είναι ευαίσθητα στο ψύχος. Δεν είναι σαφές αν προέρχονται από την Αφρική ή την Ασία. Το είδος Cucumis melo L.. περιλαμβάνει τρεις κ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Χώμα: Οι πεπονιές θέλουν πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά χώμα. Το ιδανικό pH είναι μεταξύ 6,0 και 6,5. ΜΗ φυτεύετε τις πεπονιές κοντά σε αγγούρια, κολοκύθες και κολοκυθάκια. Ήλιος: Το φυτό θα πρέπει να βρίσκεται σε μέρος που αν είναι δυνατό να το βλέπει ο ήλιος όλη την ημέρα. Πότισμα-Νερό: Οι πεπονιές θέλουν πολύ νερό. Θα πρέπει να τις ποτίζετε τακτικά Θερμοκρασία: Οι πεπονιές θέλουν ζέστη για να αναπτυχθούν. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η χρήση μοσχευμάτων είναι πιο συχνή διότι δίνει πρωϊμότερη παραγωγή, μειώνει τα έξοδα για σπόρο υβριδίων και αξιοποιεί όλα τα πλεονεκτήματα της στάγδην άρδευσης και του μαύρου πλαστικού. Η σπορά για παραγωγή μοσχευμάτων γίνεται 2-4 εβδομάδες πριν την ημερομηνία μεταφύτευσης. Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή έτσι ώστε τα μοσχεύματα (και τα νεαρά σπορόφυτα ) να προστατεύονται από τον άνεμο και την άμμο. Στα αμμώδη εδάφη, οι ανεμοφράχτες είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι ως «προστάτες» των ευπαθών σπορ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε σπορείο τον Μάρτιο, Απρίλιο. Μεταφύτευση στο χωράφι όταν το φυτό βγάλει τα δύο πραγματικά του φύλλα. Η πεπονιά απλώνει αρκετά γι’αυτό φροντίστε η απόσταση μεταξύ τους να είναι πάνω από 50εκ. Χρειάζεται συχνό πότισμα. Συγκομίδή 65+ ημέρες μετά την μεταφύτευση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το νερό είναι ένα κρίσιμο στοιχείο στην παραγωγή των πεπονιών. Πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα έτσι ώστε να μην κατακλύζονται με νερό τα πεπόνια κατά τη διάρκεια ανάπτυξης του καρπού, διαφορετικά οι καρποί θα είναι πτωχοί σε γεύση λόγω μικρής περιεκτικότητας σε διαλυτά άλατα. Η άρδευση συχνά διακόπτεται όταν έχουμε πρώιμη ανάπτυξη των καρπών κα συνήθως διακόπτεται και κατά τη διάρκεια της συγκομιδής, εκτός αν πρέπει να διατηρηθεί το φύλλωμα για να προστατευτεί ο καρπός από τα εγκαύματα. Η άρδευ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το Cucumis melo L. απαιτεί μέτρια ποσότητα εδαφικής λίπανσης. Το άζωτο πρέπει να είναι επαρκή για μια δυναμική βλαστική ανάπτυξη, αλλά όχι τόσο πολύ ώστε να αναζωογονήσει την βλαστική ανάπτυξη κατά την περίοδο ανάπτυξης των καρπών. Αν αυτό συμβεί τα φύλλα και οι καρποί ανταγωνίζονται για τους υδατάνθρακες και μπορεί να μειωθεί η απόδοση σε καρπούς και η περιεκτικότητα σε σάκχαρα. Όλος ο απαιτούμενος φώσφορος πρέπει να χορηγείται κατά τη διάρκεια ή κοντά στην περίοδο σποράς ή μεταφύτευσης. Α... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όνομα εντόμου: Chrysomalidae, Koleoptera, Acalymma trivittatum, Diabrotica undercimpuncta, Diabrotica balteata Ξενιστές: Πεπόνι, καρπούζι, κολοκύθα, αγγούρι, γλυκοκολοκύθα, φασόλια, φιστίκια, πατάτα, τομάτα και λάχανο. Διάδοση και σημαντικότητα: Τα σκαθάρια αυτά είναι εγχώρια έντομα και συναντώνται σε όλο τον κόσμο. Προκαλούν τέσσερις διαφορετικές ζημιές : καταστροφή σπορόφυτων, καταστροφή φυλλώματος και άνθους, φαγώματα στη ρίζα, και μετάδοση της ασθένειας βακτηριακή μάρανση. Συ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όνομα εντόμου: Κομβονηματώδεις (Meloidogyne spp.) Οι νηματώδεις είναι μικροσκοπικά νηματόζωα, τα οποία ζουν στο έδαφος και στους ιστούς των φυτών. Οι παρασιτικοί νηματώδεις των φυτών τρέφονται από τα φυτά τρυπώντας τα κύτταρα με ένα μέρος του στόματος τους που ονομάζεται στιλέτο και ρουφώντας το περιεχόμενο τους. Έχουν ένα μεγάλο αριθμό ξενιστών που ποικίλουν ανάλογα με τις κλιματικές συνθήκες και τα συμπτώματα που προκαλούνται. Ξενιστές: Καρπούζι, «κανταλούπ», αρωματικό πεπόνι, πατάτα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αίτιο: Colletotrichum lagenarium Ξενιστές: πεπόνι, καρπούζι, αρωματικό πεπόνι, αγγούρι, κολοκυθάκι Διάδοση και σημαντικότητα: Το παθογόνο είναι διαδεδομένο σε όλη την Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Αυστραλία και Β.Αμερική και επιφέρει σημαντικές ζημιές στον ξενιστή του. Η γενική μάρανση που προκαλείται από την ανθράκωση μειώνει την απόδοση. Ακόμη, οι προσβολές στον καρπό μειώνουν την εμπορική του αξία. Συμπτώματα και παρόμοιες ασθένειες: Το παθογόνο προσβάλει όλα τα επίγεια τμήματα του... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 112 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: