Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Νομιζω θα σου πουν να το αραιωσεις λιγο με νερο, αν εχει σε βαθμους πανω απο το επιτρεπομενο οριο... αν το εχεις προς πωληση για προσωπ...
Απάντηση: Για πολλά χρόνια οι λάτρεις του κρασιού το απολαμβάνουν χωρίς ενοχές, αφού έχει αποδειχτεί ότι προστατεύει από τις καρδιαγγειακές παθήσει...
Απάντηση: Έχει γεμίσει το ψυγείο σας και δεν χωρούν οι μπύρες και τα αναψυκτικά για την παρέα το βράδυ; Εδώ σας έχουμε ΤΟ tip για να παγώσετε όλες ...
Απάντηση: Μερικές έχουν όντως πολύ μικρή διάρκεια ζωής,συμβαίνει αυτό με τις"φρέσκες" βιολογικές μπύρες που δεν παστεριώνονται.Εκτός απο ...
Απάντηση: Δλδ θέλεις να πεις ότι οι γυναίκες είναι χαζές και ότι κάνουν όλα αυτά χωρίς να πιούν και ότι δεν υπάρχουν εξερεσεις....?????
Απάντηση: Η ποικιλία που καλλιεργείται στη Νεμέα κυρίως είναι το Αηγιωργίτικο.Όταν αναφέρεται κάποιος σε κρασί απο τη Νεμέα και είναι με ονομασία π...
Απάντηση: Εχει στο Κεντρο της Αθηνας, αλλα δεν ξερω αν εισαι κοντα.
Απάντηση: για κανε μια δοκιμή....σε μικρη ποσότητα να δεις θα βράσει?? οταν θα ριξεις την μαγια να μην ειναι καυτο το μιγμα...25-30 βαθμους κελσιο...
Απάντηση: Ναι,γιατί όχι;Όταν το απαγορεύουν οι συνθήκες(ασθένεια,εθ ισμός),τότε μπορεί να καταναλώσει κάποιος κρασί χωρίς αλκοόλ αν και είναι όλο χη...
Απάντηση: Αν εννοούμε την έκφραση που έχει μείνει απο την αρχαιότητα,σημαίνει οτι κάνω κάποια υποχώρηση απέναντι στους άλλους.Αν εννοούμε στην παρα...
 

παραγωγη κρασιου και μπυρασ στην αρχαια ελλαδα

Σχετικές ερωτήσεις
Δεν μου αρέσει κανένα αλκοολούχο ποτό..έχω δοκιμάσει κρασί,μπύρα και σόδα (που δεν είναι αλκοολούχο απλώς το αναφέρω) και δεν μου άρεσε.....
Απλά.Μαζεύουμε τα σταφύλια και τα πάμε στο πατητήρι.Απο εκεί αφού τελειώσει η όλη διαδικασία,παίρνουμε το χυμό των σταφυλιών και το τοποθ...
Προσθέτοντας αλκοόλ σταματάει η ζύμωση του κρασιού.Ένας άλλος τρόπος είναι με το νέρωμα.
Με αλκοόλ.Όταν φτάσει στους βαθμούς που θέλετε,θα ρίξετε αλκοόλ για να σταματήσουν τα ζάχαρα τη ζύμωση.
Το να πιείς μία μπύρα το μήνα δεν προκαλεί πρόβλημα.Το πρόβλημα αρχίζει με τη συστηματική χρήση(και κατάχρηση) του αλκοόλ.Επηρρεάζει τον ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Αλκοολούχα ποτά

Απάντηση:
Δεν μου αρέσει κανένα αλκοολούχο ποτό..έχω δοκιμάσει κρασί,μπύρα και σόδα (που δεν είναι αλκοολούχο απλώς το αναφέρω) και δεν μου άρεσε..γενικώς στη ζωή μου έχω δοκιμάσει 4 ποτά (σε πολύ μικρή ποσότητα εννοείτε), ε και στα 4 απέτυχαν..δεν μου άρεσε κανένα..εμένα μου αρέσει το Πράσινο τσάι, το γάλα και οι χυμοί! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απλά.Μαζεύουμε τα σταφύλια και τα πάμε στο πατητήρι.Απο εκεί αφού τελειώσει η όλη διαδικασία,παίρνουμε το χυμό των σταφυλιών και το τοποθετούμε σε μία δεξαμενή για να ξεκινήσει το βράσιμο του(ζύμωση).Αφού έχει γίνει η ζύμωση και έχει φτάσει το επίπεδο του αλκοόλ στο επιθυμητό(ή το ιδανικό για την ποικιλία του σταφυλιού),ρίχνουμε αλκοόλ για να κόψουμε τη ζύμωση και αφού φιλτράρουμε το κρασί,το τοποθετούμε σε βαρέλι για να αρχίσει την ωρίμανση του η οποία μπορεί να κρατήσει απο μερικούς μήνες ή... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Προσθέτοντας αλκοόλ σταματάει η ζύμωση του κρασιού.Ένας άλλος τρόπος είναι με το νέρωμα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με αλκοόλ.Όταν φτάσει στους βαθμούς που θέλετε,θα ρίξετε αλκοόλ για να σταματήσουν τα ζάχαρα τη ζύμωση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το να πιείς μία μπύρα το μήνα δεν προκαλεί πρόβλημα.Το πρόβλημα αρχίζει με τη συστηματική χρήση(και κατάχρηση) του αλκοόλ.Επηρρεάζει τον εγκέφαλο που ακόμα αναπτύσσεται και κατα συνέπεια όλη την ανάπτυξη μαζί. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Νομιζω θα σου πουν να το αραιωσεις λιγο με νερο, αν εχει σε βαθμους πανω απο το επιτρεπομενο οριο... αν το εχεις προς πωληση για προσωπικη καταναλωση δεν νομιζω να σε ενοχουν λιγοι βαθμοι παραπανω... ισα ισα...! :) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για πολλά χρόνια οι λάτρεις του κρασιού το απολαμβάνουν χωρίς ενοχές, αφού έχει αποδειχτεί ότι προστατεύει από τις καρδιαγγειακές παθήσεις. Όπως δείχνουν, όμως, πρόσφατες μελέτες μάλλον ήρθε η ώρα να απενοχοποιηθεί και η μπίρα χάρη στα πολλαπλά οφέλη της: Από τη μείωση του κινδύνου οστεοπόρωσης μέχρι την πρόληψη από το διαβήτη και την άνοια, οι δέκα λόγοι που ακολουθούν θα σε κάνουν να πίνεις πια χωρίς ενδοιασμούς! 1. Αποκτάς πιο ανθεκτικά οστά Η μπίρα περιέχει μεγάλες ποσότητες σιλικόν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Έχει γεμίσει το ψυγείο σας και δεν χωρούν οι μπύρες και τα αναψυκτικά για την παρέα το βράδυ; Εδώ σας έχουμε ΤΟ tip για να παγώσετε όλες τις μπύρες και όλα τα αναψυκτικά σε 3 μόνο λεπτά. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε τα αναψυκτικά σε μια κατσαρόλα, να πετάξετε μέσα παγάκια ώστε να καλυφθούν τα μπουκάλια ή τενεκεδάκια και να γεμίσετε την κατσαρόλα με νερό. Θα μας πείτε, ωραία δεν είναι και κάτι καινούριο αυτό. Εδώ όμως είναι το κόλπο, αφού έχετε γεμίσει την κατσαρόλα με νε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μερικές έχουν όντως πολύ μικρή διάρκεια ζωής,συμβαίνει αυτό με τις"φρέσκες" βιολογικές μπύρες που δεν παστεριώνονται.Εκτός απο αυτές όλες οι υπόλοιπες παστεριωμένες μπύρες μπορούν να καταναλωθούν εως και 6 μήνες απο την αναγραφόμενη ημερομηνία τους.Ενδεικτικά πάντως να αναφέρουμε και την Gouden Carolus cuvee van de kaizer.Η συγκεκριμένη μπύρα(μοναστηριακού τύπου)δεν έχει ημερομηνία ανάλωσης κατα προτίμηση αλλά επάνω στο μουκάλι αναγράφει την χρονολογία εμφιάλωσης.Μπορεί να αντέξει ε... Διαβάστε περισσότερα...
Τις προάλλες καθόμασταν με μια παρέα σε ένα τραπέζι και κάποιος ισχυρίστηκε ότι η μπίρα περιέχει γυναικείες ορμόνες. Αρχικά γελάσαμε, αλλά σαν επιστήμονες που είμαστε είπαμε να το ερευνήσουμε το θέμα. Ήπιαμε ο καθένας από 10 μπίρες (καθαρά για επιστημονικούς λόγους). Μετά το τέλος του πειράματος καταλήξαμε στα παρακάτω συμπεράσματα: 1. Είχαμε παχύνει! 2. Μιλούσαμε ακατάπαυστα, χωρίς να λέμε τίποτα! 3. Αντιμετωπίσαμε προβλήματα στην οδήγηση και στο παρκάρισμα! 4. Ήταν αδύνατο να κά...
Απάντηση:
Δλδ θέλεις να πεις ότι οι γυναίκες είναι χαζές και ότι κάνουν όλα αυτά χωρίς να πιούν και ότι δεν υπάρχουν εξερεσεις....????? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η ποικιλία που καλλιεργείται στη Νεμέα κυρίως είναι το Αηγιωργίτικο.Όταν αναφέρεται κάποιος σε κρασί απο τη Νεμέα και είναι με ονομασία προέλευσης,μόνο Αηγιωργίτικο μπορεί να είναι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εχει στο Κεντρο της Αθηνας, αλλα δεν ξερω αν εισαι κοντα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
για κανε μια δοκιμή....σε μικρη ποσότητα να δεις θα βράσει?? οταν θα ριξεις την μαγια να μην ειναι καυτο το μιγμα...25-30 βαθμους κελσιου. παντος ετσι για την ιστορια... αν βαλεις πολτοποιημένα φρουτα που περιεχουν ζακχαρα σε καποιο δοχειο και βρασουν σιγουρα θα παρεις αλκοολ (μηλα αχλαδια) που ειναι και της εποχης... τα καλοκαιρινα βγαζουν περισσοτερη ποσοτητα γιατι ειναι ποιο γλυκα. και παντα σε μικρη ποσοτητα...2-3 κιλα γιατι αυτο ειναι παρανομο και αν σε πιασουν με μεγαλη ποσοτητα τη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι,γιατί όχι;Όταν το απαγορεύουν οι συνθήκες(ασθένεια,εθισμός),τότε μπορεί να καταναλώσει κάποιος κρασί χωρίς αλκοόλ αν και είναι όλο χημικά για να εξαλειφθεί το αλκοόλ μέσα του. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν εννοούμε την έκφραση που έχει μείνει απο την αρχαιότητα,σημαίνει οτι κάνω κάποια υποχώρηση απέναντι στους άλλους.Αν εννοούμε στην παραγωγή κρασιού,όχι,δεν χρειάζεται να νερώσετε το κρασί μιας και θα χαλάσει η γεύση του. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σημαίνει οτι είμαι διαλλακτικός,κάνω υποχωρήσεις,παραχωρώ έδαφος στους άλλους. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βάλε γιατί προφανώς δεν το σηκώνεις σκέτο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μαζεύονταν τα σταφύλια και τοποθετούνταν στο πατητήρι.Αφού πατιόνταν τα σταφύλια,γινόταν συλλογή του χυμού τους και στη συνέχεια έμπαινε σε δεξαμενή για να αρχίσει η ζύμωση.Αφού έβραζε το κρασί με την ανάπτυξη των ζυμωμύκητων,γινόταν το ξάφρισμα όπως λέγεται για να μην παραβράσει το κρασί.Αφού είχε κάνει την επιθυμητή ζύμωση το κρασί,στη συνέχεια πήγαινε για φιλτράρισμα και τοποθέτηση στο βαρέλι για να ωριμάσει.Μετά απο την πάροδο 3 μηνών(περἰπου,εδώ παίζει ρόλο η ποικιλία του σταφυλιού),άνοι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν βγάζει κάποιο κόκκινο κρασί η Λήμνος.Το σταφύλι που ευδοκιμεί σε αυτή την περιοχή και το βοηθάνε οι κλιματικές συνθήκες και το χώμα είναι το Μοσχάτο Αλεξανδρείας το οποίο ως γνωστόν παράγει λευκό έντονα αρωματικό κρασί.Τουλάχιστον στο εμπόριο δεν υπάρχει κάποιο κόκκινο απο τη Λήμνο το οποίο να γνωρίζω εκτός αν πρόκειται για μικρό παραγωγό οπότε αλλάζει το θέμα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ψαξε να βρεις κάποια οινοποιία στην περιοχή σου και ρώτα. πάντως αν φυτέψεις κλίματα σε 2 χρόνια το λιγότερο θα βγάλεις μεγάλη παραγωγή. μπορείς να βρεις μεμονωμένους ανθρώπους που αγοράζουν σταφύλια για να κάνουν κρασί η ακόμα και ταβέρνες Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
με 50 θα εισαι μια χαρά.... ίσος να βγάζεις και περισσότερο ... ανάλογα την περιοχή και την ΠΟΙΚΙΛΙΑ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Διαφορετική μονάδα μέτρησης βάρους.Το ένα μετράει στέρεα,το άλλο υγρά.Για την ιστορία πάντως και για να δώσω απάντηση,είναι 940 γραμμάρια το ένα λίτρο.Ελπιζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Α ωραία,τώρα αντιγράφονται και οι ερωτήσεις.Σε ενημερωμένες κάβες,ίσως και στον Βασιλόπουλο.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
α, ελα στην πολη μου να πιεις στο μοναδικο ροκαδικο που εχουμε! εχει και ειναι ωραιοτατη, αλλα ακριβη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Fragollino ονομάζεται αυτό το κρασί.Είναι ελαφρώς αφρώδες με χαμηλό ποσοστό σε αλκοόλ(γύρω στο 5 με 7% αν δεν κάνω λάθος)και έχει ροζέ προς κόκκινο χρώμα.Είναι αρκετά γλυκό στη γεύση.Υπάρχει και ένα λικέρ που ονομάζεται Fragollino το οποίο περιέχει και μικρές φράουλες οι οποίες είναι πιο μικρές και απο κεράσι.Είναι μία ξεχωριστή ποικιλία φράουλας.Αλλά αυτό περιέχει παραπάνω αλκοόλ και κυμαίνεται γύρω στο 20 με 25%,μπορεί και παραπάνω,αυτό ποικίλει ανάλογα τον παραγωγό.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Ο γενικός κανόνας λέει οτι ανάλογα το χρώμα του κρέατος που έχουμε,παίρνουμε και το ανάλογο χρώμα κρασιού.Γενικά τι ισχύει:ψάρια και λευκό κρέας (όπως κοτόπουλο)ταιριάζουν με λευκό κρασί.Κόκκινο κρέας θέλει κόκκινο κρασί.Αλλά υπάρχει και ο τρόπος μαγειρέματος που παίζει μεγάλο ρόλο.Για παράδειγμα,ένα ψάρι με κόκκινη σάλτσα δεν θα ταιριάξει απόλυτα με λευκό κρασί και ίσως να χρειάζεται κάποιο ροζέ για ισορροπία.Χοιρινὀ με λευκή σάλτσα,θέλει κάποιο ελαφρώς αρωματικό κρασί για συνοδεία οπότε μπο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
κρασι "ρωτησε" πιες και θα σου λυθουν ολες οι αποριες!!!!:) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανεβασμένη σεξουαλική διάθεση έχουν οι γυναίκες που πίνουν καθημερινά ένα έως δύο ποτήρια κόκκινου κρασιού. Ιταλοί ερευνητές, εξετάζοντας δείγμα 800 γυναικών, ηλικίας 18-50 ετών διαπίστωσαν πως υπάρχει συσχέτιση της κατανάλωσης κόκκινου κρασιού με τις γυναικείες σεξουαλικές ορμές. Οι γυναίκες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες: η πρώτη περιλάμβανε όσες έπιναν ένα έως δύο ποτήρια κόκκινο κρασί την ημέρα, η δεύτερη όσες έπιναν λιγότερο από ένα ποτήρι ημερησίως είτε κρασί είτε οποιουδήποτε άλλο αλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ξιδιασμένο κρασί είναι στην ουσία το Μαδέρα.Δεν πίνεται και χρησιμοποιείται κυρίως στη μαγειρική και την ζαχαροπλαστική.Πού θα βρείτε;Λίγο δὐσκολο επειδή δεν το δουλεύουν πολλές κάβες στην Αθήνα η γενικά στην Ελλάδα επειδή δεν πουλιέται ιδιαίτερα.Μπορείτε να ψάξετε στους Αμπελοκήπους,σε μία κάβα δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας.Είναι αρκετά ενημερωμένη και πιθανά θα έχει Μαδέρα.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 26 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: