Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Κατά κανόνα, η παραγωγή του κρεμμυδιού γίνεται φυτεύοντας μικρούς βολβούς (κοκκάρι), οι οποίοι στη συνέχεια βλαστάνουν και παράγουν το με...
Απάντηση: Όλοι γνωρίζουμε ότι από τον καρπό της ελιάς παίρνουμε το ελαιόλαδο. Αυτό είναι και το πιο γνωστό προϊόν της ελιάς, αφού αποτελεί απαραίτη...
Απάντηση: file epeidi psaxno kai ego kairo kai den mporo na bro an breis kati to email mou einai giannis464@hotmail.c om na antalaksoume kai apops...
Απάντηση: ρίγανης εννοείς
Απάντηση: γιατι να σταματησει?
Απάντηση: ποσο παραγωγη ανα στρεμα
Απάντηση: Το φασόλι είναι πολύ ευαίσθητο στο κρύο και στην παγωνιά γι’ αυτό καλλιεργείται την άνοιξη. Βέβαια το πότε ακριβώς εξαρτάται από το μικρο...
Απάντηση: ποτε και πως γινεται το κλαδεμα της ελιας
Απάντηση: Φυτά που μας δείχνουν ότι υπάρχει νερόΌπου είναι λυγαριές ή κόνυζα(ψυλλίστρα), ή ραγάζια, ή καλάμια λεπτά και μαλακά, ή κολλιτσίδα μόνη τ...
Απάντηση: Τρεις τρόποι είναι που κεντρώνονται όλα τα δέντρα και ημερώνονται. Ο πρώτος λέγετε εγκεντρισμός, ο δεύτερος εμφλοισμός και ο τρίτος ενοφθ...
 

παραγωγη ελαιολαδου

διαδικασια καλλιεργειας της ελιας και παραγωγη ελαιολαδου
Σχετικές ερωτήσεις
ε σιγουρα θα υπαρχουν..
Είναι η τριανταφυλλιά η δαμασκηνή, κάνει το ακριβότερο ροδέλαιο αλλά είναι μεγάλη ιστορία το ροδέλαιο. Θέλει αποστακτήρα γιατί αν μεταφερ...
Εδώ και αιώνες καλλιεργείται στη Βουλγαρία το δαμασκηνό τριαντάφυλλο, το καλύτερο είδος για την παραγωγή ροδέλαιου. Η χώρα μας, μαζί με τ...
Η διαδικασία παραγωγής του κόμποστ είναι απλή και οικονομική. Το μονό που χρειαζόμαστε είναι φυτικα υπολειμμάτα, απο την κουζινα ή τον κ...
Το κόστος εγκατάστασης μιας φυτείας ρίγανης εκτιμάται στα 220 €/στρέµµα στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι δαπάνες του φυτωρίου. Σημειών...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
ε σιγουρα θα υπαρχουν.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι η τριανταφυλλιά η δαμασκηνή, κάνει το ακριβότερο ροδέλαιο αλλά είναι μεγάλη ιστορία το ροδέλαιο. Θέλει αποστακτήρα γιατί αν μεταφερθούν τα τριαντάφυλλα πάνω από 120 χιλιόμετρα χάνουν άρωμα και ποιότητα, θέλει 3-5 τόνους ροδοπέταλα για να πάρεις ένα λίτρο ροδέλαιο!!! και γενικά είναι καλλιέργεια που θέλει συνεταιρισμό για να μπορείς να πάρεις αποδόσεις. Υπάρχει συνεταιρισμός παραγωγών στην Αιανή Κοζάνης. Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες για αρωματικά φυτά στείλε στο e-mail: Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εδώ και αιώνες καλλιεργείται στη Βουλγαρία το δαμασκηνό τριαντάφυλλο, το καλύτερο είδος για την παραγωγή ροδέλαιου. Η χώρα μας, μαζί με την γειτονική Τουρκία, μοιράζονται την παγκόσμια αγορά ροδέλαιου, το οποίο αποτελεί ένα από τα ανεκτίμητα συστατικά για την κατασκευή των καλύτερων και ακριβότερων αρωμάτων που κατασκευάζονται σε ολόκληρο τον κόσμο. Ροδέλαιο παράγει και το Μαρόκο, αλλά σε σημαντικά μικρότερες ποσότητες. Σε ότι αφορά στην ποιότητα, οι ειδικοί του χώρου της αρωματοποιίας υπο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η διαδικασία παραγωγής του κόμποστ είναι απλή και οικονομική. Το μονό που χρειαζόμαστε είναι φυτικα υπολειμμάτα, απο την κουζινα ή τον κήπο. Αυτό που στην ουσία κάνετε είναι να προετοιμάσετε το φαγητό εκατοντάδων διαφορετικών ωφέλιμων οργανισμών (βακτήρια, σκουλήκια, έντομα και μύκητες).Οι καλεσμένοι σας μέχρι την ολοκλήρωση της κομποστοποίησης θα αποδημούν τα οργανικά υλικά του σωρού και θα παράγουν διοξείδιο του άνθρακα, θερμότητα και νερό. Κατάλληλα υλικά: Υλικά που μπορείτε να χρη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κόστος εγκατάστασης μιας φυτείας ρίγανης εκτιμάται στα 220 €/στρέµµα στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι δαπάνες του φυτωρίου. Σημειώνεται ότι λόγω της αργής βλάστησης του σπόρου οι εργασίες σε αυτό διαρκούν πολλούς µήνες (Οκτώβριος-µέσα Μαΐου). Στο κόστος παραγωγής, το μεγαλύτερο ποσοστό των δαπανών καταλαµβάνει το αναλώσιµο κεφάλαιο και ιδιαίτερα το κόστος καταπολέµησης των ζιζανίων. Ακολουθεί το ενοίκιο της ξηρικής γης και η αµοιβή της ξένης µηχανικής εργασίας, κυρίως για τη συγκοµιδ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κατά κανόνα, η παραγωγή του κρεμμυδιού γίνεται φυτεύοντας μικρούς βολβούς (κοκκάρι), οι οποίοι στη συνέχεια βλαστάνουν και παράγουν το μεγάλο κρεμμύδι που όλοι γνωρίζουμε. Εμείς εδώ, θα δούμε πώς μπορείτε να παράγετε μόνοι σας τον σπόρο για την εν συνεχεία παραγωγή του κοκκαριού. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι, τα μεγάλα ξερά κρεμμύδια, αν τα φυτέψετε, θα βλαστήσουν και θα αναπτύξουν παράλληλα με τα κρεμμυδόφυλλα, έναν κεντρικό σκληρό κορμό στην κορυφή του οποίου θα αναπτυχθεί ένα στρογγυλό άνθος... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όλοι γνωρίζουμε ότι από τον καρπό της ελιάς παίρνουμε το ελαιόλαδο. Αυτό είναι και το πιο γνωστό προϊόν της ελιάς, αφού αποτελεί απαραίτητο συστατικό της καθημερινής μας διατροφής. Όμως υπάρχουν και άλλα προϊόντα της ελιάς που δεν είναι και τόσο γνωστά. Το ξέρατε ότι το πράσινο σαπούνι παράγεται από το κουκούτσι της ελιάς; Παλιότερα το ελαιόλαδο είχε σπουδαία σημασία στην καθημερινή ζωή. Χρησιμοποιείτο για τη συντήρηση των τροφών, σαν φάρμακο και σαν λιπαντικό στις μηχανές. Ακόμα σαν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
file epeidi psaxno kai ego kairo kai den mporo na bro an breis kati to email mou einai giannis464@hotmail.com na antalaksoume kai apopseis efxaristo giannis Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ρίγανης εννοείς Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
γιατι να σταματησει? Διαβάστε περισσότερα...
ποσος σπορος απαιτητε ανα στρεμα και ποση ειναι η μεση παραγωγη το στρεμα
Απάντηση:
ποσο παραγωγη ανα στρεμα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το φασόλι είναι πολύ ευαίσθητο στο κρύο και στην παγωνιά γι’ αυτό καλλιεργείται την άνοιξη. Βέβαια το πότε ακριβώς εξαρτάται από το μικροκλίμα της κάθε περιοχής. Στην Καστοριά και στις Πρέσπες η σπορά ξεκινάει από τον Απρίλιο και φτάνει μέχρι και τις αρχές Ιουνίου. Διαβάστε περισσότερα...
Πως γινεται το κλαδεμα της Ελιας; Μπορει να γινει ζημια στο φυτο αν το κλαδεμα σπασει πολλα κλαδια;
Απάντηση:
ποτε και πως γινεται το κλαδεμα της ελιας Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Φυτά που μας δείχνουν ότι υπάρχει νερόΌπου είναι λυγαριές ή κόνυζα(ψυλλίστρα), ή ραγάζια, ή καλάμια λεπτά και μαλακά, ή κολλιτσίδα μόνη της φυτρωμένη, ή τριφύλλι, ή βρύα, ή βούρλα μόνα τους φυτρωμένα, υπάρχει ελπίδα να βρούμε νερό και εκεί πρέπει να σκάψουμε. Νερά υπάρχουν όπου φυτρώνουν η αγριάδα, το πεντάνευρο, οι ήλιοι, το βούτημο, οι βάτοι, το κοντυλόχορτο, ο αγριοδιόσμος, το πολυτρίχι, το νυχάκι, το ξυνολάπαθο, το πολυγόνατο, το βρωμόχορτο, το χιλιόχορτο, η χαμολεύκα, η κύπερη, ο χαμολε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τρεις τρόποι είναι που κεντρώνονται όλα τα δέντρα και ημερώνονται. Ο πρώτος λέγετε εγκεντρισμός, ο δεύτερος εμφλοισμός και ο τρίτος ενοφθαλμισμός. Όσα δέντρα λοιπόν έχουν την φλούδα τους παχιά και ζουμερή όπως η συκιά, η κερασιά και μερικές ελιές αυτά στην φλούδα κεντρώνονται αλλά θέλουν επιδέξια. Έχε από πριν ένα ξύλο πελεκημένο σαν παλούκι μικρό από σκληρό ξύλο και αυτό βάνε στη φλούδα σιγά σιγά με πολύ επιμέλεια να μην σχιστεί. Έπειτα έχε το κεντρί έτοιμο και όταν βγάλεις το ξύλο βάλε το... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τι εννοεις κουκουτσια? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στην Ευρώπη τα μεταποιημένα βιολογικά προϊόντα πρέπει να περιέχουν αποκλειστικά βιολογικώς παραγόμενα συστατικά. Σε άλλες χώρες όμως, όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες, τα βιολογικώς παραγόμενα συστατικά αρκεί να περιέχονται κατά 95% για να χαρακτηριστεί ένα προϊόν ως βιολογικό (οργανικό). ΒιολογικάΠραγματικά είναι δύσκολο (και κάποιες φορές αδύνατον) για τον καταναλωτή να διακρίνει ποια προϊόντα είναι βιολογικά πριν προβεί στην αγορά τους. Και όσο περισσότερο αυξάνεται... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
phitofthora, armillaria, βαμβακαδα. οι βασικες και ποιο σημαντικες ασθενειες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το Cucumis melo L. απαιτεί μέτρια ποσότητα εδαφικής λίπανσης. Το άζωτο πρέπει να είναι επαρκή για μια δυναμική βλαστική ανάπτυξη, αλλά όχι τόσο πολύ ώστε να αναζωογονήσει την βλαστική ανάπτυξη κατά την περίοδο ανάπτυξης των καρπών. Αν αυτό συμβεί τα φύλλα και οι καρποί ανταγωνίζονται για τους υδατάνθρακες και μπορεί να μειωθεί η απόδοση σε καρπούς και η περιεκτικότητα σε σάκχαρα. Όλος ο απαιτούμενος φώσφορος πρέπει να χορηγείται κατά τη διάρκεια ή κοντά στην περίοδο σποράς ή μεταφύτευσης. Α... Διαβάστε περισσότερα...
θα ηθελα πληροφοριες για την βιολογικη καλλιεργεια ελιας
Απάντηση:
Η ελαιοκαλλιέργεια ασχολείται με ένα «φυσικό δέντρο» με τεράστια ιστορική, οικονομική και περιβαλλοντική σημασία, γι’ αυτό και είναι βαθιά ριζωμένο στις παραδοσιακές συνήθειες κάθε παραγωγού. Είναι άριστα δεμένο με την περιβαλλοντική πολιτική για αειφόρο ανάπτυξη της γεωργίας. Επιπλέον ενισχύει τον πολυδιάστατο ρόλο της γεωργίας, προσφέροντας προϊόντα των οποίων η αξία της παραγωγής δεν υπολογίζεται μόνο σε χρήμα. Αντίθετα, το ελαιόδεντρο εκτιμάται όλο και περισσότερο για την ιστορική του σημ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
εμενα οι παππουδες μου ειχαν δεντρολιβανα απο οτι θυμαμαι.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το φασκόμηλο είναι πολυετές μικρός θάμνος με γκριζοπράσινα φύλλα και όμορφα μικρά βιολετιά άνθη. Εξαπλώνεται εύκολα και μπορεί να φτάσει τα 60 εκατοστά. Ευδοκιμεί σε ασβεστούχα εδάφη με καλή αποστράγγιση και έχει ανάγκη από ήλιο. Πολλαπλασιάζεται με σπόρο που σπέρνουμε την άνοιξη και το φθινόπωρο και με παραφυάδες και μοσχεύματα. Καλλιεργείται και σαν καλλωπιστικό. Συλλέγουμε τους βλαστούς την άνοιξη πριν την άνθηση και τους ξηραίνουμε στην σκιά. Χρησιμοποιείτε στη μαγειρική και πίνετε σαν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εννοείς καλλιέργεια στο σπίτι; αμέ...υπάρχουν στα φυτώρια ειδικοί σάκοι που είναι μπολιασμένοι με σπόρους μανιταριών...κοστίζουν αν θυμάμαι καλά 15-18 ευρώ αλλά θα σου αποφέρουν τουλάχιστον 15 ΚΙΛΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ!!! Νομίζω πως είναι αρκετά καλή αναλογία (λιγότερο απο 1 ευρώ το κιλό!!) Το μόνο που χρειάζεται είναι να τους ψεκάζεις με νερό (τρελαίνονται για υγρασία, φυσικά αφού είναι μύκητες!) και να είναι σε σκιερό μέρος. Σύντομα απο τις οπές των σάκων (υπάρχουν ή τις ανοίγεις εσύ) θα ξεπεταχτούν ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν χρειάζεται να αλλάξετε γλάστρες σε κάποια από τα φυτά σας μόλις που προλαβαίνετε. Όταν ο καιρός ζεστάνει καλό θα είναι να αποφύγετε τις αλλαγές για να μην στρεσάρετε το φυτό. Μην αλλάξετε γλάστρα σε φυτά που είναι ανθισμένα, περιμένετε το τέλος της ανθοφορίας τους για να το κάνετε. Είναι επίσης η τελευταία σας ευκαιρία να κλαδέψετε φυτά που έχουν μεγαλώσει άνισα ώστε να ενισχύσετε την ανάπτυξή τους και να κάνετε την εικόνα τους πιο "γεμάτη". Μετά το τέλος της ανθοφορίας, κλαδέψ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το σκόρδο έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό και μπορεί να θεραπεύει πολλές ασθένειες, ενώ πρόσφατα ανακαλύφτηκε ότι περιορίζει την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων και έχει ισχυρή δράση κατά των μικροβίων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί φρέσκο, ως εκχύλισμα, και αφυδατωμένο. Το σκόρδο νοστιμίζει πάρα πολλά φαγητά και είναι αναπόσπαστο συστατικό της Ελληνικής κουζίνας αν και το μοναδικό πρόβλημα είναι ότι προκαλεί πολύ άσχημη μυρωδιά στο χνότο των ανθρώπων με αποτέλεσμα ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Λόγω του επιφανειακού ριζικού συστήματος του μαρουλιού, η συχνότητα των ποτισμάτων του πρέπει να είναι τακτική με μικρές ποσότητες νερού. Με αυτό τον τρόπο παραμένει συνεχώς υγρό το επιφανειακό έδαφος που είναι αναγκαίο για την καλύτερη ανάπτυξη του φυτού. Αντίθετα, μεγάλες διακυμάνσεις της υγρασίας του εδάφους λόγω ακανόνιστων ποτισμάτων μπορεί να προκαλέσουν πίκρισμα των φύλλων. Η υπερβολική υγρασία του εδάφους δεν είναι επιθυμητή, ιδιαίτερα κατά την εποχή που σχηματίζεται η κεφαλή, γιατί μ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μονο ποτησμα και αν εχεισ βαλε και λιγω κοπρια. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ναι θα τα χασεις γιατι θα τα εχει αλλος υπο την εκμεταλευση του Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μεσα στην τουαλετα..... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το θερμοκήπιο είναι ένας στεγασμένος και περιφραγμένος χώρος, που σκοπό του έχει να προφυλάξει τα φυτά από το κρύο του χειμώνα. Τα θερμοκήπια μπορεί να είναι κατασκευασμένα πάνω σε μόνιμους σιδερένιους σκελετούς από γυαλί ή μπορεί να είναι από πλαστικό, που στηρίζεται πάνω σε ξύλινο σκελετό. Η κατασκευή των θερμοκηπίων εξαρτάται από τις κλιματολογικές συνθήκες, που επικρατούν τους χειμωνιάτικους μήνες σε μια περιοχή και από το είδος των φυτών που πρόκειται να καλλιεργηθούν. Τα θερμοκήπια τω... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 140 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: