Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Κατά κανόνα, η παραγωγή του κρεμμυδιού γίνεται φυτεύοντας μικρούς βολβούς (κοκκάρι), οι οποίοι στη συνέχεια βλαστάνουν και παράγουν το με...
Απάντηση: Όλοι γνωρίζουμε ότι από τον καρπό της ελιάς παίρνουμε το ελαιόλαδο. Αυτό είναι και το πιο γνωστό προϊόν της ελιάς, αφού αποτελεί απαραίτη...
Απάντηση: file epeidi psaxno kai ego kairo kai den mporo na bro an breis kati to email mou einai giannis464@hotmail.c om na antalaksoume kai apops...
Απάντηση: ρίγανης εννοείς
Απάντηση: γιατι να σταματησει?
Απάντηση: ποσο παραγωγη ανα στρεμα
Απάντηση: δεν ξερω...... :(
Απάντηση: Στο μπαλκόνι στον κήπο σε μια γλάστρα και από εκεί στο πιάτο μας ή στο τσάι μας σε μια υπέροχη εμπειρία που κάνει καλό στο σώμα, χαλαρώνε...
Απάντηση: Υπάρχουν διαφορετικές ράτσες και διασταυρώσεις κατάλληλες για την αναζήτηση της τρούφας και κάθε μια από αυτές έχει διαφορετικά χαρακτηρι...
Απάντηση: δεν χρειαζετεαι λίπασμα.... αν τις έχεις φυτέψει ειδικα για δικη σου κατανάλωση γιατί να βάλεις χημικά? λιγη κοπριά αν εχεις μπορείς να ...
 

παραγωγη ελαιολαδου

διαδικασια καλλιεργειας της ελιας και παραγωγη ελαιολαδου
Σχετικές ερωτήσεις
ε σιγουρα θα υπαρχουν..
Είναι η τριανταφυλλιά η δαμασκηνή, κάνει το ακριβότερο ροδέλαιο αλλά είναι μεγάλη ιστορία το ροδέλαιο. Θέλει αποστακτήρα γιατί αν μεταφερ...
Εδώ και αιώνες καλλιεργείται στη Βουλγαρία το δαμασκηνό τριαντάφυλλο, το καλύτερο είδος για την παραγωγή ροδέλαιου. Η χώρα μας, μαζί με τ...
Η διαδικασία παραγωγής του κόμποστ είναι απλή και οικονομική. Το μονό που χρειαζόμαστε είναι φυτικα υπολειμμάτα, απο την κουζινα ή τον κ...
Το κόστος εγκατάστασης μιας φυτείας ρίγανης εκτιμάται στα 220 €/στρέµµα στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι δαπάνες του φυτωρίου. Σημειών...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
ε σιγουρα θα υπαρχουν.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι η τριανταφυλλιά η δαμασκηνή, κάνει το ακριβότερο ροδέλαιο αλλά είναι μεγάλη ιστορία το ροδέλαιο. Θέλει αποστακτήρα γιατί αν μεταφερθούν τα τριαντάφυλλα πάνω από 120 χιλιόμετρα χάνουν άρωμα και ποιότητα, θέλει 3-5 τόνους ροδοπέταλα για να πάρεις ένα λίτρο ροδέλαιο!!! και γενικά είναι καλλιέργεια που θέλει συνεταιρισμό για να μπορείς να πάρεις αποδόσεις. Υπάρχει συνεταιρισμός παραγωγών στην Αιανή Κοζάνης. Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες για αρωματικά φυτά στείλε στο e-mail: Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εδώ και αιώνες καλλιεργείται στη Βουλγαρία το δαμασκηνό τριαντάφυλλο, το καλύτερο είδος για την παραγωγή ροδέλαιου. Η χώρα μας, μαζί με την γειτονική Τουρκία, μοιράζονται την παγκόσμια αγορά ροδέλαιου, το οποίο αποτελεί ένα από τα ανεκτίμητα συστατικά για την κατασκευή των καλύτερων και ακριβότερων αρωμάτων που κατασκευάζονται σε ολόκληρο τον κόσμο. Ροδέλαιο παράγει και το Μαρόκο, αλλά σε σημαντικά μικρότερες ποσότητες. Σε ότι αφορά στην ποιότητα, οι ειδικοί του χώρου της αρωματοποιίας υπο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η διαδικασία παραγωγής του κόμποστ είναι απλή και οικονομική. Το μονό που χρειαζόμαστε είναι φυτικα υπολειμμάτα, απο την κουζινα ή τον κήπο. Αυτό που στην ουσία κάνετε είναι να προετοιμάσετε το φαγητό εκατοντάδων διαφορετικών ωφέλιμων οργανισμών (βακτήρια, σκουλήκια, έντομα και μύκητες).Οι καλεσμένοι σας μέχρι την ολοκλήρωση της κομποστοποίησης θα αποδημούν τα οργανικά υλικά του σωρού και θα παράγουν διοξείδιο του άνθρακα, θερμότητα και νερό. Κατάλληλα υλικά: Υλικά που μπορείτε να χρη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κόστος εγκατάστασης μιας φυτείας ρίγανης εκτιμάται στα 220 €/στρέµµα στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι δαπάνες του φυτωρίου. Σημειώνεται ότι λόγω της αργής βλάστησης του σπόρου οι εργασίες σε αυτό διαρκούν πολλούς µήνες (Οκτώβριος-µέσα Μαΐου). Στο κόστος παραγωγής, το μεγαλύτερο ποσοστό των δαπανών καταλαµβάνει το αναλώσιµο κεφάλαιο και ιδιαίτερα το κόστος καταπολέµησης των ζιζανίων. Ακολουθεί το ενοίκιο της ξηρικής γης και η αµοιβή της ξένης µηχανικής εργασίας, κυρίως για τη συγκοµιδ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κατά κανόνα, η παραγωγή του κρεμμυδιού γίνεται φυτεύοντας μικρούς βολβούς (κοκκάρι), οι οποίοι στη συνέχεια βλαστάνουν και παράγουν το μεγάλο κρεμμύδι που όλοι γνωρίζουμε. Εμείς εδώ, θα δούμε πώς μπορείτε να παράγετε μόνοι σας τον σπόρο για την εν συνεχεία παραγωγή του κοκκαριού. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι, τα μεγάλα ξερά κρεμμύδια, αν τα φυτέψετε, θα βλαστήσουν και θα αναπτύξουν παράλληλα με τα κρεμμυδόφυλλα, έναν κεντρικό σκληρό κορμό στην κορυφή του οποίου θα αναπτυχθεί ένα στρογγυλό άνθος... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όλοι γνωρίζουμε ότι από τον καρπό της ελιάς παίρνουμε το ελαιόλαδο. Αυτό είναι και το πιο γνωστό προϊόν της ελιάς, αφού αποτελεί απαραίτητο συστατικό της καθημερινής μας διατροφής. Όμως υπάρχουν και άλλα προϊόντα της ελιάς που δεν είναι και τόσο γνωστά. Το ξέρατε ότι το πράσινο σαπούνι παράγεται από το κουκούτσι της ελιάς; Παλιότερα το ελαιόλαδο είχε σπουδαία σημασία στην καθημερινή ζωή. Χρησιμοποιείτο για τη συντήρηση των τροφών, σαν φάρμακο και σαν λιπαντικό στις μηχανές. Ακόμα σαν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
file epeidi psaxno kai ego kairo kai den mporo na bro an breis kati to email mou einai giannis464@hotmail.com na antalaksoume kai apopseis efxaristo giannis Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ρίγανης εννοείς Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
γιατι να σταματησει? Διαβάστε περισσότερα...
ποσος σπορος απαιτητε ανα στρεμα και ποση ειναι η μεση παραγωγη το στρεμα
Απάντηση:
ποσο παραγωγη ανα στρεμα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Στο μπαλκόνι στον κήπο σε μια γλάστρα και από εκεί στο πιάτο μας ή στο τσάι μας σε μια υπέροχη εμπειρία που κάνει καλό στο σώμα, χαλαρώνει και αναζωογονεί, αφού όλα τα αρωματικά φυτά, είναι πλουσία σε ωφέλιμα στοιχεία και ιδιότητες ευεργετικές. Ας γνωρίσουμε λοιπόν, τα πιο αγαπημένα αρωματικά φυτά της ελληνικής κουζίνας και την χρήση τους στην μαγειρική και ας μυηθούμε στη χρήση τους και στην εύκολη καλλιέργεια τους Βασιλικός Με όνομά βαρύ και σημαίνων, αφού προέρχεται από την Ελληνική... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχουν διαφορετικές ράτσες και διασταυρώσεις κατάλληλες για την αναζήτηση της τρούφας και κάθε μια από αυτές έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, είτε όσο αφορά την αναζήτηση διαφορετικών ειδών τρούφας είτε για το διαφορετικό περιβάλλον ή εποχές στις οποίες πρέπει ενεργήσουν. Στην πορεία των ετών της δικής μας εκτροφής έχουν εναλλαχθεί πολλές ράτσες και διασταυρώσεις, αλλά μόνο με το Labrador Retriever και το Γκριφόν με το τραχύ τρίχωμα Korthals" αρχίσαμε μια μακροχρόνια εργασία επιλογής.... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δεν χρειαζετεαι λίπασμα.... αν τις έχεις φυτέψει ειδικα για δικη σου κατανάλωση γιατί να βάλεις χημικά? λιγη κοπριά αν εχεις μπορείς να της βάλεις και μπόλικο νεράκι όταν το χρειάζεται. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ποτε τις φυτεψες? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γιατί χρειάζεται Αντί να καλλιεργούμε ένα χωράφι διαρκώς με το ίδιο φυτό, πολλές φορές έχουμε κάθε συμφέρον να αλλάζουμε τις καλλιέργειες κατά ένα ορισμένο τρόπο. Με μια τέτοια αλλαγή, δηλαδή με την αμειψισπορά, εξυπηρετούμε καλύτερα τη γονιμότητα του χωραφιού και μπορούμε να καταπολεμήσουμε πιο εύκολα τα αγριόχορτα, καθώς και διάφορες εντομολογικές ή μυκητολογικές αρρώστιες. Άλλωστε η αμειψισπορά ταιριάζει πολύ καλά και στη ποικίλη καλλιέργεια, που παρουσιάζει για τον παραγωγό τόσα πλεονεκτ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Το κριθάρι είναι από τ' αρχαιότερα φυτά, πού καλλιεργούνται και παρουσιάζει τόσες διαφορετικές μορφές, όσες σχεδόν και το σιτάρι. Οι σημερινές ποικιλίες φαίνεται να κατάγονται από το άγριο είδος Hordeum spontaneum, που συναντά κανένας σε όσες χώρες βρίσκονται ανάμεσα από την Ερυθρά θάλασσα, την Κασπία θάλασσα και τον Καύκασο. Το spontaneum μοιάζει εντελώς σχεδόν με το δίστοιχο κριθάρι έχει όμως αρθρωτή ράχη, πιο μακριά και σκληρά άγανα, και περισσότερες τρίχες.Ωστόσο το εξάστοιχο κριθάρι ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όνομα εντόμου: Frankliniella occidentalis, Thripidae, Ξενιστές: Πεπόνι, καρπούζι, λαχανικά, ανθοκομικά φυτά και φυτά των αγρών. Διάδοση και σημαντικότητα: Οι θρίπες είναι πολύ διαδεδομένη στην Ευρώπη και στην Αμερική. Οι θρίπες καταστρέφουν μηχανικά τα φυτά κατά τη διαδικασία της απομύζησης. Αν οι θρίπες τραφούν από μη μολυσμένους προγενέστερα καρπούς τότε η ζημιά δεν θα είναι σημαντική ώσπου να μεγαλώσουν τα πεπόνια ή τα καρπούζια. Η φυσιολογική σ’ αυτή την περίπτωση μπορεί να εμφανισ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΕΙΜΑΙ 14 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΟΠΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΜΟΥ ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΝΑ ΠΑΙΖΩ ΜΠΑΛΑ ΤΟ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΧΑΛΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΡΑ ΔΕΝ ΞΑΙΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ ΠΟΤΙΖΕΙΣ ΜΕ ΧΑΙΝΕΝΚΕΝ?? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
H ζωική κοπριά, πιθανότατα το αρχαίο βοηθητικό καλλιέργειας, είναι οργανικό υλικό που χρησιμοποιείται ως φυσικό λίπασμα στη γεωργία. Θα λέγαμε ότι μαζί με το κομποστ είναι τα πιο φυσικά λιπάσματα. Περιέχει άζωτο, το φώσφορο και το κάλιο και εκτός από τη λίπανση, του εδάφους υποβοηθά προσθέτοντας οργανική ύλη που βελτιώνει τη σύνθεση του εδάφους λόγο της περιεκτικότητας της σε φυτικά αλλά και ζωικά συστατικά. Λιπάνσεις με κοπριά, κομπόστ ή σωρούς, ή με άλλα λιπάσματα φυσικής προελεύσεως, έχ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι κυριότερες ποικιλίες αυτού του είδους που καλλιεργούνται σήμερα στη χώρα μας είναι οι εξής: • Cardinal: Πρώιμη έγχρωμη ποικιλία με κουκούτσι. Ωριμάζει από τα μέσα Ιουλίου μέχρι τα μέσα Αυγούστου. Victoria: Πρώιμη λευκή ποικιλία με κουκούτσι, που ωριμάζει από τα τέλη Ιουλίου μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Καλλιεργείται στη βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία. • Ροζακί: Λευκή ποικιλία με κουκούτσι, ωριμάζει από το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου. • Σουλτανίνα: Λευκή... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το νερό της βρύσης περιέχει χημικές ουσίες, όπως το χλώριο για παράδειγμα τα οποία χρησιμοποιούνται για να είναι πιο υγιές το νερό δημόσιας ύδρευσης. Οι χημικές ουσίες πάντως δεν είναι το μόνο πρόβλημα με το νερό της βρύσης. Η σκληρότητα του νερού μπορεί επίσης να επηρεάσει τα φυτά σας. Το σκληρό νερό είναι μάλιστα αρκετά πιο επικίνδυνο και από το χλώριο σε αρκετά φυτά. Αγοράστε λοιπόν απεσταγμένο νερό ή φτιάξτε μόνοι σας ένα πιο καθαρό νερό αφήνοντας το νερό από την βρύση σας σε ένα κουβά γι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βιολογία και μορφολογία Τα καλλιεργούμενα είδη τομάτας είναι διπλοειδή (2η=24), ποώδη πολυετή φυτά. Η τομάτα είναι μία ευαίσθητη, θερμής περιόδου λαχανοκομική καλλιέργεια με άριστη θερμοκρασία ανάπτυξης τους 21-23ºC. Οι πολύ χαμηλές και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην διαμόρφωση του καρπού και παραμορφώσεις. Επίσης χρειάζεται άμεση ηλιοφάνεια. Τα σκιασμένα φυτά μπορεί επίσης να έχουν προβλήματα στην διαμόρφωση του καρπού ή καθυστέρηση καρποφορίας. Ολόκληρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πρώτα πρέπει να κάνεις ανάλυση και εκτίμηση, έχοντας στο μυαλό σου ότι η τρούφα είναι γενικά μια δύσκολη καλλιέργια. Το ότι το χωράφι έχει ελιές είναι θετικό, διότι οι ελιές σχηματίζουν μύκητες στις ρίζες τους οι οποίοι δεν ανταγωνίζονται τις εκτομυκόρριζες (τρούφες). Πέρα από αυτό, μελέτες δείχνουν ότι η τρούφα μεγαλώνει βέλτιστα σε εδάφη με ουδέτερα pH (κοντά στο 7) και με μηχανική σύσταση τέτοια ώστε να υπάρχει καλή οξυγόνωση (αερισμός). Για παράδειγμα ένα πηλώδες έδαφος "πνίγ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σπόρους ντομάτας μπορείτε να προμηθευτείτε ακόμα και από σουπερμάρκετ αλλά είναι προτιμότερο να επιλέξετε πιστοποιημένους βιολογικούς σπόρους ή αν έχετε τη δυνατότητα να ζητήσετε σπόρους από κάποιους γνωστούς σας που γνωρίζετε ότι καλλιεργούν με φυσικό τρόπο παραδοσιακές ποικιλίες ντομάτας και όχι υβρίδια. Επίσης θα μπορούσατε να κρατήσετε μόνοι σας σπόρο από κάποια ντομάτα που αγοράσατε από λαϊκές αγορές με βιολογικά προϊόντα το καλοκαίρι ή ακόμα και να ζητήσετε λίγο σπόρο από τον βιοκαλλιερ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Λιγότερα κατά 20%, συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή καλλιεργητική περίοδο, είναι τα στρέμματα με βαμβάκι που σπάρθηκαν φέτος στις καλλιεργούμενες εκτάσεις της ευρύτερης περιοχής του Νομού Μαγνησίας.Αιτίες για τη μείωση των στρεμμάτων αποτελούν η κατακόρυφη αύξηση του κόστους καλλιέργειας και παραγωγής του προϊόντος, καθώς και η αντίστοιχη πτώση της τιμής διάθεσης της σοδειάς στους εμπόρους και τα εκκοκκιστήρια. Αρκετοί είναι πλέον οι παραγωγοί στον κάμπο του Νομού, οι οποίοι εγκαταλείπουν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 18-32 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Μάιο Βάθος φύτευσης: 1.5-2.5 εκατοστά. Μουσκεύουμε τους σπόρους για 3-4 ώρες πριν την σπορά. Ημέρες βλάστησης: 4-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 30-35 ημέρες μετά. Μπορούμε να κάνουμε και άμεση σπορά χωρίς μεταφύτευση. Ωρίμανση: 50-60 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία και τη θερμοκρασία Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 78 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: