Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Ακουσε με,θα την χτυπησεις να σπασουν τα νευρα,θα την μαριναρεις με λιγο ελαιολαδο,αλατι,πιπε ρι,δενδρολιβανο και ενα ποτηρι του κρασιου μ...
Απάντηση: Σως μπορντελεζ εχεις δοκιμασει; Υλικά: 1 κιλό φιλέτο ή κιλότο 6 κουταλιές λάδι 2 κουταλιές βούτυρο 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ...
Απάντηση: Μερίδες Συνταγής: 1Συστατικά:1 κούπα ψιλοκομμένα κολοκύθια½ κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι½ κουταλιά γλυκού καστανή ζάχαρη1 κουταλιά γλυκού ψ...
Απάντηση: Συστατικά 1 φλ.σογιέλαιο 2 αυγά 1 φακελ. μαγιά ξηρή 1 φλ. γάλα χλιαρό 1 κ.γ αλάτι 1 κ.γ ζάχαρη αλεύρι όσο πάρει Στα γρή...
Απάντηση: ο καλυτερο μαριναρισμα για κοτοπουλο στα καρβουνα
Απάντηση: η καλυτερη σαλτσα για μακαροναδα ειναι..Παιρνουμε ενα κουτι πουμαρο σαλτσα κοκκινη.. και ενα χαρτινο κουτι κρεμα γαλακτος.. Μπεικον σε φε...
Απάντηση: και παλι μπραβο για τις συνταγες σου!Θα τις δοκιμασω!
Απάντηση: ΥΛΙΚΑ: 2 φύλλα σφολιάτα 500 γρ. φέτα τριμμένη 3 αυγά 1/2 φλ. φρέσκο γάλα πιπέρι 1 αυγό χτυπημένο για άλειμμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Χτυπάμε ...
Απάντηση: Μερίδες συνταγής: 2Συστατικά:80 γρ. ανανάς κονσέρβας χωρίς σιρόπι1 κούπα κομμένα πράσινα λαχανικά1 κούπα κομμένο σπανάκι 1 κούπα άνθη μπρ...
Απάντηση: http:// www.sidages.gr/ συνταγές-μαγειρικής/ ελληνική-κουζίνα/ λαγάνα
 

ουρα μοσχαρισια

συνταγες για ουρα μοσχαρισια
τροποι μαγειρεματος
Σχετικές ερωτήσεις
Υλικά για 4 μερίδες: 800 γραμμάρια μοσχαρίσια ουρά με κόκαλο 2 φλιτζάνια βρασμένα φασόλια πλακέ μεγαλόσπερμα Πρεσπών 2 ξ...
ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΣΤΙΦΑΔΟ ΕΠΙΣΗΣ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΑ ΒΡΑΣΤΗ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ(ΚΡΕΜΥΔΙ ΠΑΤΑΤΑ ΚΑΡΟΤΟ ΣΕΛΙΝΟ) ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
http://greekcook.gr/ syntages/ splina_mosxarisia_ge misti εγω οχι αλλα δες εδω.
Μπιφτεκια μοσχαρισια συνταγη - http:// www.sidages.gr/%CF% 83%CF%85%CE%BD%CF% 84%CE%B1%CE%B3%CE% AD%CF%82-%CE%BC%CE% B1%CE%B3%CE%B5%CE% B9%CF%8...
Κάντε κλικ εδώ και γράψτεΠλένουμε πολύ καλά τα μάγουλα και τα αφήνουμε σε λεκανάκι με νερό ξύδι και αλάτι για μισή ώρα. Τα βγάζουμε, τα ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Συνταγές / Μαγειρική

Απάντηση:
Υλικά για 4 μερίδες: 800 γραμμάρια μοσχαρίσια ουρά με κόκαλο 2 φλιτζάνια βρασμένα φασόλια πλακέ μεγαλόσπερμα Πρεσπών 2 ξερά κρεμμύδια 2 καρότα 1 μεγάλη πατάτα λίγο σέλερι ελαιόλαδο αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση: Καθαρίζετε τα λαχανικά και τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια. Βάζετε τα κομμάτια του κρέατος στην κατσαρόλα με 1 ½ λίτρο νερό και τα βράζετε χωρίς να τα αλατίσετε για 50 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Μετά ρίχνετε στην κατσαρόλα τα λ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΣΤΙΦΑΔΟ ΕΠΙΣΗΣ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΑ ΒΡΑΣΤΗ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ(ΚΡΕΜΥΔΙ ΠΑΤΑΤΑ ΚΑΡΟΤΟ ΣΕΛΙΝΟ) ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://greekcook.gr/syntages/ splina_mosxarisia_gemisti εγω οχι αλλα δες εδω. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπιφτεκια μοσχαρισια συνταγη - http://www.sidages.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE% B1%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE% B9%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82/%CE%B5%CE%BB%CE% BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%BF%CF% 85%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CE%B1/%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF% 86%CF%84%CE%AD%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE% AC%CF%81%CE%B1%CF%82 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κάντε κλικ εδώ και γράψτεΠλένουμε πολύ καλά τα μάγουλα και τα αφήνουμε σε λεκανάκι με νερό ξύδι και αλάτι για μισή ώρα. Τα βγάζουμε, τα ξεπλενουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Λαδώνουμε με λαδι ελιάς πολύ καλά μία λαδοκολα. Τοποθετούμε τα μάγουλα επάνω στο χαρτί και αλατοπιπερώνουμε ¨ΓΕΝΑΙΑ¨. Κλείνουμε καλά την λαδοκολλα και την τοποθετούμε σε δεύτερη καλά δεμένη με σπάγκο. Την βάζουμε σε ταψάκι και στο ζεστό μας φούρνο ολοταχώς, αλλά: ή στους 180 βαθμούς για περιπ. 3 ώρίτσες ή ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ακουσε με,θα την χτυπησεις να σπασουν τα νευρα,θα την μαριναρεις με λιγο ελαιολαδο,αλατι,πιπερι,δενδρολιβανο και ενα ποτηρι του κρασιου μαυροδαφνη για καμια ωριτσα αντε δυο,επειτα θα το ψησεις για μιση ωριτσα στους 180 βαθμους.Καλη ορεξη! Διαβάστε περισσότερα...
Μήπως γνωρίζετε καμία σως συνοδευτική για μοσχάρι βραστό με καρότο και πράσσο?
Απάντηση:
Σως μπορντελεζ εχεις δοκιμασει; Υλικά: 1 κιλό φιλέτο ή κιλότο 6 κουταλιές λάδι 2 κουταλιές βούτυρο 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια 2 σκελιδες σκόρδο 1 1/2 φλιτζ. κόκκινο κρασί αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Κόβετε σε μερίδες το κρέας και το πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνετε το λάδι μαζί με το βούτυρο και σοτάρετε το κρέας από όλες τις πλευρές. Το βγάζετε και το μεταφέρετε σε ταψί. Σοτάρετε στο λάδι τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και το σκόρδο λιωμένο και τα σβήνετε με το κρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μερίδες Συνταγής: 1Συστατικά:1 κούπα ψιλοκομμένα κολοκύθια½ κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι½ κουταλιά γλυκού καστανή ζάχαρη1 κουταλιά γλυκού ψιλοκομμένος βασιλικός1/3 κούπας κόκκινιη πιπεριά ψιλοκομμένη2 κουταλιές γλυκού χυμός λεμονιού Αλάτι και πιπέρι Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:Μερίδα: 1 συνταγή Θερμίδες: 101 kcalΠρωτεΐνη: 2,6 γρ.Υδατάνθρακες: 26 γρ.Λίπος: 0,5 γρ.Φυτικές Ίνες: 3,5 γρ.Οδηγίες:Σε ένα μπώλ αναμείξτε όλα τα παραπάνω συστατικά και τοποθετείστε το μπωλ στο ψυγείο καθώς η ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συστατικά 1 φλ.σογιέλαιο 2 αυγά 1 φακελ. μαγιά ξηρή 1 φλ. γάλα χλιαρό 1 κ.γ αλάτι 1 κ.γ ζάχαρη αλεύρι όσο πάρει Στα γρήγοραΚατηγορίαΖύμεςΔιατροφήΧορτοφαγικήΟδηγίες 1.Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα 2.Ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι, τα αυγά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε 3.Τέλος το αλεύρι ώσπου να γίνει μια σφιχτή και ελαστική ζύμη Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ο καλυτερο μαριναρισμα για κοτοπουλο στα καρβουνα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
η καλυτερη σαλτσα για μακαροναδα ειναι..Παιρνουμε ενα κουτι πουμαρο σαλτσα κοκκινη.. και ενα χαρτινο κουτι κρεμα γαλακτος.. Μπεικον σε φετες.. σε ποσοτητα.. αναλογα με τα ατομα που θα εχουμε στο τραπεζι μας.. Μανιταρια και αυτα αναλογα με το πως θελουμε την σαλτσα μας..Τυρι σκληρο για τριψιμο πανω απο την σαλτσα μας.. μαρκα αναλογα της αρεσκειας μας..ολα αυτα μαζι στο τιγανη τα προσθετουμε τα σιγοβραζουμε και προσθετουμε αλατι και πιπερι αναλογα με τις προτιμησεις μας..Προσοχη το μπεικον βγα... Διαβάστε περισσότερα...
Ρολό Από Φακές Και Ξηρούς Καρπούς 07/01/2010 Filed under: Κυρίως — veganfox @ 8:56 πμ Tags: φρυγανιά, φακές, αμύγδαλα, κρεμμύδι, κάσιους, καρύδια, μανιτάρια Η συνταγή δημοσιεύθηκε στο χορτοφαγικό φόρουμ από τη Μαζικήν. Έφτιαξα το ρολό για το τραπέζι των Χριστουγέννων και είχε μεγάλη επιτυχία. Γίνεται πάρα πολύ νόστιμο και μπορείτε να κάνετε ό,τι παραλλαγές θέλετε (χρησιμοποιήστε ό,τι ξηρούς καρπούς θέλετε, διαφορετικά λαχανικά, ή νιφάδες βρώμης αντί για φρυγανιά). (φωτό: foxy vegan) Υλικά: 1 φλυτζάνι φακές 1 κουταλιά ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 φλυτζάνι μανιτάρια, κομμένα 1 φλυτζάνι τριμμένους ξηρούς καρπούς (κάσιους, καρύδια, αμύγδαλα, κλπ.) 1 κουταλιά φρέσκο χυμό από λεμόνι 1 κουταλιά ταμάρι ή soy sauce 1 φλυτζάνι ψίχα από ψωμί ή τριμμένη φρυγανιά 1 κουταλάκι κύμινο 1 κουταλάκι ρίγανη 1 κουταλάκι θυμάρι Αλάτι Πιπέρι Οδηγίες: Μαγειρεύουμε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 40 λεπτά). Τις στραγγίζουμε και τις μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπωλ. Σωτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο με μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σωτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα μανιτάρια. Προσθέτουμε τα λαχανικά μας στο μπωλ με τις φακές και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να έχουμε ένα σχετικά σφιχτό μείγμα, που μπορεί ωστόσο να “χυθεί”. Αν το μείγμα μας είναι πολύ υδαρές, προσθέτουμε λίγη ακόμα φρυγανιά ή ψίχα ψωμιού. Χύνουμε το μείγμα σε ένα ταψί για κέηκ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφήνουμε το ρολό να κρυώσει για τουλάχιστον 15 λεπτά μέσα στο ταψί πριν το σερβίρουμε. Σχόλια (3) Κουραμπιέδες Της Blueheart 20/12/2009 Filed under: Χριστούγεννα,γλυκά — veganfox @ 9:03 πμ Tags: αμύγδαλα Μιας που το καλούν οι μέρες, ας βάλουμε κάτι χριστουγεννιάτικο. Αν και ήταν η πρώτη χρονιά φέτος που με έπιασε…το πνεύμα των Χριστουγέννων και αποφάσισα να φτιάξω κουραμπιέδες, χάρη στη blueheart γλίτωσα τυχόν αποτυχίες. Η συνταγή της λειτούργησε στην πέννα! Την προτείνω με τα χίλια! 250 γρ.μαργαρίνη (1 γεμάτη κούπα) 1 κούπα αραβοσιτέλαιο 1 κούπα αμύγδαλα άσπρα χοντροκομμένα 2 βανίλιες ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 1 κούπα άχνη 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα 6 κούπες αλεύρι 1 φλυτζανάκι του ελλ. καφέ ούζο Αρχικά καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα. Βάζουμε τη μαργαρίνη σε ένα μπωλ και ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να μαλακώσει. Καλό θα είναι να την έχουμε αφήσει 20 λεπτά εκτός ψυγείου ώστε να μην είναι παγωμένη. Προσθέτουμε το λάδι σταδιακά και ανακατεύουμε με ένα πηρούνι ή με σύρμα μέχρι να ενωθεί το λάδι με τη μαργαρίνη. Σε ένα ποτηράκι του καφέ με νερό διαλύουμε τη σόδα και την ρίχνουμε στο μείγμα. Βάζουμε τη βανίλια, το ούζο, τη ζάχαρη, το αλεύρι και αφού φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη ρίχνουμε και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε βάζουμε στον κάθε κουραμπιέ κι ένα ολόκληρο αμύγδαλο. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τους τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί μέσα σε ένα ταψί και ψήνουμε για 18 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφού κρυώσουν τους πασπαλίζουμε με κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη. Για περισσότερες συνταγές της blueheart, επισκεφθείτε το μπλογκ της http://www.myvegcooking.com/. Γράψτε ένα σχόλιο Tέμπε Σε Σως Κυμίνου 25/10/2009 Filed under: Κυρίως — veganfox @ 5:46 μμ Το τέμπε φτιάχνεται από σόγια και προσωπικά το προτιμώ πολύ περισσότερο από το τόφου. Δυστυχώς όμως δεν μπορεί κανείς να το βρει στα ελληνικά καταστήματα. Η παρακάτω συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τόφου χωρίς παραλλαγές και να λειτουργήσει μία χαρά. Υλικά για 2 άτομα 1/2 ποτήρι κρασί 2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.τ.σ. σάλτσα σόγιας 3 κ.τ.σ. χυμό λεμονιού 1 κ.τ.γ. κύμινο 1/2 κ.τ.γ. ρίγανη Λίγο πιπέρι καγιέν Κόβουμε το τέμπε ή το τόφου σε κύβους ή λωρίδες (όπως προτιμάμε) και μαρινάρουμε στο παραπάνω μίγμα για περίπου 1 ώρα. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά προσθέτοντας σιγά σιγά όλο το μίγμα για περίπου 15 λεπτά και από τις δύο πλευρές. Σχόλια (5) Χορτοφαγική Κυριακή 14/10/2009 Filed under: 35388 — veganfox @ 4:41 μμ Διαβάστε περοσσότερα για το Troō Food Liberation εδώ http://troofoodliberation.com/ . Γίναμε κολλεκτιβα. Αυτή την Κυριακή το μενού μας θα περιλαμβάνει : -μπροκολόσουπα με τυρένια σως -ρεβυθοπιφτέκια -πολέντα στο φούρνο με πέστο -σαλάτα με ρόδι -ωμοφαγικά spring rolls -ωμοφαγικά brownies -superfood smoothies (αναδημοσίευση από ποστ της Veggie Wedgie στο χορτοφαγικό φόρουμ) Γράψτε ένα σχόλιο Ελαφρύ Χούμους 29/09/2009 Filed under: όσπρια,Ντιπ,εθνικ — veganfox @ 10:56 πμ Tags: ρεβύθια, ταχίνι Υλικά για 2 κούπες: 2 κούπες βρασμένα ρεβύθια 1 κουτ. της σούπας ταχίνι 2 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού 1/4 κουτ. του γλυκού κύμινο 1/4 κουτ. του γλυκού πάπρικα 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο (προαιρετικά) Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Σερβίρουμε με αραβικές πίτες, κρακεράκια ή μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε μέσα σε σάντουιτς. Αρέσει πολύ και στα παιδιά. Η συνταγή είναι από το βιβλίο συνταγών Vegan Lunch Box της Jennifer McCann. H ίδια διατηρεί ένα πολύ όμορφο μπλογκ http://veganlunchbox.blogspot.com/. Σχόλιο (1) Σούπα Με Μπρόκολο Και Κάρυ 09/08/2009 Filed under: σούπες — veganfox @ 10:16 πμ Tags: γάλα καρύδας, κάρυ, μπρόκολο φωτό: foxy vegan Υλικά για 4 άτομα 3 κούπες ψιλοκομμένο μπρόκολο 1 κούπα γάλα καρύδας 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 πράσσο ψιλοκομμένο 1 κοφτό κουταλάκι κάρυ 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι 2 κούπες νερό 1/2 κούπα ρύζι Οδηγίες: Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσσο για 5′ μέχρι να μαλακώσουν σε μία μεγάλη κατσαρόλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα καρύδας, τα μπαχαρικά, το νερό και το ρύζι και αφήσουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε το μπρόκολο και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και περνάμε τη σούπα σιγά σιγά από το μπλέντερ για να γίνει βελούδινη. Συνοδεύεται με κρουτόν και διατροφική μαγιά. Σχόλια (3)
Απάντηση:
και παλι μπραβο για τις συνταγες σου!Θα τις δοκιμασω! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΥΛΙΚΑ: 2 φύλλα σφολιάτα 500 γρ. φέτα τριμμένη 3 αυγά 1/2 φλ. φρέσκο γάλα πιπέρι 1 αυγό χτυπημένο για άλειμμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Χτυπάμε τα 3 αυγά με το γάλα. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και πιπέρι. Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε βουτυρωμένο ταψί. Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Χαράζουμε την πίτα και αλείφουμε με το αυγό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25'. στις 7:16 AM μαγείρεψε η anna Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μερίδες συνταγής: 2Συστατικά:80 γρ. ανανάς κονσέρβας χωρίς σιρόπι1 κούπα κομμένα πράσινα λαχανικά1 κούπα κομμένο σπανάκι 1 κούπα άνθη μπρόκολου½ πράσινη πιπεριά¼ κρεμμύδι ψιλοκομμένο140 γρ. φιλέτο γαλοπούλας ψητό1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο1½ κουταλιές σούπας μπαλσάμικο½ κουταλιά γλυκού καφέ ζάχαρη1 κουταλιά γλυκού μουστάρδα Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:Μερίδα: ½ συνταγήΘερμίδες: 165 kcalΠρωτεΐνη: 14 γρ.Υδατάνθρακες: 10 γρ.Λίπος: 8 γρ.Φυτικές Ίνες: 2 γρ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://www.sidages.gr/συνταγές-μαγειρικής/ ελληνική-κουζίνα/λαγάνα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικα: 7 κρεμμύδια μέτρια κομμένα σε ροδέλες 6 φέτες μπέικον κομμένες σε κομμάτια 3 αβγά 1 χούφτα τυρί ρεγγάτο ή άλλο τυρί τριμμένο 1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος φύλλο κουρού λάδι ή φυτίνη αλάτι, πιπέρι Εκτελεση: Τσιγαρίζουμε το μπέικον και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 10. Αποσύρουμε από τη φωτιά και, όταν κρυώσουν λιγάκι, προσθέτουμε το τυρί και τα αβγά χτυπημένα με την κρέμα γάλακτος. Στρώνουμε το φύλλο στο ταψί, ρίχνουμ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΟΟΟΟΟΟοοοοοοοοοχι καριολακι θα παραγγειλεις σουβλακια! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε εποχές περασμένες και ξεχασμένες θάλεγα, τα φαγητά ητανε κατά βάση λιτά και στα τραπέζια δεν υπήρχε αυτή η πληθώρα πιάτων και συνοδευτικών. Όταν για παράδειγμα η νοικοκυρά έφτιαχνε ντολμάδες, όλη η οικογένεια έτρωγε ένα πιάτο και αυτό ητανε όλο. Οι πρώτες ύλες κατά βάση από τον κήπο, καμιά φορά δε και από ξένους κήπους !!!! Πρωί πρωί μαζεύαμε τους ανθούς από τις κολοκυθιές του κήπου μας και από τα ξένα μποστάνια είχαμε το άτυπο δικαίωμα να μαζεύουμε (ρητή εντολή της μάνας να μαζεύουμε μό... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στο site του Alpha και του "κατι ψηνεται" στο Youtube! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικα: 1 κιλό χοιρινός κιμάς (ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας ετοιμάσει μείγμα κατά 3/4 από σπάλα και κατά 1/4 από λαιμό, που είναι λιπαρός και δίνει ζουμερό κιμά - επίσης ζητάμε να μας τον αλέσει 2 φορές) 1 κουτ. γλυκού αλάτι 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι, φρεσκοτριμμένο 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι ή θρούμπι ξερό, τριμμένο 1/2 κουτ. γλυκού (ή όσο σας αρέσει) κύμινο, σε σκόνη 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, τριμμένα 1 αυγό, προτιμάμε βιολογικό ελαιόλαδο Εκτελεση: Σ... Διαβάστε περισσότερα...
κρεπα
Απάντηση:
http://www.dolanofood.gr/portal/index.php? option=com_content&view=article&id=53:crepe- recipes&catid=10:general&lang=el edo 8a bris oti idous krepa 8elis!!! :) Διαβάστε περισσότερα...
δωστε μου μια ευκολη συνταγη για ωραια σοκολατόπιτα
Απάντηση:
Μία πολύ εύκολη συνταγή για πεντανόστιμη και αφράτη σοκολατόπιτα χωρίς αυγά!! Συστατικά 3 φλυτζάνια τσαγιού φαρίνα κόκκινη 1 κουταλάκι γλυκού σόδα 2 βανίλιες 10 κουταλιές σούπας σπορέλαιο 2 κουταλιές σούπας καρύδια ξύσμα από 2 πορτοκάλια χυμό απο δύο πορτοκάλια 2 φλυτζάνια τσαγιού νερό 2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη 2 κουταλιές σούπας ξύδι 6 κουταλιές σούπας κακάο Κρέμα για την επικάλυψη Οδηγίες 1.Ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω υλικά. 2.Απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρω... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στην Ευρώπη, υπήρχε παλαιότερα η συνήθεια να μαγειρεύουν μεγάλα πουλιά για το γιορτινό γεύμα. Προτιμούσαν τους φασιανούς, τις χήνες και τα παγόνια. Όταν, όμως δοκίμασαν τη γαλοπούλα, την καθιέρωσαν ως το κατεξοχήν χριστουγεννιάτικο γεύμα. Η χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα, είναι έθιμο που υιοθετήσαμε και στην χώρα μας από το Μεξικό. Η παράδοση αυτή του Μεξικό έφτασε στην υπόλοιπη Ευρώπη το 1824. Παλαιότερα στην χώρα μας συνήθιζαν την μέρα των Χριστουγέννων να μαγειρεύουν για το εορταστικό τραπέζι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βασιλοπουλος και Carrefour Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μερίδες 4 Χρόνος Μαγειρέματος: 25-30 λεπτά Υλικά 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 1 μικρό κρεμμύδι (60γρ) πολύ ψιλοκομμένο 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη (κουρκουμάς) 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους 250γρ κοντόκοκκο ρύζι 50ml (1/5 του φλιτζανιού) ξηρό λευκό κρασί 2 κουταλάκια του γλυκού κομμένο άνηθο 500ml (2 φλιτζάνια) ζωμό ψαριού 200γρ φιλέτο λευκών ψαριών κομμένα σε μπουκιές 250γρ μύδια καθαρισμένα 80γρ καλαμπόκι 250γρ μαγειρεμένες γαρίδες, καθαρισμένες αλλά χωρίς να... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μπιφτεκια σχαρας - http://www.sidages.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE% B1%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE% B9%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82/%CE%B5%CE%BB%CE% BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%BF%CF% 85%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CE%B1/%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF% 86%CF%84%CE%AD%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE% AC%CF%81%CE%B1%CF%82 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ξέρω μια για παγωτό βανίλια που το έφτιαξα κιόλας την προηγούμενη βδομάδα. Ενα κουτάκι ζαχαρούχο , μισό κουτάκι ΝΟΥΝΟΥ , η συνταγη λέει 50 γραμμάρια αλλά εαν βάλεις τόσο λίγο νιώθεις να τρώς σκέτο ζαχαρούχο , 2 βανίλιες . Τα βάζεις όλα μαζί. Ανακατεύεις καλα με μιξερ καλύτερα γιατί εγώ τα ανακάτευσα με ένα κουτάλι και μάλλον οι βανίλιες δεν πρέπει να είχαν διαλυθεί τελείος και ένιωθες μια πικρίλα στην γεύση. 24 με 36 ώρες κατάψυξη ... Αυτό ήταν :) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
πάρε ιδέες από έδω http://www.sintagespareas.gr/sintages/category- recipes/618-minon.html http://www.eimaimama.gr/2011/03/annabel- karmel.html Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μακαρόνια πένες ή σαλιγκάρι (ένα πακέτο) 250 γρ. γκούντα 200 γρ. ζαμπόν 1 κουτί γάλα νουνού light συμπυκνωμένο βούτυρο Εκτέλεση: Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί μαζί με το τυρί και το ζαμπόν (σε κομμάτια), ρίχνουμε και το γάλα και ανακατεύουμε. Βάζουμε κομματάκια βουτύρου από επάνω και ψήνουμε. Μπορούμε να βάλουμε και μανιτάρια αν θέλουμε. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
συνηθως στο φουρνο λαδορηγανι αλλα πολλοι το κανουν και τηγανιτο Πλένετε καλά τα κομμάτια του συκωτιού και τα τοποθετείτε σε πυρέξ. Ρίχνετε λεμόνι αρκετό, λίγο λάδι, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και κάνετε με το μαχαίρι σχισμές και βάζετε μέσα τις φετούλες του σκόρδου. Σκεπάζετε και αφήνετε στο ψυγείο όσο περισσότερο μπορείτε (κάποτε το είχα αφήσει όλο το βράδυ). Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180, συμπληρώνετε λίγο νεράκι, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 10-15. Αφαιρείτε το αλουμινόχα... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 146 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: