Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: τραγουδησε της!
Απάντηση: Δεν ξέρω, Μήπως ξέρεις;
Απάντηση: δεν ξερω...... :(
Απάντηση: Πότε μπολιάζουμε την νεραντζιά για να γίνει πορτοκαλιά http:// www.rotise.gr/ erotisi/pote- mpoliazoyme-tin- nerantzia-gia-na- ginei-portok...
Απάντηση: Καθάρισμα, όχι κλάδεμα, το Φεβρουάριο.
Απάντηση: τελος χειμονα μερχες ανοιξης αφεροντας ταμεσα κλαδια και οχι μεγαλες τομες
Απάντηση: Αγγειόσπερμο, δικότυλο, αειθαλές φυτό η πορτοκαλιά ανήκει στην τάξη ταβερινθώδη και την Ινδία και την Κίνα. Γνωστή από τα αρχαία χρόνια ό...
Απάντηση: Η ασθένεια αυτή εκδηλώνεται με μεταβολή του χρώματος του ελαιοκάρπου από μαύρο σε γαλάζιο ή κυανόγκριζο. Οι μεταβολές αυτές του χρώματος ...
Απάντηση: ναι
Απάντηση: Η Καλλιέργεια της Συκιάς (Ficus carica) http:// 1.bp.blogspot.com/ ___ttnildUKE/ R4IGL8XV2zI/ AAAAAAAAAKI/ aNC2xTp9tnw/s1600/ sikia.jpg Πρ...
 

Οταν σκανε τα πορτοκαλια πριν οριμασουν τι κανουμε;

Σχετικές ερωτήσεις
Το χειμώνα (Δεκέμβριο - Ιανουάριο), όχι όμως αυστηρό κλάδεμα. Γενικά στα εσπεριδοειδή κλαδεύουμε αμέσως μετά την συγκομιδή.
μέρα παρα μέρα :Ρ (ο μπαμπάς μου είναι γεωπόνος :Ρ )
καθε 10 μερεσ
Ή δεν μπορεί να απορροφήσει την στοιχεία και ιχνοστοιχεία λόγω του ότι δεν υπάρχουν στο έδαφος όπως σου είπαν (το πιθανότερο), ή προβλήμα...
κοψτε τον κορμο και ριξτε του πετρελαιο
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
Το χειμώνα (Δεκέμβριο - Ιανουάριο), όχι όμως αυστηρό κλάδεμα. Γενικά στα εσπεριδοειδή κλαδεύουμε αμέσως μετά την συγκομιδή. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μέρα παρα μέρα :Ρ (ο μπαμπάς μου είναι γεωπόνος :Ρ ) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Ή δεν μπορεί να απορροφήσει την στοιχεία και ιχνοστοιχεία λόγω του ότι δεν υπάρχουν στο έδαφος όπως σου είπαν (το πιθανότερο), ή προβλήματος στη ρίζα(κάψιμο ή αρρώστια-δύσκολο), ή ίσως ασθένεια στο φύλλωμα. Θα μπορούσε ακόμα να οφείλεται και σε υπερβολικά μεγάλη ποσότητα νερού(απίθανο σχεδόν) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
κοψτε τον κορμο και ριξτε του πετρελαιο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τραγουδησε της! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν ξέρω, Μήπως ξέρεις; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
και με ποιον τρόπο
Απάντηση:
Πότε μπολιάζουμε την νεραντζιά για να γίνει πορτοκαλιά http://www.rotise.gr/erotisi/pote-mpoliazoyme-tin- nerantzia-gia-na-ginei- portokalia.html#AnswerBottom#ixzz1GqfuMC63 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καθάρισμα, όχι κλάδεμα, το Φεβρουάριο. Διαβάστε περισσότερα...
για να μεγαλώσουν
Απάντηση:
τελος χειμονα μερχες ανοιξης αφεροντας ταμεσα κλαδια και οχι μεγαλες τομες Διαβάστε περισσότερα...
Τι πορτοκαλιές υπάρχουν στην Ελλάδα;
Απάντηση:
Αγγειόσπερμο, δικότυλο, αειθαλές φυτό η πορτοκαλιά ανήκει στην τάξη ταβερινθώδη και την Ινδία και την Κίνα. Γνωστή από τα αρχαία χρόνια όμως η εντατική της καλλιέργεια άρχισε από το 10 μ.Χ. αιώνα στη βόρεια Αφρική. Γύρω στο 1490 έφτασε στις μεσογειακές περιοχές από Πορτογάλους θαλασσοπόρους και πιθανολογείται ότι σε αυτούς οφείλει το όνομα της. Στη συνέχεια από την Ελλάδα διαδόθηκε σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες κι Ισπανοί ιεραπόστολοι την μετέφεραν στη βόρεια Αμερική. Η πορτοκαλιά δεν αντέχει σε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η ασθένεια αυτή εκδηλώνεται με μεταβολή του χρώματος του ελαιοκάρπου από μαύρο σε γαλάζιο ή κυανόγκριζο. Οι μεταβολές αυτές του χρώματος συνοδεύονται και από αλλοιώσεις της γεύσης και της υφής του ελαιοκάρπου. Έτσι ο ελαιόκαρπος αποκτά μια ακαθόριστη γεύση και δεν είναι εμπορεύσιμος. Η ασθένεια αυτή παρατηρείται συνήθως σε μονάδες όπου δεν τηρούνται οι όροι καθαριότητας και υγιεινής στους χώρους συντηρήσεως του ελαιοκάρπου και όπου χρησιμοποιείται για τη συντήρηση αυτού αραιή άλμη. Υπάρχου... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Η Καλλιέργεια της Συκιάς (Ficus carica) http://1.bp.blogspot.com/___ttnildUKE/R4IGL8XV2zI/ AAAAAAAAAKI/aNC2xTp9tnw/s1600/sikia.jpg Πρόκειται για Δικοτυλήδονο φυτό της οικογένειας Μορεϊδών που ανήκει στο γένος Φίκος. Στην Ελλάδα το φυτό της Συκιάς καταγράφεται για πρώτη φορά στην Ιστορία το 700 πΧ από τον ποιητή Αρχίλοχο. Η συκιά μαζί με τις ελιές και το αμπέλι, αποτελούσε ένα από τα κύρια συστατικά της διατροφής των Αρχαίων Ελλήνων. Στην σύγχρονη Ελλάδα μεγάλη εισαγωγή μοσχευμάτων , ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το καλαμπόκι που το ψήνουμε, δηλαδή που δεν προορίζεται για ζωοτροφή ,το φυτεύουμε απο μέσα Μαϊου με αεχές Ιουνίου Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
όλες οι ντομάτες κάνουν για λιαστές. (αν εννοείς αυτό) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ Ετήσιο φυτό που θέλει ζέστη για να αναπτυχτεί. Κάνει καλό στο καλαμπόκι, τα φύλλα του παρέχουν σκιά και υγρασία στη ρίζα. Φιλοξενεί αρπακτικά σκαθάρια του εδάφους. Μπορείτε να φάτε τα φρέσκα φύλλα σε σαλάτες. ΑΝΗΘΟΣ Βελτιώνει την αύξηση και την υγεία του λάχανου. Μην το φυτέψτε κοντά στα καρότα. Είναι ο καλύτερος φίλος για το μαρούλι. Προσελκύει hoverflies και αρπακτικές σφήκες. Αποκρούει αφίδες και άκαρια αραχνών μέχρι ενός ορισμένου βαθμού. Επίσης μπορεί να αποκρούει το έντομ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όλοι έχουμε μπαλκόνι, όμως είναι σωστές οι γλάστρες για τον χώρο σας; Μήπως δημιουργούν προβλήματα στο κτήριο; Σας φαίνετε απίθανο; Μην ξεχνάτε οτι το μια γλάστρα / ζαρντινιέρα περιέχει: χώμα, κοπριά, φυτά, νερό και αν είναι πήλινη ή τσιμεντένια έχει ηδη, ένα σεβαστό βάρος. Ας δούμε μερικές πρακτικές συμβουλές για το πώς θα επιλέξετε το κατάλληλο συνδυασμό γλάστρας και μπαλκονιού -Εάν θέλετε να βάλετε μεγάλες γλάστρες κατά μήκος του μπαλκονιού και ειδικά στην εξωτερική πλευρά, μάθετε π... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η κουκουναριά ευδοκιμεί σε πολλές περιοχές της χώρας μας ως δασικό ή καλλωπιστικό δένδρο. Όλη σχεδόν η ποσότητα κουκουναρόσπορου που διακινείται στην ελληνική αγορά εισάγεται από την Τουρκία, την Ισπανία και την Κίνα. Ο κουκουναρόσπορος (κουκουνάρι) εκτιμάται από πολύ παλιά για τη μαλακή και σχεδόν κρεμώδη υφή του, τη γλυκιά και απαλή γεύση του και το ελαφρύ ρητινώδες άρωμά του. Ο κουκουναρόσπορος χρησιμοποιείται για να αρωματίσει, να δώσει γεύση ή να διακοσμήσει γλυκά και αλμυρά πιάτα, ιδια... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Έλα ντε αυτό ψάχνω και γω. Για κάποιον Λετίτση Γεωπόνο λένε 2310 313262 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αφίδες – Μικρά πράσινα έντομα στο κάτω μέρος των φύλλων ή στις κορυφές, που πίνουν τους χυμούς του φυτού. Αντιμετωπίζονται με καλή άρδευση, λίπανση και απομάκρυνση των προσβεβλημένων φύλλων και καταστροφή όλων των αφίδων. Τετράνυχος – Κίτρινα φύλλα που ξεραίνονται. Πάνω τους υπάρχουν μικρές κίτρινες ή κόκκινες κηλίδες. Εμφανίζονται σε υψηλές θερμοκρασίες. Αντιμετωπίζεται με εντομοκτόνο σαπούνι, 3 φορές την εβδομάδα. Αντίθετα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλους τετράνυχους, πράσινους χρύσω... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
παιζουν πολλα σημασια απο το εδαφοσ τη λιπανση την προευλευση της ντοματας......και γενικα οτι σπερνεισ θεριζεισ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν είναι λαδοελιές και μεγάλα δέντρα θα υπολογίσεις γι ακάθε 2-3 κιλα ελιά, 1 κιλό λάδι. Αν δεν είναι λαδοελιές και είναι πχ Χαλικιδικής (βρώσιμη) τότε συνήθως 4-6 κιλά ελιά δίνουν 1 κιλό λάδι Τα καλοταισμένα και με φροντίδες ώριμα δέντρα μπορούν να δώσουν ακόμη και 60 -80 κιλά ελιά Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καλλιεργείται πολύ στην Περσία, Μικρά Ασία και Αίγυπτο και από τους αρχαίους χρόνους και στη πατρίδα μας λίγο. Τρία είναι που μας ενδιαφέρουν τα σόγια του σουσαμιού: με μαυριδερούς, καστανούς και άσπρους σπόρους. Σε μας προκόβει το άσπρο σουσάμι και καλλιεργείται στη Θεσσαλία και Ανατολική Μακεδονία. Η Θεσσαλία κάνει από αυτό έως 90 χιλ. οκ το χρόνο. Ο σουσαμόσπορος έχει 40-50 τα εκατό λάδι και είναι πικρούτσικο μα φαγώσιμο και έχει το καλό δύσκολα να ταγγίζει. Στην Ανατολή και στο τόπο μας... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η υδροπονία (υδροπονική) ΔΕΝ θεωρείται βιολογική μέθοδος καλλιέργειας σε καμία χώρα του κόσμου. Ο κύριος λόγος είναι η προσθήκη χημικών λιπασμάτων στο νερό. Τα λιπάσματα αυτά αποτελούν την τροφή των φυτών και έχουν άμεση επίπτωση στην υφή και τη γεύση των λαχανικών. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Απάντηση:
δεν ξερω αν υπάρχουν φυτά που παράγουν περισσότερο νέκταρ αλλα ξερω οτι το μηδική ανθίζει οτα τα αλλα φυτά έχουν ρίξει τα άνθη τους. και φυτρώνει και κοντά στην θάλασσα εύκολα και χωρίς νερό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ένα φυτό από την Κίνα έρχετα να κατακτήσει τα ελληνικά χωράφια. Το «Γκότζι Μπέρι», άγνωστο για πολλούς δέντρο, φαίνεται πως κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στη χώρα μας και αποτελεί μία εναλλακτική καλλιέργεια, για την οποία ενδιαφέρον επιδεικνύουν κυρίως οι νέοι αγρότες. Το «Γκότζι Μπέρι» άρχισε να καλλιεργείται σε πειραματικό στάδιο σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ασφαλή συμπεράσματα, καθώς τα δέντρα είναι μικρά και δεν μπορούν οι γεωπόνοι να μιλού... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 141 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.