Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: τραγουδησε της!
Απάντηση: Δεν ξέρω, Μήπως ξέρεις;
Απάντηση: δεν ξερω...... :(
Απάντηση: Πότε μπολιάζουμε την νεραντζιά για να γίνει πορτοκαλιά http:// www.rotise.gr/ erotisi/pote- mpoliazoyme-tin- nerantzia-gia-na- ginei-portok...
Απάντηση: Καθάρισμα, όχι κλάδεμα, το Φεβρουάριο.
Απάντηση: τελος χειμονα μερχες ανοιξης αφεροντας ταμεσα κλαδια και οχι μεγαλες τομες
Απάντηση: Αγγειόσπερμο, δικότυλο, αειθαλές φυτό η πορτοκαλιά ανήκει στην τάξη ταβερινθώδη και την Ινδία και την Κίνα. Γνωστή από τα αρχαία χρόνια ό...
Απάντηση: Εάν έχετε σπόρους μπορείτε να έχετε φυτά, η διαδικασία είναι απλή και χωρίς κόστος, συγκριτικά δε με αγορά έτοιμων φυτών η διαφορά είναι ...
Απάντηση: ψαξτω οσο ποιο γρηγορα μπορεις,σε γεωπονο,γιατι μπορει να εχει αυτο το μεγαλο [σκουληκι] μηπως δεν ειναι προχωρημενο και το ψεκασεις.....
Απάντηση: Ο κορμός και οι ρίζες τις ελιάς τί; Γίνε πιο συγκεκριμένος/η παρακαλώ.
 

Οταν σκανε τα πορτοκαλια πριν οριμασουν τι κανουμε;

Σχετικές ερωτήσεις
Το χειμώνα (Δεκέμβριο - Ιανουάριο), όχι όμως αυστηρό κλάδεμα. Γενικά στα εσπεριδοειδή κλαδεύουμε αμέσως μετά την συγκομιδή.
μέρα παρα μέρα :Ρ (ο μπαμπάς μου είναι γεωπόνος :Ρ )
καθε 10 μερεσ
Ή δεν μπορεί να απορροφήσει την στοιχεία και ιχνοστοιχεία λόγω του ότι δεν υπάρχουν στο έδαφος όπως σου είπαν (το πιθανότερο), ή προβλήμα...
κοψτε τον κορμο και ριξτε του πετρελαιο
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
Το χειμώνα (Δεκέμβριο - Ιανουάριο), όχι όμως αυστηρό κλάδεμα. Γενικά στα εσπεριδοειδή κλαδεύουμε αμέσως μετά την συγκομιδή. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μέρα παρα μέρα :Ρ (ο μπαμπάς μου είναι γεωπόνος :Ρ ) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Ή δεν μπορεί να απορροφήσει την στοιχεία και ιχνοστοιχεία λόγω του ότι δεν υπάρχουν στο έδαφος όπως σου είπαν (το πιθανότερο), ή προβλήματος στη ρίζα(κάψιμο ή αρρώστια-δύσκολο), ή ίσως ασθένεια στο φύλλωμα. Θα μπορούσε ακόμα να οφείλεται και σε υπερβολικά μεγάλη ποσότητα νερού(απίθανο σχεδόν) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
κοψτε τον κορμο και ριξτε του πετρελαιο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τραγουδησε της! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν ξέρω, Μήπως ξέρεις; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
και με ποιον τρόπο
Απάντηση:
Πότε μπολιάζουμε την νεραντζιά για να γίνει πορτοκαλιά http://www.rotise.gr/erotisi/pote-mpoliazoyme-tin- nerantzia-gia-na-ginei- portokalia.html#AnswerBottom#ixzz1GqfuMC63 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καθάρισμα, όχι κλάδεμα, το Φεβρουάριο. Διαβάστε περισσότερα...
για να μεγαλώσουν
Απάντηση:
τελος χειμονα μερχες ανοιξης αφεροντας ταμεσα κλαδια και οχι μεγαλες τομες Διαβάστε περισσότερα...
Τι πορτοκαλιές υπάρχουν στην Ελλάδα;
Απάντηση:
Αγγειόσπερμο, δικότυλο, αειθαλές φυτό η πορτοκαλιά ανήκει στην τάξη ταβερινθώδη και την Ινδία και την Κίνα. Γνωστή από τα αρχαία χρόνια όμως η εντατική της καλλιέργεια άρχισε από το 10 μ.Χ. αιώνα στη βόρεια Αφρική. Γύρω στο 1490 έφτασε στις μεσογειακές περιοχές από Πορτογάλους θαλασσοπόρους και πιθανολογείται ότι σε αυτούς οφείλει το όνομα της. Στη συνέχεια από την Ελλάδα διαδόθηκε σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες κι Ισπανοί ιεραπόστολοι την μετέφεραν στη βόρεια Αμερική. Η πορτοκαλιά δεν αντέχει σε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εάν έχετε σπόρους μπορείτε να έχετε φυτά, η διαδικασία είναι απλή και χωρίς κόστος, συγκριτικά δε με αγορά έτοιμων φυτών η διαφορά είναι τεραστία, ενώ δεν περιορίζεστε στα άνοστα υβρίδια του εμπορίου, αφού μπορείτε εύκολα να δανειστείτε σπόρια από παραδοσιακές ελληνικές ποικιλίες. Φυσικά η εύκολη λύση είναι τα έτοιμα σπορεία εμπορίου, αλλά μπορείτε να φτιάξετε μονοί σας, το δικό σας πολύ εύκολα. Για την κατασκευή σπορείου θα χρειαστείτε: Α) -σπόρους επιλογής σας -πλαστικά ποτηράκια: ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ψαξτω οσο ποιο γρηγορα μπορεις,σε γεωπονο,γιατι μπορει να εχει αυτο το μεγαλο [σκουληκι] μηπως δεν ειναι προχωρημενο και το ψεκασεις..... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο κορμός και οι ρίζες τις ελιάς τί; Γίνε πιο συγκεκριμένος/η παρακαλώ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το φασόλι είναι πολύ ευαίσθητο στο κρύο και στην παγωνιά γι’ αυτό καλλιεργείται την άνοιξη. Βέβαια το πότε ακριβώς εξαρτάται από το μικροκλίμα της κάθε περιοχής. Στην Καστοριά και στις Πρέσπες η σπορά ξεκινάει από τον Απρίλιο και φτάνει μέχρι και τις αρχές Ιουνίου. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος. Απλά γίνεται αραίωση σε μερικούς βλαστούς αφαιρούνται τα ξερά κλαδιά και αφήνουμε επιλεκτικά τους βλαστούς προς το μέρος που θέλουμε να πάρει κατέυθυνση... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η κυδωνιά (επιστ. Κυδωνέα η προμήκης, Cydonia oblonga) είναι οπωροφόρο δέντρο της οικογένειας των Ροδοειδών. Η καταγωγή της είναι από την περιοχή του Καυκάσου ή το Ιράν. Ως καλλιεργούμενο φυτό προτιμά τα πηλοαμμώδη εδάφη, όπως επίσης και τα υγρά, αρκεί να στραγγίζονται καλά. Ο πολλαπλασιασμός της γίνεται με μοσχεύματα, παραφυάδες και καταβολάδες. Ζει μέχρι και 50 χρόνια. Είναι δέντρο γνωστό από τα αρχαιότατα χρόνια, αφιερωμένο στην Αφροδίτη. Για το λόγο αυτό ονομάζεται και «Μήλο της Αφροδίτης... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στην Oλλανδία το 90% της παραγωγής προέρχεται αποκλειστικά από υδροπονικές καλλιέργειες, ενώ στη χώρα μας -που διαθέτει ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξή της, όπως η παρατεταμένη ηλιοφάνεια- το αντίστοιχο ποσοστό βρίσκεται «υπό το μηδέν». Oπως εξηγούν στην «H» παραγωγικοί φορείς η συγκεκριμένη μέθοδος που αναπτύσσεται σε θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις παραμένει... απενεργοποιημένη κυρίως λόγω του υψηλού κόστους που απαιτεί η αρχική επένδυση. Eπιπρόσθετα, πολλοί παραγωγοί δεν αποτολμούν το πρώτο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι είναι αλήθεια ! Μπορoύμε να καλλιεργήσουμε φράουλες στο μπαλκόνι μας. Γλάστρες ή παρτέρια βάθους 25 – 30 cm είναι κατάλληλα, μιας και η φράουλα χρειάζεται περίπου 30 cm βάθος. Η λίπανση θα πρέπει να βασίζεται σε κάποιας μορφής οργανική ουσία (χωνεμένη κοπριά ή κάποιο φυτικό κομπόστ) καθώς και σε κάποια ορυκτά καλιούχα και φωσφορούχα λιπάσματα. Για τη φυτοπροστασία, ο χαλκός για τους μύκητες και το φυσικό πύρεθρο για τους εντομολογικούς εχθρούς, μπορούν να μας καλύψουν. Οι ποικιλίες πο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η σπορά της αγκινάρας, ξεκινά σπέρνοντας τους σπόρους εντός κλειστού χώρου. Βάλτε 2 σπόρους σε κάθε κουπάκι. Διατηρήστε τα κουπάκια με τους σπόρους σε ζεστό μέρος και με το χώμα υγρό μέχρι να βλαστήσουν. Η βλάστηση θα γίνει σε 7 έως 21 ημέρες ανάλογα με τη θερμοκρασία. Μεταφυτεύστε τα πιο δυνατά φυτάκια περίπου 2 εβδομάδες πριν τη τελευταία παγωνιά. Οι αγκινάρες θέλουν μία κρύα περίοδο (250 ώρες κάτω από 10 βαθμούς Κελσίου), πριν βγάλουν λουλούδια, αλλά δε θα επιβιώσουν μίας παγωνιάς. Απόστα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βέβαια. Το θειικό οξύ λόγω της χαμηλής του τιμής και των σπουδαίων ιδιοτήτων του έχει μεγάλες εφαρμογές. Κυρίως χρησιμοποιείται στη βιομηχανία των υπερφωσφορικών λιπασμάτων, στον καθαρισμό του ακάθαρτου πετρελαίου, στη βιομηχανία του σιδήρου και του χάλυβα, στις χημικές βιομηχανίες, στα προϊόντα του άνθρακα, στις μεταλλουργικές - εκτός σιδήρου - βιομηχανίες, στη βιομηχανία χρωμάτων, στη βιομηχανία του τεχνητού μεταξιού (ρεγιόν) και της κυτταρίνης, στη βιομηχανία εκρηκτικών, στις υφαντουργικές... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Θερμοκηπιο ντοματας Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
το μαρούλι ... σε 40 μέρες είναι έτοιμο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα μαρούλια φυτεύονται όλο το χρόνο. Πρέπει όμως να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στο τι μαρούλι βάζουμε κάθε εποχή μιας και υπάρχουν ποικιλίες που κάνουν για ζέστη και άλλες που κάνουν για κρύο. Προσοχή !!!! Ο σπόρος του μαρουλιού εάν σεν έχει δεχτεί ειδική επεξεργασία δεν φυτρώνει σε θερμοκρασίες άνω των 20c γιατί πέφτει σε θερμολήθαργο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μπορει να βγαλει περιπου 3 4 τονους κατα μεσο ορο αν δεν παθεις ζημια Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν δεν εχει προβλημα ποτισματος η καλου χωματος, πιθανον ειναι καποια ασθενεια http://www.plantprotection.hu/modulok/gorog/stone- fruit/ringspot_stone.htm Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η αλόη βέρα, επίσης γνωστή ως φαρμακευτική αλόη, είναι ένα είδος εύχυμου φυτού που κατά πάσα πιθανότητα κατάγεται από τη Βόρεια Αφρική, τις Κανάριους Νήσους και το Πράσινο Ακρωτήρι. Η αλόη βέρα μεγαλώνει σε άνυδρα κλίματα και συναντάται ευρέως στην Αφρική και άλλες άνυδρες περιοχές. Το είδος είναι γνωστό για τη χρήση του σε εναλλακτικές θεραπείες με χρήση φυτών. Πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν γίνει για τη χρήση της, καποιες όμως έρχονται σε αντίθεση με άλλες. Παρά τις αντιθέσεις αυτές, υ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το φυτο κισσός είναι γένος φυτών της οικογένειας Αραλιίδες (Araliacae) και ανήκει στην τάξη των σκιαδανθών (Umbelliflorae). Το γένος χέδερα (Hedera) περιλαμβάνει 2, ή σύμφωνα με άλλη ταξινόμηση, 5 ή 6 είδη, ιθαγενή της Βόρειας Αφρικής, των Καναρίων νήσων , της Ευρώπης και της Ασίας. Το γνωστότερο στην Ελλάδα είναι το καλλιεργούμενο αλλά και αυτοφυές Χέδερα η έλιξ (Hedera helix), κοινά κισσός. Μπορεί να αναπτυχθεί σε μεγάλο εύρος περιβαλλοντικών συνθηκών, όμως αναπτύσσεται καλύτερα σε ημισκ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για κάθε καλλιέργεια αρχικά γίνεται προετοιμασία του εδάφους. Η προετοιμασία αυτή μπορεί να περιλαμβάνει ένα αρχικό σβάρνισμα ή θρυμματισμό με καταστροφέα των υπολειμμάτων της προηγούμενης καλλιέργειας, που ακολουθείται με όργωμα με καλλιεργητή και μετά ξανά με σβάρνισμα. Ο βαθμός και ο αριθμός των παραπάνω εδαφοκατεργασιών εξαρτάται από την ποσότητα των υπολειμμάτων των προηγούμενων καλλιεργειών που θα πρέπει να ενσωματωθούν. Μετά την εδαφοκατεργασία και την προσθήκη εδαφοβελτιωτικών (π.χ. ... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 147 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.