Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: πως γινετε το μπολιασμα απο νερατζια σαι λεμονια
Απάντηση: Τέλος Μαρτίου με έναν μόνο τρόπο, το μάτι.
Απάντηση: Κόβεις τη νερατζιά περίπου στους 60 πόντους και φυτεύεις βλαστούς ανάμεσα στον κορμό που έμεινε και τη φλούδα του.
Απάντηση: πως γινεται η καλλιεργεια του αβοκαντο σε γλαστρα
Απάντηση: τελοσ τισ ανοιξησ
Απάντηση: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας πραγματοποίησε πειραματικές καλλιέργειες στην Αγία Παρασκευή του Δήμου Σοφάδων, των ...
Απάντηση: Όταν σχεδιάζετε ένα παρτέρι, είτε πρόκειται να το φυτέψετε με λαχανικά είτε με καλλωπιστικά φυτά, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στις δια...
Απάντηση: Τώρα που ήρθε ο χειμώνας, δεν μπορούμε να έχουμε τις ίδιες συνήθειες που έχουμε το καλοκαίρι ή την άνοιξη, γιατί αν κυκλοφορούμε με κοντο...
Απάντηση: Η σπιρουλίνα (Spirulina) είναι γένος (βρώσιμων) κυανοβακτηρίων. Γνωστότερα είδη είναι η Spirulina maxima (απαντά κυρίως σε Αφρική και Ευρ...
Απάντηση: ΜΑΙΟΣ
 

Μπολιασματα;

Σχετικές ερωτήσεις
ψαξε σε φυτορια!
Η κατάλληλη εποχή με μάτι για την ελιά είναι τέλι Μαρτίου με αρχές Απριλίου αρκεί βέβαια να σηκώνετε ο φλοιός και να προλάβει να βλαστίσε...
με ένεση
κοβουμε την αγριελια οταν εχει διαμετρο πανω απο 4 εκ. και την καθαριζουμε απο τα φυλλα και τα κλαδακια.κανουμε δυο τομες καθετες απο το ...
ΕΚΟΨΑ ΜΙΑ ΝΕΡΑΤΖΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΡΜΟΣ 50CM ΥΨΟΣ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΜΠΟΛΙΑΣΩ ΣΕ ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ.
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
ψαξε σε φυτορια! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η κατάλληλη εποχή με μάτι για την ελιά είναι τέλι Μαρτίου με αρχές Απριλίου αρκεί βέβαια να σηκώνετε ο φλοιός και να προλάβει να βλαστίσει τούς υπόλοιπους 2 μήνες βλαστικής περιόδου Μάιο με Ιούνιο άλλα κ Μάιο γίνετε. Ώμος υπάρχει ένα ενδεχόμενο το μάτι να βλαστίσει την επόμενη χρονιά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Θέλω να μάθω πως γίνεται το μπόλιασμα της ελιάς. Όχι με λεπτομέρειες. Λίγα παράγματα.
Απάντηση:
κοβουμε την αγριελια οταν εχει διαμετρο πανω απο 4 εκ. και την καθαριζουμε απο τα φυλλα και τα κλαδακια.κανουμε δυο τομες καθετες απο το κοψιμο διαμετρικα αντιθετες και με μηκος 2 -3 εκ.τωρα το στελεχος που θελουμε να μπολιασουμε ειναι σαν ενα σκουποξυλο με δυο χαρακιες στο πανω μερος.μετα κοβουμε ενα κλαδακι απο την ελια που θελουμε με διαμετρο 1 εκ. το κοβουμε σε μηκος 5-6 εκ και το κατω μερος το κανουμε σαν πενα .ανοιγουμε τον φλοιο στης τομες με μηκος οσο η πενα την βαζουμε μεσα στην τομη... Διαβάστε περισσότερα...
πως γινεται
Απάντηση:
ΕΚΟΨΑ ΜΙΑ ΝΕΡΑΤΖΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΡΜΟΣ 50CM ΥΨΟΣ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΜΠΟΛΙΑΣΩ ΣΕ ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
πως γινετε το μπολιασμα απο νερατζια σαι λεμονια Διαβάστε περισσότερα...
τροποι μπολιασματος
Απάντηση:
Τέλος Μαρτίου με έναν μόνο τρόπο, το μάτι. Διαβάστε περισσότερα...
Απο νερατζια σε λεμονια
Απάντηση:
Κόβεις τη νερατζιά περίπου στους 60 πόντους και φυτεύεις βλαστούς ανάμεσα στον κορμό που έμεινε και τη φλούδα του. Διαβάστε περισσότερα...
ειδος χωματος,ποτισμα,ειδικη φροντιδα
Απάντηση:
πως γινεται η καλλιεργεια του αβοκαντο σε γλαστρα Διαβάστε περισσότερα...
ποια εποχη φυτευονται τα ρεβυθια,που βρισκω σπορο,και τι συνθηκες χρειαζονται;
Απάντηση:
τελοσ τισ ανοιξησ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας πραγματοποίησε πειραματικές καλλιέργειες στην Αγία Παρασκευή του Δήμου Σοφάδων, των οποίων τα δείγματα εστάλησαν για ανάλυση στη Γερμανία και στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Γεωργικών Προϊόντων του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής ΄Έρευνας. Οι αναλύσεις οδήγησαν σε πολύτιμα συμπεράσματα σχετικά με την καλλιέργεια του φυτού σε μικρομεσαίες ή μεγάλης επιφάνειας εκτάσεις γης. Κατ' αρχάς, έπειτα από πειραματισμούς αποστάσεων φυτείας τεσσάρων χρόνων... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όταν σχεδιάζετε ένα παρτέρι, είτε πρόκειται να το φυτέψετε με λαχανικά είτε με καλλωπιστικά φυτά, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στις διαστάσεις που θα επιλέξετε. Όλα τα φυτά χρειάζονται περιποίηση και για το λόγο αυτό θα πρέπει να φροντίσετε ώστε η πρόσβαση στο καθένα από αυτά να είναι εύκολη και ασφαλής για εσάς και τα παρακείμενα φυτά. Ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε αυτή τη συνθήκη είναι να ορίσετε το πλάτος του παρτεριού ίσο με το άνοιγμα του χεριού σας. Αν έχετε πρόσβαση ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τώρα που ήρθε ο χειμώνας, δεν μπορούμε να έχουμε τις ίδιες συνήθειες που έχουμε το καλοκαίρι ή την άνοιξη, γιατί αν κυκλοφορούμε με κοντομάνικο και ¾ παντελόνι τον Δεκέμβρη, τοτε μάλλον θα κρυώνετε. Έτσι και το γκαζόν μας, ο καιρός άλλαξε, η θερμοκρασία έπεσε, η ηλιοφάνεια μειώθηκε, η βροχοπτώσεις είναι συχνές, η υγρασία αυξήθηκε. Καλό είναι λοιπόν να πάρουμε κάποια μέτρα τα όποια θα βοηθήσουν το γκαζόν να ανταπεξέλθει στις καινούριες συνθήκες ή τουλάχιστο να μην το επιβαρύνουμε με πρόσθετα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η σπιρουλίνα (Spirulina) είναι γένος (βρώσιμων) κυανοβακτηρίων. Γνωστότερα είδη είναι η Spirulina maxima (απαντά κυρίως σε Αφρική και Ευρώπη) και η Spirulina platensis (απαντά κυρίως στην Κεντρική και Νότια Αμερική). Πολλές φορές το γένος Spirulina αναφέρεται και ως Arthrospira, αν και σε αρκετά σημεία τα γένη αυτά δεν ταυτίζονται. Ως τρόφιμο Η σπιρουλίνα περιέχει περισσότερες από 100 πολύτιμες θρεπτικές ουσίες και αποτελεί ισορροπημένο και πλήρες τρόφιμο, ένα από τα πιο πλούσια που έχε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Μετά από τις ντομάτες, το λάχανο και τα κρεμμύδια, τα αγγούρια είναι το τέταρτο πιο ευρέως καλλιεργούμενο φυτό στον κόσμο. Το βρίσκουμε σε όλες τις ηπείρους και χρησιμοποιείται σε όλα τα είδη της κουζίνας. Βιολογικά αγγούρια Λίγη ιστορία για το βιολογικό αγγούρι Τα αγγούρια είναι γνωστά επιστημονικά ως «Cucumis sativus» και ανήκουν στην ίδια βοτανική οικογένεια με τα πεπόνια. τα καρπούζια και τις κολοκύθες. Έχουν ευχάριστο άρωμα, τονώνουν την όρεξη αλλά και τη δραστηριότητα των πεπτικ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μύκητες που προσβάλλουν κονδύλους οι οποίοι παθαίνουν μεταχρωματισμό των αγγείων, εξ΄αιτίας της ανάπτυξης του μυκηλίου τους οδηγώντας τους στη σήψη. Για να αντιμετωπιστεί η ασθένεια πρέπει να δίνεται προσοχή στο υγιές πολλαπλασιαστικό υλικό και να εφαρμόζεται αμειψισπορά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
οτι θες αυτη την εποχη...τι σου αρεσει? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Παραδοσιακά τα κράνα ήταν και παραμένουν γνωστά για τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες. Χρησιμοποιούνται από ορεινούς πληθυσμούς κατά καρδιακών παθήσεων, κοιλιόπονου, στομαχικών και εντερικών διαταραχών, ως αντιπυρετικό, χωνευτικό, στυπτικό και ως τονωτικό κατά τη διάρκεια εργασίας. Σήμερα, νέα έρευνα έχει δείξει ότι τα κράνα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή, ανθοκυάνες και φαινολικά παράγωγα κατά την περίοδο ωρίμανσης των καρπών. Σε άλλες εργαστηριακές έρευνες βρέθηκε μεγάλη περιεκτι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το φασόλι πολλαπλασιάζεται με σπόρο. Η σπορά στον αγρό γίνεται όταν έχει περάσει κάθε κίνδυνος παγετού. Με πυκνή σπορά έχουμε καλύτερη απόδοση. Συνήθως απαιτείται σπόρος 5-12 κιλά / στρέμμα ανάλογα με την ποικιλία. Πριν τη σπορά χρειάζεται να έχει προηγηθεί καλή κατεργασία εδάφους και να υπάρχει επαρκής υγρασία. Στις νάνες ποικιλίες , το φασόλι σπέρνεται σε γραμμές που απέχουν 30-60 εκατοστά μεταξύ τους και 15-25 εκ πάνω στη γραμμή. Στις αναρριχώμενες ποικιλίες οι αποστάσεις μεταξύ των γραμ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στην Oλλανδία το 90% της παραγωγής προέρχεται αποκλειστικά από υδροπονικές καλλιέργειες, ενώ στη χώρα μας -που διαθέτει ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξή της, όπως η παρατεταμένη ηλιοφάνεια- το αντίστοιχο ποσοστό βρίσκεται «υπό το μηδέν». Oπως εξηγούν στην «H» παραγωγικοί φορείς η συγκεκριμένη μέθοδος που αναπτύσσεται σε θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις παραμένει... απενεργοποιημένη κυρίως λόγω του υψηλού κόστους που απαιτεί η αρχική επένδυση. Eπιπρόσθετα, πολλοί παραγωγοί δεν αποτολμούν το πρώτο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά: 250 γραμμάρια φρέσκο πολυκόμπι ή 50 γραμμάρια ξεραμένο 1 κιλό νερό Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά μας και τα βράζουμε για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αφαιρούμε από την φωτιά και αφήνουμε σε δροσερό μέρος το διάλυμά μας για άλλες 24 ώρες. Αυτό γίνεται γιατί οι μίσχοι από το πολυκόμπι είναι πολύ σκληροί και χρειάζεται να βράσουν και να μείνουν αρκετά μέσα στο νερό για να διαλυθούν τα πολύτιμα συστατικά του. Αυτή η συνταγή είναι επίσης ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό μυκητοκτόνο για... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Από που μπορώ να προμηθευτώ πασχαλίτσες για την μελίγκρα: http://www.rotise.gr/erotisi/apo-poy-mporo-na- promitheyto-paschalitses-gia-tin- meligkra.html#AnswerBottom#ixzz1O6QB4Opk Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πρόκειται για το αρχαιότερο φυτό στον κόσμο, καθώς έχει 190 βασικά συστατικά που έχει ανάγκη ο ανθρώπινος οργανισμός, κάτι που δεν μπορεί να συγκριθεί με οποιοδήποτε άλλο προϊόν. Αποτελεί πραγματικό «μπαζούκας» για τον άνθρωπο, καθώς περιορίζει το στρες και το άγχος, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, περιορίζει τις πιθανότητες πάσης φύσεως καρκίνου, ενισχύει τη λειτουργία της καρδιάς και διαλύει τις θρομβώσεις λόγω της εκρηκτικής αντιοξειδωτικής του δράσης. Τα παραπάνω και μόνο, το καθιστούν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η φωτίνια είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς θάμνους ειδικά στις αρχές της άνοιξης. Γενικά είναι ένα θάμνος με χρώμα φυλλώματος το πράσινο. Όμως σε περίπτωση που εκτίθεται σε ηλιόλουστα σημεία τα νέα φύλλα είναι κόκκινου χρώματος που στην συνέχεια πρασινίζουν. Κατά την διάρκεια όμως της άνοιξης η παραγωγή φύλλων όπως και σε όλα τα φυτά είναι μεγάλη. Έτσι αυτή την περίοδο μετατρέπεται σε έναν κατακόκκινο θάμνο. Τέλη του χειμώνα προς άνοιξη σχηματίζει όμορφα λευκά λουλούδια. Οι απαιτήσεις σε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΗ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΤΕΨΩ ΒΟΛΒΟΥΣ ΤΟΥΛΙΠΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
αγριοτριανταφυλλιά είναι θάμνος αυτοφυής σε πλαγιές και ξέφωτα. Ο βλαστός της είναι πολύκλαδος και αγκαθωτός, τα φύλλα της λογχοειδή και οδοντωτά, οι καρποί κόκκινοι και ωοειδείς με πολλούς σπόρους, τα κυνόροδα, και άνθη λευκά ή ροζ. Ανθίζει την άνοιξη και χρησιμοποιούμενα μέρη είναι τα άνθη και οι καρποί. Οι καρποί και τα άνθη περιέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμίνης και γι' αυτό είναι πρώτης τάξεως αντισκορβουτικό και φάρμακο για το ραχιτισμό. Το αφέψημα θεωρείται ιδανικό τονωτικό σε λοιμ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Η απόδοση της καλλιέργειας φτάνει την πρώτη τριετία στα 300-500 κιλά ανά στρέμμα, ενώ από τον 4ο χρόνο και μετά μπορεί να ανέλθει ακόμη και στους 4 τόνους. Η τιμή του εδώδιμου ροδιού διαμορφώνεται στο 1 ευρώ (α΄ ποιότητα), ενώ οι καρποί που προορίζονται για χυμό στα 0,40-0,50 λεπτά. Αν μάλιστα η καλλιέργεια είναι βιολογική, τότε οι τιμές διπλασιάζονται. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 20 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: