Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: δεν ξερω...... :(
Απάντηση: δεν ξερω...... :(
Απάντηση: απο τέλος Μαρτίου έως και τέλος Απριλίου
Απάντηση: κοβουμε την αγριελια οταν εχει διαμετρο πανω απο 4 εκ. και την καθαριζουμε απο τα φυλλα και τα κλαδακια.κανουμε δυο τομες καθετες απο το ...
Απάντηση: Τέλος Μαρτίου με έναν μόνο τρόπο, το μάτι.
Απάντηση: μπορει να βγαλει περιπου 3 4 τονους κατα μεσο ορο αν δεν παθεις ζημια
Απάντηση: Συμφωνά με την ελληνική μυθολογία, ο Στάφυλος ήταν γιος του Διονύσου και της Αριάδνης. Σε άλλο μύθο ο Στάφυλος ήταν βοσκός του βασιλεία τ...
Απάντηση: εδώ λεει 2 τόνοι ανά στρέμμα http:// apofoitos.com/ index.php/newsroom/ entry/ news_751 οποτε υπολόγισε πόσα στρέμματα.
Απάντηση: . Μου ειπαν 2 γεωπονοι οτι ειναι οι αγιου Πετρου. Δεν ξερω αν ειναι το ιδιο, παντως εγω τις πηρα Κωνσταντινα.
Απάντηση: Στα www.kalliergo.gr και fyta.createforumhost ing.com μπορεί κανείς να λύσει πολλές απορίες
 

μπολιασμα νερατζιας

πως γινεται
ΕΚΟΨΑ ΜΙΑ ΝΕΡΑΤΖΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΡΜΟΣ 50CM ΥΨΟΣ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΜΠΟΛΙΑΣΩ ΣΕ ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ.
μπολιασμα νερατζιας
Σχετικές ερωτήσεις
με ένεση
πως γινετε το μπολιασμα απο νερατζια σαι λεμονια
ψαξε σε φυτορια!
Η κατάλληλη εποχή με μάτι για την ελιά είναι τέλι Μαρτίου με αρχές Απριλίου αρκεί βέβαια να σηκώνετε ο φλοιός και να προλάβει να βλαστίσε...
Η νεραντζιά ανήκει στην οικογένεια των Ρυτοειδών (= εσπεριδοειδών) και είναι μικρό δέντρο, στην Ελλάδα και στην Κύπρο είναι γνωστό δε και...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
Απάντηση:
πως γινετε το μπολιασμα απο νερατζια σαι λεμονια Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ψαξε σε φυτορια! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η κατάλληλη εποχή με μάτι για την ελιά είναι τέλι Μαρτίου με αρχές Απριλίου αρκεί βέβαια να σηκώνετε ο φλοιός και να προλάβει να βλαστίσει τούς υπόλοιπους 2 μήνες βλαστικής περιόδου Μάιο με Ιούνιο άλλα κ Μάιο γίνετε. Ώμος υπάρχει ένα ενδεχόμενο το μάτι να βλαστίσει την επόμενη χρονιά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η νεραντζιά ανήκει στην οικογένεια των Ρυτοειδών (= εσπεριδοειδών) και είναι μικρό δέντρο, στην Ελλάδα και στην Κύπρο είναι γνωστό δε και με τις ονομασίες κιτρομηλιά και ξινονεραντζιά. Μοιάζει πολύ με την πορτοκαλιά και ανήκει στα εσπεριδοειδή. Η καταγωγή της είναι από το Βιετνάμ αλλά σήμερα είναι πολύ κοινή και καλλιεργείται σε πολλές χώρες και ιδιαίτερα στις τροπικές περιοχές και στις χώρες της Μεσογείου. Ο καρπός της είναι το νεράντζι που μοιάζει με το πορτοκάλι εξωτερικά αλλά η διαφορά ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Απάντηση:
απο τέλος Μαρτίου έως και τέλος Απριλίου Διαβάστε περισσότερα...
Θέλω να μάθω πως γίνεται το μπόλιασμα της ελιάς. Όχι με λεπτομέρειες. Λίγα παράγματα.
Απάντηση:
κοβουμε την αγριελια οταν εχει διαμετρο πανω απο 4 εκ. και την καθαριζουμε απο τα φυλλα και τα κλαδακια.κανουμε δυο τομες καθετες απο το κοψιμο διαμετρικα αντιθετες και με μηκος 2 -3 εκ.τωρα το στελεχος που θελουμε να μπολιασουμε ειναι σαν ενα σκουποξυλο με δυο χαρακιες στο πανω μερος.μετα κοβουμε ενα κλαδακι απο την ελια που θελουμε με διαμετρο 1 εκ. το κοβουμε σε μηκος 5-6 εκ και το κατω μερος το κανουμε σαν πενα .ανοιγουμε τον φλοιο στης τομες με μηκος οσο η πενα την βαζουμε μεσα στην τομη... Διαβάστε περισσότερα...
τροποι μπολιασματος
Απάντηση:
Τέλος Μαρτίου με έναν μόνο τρόπο, το μάτι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μπορει να βγαλει περιπου 3 4 τονους κατα μεσο ορο αν δεν παθεις ζημια Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συμφωνά με την ελληνική μυθολογία, ο Στάφυλος ήταν γιος του Διονύσου και της Αριάδνης. Σε άλλο μύθο ο Στάφυλος ήταν βοσκός του βασιλεία της Αιτωλίας Οινέα. Καθώς έβοσκε τις κατσίκες του, παρατήρησε ότι μια από αυτές τρώγοντας συνέχεια ένα συγκεκριμένο καρπό πάχαινε περισσότερο από τις άλλες. Μάζεψε τότε αρκετούς και τους πρόσφερε στον βασιλιά του. Εκείνος παρασκεύασε ένα χυμό τον οποίο ονόμασε "οίνο", στον δε καρπό έδωσε το όνομα του βοσκού του (σταφύλι). Το αμπέλι και η οικογένε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
εδώ λεει 2 τόνοι ανά στρέμμα http://apofoitos.com/index.php/newsroom/entry/ news_751 οποτε υπολόγισε πόσα στρέμματα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
. Μου ειπαν 2 γεωπονοι οτι ειναι οι αγιου Πετρου. Δεν ξερω αν ειναι το ιδιο, παντως εγω τις πηρα Κωνσταντινα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στα www.kalliergo.gr και fyta.createforumhosting.com μπορεί κανείς να λύσει πολλές απορίες Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η εγκατάσταση της φυτείας προϋποθέτει την ισοπέδωση του εδάφους, του φρεζαρίσματος και της βασικής λίπανσης. Ο αριθμός των φυτών που φυτεύονται είναι 40 φυτά το στρέμμα. Τα φυτά που έχουν παραχθεί από μοσχεύματα, φυτεύονται σε γραμμές που απέχουν μεταξύ τους 5 μέτρα. Οι αποστάσεις των φυτών επάνω σε κάθε γραμμή είναι 5 μέτρα φυτό από φυτό, ώστε να διευκολύνονται οι διάφορες καλλιεργητικές εργασίες. Οι καλλιεργητικές αυτές εργασίες είναι το κλάδεμα, η απομάκρυνση των πρώτων ανθέων, η απομάκ... Διαβάστε περισσότερα...
Τι ποικιλίες μανταρινιών υπάρχουν;
Απάντηση:
Το μανταρίνι έχει πολλά ονόματα, μερικά από τα οποία αναφέρονται σε διασταυρώσεις ανάμεσα στην μανταρινιά και σε άλλο εσπεριδοειδές φυτό. Τα περισσότερα μανταρίνια σε συσκευασίες ανήκουν στην ποικιλία Satsuma, γνωστή στην Ιαπωνία με το όνομα mikan. Η ποικιλία όμως που έχει κερδίσει τους καταναλωτές διεθνώς είναι οι κλημεντίνες. Το tangor, που είναι διασταύρωση ανάμεσα σε πορτοκάλι και μανταρίνι έχει πικρή σάρκα, πλούσια σε άρωμα και είναι εύκολο στο ξεφλούδισμα. Τέλος, το rangpur αποτελεί μια... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η απόδοση σε κάθε στρέμμα είναι 1,5 τόνος, ενώ αν τα φυτά ποτιστούν, μπορούν να δώσουν και 2 τόνους Tη χαρακτηρίζουν "πετρέλαιο της Ελλάδας" και μπορεί να αποτελέσει τη μελλοντική ελληνική απάντηση στην παγκόσμια αγορά των βιοκαυσίμων. Ο λόγος για την αγριαγκινάρα, ένα ενεργειακό φυτό που καλλιεργείται ακόμη και σε άγονα εδάφη και μπορεί να αποτελέσει στερεό καύσιμο (βιομάζα) σε μορφή πελέτας με σκοπό την παραγωγή θερμικής ενέργειας για βιομηχανική και οικιακή χρήση και την αντικατ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
φιλε μου αν θες φυτα παπαγιας εχω πολλα σε καλη τιμη ...μιχαλης 6987603167 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τι να βάλω στα χλωρά κρεμμύδια για να γίνουν πιο χοντρά Διαβάστε περισσότερα...
Τι είναι το θυμαρίσιο μέλι;
Απάντηση:
Το θυμαρίσιο μέλι παράγεται από το θυμάρι, από διάφορα αγριολούλουδα και λουλούδια της δασικής χλωρίδας. Είναι μοναδικό στο είδος του, δεν υπάρχει πουθενά αλλού σε ολόκληρο τον κόσμο ενώ η περιεκτικότητα του στο ένζυμο διάσταση το κατατάσσει στις καλύτερες ποικιλίες μελιού παγκοσμίως. Ανθίζει μέσα Μαΐου με αρχές καλοκαιριού. Το χρώμα του είναι λαμπερό κίτρινο-πορτοκαλί με κοκκινωπές αποχρώσεις ενώ η γεύση του είναι μεστή και γλυκερή που μένει για πολύ στο στόμα. Το μέλι θυμάρι είναι καταπραϋν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα παρασκευάσματα που σκοπό έχουν να καθαρίσουν, να αρωματίσουν, να προστατεύσουν και να κρατήσουν σε καλή υγεία το δέρμα, τα μαλλιά, τα νύχια και τα δόντια ονομάζονται καλλυντικά. Η χρήση τους από τον σημερινό άνθρωπο είναι πλέον καθημερινή, ξεκινώντας από τα πιο απλά όπως το σαπούνι και η οδοντόκρεμα. Τα βιολογικά καλλυντικά είναι κατ' αρχήν φυτικά και οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τους είναι πιστοποιημένες ως βιολογικές. Μέχρι και σήμερα, δεν υπάρχουν σαφή... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα μανιτάρια έχουν ιδιαίτερη διατροφική αξία, καθώς περιέχουν μεγάλο ποσοστό νερού, φυτικές ίνες, ελάχιστα λίπη, λίγα σάκχαρα, πρωτεΐνες, μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και ένζυμα. Η καλλιέργεια των πλευρώτους είναι ευκολότερη από εκείνη του λευκού μανιταριού, διότι η διαδικασία δημιουργίας του απαραίτητου υποστρώματος στο έδαφος είναι απλούστερη και η κατασκευή των θαλάμων καλλιέργειας έχει μικρότερο κόστος. Η καλλιέργεια Shiitake, του πιο ευρέως καλλιεργούμενου φαρμακευτικού μ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείτε να λιπάνετε τις μελιτζανιές με την ακόλουθη αναλογία: Άζωτο (N): 20 - 25 γραμμάρια/τετραγωνικό μέτρο Φώσφορος (P): 20 - 25 γραμμάρια/τετραγωνικό μέτρο Κάλιο (K): 20 - 25 γραμμάρια/τετραγωνικό μέτρο Μαγνήσιο (Mg): 5 - 8 γραμμάρια/τετραγωνικό μέτρο Μπορείτε να ρίξετε το 40% της δόσης του Αζώτου, Καλίου και Μαγνησίου με τη βασική λίπανση και το υπόλοιπο 60% σε 3 με 6 ισόποσες δόσεις μετά την πρώτη συγκομιδή. Υπερβολική δόση Αζώτου μπορεί να οδηγήσει σε πλούσιο φύλλωμα ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη νωρίς όταν οι θερμοκρασίες είναι 15-30 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Μάρτιος-Απρίλιος Βάθος φύτευσης: 1.5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 5-15 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 40-60 ημέρες Ωρίμανση: 55-90 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μονο ποτησμα και αν εχεισ βαλε και λιγω κοπρια. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα ποτίζεις πάντα οταν τα φυτέψεις , και μετά απο δυο μέρες θέλουν ξανά. αν δεν βρέχει θέλουν περίπου δυο φόρες την εβδομάδα. Αλλα το καλύτερο ειναι να κοιτάς το χώμα και να βλέπεις αν εχει στεγνώσει. ολα τα χώματα δεν ειναι ιδια... αλλα εειναι αμμώδης και στραγγίζουν γρήγορα και αλλα οχι. http://www.ftiaxno.gr/2008/05/blog-post_7661.html δες και αυτο μπορεί καπου να σου φανεί χρησιμο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κατάλληλη εποχή για φύτευση τριανταφυλλιάς Η καλύτερη εποχή είναι ο χειμώνας, αν και μπορούμε να φυτεύουμε τριανταφυλλιές καθ” όλη τη διάρκεια του χρόνου, με εξαίρεση όμως τις περιόδου πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και πολύ υψηλών. Παρόλο που οι τριανταφυλλιές είναι πολύ ανθεκτικά φυτά στο κρύο, δεν υπάρχει λόγος να γίνει φύτευση με θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν . Εάν χιονίσει, μετά τη φύτευση, τοτε σκεπάζουμε τις τριανταφυλλιές με διαφανές πλαστικό, το όποιο το τυλίγουμε γύρω από την κάθ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ψαξτω οσο ποιο γρηγορα μπορεις,σε γεωπονο,γιατι μπορει να εχει αυτο το μεγαλο [σκουληκι] μηπως δεν ειναι προχωρημενο και το ψεκασεις..... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Από το ερχόμενο έτος αναμένεται να ξεκινήσει ευρέως η καλλιέργεια στέβιας στη χώρα μας, έπειτα από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εγκρίνει τη χρήση της ως γλυκαντική ύλη σε τρόφιμα και ποτά. Το συγκεκριμένο φυτό έχει αρκετές χρήσεις, ενώ η τιμή παραγωγού, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα. Από το 2012 θα ξεκινήσει η καλλιέργεια στέβιας στην Ελλάδα, εκτιμά ο Γεωπόνος- ερευνητής, κ. Παύλος Καπόγλου, που ασχολείται διεξοδικά με το θέμα. Σύμφωνα με τον κ. Καπ... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 40 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: