Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: δεν ξερω...... :(
Απάντηση: δεν ξερω...... :(
Απάντηση: απο τέλος Μαρτίου έως και τέλος Απριλίου
Απάντηση: κοβουμε την αγριελια οταν εχει διαμετρο πανω απο 4 εκ. και την καθαριζουμε απο τα φυλλα και τα κλαδακια.κανουμε δυο τομες καθετες απο το ...
Απάντηση: Τέλος Μαρτίου με έναν μόνο τρόπο, το μάτι.
Απάντηση: Απαιτήσεις σε νερό:Το καρπούζι αποτελείται κατά 90% από νερό, οπότε η επάρκεια νερού είναι καθοριστική κατά την ανάπτυξη του φυτού και το...
Απάντηση: Το μέρος που τρέφονται πρέπει να έχει χλόη πολύ και κήπο. Τα αδύνατα παγώνια πρέπει να είναι χωρισμένα από τα δυνατότερα, γιατί τα δυνατό...
Απάντηση: Βασικά υπάρχουν 3 ποικιλίες φράουλας. June Bearing: Όπως δηλώνει και το όνομά της, δίνει μόνο μία παραγωγή (μεγάλη) τον Ιούνιο (June). Η...
Απάντηση: Ο άνηθος χρειάζεται βαθιά γλάστρα. Ο μαϊντανός θέλει συχνό πότισμα. Το κάρδαμο σε 40 μέρες από τη σπορά θα το απολαύσετε στη σαλάτα σας. ...
Απάντηση: Σε σπορείο τον Ιούλιο με Σεπτέμβριο ανά 15 ημέρες για συνεχή συγκομιδή. Μεταφύτευση μετά από 40 ημέρες, περίπου ίδιο με το κουνουπίδι....
 

μπολιασμα νερατζιας

πως γινεται
ΕΚΟΨΑ ΜΙΑ ΝΕΡΑΤΖΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΡΜΟΣ 50CM ΥΨΟΣ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΜΠΟΛΙΑΣΩ ΣΕ ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ.
μπολιασμα νερατζιας
Σχετικές ερωτήσεις
με ένεση
πως γινετε το μπολιασμα απο νερατζια σαι λεμονια
ψαξε σε φυτορια!
Η κατάλληλη εποχή με μάτι για την ελιά είναι τέλι Μαρτίου με αρχές Απριλίου αρκεί βέβαια να σηκώνετε ο φλοιός και να προλάβει να βλαστίσε...
Η νεραντζιά ανήκει στην οικογένεια των Ρυτοειδών (= εσπεριδοειδών) και είναι μικρό δέντρο, στην Ελλάδα και στην Κύπρο είναι γνωστό δε και...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
Απάντηση:
πως γινετε το μπολιασμα απο νερατζια σαι λεμονια Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ψαξε σε φυτορια! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η κατάλληλη εποχή με μάτι για την ελιά είναι τέλι Μαρτίου με αρχές Απριλίου αρκεί βέβαια να σηκώνετε ο φλοιός και να προλάβει να βλαστίσει τούς υπόλοιπους 2 μήνες βλαστικής περιόδου Μάιο με Ιούνιο άλλα κ Μάιο γίνετε. Ώμος υπάρχει ένα ενδεχόμενο το μάτι να βλαστίσει την επόμενη χρονιά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η νεραντζιά ανήκει στην οικογένεια των Ρυτοειδών (= εσπεριδοειδών) και είναι μικρό δέντρο, στην Ελλάδα και στην Κύπρο είναι γνωστό δε και με τις ονομασίες κιτρομηλιά και ξινονεραντζιά. Μοιάζει πολύ με την πορτοκαλιά και ανήκει στα εσπεριδοειδή. Η καταγωγή της είναι από το Βιετνάμ αλλά σήμερα είναι πολύ κοινή και καλλιεργείται σε πολλές χώρες και ιδιαίτερα στις τροπικές περιοχές και στις χώρες της Μεσογείου. Ο καρπός της είναι το νεράντζι που μοιάζει με το πορτοκάλι εξωτερικά αλλά η διαφορά ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Απάντηση:
απο τέλος Μαρτίου έως και τέλος Απριλίου Διαβάστε περισσότερα...
Θέλω να μάθω πως γίνεται το μπόλιασμα της ελιάς. Όχι με λεπτομέρειες. Λίγα παράγματα.
Απάντηση:
κοβουμε την αγριελια οταν εχει διαμετρο πανω απο 4 εκ. και την καθαριζουμε απο τα φυλλα και τα κλαδακια.κανουμε δυο τομες καθετες απο το κοψιμο διαμετρικα αντιθετες και με μηκος 2 -3 εκ.τωρα το στελεχος που θελουμε να μπολιασουμε ειναι σαν ενα σκουποξυλο με δυο χαρακιες στο πανω μερος.μετα κοβουμε ενα κλαδακι απο την ελια που θελουμε με διαμετρο 1 εκ. το κοβουμε σε μηκος 5-6 εκ και το κατω μερος το κανουμε σαν πενα .ανοιγουμε τον φλοιο στης τομες με μηκος οσο η πενα την βαζουμε μεσα στην τομη... Διαβάστε περισσότερα...
τροποι μπολιασματος
Απάντηση:
Τέλος Μαρτίου με έναν μόνο τρόπο, το μάτι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απαιτήσεις σε νερό:Το καρπούζι αποτελείται κατά 90% από νερό, οπότε η επάρκεια νερού είναι καθοριστική κατά την ανάπτυξη του φυτού και του καρπού. Έλλειψη νερού μπορεί να προκαλέσει κενά στον αγρό και μείωση της φυλλικής επιφάνειας και κυρίως της σοδειάς. Η επάρκεια νερού είναι σημαντική κατά τη βλαστική ανάπτυξη αλλά τελείως καθοριστική κατά την περίοδο της ανθοφορίας και της ανάπτυξης του καρπού. Η συχνότητα και η διάρκεια της άρδευσης εξαρτάται κυρίως από τις καιρικές συνθήκες, τον τύπο το... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το μέρος που τρέφονται πρέπει να έχει χλόη πολύ και κήπο. Τα αδύνατα παγώνια πρέπει να είναι χωρισμένα από τα δυνατότερα, γιατί τα δυνατότερα κουράζουν πολύ τα αδύνατα. Τα θηλυκά παγώνια γεννούν όταν γίνουν 3 χρονών. Τα νεώτερα ή δεν βγάζουν καθόλου πουλιά ή τα βγάζουν και δεν τα θρέφουν.Στα παγώνια δίνουμε το χειμώνα πριν από την άλλη τροφή 80 δράμια κουκιά καβουρδισμένα στα κάρβουνα. Τους βάζουμε και καθαρό νερό και έτσι γίνονται πιο γόνιμα. Όταν τα παγώνια γεννούν αυγά, στρώνουμε σε όλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βασικά υπάρχουν 3 ποικιλίες φράουλας. June Bearing: Όπως δηλώνει και το όνομά της, δίνει μόνο μία παραγωγή (μεγάλη) τον Ιούνιο (June). Η περίοδος παραγωγής, διαρκεί 2 με 3 εβδομάδες. Εξειδικεύσεις αυτής της ποικιλίας είναι οι: Allstar Annapolis Brunswick Cabot Chandler Cornwallis Cavendish Darselect Delmarvel Earliglow Honeoye Jewel Kent L'Amour Lateglow Mesabi Mic Mac Mohawk Northeaster ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο άνηθος χρειάζεται βαθιά γλάστρα. Ο μαϊντανός θέλει συχνό πότισμα. Το κάρδαμο σε 40 μέρες από τη σπορά θα το απολαύσετε στη σαλάτα σας. Όλα αυτά συμβαίνουν στο μικρό μπαλκόνι σας, στον «κήπο» όπου μπορείτε να φτιάξετε για να έχετε φρέσκα αρωματικά και βότανα για το φαγητό σας. Τι πιο ευχάριστο και γευστικό από την παρουσία των φρέσκων μυρωδικών σε ένα φαγητό; Ξέρω, θα συμφωνήσετε μαζί μου, αλλά θα μου πείτε ότι δεν διαθέτετε κήπο για τέτοιες πολυτέλειες, αλλά ούτε και χρόνο για την καθημεριν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε σπορείο τον Ιούλιο με Σεπτέμβριο ανά 15 ημέρες για συνεχή συγκομιδή. Μεταφύτευση μετά από 40 ημέρες, περίπου ίδιο με το κουνουπίδι. Συγκομιδή περίπου 70 ημέρες μετά την μεταφύτευση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
σε γεωπονικα καταστηματα με σπορους Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βοτανικά χαρακτηριστικά Η ντομάτα ανήκει στην οικογένεια των σολανωδών (Solanaceae), είναι ιθαγενές φυτό της Ν. Αμερικής, απ’ όπου μεταφέρθηκε και διαδόθηκε σε όλες τις θερμές και εύκρατες χώρες. Στην Ελλάδα εισήχθη το έτος 1818. Η ντομάτα καλλιεργείται ως ετήσιο φυτό για τους καρπούς της.Ο καρπός της τομάτας είναι ράγα και αποτελείται από εξωκάρπιο, σάρκα, πλακούντα και σπόρους. Η σάρκα του καρπού σχηματίζεται από τα τοιχώματα της συνήθως “δίχωρης” ωοθήκης και είναι αρκετά πλούσια σε χυμό,... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αύξηση και ανάπτυξη της καλλιέργειας: Το φυτό της πατάτας έχει βιολογικό κύκλο που δύσκολα καθορίζεται στην Ευρώπη, μερικά μέρη του συνδέονται συνήθως, ενώ άλλα (άνθιση, σχηματισμός κονδύλων) είναι ανεξάρτητα από τα άλλα. Υπάρχουν μερικές τεχνητές αλληλεπιδράσεις, όπως η καταστροφή των φύτρων, η οποία μπορεί να έχει μεγάλη επίδραση στον βιολογικό κύκλο και τελικά στην απόδοση. Λήθαργος : Η παραγωγή της πατάτας, δηλαδή οι κόνδυλοι πατατών περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους ως αποθη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Φυτά που τρώνε σάρκα; Που στήνουν ύπουλες παγίδες σε θηλαστικά και έντομα ; Ταχύτητα επίθεσης 1/30 του δευτερολέπτου; Ναι και τα λένε σαρκοφάγα… Ως σαρκοφάγα χαρακτηρίζονται τα φυτά αυτά τα οποία τρέφονται με σάρκα, κυρίως τρώνε μυρμήγκια και μικρά έντομα, αν και πρόσφατα ανακαλύφθηκε στο όρος Βικτόρια στις Φιλιππίνες ένα φυτό με ύψος 120 εκ. το οποίο μπορεί να καταβροχθίσει έναν ολόκληρο αρουραίο!. ονομάστηκε Νepenthes attenboroughii προς τιμήν του γνωστού φυσιοδίφη σερ Ντέιβιντ Ατένμποουρο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή και τρόποι φύτευσης: Ο βασιλικός όταν θα καλλιεργηθεί υπό κά- λυψη φυτεύεται την περίοδο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου που οι θερμοκρασίες είναι κάπως ψηλές ώστε να προλάβει να αναπτυχθεί, ενώ όταν θα καλ- λιεργηθεί σε ανοιχτούς χώρους φυτεύεται αρχές Απριλίου. Οι αποστά- σεις φύτευσης είναι μεταξύ των γραμμών 40-45 εκατ. και επί των γραμ- μών 30-40 εκατ. Διαβάστε περισσότερα...
Η ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΤΗ ΡΙΖΑ ΚΑΊ ΟΧΙ ΚΑΡΟΤΟ
Απάντηση:
1) Μηπως ριχνεις πολυ νερο? Τα φυτα των οποιοων θελουμε τις ριζες δεν τα ποτιζουμε πολυ, αφηνουμε να στραγγιξει καλα το χωμα ωστε να αναπτυζονται οι ριζες σε αναζητηση νερο. Οχι πολυ νερο ειπαμε, μην τα αφησεις και τα ξεραθουν. 2)Χρειαζονται παραχωμα ωστε να υπαρχει αφρατο και αφθνονο χωμα για να μεγαλωσει η ριζα μας που εν προκειμενω ειναι το καροτο. 3)Το χωμα ειναι πλουσιο σε N αλλα οχι σε P και Κ. Γνωμη μου ειναι οτι στην περιπτωση σου μαλλον ισχυει το πρωτο καθως στις αλλες περιπ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΔΑΦΟΥΣ Η καλλιέργεια της αγκινάρας διαρκεί 3-5 έτη γι’ αυτό η προετοιμασία του εδάφους πρέπει να είναι προσεκτική. Το καλοκαίρι τους μήνες Ιούνιο – Αύγουστο το έδαφος οργώνεται βαθειά στα 30-40 cm, γίνεται μια βασική λίπανση από κοπριά και χημικά λιπάσματα, ακολουθεί φρεζάρισμα του εδάφους μαζί με σβάρνισμα και ισοπέδωση για να μπορούν να δημιουργηθούν στη συνέχεια αυλάκια για την φύτευση των φυτών Τα φυτά πρέπει να φυτεύονται σε γραμμές απόστασης 1-1,5 μ και να απέχουν μεταξ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
εμενα οι παππουδες μου ειχαν δεντρολιβανα απο οτι θυμαμαι.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οργανισμός που την προκαλεί: Potato Virus Α (ακρωνύμιο: PVA), Potato Virus Χ (ακρωνύμιο: PVX), Potato Virus M (ακρωνύμιο: PVM), Potato Virus S (ακρωνύμιο: PVS) Εύρος ξενιστών: Κυρίως σε όλες τις καλλιέργειες και τα ζιζάνια της οικογένειας Solanaceae, σπάνια σε άλλα ζιζάνια ή καλλωπιστικά φυτά. Εμφάνιση και σημασία: Αυτοί οι ιοί απαντώνται σε όλες τις χώρες του κόσμου όπου καλλιεργείται η πατάτα. Αν και δεν είναι ορατοί, μερικές φορές προκαλούν λανθάνουσα μόλυνση, αλλά βρίσκονται και... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε με σπόρο την άνοιξη νωρίς όταν οι θερμοκρασίες είναι 10-30 C. Από βολβούς το φθινόπωρο για φρέσκο και Φεβρουάριο για ξερό. Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Φεβρουάριο-Μάρτιο από σπόρο Βάθος φύτευσης: 1.5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 4-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 30-50 ημέρες μετά Ωρίμανση: 90 μέρες μετά την βλάστηση και αναλόγως το μέγεθος που τα θέλουμε Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
TO όραμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την παραγωγή του «πράσινου ελληνικού πετρελαίου», με την καλλιέργεια του ενεργειακού φυτού της αγριαγκινάρας, θέτει σε τροχιά υλοποίησης στη Μαγνησία η εταιρία Thestra Cynara Ελληνική Βιοενεργειακή Α.Ε. Hδη έχουν καλλιεργηθεί 17.000 στρέμματα, ενώ ο στρατηγικός στόχος είναι μέχρι και τον Οκτώβριο να έχουν καλλιεργηθεί 100.000 - 150.000 στρέμματα με αγριαγκινάρα. Για την τριετία, ο στόχος που έχει τεθεί είναι η καλλιέργεια 300.000 στρεμμάτων που μαζί... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η ασθένεια αυτή εκδηλώνεται με μεταβολή του χρώματος του ελαιοκάρπου από μαύρο σε γαλάζιο ή κυανόγκριζο. Οι μεταβολές αυτές του χρώματος συνοδεύονται και από αλλοιώσεις της γεύσης και της υφής του ελαιοκάρπου. Έτσι ο ελαιόκαρπος αποκτά μια ακαθόριστη γεύση και δεν είναι εμπορεύσιμος. Η ασθένεια αυτή παρατηρείται συνήθως σε μονάδες όπου δεν τηρούνται οι όροι καθαριότητας και υγιεινής στους χώρους συντηρήσεως του ελαιοκάρπου και όπου χρησιμοποιείται για τη συντήρηση αυτού αραιή άλμη. Υπάρχου... Διαβάστε περισσότερα...
Πως να φυτεψω καλυτερα 500 ελαιοδενδρα στη μακεδονια σε ξερικο κτημα
Απάντηση:
καλο θα ειναι να κανει μια μελετη εκει στο κτημα ενας γεωπονος να σου πει στα σιγουρα. να δει το χωμα, την υγρασια κλπ.... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Mια φοβερή νοστιμιά, αν και όχι για όλους. Ταιριάζει με πολλά: λευκά τυριά, ψητή φέτα, επάνω στο ψωμί, με λίγο γαύρο… για την παρασκευή της: βάζουμε 1 ποτηράκι του κρασιού ξύδι (προτιμώ το ελληνικό βιολογικό μπαλσαμικο) και 2-3 σκελίδες σκόρδο στο μπλεντερ και το χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. εάν δεν θέλετε να λερώσετε σκεύη, ριχτε τις σκελίδες σε ένα βαθύ πιάτο, με ένα πιρούνι τις στουμπίζετε, όσο μπορείτε και τις αφήνετε έτσι για 60 λεπτά. Έχει διαφορετική γεύση από το... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Έχουν δημιουργηθεί χιλιάδες ποικιλίες τουλίπας με υβριδισμό. Οι σημαντικότερες ποικιλίες είναι η Appeldroorn και η Golden Appeldroorn. Αυτό που χαρακτηρίζει και τις ανωτέρω ποικιλίες είναι το ότι δεν παρουσιάζουν πρόβλημα άνθησης και παράγουν καλής ποιότητας άνθη. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 32 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: