Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Η νεραντζιά ανήκει στην οικογένεια των Ρυτοειδών (= εσπεριδοειδών) και είναι μικρό δέντρο, στην Ελλάδα και στην Κύπρο είναι γνωστό δε και...
Απάντηση: δεν ξερω...... :(
Απάντηση: δεν ξερω...... :(
Απάντηση: απο τέλος Μαρτίου έως και τέλος Απριλίου
Απάντηση: κοβουμε την αγριελια οταν εχει διαμετρο πανω απο 4 εκ. και την καθαριζουμε απο τα φυλλα και τα κλαδακια.κανουμε δυο τομες καθετες απο το ...
Απάντηση: Τέλος Μαρτίου με έναν μόνο τρόπο, το μάτι.
Απάντηση: Έχουμε ήδη αναφερθεί στην προετοιμασία των κονδυλωμάτων οπότε δε θα τα επαναλάβουμε. Το χώμα θα πρέπει να είναι αφράτο και μαλακό. Σπέρ...
Απάντηση: Θερμοκηπιο ντοματας
Απάντηση: Αν εννοεις στο σπιτι ειναι απλο βαζεις ενα βαμβακι με νερο σε ενα μπωλ το απλωνεις και ριχνεις τις φακες απο επανω. μετα σχεπαζεις παλι...
Απάντηση: Όνομα ζιζανίου: Ξιφάρα (Carex spp.) Υπάρχουν μερικά είδη ξιφάρας, τα οποία μπορούν να εμφανιστούν σε αγρούς πατάτας και να προκαλέσου...
 

Μπόλιασμα νερατζιάς

πΩς ΜΠΟΛΙΆΖΕΤΑΙ Η ΝΕΡΑΤΖΙΆ ΣΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΆ
Σχετικές ερωτήσεις
με ένεση
ΕΚΟΨΑ ΜΙΑ ΝΕΡΑΤΖΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΡΜΟΣ 50CM ΥΨΟΣ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΜΠΟΛΙΑΣΩ ΣΕ ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ.
πως γινετε το μπολιασμα απο νερατζια σαι λεμονια
ψαξε σε φυτορια!
Η κατάλληλη εποχή με μάτι για την ελιά είναι τέλι Μαρτίου με αρχές Απριλίου αρκεί βέβαια να σηκώνετε ο φλοιός και να προλάβει να βλαστίσε...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
πως γινεται
Απάντηση:
ΕΚΟΨΑ ΜΙΑ ΝΕΡΑΤΖΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΡΜΟΣ 50CM ΥΨΟΣ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΜΠΟΛΙΑΣΩ ΣΕ ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
πως γινετε το μπολιασμα απο νερατζια σαι λεμονια Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ψαξε σε φυτορια! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η κατάλληλη εποχή με μάτι για την ελιά είναι τέλι Μαρτίου με αρχές Απριλίου αρκεί βέβαια να σηκώνετε ο φλοιός και να προλάβει να βλαστίσει τούς υπόλοιπους 2 μήνες βλαστικής περιόδου Μάιο με Ιούνιο άλλα κ Μάιο γίνετε. Ώμος υπάρχει ένα ενδεχόμενο το μάτι να βλαστίσει την επόμενη χρονιά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η νεραντζιά ανήκει στην οικογένεια των Ρυτοειδών (= εσπεριδοειδών) και είναι μικρό δέντρο, στην Ελλάδα και στην Κύπρο είναι γνωστό δε και με τις ονομασίες κιτρομηλιά και ξινονεραντζιά. Μοιάζει πολύ με την πορτοκαλιά και ανήκει στα εσπεριδοειδή. Η καταγωγή της είναι από το Βιετνάμ αλλά σήμερα είναι πολύ κοινή και καλλιεργείται σε πολλές χώρες και ιδιαίτερα στις τροπικές περιοχές και στις χώρες της Μεσογείου. Ο καρπός της είναι το νεράντζι που μοιάζει με το πορτοκάλι εξωτερικά αλλά η διαφορά ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Απάντηση:
απο τέλος Μαρτίου έως και τέλος Απριλίου Διαβάστε περισσότερα...
Θέλω να μάθω πως γίνεται το μπόλιασμα της ελιάς. Όχι με λεπτομέρειες. Λίγα παράγματα.
Απάντηση:
κοβουμε την αγριελια οταν εχει διαμετρο πανω απο 4 εκ. και την καθαριζουμε απο τα φυλλα και τα κλαδακια.κανουμε δυο τομες καθετες απο το κοψιμο διαμετρικα αντιθετες και με μηκος 2 -3 εκ.τωρα το στελεχος που θελουμε να μπολιασουμε ειναι σαν ενα σκουποξυλο με δυο χαρακιες στο πανω μερος.μετα κοβουμε ενα κλαδακι απο την ελια που θελουμε με διαμετρο 1 εκ. το κοβουμε σε μηκος 5-6 εκ και το κατω μερος το κανουμε σαν πενα .ανοιγουμε τον φλοιο στης τομες με μηκος οσο η πενα την βαζουμε μεσα στην τομη... Διαβάστε περισσότερα...
τροποι μπολιασματος
Απάντηση:
Τέλος Μαρτίου με έναν μόνο τρόπο, το μάτι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Έχουμε ήδη αναφερθεί στην προετοιμασία των κονδυλωμάτων οπότε δε θα τα επαναλάβουμε. Το χώμα θα πρέπει να είναι αφράτο και μαλακό. Σπέρνω πατάτες σε μπαλκόνι ή ταράτσα Στο μπαλκόνι ή την ταράτσα, τα πράγματα είναι απλά. Για κάθε πατατιά, θα πρέπει να έχετε μία σχετικά μεγάλη γλάστρα. Για χώμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κομποστοποιημένο οργανικό προϊόν φυτικής προέλευσης, όπως το ILI από τη Bioterr (τελευταία φορά το αγόρασα 4 Ευρώ τα 70 λίτρα). Μη χρησιμοποιήσετε απλό φυτόχωμα, δεν κά... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Θερμοκηπιο ντοματας Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν εννοεις στο σπιτι ειναι απλο βαζεις ενα βαμβακι με νερο σε ενα μπωλ το απλωνεις και ριχνεις τις φακες απο επανω. μετα σχεπαζεις παλι ε ιδιο βαμβακι και παλι με νερο.... το αφηνεις μερικες μερες και φυτωνει ( αν φυτρωσει βεβαια !! και δεν ειναι απο κεινα που δεν φυτωνουν οπως καποτε !!! Γιατι τωρα οι νεοι σποροι που παραγονται δεν δινουν καρπους και ειδικα δευτερης γεννιας.. και αυτο γιατι ετσι σε λιγα χρονια( εχουν αρχισει ) θα εξαρτωμαστε απο αυτους αν θα μας δωσουν να φαμε... ΑΥΤΟ Τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όνομα ζιζανίου: Ξιφάρα (Carex spp.) Υπάρχουν μερικά είδη ξιφάρας, τα οποία μπορούν να εμφανιστούν σε αγρούς πατάτας και να προκαλέσουν μερικές φορές προβλήματα συγκομιδής στην καλλιέργεια της πατάτας. ΒιολογίΒιολογία: Η ξιφάρα είναι συνήθως ζιζάνιο της βιολογικής μορφής G1, το μέγεθός του, ο βιότοπος, η περίοδος εμφάνισης, το βάθος φυτρώματος εξαρτώνται από το είδος. Τα φυτά εμφανίζονται συνήθως ως συστάδα θάμνων. Τα φύλλα τους είναι πολύ επιμήκη, συχνά ημισωληνοειδή, σπάνια επίπεδα, ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η επιστημονική του ονομασία ειναι "μούσα" ή "παραδείσια". (του γένους μούσα,της οικογένειας των μουσιδών) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι καρποί ωριμάζουν σε 35-55 ημέρες από την πλήρη άνθηση, ανάλογα με την ποικιλία και το περιβάλλον. Εμπορικά, τα είδη του Cucumis melo L συλλέγονται στο στάδιο του <ημι-ώριμου> .Σ’ αυτό το στάδιο, ένα μέρος του μίσχου παραμένει ενωμένο με τον καρπό για παράδειγμα ο ιστός αποκοπής δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως. Τα σάκχαρα και το άρωμα δεν είναι ιδανικά σ’ αυτό το στάδιο αλλά θα αυξηθούν κατά το στάδιο του <πλήρους ώριμου>. Το στάδιο είναι αυτό στο οποίο ο μίσχος διαχωρίζεται καθαρά ... Διαβάστε περισσότερα...
Εχω στο σπίτι μου ενα μικρό θερμοκυπιο 3Χ5 μέτρα ,δεκα πέντε τετραγονικά, αυτή την εποχή τη μου προτίνεται να φυτέψω??
Απάντηση:
Σιγα σιγα να βαλεις τα καλοκαιρινα. Ντοματα, φασολι,πιπερια,καρπουζι,πεπονι,μελιτζανα.,κολοκυθι κλπ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εξαρτάται απο την ποικιλία...για παράδειγμα σε κλίμα κορινθιακής σταφίδας χρειάζεται βραχύ κλάδεμα δηλαδή αφαιρείς την κλιματίδα κρατώντας τα μάτια κοντά στη βάση του (2-3 μάτια), ενώ στη Σουλτανίνα το κλάδεμα είναι μακρύ (αφήνεις 4-8 μάτια)ή συνδυασμός δηλαδή κρατάς σε κάθε βραχίονα του φυτού μία κοντή (με 2-3 μάτια) και μία μακριά (4-8) κλιμάτίδα. Η κοντή λέγεται καβαλάρης και η μακριά αμολυτή. ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΌ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΒΛΈΠΟΥΝ ΤΑ ΜΆΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΉ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΦΥΤΟΎ ΩΣΤΕ ΟΙ ΒΛΑΣΤΟΙ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καλλιέργεια αχλαδιάς Η αχλαδιά γίνεται στα μέτρια κλίματα, δηλαδή ούτε στα πολύ ζεστά ούτε στα πολύ ψυχρά. Προκόβει στις δροσερές θέσεις, στα παράλια και παραποτάμια μέρη, στις ανοιχτές κοιλάδες, στα χαμηλά οροπέδια και στις πλαγιές που έχουν μικρή κλίση. Με άλλα λόγια θέλει υγρό αέρα και δροσερό το καλοκαίρι. Σε θέσεις που δέρνονται από ανέμους δυνατούς, δεν πρέπει να φυτεύοντας αχλαδιές γιατί βλάπτονται. Σχετικά με το χώμα η αχλαδιά έχει απαιτήσεις. Θέλει το χωράφι να είναι ψαχνό, δυνατ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το ιπποφαές είναι ένα φυτό το οποίο μπορεί να καλλιεργηθεί και να παράγει καρπούς από το υψόμετρο του επιπέδου της θάλασσας μέχρι το υψόμετρο των 2000m. Στη Ρωσία υπάρχουν ενδημικά είδη του ιπποφαούς που καρποφορούν σε υψόμετρα μεταξύ 1200m και 2000m. Το εύρος των θερμοκρασιών μέσα στο οποίο μπορεί να καλλιεργηθεί είναι πολύ μεγάλο και ευρίσκεται μεταξύ -43ο C και 40ο C. Το ιπποφαές μπορεί να καλλιεργηθεί σε μία ποικιλία εδαφών τα οποία μπορεί να είναι γόνιμα ή λιγότερο γόνιμα ή α... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αναπτύσσεται σε όλα σχεδόν τα εδάφη, αλλά ευδοκιμεί στα ελαφρά αμμοπηλώδη και πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία εδάφη. Η οργανική ουσία (τυρφη-φυλλόχωμα-κοπριά) βοηθά τα φυτά να αποκτήσουν πλούσιο φύλλωμα και ζωηρά άνθη. Διαβάστε περισσότερα...
Τι είναι το βιολογικό κοτόπουλο;
Απάντηση:
Το βιολογικό κοτόπουλο είναι ένα προϊόν, κατά την διάρκεια της παραγωγής του οποίου, τηρούνται υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές. Η εκτροφή του ακολουθεί τον παραδοσιακό τρόπο ελεύθερης βοσκής, κάτω από απόλυτα φυσικές συνθήκες, τηρώντας ταυτόχρονα τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφάλειας, υγιεινής και ελέγχου. Τρέφεται με τροφές βιολογικής γεωργίας και μεγαλώνει υπό το φως του ήλιου σε μεγάλες εκτάσεις, που έχουν πιστοποιηθεί για βιολογική γεωργία. Αποτέλεσμα όλης αυτής της ιδιαίτερης φροντίδας... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το φυτό έχει την ιδιαιτερότητα να ανθίζει από το Σεπτέμβριο ως το Νοέμβριο. Το δέντρο καρποφορεί μετά τον 6 χρόνο και οι καρποί του εμφανίζονται από τον Απρίλιο ως το Μάιο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
φιλε μου συγνομι αλλα δεν γνοριζο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τη μελιγκρα θες να πεις. μπορεις να απελευθερωσεις πασχαλιτσα η οποια τρωει τις μελιγκρες ή διαβασε κι αυτο: http://www.valentine.gr/biogarden4_gr.php Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πατριωτικό Μέτωπο Κεντρικά Γραφεία Αθηνών: Νίκης 33, 10557, Σύνταγμα, Αθήνα Τηλ. 2103311642, Φαξ: 2103311652 Τιμή 0,80 ευρώ/ κιλό + έξοδα μεταφοράς Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι μία τεχνική, κατά την οποία τα τοιχώματα του θερμοκηπίου περνιούνται με ένα παχύ στρώμα ασβέστη και κιμωλίας με στόχο τη μείωση της θερμοκρασίας στο εσωτερικό του θερμοκηπίου σε τιμές που να πλησιάζουν την εξωτερική θερμοκρασία περιβάλλοντος. Έχει χαμηλό κόστος και χρησιμοποιείται κυρίως σε περιπτώσεις θερμοκηπίων για άνθη ή καλλωπιστικά φυτά. Μ'αυτή την τεχνική η μείωση της ακτινοβολίας που εισέρχεται στο θερμοκήπιο μπορεί να επηρεάσει τη φωτοσύνθεση και ανάπτυξη της καλλιέργειας... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σαν παιδί της πόλης, η μόνη επαφή που είχα με τα λαχανικά ήταν όταν τα αγοράζαμε έτοιμα από την αγορά και όταν τα καταναλώναμε. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, δεν είχα δει ποτέ μου τα φυτά από τα οποία προέρχονταν αυτά που τρώγαμε. καλλιεργώ τα δικά μου λαχανικά Θυμάμαι τον εαυτό μου, όχι πολλά χρόνια πριν, όταν αποφάσισα να ξεκινήσω να δοκιμάσω να παράγω τα δικά μας λαχανικά. Τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα. Από τη μία ενθουσιασμός και από την άλλη φόβος και δέος για το άγνωστο. Δεν ήξερα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τιι?? ε οχι μην τις ταισεις καφε :/ ο.Ο Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 32 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: