Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Υλικά 1 κιλό μπακαλιάρο (παστό ή κατεψυγμένο ξαλμυρισμένο) 4-5 πατάτες κομμένες 4-5 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 2-3 κρεμμύδια κομμέ...
Απάντηση: http:// www.sintagespareas.g r/sintages/ kourkouti-gia- mpakaliaro-tou-aki- petretziki.html δες εδω αλλα με 260γρ αλευρι,και οχι 800γρ! κα...
Απάντηση: 1/2 κιλό μπακαλιάρο παστό 3/4 της κούπας λάδι 4 πιπεριές ψιλοκομμένες (κόκκινες και πράσινες) 7 φρέσκα κρεμμυδάκι...
Απάντηση: αντο ρύζι είναι καρολίνα η αναλογία είναι 1 ρύζι 2.5 νερό σε χαμυλή φωτιά και με λίγο παραπάνω ανακάτεμα γιατί θα σου κολήσει. στο τέλος ...
Απάντηση: Μερίδες Συνταγής: 3 Συστατικά:2 κουταλιές σούπας μπαλσάμικο2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο1 κουταλιά σούπας μαρμελάδα βατόμουρο6 κούπες ρ...
Απάντηση: Βρασε σε νερο με λεμονι,αλατι,πιπερι και λιγο λαδακι ενα ζυμαρικο που λεγεται "κριθαρακι ή πεπονακι".Αν θες ριξε και κυβους κνο...
Απάντηση: Υλικά ½ κιλό μελιτζάνες 5 μέτριες ώριμες ντομάτες ½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες Αλάτι, πιπέρι ½ κουταλάκι τ...
Απάντηση: (Μερίδες: 6) Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά Υλικά * 8 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες * 3 ...
Απάντηση: Κρητικός ακούγεσαι. Όπως θα μαγείρευες χοιρινό με σέλινο.
Απάντηση: Τι θα χρειαστείς (για 2-4 άτομα) 4 φέτες συκώτι μοσχαρίσιο 3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο) ελαιόλαδο ξίδι μπαλσάμικο (1 σφηνοπότηρο...
 

μπακαλιαρος σκορδαλια

Σχετικές ερωτήσεις
Υλικά : 1 κιλό παστός μπακαλιάρος ½ φλιτζάνι λάδι 1 ματσάκι σέλινο 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 6 σκελίδες σκόρδο 5 πατάτες 3 κουταλι...
Εκτέλεση Αφαιρέστε από το μπακαλιάρο τα κόκαλα και τα χοντρά πετσάκια και λιανίστε τον. Ζυμώστε τον με το ψωμί που έχετε μουλιάσει, το...
Υλικά : 1.5 φλιτζάνι τσαγιού σπανάκι πλυμένο, ψιλοκομμένο και ζεματισμένο 1.5 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια 1 φλιτζάνι τσαγιού ψωμί μουσκ...
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : 1. Κόβουμε το μπακαλιάρο σε μερίδες τον ξεπλένουμε και τον αφήνουμε να στεγνώσει 2. Σε βαθύ τηγάνι σωτάρουμε σε καυτό ελαιόλ...
Συστατικά: για 2 Άνθρωποι 400ζ φιλέτο μπακαλιάρου, το δέρμα, Πόλοκ είναι επίσης εναλλακτικά, Κοκκινόψαρο ή ποντικιού 3 μέτριες ντομάτ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Συνταγές / Μαγειρική

Απάντηση:
Υλικά : 1 κιλό παστός μπακαλιάρος ½ φλιτζάνι λάδι 1 ματσάκι σέλινο 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 6 σκελίδες σκόρδο 5 πατάτες 3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές άνηθο Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση : Τεμαχίζουμε τον μπακαλιάρο, αφαιρούμε τα πτερύγια και την ουρά και τον ξαλμυρίζουμε για 24 ώρες. Απλώνουμε στον νταβά το σέλινο και πάνω του τα κομματάκια του μπακαλιάρου. Από πάνω ρίχνουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε λάδι και νερό. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά ώσπου να χυλώσει η σάλτσα. Πριν χυλώσει όμ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εκτέλεση Αφαιρέστε από το μπακαλιάρο τα κόκαλα και τα χοντρά πετσάκια και λιανίστε τον. Ζυμώστε τον με το ψωμί που έχετε μουλιάσει, το κρεμμύδι, τη ντομάτα και τα αρωματικά. Πριν τηγανίσετε τους κεφτέδες, πασπαλίστε τους με αλεύρι. ΥΛΙΚΑ : 1 κιλό φρέσκο μπακαλιάρο ψωμί μπαγιάτικο, χωρίς την κόρα 1 κρεμμύδι πολτοποιημένο 1 μεγάλη ντομάτα 1 κουταλάκι ρίγανη δυόσμος αλάτι πιπέρι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά : 1.5 φλιτζάνι τσαγιού σπανάκι πλυμένο, ψιλοκομμένο και ζεματισμένο 1.5 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια 1 φλιτζάνι τσαγιού ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι 3 σκελίδες σκόρδο Ξύδι ή χυμός λεμονιού Αλάτι Εκτέλεση : Αν έχουμε μπλέντερ, βάζουμε όλα τα υλικά μαζί να χτυπηθούν, πρώτα σε σιγανή και έπειτα στη μεσαία ταχύτητα. Αν δεν έχουμε μπλέντερ, κάνουμε τη σκορδαλιά κατά τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή στο γουδί. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : 1. Κόβουμε το μπακαλιάρο σε μερίδες τον ξεπλένουμε και τον αφήνουμε να στεγνώσει 2. Σε βαθύ τηγάνι σωτάρουμε σε καυτό ελαιόλαδο το ψάρι και από τις 2 πλευρές 3. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να σιγά - σιγά να εξατμιστούν τα υγρά 4. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα μυρωδικά και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το ψάρι. ΥΛΙΚΑ : 750 γρ. ξαρμυρισμένος Μπακαλιάρος 3 κ. σ. ελαιόλαδο 1 σφηνάκι τσίπουρο με γλυκάνισο 400 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη ή ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συστατικά: για 2 Άνθρωποι 400ζ φιλέτο μπακαλιάρου, το δέρμα, Πόλοκ είναι επίσης εναλλακτικά, Κοκκινόψαρο ή ποντικιού 3 μέτριες ντομάτες 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 Λεμόνι ως. 300γραμμαρίων γεωμήλων 50-100ml γάλακτος 1 μικρό κουμπί του βουτύρου 1 Κουταλιές της σούπας λάδι Αλάτι Πιπέρι Προετοιμασία: Το Wash φιλέτο μπακαλιάρου, στεγνώνουμε, Ραντίστε με χυμό λεμονιού, αλάτι, και το πιπέρι σε ένα μεσαίου μεγέθους, τοποθετήστε το ταψί με λάδι πασαλείβω. Η ντομάτα και το κόψιμο κρεμμύδι σε ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά 1 κιλό μπακαλιάρο (παστό ή κατεψυγμένο ξαλμυρισμένο) 4-5 πατάτες κομμένες 4-5 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 2-3 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες 4 μεγάλες ντομάτες χοντροκομμένες ή 1 κουτί ντοματάκια 2-3 πιπεριές (αν αντέχουμε καυτερές) 150 γρ. ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι νερό 1 φλυτζάνι άσπρο κρασί αλάτι - πιπέρι μαϊντανός (ψιλοκομ.) 1. Ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο καλά, βάζοντάς τον σε νερό ένα 24ωρο. Αλλάζουμε το νερό δύο φορές. 2. Σε ταψί στρώνουμε τις κομμένες πατάτες και πάνω τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://www.sintagespareas.gr/sintages/kourkouti- gia-mpakaliaro-tou-aki-petretziki.html δες εδω αλλα με 260γρ αλευρι,και οχι 800γρ! καλη ορεξη. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1/2 κιλό μπακαλιάρο παστό 3/4 της κούπας λάδι 4 πιπεριές ψιλοκομμένες (κόκκινες και πράσινες) 7 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα Ανηθο ψιλοκομμένο 1/2 φλιτζανάκι του καφέ άσπρο κρασί 250 γραμμάρια τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι 150 γραμμάρια γκούντα ή έμενταλ τριμμένο Μερικές σταγόνες ταμπάσκο σως 300 γραμμάρια ζυμάρι ψωμιού Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αντο ρύζι είναι καρολίνα η αναλογία είναι 1 ρύζι 2.5 νερό σε χαμυλή φωτιά και με λίγο παραπάνω ανακάτεμα γιατί θα σου κολήσει. στο τέλος αφού σωθεί το νερό το τραβάς απο την φωτιά και το σκεπάζεις. Περιμένεις κανένα μισάωρο και αυτό έχει τραβίξει όλα τα υγρά και είναι ετοιμο για σερβίρισμα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μερίδες Συνταγής: 3 Συστατικά:2 κουταλιές σούπας μπαλσάμικο2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο1 κουταλιά σούπας μαρμελάδα βατόμουρο6 κούπες ρόκα και μαρούλι ψιλοκομμένα2 κουταλιές σούπας καρύδια θριμματισμένα6 φράουλες ψιλοκομμένες2 ακτινίδια ψιλοκομμέναΑλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέριΔιατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:Μερίδα: 1/3 συνταγήςΘερμίδες: 207 kcalΠρωτεΐνη: 2,9 γρ.Υδατάνθρακες: 17 γρ.Λίπος: 13,5 γρ.Φυτικές Ίνες: 2,4 γρ. ΟδηγίεςΑναμείξτε τη μαρμελάδα βατόμουρο με το ελαιόλαδο και το... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βρασε σε νερο με λεμονι,αλατι,πιπερι και λιγο λαδακι ενα ζυμαρικο που λεγεται "κριθαρακι ή πεπονακι".Αν θες ριξε και κυβους κνορ.Αφου βρασει το σερβιρεις. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά ½ κιλό μελιτζάνες 5 μέτριες ώριμες ντομάτες ½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες Αλάτι, πιπέρι ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 1 κλωναράκι βασιλικός ½ κιλό μακαρόνια Εκτέλεση Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρούς κύβους.Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να μείνουν 1 ώρα στο τρυπητό για να ξεπικρίσουν.Τις ξεπλένουμε και τις στύβουμε. Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες.Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι το λάδι με 2-3 κουταλιές νερό. Ρίχνουμε το σκόρδο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
(Μερίδες: 6) Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά Υλικά * 8 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες * 3 φλιτζάνια φρέσκια ντομάτα, χωρίς τους σπόρους, σε κομματάκια * 1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα * 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (προαιρετικό) * φρεσκοτριμμένο πιπέρι * 250 γραμμάρια ζυμαρικά (όποιο είδος θέλετε) * 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο * 3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη Εκτέλεση 1) Ρίξτε λίγο λάδι σε ένα β... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κρητικός ακούγεσαι. Όπως θα μαγείρευες χοιρινό με σέλινο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τι θα χρειαστείς (για 2-4 άτομα) 4 φέτες συκώτι μοσχαρίσιο 3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο) ελαιόλαδο ξίδι μπαλσάμικο (1 σφηνοπότηρο) αλάτι πιπέρι Πώς τα φτιάχνεις 1. Τοποθέτησε το συκώτι σε ένα ταψί και αλατοπιπέρωσέ το. 2. Πρόσθεσε κατόπιν λίγο ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο και το σκορδάκι. 3. Βάλε το συκώτι να ψηθεί (σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C) για μισή ωρίτσα στους 180°C, προσέχοντας να μην «αρπάξει». Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά 150γρ. μανιτάρια πορτσίνι 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 κουτ. σούπας θυμάρι 1 κουταλιά γλυκού δενδρολίβανο 75γρ βούτυρο 200γρ. κάστανα κομμένα σε λεπτές φέτες Ελαιόλαδο 4 κύβους ζωμό κρέατος διαλυμένο σε 1,5 λίτρο ζεστό νερό 1 κουτ. γλυκού εστραγκόν 1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένος μαϊντανός 200γρ. γλυκό κρασί Εκτέλεση 1. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάλτε το βούτυρο να κάψει, και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια, το θυμάρι, το σκόρδο και το δενδρολίβανο, μέχρι ν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
πως φτιάχνουμε άσπρη σάλτσα για ρύζι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στην Ευρώπη, υπήρχε παλαιότερα η συνήθεια να μαγειρεύουν μεγάλα πουλιά για το γιορτινό γεύμα. Προτιμούσαν τους φασιανούς, τις χήνες και τα παγόνια. Όταν, όμως δοκίμασαν τη γαλοπούλα, την καθιέρωσαν ως το κατεξοχήν χριστουγεννιάτικο γεύμα. Η χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα, είναι έθιμο που υιοθετήσαμε και στην χώρα μας από το Μεξικό. Η παράδοση αυτή του Μεξικό έφτασε στην υπόλοιπη Ευρώπη το 1824. Παλαιότερα στην χώρα μας συνήθιζαν την μέρα των Χριστουγέννων να μαγειρεύουν για το εορταστικό τραπέζι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Να την αφησεις στη φωτια για να πιει το ζουμι και να δεσει. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κρέας! Τσιτσίκο όπως το λέμε στο χωριό μου :D Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
βρασε την στους 60-70 βαθμους για πολυ ωρα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ζεσταίνουμε το Flora Soft με βούτυρο σε φαρδιά κατσαρόλα και ρίχνουμε το κοτόπουλο. Το ροδίζουμε καλά από όλες τις πλευρές. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μαραίνουμε κι αυτό. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί περίπου το μισό, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το αλατοπίπερο και το θυμάρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ώστε το φαγητό να σιγοβράζει, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να μαγειρευτεί. Ελέγχουμε τακτικά μήπως χρειαστεί νερό και επίσης, με προσοχή, αναπ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μια πολύ εύκολη συνταγή για πεντανόστιμες κοτομποκιές. Η επιλογή του ψησίματος στο φούρνο και όχι του τηγανίσματος μας γλιτώνει από πολλές θερμίδες και λιπαρά. Υλικά 3 μέτρια φιλέτα κοτόπουλο 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα 1 κουτ. γλυκού αλάτι 1 κουτ. γλυκού αποξηραμένο θυμάρι 1 κουτ. του γλυκού βασιλικό ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο Εκτέλεση Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόψτε το στήθος κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια στο μέγεθος μιας μεγάλης κοτομπο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μερίδες Συνταγής: 4 Υλικά: 250 γρ μύδια 150 γρ καλαμπόκι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο 100 ml λευκό κρασί 100 γρ. πράσινες και κόκκινες πιπεριές 2 κούπες ρύζι άγριο ελαφρώς βρασμένο 40 ml ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (¼ συνταγής): Μερίδα: ¼ συνταγής Θερμίδες: 328 kcal Πρωτεΐνη: 14,8 γρ. Υδατάνθρακες: 52 γρ. Λίπος: 12,3 γρ. Εκτέλεση: Πλένουμε τα μύδια καλά και τα στραγγίζουμε. Σε μια κ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βάζουμε σε μπολ τον κιμά, προσθέτουμε το αυγό, την πιπεριά, τη γραβιέρα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και 1 κουταλιά Flora Soft με βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε το μίγμα, μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά. Στη συνέχεια, χαράζουμε με κοφτερό μαχαίρι έναν σταυρό στα φιλέτα, από τη χοντρή τους πλευρά και ανοίγουμε στο κέντρο τους μια τρύπα σαν τούνελ. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα γεμίζουμε με το μίγμα του κιμά. Κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες, για να μη βγει η γέμιση και τα... Διαβάστε περισσότερα...
πως θα φτιαξω κοτοπουλο στον ατμομαγειρα
Απάντηση:
Ποιος είναι αυτός? Διαβάστε περισσότερα...
κρεπα
Απάντηση:
http://www.dolanofood.gr/portal/index.php? option=com_content&view=article&id=53:crepe- recipes&catid=10:general&lang=el edo 8a bris oti idous krepa 8elis!!! :) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Βάζουμε τις σταφίδες σε μπολάκι και τις μουλιάζουμε σε λίγο από το ποτό που θα χρησιμοποιήσουμε. Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το Flora soft με βούτυρο με τη ζάχαρη και αφήνουμε να χτυπηθούν στη δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη και να αφρατέψει το μίγμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα και μετά τα χτυπάμε όλα μαζί για να ενωθούν με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Χαμηλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά: 6 μέτριες μελιτζάνες 10 σκελίδες σκόρδο 4 κουταλιές σούπας μαϊντανός 500 γρ. τοματοχυμός 3 αυγά 300 γρ. φέτα ή κεφαλοτύρι Εκτέλεση: Κόψτε τις μελιτζάνες σε φέτες. Κάντε το ίδιο με τα σκόρδα. Ανακατέψτε αυτά τα δυο με μαϊντανό και τα 2/3 απ’ τον τοματοχυμό. Βάλτε και ανάλογο αλάτι. Φουρνίστε στους 200° περίπου για μια ώρα. Κατόπιν χτυπήστε τα αυγά με λίγο αλατοπίπερο, προσθέστε τους ντομάτα και τυρί και περιχύστε τις μελιτζάνες. Ψήστε για 10' και σερβίρετε.... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ολα τα λαχανικα με 1 κουταλια σουπας λαδι Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 93 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: