Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Υλικά για 6 άτομα 1 κιλό μοσχάρι από κιλότο κομμένο σε μερίδες 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη 1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο 1 κιλό μικ...
Απάντηση: Υλικά για 6 άτομα ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΥΆ 1 νουά γύρω στο 1,2 κιλά 1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο 2 νεροπότηρο λευκό αρωματικό κρασί 1 κουτ γλυκ...
Απάντηση: ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΣΤΙΦΑΔΟ ΕΠΙΣΗΣ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΑ ΒΡΑΣΤΗ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ(ΚΡΕΜΥΔΙ ΠΑΤΑΤΑ ΚΑΡΟΤΟ ΣΕΛΙΝΟ) ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
Απάντηση: αχ δεν ξερω δεν εχω ιδεα:((
Απάντηση: ΥΛΙΚΑ: μισό κιλό μοσχαράκι 2 λεμόνια αλάτι πιπέρι 1 κρεμμύδι μεγάλο λάδι 4 - 5 πατάτες μέτριες ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ζεματάμε για λίγο τ...
Απάντηση: http:// www.google.gr/url? sa=t&rct=j&q=%CF%84% CF%81%CE%B1%CE%BD% CF%83%20%CE%BC%CE% BF%CF%83%CF%87%CE% B1%CF%81%CE%B9%CE% BF%CF%85&...
Απάντηση: http://greekcook.gr/ syntages/ splina_mosxarisia_ge misti εγω οχι αλλα δες εδω.
Απάντηση: Μπιφτεκια μοσχαρισια συνταγη - http:// www.sidages.gr/%CF% 83%CF%85%CE%BD%CF% 84%CE%B1%CE%B3%CE% AD%CF%82-%CE%BC%CE% B1%CE%B3%CE%B5%CE% B9%CF%8...
Απάντηση: Βραζεις το μοσχαρι,να βρασει σχετικα καλα με νερο,αλατι,πιπερι και λαδι.Κανα μισαωρο μετα ριχνεις τα χορτα να βρασουν μαζι του.(Καποιοι β...
Απάντηση: Υλικα: 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους λίγο λάδι 1 ποτηράκι κρασί σάλτσα ντομάτας (1 κουτί) 1 κρεμμύδι 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες...
 

Μοσχαρι νουα με πορτοκαλι

Σχετικές ερωτήσεις
Υλικά (για 6 μερίδες): 600γρ. ωμά νούτολς από αυγό (4 σακουλάκια των 150γρ. ή 3 των 200γρ.) - 680 kcal 750γρ. ωμό χοιρινό ή κοτόπου...
Σε μια γαστρα σκεπασμενο με μυρωδικα και μουσταρδα η μπορεις να σκεπασεις το κρεας με λαδοκολλα και να το αργοψησεις στο φουρνο.Δες συν...
Υλικά για 4 μερίδες: 800 γραμμάρια μοσχαρίσια ουρά με κόκαλο 2 φλιτζάνια βρασμένα φασόλια πλακέ μεγαλόσπερμα Πρεσπών 2 ξ...
Περιγραφή συνταγής Δροσερή πρωτοτυπη γευση, γεμάτη ωφέλιμα συστατικά 5′. Μια πολύ ενδιαφέρουσα παραλλαγή. Συστατικά συνταγής 1 φλ. χ...
Με τη σφραγίδα του Ηλία Μαμαλάκη, μία συνταγή για 4 έως 5 άτομα. Ετοιμάστε την! Υλικά για 4-5 άτομα 1 κιλό μοσχαράκι από κιλότο κομμέ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Συνταγές / Μαγειρική

Απάντηση:
Υλικά (για 6 μερίδες): 600γρ. ωμά νούτολς από αυγό (4 σακουλάκια των 150γρ. ή 3 των 200γρ.) - 680 kcal 750γρ. ωμό χοιρινό ή κοτόπουλο καθαρισμένο από το εμφανές λίπος/δέρμα - 995 kcal 300γρ. κουνουπίδι - 85 kcal 200γρ. καρότα - 50 kcal 6 κουταλάκια γλυκού wok oil - 165 kcal 3 κουταλιές σούπας teriyaki sauce - 50 kcal 4 κουταλιές σούπας dark soya sauce - 10 kcal Σύνολο θερμίδων ανά μερίδα: 340 kcal Οδηγίες παρασκευής: Κόβουμε το κοτόπουλο ή το χοιρινό σε μακρόστεν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε μια γαστρα σκεπασμενο με μυρωδικα και μουσταρδα η μπορεις να σκεπασεις το κρεας με λαδοκολλα και να το αργοψησεις στο φουρνο.Δες συνταγες της παρεας στο ιντερνετ εχει πολλες ιδεες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά για 4 μερίδες: 800 γραμμάρια μοσχαρίσια ουρά με κόκαλο 2 φλιτζάνια βρασμένα φασόλια πλακέ μεγαλόσπερμα Πρεσπών 2 ξερά κρεμμύδια 2 καρότα 1 μεγάλη πατάτα λίγο σέλερι ελαιόλαδο αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση: Καθαρίζετε τα λαχανικά και τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια. Βάζετε τα κομμάτια του κρέατος στην κατσαρόλα με 1 ½ λίτρο νερό και τα βράζετε χωρίς να τα αλατίσετε για 50 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Μετά ρίχνετε στην κατσαρόλα τα λ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Περιγραφή συνταγής Δροσερή πρωτοτυπη γευση, γεμάτη ωφέλιμα συστατικά 5′. Μια πολύ ενδιαφέρουσα παραλλαγή. Συστατικά συνταγής 1 φλ. χυμό λεμόνι 3 φλ. χυμό πορτοκάλι 2 κουταλιες ζαχαρη Οδηγίες συνταγής Στιβουμε το λεμονι και τα πορτοκαλια σε μεταλικο στιφτη ( παντοτε σε μεταλικο τα οξινα), προσθετουμε την ζαχαρη ανακατευουμε καλα σε μεταλικο σεικερ ή μεταλικο κατσαρολακι, ριχνουμε τον παγο και ειμαστε ετοιμοι. Πρόταση σερβιρίσματος Σε κρυστάλλινη κανάτα, γεμάτη παγάκια και όσο το... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με τη σφραγίδα του Ηλία Μαμαλάκη, μία συνταγή για 4 έως 5 άτομα. Ετοιμάστε την! Υλικά για 4-5 άτομα 1 κιλό μοσχαράκι από κιλότο κομμένο σε μερίδες 1 νεροπότηρο κυβάκια ανανά από κονσέρβα 1 νεροπότηρο χυμό από τον ανανά της κονσέρβας 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους 1 κουτ. σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο τζίντζερ 2 κλαράκια λεμονόχορτο 1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο 3 κουτ. σούπας σόγια σος 3 κουτ. σούπας κέτσαπ 1 κουτ. σούπας λευκό ξύδι 1 κοφτή κουτ σούπας κορν φλάουρ Για το ρύζι ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά για 6 άτομα 1 κιλό μοσχάρι από κιλότο κομμένο σε μερίδες 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη 1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο 1 κιλό μικρά κρεμμυδάκια (κοκκάρι) καθαρισμένα 3 σκελίδες σκόρδο 2 φύλλα δάφνη 1 ξυλαράκι κανέλα 1 κουτ κοφτό του γλυκού κανέλα 1 κουτ γλυκού μαυροπίπερο 1 κουτ γλυκού γαρίφαλα 1 κουτ γλυκού μπαχάρι 1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί 1 κρασοπότηρο γλυκό κόκκινο κρασί 1 κουτ σούπας πελτέΑλάτι Σε μια μεγάλη κατσαρόλα αδειάζετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε. Ρίχνε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά για 6 άτομα ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΥΆ 1 νουά γύρω στο 1,2 κιλά 1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο 2 νεροπότηρο λευκό αρωματικό κρασί 1 κουτ γλυκού κόκκους από μαύρο πιπέρι 1 κλαράκι κανέλα 4-5 γαρίφαλα 1 κουτ γλυκού γλυκιά πάπρικα 2 φύλλα δάφνης 2 μικρά κρεμμυδάκια καθαρισμένα 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε ροδέλες 1 κουτ γλυκού θυμάρι Αλάτι, πιπέρι ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΊΡΙΣΜΑ 250 γραμ χειροποίητα μακαρόνια ή χυλοπίτες 2 κουτ σούπας φρέσκο βούτυρο για τα μακαρόνια 3 κουτ σούπας ελαιόλαδο για το κρέα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΣΤΙΦΑΔΟ ΕΠΙΣΗΣ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΑ ΒΡΑΣΤΗ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ(ΚΡΕΜΥΔΙ ΠΑΤΑΤΑ ΚΑΡΟΤΟ ΣΕΛΙΝΟ) ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αχ δεν ξερω δεν εχω ιδεα:(( Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΥΛΙΚΑ: μισό κιλό μοσχαράκι 2 λεμόνια αλάτι πιπέρι 1 κρεμμύδι μεγάλο λάδι 4 - 5 πατάτες μέτριες ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ζεματάμε για λίγο το μοσχαράκι. Επειτα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το μοσχαράκι το πιπέρι και το αλάτι . Μετά προσθέτουμε τα λεμόνια τις πατάτες κομμένες και ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν οι πατάτες. Κλείνουμε τη χύτρα και αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά. Μετά ανοίγουμε το καπάκι και το αφήνουμε άλλα 5 λεπτά περίπου να δέσει η σάλτσα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=%CF%84%CF% 81%CE%B1%CE%BD%CF%83%20%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%87% CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF% 85&source=web&cd=7&ved=0CEoQFjAG&url=http%3A%2F% 2Fargiro.gr%2Frecipes%2F%25CE%25BC%25CE%25BF%25CF% 2583%25CF%2587%25CE%25AC%25CF%2581%25CE%25B9-% 25CE%25B5-%25CE%25B1%25CE%25BD%25CE%25B9%25CF% 2584%25CE%25AC%25CF%2581%25CE%25B9%25CE%25B1-% 25CE%25BA%25CE%25B1%25CE%25B9-%25CE%25BA%25CF% 2581%25CE%25B1%25CF%2583%25CE% 25AF&ei=th2mTrSdJo65hAeMhKmSDg&... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://greekcook.gr/syntages/ splina_mosxarisia_gemisti εγω οχι αλλα δες εδω. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπιφτεκια μοσχαρισια συνταγη - http://www.sidages.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE% B1%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE% B9%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82/%CE%B5%CE%BB%CE% BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%BF%CF% 85%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CE%B1/%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF% 86%CF%84%CE%AD%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE% AC%CF%81%CE%B1%CF%82 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βραζεις το μοσχαρι,να βρασει σχετικα καλα με νερο,αλατι,πιπερι και λαδι.Κανα μισαωρο μετα ριχνεις τα χορτα να βρασουν μαζι του.(Καποιοι βαζουν μαρουλι,εγω οχι γιατι πικριζει,εγω βαζω απλα χορτα,βλητα ή κατι αλλο).Μολις βρασουν και τα 2 καλα σβηνω το ματι και χτυπαω αυγολεμονο σε ενα μπωλ.3 αυγα μαζι με μπολικο λεμονι,μετα παιρνω με την κουταλα λιγο λιγο ζουμακι και το ριχνω σιγα σιγα στο μπωλ για να μην κοψει το αυγο.Αφου ριξω αρκετο,χυνω το ζουμι απο το μπωλ στην κατσαρολα και ειναι ετοιμο.Α... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικα: 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους λίγο λάδι 1 ποτηράκι κρασί σάλτσα ντομάτας (1 κουτί) 1 κρεμμύδι 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες (προαιρετικά) 1 κομμάτι κανέλας 3-4 γαρύφαλλα αλάτι, πιπέρι 1 δάφνη 1 κ.σ. καρίνο (μείγμα μπαχαρικών) (προαιρετικά) Εκτελεση: Κόβετε το κρεμμυδάκι σε λεπτές φέτες. Βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα λίγο λάδι και ρίχνετε το κρεμμύδι να μαραθεί λίγο. Μετά προσθέτετε τους κύβους του μοσχαριού και τους γυρίζετε να πάρουν χρώμα από παντού. Σβήνετε με το κρα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κάντε κλικ εδώ και γράψτεΠλένουμε πολύ καλά τα μάγουλα και τα αφήνουμε σε λεκανάκι με νερό ξύδι και αλάτι για μισή ώρα. Τα βγάζουμε, τα ξεπλενουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Λαδώνουμε με λαδι ελιάς πολύ καλά μία λαδοκολα. Τοποθετούμε τα μάγουλα επάνω στο χαρτί και αλατοπιπερώνουμε ¨ΓΕΝΑΙΑ¨. Κλείνουμε καλά την λαδοκολλα και την τοποθετούμε σε δεύτερη καλά δεμένη με σπάγκο. Την βάζουμε σε ταψάκι και στο ζεστό μας φούρνο ολοταχώς, αλλά: ή στους 180 βαθμούς για περιπ. 3 ώρίτσες ή ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ακουσε με,θα την χτυπησεις να σπασουν τα νευρα,θα την μαριναρεις με λιγο ελαιολαδο,αλατι,πιπερι,δενδρολιβανο και ενα ποτηρι του κρασιου μαυροδαφνη για καμια ωριτσα αντε δυο,επειτα θα το ψησεις για μιση ωριτσα στους 180 βαθμους.Καλη ορεξη! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΑΚΕΡΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΕΡΩΜΑΤΟΣ. ΤΟ ΚΕΡΩΜΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΦΛΟΥΔΑΣ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ, ΕΝΩ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΟ ΚΑΙ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΦΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΓΥΑΛΙΣΜΑ Διαβάστε περισσότερα...
θελω να μαθω κινεζικες συνταγες με μοσχαρι
Απάντηση:
δες αυτην Μοσχάρι Satay Υλικά 4 μερίδες * 600g φιλέτα μοσχαράκι κομμένο σε λεπτές λωρίδες * 2 κουτ. λάδι * 3 μέτρια κρεμμύδια σε φέτες * 1 / 2 φλιτζάνι σάλτσα satay (έτοιμη) ή δικία σας . (Βλ. παρακάτω) * 1 λιώμενη σκελίδα σκόρδο * 1 / 4 φλιτζάνι ζωμό μοσχαράκι * 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα * 1 κουταλιά της σούπας. σόγια σως * Μια πρέζα μείγμα μπαχαρικών Υλικά για την Σάλτσα Satay * 2 κουτ τσίλι σως (προαιρετικά) * 1 / 2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο * 1 λι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
πωσ να μαγειρεψω σπληνα μοσχαριου Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΥΛΙΚΑ 1 κιλο πανσετα χοιρινη (ζητηστε να σας το ανοιξουν οπως στην φωτογραφια απο τον κρεοπωλη) 3 ραβδους γραβιερα 2-3 ραβδους ρεγκατο λιγες μακροστενες λωριδες απο διαφορες πιπεριες(μπορειτε κ μονο με πρασινη} 4-5 φετουλες μπεικον (προαιρετικα γινεται πιο νοστιμο)μουσταρδα, ελαχιστο αλατι ,κ πιπερι . 3 ποτηρια νερο σπαγγο ΕΚΤΕΛΕΣΗ ανοιγουμε σε μια πιατελα το κρεας αφου το εχουμε πλυνει κ σκουπισει καλα,το αλατοπιπερωνουμε ολο γυρω γυρω ,κ μετα σε ολη την επιφανεια του βαζουμε μουστ... Διαβάστε περισσότερα...
Μήπως γνωρίζετε καμία σως συνοδευτική για μοσχάρι βραστό με καρότο και πράσσο?
Απάντηση:
Σως μπορντελεζ εχεις δοκιμασει; Υλικά: 1 κιλό φιλέτο ή κιλότο 6 κουταλιές λάδι 2 κουταλιές βούτυρο 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια 2 σκελιδες σκόρδο 1 1/2 φλιτζ. κόκκινο κρασί αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Κόβετε σε μερίδες το κρέας και το πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνετε το λάδι μαζί με το βούτυρο και σοτάρετε το κρέας από όλες τις πλευρές. Το βγάζετε και το μεταφέρετε σε ταψί. Σοτάρετε στο λάδι τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και το σκόρδο λιωμένο και τα σβήνετε με το κρ... Διαβάστε περισσότερα...
Πως μπορω να το κανω?με μαχαιρι,μιξερ?
Απάντηση:
καντο με τον τριφτη και πριν ξεφλουδισεις το πορτοκαλι και για να σου ειναι πιο ευκολο και για να υπαρχει μικροτερος κινδυνος τραυματισμου απλα προσεχε να μην φτασει το πορτοκαλι στο ζουμι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
To νουά είναι ένα κομμάτι κρέατος χαμηλό σε λίπος που μπορεί να χρησιμοποιείται για διατροφή χαμηλή σε λιπαρά Διαβάστε περισσότερα...
μόνο ρολο μαγειρεύεται το νουα
Απάντηση:
το νουα μπορει να μαγειρευτει και σε κομματια βεβαια Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://www.sidages.gr/συνταγές-μαγειρικής/ ελληνική-κουζίνα/μοσχάρι-λεμονάτο Διαβάστε περισσότερα...
δειτε τις ολες εδω http://www.argiro.gr/Recipes/%CE%A7%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%BF%CF%86%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CE%B1 http://www.sintagoulis.gr/tag/%CF%87%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%BF%CF%86%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82 http://www.xortofagos.gr/category/syntages-gia-vegans http://psychanimalvegan.blogspot.gr/p/blog-page_6506.html
Απάντηση:
Πολύ ωραίες, αν μπορείς βάλε περισσότερες για βίγκαν! :)) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σιγουρέψου ότι έχεις: 80 γραμ. ανθότυρο 2 κουταλιές ψιλοκομμένο εστραγκόν 1 κοτόπουλο 1 κουταλιά σκορδόπρασο ή κρεμμύδια φρέσκα (το πράσινο μόνο) 4 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό 80 γρ. ψιλοκομμένο μπέικον 150 γρ. Βιτάμ 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο Χυμό από 1 λεμόνι 2 κουταλιές τριμμένο κρεμμύδι Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι Ξεκινάμε! 1Πλύνε το κοτόπουλο και άφησέ το να στραγγίξει. 2. Όσο το κοτόπουλο στεγνώνει, εσύ λιώσε στο μπλέντερ 120 γρ. από το Βιτάμ, δύο κουταλιές από το ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ρολό Από Φακές Και Ξηρούς Καρπούς 07/01/2010 Filed under: Κυρίως — veganfox @ 8:56 πμ Tags: φρυγανιά, φακές, αμύγδαλα, κρεμμύδι, κάσιους, καρύδια, μανιτάρια Η συνταγή δημοσιεύθηκε στο χορτοφαγικό φόρουμ από τη Μαζικήν. Έφτιαξα το ρολό για το τραπέζι των Χριστουγέννων και είχε μεγάλη επιτυχία. Γίνεται πάρα πολύ νόστιμο και μπορείτε να κάνετε ό,τι παραλλαγές θέλετε (χρησιμοποιήστε ό,τι ξηρούς καρπούς θέλετε, διαφορετικά λαχανικά, ή νιφάδες βρώμης αντί για φρυγανιά). (φωτό: foxy vegan) Υλικά: 1 φλυτζάνι φακές 1 κουταλιά ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 φλυτζάνι μανιτάρια, κομμένα 1 φλυτζάνι τριμμένους ξηρούς καρπούς (κάσιους, καρύδια, αμύγδαλα, κλπ.) 1 κουταλιά φρέσκο χυμό από λεμόνι 1 κουταλιά ταμάρι ή soy sauce 1 φλυτζάνι ψίχα από ψωμί ή τριμμένη φρυγανιά 1 κουταλάκι κύμινο 1 κουταλάκι ρίγανη 1 κουταλάκι θυμάρι Αλάτι Πιπέρι Οδηγίες: Μαγειρεύουμε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 40 λεπτά). Τις στραγγίζουμε και τις μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπωλ. Σωτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο με μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σωτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα μανιτάρια. Προσθέτουμε τα λαχανικά μας στο μπωλ με τις φακές και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να έχουμε ένα σχετικά σφιχτό μείγμα, που μπορεί ωστόσο να “χυθεί”. Αν το μείγμα μας είναι πολύ υδαρές, προσθέτουμε λίγη ακόμα φρυγανιά ή ψίχα ψωμιού. Χύνουμε το μείγμα σε ένα ταψί για κέηκ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφήνουμε το ρολό να κρυώσει για τουλάχιστον 15 λεπτά μέσα στο ταψί πριν το σερβίρουμε. Σχόλια (3) Κουραμπιέδες Της Blueheart 20/12/2009 Filed under: Χριστούγεννα,γλυκά — veganfox @ 9:03 πμ Tags: αμύγδαλα Μιας που το καλούν οι μέρες, ας βάλουμε κάτι χριστουγεννιάτικο. Αν και ήταν η πρώτη χρονιά φέτος που με έπιασε…το πνεύμα των Χριστουγέννων και αποφάσισα να φτιάξω κουραμπιέδες, χάρη στη blueheart γλίτωσα τυχόν αποτυχίες. Η συνταγή της λειτούργησε στην πέννα! Την προτείνω με τα χίλια! 250 γρ.μαργαρίνη (1 γεμάτη κούπα) 1 κούπα αραβοσιτέλαιο 1 κούπα αμύγδαλα άσπρα χοντροκομμένα 2 βανίλιες ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 1 κούπα άχνη 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα 6 κούπες αλεύρι 1 φλυτζανάκι του ελλ. καφέ ούζο Αρχικά καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα. Βάζουμε τη μαργαρίνη σε ένα μπωλ και ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να μαλακώσει. Καλό θα είναι να την έχουμε αφήσει 20 λεπτά εκτός ψυγείου ώστε να μην είναι παγωμένη. Προσθέτουμε το λάδι σταδιακά και ανακατεύουμε με ένα πηρούνι ή με σύρμα μέχρι να ενωθεί το λάδι με τη μαργαρίνη. Σε ένα ποτηράκι του καφέ με νερό διαλύουμε τη σόδα και την ρίχνουμε στο μείγμα. Βάζουμε τη βανίλια, το ούζο, τη ζάχαρη, το αλεύρι και αφού φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη ρίχνουμε και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε βάζουμε στον κάθε κουραμπιέ κι ένα ολόκληρο αμύγδαλο. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τους τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί μέσα σε ένα ταψί και ψήνουμε για 18 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφού κρυώσουν τους πασπαλίζουμε με κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη. Για περισσότερες συνταγές της blueheart, επισκεφθείτε το μπλογκ της http://www.myvegcooking.com/. Γράψτε ένα σχόλιο Tέμπε Σε Σως Κυμίνου 25/10/2009 Filed under: Κυρίως — veganfox @ 5:46 μμ Το τέμπε φτιάχνεται από σόγια και προσωπικά το προτιμώ πολύ περισσότερο από το τόφου. Δυστυχώς όμως δεν μπορεί κανείς να το βρει στα ελληνικά καταστήματα. Η παρακάτω συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τόφου χωρίς παραλλαγές και να λειτουργήσει μία χαρά. Υλικά για 2 άτομα 1/2 ποτήρι κρασί 2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.τ.σ. σάλτσα σόγιας 3 κ.τ.σ. χυμό λεμονιού 1 κ.τ.γ. κύμινο 1/2 κ.τ.γ. ρίγανη Λίγο πιπέρι καγιέν Κόβουμε το τέμπε ή το τόφου σε κύβους ή λωρίδες (όπως προτιμάμε) και μαρινάρουμε στο παραπάνω μίγμα για περίπου 1 ώρα. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά προσθέτοντας σιγά σιγά όλο το μίγμα για περίπου 15 λεπτά και από τις δύο πλευρές. Σχόλια (5) Χορτοφαγική Κυριακή 14/10/2009 Filed under: 35388 — veganfox @ 4:41 μμ Διαβάστε περοσσότερα για το Troō Food Liberation εδώ http://troofoodliberation.com/ . Γίναμε κολλεκτιβα. Αυτή την Κυριακή το μενού μας θα περιλαμβάνει : -μπροκολόσουπα με τυρένια σως -ρεβυθοπιφτέκια -πολέντα στο φούρνο με πέστο -σαλάτα με ρόδι -ωμοφαγικά spring rolls -ωμοφαγικά brownies -superfood smoothies (αναδημοσίευση από ποστ της Veggie Wedgie στο χορτοφαγικό φόρουμ) Γράψτε ένα σχόλιο Ελαφρύ Χούμους 29/09/2009 Filed under: όσπρια,Ντιπ,εθνικ — veganfox @ 10:56 πμ Tags: ρεβύθια, ταχίνι Υλικά για 2 κούπες: 2 κούπες βρασμένα ρεβύθια 1 κουτ. της σούπας ταχίνι 2 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού 1/4 κουτ. του γλυκού κύμινο 1/4 κουτ. του γλυκού πάπρικα 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο (προαιρετικά) Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Σερβίρουμε με αραβικές πίτες, κρακεράκια ή μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε μέσα σε σάντουιτς. Αρέσει πολύ και στα παιδιά. Η συνταγή είναι από το βιβλίο συνταγών Vegan Lunch Box της Jennifer McCann. H ίδια διατηρεί ένα πολύ όμορφο μπλογκ http://veganlunchbox.blogspot.com/. Σχόλιο (1) Σούπα Με Μπρόκολο Και Κάρυ 09/08/2009 Filed under: σούπες — veganfox @ 10:16 πμ Tags: γάλα καρύδας, κάρυ, μπρόκολο φωτό: foxy vegan Υλικά για 4 άτομα 3 κούπες ψιλοκομμένο μπρόκολο 1 κούπα γάλα καρύδας 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 πράσσο ψιλοκομμένο 1 κοφτό κουταλάκι κάρυ 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι 2 κούπες νερό 1/2 κούπα ρύζι Οδηγίες: Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσσο για 5′ μέχρι να μαλακώσουν σε μία μεγάλη κατσαρόλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα καρύδας, τα μπαχαρικά, το νερό και το ρύζι και αφήσουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε το μπρόκολο και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και περνάμε τη σούπα σιγά σιγά από το μπλέντερ για να γίνει βελούδινη. Συνοδεύεται με κρουτόν και διατροφική μαγιά. Σχόλια (3)
Απάντηση:
και παλι μπραβο για τις συνταγες σου!Θα τις δοκιμασω! Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 147 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: