Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: η θεια μου την αποκαλει τριφτη:1 κουπα ζαχαρη, 1 βιταμ, 1 φαριναπ, 2 βανιλιες και μηλα οσο παρει ανακατευεις την ζαχαρη με το βιταμ και ...
Απάντηση: Τι χρειαζόμαστε: 1 ταψι διαμέτρου περίπου 30 εκ. ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 5-6 μηλα 1 κούπα ζάχαρη 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη...
Απάντηση: Υλικά 16 έτοιμα σφολιατάκια ή 1 δόση σφολιάτα σπιτική 1 κροκάδι αραιωμένο με λίγο νερό για τη γέμιση 1 κιλό μήλα τύπου Αμερικ...
Απάντηση: ενα μικρο κοματι θα το ετρωγα παρακαλω!!
Απάντηση: http:// www.sintagespareas.g r/sintages/ melomakarona- nostima-kai- grigora.html η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για μελομακάρονα.
Απάντηση: κρεπες - http:// www.sidages.gr/%CF% 83%CF%85%CE%BD%CF% 84%CE%B1%CE%B3%CE% AD%CF%82-%CE%BC%CE% B1%CE%B3%CE%B5%CE% B9%CF%81%CE%B9%CE% BA%CE%AE%CF...
Απάντηση: Υλικα: ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 5-6 μηλα 1 κούπα ζάχαρη 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη 1 κ.σ. κανέλλα ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 5 αυγά 1 κούπα ζάχαρη 3 βα...
Απάντηση: Τα αγοραζεις απ το super market!!!
Απάντηση: Με παγωτο και γαλα (και μπορεις να προσθεσεις και ζαχαρη ή καποιο σιροπι)
Απάντηση: Φτιάχνεις τα κλασικά μελομακάρονα και τα περιχύνεις με σοκολάτα.
 

μηλο κομποστα πωσ γινετε

Σχετικές ερωτήσεις
Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη: Βάζουμε σε βαθύ μπολ ή λεκάνη το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέτουμ...
Σωτάρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά τα μήλα, το Flora Soft, τη ζάχαρη και την κανέλα για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν...
Αλείφουμε με λίγο Flora Soft με βούτυρο τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε και την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι ενώ παράλληλα προθερμαίνουμ...
Τοποθετούμε σε μια μικρή κατσαρόλα το μήλο, τη ζάχαρη, τις σταφίδες, τα καρυκεύματα και 1 κ.σ. νερό. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρι...
Υπάρχουν και συνταγές που δεν χρειάζεται να προσθέσεις μπέικιν πάουντερ! Κοίτα εδώ: http://greekcook.gr/ syntages/ kolasmeni_sokolatopi ta ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Ζαχαροπλαστική

Απάντηση:
Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη: Βάζουμε σε βαθύ μπολ ή λεκάνη το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέτουμε το Flora, τη ζάχαρη και τα αυγά ή τους κρόκους. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια, κάνοντας γρήγορες κινήσεις. Στην αρχή θα δημιουργηθεί μια ζύμη σαν χοντρά ψίχουλα. Συνεχίζουμε για λίγο, μέχρι να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη (εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο κρύο νερό). Χωρίζουμε τη ζύμη, πλάθουμε 2 μπάλες (η μία να είναι λίγο μεγαλύτερη) και τις τυλίγουμε με πλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σωτάρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά τα μήλα, το Flora Soft, τη ζάχαρη και την κανέλα για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα. Ανακατεύουμε τα μπισκότα με τους ξηρούς καρπούς. Ζεσταίνουμε το σιρόπι καραμέλας στο φούρνο μικροκυμάτων για 1’. Μοιράζουμε τα μήλα σε 4 πιάτα ή μπολ. Πασπαλίζουμε με το μείγμα μπισκότων και ξηρών καρπών. Προσθέτουμε 1 μπάλα Carte D’Or Crème de Vanille σε κάθε πιάτο. Περιχύνουμε με το σιρόπι καραμέλα και σερβίρουμε Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αλείφουμε με λίγο Flora Soft με βούτυρο τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε και την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι ενώ παράλληλα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα περιχύνουμε με το λιωμένο Flora Soft με βούτυρο και τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ το Flora Soft με βούτυρο και το χτυπάμε για μερικά λεπτά για να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα χτυπάμε όλα μαζί, μέχρι να ασπρίσει... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τοποθετούμε σε μια μικρή κατσαρόλα το μήλο, τη ζάχαρη, τις σταφίδες, τα καρυκεύματα και 1 κ.σ. νερό. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά. Ανακατεύουμε μόνο μια φορά μόλις αρχίσουν τα μήλα να μαλακώνουν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά. Προσθέτουμε στο μείγμα τα καρύδια. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C/170°C (αέρα). Λιώνουμε Το Flora Soft με βούτυρο σε ένα μικρό μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων. Αλείφουμε Κάθε φύλλο κρούστας με το Flora Sof... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχουν και συνταγές που δεν χρειάζεται να προσθέσεις μπέικιν πάουντερ! Κοίτα εδώ: http://greekcook.gr/syntages/ kolasmeni_sokolatopita http://www.sintagespareas.gr/sintages/ sokolatopita.html Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
η θεια μου την αποκαλει τριφτη:1 κουπα ζαχαρη, 1 βιταμ, 1 φαριναπ, 2 βανιλιες και μηλα οσο παρει ανακατευεις την ζαχαρη με το βιταμ και μολις αφρατεψει προσθετεις το αλευρι και τις βανιλιες και ανακατευεις. αφηνεις μεσα σε ενα μπολ με μια ζελατινη απο πανω στο ψυγειο μεχρι να σφυξει αφου το χωρησεις σε δυο μπαλες. βγαζεις και -εδω ειναι η διαφορετικοτητα-τριβεις ειτε με τα χερια ειτε με τον τριφτη για κασερι κι ετσι την μια ζυμη. κοβεις τα μηλα ή σε φετες ή σε κομματια και πασπαλιζεις με καν... Διαβάστε περισσότερα...
θα ηθελα την συνταγη για μηλοπιτα
Απάντηση:
Τι χρειαζόμαστε: 1 ταψι διαμέτρου περίπου 30 εκ. ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 5-6 μηλα 1 κούπα ζάχαρη 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη 1 κ.σ. κανέλλα ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 5 αυγά 1 κούπα ζάχαρη 3 βανίλιες 1 1/2 κούπα αλευρι που φουσκώνει μόνο του. Πώς το κάνουμε: Βουτυρώνουμε το ταψί. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβομε σε φέτες και τα απλώνουμε στο ταψί έτσι ώστε να καλυφθεί όλη του η επιφάνεια. Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά 16 έτοιμα σφολιατάκια ή 1 δόση σφολιάτα σπιτική 1 κροκάδι αραιωμένο με λίγο νερό για τη γέμιση 1 κιλό μήλα τύπου Αμερικής 2 κουταλιές χυμό λεμονιού 1/2 κούπα σταφίδα ξανθή 1/2 κούπα ζάχαρη 1/2 κουταλάκι κανέλα 1/8 κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο 2 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά 3 κουταλιές λωμένο βούτυρο Ατομα: Γίνονται 16 μηλόπιτες Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα Χρόνος ψησίματος: 35 Εκτέλεση Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα πρώτα σε όγδοα και ύστερα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ενα μικρο κοματι θα το ετρωγα παρακαλω!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://www.sintagespareas.gr/sintages/ melomakarona-nostima-kai-grigora.html η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για μελομακάρονα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
κρεπες - http://www.sidages.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE% B1%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE% B9%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82/%CE%B1%CE%BC%CE% B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE% B7-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CE%B1/%CE% BA%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CF%82 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικα: ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 5-6 μηλα 1 κούπα ζάχαρη 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη 1 κ.σ. κανέλλα ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 5 αυγά 1 κούπα ζάχαρη 3 βανίλιες 1 1/2 κούπα αλευρι που φουσκώνει μόνο του. Εκτελεση: 1.Βουτυρώνουμε το ταψί. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβομε σε φέτες και τα απλώνουμε στο ταψί έτσι ώστε να καλυφθεί όλη του η επιφάνεια. Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλλα και περιχύνουμε με το μίγμα αυτό τα μήλα. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με τη ζαχαρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα αγοραζεις απ το super market!!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με παγωτο και γαλα (και μπορεις να προσθεσεις και ζαχαρη ή καποιο σιροπι) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Φτιάχνεις τα κλασικά μελομακάρονα και τα περιχύνεις με σοκολάτα. Διαβάστε περισσότερα...
διαφορα βιολογικα γλυκα
Απάντηση:
που μπορω να πουλησω γλυκα κουταλιου Διαβάστε περισσότερα...
θέλω μια συνταγή για μηλόπιτα που να έχει σφολιάτα, να είναι εύκολη και να είναι και πολύ τραγανή ειδικά στις άκρες και να μην έχει και πολύ ζάχαρη επίσης.
Απάντηση:
# 1 φυλλο σφολιατας # 3 μεγαλα μηλα # 5-6 κουταλιες ζαχαρη # 1/2 κουπας σταφιδες η καρυδια χοντροκομμενα # 3 κουταλιες της σουπας βουτυρο # λιγο νερο #1 κ.γλ κανελα και λιγο μοσχοκαρυδο Βαζουμε την ζαχαρη σε ενα τηγανι με το νερο να γινει καραμελα, οταν γινει ριχνουμε μια κουταλια βουτυρο. Κοβουμε τα μηλα σε κυβους και τα ριχνουμε στο τηγανι με την καραμελα. Ανακατευουμε για 4-5 λεπτα. Η γεμιση ειναι ετοιμη, το απλωνουμε στην σφολιατα και την κλεινουμε. Λιωνουμε το βουτυρο και π... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τα μελομακαρονα για να γίνουν τραγανά πρεπει το σιροπι που θα τα σιροπιάσουμε να το εχουμε φτιάξει με σκέτο μελι που θα το ζεστάνουμε λιγο να λιώσει και αν θέλουμε βαζουμε και λιγο νερο Διαβάστε περισσότερα...
ξερετε καμια καλη συνταγη για μηλοπιτα ;
Απάντηση:
εγω αυτη πουκανω ειναι ευκολη και γρηγορη. δεν ειναι με φυλλο σκεπαστη ομως.. 1-λοιπον καθαριζω και κοβω ροδελες τα μηλα (3 μηλα) βγαω με τη βοηθεια του εργαλειου που καθαριζουμε τα κολοκυθακια το κοτσανι απο μεσα προσεχοντας να μη σπασω το μηλο. κανω ενα μειγμα τυπου κεικ στο μιξερ με 2 φλιτζ φαριναπ, 1 φλιτζ ζαχαρη, 25 γρ βουτηρο, 3 αυγα, λιγο γαλα να αφρατεψει. (αν σου εχει περισεψει κανενα κομματι μηλο μπορεις να το κοψεις μικρο και να τα ριξεις μεσα στη ζυμη αφου τη χτυπησεις στο μιξερ.... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συνδυάστε γεύση με ένα υγιεινό γλύκισμα και στη νηστεία. Υλικά 2 φλιτζάνια καστανή ζάχαρη 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης 2 φλιτζάνι χλιαρό νερό 2 κ. σούπας κονιάκ 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο 7 κ. σούπας κακάο 1 κ.γ. αλάτι 4 βανίλιες 3 κ.γ. baking powder Για το γλάσο: 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη 3 κ. σούπας κακάο 5 κ. γλυκού ελαιόλαδο 6 κ. σούπας νερό Εκτέλεση Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι, το baking powder, το κακάο, τις βανίλιες και ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν ξέρω κανένα μαγαζί που να κάνει ντελίβερι σε λουλουμάδες. Πάντως θα σου πρότεινα να πάρεις τους λουκουμάδες της μόρφατ ή της γιώτης και να τους φτιάξεις σπίτι.Και πεντανόστιμοι είναι και πιο οικονομικά θα σε βγουν. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπαινει το γαλακτομπουρεκο στην καταψυξη; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
εδω στην παρο στο νησι μας εχουμε παντου σχεδον ειναισ την ελλα δα καλα φυσικο ειναι για να μιλαω ελληνικα τελος παντον ΕΔΩ ΕΧΕΙ!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
συντριβανι σοκολατας εχει ενα ζαχαροπλαστειο στο εμπορικο κεντρο mediterranean cosmos,αν τυχον μενεις σαλονικη.το ονομα ζαχαροπλαστειου σε προσωπικο μυνημα αν θες,να μην κανουμε και διαφημιση,χιχι... Διαβάστε περισσότερα...
τι υλικα θελει για να κανεις μπακλαβα;
Απάντηση:
Υλικά: 1 κουτί φύλλο κρούστας ηλιέλαιο Για την γέμιση: 2 ποτήρια αμύγδαλα αλεσμένα 1/3 ποτηριού ζάχαρη 1 κουταλιά κανέλα 3 κουταλιές ανθόνερο Για το σιρόπι: 3 ποτήρια νερό 3 ποτήρια ζάχαρη 3 ξυλάκια κανέλλας 4-5 σταγόνες λεμόνι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder ή τη σόδα. Αφρατεύουμε στο μίξερ το Flora Soft με βούτυρο με τη ζάχαρη για 3 λεπτά, προσθέτουμε το ένα αυγό και μετά από 3 λεπτά χτύπημα προσθέτουμε και το άλλο αυγό. Στη χαμηλή πλέον ταχύτητα ρίχνουμε στον κάδο μας τη βανίλια, το γιαούρτι ή το ξινόγαλο και τέλος προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και το baking powder ή τη σόδα. Βουτυρώνουμε μια φόρμα με Flora Soft με βούτυρο και ψήνουμε στον φούρνο στους 180... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συστατικά 1/2 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 1 κούπα λευκή ζάχαρη 2 αβγά 2 βανίλιες (σκόνη) 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 κουταλιά σούπας κανέλα 1 πρέζα αλάτι 3 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο Λίγη χοντρή ζάχαρη (λευκή ή καστανή) για πασπάλισμα 50 μπισκότα Οδηγίες 1.Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε πρώτα τα ασπράδια και κατόπιν τους κρόκους. 2.Προσθέτουμε τις βανίλιες, το μπέικιν, την κανέλα και το αλάτι και συνεχίζο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι και το αφήνουμε να βράσει. Βάζουμε σε άλλο σκεύος το Flora και το αφήνουμε να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα με το Flora από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι και τα 60 γρ. από τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με σύρμα, μέχρι να γίνει το μίγμα σαν αλοιφή. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το καυτό γάλα και ανακατεύουμε δυνατά. Βάζουμε ξανά την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να γίνουν μια παχύρρευσ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη: Ρίχνουμε το αλεύρι και το κακάο σε βαθύ μπολ. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέτουμε τα κυβάκια του Flora, το αυγό, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και το νερό. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για ½ ώρα τουλάχιστον. Στη συνέχεια την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο και την απλώνουμε σε φόρμα τάρτας, φροντίζοντας να ανεβαίνει και στα πλαϊνά τοιχώμα... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 150 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: