Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Η μελανή νέκρωση των βραχιόνων της αμπέλου είναι μια ασθένεια ξύλου που προκαλείται από το μύκητα Botryosphaeria dothidea.. Στα φύλλα τα ...
Απάντηση: Το αμπέλι θέλει αμπελουργό, το σπίτι νοικοκύρη και το καράβι το καλό θέλει καραβοκύρη. Τώρα τι προσπαθώ να γίνω εγώ, ενώ έχω διαβάσει ...
Απάντηση: Μια φορά το χρόνο, ανάλογα το κλίμα της περιοχής σου. Αρκετά μετά την αναστροφή των χυμών, και πολύ πριν το φούσκωμα των ματιών, και μέρ...
Απάντηση: εδω και χρόνια δεν υπάρχει επιδότηση για τα αμπέλια, εάν εξερέσουμε αυτή που παίρνουν οι βιοκαλλιεργειτές. Για την ακρίβεια επειδή η Ευρ...
Απάντηση: Το αμπέλι, ή κλήμα είναι αγγειόσπερμο φυτό, ανήκει δε στην τάξη των Ραμνωδών και στην οικογένεια των Αμπελοειδών, με πολλές ποικιλίες που...
Απάντηση: Χρειαζεται σιδηρο και συχνο ποτισμα
Απάντηση: Συμφωνά με την ελληνική μυθολογία, ο Στάφυλος ήταν γιος του Διονύσου και της Αριάδνης. Σε άλλο μύθο ο Στάφυλος ήταν βοσκός του βασιλεία τ...
Απάντηση: Το κλάδεμα των αμπελιών είναι απαραίτητο και γίνεται συνήθως το χειμώνα. Υπάρχει και το χλωρό κλάδεμα που γίνεται αργότερα και όταν το κλ...
Απάντηση: Xρειαζεσαι ενα λιπασμα που θα δωσει αρκετους και ζουμερους καρπους. ΝPK 2-1-2 περιπου και πλουσιο σεμαγνησιο για να ειναι ζουμεροι οι καρ...
Απάντηση: Κοίτα, εγώ είμαι άσχετος από αυτά να σου πω την αλήθεια οπότε.............
 

Μη παρασιτικες ασθενιες αμπελιου

Σχετικές ερωτήσεις
Ναι καλύτερα με χαλκό γιατί η τιμή του αργυρου και του χρυσού έχει αυξηθεί πολύ,στα σκευάσματα σε γεωπονικα προϊόντα, απλά κοίτα στις οδη...
Το κλάδεμα της αμπέλου γίνεται, κατά κανόνα, κάθε έτος και απαιτεί ο κλαδευτής πέρα από τη δεξιοτεχνία, να σκέφτεται και να κρίνει πριν ...
Ο σχεδιασμός της φύτευσης νέου αμπελιού, πρέπει να είναι αντικείμενο εντατικής μελέτης του εδάφους και της εύρεσης της κατάλληλης ποικιλί...
Η βιολογική καλλιέργεια της αμπέλου είναι η μέθοδος καλλιέργειας κατά την οποία, σύμφωνα με κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφαρμόζονται...
Αν ο περονόσπορος δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα και σωστά, προκαλεί άμεση μείωση της παραγωγής με πρόωρη φυλλόπτωση και καθυστέρηση ωρίμανση...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
Ναι καλύτερα με χαλκό γιατί η τιμή του αργυρου και του χρυσού έχει αυξηθεί πολύ,στα σκευάσματα σε γεωπονικα προϊόντα, απλά κοίτα στις οδηγίες να λέει πόση δοσολογία πρέπει να βάζεις γιατί αμα το παρακανεις θα κιτρινισουν τα φύλλα των φυτών,και μη ξεχάσεις να το αραιωσεις. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κλάδεμα της αμπέλου γίνεται, κατά κανόνα, κάθε έτος και απαιτεί ο κλαδευτής πέρα από τη δεξιοτεχνία, να σκέφτεται και να κρίνει πριν από οποιαδήποτε ενέργειά του. Αυτό είναι απαραίτητο για: α. Να ισορροπήσει την παραγωγή με τη βλάστηση σε συνδυασμό με την ηλικία και την ευρωστία του πρέμνου στη μελετώμενη περιοχή. β. Να ρυθμίσει την παραγωγή έτσι ώστε να μην υπάρχει μεγάλη διακύμανση. μεταξύ των ετών, όπως συμβαίνει στα ακλάδευτα πρέμνα. γ. Να βελτιώσει την ποιότητα της παραγωγής (περ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο σχεδιασμός της φύτευσης νέου αμπελιού, πρέπει να είναι αντικείμενο εντατικής μελέτης του εδάφους και της εύρεσης της κατάλληλης ποικιλίας. Οι βασικές παράμετροι, που πρέπει να συνυπολογιστούν σε γενικές γραμμές, είναι οι ακόλουθες: Τοποθεσία Το αμπέλι πρέπει να είναι φυτεμένο σε τέτοια θέση ώστε να δέχεται όλες τις ευεργετικές και ευνοϊκές επιδράσεις του ήλιου και του αέρα, να "εκμεταλεύεται" δηλαδή το λεγόμενο «μικροκλίμα» της περιοχής. Επίσης να δίνεται προσοχή στην ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η βιολογική καλλιέργεια της αμπέλου είναι η μέθοδος καλλιέργειας κατά την οποία, σύμφωνα με κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφαρμόζονται συγκεκριμένες πρακτικές για την παραγωγή σταφυλιών. Οι πρακτικές αυτές αφορούν την λίπανση και την φυτοπροστασία. Η λίπανση που εφαρμόζεται για την διατήρηση της γονιμότητας του εδάφους, πρέπει να γίνεται με φυτικά και ζωικά υπολείμματα. Η φυτοπροστασία για την αντιμετώπιση ασθενειών και εντόμων που προσβάλουν τα φυτά της αμπέλου, πρέπει να γίνεται με τη βο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν ο περονόσπορος δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα και σωστά, προκαλεί άμεση μείωση της παραγωγής με πρόωρη φυλλόπτωση και καθυστέρηση ωρίμανσης των σταφυλιών. Σε πολλές περιοχές εμφανίζεται απειλητικός και ορισμένα χρόνια με ισχυρή προσβολή αποκαλούνται «χρονιές περονοσπόρου». Η ασθένεια προσβάλλει όλα τα πράσινα αναπτυσσόμενα μέρη της αμπέλου όπου εμφανίζονται χαρακτηριστικές κιτρινοπράσινες κηλίδες που μοιάζουν με λαδιές. Με υγρό καιρό στην κάτω επιφάνεια των φύλλων εμφανίζεται λευκό επίχρισμα ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η μελανή νέκρωση των βραχιόνων της αμπέλου είναι μια ασθένεια ξύλου που προκαλείται από το μύκητα Botryosphaeria dothidea.. Στα φύλλα τα συμπτώματα της ασθένειας είναι παρεμφερή με εκείνα που προκαλεί η Ισκα. Εμφανίζονται δηλ περιφερειακές μεσονεύρειες χλωρώσεις και νεκρώσεις του ελάσματος . Η διαφορά με την ασθένεια της Ισκας είναι οτι δεν παρατηρούνται χλωρώσεις και νεκρώσεις του ελάσματος υπό μορφή κοκκίδων. Τα συμπτώματα εκδηλώνονται πρώτα στα παλαιότερα φύλλα τα οποία και σταδιακά ξεραίν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το αμπέλι θέλει αμπελουργό, το σπίτι νοικοκύρη και το καράβι το καλό θέλει καραβοκύρη. Τώρα τι προσπαθώ να γίνω εγώ, ενώ έχω διαβάσει αυτό το γνωμικό… δύσκολα θα σας απαντήσω. Όχι ότι δεν ακούω τα λόγια του πατέρα μου που μου λέει, τι θέλεις εσύ και παιδεύεσαι με αυτά, καλύτερα να αγόραζες σταφύλι. Τώρα που τα λέμε δεν έχει άδικο από τη μεριά του... Τα τελευταία χρόνια έχω αγοράσει σταφύλια σε εξευτελιστική τιμή (για 1 τόνο σταφύλια δίνεις γύρω στα 300 euro-αν το υπολογίσετε βγαίνει κάτ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μια φορά το χρόνο, ανάλογα το κλίμα της περιοχής σου. Αρκετά μετά την αναστροφή των χυμών, και πολύ πριν το φούσκωμα των ματιών, και μέρες που δεν έχει βροχή ή υγρασία. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
εδω και χρόνια δεν υπάρχει επιδότηση για τα αμπέλια, εάν εξερέσουμε αυτή που παίρνουν οι βιοκαλλιεργειτές. Για την ακρίβεια επειδή η Ευρώπη ειναι πλεοασματική στον συγκεκριμένο τομέα ανα περιόδους επιδοτείται η εκρίζωση αμπελώνων. Όσο για τον ΕΛΓΑ δεν είναι επιδότηση αλλά αποζημίωση που λαμβάνουν οι καλλιεργειτές για την απώλεια εισοδήματος (πχ λόγω παγετου). Εδώ βέβαια τίθεται το ερώτημα εάν η αποζημίωση αυτή διανέμεται αξιοκρατικά, πάνω σε αυτό το μόνο που έχω να πω είναι: Ελλαδάαααααα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το αμπέλι, ή κλήμα είναι αγγειόσπερμο φυτό, ανήκει δε στην τάξη των Ραμνωδών και στην οικογένεια των Αμπελοειδών, με πολλές ποικιλίες που καλλιεργούνται στις εύκρατες περιοχές της γης. Το αμπέλι καλλιεργείται κυρίως για τον καρπό του, το σταφύλι, ενώ και τα φύλλα του χρησιμοποιούνται στη μαγειρική (ντολμάδες). Τα σταφύλια μπορούν να καταναλωθούν ως έχουν ή να χρησιμοποιηθούν είτε για γλυκίσματα (γλυκό του κουταλιού) είτε για την παρασκευή σταφίδων, κρασιού, άλλων οινοπνευματωδών ποτών όπως το... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Χρειαζεται σιδηρο και συχνο ποτισμα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συμφωνά με την ελληνική μυθολογία, ο Στάφυλος ήταν γιος του Διονύσου και της Αριάδνης. Σε άλλο μύθο ο Στάφυλος ήταν βοσκός του βασιλεία της Αιτωλίας Οινέα. Καθώς έβοσκε τις κατσίκες του, παρατήρησε ότι μια από αυτές τρώγοντας συνέχεια ένα συγκεκριμένο καρπό πάχαινε περισσότερο από τις άλλες. Μάζεψε τότε αρκετούς και τους πρόσφερε στον βασιλιά του. Εκείνος παρασκεύασε ένα χυμό τον οποίο ονόμασε "οίνο", στον δε καρπό έδωσε το όνομα του βοσκού του (σταφύλι). Το αμπέλι και η οικογένε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κλάδεμα των αμπελιών είναι απαραίτητο και γίνεται συνήθως το χειμώνα. Υπάρχει και το χλωρό κλάδεμα που γίνεται αργότερα και όταν το κλήμα έχει βλαστήσει, αλλά αυτό έρχεται απλά να συμπληρώσει το χειμωνιάτικο. Το χειμωνιάτικο κλάδεμα γίνεται από το Δεκέμβριο μέχρι το Φεβρουάριο, αλλά ο πιο κατάλληλος μήνας είναι ο Ιανουάριος. Κόβονται όλα τα κλαδιά και αφήνονται 3-4 κληματόβεργες που φέρουν μάτια. Ανάλογα με την ποικιλία χρειάζεται να παραμείνουν στην κληματόβεργα 2-4 μάτια και οπωσδήποτε έ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Xρειαζεσαι ενα λιπασμα που θα δωσει αρκετους και ζουμερους καρπους. ΝPK 2-1-2 περιπου και πλουσιο σεμαγνησιο για να ειναι ζουμεροι οι καρποι. Αυτο φαινεται καλο λιπασμα http://e-shop.valentine.gr/product_info.php? products_id=325 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κοίτα, εγώ είμαι άσχετος από αυτά να σου πω την αλήθεια οπότε............. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τωρα. Προχθες παρατηρουσα στα Μεσογεια τα αμπελια για Σαβατιανο ηταν ολα κλαδεμενα . Και πρεπει να ηταν προσφατα γιατι καθε αμπελι ειχε και τις κομμενες κλιματιδες διπλα του. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
phitofthora, armillaria, βαμβακαδα. οι βασικες και ποιο σημαντικες ασθενειες. Διαβάστε περισσότερα...
Πως γινεται το κλαδεμα του αμπελιου;
Απάντηση:
Κόβεις κοντά στον κεντρικό κορμό και αφήνεις 3-4 κλαδιά σε μήκος 2-3 ματιών. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι κύριες ασθένειες των δέντρων της ελιάς είναι 4. Φυσικά εμείς εδώ δεν θα αντικαταστήσουμε του γεωπόνους, οπότε δεν θα μπούμε και τόσο στην ουσία της καταπολέμησης των ασθενειών όσο θα μπούμε στην πρόληψη αυτών. Έτσι επιγραμματικά θα αναφέρουμε τις 4 κυριότερες ασθένειες, τις συνθήκες που τις ευνοούν και τα συμπτώματα που εμφανίζει η κάθε μία: ΒΑΚΤΗΡΙΩΣΗ : Πρόκειται για τα λεγόμενα καρκινώματα. Εξογκώματα δηλαδή κατά μήκος βλαστών του δέντρου. Μεταδοτική ασθένεια που εξαπλώνετε σε όλο το... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
α). Η ξανθή φακή έχει σπόρους μεγάλους, πλακωτούς, κιτρινωπούς ή ξανθούς. Το φυτό γίνεται 0.30-0.40 μ. με πολλές διακλαδώσεις. β). Η καστανή φακή έχει σπόρους μικρότερους, πιο φουσκωτούς στη μέση, κοκκινοπούς ή καστανούς. Το φυτό γίνεται μικρότερο, με στενότερα φυλλίδια. Της καστανής φακής ξεχωρίζουμε 2 παραλλαγές: μία χειμωνιάτικη και μία ανοιξιάτικη. γ). Η πράσινη φακή έχει σπόρους λίγο πλατύτερους και λόγο πιο φουσκωτούς από της καστανής, πράσινους σκέτους ή με μαύρα στίγματα. Το φυτό ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε σπορείο τον Ιούλιο με Σεπτέμβριο ανά 15 ημέρες για συνεχή συγκομιδή. Μεταφύτευση μετά από 40 ημέρες, περίπου ίδιο με το κουνουπίδι. Συγκομιδή περίπου 70 ημέρες μετά την μεταφύτευση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι μια ομάδα αειθαλών, κυρίως, δέντρων αλλά και θάμνων, με βελονοειδή φύλλα, που αντί άνθους ή καρπού, παράγουν κυπαρισσόμηλα ή κουκουνάρια και –το άλλο χαρακτηριστικό τους– ρετσίνι, γι’ αυτό και λέγονται και ρητινοφόρα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δεν εχω ιδεα!!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
κάνε μερικές τρ΄θπες στο κορμό με τρυπάνι και ρίξε μέσα ράουνταπ που ξεραίνει τα χόρτα σε λίγες μέρες το δέντρο θα ξεραθεί γιατί αυτό πάει προς τις ρίζες! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η αραχίδα είναι ποώδες μονοετές ή διετές φυτό της οικογένειας των Κυαμοειδών (Fabaceae). Το γένος Αραχίς (επιστ. ονομ. Arachis) περιλαμβάνει εννέα συνολικά είδη, με αντιπροσωπευτικότερο την αραχίδα την υπόγειο ή κοινά αράπικο φιστίκι (στην Κύπρο λέγεται φουστουκούδι). Καλλιεργείται σε μεγάλη έκταση στην Ινδία και σε χώρες της αφρικανικής ηπείρου κυρίως για τα σπέρματά της που περιέχουν έλαιο.Το φυτό κατάγεται από τη Βραζιλία. Εκεί μεταφέρθηκε και αρχικά καλλιεργήθηκε στην Αφρική από εμπόρους ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ι πρέπει να κόβετε; Όλα τα νεκρά και άρρωστα ξυλώδη τμήματα (σαπισμένα κλαδιά στις κερασιές, σημάδια έλκους στους σφένδαμους κ.λπ.). Κλαδιά που τρίβονται μεταξύ τους και προκαλούν τραυματισμούς στο φλοιό, ακόμα και σε πρώιμο στάδιο, κόψτε τα, αν υπάρχει πιθανότητα να συμβεί αυτό. Οτιδήποτε εμποδίζει την ασφαλή διέλευση από τα μονοπάτια το χειμώνα. Μαλακούς βλαστούς στην κορυφή των φυτών και τα μπουμπούκια τους που δεν έχουν σχηματιστεί ακόμα, μπουμπούκια που έχουν ανθίσε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ξεχωρίζει για το σχήμα του, τον όγκο του, το χρώμα της φλούδας του, τη γλυκιά του γεύση και το δυνατό του άρωμα. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες και διαφέρουν μεταξύ τους. Έτσι βρίσκουμε πεπόνια, κίτρινα, πρασινωπά, λεπτόφλουδα, με λεία επιφανεια και πολλά άλλα. Ιστορικά στοιχεία Τόπος καταγωγής του θεωρείται η Ινδία και η Αφρική και στη συνέχεια εξαπλώθηκε και σε άλλες περιοχές όπως αυτή της Μεσογείου. Σήμερα, καλλιεργείται σε όλες τις ηπείρους, κυρίως στην Κίνα, στις ΗΠΑ, στην Ισπανία και στη Τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η Αλόη η γνησία είναι ένα φυτό, {ανήκει στην κατηγορία των κρίνων} που φτάνει γύρω στα 60 έως 100 εκ. σε ύψος. Τα φύλλα είναι παχιά και σαρκώδη, πράσινα προς το πράσινο-γκρι, με ορισμένες ποικιλίες να εμφανίζουν λευκά στίγματα στις επιφάνειες των φύλλων. [6] Το περίγραμμα των φύλλων έχει μικρά λευκά αγκάθια. Βγάζει άνθη το καλοκαίρι, τα οποία κρέμονται από ένα και μόνο βλαστό που φτάνει τα 90 εκ. σε ύψος. Τα άνθη έχουν σωληνοειδή μορφή, με κίτρινη στεφάνη που φτάνει γύρω στα 2 έως 3 εκ. [6][7... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ένα προϊόν θεωρείται βιολογικό όταν φέρει τη σχετική ένδειξη που πιστοποιεί τη βιολογική μέθοδο παραγωγής του σύμφωνα με τους κανόνες που καθορίζονται από τους Καν. (ΕΚ) 834/2007, 889/2008 και Καν. (ΕΕ) 271/2010. Οι κανονισμοί αυτοί αφορούν σε βιολογικά προϊόντα καλλιέργειας, υδατοκαλλιέργειας (ιχθυοκαλλιέργειας) και κτηνοτροφίας. Διαδικασία πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων Η όλη διαδικασία της πιστοποίησης μιας μονάδας παραγωγής είναι αρκετά επίπονη και χρονοβόρα με διαρκείς ελέγχους απ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχει θερμοπεριοδικός κύκλος σε κάθε έτος. Απαιτούνται εναλλαγή υψηλών –χαμηλών –υψηλών θερμοκρασιών. Στους κήπους μετά την άνθηση κόβεται το ανθικό στέλεχος και αφήνονται μόνο τα φύλλα που αργότερα κιτρινίζουν και ξεραίνονται. Τότε εκριζόνονται οι βολβοί, καθαρίζονται και αποθηκεύονται σε ξερό και καλά αεριζόμενο χώρο. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 34 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: