Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Αν ο περονόσπορος δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα και σωστά, προκαλεί άμεση μείωση της παραγωγής με πρόωρη φυλλόπτωση και καθυστέρηση ωρίμανση...
Απάντηση: Η μελανή νέκρωση των βραχιόνων της αμπέλου είναι μια ασθένεια ξύλου που προκαλείται από το μύκητα Botryosphaeria dothidea.. Στα φύλλα τα ...
Απάντηση: Το αμπέλι θέλει αμπελουργό, το σπίτι νοικοκύρη και το καράβι το καλό θέλει καραβοκύρη. Τώρα τι προσπαθώ να γίνω εγώ, ενώ έχω διαβάσει ...
Απάντηση: Μια φορά το χρόνο, ανάλογα το κλίμα της περιοχής σου. Αρκετά μετά την αναστροφή των χυμών, και πολύ πριν το φούσκωμα των ματιών, και μέρ...
Απάντηση: εδω και χρόνια δεν υπάρχει επιδότηση για τα αμπέλια, εάν εξερέσουμε αυτή που παίρνουν οι βιοκαλλιεργειτές. Για την ακρίβεια επειδή η Ευρ...
Απάντηση: Το αμπέλι, ή κλήμα είναι αγγειόσπερμο φυτό, ανήκει δε στην τάξη των Ραμνωδών και στην οικογένεια των Αμπελοειδών, με πολλές ποικιλίες που...
Απάντηση: Χρειαζεται σιδηρο και συχνο ποτισμα
Απάντηση: Συμφωνά με την ελληνική μυθολογία, ο Στάφυλος ήταν γιος του Διονύσου και της Αριάδνης. Σε άλλο μύθο ο Στάφυλος ήταν βοσκός του βασιλεία τ...
Απάντηση: Το κλάδεμα των αμπελιών είναι απαραίτητο και γίνεται συνήθως το χειμώνα. Υπάρχει και το χλωρό κλάδεμα που γίνεται αργότερα και όταν το κλ...
Απάντηση: Xρειαζεσαι ενα λιπασμα που θα δωσει αρκετους και ζουμερους καρπους. ΝPK 2-1-2 περιπου και πλουσιο σεμαγνησιο για να ειναι ζουμεροι οι καρ...
 

Μη παρασιτικες ασθενιες αμπελιου

Σχετικές ερωτήσεις
Θά μού αρεσε πάρα πολύ!!Αλλά νά είχα καί ανθρώπους νά τό συντηρούν καί νά τό φροντίζουν..Εμένα δέν μού αρέσει νά ασχολούμαι!Ομως μού αρέσ...
Ναι καλύτερα με χαλκό γιατί η τιμή του αργυρου και του χρυσού έχει αυξηθεί πολύ,στα σκευάσματα σε γεωπονικα προϊόντα, απλά κοίτα στις οδη...
Το κλάδεμα της αμπέλου γίνεται, κατά κανόνα, κάθε έτος και απαιτεί ο κλαδευτής πέρα από τη δεξιοτεχνία, να σκέφτεται και να κρίνει πριν ...
Ο σχεδιασμός της φύτευσης νέου αμπελιού, πρέπει να είναι αντικείμενο εντατικής μελέτης του εδάφους και της εύρεσης της κατάλληλης ποικιλί...
Η βιολογική καλλιέργεια της αμπέλου είναι η μέθοδος καλλιέργειας κατά την οποία, σύμφωνα με κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφαρμόζονται...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
Θά μού αρεσε πάρα πολύ!!Αλλά νά είχα καί ανθρώπους νά τό συντηρούν καί νά τό φροντίζουν..Εμένα δέν μού αρέσει νά ασχολούμαι!Ομως μού αρέσουν οι ανθρωποι πού εχουν κτήματα καί μπορούν νά ασχολούνται μέ αυτά..Δείχνουν αγάπη γιά τήν φύση καί ικανότητα! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι καλύτερα με χαλκό γιατί η τιμή του αργυρου και του χρυσού έχει αυξηθεί πολύ,στα σκευάσματα σε γεωπονικα προϊόντα, απλά κοίτα στις οδηγίες να λέει πόση δοσολογία πρέπει να βάζεις γιατί αμα το παρακανεις θα κιτρινισουν τα φύλλα των φυτών,και μη ξεχάσεις να το αραιωσεις. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κλάδεμα της αμπέλου γίνεται, κατά κανόνα, κάθε έτος και απαιτεί ο κλαδευτής πέρα από τη δεξιοτεχνία, να σκέφτεται και να κρίνει πριν από οποιαδήποτε ενέργειά του. Αυτό είναι απαραίτητο για: α. Να ισορροπήσει την παραγωγή με τη βλάστηση σε συνδυασμό με την ηλικία και την ευρωστία του πρέμνου στη μελετώμενη περιοχή. β. Να ρυθμίσει την παραγωγή έτσι ώστε να μην υπάρχει μεγάλη διακύμανση. μεταξύ των ετών, όπως συμβαίνει στα ακλάδευτα πρέμνα. γ. Να βελτιώσει την ποιότητα της παραγωγής (περ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο σχεδιασμός της φύτευσης νέου αμπελιού, πρέπει να είναι αντικείμενο εντατικής μελέτης του εδάφους και της εύρεσης της κατάλληλης ποικιλίας. Οι βασικές παράμετροι, που πρέπει να συνυπολογιστούν σε γενικές γραμμές, είναι οι ακόλουθες: Τοποθεσία Το αμπέλι πρέπει να είναι φυτεμένο σε τέτοια θέση ώστε να δέχεται όλες τις ευεργετικές και ευνοϊκές επιδράσεις του ήλιου και του αέρα, να "εκμεταλεύεται" δηλαδή το λεγόμενο «μικροκλίμα» της περιοχής. Επίσης να δίνεται προσοχή στην ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η βιολογική καλλιέργεια της αμπέλου είναι η μέθοδος καλλιέργειας κατά την οποία, σύμφωνα με κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφαρμόζονται συγκεκριμένες πρακτικές για την παραγωγή σταφυλιών. Οι πρακτικές αυτές αφορούν την λίπανση και την φυτοπροστασία. Η λίπανση που εφαρμόζεται για την διατήρηση της γονιμότητας του εδάφους, πρέπει να γίνεται με φυτικά και ζωικά υπολείμματα. Η φυτοπροστασία για την αντιμετώπιση ασθενειών και εντόμων που προσβάλουν τα φυτά της αμπέλου, πρέπει να γίνεται με τη βο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν ο περονόσπορος δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα και σωστά, προκαλεί άμεση μείωση της παραγωγής με πρόωρη φυλλόπτωση και καθυστέρηση ωρίμανσης των σταφυλιών. Σε πολλές περιοχές εμφανίζεται απειλητικός και ορισμένα χρόνια με ισχυρή προσβολή αποκαλούνται «χρονιές περονοσπόρου». Η ασθένεια προσβάλλει όλα τα πράσινα αναπτυσσόμενα μέρη της αμπέλου όπου εμφανίζονται χαρακτηριστικές κιτρινοπράσινες κηλίδες που μοιάζουν με λαδιές. Με υγρό καιρό στην κάτω επιφάνεια των φύλλων εμφανίζεται λευκό επίχρισμα ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η μελανή νέκρωση των βραχιόνων της αμπέλου είναι μια ασθένεια ξύλου που προκαλείται από το μύκητα Botryosphaeria dothidea.. Στα φύλλα τα συμπτώματα της ασθένειας είναι παρεμφερή με εκείνα που προκαλεί η Ισκα. Εμφανίζονται δηλ περιφερειακές μεσονεύρειες χλωρώσεις και νεκρώσεις του ελάσματος . Η διαφορά με την ασθένεια της Ισκας είναι οτι δεν παρατηρούνται χλωρώσεις και νεκρώσεις του ελάσματος υπό μορφή κοκκίδων. Τα συμπτώματα εκδηλώνονται πρώτα στα παλαιότερα φύλλα τα οποία και σταδιακά ξεραίν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το αμπέλι θέλει αμπελουργό, το σπίτι νοικοκύρη και το καράβι το καλό θέλει καραβοκύρη. Τώρα τι προσπαθώ να γίνω εγώ, ενώ έχω διαβάσει αυτό το γνωμικό… δύσκολα θα σας απαντήσω. Όχι ότι δεν ακούω τα λόγια του πατέρα μου που μου λέει, τι θέλεις εσύ και παιδεύεσαι με αυτά, καλύτερα να αγόραζες σταφύλι. Τώρα που τα λέμε δεν έχει άδικο από τη μεριά του... Τα τελευταία χρόνια έχω αγοράσει σταφύλια σε εξευτελιστική τιμή (για 1 τόνο σταφύλια δίνεις γύρω στα 300 euro-αν το υπολογίσετε βγαίνει κάτ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μια φορά το χρόνο, ανάλογα το κλίμα της περιοχής σου. Αρκετά μετά την αναστροφή των χυμών, και πολύ πριν το φούσκωμα των ματιών, και μέρες που δεν έχει βροχή ή υγρασία. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
εδω και χρόνια δεν υπάρχει επιδότηση για τα αμπέλια, εάν εξερέσουμε αυτή που παίρνουν οι βιοκαλλιεργειτές. Για την ακρίβεια επειδή η Ευρώπη ειναι πλεοασματική στον συγκεκριμένο τομέα ανα περιόδους επιδοτείται η εκρίζωση αμπελώνων. Όσο για τον ΕΛΓΑ δεν είναι επιδότηση αλλά αποζημίωση που λαμβάνουν οι καλλιεργειτές για την απώλεια εισοδήματος (πχ λόγω παγετου). Εδώ βέβαια τίθεται το ερώτημα εάν η αποζημίωση αυτή διανέμεται αξιοκρατικά, πάνω σε αυτό το μόνο που έχω να πω είναι: Ελλαδάαααααα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το αμπέλι, ή κλήμα είναι αγγειόσπερμο φυτό, ανήκει δε στην τάξη των Ραμνωδών και στην οικογένεια των Αμπελοειδών, με πολλές ποικιλίες που καλλιεργούνται στις εύκρατες περιοχές της γης. Το αμπέλι καλλιεργείται κυρίως για τον καρπό του, το σταφύλι, ενώ και τα φύλλα του χρησιμοποιούνται στη μαγειρική (ντολμάδες). Τα σταφύλια μπορούν να καταναλωθούν ως έχουν ή να χρησιμοποιηθούν είτε για γλυκίσματα (γλυκό του κουταλιού) είτε για την παρασκευή σταφίδων, κρασιού, άλλων οινοπνευματωδών ποτών όπως το... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Χρειαζεται σιδηρο και συχνο ποτισμα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συμφωνά με την ελληνική μυθολογία, ο Στάφυλος ήταν γιος του Διονύσου και της Αριάδνης. Σε άλλο μύθο ο Στάφυλος ήταν βοσκός του βασιλεία της Αιτωλίας Οινέα. Καθώς έβοσκε τις κατσίκες του, παρατήρησε ότι μια από αυτές τρώγοντας συνέχεια ένα συγκεκριμένο καρπό πάχαινε περισσότερο από τις άλλες. Μάζεψε τότε αρκετούς και τους πρόσφερε στον βασιλιά του. Εκείνος παρασκεύασε ένα χυμό τον οποίο ονόμασε "οίνο", στον δε καρπό έδωσε το όνομα του βοσκού του (σταφύλι). Το αμπέλι και η οικογένε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κλάδεμα των αμπελιών είναι απαραίτητο και γίνεται συνήθως το χειμώνα. Υπάρχει και το χλωρό κλάδεμα που γίνεται αργότερα και όταν το κλήμα έχει βλαστήσει, αλλά αυτό έρχεται απλά να συμπληρώσει το χειμωνιάτικο. Το χειμωνιάτικο κλάδεμα γίνεται από το Δεκέμβριο μέχρι το Φεβρουάριο, αλλά ο πιο κατάλληλος μήνας είναι ο Ιανουάριος. Κόβονται όλα τα κλαδιά και αφήνονται 3-4 κληματόβεργες που φέρουν μάτια. Ανάλογα με την ποικιλία χρειάζεται να παραμείνουν στην κληματόβεργα 2-4 μάτια και οπωσδήποτε έ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Xρειαζεσαι ενα λιπασμα που θα δωσει αρκετους και ζουμερους καρπους. ΝPK 2-1-2 περιπου και πλουσιο σεμαγνησιο για να ειναι ζουμεροι οι καρποι. Αυτο φαινεται καλο λιπασμα http://e-shop.valentine.gr/product_info.php? products_id=325 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κοίτα, εγώ είμαι άσχετος από αυτά να σου πω την αλήθεια οπότε............. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τωρα. Προχθες παρατηρουσα στα Μεσογεια τα αμπελια για Σαβατιανο ηταν ολα κλαδεμενα . Και πρεπει να ηταν προσφατα γιατι καθε αμπελι ειχε και τις κομμενες κλιματιδες διπλα του. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
phitofthora, armillaria, βαμβακαδα. οι βασικες και ποιο σημαντικες ασθενειες. Διαβάστε περισσότερα...
Πως γινεται το κλαδεμα του αμπελιου;
Απάντηση:
Κόβεις κοντά στον κεντρικό κορμό και αφήνεις 3-4 κλαδιά σε μήκος 2-3 ματιών. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι κύριες ασθένειες των δέντρων της ελιάς είναι 4. Φυσικά εμείς εδώ δεν θα αντικαταστήσουμε του γεωπόνους, οπότε δεν θα μπούμε και τόσο στην ουσία της καταπολέμησης των ασθενειών όσο θα μπούμε στην πρόληψη αυτών. Έτσι επιγραμματικά θα αναφέρουμε τις 4 κυριότερες ασθένειες, τις συνθήκες που τις ευνοούν και τα συμπτώματα που εμφανίζει η κάθε μία: ΒΑΚΤΗΡΙΩΣΗ : Πρόκειται για τα λεγόμενα καρκινώματα. Εξογκώματα δηλαδή κατά μήκος βλαστών του δέντρου. Μεταδοτική ασθένεια που εξαπλώνετε σε όλο το... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο πιο συνηθισμένος τρόπος πολλαπλασιασμού της αγκινάρας είναι με τις παραφυάδες που παράγει το ίδιο το φυτό. Οι παραφυάδες εμφανίζονται σα μικρά φυτά αγκινάρας, γύρω από το κεντρικό φυτό. Ο Σεπτέμβριος, είναι ο καταλληλότερος μήνας για να αφαιρέσετε τις παραφυάδες και να τις μεταφυτεύσετε. Η αφαίρεση της παραφυάδας πρέπει να γίνει προσεκτικά για να μη πληγωθεί η ρίζα και το κεντρικό φυτό. Σκάψτε βαθιά και γύρω από την παραφυάδα ώστε να την αφαιρέσετε ευκολότερα. Θυμηθείτε ότι η παραφυάδα σ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
κομμενο?χωρις την ριζα?:/ νομιζω οτι δεν γινεταιχρειαζεται και η ριζα Διαβάστε περισσότερα...
πια περιοδο γινεται το κλαδεμα της λεμονιας
Απάντηση:
Τον Ιανουάριο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα μπρόκολα είναι νόστιμα λαχανικά. Είναι φυσική πηγή βιταμίνης C και βήτα καροτίνης. Έχουν πολύ λίγες θερμίδες γι' αυτό τα συναντάμε συχνά σε δίαιτες. Άλλα Ονόματα Λατινικό Όνομα: Brassica oleraceae. Brassicaceae Family. Αγγλικό Όνομα: Broccoli Βαθμός Δυσκολίας Μεσαίο Εποχή ΣποράςIcon Εποχή Σποράς Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος Εποχή ΜεταφύτευσηςIcon Εποχή Μεταφύτευσης Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος, Οκτώβριος ΣυμβουλέςIcon Συμβουλές Σπέρνω μπρόκολα Μπορείτε να σπ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κέρδη 2.500€ ανά στρέμμα από την καλλιέργεια του βάλσαμου Συνιστά μια εναλλακτική καλλιέργεια με ελκυστικές αποδόσεις, για την ανάπτυξη της οποίας μάλιστα μπορούν να αξιοποιηθούν φτωχά και ξηρά πεδινά και ημιορεινά εδάφη. Συνιστά μια εναλλακτική καλλιέργεια με ελκυστικές αποδόσεις, για την ανάπτυξη της οποίας μάλιστα μπορούν να αξιοποιηθούν φτωχά και ξηρά πεδινά και ημιορεινά εδάφη. Ο λόγος για το γνωστό σε όλους βάλσαμο, που εμφανίζει σημαντικές προοπτικές, όντας ένα φυτικό προϊόν που χρησ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα φύλλα τά κόβουμε όταν γυρίσουν πρός τά κάτω, λίπασμα βεβαίως & ρίχνουμε αρκεί νά ποτίζεται! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
με πράσινο σαπούνι διαλυμένο σε νερό Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βαλε εναν αραβα στο χωμα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε ολα τα κλαδεματα εφαρμοζουμε τα εξης,το κλαρι που επιλεγουμε να κοψουμε πρεπει να καλυπτεται απο νεο οσο το μηκος απο τον αγκωνα εως τα δαχτυλα μας,η φορα του κοψιματος πρεπει να ειναι διαγωνια με ψηλοτερο σημειο προς την δυση,σκοπος μας ειναι να απομακρυνουμε τα ξερα και τον καλο αερισμο του δενδρου! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπειτε σε αυτες τις 2 σελιδες. http://greenhost.gr/index.php/%CF%86%CF%85%CF%84% CE%AC/%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1% CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%AD%CF%82/%CF%84% CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%86%CF%85% CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%AC-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BB% CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B1%CF%83% CE%BC%CE%BF%CF%82-5-%CF%84%CF%81%CF%8C%CF%80/ και εδω http://www.patrinos.gr.gg/%26%23932%3B%26%23961% 3B%26%23953%3B%26%23945%3B%26%23957%3B%26%23964% 3B%26%23945%3B%26%2... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 130 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: