Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: http:// www.sintagespareas.g r/sintages/ melomakarona- nostima-kai- grigora.html η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για μελομακάρονα.
Απάντηση: ζυμη:1+1\2 ποτ λαδι,1 ποτ ζαχαρη,,3/4 ποτηριου χυμος πορτοκαλι,3 ποτ αλευρι ,1ποτ σιμιγδαλι ψιλο,1 κουταλακι τ γλυκου σοδα μαγειρικη, ξυσ...
Απάντηση: Φτιάχνεις τα κλασικά μελομακάρονα και τα περιχύνεις με σοκολάτα.
Απάντηση: Συστατικά 3,5 φλυτζάνια τσαγιού καλαμποκέλαιο 1 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ 1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη 1/2 φλυτζάνι του τσαγιο...
Απάντηση: ναι γιατι αλλιως θα γινουνε ζυμη
Απάντηση: Συστατικά για την ζύμη * 2 ποτήρια καλαμποκέλαιο ή σπορέλαιο * 1 ποτήρι ζάχαρη όχι γεμάτο (εξω δύο δάχτυλα) * 3/4 ποτηρι...
Απάντηση: τα μελομακαρονα για να γίνουν τραγανά πρεπει το σιροπι που θα τα σιροπιάσουμε να το εχουμε φτιάξει με σκέτο μελι που θα το ζεστάνουμε λιγ...
Απάντηση: οι γνωμες διιστανται...αλλοι λενε οτι στα μελομακαρονα πρεπει να τα ριξεις στο σιροπι κατευθειαν με το που βγουν απο το φουρνο αλλοι λενε...
Απάντηση: Απο ότι εμαθα πριν λιγες μερες πρεπει να ναναι τα μελομακαρονα καυτα και το σιροπι κρυο. εγω εκανα το αντιθετο. τα βουτας στο σιροπι για ...
Απάντηση: 4 φλ. λάδι 1 φλ. ζάχαρη 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού 1 φλ. αλυσίβα 1 φλ. καφέ κονιάκ 1 κ.γ. κανέλα 2 κ.γ. μαγειρική σόδα 1 κ.γ. ξύσμα π...
 

Μελομακαρονα πετρετζικης

Σχετικές ερωτήσεις
Θα βάζεις λάδι λίγο παραπάνω από εκεί που έχει για νερό και είσαι εντάξει. Το 1 λίτρο νερό είναι 1000 γραμμάρια ενώ το 1 λίτρο λάδι είναι...
εχει στα souper μαρκετ ετοιμα τα παντεσπανια και μετα στο συνταγεσ τησ παρεασ στο google
στα γλυκά προτιμάται το ηλιέλαιο ως πιο ελαφρύ στη γεύση και στη μυρωδιά, ωστόσο πιο υγειινό είναι το ελαιόλαδο, αν το αντέχεις και δε σο...
Δεν ξερω την συγκεκριμενη συνταγη αλλα μπορω να σου πω μια επισης νοστιμη...: ΚΡΕΠΕΣ: ΥΛΙΚΑ: Για το μείγμα: 1 κούπα αλέυρι 1 κούπα γ...
Μελομακάρονα.Δεν μου αρέσουν οι κουραμπιέδες.Να σας παρακαλέσω όλους σας να το λήξετε το θέμα εδώ μέρες που είναι.Δεν έχει νόημα να ανταλ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Ζαχαροπλαστική

Απάντηση:
Θα βάζεις λάδι λίγο παραπάνω από εκεί που έχει για νερό και είσαι εντάξει. Το 1 λίτρο νερό είναι 1000 γραμμάρια ενώ το 1 λίτρο λάδι είναι 920 γραμμάρια. Στις δόσεις τα γραμάρια είναι λιγότερα από 1000 άρα έχει μικρή διαφορά και καλύπτεσαι με τον τρόπο που σου είπα στην αρχή. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
εχει στα souper μαρκετ ετοιμα τα παντεσπανια και μετα στο συνταγεσ τησ παρεασ στο google Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
στα γλυκά προτιμάται το ηλιέλαιο ως πιο ελαφρύ στη γεύση και στη μυρωδιά, ωστόσο πιο υγειινό είναι το ελαιόλαδο, αν το αντέχεις και δε σου έρχεται βαρύ το χρησιμοποιείς άνετα και στα γλυκά Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν ξερω την συγκεκριμενη συνταγη αλλα μπορω να σου πω μια επισης νοστιμη...: ΚΡΕΠΕΣ: ΥΛΙΚΑ: Για το μείγμα: 1 κούπα αλέυρι 1 κούπα γάλα 1 αυγό λίγο αλάτι λίγο ζάχαρη Για τη γέμιση: μερέντα μπισκότα της αρεσκείας σας ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε ένα μπολ Βάζετε όλα τα υλικά μαζί (αλεύρι, γάλα, αυγό, αλάτι, ζάχαρη). Χτυπήστε με το μίξερ έως ότου γίνει ένας πηχτός, λείος χυλός Σε ένα αντικολλητικο τηγάνι βάζετε 1 σταγόνα λαδί ή βούτυρο και στη συνεχεία προσθέτετε με μια κουτάλα λιγο μείγμα ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μελομακάρονα.Δεν μου αρέσουν οι κουραμπιέδες.Να σας παρακαλέσω όλους σας να το λήξετε το θέμα εδώ μέρες που είναι.Δεν έχει νόημα να ανταλλάζετε βαριές κουβέντες επειδή κάποιος επέλεξε κάποιον άλλο δρόμο.Δεν υποστηρίζω αυτή την επιλογή αλλά απο την άλλη είναι δικαίωμα του να κάνει ότι θέλει στη ζωή του.Δεν μας πέφτει λόγος. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://www.sintagespareas.gr/sintages/ melomakarona-nostima-kai-grigora.html η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για μελομακάρονα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ζυμη:1+1\2 ποτ λαδι,1 ποτ ζαχαρη,,3/4 ποτηριου χυμος πορτοκαλι,3 ποτ αλευρι ,1ποτ σιμιγδαλι ψιλο,1 κουταλακι τ γλυκου σοδα μαγειρικη, ξυσμα απο1 πορτοκαλι,,γαρυφαλλο κ κανελα προερετικα...ΣΙΡΟΠΙ¨.... 2 ποτ ζαχαρη ,2 ποτ μελι ,2 ποτ νερο....και 1 ποτ καρυδια για το πασπαλισμα! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Φτιάχνεις τα κλασικά μελομακάρονα και τα περιχύνεις με σοκολάτα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συστατικά 3,5 φλυτζάνια τσαγιού καλαμποκέλαιο 1 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ 1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού ξύσμα απο 1 πορτοκάλι 1 κουταλιά του γλυκού σόδα 2 κουταλιές του γλυκού αμμωνία 1 κουταλιά κοφτή της σούπας κανέλλα 1 κουταλιά κοφτή της σούπας γαρύφαλλο 1 φλυτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό 8 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις Διακόσμηση Μπόλικο ψιλοκομμένο καρύδι Οδηγίες 1.Σε λεκάνη ρίχνουμε το λάδι, ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ναι γιατι αλλιως θα γινουνε ζυμη Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συστατικά για την ζύμη * 2 ποτήρια καλαμποκέλαιο ή σπορέλαιο * 1 ποτήρι ζάχαρη όχι γεμάτο (εξω δύο δάχτυλα) * 3/4 ποτηριού χημό από φρέσκα πορτοκάλια * Ξύσμα από 2 πορτοκάλια * 7 ποτήρια αλέυρι για όλες τις χρήσεις(γύρω στο κιλό) * 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού Baiking powder * 1 κουταλιά της σούπας σόδα μαγειρική * 1/2 ποτήρι κονιάκ * 1 κουταλιά της σούπας κανέλα και γαρύφαλο χτυπημένα Για το σιρόπι (τα βράζουμε και παίρνουμε τον αφρό) 2 ποτήρι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τα μελομακαρονα για να γίνουν τραγανά πρεπει το σιροπι που θα τα σιροπιάσουμε να το εχουμε φτιάξει με σκέτο μελι που θα το ζεστάνουμε λιγο να λιώσει και αν θέλουμε βαζουμε και λιγο νερο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
οι γνωμες διιστανται...αλλοι λενε οτι στα μελομακαρονα πρεπει να τα ριξεις στο σιροπι κατευθειαν με το που βγουν απο το φουρνο αλλοι λενε οτι πρεπει να κρυωσουν και μετα τα σιροπιασεις.εγω τα βαζω κατευθειαν μετα το ξεφουρνισμα.οταν τα ψηνεις θεωρω οτι απο τη μια πλευρα κανεις νυχιες με τα δαχτυλα σου γιατι απο εκει ρουφανε το σιροπι.τωρα για το ποσο σιροπιαστα τα θες αυτο ειναι στο χερι σου Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απο ότι εμαθα πριν λιγες μερες πρεπει να ναναι τα μελομακαρονα καυτα και το σιροπι κρυο. εγω εκανα το αντιθετο. τα βουτας στο σιροπι για 2 λεπτα και ειναι ετοιμα.δε χρειαζετε πιο πολυ να μη λασπωσουν Διαβάστε περισσότερα...
ποια ειναι η καλυτερη συνταγη για μελομακαρονα;
Απάντηση:
4 φλ. λάδι 1 φλ. ζάχαρη 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού 1 φλ. αλυσίβα 1 φλ. καφέ κονιάκ 1 κ.γ. κανέλα 2 κ.γ. μαγειρική σόδα 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού 2 κιλά αλεύρι Για το σιρόπι 2 φλ. μέλι 1 φλ. ζάχαρη 1 φλ. νερό Για το γαρνίρισμα 1/2 κιλό καρύδια ψιλοκοπανισμένα 1 κ.γ. κανέλα 1 κ.σ. ζάχαρη Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν κανει απο την αποψη οτι λογο ζεστης λιωνει περισσοτερο και πιο ευκολα και μπορει απο εκει που θα την αγορασεις λογο θερμοκρασιας να εχει λιωσει πιο πριν και να εχει ξαναπαγωσει μετα.Αυτο ειναι ανθιυγιεινο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν ξέρω φίλη Βασιλική σε ποια θέση ψήνεις το γαλακτομπούρεκο, εκείνο που ξέρω είναι οτι εγω το τρώω σε όποια θέση και αν ψήθηκε. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν ξέρω, ίσως 1,5 κιλά; Διαβάστε περισσότερα...
τι χρειαζεται για να μπορω να φτιαχνω γλυκα κουταλιου
Απάντηση:
Το ανάλογο φρούτο, ζαχαρη ,νερό και ανάλογα το φρούτο ,βανίλια,κανέλα,γαρύφαλλο κ.α. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Χρειάζεσαι κρύο γάλα (κατά προτίμηση φρέσκο πλήρες). Καλό θα ήταν να μπεί η ποσότητα που χρειάζεσαι στην κατάψυξη για 4-5 λεπτά. Μόλις το βγάλεις από την κατάψυξη το χτυπάς στη φραπεδιέρα αρκετή ώρα μέχρι να πήξει (η ποσότητα του γάλατος τριπλασιάζεται με το χτύπημα). Συμβουλή: Όταν το δοχείο που το χτυπάς είναι και αυτό κρύο το αφρόγαλα γινέται ακόμη καλύτερο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1 1/2 φλ.τσαγιού γάλα 1 φλ.τσαγιού αλεύρι 2 αυγά Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Ρίχνουμε το κρέας στην κατσαρόλα και το ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τον ζωμό, το καγιέν και αλατοπιπερώνουμε ανάλαγα με τη γεύση μας. Αφήνουμε το κρέας να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει για 45 λεπτά περίπου. Στραγγίζουμε το κρέας, το ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ και κρατάμε τον ζωμό του στην άκρη. Θα πρέπει να είναι περίπου 11/2 (δείκτης) φλιτζάνι, αλλιώς συμπληρώνουμε με νερό. Παράλληλα,... Διαβάστε περισσότερα...
ευκολη συνταγη μπισκοτου
Απάντηση:
Απάντηση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C. Τοποθετούμε 12 χάρτινες θήκες για muffin σε 12 αλουμινένια φορμάκια, τα οποία προηγουμένως έχουμε αλείψει με Flora Soft με βούτυρο. Κοσκινίζουμε και τα δύο αλεύρια μαζί. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, τα αυγά και το Flora Soft με βούτυρο και ανακατεύουμε με το μίξερ έως ότου ομογενοποιηθούν και αφρατέψουν. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το καρότο, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αχχχχχχχχχχχχ!!! ειναι πολλα!!!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC και αλείφουμε με λίγο Flora ένα στρογγυλό ταψί. Σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα. Θρυμματίζουμε τα τυριά και τα ρίχνουμε στο μπολ με τα αυγά. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Στρώνουμε στο ταψί 5-6 φύλλα αλειμμένα ένα – ένα με Flora. Αδειάζουμε τη γέμιση στο ταψί και την απλώνουμε με ένα κουτάλι να είναι ομοιόμορφη. Βάζουμε το φλουρί, τυλιγμένο σε λίγο αλουμινόχαρτο. Σκεπάζουμε τη γέμιση με τα υπόλοιπα φύλλα αλειμμένα ε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
οχι ελευθερη ειναι απο οσο ξερω,την παρατησε το γαλα κ απο εμεινε μοναχη να τραγουδα "μααααυρη μαααααυρη μουχεις κανει τη ζωη μου" μη φοβασαι τη μαυρη σοκολατα, δε παχαινει. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σουφλέ σοκολάτας εννοείς μήπως ; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα σε ένα μπολ μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε μέσα στο αλεύρι το Flora Soft με βούτυρο και τρίβουμε με τα χέρια μας τη ζύμη των υλικών μέχρι να ψιχουλιαστεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και τα μπαχαρικά και κατόπιν τα κεράσια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε και το χυμό του κερασιού ή βύσσινου και ανακατεύουμε έως ότου δέσουν τα υλικά. Αλείφουμε με Flora Soft με βούτυρο μία φόρμα κέικ και πουδράρουμε εσωτερικά με την καστανή ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
εχεις αδεια;αν οχι ειναι πολυ δυσκολο και μπορει να μπλεξεις. πρεπει να εχεις ( νομιζω ) αδεια απο το υγειονομικο, απο την εφορια και τα σχετικα Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 147 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: