Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: http:// www.sintagespareas.g r/sintages/ melomakarona- nostima-kai- grigora.html η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για μελομακάρονα.
Απάντηση: ζυμη:1+1\2 ποτ λαδι,1 ποτ ζαχαρη,,3/4 ποτηριου χυμος πορτοκαλι,3 ποτ αλευρι ,1ποτ σιμιγδαλι ψιλο,1 κουταλακι τ γλυκου σοδα μαγειρικη, ξυσ...
Απάντηση: Φτιάχνεις τα κλασικά μελομακάρονα και τα περιχύνεις με σοκολάτα.
Απάντηση: Συστατικά 3,5 φλυτζάνια τσαγιού καλαμποκέλαιο 1 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ 1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη 1/2 φλυτζάνι του τσαγιο...
Απάντηση: ναι γιατι αλλιως θα γινουνε ζυμη
Απάντηση: Συστατικά για την ζύμη * 2 ποτήρια καλαμποκέλαιο ή σπορέλαιο * 1 ποτήρι ζάχαρη όχι γεμάτο (εξω δύο δάχτυλα) * 3/4 ποτηρι...
Απάντηση: τα μελομακαρονα για να γίνουν τραγανά πρεπει το σιροπι που θα τα σιροπιάσουμε να το εχουμε φτιάξει με σκέτο μελι που θα το ζεστάνουμε λιγ...
Απάντηση: οι γνωμες διιστανται...αλλοι λενε οτι στα μελομακαρονα πρεπει να τα ριξεις στο σιροπι κατευθειαν με το που βγουν απο το φουρνο αλλοι λενε...
Απάντηση: Απο ότι εμαθα πριν λιγες μερες πρεπει να ναναι τα μελομακαρονα καυτα και το σιροπι κρυο. εγω εκανα το αντιθετο. τα βουτας στο σιροπι για ...
Απάντηση: 4 φλ. λάδι 1 φλ. ζάχαρη 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού 1 φλ. αλυσίβα 1 φλ. καφέ κονιάκ 1 κ.γ. κανέλα 2 κ.γ. μαγειρική σόδα 1 κ.γ. ξύσμα π...
 

Μελομακαρονα πετρετζικης

Σχετικές ερωτήσεις
Θα βάζεις λάδι λίγο παραπάνω από εκεί που έχει για νερό και είσαι εντάξει. Το 1 λίτρο νερό είναι 1000 γραμμάρια ενώ το 1 λίτρο λάδι είναι...
εχει στα souper μαρκετ ετοιμα τα παντεσπανια και μετα στο συνταγεσ τησ παρεασ στο google
στα γλυκά προτιμάται το ηλιέλαιο ως πιο ελαφρύ στη γεύση και στη μυρωδιά, ωστόσο πιο υγειινό είναι το ελαιόλαδο, αν το αντέχεις και δε σο...
Δεν ξερω την συγκεκριμενη συνταγη αλλα μπορω να σου πω μια επισης νοστιμη...: ΚΡΕΠΕΣ: ΥΛΙΚΑ: Για το μείγμα: 1 κούπα αλέυρι 1 κούπα γ...
Μελομακάρονα.Δεν μου αρέσουν οι κουραμπιέδες.Να σας παρακαλέσω όλους σας να το λήξετε το θέμα εδώ μέρες που είναι.Δεν έχει νόημα να ανταλ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Ζαχαροπλαστική

Απάντηση:
Θα βάζεις λάδι λίγο παραπάνω από εκεί που έχει για νερό και είσαι εντάξει. Το 1 λίτρο νερό είναι 1000 γραμμάρια ενώ το 1 λίτρο λάδι είναι 920 γραμμάρια. Στις δόσεις τα γραμάρια είναι λιγότερα από 1000 άρα έχει μικρή διαφορά και καλύπτεσαι με τον τρόπο που σου είπα στην αρχή. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
εχει στα souper μαρκετ ετοιμα τα παντεσπανια και μετα στο συνταγεσ τησ παρεασ στο google Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
στα γλυκά προτιμάται το ηλιέλαιο ως πιο ελαφρύ στη γεύση και στη μυρωδιά, ωστόσο πιο υγειινό είναι το ελαιόλαδο, αν το αντέχεις και δε σου έρχεται βαρύ το χρησιμοποιείς άνετα και στα γλυκά Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν ξερω την συγκεκριμενη συνταγη αλλα μπορω να σου πω μια επισης νοστιμη...: ΚΡΕΠΕΣ: ΥΛΙΚΑ: Για το μείγμα: 1 κούπα αλέυρι 1 κούπα γάλα 1 αυγό λίγο αλάτι λίγο ζάχαρη Για τη γέμιση: μερέντα μπισκότα της αρεσκείας σας ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε ένα μπολ Βάζετε όλα τα υλικά μαζί (αλεύρι, γάλα, αυγό, αλάτι, ζάχαρη). Χτυπήστε με το μίξερ έως ότου γίνει ένας πηχτός, λείος χυλός Σε ένα αντικολλητικο τηγάνι βάζετε 1 σταγόνα λαδί ή βούτυρο και στη συνεχεία προσθέτετε με μια κουτάλα λιγο μείγμα ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μελομακάρονα.Δεν μου αρέσουν οι κουραμπιέδες.Να σας παρακαλέσω όλους σας να το λήξετε το θέμα εδώ μέρες που είναι.Δεν έχει νόημα να ανταλλάζετε βαριές κουβέντες επειδή κάποιος επέλεξε κάποιον άλλο δρόμο.Δεν υποστηρίζω αυτή την επιλογή αλλά απο την άλλη είναι δικαίωμα του να κάνει ότι θέλει στη ζωή του.Δεν μας πέφτει λόγος. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://www.sintagespareas.gr/sintages/ melomakarona-nostima-kai-grigora.html η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για μελομακάρονα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ζυμη:1+1\2 ποτ λαδι,1 ποτ ζαχαρη,,3/4 ποτηριου χυμος πορτοκαλι,3 ποτ αλευρι ,1ποτ σιμιγδαλι ψιλο,1 κουταλακι τ γλυκου σοδα μαγειρικη, ξυσμα απο1 πορτοκαλι,,γαρυφαλλο κ κανελα προερετικα...ΣΙΡΟΠΙ¨.... 2 ποτ ζαχαρη ,2 ποτ μελι ,2 ποτ νερο....και 1 ποτ καρυδια για το πασπαλισμα! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Φτιάχνεις τα κλασικά μελομακάρονα και τα περιχύνεις με σοκολάτα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συστατικά 3,5 φλυτζάνια τσαγιού καλαμποκέλαιο 1 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ 1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού ξύσμα απο 1 πορτοκάλι 1 κουταλιά του γλυκού σόδα 2 κουταλιές του γλυκού αμμωνία 1 κουταλιά κοφτή της σούπας κανέλλα 1 κουταλιά κοφτή της σούπας γαρύφαλλο 1 φλυτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό 8 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις Διακόσμηση Μπόλικο ψιλοκομμένο καρύδι Οδηγίες 1.Σε λεκάνη ρίχνουμε το λάδι, ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ναι γιατι αλλιως θα γινουνε ζυμη Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συστατικά για την ζύμη * 2 ποτήρια καλαμποκέλαιο ή σπορέλαιο * 1 ποτήρι ζάχαρη όχι γεμάτο (εξω δύο δάχτυλα) * 3/4 ποτηριού χημό από φρέσκα πορτοκάλια * Ξύσμα από 2 πορτοκάλια * 7 ποτήρια αλέυρι για όλες τις χρήσεις(γύρω στο κιλό) * 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού Baiking powder * 1 κουταλιά της σούπας σόδα μαγειρική * 1/2 ποτήρι κονιάκ * 1 κουταλιά της σούπας κανέλα και γαρύφαλο χτυπημένα Για το σιρόπι (τα βράζουμε και παίρνουμε τον αφρό) 2 ποτήρι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τα μελομακαρονα για να γίνουν τραγανά πρεπει το σιροπι που θα τα σιροπιάσουμε να το εχουμε φτιάξει με σκέτο μελι που θα το ζεστάνουμε λιγο να λιώσει και αν θέλουμε βαζουμε και λιγο νερο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
οι γνωμες διιστανται...αλλοι λενε οτι στα μελομακαρονα πρεπει να τα ριξεις στο σιροπι κατευθειαν με το που βγουν απο το φουρνο αλλοι λενε οτι πρεπει να κρυωσουν και μετα τα σιροπιασεις.εγω τα βαζω κατευθειαν μετα το ξεφουρνισμα.οταν τα ψηνεις θεωρω οτι απο τη μια πλευρα κανεις νυχιες με τα δαχτυλα σου γιατι απο εκει ρουφανε το σιροπι.τωρα για το ποσο σιροπιαστα τα θες αυτο ειναι στο χερι σου Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απο ότι εμαθα πριν λιγες μερες πρεπει να ναναι τα μελομακαρονα καυτα και το σιροπι κρυο. εγω εκανα το αντιθετο. τα βουτας στο σιροπι για 2 λεπτα και ειναι ετοιμα.δε χρειαζετε πιο πολυ να μη λασπωσουν Διαβάστε περισσότερα...
ποια ειναι η καλυτερη συνταγη για μελομακαρονα;
Απάντηση:
4 φλ. λάδι 1 φλ. ζάχαρη 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού 1 φλ. αλυσίβα 1 φλ. καφέ κονιάκ 1 κ.γ. κανέλα 2 κ.γ. μαγειρική σόδα 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού 2 κιλά αλεύρι Για το σιρόπι 2 φλ. μέλι 1 φλ. ζάχαρη 1 φλ. νερό Για το γαρνίρισμα 1/2 κιλό καρύδια ψιλοκοπανισμένα 1 κ.γ. κανέλα 1 κ.σ. ζάχαρη Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανοίγουμε προσεκτικά το φύλλο κανταϊφιού, το ξεμπλέκουμε και το χτενίζουμε ελαφρά μέχρι να γίνει μαλακό στα χέρια μας. Φτιάχνουμε λουρίδες ανάλογα με το τι μέγεθος κανταΐφι θέλουμε να φτιάξουμε. Σκεπάζουμε το κανταΐφι με μία βαμβακερή πετσέτα για να μη στεγνώσει κατά τη διάρκεια της παρασκευής του. Με τη βοήθεια του πινέλου το αλείφουμε με το λιωμένο Flora με βούτυρο καλά. Τοποθετούμε μπροστά μας τις λουρίδες, τις κάνουμε πέταλο με την κλίση του πέταλου προς τα εμάς και πάνω στο φαρδύ μέρος ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=201721 http://www.polylofos.gr/index.php/syntages/46- 2008-12-11-00-16-45 http://www.sintagespareas.gr/sintages/tarta-me- ksera-sika-kai-grabiera-naksou.html http://cookaffair.wordpress.com/2011/09/08/%CF%84% CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%8D% CE%BA%CE%B1/ Διαβάστε περισσότερα...
Θα ηθελα να φτιαξω σπιτικη καραμελα πως γινεται;
Απάντηση:
1 φλ ζάχαρη (της επιλογής σας) 1/4 φλ νερό (αναλογία 4 προς 1. ήτοι, για κάθε 1 φλ. νερό χρειάζεστε 4 φλ ζάχαρη.) θερμόμετρο για σιρόπι μια γαβάθα παγάκια ΕΚΤΕΛΕΣΗ σε μέτρια φωτιά, ανακατεύτε τη ζάχαρη να διαλυθεί καλά στο νερό. τη βράζετε ώσπου το θερμόμετρο* να δείξει 370-375°F 190°C βαθμούς. σταματήστε το ανακάτεμα και παρακολουθείτε. μόλις πάρει μπρούτζινο χρώμα η καραμελέ είναι έτοιμη, βυθίστε το σκεύος σε μια γαβάθα νερό με παγάκια (για να διακόψετε το βράσιμο), και την... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στον θανοπουλο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σιμιγδαλένιος χακβάς γρήγορος και γευστικός Την συνταγή συτή την είδα από την εκπομπή του κου Μαμαλάκη. Γίνεται πάρα πολύ γρήγορα μιας και την ζάχαρη την ριχνουμε απευθείασ στην κατσαρόλα και δεν κάνουμε ξεχωριστά σιρόπι, είναι πολύ ελαφρύς και πολύ γευστικός. Δεν είναι πάρα πολύ γλυκός, οπότε αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο παραπάνω ζάχαρη... Αν δεν σας αρέσει αναζητήστε το στο google Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικα: 1 πακέτο αλέυρι φαρινα απ 1 ποτηρι ελαιόλαδο 1 ποτήρι λευκό κρασί 1κ.γ. αλάτι 1 φλ. τσαγιού, τριμένα κίτρινα τυριά 1 αυγό Εκτελεση: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αυγό, η ζύμη μας πρέπει να είναι τόσο μαλακή όσο να πλάθεται εύκολα Κάνουμε τα κουλουράκια μας σε διάφορα σχήματα και τα βάζουμε στο ταψί μας όπου έχουμε ήδη στρώσει χαρτί ψησίματος, τα αλοίφουμε με το αυγό και τα βάζουμε στο φούρνο στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Καλή όρεξη! Μυστικα: Μ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
υπαρχουν οικονομικες για οικιακη χρηση σε καταστηματα με ηλεκτρικα ηδη. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αλείφουμε το ταψί με λίγο Flora Soft με βούτυρο και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C. Σπάμε τα αυγά και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το Flora Soft με βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 5-10 λεπτά, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και το μίγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Στο μεταξύ, χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα ασπράδια σε πυκνή μαρέγκα και την αφήνουμε στην άκρη. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τους κρόκους, το γιαούρτι και το ξύσμα του λε... Διαβάστε περισσότερα...
καλα γενικα τρελενωμαι για παγωτο! οι πιο αγαπημενες μου γευσεις ειναι η μερεντα, το γιαουρτη, η καραμελα και το μπισκοτο!
Απάντηση:
Απάντηση:
Γλυκο κερασι δοκιμασμένο! - http://www.sidages.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE% B1%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE% B9%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82/%CE%B5%CE%BB%CE% BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%BF%CF% 85%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CE%B1/%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE% BA%CF%8C-%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B9 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αλείφουμε με λίγο λιωμένο Flora Soft με βούτυρο μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, την αλευρώνουμε και την τινάζουμε καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC. Βάζουμε το Flora Soft με βούτυρο με τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε για μερικά λεπτά, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα στη μέτρια ταχύτητα. Κατόπιν, ρίχνουμε το κονιάκ και τον χυμό του φρούτου και λίγο-λίγο το αλεύρι, μαζί με την καννέλα και το γα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
που να βρεις ?? βασικα σε ολα τα σουπερμαρκετ και για καλυτερα παρε φυτικα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΣΕ ΨΙΛΙΚΑΤΖΙΔΙΚΑ Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 144 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: