Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Η υδροπονία (υδροπονική) ΔΕΝ θεωρείται βιολογική μέθοδος καλλιέργειας σε καμία χώρα του κόσμου. Ο κύριος λόγος είναι η προσθήκη χημικών λ...
Απάντηση: Το κολοκύθι είναι μέλος της οικογένειας των Κολοκυνθοειδών, μαζι με τους συγγενείς του το πεπόνι και το αγγούρι, το βρίσκουμε δε σε πολλέ...
Απάντηση: Τα φρούτα, όπως και τα λαχανικά, είναι σημαντικό να αποτελούν το κυριότερο μέρος της ημερήσιας διατροφής μας. Είναι απαραίτητο να καταναλ...
Απάντηση: Μέσω της παρατήρησης μαθαίνεις να φροντίζεις το φυτό της ντοματιάς και κυρίως να το μεγαλώνεις χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων και χημικών λι...
Απάντηση: Γνωρίζουμε πραγματικά ποια είναι η τροφή μας; Ας ανακαλύψουμε τα πλεονεκτήματα μιας ισσοροπημένης διατροφής βασισμένης σε αγνά βιολογικά ...
Απάντηση: Ο όρος «βιολογικά» στις μέρες μας μάλλον δεν είναι και τόσο ακριβής. Για να είναι η τροφή μας αγνή θα πρέπει εξ’ ίσου αγνό να είναι και τ...
Απάντηση: Για να κατανοήσουμε τα προβλήματα της γεωργίας στην Ελλάδα, πρέπει να έχουμε κατά νου διάφορα γεγονότα σχετικά με τη γεωργία στην Ελλάδα ...
Απάντηση: Οι πιπεριές μαζι με τις μελιτζάνες, τις ντομάτες και τις πατάτες ανήκουν στην οικογένεια στρυχνοειδών (Solanaceae). Η επιστημονική τους ο...
Απάντηση: Μετά από τις ντομάτες, το λάχανο και τα κρεμμύδια, τα αγγούρια είναι το τέταρτο πιο ευρέως καλλιεργούμενο φυτό στον κόσμο. Το βρίσκουμε σ...
Απάντηση: Τα παρασκευάσματα που σκοπό έχουν να καθαρίσουν, να αρωματίσουν, να προστατεύσουν και να κρατήσουν σε καλή υγεία το δέρμα, τα μαλλιά, τα ...
 

λιπασματα βιολογικα για καλιεργεια ροδιας

βιολογικα λιπασματα για καλιεργεια ροδιας, με χωματα που εχουν χαμιλο πεχα
Σχετικές ερωτήσεις
Πολλοί θεωρούν πως είναι καλό να μην τα μαζεύουμε γιατί γίνεται λίπασμα. Είναι σωστό ή όχι; Δεν είναι σωστό και μάλιστα είναι πολύ επικίν...
 
Η βιολογική καλλιέργεια της αμπέλου είναι η μέθοδος καλλιέργειας κατά την οποία, σύμφωνα με κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφαρμόζονται...
Στην Ευρώπη τα μεταποιημένα βιολογικά προϊόντα πρέπει να περιέχουν αποκλειστικά βιολογικώς παραγόμενα συστατικά. Σε άλλες χώρες όμως, όπω...
Τα λαχανικά είναι απαραίτητο στοιχείο της καθημερινής μας διατροφής και ίσως το σημαντικότερο. Μπορούμε να βασιστούμε στην αγορά τους από...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
Πολλοί θεωρούν πως είναι καλό να μην τα μαζεύουμε γιατί γίνεται λίπασμα. Είναι σωστό ή όχι; Δεν είναι σωστό και μάλιστα είναι πολύ επικίνδυνο για τον κήπο σας. Το να αφήνουμε τα φύλλα έτσι στον κήπο μας μπορεί να δημιουργήσουν πρόβληματα. Και αυτό γιατί δεν αναπνέει το χώμα , δεν αερίζεται και έχει σαν αποτέλεσμα σε συνδιασμό με την υγρασία να δημιουργούνται μύκητες. Τα φύλλα βέβαια μπορούν να γίνουν όντως ένα καλό λίπασμα αλλά θα πρέπει πρώτα να ακολουθήσουμε μια διαδικασία, να τα κάνουμε co... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η βιολογική καλλιέργεια της αμπέλου είναι η μέθοδος καλλιέργειας κατά την οποία, σύμφωνα με κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφαρμόζονται συγκεκριμένες πρακτικές για την παραγωγή σταφυλιών. Οι πρακτικές αυτές αφορούν την λίπανση και την φυτοπροστασία. Η λίπανση που εφαρμόζεται για την διατήρηση της γονιμότητας του εδάφους, πρέπει να γίνεται με φυτικά και ζωικά υπολείμματα. Η φυτοπροστασία για την αντιμετώπιση ασθενειών και εντόμων που προσβάλουν τα φυτά της αμπέλου, πρέπει να γίνεται με τη βο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στην Ευρώπη τα μεταποιημένα βιολογικά προϊόντα πρέπει να περιέχουν αποκλειστικά βιολογικώς παραγόμενα συστατικά. Σε άλλες χώρες όμως, όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες, τα βιολογικώς παραγόμενα συστατικά αρκεί να περιέχονται κατά 95% για να χαρακτηριστεί ένα προϊόν ως βιολογικό (οργανικό). ΒιολογικάΠραγματικά είναι δύσκολο (και κάποιες φορές αδύνατον) για τον καταναλωτή να διακρίνει ποια προϊόντα είναι βιολογικά πριν προβεί στην αγορά τους. Και όσο περισσότερο αυξάνεται... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα λαχανικά είναι απαραίτητο στοιχείο της καθημερινής μας διατροφής και ίσως το σημαντικότερο. Μπορούμε να βασιστούμε στην αγορά τους από λαϊκές αγορές και σούπερ μάρκετ, να επιλέξουμε βιολογικά προϊόντα από αντίστοιχες λαϊκές αγορές και καταστήματα ή να κάνουμε κάτι πιο δραστικό. Να περάσουμε οι ίδιοι στην καλλιέργεια των δικών μας βιολογικών λαχανικών εκμεταλλευόμενοι και τον ελάχιστο χώρο που θα βρούμε. Έτσι δημιουργούμε στον χώρο μας καλλιέργεια βιολογική και οικολογική. βιολογική καλλιέ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η υδροπονία (υδροπονική) ΔΕΝ θεωρείται βιολογική μέθοδος καλλιέργειας σε καμία χώρα του κόσμου. Ο κύριος λόγος είναι η προσθήκη χημικών λιπασμάτων στο νερό. Τα λιπάσματα αυτά αποτελούν την τροφή των φυτών και έχουν άμεση επίπτωση στην υφή και τη γεύση των λαχανικών. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κολοκύθι είναι μέλος της οικογένειας των Κολοκυνθοειδών, μαζι με τους συγγενείς του το πεπόνι και το αγγούρι, το βρίσκουμε δε σε πολλές διαφορετικές ποικιλίες. Ενώ κάθε ποικιλία μπορεί να έχει ένα ξεχωριστό σχήμα, χρώμα, μέγεθος και γεύση, όλες οι ποικιλίες έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά. Ανεξάρτητα από την ποικιλία, όλα τα μέρη του κολοκυθιού είναι βρώσιμα, συμπεριλαμβανομένης της σάρκας, των σπόρων και της φλούδας. Ορισμένες ποικιλίες κολοκυθιάς παράγουν επίσης εδώδιμα άνθη. Η λεπτ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα φρούτα, όπως και τα λαχανικά, είναι σημαντικό να αποτελούν το κυριότερο μέρος της ημερήσιας διατροφής μας. Είναι απαραίτητο να καταναλώνονται σε ωμή μορφή ή σε χυμό, όπου αυτό είναι εφικτό. Ειδικότερα, τα βιολογικά φρούτα, φρούτα δηλαδή βιολογικής καλλιέργειας, έχουν ασύγκριτα καλύτερη γεύση, περισσότερες βιταμίνες, δεν έχουν βλαβερά στοιχεία και είναι ιδανικά για κατανάλωση από μεγάλους αλλά κυρίως από τα παιδιά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μέσω της παρατήρησης μαθαίνεις να φροντίζεις το φυτό της ντοματιάς και κυρίως να το μεγαλώνεις χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων και χημικών λιπασμάτων. Αν είναι να χρησιμοποιήσετε χημικά καλύτερα να αγοράσετε ένα κιλό ντομάτες από το μανάβη. Τώρα όσο αφορά τον όρο “βιολογική ντομάτα“ θα μου επιτρέψετε να έχω κάποιους ενδοιασμούς και να προτιμήσω τον όρο “φυσική ντομάτα“. Στις βιολογικές καλλιέργειες ντομάτας χρησιμοποιούν “και” διάφορα επιτρεπόμενα από την νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σκευά... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γνωρίζουμε πραγματικά ποια είναι η τροφή μας; Ας ανακαλύψουμε τα πλεονεκτήματα μιας ισσοροπημένης διατροφής βασισμένης σε αγνά βιολογικά προϊόντα και θα δούμε τι ακριβώς προσθέτουν οι παραγωγοί στα φρούτα και τα λαχανικά μας, ώστε να καταντάνε επιβλαβή για την υγεία μας. Βιολογική τροφή Είμαστε αυτό που τρώμε Για να παράγουν όλο και περισσότερες καλλιέργειες στον ίδιο χώρο με όλο και μεγαλύτερη απόδοση ανά τετραγωνικό μέτρο για να ικανοποιήσουν την αυξανόμενη ζήτηση, οι παραγωγοί αναγκάσ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο όρος «βιολογικά» στις μέρες μας μάλλον δεν είναι και τόσο ακριβής. Για να είναι η τροφή μας αγνή θα πρέπει εξ’ ίσου αγνό να είναι και το νερό που δέχεται και ο αέρας που την περιβάλλει αλλά και το χώμα στο οποίο μεγαλώνει. Οργανικές και μεταλλαγμένες ποικιλίες ντομάταςΌμως το περιβάλλον μας είναι γεμάτο ρύπους σε παγκόσμιο επίπεδο και ιδιαίτερα κοντά σε αστικές ζώνες. Η γη είναι βομβαρδισμένη με ραδιενεργά στοιχεία από άκρη σε άκρη και το μεγαλύτερο μέρος του υδροφόρου ορίζοντα είναι σοβ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για να κατανοήσουμε τα προβλήματα της γεωργίας στην Ελλάδα, πρέπει να έχουμε κατά νου διάφορα γεγονότα σχετικά με τη γεωργία στην Ελλάδα γενικότερα. Κάνοντας μια σύντομη ιστορική αναδρομή, μπορούμε να διαπιστώσουμε πως οι Έλληνες αγρότες καλλιέργησαν τη γη τους τα τελευταία χρόνια και κατά πόσο οι καλλιέργειες στην Ελλάδα είναι βιολογικές. Βιολογική καλλιέργεια Η γεωργία, βιολογική και μη, στην Ελλάδα Για να κατανοήσουμε την εξέλιξη της γεωργίας και της βιολογικής γεωργίας στην Ελλάδα, π... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι πιπεριές μαζι με τις μελιτζάνες, τις ντομάτες και τις πατάτες ανήκουν στην οικογένεια στρυχνοειδών (Solanaceae). Η επιστημονική τους ονομασία είναι Capsicum annuum. Οι πιπεριές υπάρχουν σε ποικίλα χρώματα (πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο, μοβ, καφέ και μαύρο) και σε ποικιλία σχημάτων (σφαιρικό, κωνικό και μακρύ, τοματόμορφο). Η καυστικότητα των πιπεριών ποικίλει αναλόγως της περιεκτικότητάς τους σε μία ουσία που ονομάζεται καψαϊκίνη και μπορεί να είναι ήπια ως και πολύ καυτερή. ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μετά από τις ντομάτες, το λάχανο και τα κρεμμύδια, τα αγγούρια είναι το τέταρτο πιο ευρέως καλλιεργούμενο φυτό στον κόσμο. Το βρίσκουμε σε όλες τις ηπείρους και χρησιμοποιείται σε όλα τα είδη της κουζίνας. Βιολογικά αγγούρια Λίγη ιστορία για το βιολογικό αγγούρι Τα αγγούρια είναι γνωστά επιστημονικά ως «Cucumis sativus» και ανήκουν στην ίδια βοτανική οικογένεια με τα πεπόνια. τα καρπούζια και τις κολοκύθες. Έχουν ευχάριστο άρωμα, τονώνουν την όρεξη αλλά και τη δραστηριότητα των πεπτικ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα παρασκευάσματα που σκοπό έχουν να καθαρίσουν, να αρωματίσουν, να προστατεύσουν και να κρατήσουν σε καλή υγεία το δέρμα, τα μαλλιά, τα νύχια και τα δόντια ονομάζονται καλλυντικά. Η χρήση τους από τον σημερινό άνθρωπο είναι πλέον καθημερινή, ξεκινώντας από τα πιο απλά όπως το σαπούνι και η οδοντόκρεμα. Τα βιολογικά καλλυντικά είναι κατ' αρχήν φυτικά και οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τους είναι πιστοποιημένες ως βιολογικές. Μέχρι και σήμερα, δεν υπάρχουν σαφή... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η παρασκευή σαπουνιού αποτελούσε μία από τις βασικές εργασίες μιας Ελληνικής οικογένειας (στην επαρχία κυρίως) μέχρι και τα τέλη του 1960 περίπου. Με υλικά όπως τη μούργα του λαδιού, νερό, καυστική σόδα (ποτάσσα) και αλάτι, και σε ορισμένες περιπτώσεις και κάποια αρωματικά, παρασκεύαζαν το σαπούνι του έτους, ένα 100% βιολογικό σαπούνι για όλη την οικογένεια. Με τα χρόνια, οι οικογένειες στην Ελλάδα πέρασαν στην αγορά έτοιμου σαπουνιού, εμπλουτισμένου με διάφορες χημικές ουσίες που χαρίζουν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η μάρανση και η πτώση των λουλουδιών αντιμετωπίζονται εξασφαλίζοντας επαρκές επίπεδο προστασίας του εδάφους σε ασβέστιο, και σταθερή υγρασία. Ο φώσφορος είναι απαραίτητος στα πρώτα στάδια της καλλιέργειας και ιδιαίτερα στην εποχή του σχηματισμού των άνθεων. Το κάλιο είναι απαραίτητο στο δέσιμο και στην αύξηση του μεγέθους των καρπών. Η πτώση, η κακή ποιότητα των καρπών και η χαμηλή παραγωγή, είναι αποτέλεσμα της ανεπάρκειας καλίου. Το κάλιο παίζει ακόμα σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση των ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το σύκο είναι από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα των Ελλήνων και η ωρίμανσή του ξεκινάει από τα τέλη Ιουλίου ως και τον Σεπτέμβρη, ανάλογα με την περιοχή στην οποία βρίσκεται. Δύο είναι οι επικρατέστερες ποικιλίες σύκων στη χώρα μας, τα «βασιλικά» και τα μαύρα σύκα. Η συκιά αναπτύσσεται και ευδοκιμεί σε διάφορα εδάφη και κλίματα που διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να αναπτυχθεί σε ξηρά κλίματα με πετρώδες έδαφος και χαμηλό υψόμετρο αλλά και σε ορεινές περιοχέ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ένα προϊόν θεωρείται βιολογικό όταν φέρει τη σχετική ένδειξη που πιστοποιεί τη βιολογική μέθοδο παραγωγής του σύμφωνα με τους κανόνες που καθορίζονται από τους Καν. (ΕΚ) 834/2007, 889/2008 και Καν. (ΕΕ) 271/2010. Οι κανονισμοί αυτοί αφορούν σε βιολογικά προϊόντα καλλιέργειας, υδατοκαλλιέργειας (ιχθυοκαλλιέργειας) και κτηνοτροφίας. Διαδικασία πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων Η όλη διαδικασία της πιστοποίησης μιας μονάδας παραγωγής είναι αρκετά επίπονη και χρονοβόρα με διαρκείς ελέγχους απ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχουν πολλές ποικιλίες βιολογικής ντομάτας ανά τον κόσμο και στην Ελλάδα μόλις τα τελευταία 5 χρόνια έχουν γίνει γνωστές στο πλατύ κοινό. Κάποιες από τις ποικιλίες έχουν πιστοποιηθεί από διάφορους οργανισμούς ως βιολογικές (οργανικές). Βιολογική ντομάτα - Καλλιέργεια Εκτός από τις γνωστές σε εμάς κόκκινες ντομάτες (μεγάλες για φαγητό ή μικρές για σάλτσα) υπάρχουν ποικιλίες ντομάτας με κίτρινο, ανοιχτό πράσινο, σκούρο πράσινο, μωβ, πορτοκαλί, κιτρινοπράσινο και ροζ χρώμα! Κάποιες από τι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τρεις είναι οι επικρατέστερες ονομασίες που χρησιμοποιούνται για τα βιολογικά προϊόντα σε όλες τις χώρες του κόσμου. Κατ' αρχήν, ας ξεκινήσουμε με την απλή διαπίστωση ότι και οι τρεις είναι Ελληνικές λέξεις. Πρόκειται για τις εξής ονομασίες: Βιολογικά Βιολογικά Οργανικά Οικολογικά Η Ελληνική ονομασία χρησιμοποιείται και από πολλές χώρες μεταξύ των οποίων είναι οι: Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία και Πολωνία ενώ τον όρο οικολογικά χρησιμοποιούν επίσης πολλές χώρες. ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το λάχανο είναι απαιτητικό σε θρεπτικά στοιχεία, ιδιαίτερα σε άζωτο και κάλιο. Είναι επίσης απαραίτητο να υπάρχουν τα στοιχεία σε σχετική ισορροπία γιατί είναι γνωστό ότι περίσσεια του αζώτου ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την κακή ποιότητα, τη μικρή διατηρησιμότητα και το σκάσιμο του λάχανου. Γενικά συνιστάται σχέση αζώτου προς κάλιο 1:1,5 και σχέση αζώτου προς φωσφόρο 1:0,5 ή 1:0,4. Προσοχή επίσης να μην υπάρχει έλλειψη μαγνησίου και έλλειψη βορίου (το διαθέσιμο βόριο στο έδαφος να μην... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συνεχίζοντας το αφιέρωμα στις εναλλακτικές γεωργικές καλλιέργειες που θα μπορούσαν να αποφέρουν σημαντικά έσοδα σε νέους αγρότες και όχι μόνο, παρουσιάζεται η καλλιέργεια ενός δέντρου, της ροδιάς. Πρόκειται για μια καλλιέργεια με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης καθώς η Ελληνική αγορά εισάγει σήμερα μεγάλες ποσότητες προκείμένου να ικανοποιηθεί η αυξημένη ζήτηση. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΧΩΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ Παρότι η χώρα μας από πλευράς κλιματολογικών συν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Yπάρχει ένας απλός τρόπος να φτιάξετε ένα εκπληκτικό λίπασμα από τα κομμένα κλαδιά, φύλλα και γενικά τα οργανικά απόβλητα του κήπου σας. Αφήστε εκεί που είναι. Ναι καλά διαβάσατε, δεν χρειάζεται να ανακατεύετε ποτέ, δεν χρειάζεται να προσέχετε τίποτα. απλά μαζεύετε σε μια στοίβα ολα το καθάρισμα του κήπου σας και … ξεχάστε τα. Εντος 2 μηνών θα έχει μειωθεί ο όγκος τους κατά 2/3 και θα έχουν απομείνει μόνο τα κλαδιά, τα οποία και μπορείτε να κάψετε σε ένα βαρέλι ή ειδικό χώρο και να σκορ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κάππαρη (Capparis spinosa): Μικρός θάμνος, με βλαστους που συνήθως είναι κατακείμενοι στο έδαφος, πλατιά φύλλα και άσπρα άνθη. Αντέχει σε ξηρασία και υψηλές θερμοκρασίες, και ανθιζει το καλοκαίρι. Η κάππαρη που χρησιμοποιείται στη μαγειρική, προέρχεται από το μπουμπούκι του φυτού που συλλέγεται πριν γίνει άνθος. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα φυτά χρειάζονται μια πληθώρα θρεπτικών στοιχείων, αλλά κυρίως έχουν υψηλές απαιτήσεις σε τρεις θρεπτικές ουσίες: -άζωτο(N) -φώσφορος(P) -κάλιο(K) Τα μεγάλα γράμματα στην παρένθεση, είναι τα αρχικά του κάθε στοιχείου και σημαίνουν την ύπαρξη του μέσα στο λίπασμα, εάν υπάρχουν αναγραμμένα. Εάν τώρα πάμε σε ένα τσουβάλι λιπάσματος θα δούμε κάποια νούμερα. Π.χ. 3-6-9 -Ο πρώτος αριθμός αφορά την περιεκτικότητα επί τοις εκατό (%), σε Άζωτο (N). -Ο δεύτερος αριθμός αφορά την περιεκτι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορoύμε να καλλιεργήσουμε φράουλες στο μπαλκόνι μας. Για το μπαλκόνι, γλάστρες ή παρτέρια βάθους 25 – 30 cm και πλάτους, ανάλογα με τα φυτά που θέλουμε να βάλουμε (το καθένα χρειάζεται περίπου 30 cm), είναι κατάλληλα. Η λίπανση θα πρέπει να βασίζεται σε κάποιας μορφής οργανική ουσία (χωνεμένη κοπριά ή κάποιο φυτικό κομπόστ) καθώς και σε κάποια ορυκτά καλιούχα και φωσφορούχα λιπάσματα. Για τη φυτοπροστασία ο χαλκός για τους μύκητες και το φυσικό πύρεθρο για τους εντομολογικούς εχθρούς, μπο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η συγκομιδή των ρόδων γίνεται κατά τα τέλη Σεπτεμβρίου εως αρχές Οκτωβρίου, οταν ο καρπός είναι ώριμος και έχει αποκτήσει το χαρακτηριστικό χρώμα η επιδερμίδα του (ανάλογα με την ποικιλία) . Η συλλογή γίνεται με αποκοπή του ποδίσκου σε μήκος 0,5 εκατ με το χερι και με τη βοήθεια ειδικής ψαλίδας. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι καρποί μπορούν να συντηρηθούν εως και 7 μήνες στους 1-5 C και σε 85-90% σχετική υγρασία. Εαν η σχετική υγρασία αυξηθεί περα απο 95%, τότε η συντήρηση των καρπών μειώνεται στους 2 μήνες. Κατα το σταδιο της συντήρησης οι καρποί γίνονται περισσότερο χυμώδες και αρωματικοί. Οι σπόροι ροδιάς επίσης μπορούν να καταξυχθούν και να συντηρηθούν έτσι εως και 6 μήνες. Πριν καταψυχθούν οι σπόροι τοποθετούνται σε ενα δοχείο όπου και παγώνονται μέχρι να στερεωθουν και στη συνέχεια πακετάρονται και κατα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για να εφαρμόσουμε μια σωστή λίπανση στην καλλιέργεια θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν τα αποτελέσματα της αναλύσεως του εδάφους του χωραφιού που πρόκειται να εγκαταστήσουμε την καλλιέργεια. Μια γενική οδηγία είναι να κάνουμε πολλές λιπάνσεις με μικρές ποσότητες λιπάσματος διότι το ριζικό σύστημα του φυτού παρουσιάζει ευαισθησία στις υψηλές συγκεντρώσεις αλάτων. Ενδεικτικά μπορούμε να ρίζουμε στη βασική λίπανση νιτρικό κάλιο (13-0-46) και θειικό μαγνήσιο σε ποσότητες 10 και 35 κιλά αντίστοιχα, στη... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 31 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: