Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: να κοψετε το ποτο
Απάντηση: Δεν μπορείς.Αλκοόλ και φάρμακα δεν συνδυάζονται άσχετα αν είναι αντιβίωση ή Ponstan.
Απάντηση: ανάλογα με το σούπερ μάρκετ ή την κάβα από την οποία το αγοράζεις κυμαίνεται απο 15ε (ίσως να το βρείς και με 14,50 σε κάποια) μεχρι 20άρ...
Απάντηση: Τα bourbon κατα κανόνα γλυκίζουν ελαφρώς ή είναι πιο ευκολόπιοτα(τουλάχισ τον για εμένα).Αυτό οφείλεται στο οτι χρησιμοποιείται και καλαμπ...
Απάντηση: Δεν υπάρχει κάποια διαφορά στα ρούμια που κυκλοφορούν στην Ελλάδα.Συνήθως μιλάμε για λευκό και μαύρο που είναι η πιο φρέσκια εμφιάλωση κα...
Απάντηση: Απλά.Μαζεύουμε τα σταφύλια και τα πάμε στο πατητήρι.Απο εκεί αφού τελειώσει η όλη διαδικασία,παίρνουμε το χυμό των σταφυλιών και το τοποθ...
Απάντηση: Όταν αισθάνεσαι οτι δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς το ποτό.Όταν περνάει η ώρα που συνήθως πίνεις και αρχίζει και τρέμει το σώμα σου απο αντί...
Απάντηση: Αφρώδες,ημιαφρώδες ή απλό θέλεις;Μοσχάτο είναι όλα αυτά.Έτσι ονομάζεται η ποικιλία του σταφυλιού.Λοιπόν έχουμε και λέμε.Σε λευκό ημιαφρώδ...
Απάντηση: Άν εννοείς σε μπαρ απλά το ζητάς και αν ἐχουν θα σου σερβίρουν.Άν εννοείς να παραγγείλεις απο το internet,την πάτησες.Τα αλκοολούχα έχουν...
Απάντηση: Κάποια συγκεκριμένη θέλεις ή γενικά;Όπως και να έχει οι λευκές κοστίζουν γύρω στα 25 ευρω και πάνω.Σε γενικές γραμμές πάντως οι λευκές εί...
 

Λιμοντσελο αργυρω μπαρμπαρυγου

Σχετικές ερωτήσεις
Σε κάποια κάβα συνήθως.Ποικιλία υπάρχει και στην ελληνική αγορά.Υπἀρχουν μέχρι και limoncello απο λεμόνια βιολογικής καλλιέργειας.Κοστίζο ...
Εύκολη ερώτηση.Πάρε χαρτί και στυλό και άρχισε να σημειώνεις.Ξεκινάμε: Johnnie Walker,Ballantines,V at 69,Cutty Sark,Haig,White Horse,Famou...
κρασι "ρωτησε" πιες και θα σου λυθουν ολες οι αποριες!!!!:)
Σημαίνει οτι τους καλοκαιρινούς μήνες(Μάιος,Ιούνιος ,Ιούλιος,Αύγουστος) το παραγόμενο κρασί ήταν πιο γλυκό λόγω της έντονης ηλιοφάνειας κ...
Στην Ελλάδα δεν εισάγονται port μεγάλης ωρίμανσης πέραν των 10-12 ετών επειδή ο κόσμος δεν είναι εξοικοιωμένος με τα port ακόμα.Στο εξωτε...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Αλκοολούχα ποτά

Απάντηση:
Σε κάποια κάβα συνήθως.Ποικιλία υπάρχει και στην ελληνική αγορά.Υπἀρχουν μέχρι και limoncello απο λεμόνια βιολογικής καλλιέργειας.Κοστίζουν βέβαια λίγο παραπάνω αλλά αξίζει τον κόπο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εύκολη ερώτηση.Πάρε χαρτί και στυλό και άρχισε να σημειώνεις.Ξεκινάμε:Johnnie Walker,Ballantines,Vat 69,Cutty Sark,Haig,White Horse,Famous Grouse,Grants,Dewars,Black&White.Πάμε σε bourbon:Jack Daniels,Jim Beam,Woodford Reserve,Knob Kreek,Pappy Van Winkle,Makers Mark,Kentucky Jack,Four Roses,Wild Turkey,Blantons,Bookers.Πάμε σε malt: Aberlour,Talisker,Ardbeg,Glenmorangie,Balvenie,Sca pa,Glenfiddich.Θέλεις και ιρλανδέζικα;Γράψε ορισμένα:Tullamore Dew,Jameson.Θέλεις και ιαπωνικά;Suntory.Αυτά γ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
κρασι "ρωτησε" πιες και θα σου λυθουν ολες οι αποριες!!!!:) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σημαίνει οτι τους καλοκαιρινούς μήνες(Μάιος,Ιούνιος ,Ιούλιος,Αύγουστος) το παραγόμενο κρασί ήταν πιο γλυκό λόγω της έντονης ηλιοφάνειας και έπρεπε να αραιωθεί με νερό για να καταναλωθεί. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στην Ελλάδα δεν εισάγονται port μεγάλης ωρίμανσης πέραν των 10-12 ετών επειδή ο κόσμος δεν είναι εξοικοιωμένος με τα port ακόμα.Στο εξωτερικό υπάρχουν και 20 και 40 ίσως και παραπάνω ετών παλαίωσης.Απλά δεν εισάγεται ένα προιόν αν δεν υπάρχει εμπορική ζήτηση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
να κοψετε το ποτο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν μπορείς.Αλκοόλ και φάρμακα δεν συνδυάζονται άσχετα αν είναι αντιβίωση ή Ponstan. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ανάλογα με το σούπερ μάρκετ ή την κάβα από την οποία το αγοράζεις κυμαίνεται απο 15ε (ίσως να το βρείς και με 14,50 σε κάποια) μεχρι 20άρικο. :) Διαβάστε περισσότερα...
Ποια ειναι η σωστη, καλη γευση του μπερμπον;
Απάντηση:
Τα bourbon κατα κανόνα γλυκίζουν ελαφρώς ή είναι πιο ευκολόπιοτα(τουλάχιστον για εμένα).Αυτό οφείλεται στο οτι χρησιμοποιείται και καλαμπόκι στην σύνθεση τους. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν υπάρχει κάποια διαφορά στα ρούμια που κυκλοφορούν στην Ελλάδα.Συνήθως μιλάμε για λευκό και μαύρο που είναι η πιο φρέσκια εμφιάλωση και η παλαιωμένη για κάποιο χρονικό διάστημα εκδοχή αντίστοιχα.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απλά.Μαζεύουμε τα σταφύλια και τα πάμε στο πατητήρι.Απο εκεί αφού τελειώσει η όλη διαδικασία,παίρνουμε το χυμό των σταφυλιών και το τοποθετούμε σε μία δεξαμενή για να ξεκινήσει το βράσιμο του(ζύμωση).Αφού έχει γίνει η ζύμωση και έχει φτάσει το επίπεδο του αλκοόλ στο επιθυμητό(ή το ιδανικό για την ποικιλία του σταφυλιού),ρίχνουμε αλκοόλ για να κόψουμε τη ζύμωση και αφού φιλτράρουμε το κρασί,το τοποθετούμε σε βαρέλι για να αρχίσει την ωρίμανση του η οποία μπορεί να κρατήσει απο μερικούς μήνες ή... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όταν αισθάνεσαι οτι δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς το ποτό.Όταν περνάει η ώρα που συνήθως πίνεις και αρχίζει και τρέμει το σώμα σου απο αντίδραση.Όταν μόνο κατεβάζοντας μια γουλιά ποτό ηρεμείς.Όταν κοιμάσαι και ξυπνάς και σκέφτεσαι οτι το μόνο πράγμα που σε κάνει χαρούμενο/η είναι το ποτό.Αυτά είναι κάποια απο τα σημάδια που αν τα εντοπίσεις πάνω σου μάλλον χρειάζεσαι βοήθεια.Να τα δείς και να τα παραδεχτείς είναι δύσκολο.Πιο πιθανό είναι να τα εντοπίσει ο περίγυρος σου(αν έχεις).Πάντως αν φτάνε... Διαβάστε περισσότερα...
Ψάχνω για ενα κρασι που το εχω πιει μονο χυμα αναφερεται σαν μοσχατο και το εχω πιει και σε λευκο και σε κοκκινο και σε ροζε. Είναι αρωματικό οχι ομως με τριανταφυλλα και μπαχαρικα κλπ αλλα σαν να τρως καλο σταφυλι πολυ πολυ αρωματικο. Οχι απαραιτητα γλυκο ή ημηγλυκο αλλα και ξηρο απλα σου αφηνει αυτο το αρωμα στο στωμα. Υπαρχει σε εμφιαλωμενο ξερετε καμια ετικετα? Οικονομικο κατα προτημιση... Ευχαριστω
Απάντηση:
Αφρώδες,ημιαφρώδες ή απλό θέλεις;Μοσχάτο είναι όλα αυτά.Έτσι ονομάζεται η ποικιλία του σταφυλιού.Λοιπόν έχουμε και λέμε.Σε λευκό ημιαφρώδες υπάρχει το Ιταλικό Mοscato DAsti.Οι τιμές του κυμαίνονται απο 12 μέχρι 20 ευρω το μπουκάλι.Σε κόκκινο υπάρχει το Scarlatto που γλυκίζει ελαφρώς.Αυτό κοστίζει γύρω στα 15 ευρω.Σε Ελληνικό κάτι αντίστοιχο είναι το Μοσχάτο Αλεξανδρείας ως ποικιλία.Με αυτή την ποικιλία υπάρχει το κρασί Λημνία Γή.Κοστίζει κάτω απο 10 ευρω.Ελπίζω να βοήθησα.Άν θέλεις παραπάνω π... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Άν εννοείς σε μπαρ απλά το ζητάς και αν ἐχουν θα σου σερβίρουν.Άν εννοείς να παραγγείλεις απο το internet,την πάτησες.Τα αλκοολούχα έχουν αρκετά υψηλό κόστος αποστολής τόσο εντός όσο και εκτός Ευρώπης.Άν δοκιμάσεις να παραγγείλεις για παράδειγμα 6 μπουκάλια αψέντι,το κόστος αποστολής θα εἰναι περίπου διπλάσιο απο την αξία των ποτών.Οπότε δεν αξίζεο τον κόπο.Ελπίζω να σε βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κάποια συγκεκριμένη θέλεις ή γενικά;Όπως και να έχει οι λευκές κοστίζουν γύρω στα 25 ευρω και πάνω.Σε γενικές γραμμές πάντως οι λευκές είναι πάντα πιο φτηνές απο τις κίτρινες και δη τις παλαιωμένες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
έχω στην κατοχή μου ενα μπουκάλι Dimple 1,13lt χωρίς να ξέρω αν είναι 12 η 15 η 20 ετών στη θέση που γράφεται το έτος έχει μια βασσιλική κορώνα,μήπως ξέρει κάποιος τι τιμή μπορεί να έχει.Είναι άθικτο και μεσα στο κουτί του.
Απάντηση:
Να ρωτησεις σε καβα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν εννοείς άδεια μπουκάλια που βάζεις μέσα το ποτό για να το έχεις στολισμένο στο σαλόνι και να μην είναι έτσι απλό μπορείς από μια κάβα με ποτά και διάφορα τέτοια.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το πιο γνωστό λικέρ με λεμόνι είναι το Ιταλικό limoncello.Υπάρχουν στην αγορά πολλά διαφορετικά.Βασική διαφορά είναι πέρα απο τους αλκοολικούς βαθμούς,το αν θα είναι βιολογικό προιόν(που σημαίνει οτι έχει φυσικό χυμό)ή αν είναι με χυμό συμπυκνωμένο.Συνήθως περιέχει γύρω στο 15 με 25%αλκοόλ.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΚΟλαση ως προς την εννοια οτι ειναι τελειο στην γευση! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχουν δύο τρόποι παρασκευής γλυκού κρασιού.Ο ένας είναι ο φυσικός οπου τα σταφύλια αφού μαζευτούν απλώνονται(ειδικά το καλοκαίρι)σε ένα μέρος οπου θα τα πιάνει ο ήλιος ουτως ώστε να αυξηθούν τα σάκχαρα των σταφυλιὠν και να πάρουμε πιο γλυκό κρασί κατα το πάτημα των σταφυλιών.Αυτά στην συνέχεια ονομάζονται φυσικώς γλυκά. Ο δεύτερος τρόπος έχει ως εξής:αφού μαζευτούν τα σταφύλια και πατηθούν προστίθεται ζάχαρη κατα την ζύμωση για να γίνει πιο γλυκό το κρασί.Αυτά στην συνέχεια ονομάζονται απ... Διαβάστε περισσότερα...
υλικα
Απάντηση:
ΑΠΟ ΚΡΙΘΑΡΙ!! Για να φθάσει ως τα ποτήρια μας το ουίσκι έχει περάσει μια συναρπαστική «περιπέτεια» που δεν μπορούμε να φανταστούμε. Το «θαύμα» ξεκινά με το σπόρο του κριθαριού που μεταμορφώνεται σε αρωματικό αλκοόλ. Ο σπόρος αυτός πρέπει να μαλακώσει σε δεξαμενές με νερό της πηγής. Σε 2-3 μέρες η υγρασία δραστηριοποιεί τα ένζυμα και τα σάκχαρα που αρχίζουν να εμφανίζονται. Το κριθάρι αρχίζει να βγάζει τα αρώματά του και να πετάει βλαστάρια. Τότε βρίσκεται στο πρώτο στάδιο της βλάστησης και μ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο γενικός κανόνας λέει οτι ανάλογα το χρώμα του κρέατος που έχουμε,παίρνουμε και το ανάλογο χρώμα κρασιού.Γενικά τι ισχύει:ψάρια και λευκό κρέας (όπως κοτόπουλο)ταιριάζουν με λευκό κρασί.Κόκκινο κρέας θέλει κόκκινο κρασί.Αλλά υπάρχει και ο τρόπος μαγειρέματος που παίζει μεγάλο ρόλο.Για παράδειγμα,ένα ψάρι με κόκκινη σάλτσα δεν θα ταιριάξει απόλυτα με λευκό κρασί και ίσως να χρειάζεται κάποιο ροζέ για ισορροπία.Χοιρινὀ με λευκή σάλτσα,θέλει κάποιο ελαφρώς αρωματικό κρασί για συνοδεία οπότε μπο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αμερικάνικο νεροξέπλυμα δηλαδή.Και ultra κιόλας.Δηλαδή ακόμα χειρότερη απο την κανονική. Διαβάστε περισσότερα...
Από τι αποτελείται και πως φτιάχνεται το κρασί;
Απάντηση:
Κρασί είναι το αλκοολούχο ποτό που παρασκευάζεται από τη ζύμωση του χυμού των σταφυλιών. Τα κρασιά τα οποία παρασκευάζονται από άλλα φρούτα πάντα φέρουν την αντίστοιχη ονομασία. Η χημική σύσταση του κρασιού είναι περίπου 87.7% νερό, 11% αλκοόλ, 1% οξέα, και 0.2% τανίνες. Υπάρχουν διάφορα βήματα επεξεργασίας κατά την παραγωγή του κρασιού τα οποία περιγράφονται σε συντομία παρακάτω. Αρχικά, τα σταφύλια αφήνονται να ωριμάσουν στον αμπελώνα έως ότου επιτύχουν την κατάλληλη περιεκτικότητα σε ζάχα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν είναι δύσκολο αλλά γιατί να θέλεις να μπλέξεις με την απόσταξη;Αγόρασε καλύτερα ένα μπουκάλι απο μία καβα να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και άσε τα πειράματα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Επίσης το πεπόνι παγώνει,το παγώνει πεπόνι; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ως τύρφη ονομάζουμε τα χόρτα(την βλάστηση)που φυτρώνει κυρίως κοντά σε βάλτους και χρησιμοποιείται για το στέγνωμα της βύνης που θα χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή whiskey.Σε μερικά αποστακτήρια που βρίσκονται σε νησιά,η τύρφη βρέχεται απο το θαλασσινό νερό και αυτό το ιώδιο απο τη θάλασσα περνάει στο τελικό προιόν,το whiskey.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σκέτο όπως όλα τα ποτά για να καταλαβαίνετε τη γεύση του.Άν έχετε κάποιο malt whiskey και είναι και παλαιωμένο μπορείτε να το αραιώσετε ελαφρώς με λίγο νερό ή ένα παγάκι για να "ανοίξει"και να βγάλει τα αρώματα του.Δεν χρειάζεται ποσότητα νερού εκτός και αν μιλάμε για κάποιο whiskey όπως το Lagavullin 12 ετών που ο παραγωγός του συνιστά να βάζουμε ένα μέρος whiskey και δύο μέρη νερό μιας και είναι σχεδόν 60% αλκοόλ και λόγω του οτι είναι καπνιστό θέλει αραίωμα για να ανοίξει η γεύση... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι,η Γαλλία είναι ξακουστή για τους τεράστιους αμπελώνες που διαθέτει και τα πολύ καλής ποιότητας κρασιά που παράγει.Κάτι πιο συγκεκριμένο θέλετε να μάθετε; Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 75 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: