Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Το αλκοόλ μήπως;Το βρήκα;Τί κερδίζω;
Απάντηση: Θα χρειαστείς τα φύλλα αψιθιάς τα οποία θα βράσεις σε ένα καζάνι με νερό.Στη συνέχεια θα κάνεις την απόσταξη όπως θα απόσταζες τσίπουρο.Σ...
Απάντηση: Η ερώτηση για την μπύρα ποιά είναι;Έτσι γενικά δεν μπορώ να σας βοηθήσω.
Απάντηση: Το ρούμι φτιάχνεται απο το ζαχαροκάλαμο.Όταν γίνει η συγκομιδή βγαίνει η ψίχα που έχει στο κέντρο του το ζαχαροκάλαμο.Αυτή η ψίχα πιέζετα...
Απάντηση: Η μπύρα ΦΙΞ είναι η πρώτη μπύρα που παράχθηκε στην Ελλάδα το 1864 και σταμάτησε την παραγωγή της στις αρχές της δεκαετίας του '80. Οπότε ...
Απάντηση: Δύο είναι οι λόγοι.Ο ένας είναι για να μην πλησιάζουν οι μύγες το στόμιο του μπουκαλιού και πέσουν μέσα.Ο δεύτερος είναι για να απολυμαίν...
Απάντηση: χαχαχα!!! δεν ξερω οταν εχει πολυ ρουμι δεν το τρωω γιατι πικριζει
Απάντηση: το κοκκινο γιατι εκτος απο χρωστικες που εχει συνηθως εχει και περισσοτερη ζαχαρη
Απάντηση: φυσικα και υπαρχει προταση πιες αυτες τις γουλιες ;)
Απάντηση: Ο γενικός κανόνας λέει οτι αλκοόλ και φάρμακα δέν συνδυάζονται.Πρώτα θα τελειώσεις με την θεραπεία και μετά άν σου το επιτρέψει ο γιατρός...
 

Λιμοντσελο αργυρω μπαρμπαρυγου

Σχετικές ερωτήσεις
Σε κάποια κάβα συνήθως.Ποικιλία υπάρχει και στην ελληνική αγορά.Υπἀρχουν μέχρι και limoncello απο λεμόνια βιολογικής καλλιέργειας.Κοστίζο ...
Στην Ελλάδα δεν εισάγονται port μεγάλης ωρίμανσης πέραν των 10-12 ετών επειδή ο κόσμος δεν είναι εξοικοιωμένος με τα port ακόμα.Στο εξωτε...
Άν μπορούσατε να γίνετε πιο συγκεκριμένος/η θα βοηθούσατε αφάνταστα.Θα γράψω για το αλκοόλ που χρησιμοποιούμε στην παρασκευή ποτών.Ένα μπ...
Ναι,γιατί όχι;Όταν το απαγορεύουν οι συνθήκες(ασθένεια,εθ ισμός),τότε μπορεί να καταναλώσει κάποιος κρασί χωρίς αλκοόλ αν και είναι όλο χη...
καθαρίζεις το καρπούζι από τη φλούδα και τα κουκούτσια, βαζεις την ψίχα σε ένα μεγάλο βάζο που μπορεί να κλείσει καλά, προσθέτεις λίγηζάχ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Αλκοολούχα ποτά

Απάντηση:
Σε κάποια κάβα συνήθως.Ποικιλία υπάρχει και στην ελληνική αγορά.Υπἀρχουν μέχρι και limoncello απο λεμόνια βιολογικής καλλιέργειας.Κοστίζουν βέβαια λίγο παραπάνω αλλά αξίζει τον κόπο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στην Ελλάδα δεν εισάγονται port μεγάλης ωρίμανσης πέραν των 10-12 ετών επειδή ο κόσμος δεν είναι εξοικοιωμένος με τα port ακόμα.Στο εξωτερικό υπάρχουν και 20 και 40 ίσως και παραπάνω ετών παλαίωσης.Απλά δεν εισάγεται ένα προιόν αν δεν υπάρχει εμπορική ζήτηση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Άν μπορούσατε να γίνετε πιο συγκεκριμένος/η θα βοηθούσατε αφάνταστα.Θα γράψω για το αλκοόλ που χρησιμοποιούμε στην παρασκευή ποτών.Ένα μπουκάλι ενός λίτρου με περιεκτικότητα 96% αλκοόλ κοστίζει γύρω στα 50 ευρω λόγω του υψηλού ειδικού φόρου κατανάλωσης.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι,γιατί όχι;Όταν το απαγορεύουν οι συνθήκες(ασθένεια,εθισμός),τότε μπορεί να καταναλώσει κάποιος κρασί χωρίς αλκοόλ αν και είναι όλο χημικά για να εξαλειφθεί το αλκοόλ μέσα του. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
καθαρίζεις το καρπούζι από τη φλούδα και τα κουκούτσια, βαζεις την ψίχα σε ένα μεγάλο βάζο που μπορεί να κλείσει καλά, προσθέτεις λίγηζάχαρη (γιατί το καρπούζι είναι ήδη γλυκο) και το αφήνεις να "ψηθεί" (χωρις να κανεις τιποτα εσυ) για αρκετό καιρό...για το καρπούζι δενξερω ποσο ακριβως αλλα σκεψου οτι ενα τριμηνο θελει σιγουρα.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το αλκοόλ μήπως;Το βρήκα;Τί κερδίζω; Διαβάστε περισσότερα...
ΠΩΣ ΓΗΝΑΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΩ Κ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΑΨΕΝΤΙ
Απάντηση:
Θα χρειαστείς τα φύλλα αψιθιάς τα οποία θα βράσεις σε ένα καζάνι με νερό.Στη συνέχεια θα κάνεις την απόσταξη όπως θα απόσταζες τσίπουρο.Συγχαρητήρια!Μόλις έφτιαξες ένα ποτὀ το οποίο είναι θεοπικρο και αρκετά δυνατό σε αλκοολ για να σε τυφλώσει ή να σου προκαλέσει καποια αλλη σοβαρή ζημιά.Σοβαρά τωρα καλυτερα αγόρασε απο κάποια κάβα για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η ερώτηση για την μπύρα ποιά είναι;Έτσι γενικά δεν μπορώ να σας βοηθήσω. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το ρούμι φτιάχνεται απο το ζαχαροκάλαμο.Όταν γίνει η συγκομιδή βγαίνει η ψίχα που έχει στο κέντρο του το ζαχαροκάλαμο.Αυτή η ψίχα πιέζεται για να βγεί ο χυμός της.Στην συνέχεια γίνεται απόσταξη του χυμού που πήραμε και απο εκεί προκύπτει το ρούμι.Τα λευκά δεν παλαιώνουν καθόλου εξ ου και το λευκό χρώμα τους.Τα μαύρα προκύπτουν απο την παλαίωση εν μέρει(παίρνουν χρώμα απο το βαρέλι)και αν δεν είναι αρεστό το χρώμα προστίθεται καραμελόχρωμα.Είναι συνήθης τακτική αφού και στα whiskey μπαίνει καρ... Διαβάστε περισσότερα...
Γιατί λένε ότι ξαναγύρισε η μπύρα ΦΙΞ; Υπήρχε και παλαιότερα;
Απάντηση:
Η μπύρα ΦΙΞ είναι η πρώτη μπύρα που παράχθηκε στην Ελλάδα το 1864 και σταμάτησε την παραγωγή της στις αρχές της δεκαετίας του '80. Οπότε όντως ξαναγύρισε. Περισσότερες πληροφορίες : http://www.kerdos.gr/default.aspx? id=1346468&nt=103 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δύο είναι οι λόγοι.Ο ένας είναι για να μην πλησιάζουν οι μύγες το στόμιο του μπουκαλιού και πέσουν μέσα.Ο δεύτερος είναι για να απολυμαίνουν το στόμιο του μπουκαλιού με το λεμόνι για να μπορέσουν να πιούν. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
χαχαχα!!! δεν ξερω οταν εχει πολυ ρουμι δεν το τρωω γιατι πικριζει Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
το κοκκινο γιατι εκτος απο χρωστικες που εχει συνηθως εχει και περισσοτερη ζαχαρη Διαβάστε περισσότερα...
γραφει οτι εχει 70% λογικα δεν πινετε σκετο με 1-2 γουλιες θα ειμαι off!καμια προταση;
Απάντηση:
φυσικα και υπαρχει προταση πιες αυτες τις γουλιες ;) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο γενικός κανόνας λέει οτι αλκοόλ και φάρμακα δέν συνδυάζονται.Πρώτα θα τελειώσεις με την θεραπεία και μετά άν σου το επιτρέψει ο γιατρός σου θα πιείς.Α και με μέτρο πάντα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε πολλά σημεία:σε κάβες,σε super market.Μάρκες που εισάγονται αρκετές.Ενδεικτικά:Clausthaler,Budweiser(ή Budvar)χωρίς αλκοόλ όπως επίσης και Weihenstephaner χωρίς αλκοόλ. Διαβάστε περισσότερα...
Τα περισσότερα γλυκά ποτά έχουν μεγάλο δείκτη αλκοόλ αλλά ψάχνω να βρω κάποιο που να είναι όσο πιο γλυκό γίνετε και ταυτόχρονα να μην περιέχει πολύ. Πείτε μου και κοκτέιλ ή κάτι που είναι δικό σας αρκεί να μην σε στέλνει από το πρώτο γιατί λόγο οδήγησης πίνω πάντα 1 ποτήρι. Ευχαριστώ.
Απάντηση:
Δεν νομίζω ότι υπάρχει...και αποσο ξέρω τα γλυκά πότε χτυπάνε ποιο πολύ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κάποια συγκεκριμένη θέλεις ή γενικά;Όπως και να έχει οι λευκές κοστίζουν γύρω στα 25 ευρω και πάνω.Σε γενικές γραμμές πάντως οι λευκές είναι πάντα πιο φτηνές απο τις κίτρινες και δη τις παλαιωμένες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
stella artois, για εμενα η καλυτερη lager beer! η βελγικη! η ελληνικη ειναι μαπα!!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν εννοείς άδεια μπουκάλια που βάζεις μέσα το ποτό για να το έχεις στολισμένο στο σαλόνι και να μην είναι έτσι απλό μπορείς από μια κάβα με ποτά και διάφορα τέτοια.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
για να πινεις μαζι με τον γυρο? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχουν πολλές.Η πιο γνωστή είναι το Captain Morgan.Απο εκεί και πέρα μπορείς να βρείς αρκετά στην ελληνική αγορά όπως το Sailor Jerry,το Goslings,Havana Club(παλαιωμένο 5 και 7 ετών),το Matusalem και πολλά άλλα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε κάβες πρέπει να ψάξετε αν και δεν έχουν όλοι χύμα κονιακ για λικέρ.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τσίπουρο χύμα αντί για κονιακ,την ίδια δουλειά κάνει.Συν τοις άλλοις δεν έχει και χρώμα. Διαβάστε περισσότερα...
διαφορα ημιξηρου και ημιγλυκου κρασιου
Απάντηση:
Τα ημίξηρα συνήθως είναι έντονα αρωματικά για να μπορούν να καταναλωθούν σκέτα,χωρίς συνοδεία φαγητού και συνήθως πριν το φαί.Τα ημίγλυκα είναι ελαφρώς πιο ξηρά απο κρασιά όπως η Μαυροδάφνη ή το Νάμα για παράδειγμα.Συνήθως και αυτά καταναλώνονται σκέτα ή μετά το φαγητό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα άν είναι λευκό ή σκούρο το ρούμι.Άν είναι λευκό μπορείς να το πιείς σκέτο,με πάγο,με coca cola,ή ακόμα μπορείς να φτιάξεις ένα σωρό cocktail με βάση το ρούμι.Το σκούρο ρούμι απο την άλλη επειδή πολλά απο αυτά έχουν υποστεί παλαίωση θα έπρεπε να καταναλώνονται σκέτα.Έχουν πάρει απο το βαρέλι οπου παλαιώθηκαν μια ιδιαίτερη γεύση οπότε είναι κρίμα να την χαλάσεις με κάποιο αναψυκτικό.Αλλά στην τελική το πίνεις όπως εσύ θέλεις. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν είναι ακριβώς μπύρα η Bohza.Είναι ένα ζυμωμένο αναψυκτικό με χαμηλό ποσοστό σε αλκοόλ(γύρω στο 1%).Αρχικά είχε φτιαχτεί για να πωλείται σε χώρες που το Ισλαμ είναι κυρίαρχο επειδή απαγορεύει το αλκοόλ.Παρασκευάστηκε το Boza(ή Bohza όπως το λένε στην Βουλγαρία)στην Τουρκία κυρίως επειδή ο κόσμος ήθελε ένα αντικατάστατο της μπύρας που του στερούσε η επίσημη θρησκεία του κράτους.Κυρίως περιέχει βύνη και μαγιά αλλά δεν αφήνεται να γίνει υψηλή ζύμωση και να μετατραπούν τα σάκχαρα σε αλκοόλ.Παρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οποιοδήποτε ποτήρι με φαρδύ στόμιο κάνει,δεν υπάρχει μόνο ένα είδος που να κάνει για να σερβίρετε αψέντι.Ακόμα και ένα ποτήρι του νερού κάνει.Εναλλακτικά μπορείτε να ζητήσετε για ποτήρι ανοιχτή τουλίπα απο κάποιο κατάστημα υαλικών. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι,υπάρχουν και τέτοια.Δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη γεύση.Είναι σαν τις μπύρες χωρίς αλκοόλ.Καταναλώνονται συνήθως ή όταν απαγορεύεται η λήψη αλκοόλ(όταν παίρνει κάποιος φάρμακα ή είναι εθισμένος και κάνει αποτοξίνωση)ή απο άτομα τα οποία δεν καταναλώνουν αλκοόλ λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Νάμα(ή άναμα)είναι εκείνο το κόκκινο γλυκό κρασί που χρησιμοποιείται στη Θεία Κοινωνία. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κατευθείαν πρέπει να προκαλέσεις εμετό για να βγάλεις το αλκοόλ ειδάλλως θα πάθεις δηλητηρίαση και έπειτα σε περιμένει πολύς πόνος. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 145 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: