Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Πολλά και διάφορα.Να αναφέρουμε μερικές μάρκες ενδεικτικά: Bacardi,Captain Morgan,Pampero,Diplo matico,Havana Club,Strohs,Sailor Jerry,Muye...
Απάντηση: Ανάλογα αν μιλάμε για σπιτικής παραγωγής ή για εμπορίου.Την σπιτική ρακή και το τσίπουρο την βγάζουν σε όσο ποσοστό αλκοόλ θέλει ο κάθε π...
Απάντηση: Ναι βάλε μου ένα ποτηράκι...
Απάντηση: τα κρατας στο ψυγειο σου οπως εχω δη να κανουν και τα βαζουν επνω σε γλυκα με σαντυγη η κρεμα...
Απάντηση: Σε κάβες,σε σούπερ μαρκετ.Δεν είναι και το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο να βρεθεί.Το πιο γνωστό είναι το Captain Morgan.
Απάντηση: Ναι μπορείς με προϋποθέσεις. περισσότερα www.beer.gr
Απάντηση: Απο το ζαχαροκάλαμο και συγκεκριμένα απο την ψίχα του ζαχαροκάλαμου.Αφού αυτή μαζευτεί,στη συνέχεια πάει στο πιεστήριο για να πάρουμε το ...
Απάντηση: Το ρούμι φτιάχνεται απο το ζαχαροκάλαμο.Όταν γίνει η συγκομιδή βγαίνει η ψίχα που έχει στο κέντρο του το ζαχαροκάλαμο.Αυτή η ψίχα πιέζετα...
Απάντηση: κρασι απο μελι λιγο δυσκολο,κρασι με μελι ισως,το οινομελο που λεμε
Απάντηση: Μπορείς να ψάξεις σε κάποιο κατάστημα του Βασιλόπουλου μιας και φέρνει κάτι τέτοια περίεργα κρασιά.Σε κάβα είναι λίγο δύσκολο να βρεθεί μ...
 

Λιμοντσελο αργυρω μπαρμπαρυγου

Σχετικές ερωτήσεις
Σε κάποια κάβα συνήθως.Ποικιλία υπάρχει και στην ελληνική αγορά.Υπἀρχουν μέχρι και limoncello απο λεμόνια βιολογικής καλλιέργειας.Κοστίζο ...
ΑΠΟ ΚΡΙΘΑΡΙ!! Για να φθάσει ως τα ποτήρια μας το ουίσκι έχει περάσει μια συναρπαστική «περιπέτεια» που δεν μπορούμε να φανταστούμε. Το «...
Ανάλογα.Αν σας αρέσει να ανακατεύετε το ποτό σας με χυμό ή κάποιο αναψυκτικό,τότε προτιμήστε ένα λευκὀ ρούμι.Αντίθετα προτιμήστε ένα μαύρ...
Άν μιλάμε για ένα μπουκάλι ουίσκι να το αγοράσεις απο κάβα και με δεδομένο οτι το κράτος εισπράτει απο το κάθε μπουκάλι 12 ευρώ τοτε μια ...
Απο όσο γνωρίζω δεν υπάρχει.Το θαλασσινό νερό γενικά δεν συνιστάται για παραγωγή ποτών.Οι πιο πολλοί παραγωγοί whiskey χρησιμοποιούν νερό...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Αλκοολούχα ποτά

Απάντηση:
Σε κάποια κάβα συνήθως.Ποικιλία υπάρχει και στην ελληνική αγορά.Υπἀρχουν μέχρι και limoncello απο λεμόνια βιολογικής καλλιέργειας.Κοστίζουν βέβαια λίγο παραπάνω αλλά αξίζει τον κόπο. Διαβάστε περισσότερα...
υλικα
Απάντηση:
ΑΠΟ ΚΡΙΘΑΡΙ!! Για να φθάσει ως τα ποτήρια μας το ουίσκι έχει περάσει μια συναρπαστική «περιπέτεια» που δεν μπορούμε να φανταστούμε. Το «θαύμα» ξεκινά με το σπόρο του κριθαριού που μεταμορφώνεται σε αρωματικό αλκοόλ. Ο σπόρος αυτός πρέπει να μαλακώσει σε δεξαμενές με νερό της πηγής. Σε 2-3 μέρες η υγρασία δραστηριοποιεί τα ένζυμα και τα σάκχαρα που αρχίζουν να εμφανίζονται. Το κριθάρι αρχίζει να βγάζει τα αρώματά του και να πετάει βλαστάρια. Τότε βρίσκεται στο πρώτο στάδιο της βλάστησης και μ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα.Αν σας αρέσει να ανακατεύετε το ποτό σας με χυμό ή κάποιο αναψυκτικό,τότε προτιμήστε ένα λευκὀ ρούμι.Αντίθετα προτιμήστε ένα μαύρο ρούμι αν σας αρέσει να πίνετε το ποτό σας σκέτο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Άν μιλάμε για ένα μπουκάλι ουίσκι να το αγοράσεις απο κάβα και με δεδομένο οτι το κράτος εισπράτει απο το κάθε μπουκάλι 12 ευρώ τοτε μια τιμή απο 18 ευρώ και πάνω για ένα απλό ουίσκι θεωρείται φυσιολογική.Για ουίσκι 12 ετών υπολόγισε απο 30 ευρώ και πανω. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απο όσο γνωρίζω δεν υπάρχει.Το θαλασσινό νερό γενικά δεν συνιστάται για παραγωγή ποτών.Οι πιο πολλοί παραγωγοί whiskey χρησιμοποιούν νερό απο φυσικές πηγές για να είναι όσο πιο αγνό γίνεται.Σε πολλά νησιά της Σκωτίας όμως η τύρφη που χρησιμοποιείται για το στέγνωμα της βύνης βρέχεται απο θαλασσινό νερό οπότε και θα περάσει μια κάποια γεύση στο τελικό προιόν.Για αυτόν τον λόγο τα whiskey τα οποία παράγονται σε νησιά έχουν μια ιδιαίτερη γεύση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πολλά και διάφορα.Να αναφέρουμε μερικές μάρκες ενδεικτικά:Bacardi,Captain Morgan,Pampero,Diplomatico,Havana Club,Strohs,Sailor Jerry,Muyers και πολλά άλλα.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα αν μιλάμε για σπιτικής παραγωγής ή για εμπορίου.Την σπιτική ρακή και το τσίπουρο την βγάζουν σε όσο ποσοστό αλκοόλ θέλει ο κάθε παραγωγός αυτό είναι ανάλογα τα γούστα και τις αντοχές.Άλλοι μπορεί να προτιμούν πιο ευκολόπιοτο ποτό και να το βγάζουν με 30-35% αλκοόλ άλλοι μπορεί να το βγάζουν πιο δυνατό 45-50% ή και παραπάνω.Στη ρακή και το τσίπουρο του εμπορίου επειδή προστίθεται στην τιμή του προιόντος ο ειδικός φόρος κατανάλωσης οποιοδήποτε ποτό βγαίνει πάνω απο 40% αλκοόλ κοστίζει α... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι βάλε μου ένα ποτηράκι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τα κρατας στο ψυγειο σου οπως εχω δη να κανουν και τα βαζουν επνω σε γλυκα με σαντυγη η κρεμα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε κάβες,σε σούπερ μαρκετ.Δεν είναι και το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο να βρεθεί.Το πιο γνωστό είναι το Captain Morgan. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι μπορείς με προϋποθέσεις. περισσότερα www.beer.gr Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απο το ζαχαροκάλαμο και συγκεκριμένα απο την ψίχα του ζαχαροκάλαμου.Αφού αυτή μαζευτεί,στη συνέχεια πάει στο πιεστήριο για να πάρουμε το ζουμί της.Αυτό αποστάζεται και το τελικό προιόν ονομάζεται ρούμι.Είναι άχρωμο,διάφανο.Άν το αφήσουμε να παλαιώσει για χρόνια σε δρύινο βαρέλι,παίρνει ένα πιο σκούρο χρώμα,αυτό οφείλεται στο βαρέλι(μπορεί να προστεθεί και λίγο καραμελόχρωμα για να φτιάξει το χρώμα αν δεν είναι το επιθυμητό). Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το ρούμι φτιάχνεται απο το ζαχαροκάλαμο.Όταν γίνει η συγκομιδή βγαίνει η ψίχα που έχει στο κέντρο του το ζαχαροκάλαμο.Αυτή η ψίχα πιέζεται για να βγεί ο χυμός της.Στην συνέχεια γίνεται απόσταξη του χυμού που πήραμε και απο εκεί προκύπτει το ρούμι.Τα λευκά δεν παλαιώνουν καθόλου εξ ου και το λευκό χρώμα τους.Τα μαύρα προκύπτουν απο την παλαίωση εν μέρει(παίρνουν χρώμα απο το βαρέλι)και αν δεν είναι αρεστό το χρώμα προστίθεται καραμελόχρωμα.Είναι συνήθης τακτική αφού και στα whiskey μπαίνει καρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
κρασι απο μελι λιγο δυσκολο,κρασι με μελι ισως,το οινομελο που λεμε Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείς να ψάξεις σε κάποιο κατάστημα του Βασιλόπουλου μιας και φέρνει κάτι τέτοια περίεργα κρασιά.Σε κάβα είναι λίγο δύσκολο να βρεθεί μιας και είναι κρασί που παραδοσιακά καταναλώνεται τις μέρες των γιορτών και δεν κινείται τον υπόλοιπο καιρό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καιρό για μπύρες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα.Άν μιλάμε για mojito που φτιάχνεται με ρούμι με 40% αλκοόλ τότε θα είναι περίπου στο 40%(μπορεί 35%).Ανάλογα πόσο χυμό lime θα βάλεις.Άν μιλάμε για τα έτοιμα mojito του εμπορίου,αυτά περιέχουν 15% με 20% αλκοόλ αλλά ακόμα και να προσθέσεις και άλλο ρούμι(εκτός και αν το παρακάνεις) το ποσοστό του αλκοόλ πιθανά να φτάσει το 30%. Διαβάστε περισσότερα...
είναι, για να απωθούν τις μύγες. Ο λόγος που οι Έλληνες βάζουν μια φέτα λεμόνι στο στόμιο της μπύρας είναι, για να δείξουν ότι ξέρουν πως πίνετε η μπύρα. Κι ας μην υπάρχουν μύγες σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων ! (rofl)
Απάντηση:
Όχι μόνο για να απωθούν τις μύγες.Είναι και για να καθαρίζουν το μπουκάλι.Αυτή η συνήθεια ξεκίνησε απο τους εργάτες στο Μεξικό που δεν είχαν νερό να πιούν και κουβάλαγαν μπύρες στις χωματουργικές(κυρίως)εργασίες.Έτριβαν το μπουκάλι με μία φέτα λεμόνι για να το καθαρίσουν και να την έβαζαν στο λαιμό για να κρατήσει τυχόν σκόνη που θα έπεφτε μέσα.Απο την άλλη αν δεν βάλεις λεμόνι δεν έχει καμία γεύση αυτό για μπύρα.Νερουλό ξέπλυμα είναι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το σκουλήκι όταν το βάζουν στην τεκίλα έχει ήδη πεθάνει οπότε είναι λίγο δύσκολο να αφοδεύει. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σημαίνει οτι το εν λόγω ποτό έχει παραμείνει για ωρίμανση και παλαίωση σε βαρέλι για 12 χρόνια προτού εμφιαλωθεί.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το αλκοόλ αραιά και που σε λογικές ποσότητες και ως συνοδευτικό φαγητού δεν πειράζει.Σε μεγάλες ποσότητες και συχνά θα προκαλέσει βλάβη στο συκώτι.Πιθανά να πάθει ζημιά ο εγκέφαλος,τη λεγόμενη μαλάκυνση.Όταν πάθει ζημιά το συκώτι,θα ακολουθήσουν όλα τα υπόλοιπα ζωτικά όργανα με κατάληξη έναν αργό και βασανιστικό θάνατο.Οπότε,όπως έλεγαν και οι αρχαίοι πρόγονοι μας,παν μέτρο άριστον. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη τιμή.Μπορείς να βρείς ρακόμελο με 10 ευρώ,μπορείς να βρείς και με 20 ευρώ.Πάντως μια ενδιάμεση τιμή στα 14-15 ευρώ μου φαίνεται λογική. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
καθαρίζουμε το καρπούζι και αφαιρούμε τα κουκούτσια... κοβουμε σε φετες και στη συνεχεις το λιωνουμε με τα χερια, Βράζουμε το χυμό αφού το σουρώσουμε, προσθέτουμε μπολικη ζάχαρη (αναλογα με το ποσο γλυκο το θελουμε,το καρπουζι ειναι απο μονο του αρκετα γλυκο)... Φτάχνουμε έτσι ένα ωραίο Συρόπι με άρωμα Καρπούζι το οποίο στην συνέχεια το προσθέτουμε (αφού κρυώσει) σε κάποιο Άοσμο Αλκοολούχο ποτό... όπως την ΚΡΗΤΙΚΗ ΡΑΚΙ και έχουμε ένα ωραιότατο Λικεράκι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κάτι συγκεκριμένο;Επειδή μία vodka μπορεί να έχει 20%αλκοόλ όπως είναι η Ursus αλλά μπορεί να φτάσει μέχρι το 56%αλκοόλ όπως είναι η Krepkaya.Όπως και να έχει να πούμε το Bacardi 151 που είναι 75,5%αλκοόλ,το ρούμι Stroh που είναι 80%αλκοόλ.Επίσης υπάρχουν πολλά υψηλόβαθμα whiskies τα οποία ξεπερνούν το 40%αλκοόλ.Άν ψάχνεις κάτι συγκεκριμένο και σε ποιό είδος ενημέρωσε με. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1litro = VOLUME = M3 Density = KG/M3 Volume x Density = KG Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σημαίνει οτι είμαι διαλλακτικός,κάνω υποχωρήσεις,παραχωρώ έδαφος στους άλλους. Διαβάστε περισσότερα...
Τι είναι το μοσχοφίλερο;
Απάντηση:
Λευκή ποικιλία σταφυλιού η οποία παράγει κρασί το οποίο είναι ελαφρώς αρωματικό και με σχετικά ήπια γεύση οπότε μπορεί να καταναλωθεί σκέτο.Συνιστάται να καταναλώνεται αρκετά δροσερό στους 8-10 βαθμούς. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
οκζδχσφψσφψδσφωδσω Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
νερο κριθαρι μαγια Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Άν δεν παίρνετε κάποια φαρμακευτική αγωγή(όπως αντιβίωση) ή το απαγορεύει κάποιος γιατρός,δεν βλέπω τον λόγο να μην πιείτε μπύρα με αλκοόλ.Άν απαγορεύεται,μπορείτε κάλλιστα να πιείτε κάποια χωρίς αλκοόλ,παρόμοια γεύση έχει.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 28 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: