Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Όταν λες καλό τί εννοείς?Με μεγάλη περιεκτικότητα σε αλκοόλ ή με μεγάλη περιεκτικότητα σε θαζόνη(η ουσία η οποία είναι παραισθησιογόνος)? ...
Απάντηση: Τα αρχαία χρόνια,το κρασί δεν είχε την μορφή που ξέρουμε σήμερα.Ήταν πολύ πηχτό και ο μόνος τρόπος να καταναλωθεί ήταν με το να αραιωθεί ...
Απάντηση: Το έχουμε γράψει 100 φορές.Άλλη μία δεν βλάπτει:Αλκοόλ και φάρμακα δεν συνδυάζονται.Ποτέ.
Απάντηση: Χωρίς πάγο.ΑΛλιώς χαλάει η σύνθεση του ποτού.Αν δεν μπορείς τη γεύση του ή έχεις κάποιο σε cask strength ή καπνιστό,τότε μόνο μπορείς να ...
Απάντηση: Fragollino ονομάζεται αυτό το κρασί.Είναι ελαφρώς αφρώδες με χαμηλό ποσοστό σε αλκοόλ(γύρω στο 5 με 7% αν δεν κάνω λάθος)και έχει ροζέ πρ...
Απάντηση: ειναι δυσκολο αλλα για να φτιαξεις ευκολα κρασί καλυτερα να ειναι με φρουτα
Απάντηση: Ξιδιασμένο κρασί είναι στην ουσία το Μαδέρα.Δεν πίνεται και χρησιμοποιείται κυρίως στη μαγειρική και την ζαχαροπλαστική.Πού θα βρείτε;Λίγ...
Απάντηση: με κανα ξυροκαρπυδι
Απάντηση: Ρακί με μέλι ή ρακί απο μέλι;Έχει διαφορά.Για ρακί με μέλι βάζουμε την επιθυμητή ποσότητα ρακί σε ένα σκεύος(μπρίκι ή κατσαρολάκι) και πρ...
Απάντηση: Απλά.Μαζεύουμε τα σταφύλια και τα πάμε στο πατητήρι.Απο εκεί αφού τελειώσει η όλη διαδικασία,παίρνουμε το χυμό των σταφυλιών και το τοποθ...
 

Λιμοντσελο αργυρω μπαρμπαρυγου

Σχετικές ερωτήσεις
Σε κάποια κάβα συνήθως.Ποικιλία υπάρχει και στην ελληνική αγορά.Υπἀρχουν μέχρι και limoncello απο λεμόνια βιολογικής καλλιέργειας.Κοστίζο ...
Ναι,τί θέλετε να μάθετε;Το κρασί νάμα ή άναμα όπως λέγεται σωστά είναι το κρασί που χρησιμοποιείται στη Θεία Κοινωνία.Είναι γύρω στους 10...
εχω πιει τελειο..
Θα χρειαστείς ενα κάκτο agave.Δεν ευδοκιμεί στην Ελλάδα,μην ψάχνεις άσκοπα.Απο αυτό θα πάρεις τον καρπό τον οποίο θα πιέσεις για να πάρει...
Μπορείς να ψάξεις σε κάποιο κατάστημα του Βασιλόπουλου μιας και φέρνει κάτι τέτοια περίεργα κρασιά.Σε κάβα είναι λίγο δύσκολο να βρεθεί μ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Αλκοολούχα ποτά

Απάντηση:
Σε κάποια κάβα συνήθως.Ποικιλία υπάρχει και στην ελληνική αγορά.Υπἀρχουν μέχρι και limoncello απο λεμόνια βιολογικής καλλιέργειας.Κοστίζουν βέβαια λίγο παραπάνω αλλά αξίζει τον κόπο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι,τί θέλετε να μάθετε;Το κρασί νάμα ή άναμα όπως λέγεται σωστά είναι το κρασί που χρησιμοποιείται στη Θεία Κοινωνία.Είναι γύρω στους 10 βαθμούς αλκοόλ.Απο τα πιο γνωστά είναι του Ρούσσου αλλά υπάρχουν και άλλα όπως το Βυζαντινό.Απο τιμή κοστίζει γύρω στα 5 ευρω το μπουκάλι των 375ml και το μπουκάλι των 750ml κοστίζει γύρω στα 10 με 11 ευρω.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Συνταγη της Αργυρως
Απάντηση:
εχω πιει τελειο.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Θα χρειαστείς ενα κάκτο agave.Δεν ευδοκιμεί στην Ελλάδα,μην ψάχνεις άσκοπα.Απο αυτό θα πάρεις τον καρπό τον οποίο θα πιέσεις για να πάρεις το χυμό του.Αυτό το χυμό θα τον κάνεις απόσταξη.Αυτό που προκύπτει μετά την απόσταξη είναι τεκίλα.Θα έχει λευκό χρώμα.Η κίτρινη τεκίλα μένει για ωρίμαση γύρω στους 6 μήνες.Απο το βαρέλι που μπαίνει παίρνει και το χρώμα.Και δεν αγοράζεις καλύτερα ενα μπουκάλι απο μία κάβα να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο;Θα σου έρθει και πιο φτηνά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείς να ψάξεις σε κάποιο κατάστημα του Βασιλόπουλου μιας και φέρνει κάτι τέτοια περίεργα κρασιά.Σε κάβα είναι λίγο δύσκολο να βρεθεί μιας και είναι κρασί που παραδοσιακά καταναλώνεται τις μέρες των γιορτών και δεν κινείται τον υπόλοιπο καιρό. Διαβάστε περισσότερα...
ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ *ΚΑΛΟ* ΑΨΕΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ???
Απάντηση:
Όταν λες καλό τί εννοείς?Με μεγάλη περιεκτικότητα σε αλκοόλ ή με μεγάλη περιεκτικότητα σε θαζόνη(η ουσία η οποία είναι παραισθησιογόνος)?Πληροφοριακά το πιο δυνατό σε αλκοόλ αψέντι το οποίο εισάγεται στην Ελλάδα περιέχει 70% αλκοόλ.Πιο δυνατά κυκλοφορούν στο εξωτερικό με 80-85% αλκοόλ αλλά με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης που βάζει το κράτος δέν συμφέρει τον εισαγωγέα να το φέρει.Όσων αφορά τώρα στην περιεκτικότητα σε θαζόνη θα πρέπει να ξέρεις ότι τα σημερινά αψέντια του εμπορίου εχουν 25 φορέ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα αρχαία χρόνια,το κρασί δεν είχε την μορφή που ξέρουμε σήμερα.Ήταν πολύ πηχτό και ο μόνος τρόπος να καταναλωθεί ήταν με το να αραιωθεί με νερό.Στην σημερινή εποχή αυτή η φράση εννοεί να κάνεις κάποια υποχώρηση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το έχουμε γράψει 100 φορές.Άλλη μία δεν βλάπτει:Αλκοόλ και φάρμακα δεν συνδυάζονται.Ποτέ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Χωρίς πάγο.ΑΛλιώς χαλάει η σύνθεση του ποτού.Αν δεν μπορείς τη γεύση του ή έχεις κάποιο σε cask strength ή καπνιστό,τότε μόνο μπορείς να βάλεις ένα παγάκι για να το αραιώσεις ελαφρώς.Ειδικά στα καπνιστά whiskeys το νερό σχεδόν επιβάλλεται.Αλλά μόνο εμφιαλωμένο νερό,ποτέ απο τη βρύση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Fragollino ονομάζεται αυτό το κρασί.Είναι ελαφρώς αφρώδες με χαμηλό ποσοστό σε αλκοόλ(γύρω στο 5 με 7% αν δεν κάνω λάθος)και έχει ροζέ προς κόκκινο χρώμα.Είναι αρκετά γλυκό στη γεύση.Υπάρχει και ένα λικέρ που ονομάζεται Fragollino το οποίο περιέχει και μικρές φράουλες οι οποίες είναι πιο μικρές και απο κεράσι.Είναι μία ξεχωριστή ποικιλία φράουλας.Αλλά αυτό περιέχει παραπάνω αλκοόλ και κυμαίνεται γύρω στο 20 με 25%,μπορεί και παραπάνω,αυτό ποικίλει ανάλογα τον παραγωγό.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ειναι δυσκολο αλλα για να φτιαξεις ευκολα κρασί καλυτερα να ειναι με φρουτα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ξιδιασμένο κρασί είναι στην ουσία το Μαδέρα.Δεν πίνεται και χρησιμοποιείται κυρίως στη μαγειρική και την ζαχαροπλαστική.Πού θα βρείτε;Λίγο δὐσκολο επειδή δεν το δουλεύουν πολλές κάβες στην Αθήνα η γενικά στην Ελλάδα επειδή δεν πουλιέται ιδιαίτερα.Μπορείτε να ψάξετε στους Αμπελοκήπους,σε μία κάβα δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας.Είναι αρκετά ενημερωμένη και πιθανά θα έχει Μαδέρα.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
με κανα ξυροκαρπυδι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ρακί με μέλι ή ρακί απο μέλι;Έχει διαφορά.Για ρακί με μέλι βάζουμε την επιθυμητή ποσότητα ρακί σε ένα σκεύος(μπρίκι ή κατσαρολάκι) και προσθέτουμε 2 με 3 κουταλιές μέλι.Ανακατεύουμε το μείγμα θερμαίνοντας το μέχρι να χλιάνει και να διαλυθεί το μέλι.Αφού γίνει αυτό απομακρύνουμε απο τη φωτιά και αφού κρυώσει ελαφρώς καταναλώνουμε.Για ρακί απο μέλι πρέπει να γίνει απόσταξη και προσθήκη αλκοόλ.Περίπλοκη διαδικασία και μάλλον δεν είναι η ζητούμενη οπότε δεν αναφέρω παραπάνω.Ελπίζω να σε κάλυψα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απλά.Μαζεύουμε τα σταφύλια και τα πάμε στο πατητήρι.Απο εκεί αφού τελειώσει η όλη διαδικασία,παίρνουμε το χυμό των σταφυλιών και το τοποθετούμε σε μία δεξαμενή για να ξεκινήσει το βράσιμο του(ζύμωση).Αφού έχει γίνει η ζύμωση και έχει φτάσει το επίπεδο του αλκοόλ στο επιθυμητό(ή το ιδανικό για την ποικιλία του σταφυλιού),ρίχνουμε αλκοόλ για να κόψουμε τη ζύμωση και αφού φιλτράρουμε το κρασί,το τοποθετούμε σε βαρέλι για να αρχίσει την ωρίμανση του η οποία μπορεί να κρατήσει απο μερικούς μήνες ή... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι,υπάρχουν και τέτοια.Δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη γεύση.Είναι σαν τις μπύρες χωρίς αλκοόλ.Καταναλώνονται συνήθως ή όταν απαγορεύεται η λήψη αλκοόλ(όταν παίρνει κάποιος φάρμακα ή είναι εθισμένος και κάνει αποτοξίνωση)ή απο άτομα τα οποία δεν καταναλώνουν αλκοόλ λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Πολλά και διάφορα.Να αναφέρουμε μερικές μάρκες ενδεικτικά:Bacardi,Captain Morgan,Pampero,Diplomatico,Havana Club,Strohs,Sailor Jerry,Muyers και πολλά άλλα.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα.Άν μιλάμε για mojito που φτιάχνεται με ρούμι με 40% αλκοόλ τότε θα είναι περίπου στο 40%(μπορεί 35%).Ανάλογα πόσο χυμό lime θα βάλεις.Άν μιλάμε για τα έτοιμα mojito του εμπορίου,αυτά περιέχουν 15% με 20% αλκοόλ αλλά ακόμα και να προσθέσεις και άλλο ρούμι(εκτός και αν το παρακάνεις) το ποσοστό του αλκοόλ πιθανά να φτάσει το 30%. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
με 50 θα εισαι μια χαρά.... ίσος να βγάζεις και περισσότερο ... ανάλογα την περιοχή και την ΠΟΙΚΙΛΙΑ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κάποια συγκεκριμένη θέλεις ή γενικά;Όπως και να έχει οι λευκές κοστίζουν γύρω στα 25 ευρω και πάνω.Σε γενικές γραμμές πάντως οι λευκές είναι πάντα πιο φτηνές απο τις κίτρινες και δη τις παλαιωμένες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για τιμή λίτρου δεν γνωρίζω επειδή δεν ξέρω κάπου να πουλάνε χύμα ρακόμελο.Εμφιαλωμένο όμως σε μπουκάλι 750ml κοστίζει γύρω στα 13 με 16 ευρω απο αυτά που γνωρίζω. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τί θα ήθελες να μάθεις;Απο που μπορείς να αγοράσεις χονδρικά;Τί χρειάζεσαι για να κάνεις χονδρική ο ίδιος;Θα ήθελα παραπάνω διευκρινήσεις.Γενικά και αόριστα δεν μπορώ να βοηθήσω. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το αλκοόλ αραιά και που σε λογικές ποσότητες και ως συνοδευτικό φαγητού δεν πειράζει.Σε μεγάλες ποσότητες και συχνά θα προκαλέσει βλάβη στο συκώτι.Πιθανά να πάθει ζημιά ο εγκέφαλος,τη λεγόμενη μαλάκυνση.Όταν πάθει ζημιά το συκώτι,θα ακολουθήσουν όλα τα υπόλοιπα ζωτικά όργανα με κατάληξη έναν αργό και βασανιστικό θάνατο.Οπότε,όπως έλεγαν και οι αρχαίοι πρόγονοι μας,παν μέτρο άριστον. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απλά σαν μαύρο ρούμι το ζητάτε,δεν έχει κάποια διαφορετική ονομασία.Τώρα αν θέλετε μερικές μάρκες να αναφέρουμε ενδεικτικά το Captain Morgan,Havana Club (5 και 7 ετών) ,Goslings,Myers,Diplomatico,Legendario,Varadero και πολλά άλλα.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Χρονια τωρα οι γονεις μου προσπαθουνε να φτιαξουν κρασι και τους βγαινει οξυδωμενο, εχει κανεις καμια συμβουλη πως να το αποφυγουν αυτο;;;ή γενικοτερα συμβουλες περαν της κανονικης διαδικασιας για να γινει το σπιτικο κρασι καλυτερο;;;
Απάντηση:
το κρασί οξυδωνεται απο τον αέρα. μετα την ζύμωση θελει μετάγγιση σε πάρα πολύ καθαρό δοχείο για να φύγει απο την <<μανα>> εδω θελει την μεγαλύτερη προσοχή για να μην πάρει αέρα το κρασί. κατά την μετάγγιση ο σωλήνας πρέπει να φτάνει μέχρι τον πάτο του καθαρού δοχείου, για να μην δημιουργούνται φυσαλίδες. το κρασί επηρεάζετε εύκολα απο παρα πολλούς παράγοντες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Κάνω υποχωρήσεις ή/και παραχωρήσεις. Είμαι διαλλακτικός. Όταν διαφωνώ με κάποιον βρίσκουμε μια μέση λύση και δεν απαιτώ να γίνει το δικό μου. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αναλογως αν ειναι σπιτικη η αν τν εχεις παρει απο μαγαζι...εχω βρει σε μαγαζι τσικουδια με 60 κ 70 % αλκοολ..αλλα σ σχεση μ τν σπιτικη δν ειναι τπτ..εχω πιει σπιτικη τσικουδια κ μ 90% αλκοολ..τ ιδιο ισχυει κ για ρακι τσιπουρο κλπ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν βγάζει κάποιο κόκκινο κρασί η Λήμνος.Το σταφύλι που ευδοκιμεί σε αυτή την περιοχή και το βοηθάνε οι κλιματικές συνθήκες και το χώμα είναι το Μοσχάτο Αλεξανδρείας το οποίο ως γνωστόν παράγει λευκό έντονα αρωματικό κρασί.Τουλάχιστον στο εμπόριο δεν υπάρχει κάποιο κόκκινο απο τη Λήμνο το οποίο να γνωρίζω εκτός αν πρόκειται για μικρό παραγωγό οπότε αλλάζει το θέμα. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 141 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: