Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Υπάρχει ένα ειδικό όργανο που μοιάζει με θερμόμετρο και βυθίζεται μέσα στο ποτό για να μετρήσει την περιεκτικότητα σε αλκοόλ.Μπορείτε να ...
Απάντηση: Σε κάβες πρέπει να ψάξετε αν και δεν έχουν όλοι χύμα κονιακ για λικέρ.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τσίπουρο χύμα αντί για κονιακ,την ί...
Απάντηση: Είναι αρκετά ακριβό λόγω του ειδικού φόρου κατανάλωσης που κάνει πλούσιο το κράτος.Ενδεικτικά ένα μπουκάλι ενός λίτρου οινοπνεύματος με 9...
Απάντηση: Όταν είναι στη γραμμή παραγωγής,τα τρυπάνε απο πάνω με βελόνα και εγχύεται μέσα το λικέρ γι αυτό και παραμένει υγρό το λικέρ και δεν πήζε...
Απάντηση: Δύο είναι οι λόγοι.Ο ένας είναι για να μην πλησιάζουν οι μύγες το στόμιο του μπουκαλιού και πέσουν μέσα.Ο δεύτερος είναι για να απολυμαίν...
Απάντηση: Τι χρειαζόμαστε: 20 μανταρίνια μικρά 20 γαρύφαλλα 1 1/2 λίτρο τσίπουρο 300 γρ. ζάχαρη 2 1/2 ποτήρια νερό Στ...
Απάντηση: Όχι μόνο για να απωθούν τις μύγες.Είναι και για να καθαρίζουν το μπουκάλι.Αυτή η συνήθεια ξεκίνησε απο τους εργάτες στο Μεξικό που δεν εί...
Απάντηση: Σε κάβες ή φαρμακεία.Είναι όμως αρκετά ακριβό λόγω του φόρου οινοπνεύματος.Ενδεικ τικά αναφέρω οτι ένα μπουκάλι ενός λίτρου οινοπνεύματος ...
Απάντηση: Ανάλογα το λικερ,δεν έχουν όλα την ίδια ανθεκτικότητα όταν ανοιχτεί το μπουκάλι.Κάποιο με ποσοστό αλκοόλ που θα ξεπερνάει το 30% δεν έχει...
Απάντηση: Θα κρατήσει μέχρι 6 μήνες.Κανονικά δεν θα έχει πρόβλημα επειδή δεν έχει και ημερομηνία λήξης όπως άλλα λικέρ της κατηγορίας του αλλά θα α...
 

Λικερ λεμονι;

Σχετικές ερωτήσεις
Το πιο γνωστό λικέρ με λεμόνι είναι το Ιταλικό limoncello.Υπάρχουν στην αγορά πολλά διαφορετικά.Βασική διαφορά είναι πέρα απο τους αλκοολ...
τα κρατας στο ψυγειο σου οπως εχω δη να κανουν και τα βαζουν επνω σε γλυκα με σαντυγη η κρεμα...
Άν ψάχνεις του εμπορίου,προτίμησε το Heering όπου το βρείς,είναι απο τα καλύτερα.
Σε κάποια κάβα συνήθως.Ποικιλία υπάρχει και στην ελληνική αγορά.Υπἀρχουν μέχρι και limoncello απο λεμόνια βιολογικής καλλιέργειας.Κοστίζο ...
Ναι βάλε μου ένα ποτηράκι...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Αλκοολούχα ποτά

Απάντηση:
Το πιο γνωστό λικέρ με λεμόνι είναι το Ιταλικό limoncello.Υπάρχουν στην αγορά πολλά διαφορετικά.Βασική διαφορά είναι πέρα απο τους αλκοολικούς βαθμούς,το αν θα είναι βιολογικό προιόν(που σημαίνει οτι έχει φυσικό χυμό)ή αν είναι με χυμό συμπυκνωμένο.Συνήθως περιέχει γύρω στο 15 με 25%αλκοόλ.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τα κρατας στο ψυγειο σου οπως εχω δη να κανουν και τα βαζουν επνω σε γλυκα με σαντυγη η κρεμα... Διαβάστε περισσότερα...
λικερ κερασι
Απάντηση:
Άν ψάχνεις του εμπορίου,προτίμησε το Heering όπου το βρείς,είναι απο τα καλύτερα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε κάποια κάβα συνήθως.Ποικιλία υπάρχει και στην ελληνική αγορά.Υπἀρχουν μέχρι και limoncello απο λεμόνια βιολογικής καλλιέργειας.Κοστίζουν βέβαια λίγο παραπάνω αλλά αξίζει τον κόπο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι βάλε μου ένα ποτηράκι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχει ένα ειδικό όργανο που μοιάζει με θερμόμετρο και βυθίζεται μέσα στο ποτό για να μετρήσει την περιεκτικότητα σε αλκοόλ.Μπορείτε να το ζητήσετε σαν αλκοολόμετρο ή γραδόμετρο.Τέτοιο μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα που πουλάνε βαρέλια ή γενικά είδη εμφιάλωσης. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε κάβες πρέπει να ψάξετε αν και δεν έχουν όλοι χύμα κονιακ για λικέρ.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τσίπουρο χύμα αντί για κονιακ,την ίδια δουλειά κάνει.Συν τοις άλλοις δεν έχει και χρώμα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι αρκετά ακριβό λόγω του ειδικού φόρου κατανάλωσης που κάνει πλούσιο το κράτος.Ενδεικτικά ένα μπουκάλι ενός λίτρου οινοπνεύματος με 95% περιεκτικότητα σε αλκοόλ κοστίζει 50 ευρω.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όταν είναι στη γραμμή παραγωγής,τα τρυπάνε απο πάνω με βελόνα και εγχύεται μέσα το λικέρ γι αυτό και παραμένει υγρό το λικέρ και δεν πήζει.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δύο είναι οι λόγοι.Ο ένας είναι για να μην πλησιάζουν οι μύγες το στόμιο του μπουκαλιού και πέσουν μέσα.Ο δεύτερος είναι για να απολυμαίνουν το στόμιο του μπουκαλιού με το λεμόνι για να μπορέσουν να πιούν. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τι χρειαζόμαστε: 20 μανταρίνια μικρά 20 γαρύφαλλα 1 1/2 λίτρο τσίπουρο 300 γρ. ζάχαρη 2 1/2 ποτήρια νερό Στα γρήγορα Κατηγορία Αλκοολούχα Διατροφή Χορτοφαγική Vegan Δυσκολία Μέχρι 4 υλικά Εύκολο Περιέχει Φρούτα Νηστίσιμα Νηστίσιμα με λάδι/αλκοόλ Φτιάχνει Περίπου 2 λίτρα Πως το κάνουμε: Πλένουμε τα μανταρίνια, τα τρυπάμε γύρω γύρω με ένα πιρούνι και καρφώνουμε ένα γαρύφαλλο σε κάθε μανταρίνι. Τα αφήνουμε το λιγότερο 15 ημέρες σε γυάλινο ... Διαβάστε περισσότερα...
είναι, για να απωθούν τις μύγες. Ο λόγος που οι Έλληνες βάζουν μια φέτα λεμόνι στο στόμιο της μπύρας είναι, για να δείξουν ότι ξέρουν πως πίνετε η μπύρα. Κι ας μην υπάρχουν μύγες σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων ! (rofl)
Απάντηση:
Όχι μόνο για να απωθούν τις μύγες.Είναι και για να καθαρίζουν το μπουκάλι.Αυτή η συνήθεια ξεκίνησε απο τους εργάτες στο Μεξικό που δεν είχαν νερό να πιούν και κουβάλαγαν μπύρες στις χωματουργικές(κυρίως)εργασίες.Έτριβαν το μπουκάλι με μία φέτα λεμόνι για να το καθαρίσουν και να την έβαζαν στο λαιμό για να κρατήσει τυχόν σκόνη που θα έπεφτε μέσα.Απο την άλλη αν δεν βάλεις λεμόνι δεν έχει καμία γεύση αυτό για μπύρα.Νερουλό ξέπλυμα είναι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε κάβες ή φαρμακεία.Είναι όμως αρκετά ακριβό λόγω του φόρου οινοπνεύματος.Ενδεικτικά αναφέρω οτι ένα μπουκάλι ενός λίτρου οινοπνεύματος περιεκτικότητας 90% αλκοόλ κοστίζει πάνω απο 40 ευρω.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα το λικερ,δεν έχουν όλα την ίδια ανθεκτικότητα όταν ανοιχτεί το μπουκάλι.Κάποιο με ποσοστό αλκοόλ που θα ξεπερνάει το 30% δεν έχει πρόβλημα.Υπάρχουν όμως και ορισμένα που έχουν κρέμα γάλακτος στα συστατικά τους όπως είναι το Baileys και εδώ και μερικά χρόνια είναι υποχρεωτικό το να αναγράφεται ημερομηνία λήξης πάνω στη φιάλη.Όταν παρέλθει αυτή η ημερομηνία είναι πολύ πιθανό να έχιε πήξει η κρέμα και να μην πίνεται το ποτό άσχετα αν δεν έχει ανοιχτεί το μπουκάλι.Σε γενικές γραμμές πάντω... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Θα κρατήσει μέχρι 6 μήνες.Κανονικά δεν θα έχει πρόβλημα επειδή δεν έχει και ημερομηνία λήξης όπως άλλα λικέρ της κατηγορίας του αλλά θα αλλοιωθεί η γεύση του. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Λικέρ ακτινίδιο 1 ΚΙΛΟ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΑ ΩΡΙΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΜΙΣΟ ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ Ή ΚΑΣΤΑΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΣΤΑΝΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΚΟΥΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΥΚΗ ΒΕΡΑΜΑΝ 1 ΛΙΤΡΟ ΚΑΘΑΡΟ ΟΙΝΟΠΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ Ή 1 ΛΙΤΡΟ ΔΥΝΑΤΗ ΒΟΤΚΑ 1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΟΛΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΓΥΑΛΑ ΤΟΥ ΜΠΛΕΝΤ ΤΑ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΓΙΑ 24 ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Φρούτο είναι ή φυτό αυτό που αναφέρεις;Θα ήθελα μια διευκρίνηση για να μπορέσω να σου απαντήσω. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι μπορεις .Εχω αγορασει μαλιστα απο συνεταιρισμο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
καθαρίζουμε το καρπούζι και αφαιρούμε τα κουκούτσια... κοβουμε σε φετες και στη συνεχεις το λιωνουμε με τα χερια, Βράζουμε το χυμό αφού το σουρώσουμε, προσθέτουμε μπολικη ζάχαρη (αναλογα με το ποσο γλυκο το θελουμε,το καρπουζι ειναι απο μονο του αρκετα γλυκο)... Φτάχνουμε έτσι ένα ωραίο Συρόπι με άρωμα Καρπούζι το οποίο στην συνέχεια το προσθέτουμε (αφού κρυώσει) σε κάποιο Άοσμο Αλκοολούχο ποτό... όπως την ΚΡΗΤΙΚΗ ΡΑΚΙ και έχουμε ένα ωραιότατο Λικεράκι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
καθαρίζεις το καρπούζι από τη φλούδα και τα κουκούτσια, βαζεις την ψίχα σε ένα μεγάλο βάζο που μπορεί να κλείσει καλά, προσθέτεις λίγηζάχαρη (γιατί το καρπούζι είναι ήδη γλυκο) και το αφήνεις να "ψηθεί" (χωρις να κανεις τιποτα εσυ) για αρκετό καιρό...για το καρπούζι δενξερω ποσο ακριβως αλλα σκεψου οτι ενα τριμηνο θελει σιγουρα.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η τεκίλα είναι ένα πολύ πικρό ποτό.Έτσι χρησιμοποιείται το αλάτι για να διώξει την πικρίλα από την γλώσσα (το οποίο αλάτι χρησιμοποιούν και οι Μεξικάνοι για να απαλύνουν τα επακόλουθα της καυτερής κουζίνας τους). Στη συνέχεια ακολουθεί το λεμόνι ή λάιμ για να διώξει την αλμυρή γεύση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συστατικά Βασική αναλογία: 1 φλυντζ. Σπόροι Ροδιού 1 φλυντζ. Κονιάκ 1 φλυντζ. Ζάχαρη Αρωματικά μπαχαρικά: (για 4 φλυν.σπόρους ροδιού) 2 Ξύλα Κανέλας 3 Σπόροι Γαρύφαλλο Οδηγίες Μετράμε τους σπόρους απο τα ρόδια, το κονιάκ και τη ζάχαρη σε φλυτζάνι. Ένα φλυτζάνι σπόρους ροδιού αντιστοιχεί σε ενα φλυτζάνι κονιάκ και σε ένα φλυτζάνι ζάχαρη. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τους σπόρους απο τα ρόδια, το κονιάκ, τη ζάχαρη, τα ξύλα κανέλας και τα γαρύφαλλα. Βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά, ανα... Διαβάστε περισσότερα...
Συνταγη της Αργυρως
Απάντηση:
εχω πιει τελειο.. Διαβάστε περισσότερα...
Μπορεί κάποιος να μεθύσει πίνοντας λικέρ;
Απάντηση:
Γιατί όχι;Αφού είναι αλκοολούχο ποτό.Ανάλογα βέβαια τί πίνει.Με δύο σφηνάκια Jagermeister κάποιος αμάθητος στο ποτό θα κάνει τούμπες ενώ κάποιον που πίνει συχνά δεν θα τον πειράξει πολύ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όυτε το φρούτο ούτε ο χυμός του που χρησιμοποιείται για την σύνθεση κοκτέιλ έχει αλκοόλ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ψαξε να βρεις κάποια οινοποιία στην περιοχή σου και ρώτα. πάντως αν φυτέψεις κλίματα σε 2 χρόνια το λιγότερο θα βγάλεις μεγάλη παραγωγή. μπορείς να βρεις μεμονωμένους ανθρώπους που αγοράζουν σταφύλια για να κάνουν κρασί η ακόμα και ταβέρνες Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αυτό ποικίλει ανάλογα τον παραγωγό.Άλλος προτιμάει δυνατή ρακή(κοντά ή και παραπάνω απο 40% αλκοόλ) για να πίνει λίγο και άλλος μπορεί να προτιμά ελαφριά(30% ή ακόμα λιγότερο αλκοόλ)για να πίνει ποσότητα.Στο εμπόριο πάντως δύσκολα θα βρεθεί ρακή πάνω απο 40%αλκοόλ μιας και ο ειδικός φόρος κατανάλωσης ανεβαίνει απότομα μετά απο το 40%αλκοόλ και καταντάει ασύμφορο.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κανονικά απαγορεύεται δια νόμου η πώληση αλκοόλ στα περίπτερα αλλά ποιός νόμος εφαρμόζεται για να εφαρμοστεί και αυτός; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα το ποσοστό αλκοόλ που περιέχει.Μπορείς να βρείς Τσέχικο με 60%αλκοόλ στα 30 ευρω,μπορείς να βρείς πάλι Τσέχικο με 70%αλκοόλ με 40 ευρω.Υπάρχουν και Γαλλικά με 60%αλκοόλ που κοστίζουν περι τα 40 ευρω το μπουκάλι.Πιο δυνατό αψέντι είναι ασύμφορο οικονομικά να εισαχθεί και να πουληθεί στην Ελλάδα επειδή ο ειδικός φόρος κατανάλωσης ανεβαίνει κατακόρυφα μετα το 40% αλκοόλ.Πάντως αν έχεις άκρες στην Βουλγαρία μπορείς να βρείς το Hapsburg που βγαίνει και με 80% αλκοόλ και με 90% αλκοόλ.Αυτό ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μηλίτη είναι εύκολο να φτιάξεις στο σπίτι.Απλά θα πάρεις μεγάλη ποσότητα απο μήλα και θα τα πας στο πιεστήριο.Απο εκεί θα πάρεις τον έτοιμο χυμό.Αυτό θα το τοποθετήσεις σε μία ανοξείδωτη δεξαμενή για να γίνει η ζύμωση του.Δεν θυμάμαι ακριβώς πόσο καιρό παίρνει αλλά περίπου 3 μήνες θέλει.Το αποτέλεσμα είναι σπιτικός μηλίτης.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 141 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: