Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Υπάρχει ένα ειδικό όργανο που μοιάζει με θερμόμετρο και βυθίζεται μέσα στο ποτό για να μετρήσει την περιεκτικότητα σε αλκοόλ.Μπορείτε να ...
Απάντηση: Σε κάβες πρέπει να ψάξετε αν και δεν έχουν όλοι χύμα κονιακ για λικέρ.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τσίπουρο χύμα αντί για κονιακ,την ί...
Απάντηση: Είναι αρκετά ακριβό λόγω του ειδικού φόρου κατανάλωσης που κάνει πλούσιο το κράτος.Ενδεικτικά ένα μπουκάλι ενός λίτρου οινοπνεύματος με 9...
Απάντηση: Όταν είναι στη γραμμή παραγωγής,τα τρυπάνε απο πάνω με βελόνα και εγχύεται μέσα το λικέρ γι αυτό και παραμένει υγρό το λικέρ και δεν πήζε...
Απάντηση: Τι χρειαζόμαστε: 20 μανταρίνια μικρά 20 γαρύφαλλα 1 1/2 λίτρο τσίπουρο 300 γρ. ζάχαρη 2 1/2 ποτήρια νερό Στ...
Απάντηση: Το πιο γνωστό λικέρ με λεμόνι είναι το Ιταλικό limoncello.Υπάρχουν στην αγορά πολλά διαφορετικά.Βασική διαφορά είναι πέρα απο τους αλκοολ...
Απάντηση: Σε κάβες ή φαρμακεία.Είναι όμως αρκετά ακριβό λόγω του φόρου οινοπνεύματος.Ενδεικ τικά αναφέρω οτι ένα μπουκάλι ενός λίτρου οινοπνεύματος ...
Απάντηση: Ανάλογα το λικερ,δεν έχουν όλα την ίδια ανθεκτικότητα όταν ανοιχτεί το μπουκάλι.Κάποιο με ποσοστό αλκοόλ που θα ξεπερνάει το 30% δεν έχει...
Απάντηση: Θα κρατήσει μέχρι 6 μήνες.Κανονικά δεν θα έχει πρόβλημα επειδή δεν έχει και ημερομηνία λήξης όπως άλλα λικέρ της κατηγορίας του αλλά θα α...
Απάντηση: Λικέρ ακτινίδιο 1 ΚΙΛΟ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΑ ΩΡΙΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΜΙΣΟ ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ Ή ΚΑΣΤΑΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΣΤΑΝΗ ΓΙΝΕ...
 

Λικερ καρπουζι;

Σχετικές ερωτήσεις
καθαρίζουμε το καρπούζι και αφαιρούμε τα κουκούτσια... κοβουμε σε φετες και στη συνεχεις το λιωνουμε με τα χερια, Βράζουμε το χυμό αφού τ...
καθαρίζεις το καρπούζι από τη φλούδα και τα κουκούτσια, βαζεις την ψίχα σε ένα μεγάλο βάζο που μπορεί να κλείσει καλά, προσθέτεις λίγηζάχ...
Άν ψάχνεις του εμπορίου,προτίμησε το Heering όπου το βρείς,είναι απο τα καλύτερα.
Σε κάποια κάβα συνήθως.Ποικιλία υπάρχει και στην ελληνική αγορά.Υπἀρχουν μέχρι και limoncello απο λεμόνια βιολογικής καλλιέργειας.Κοστίζο ...
Ναι βάλε μου ένα ποτηράκι...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Αλκοολούχα ποτά

Απάντηση:
καθαρίζουμε το καρπούζι και αφαιρούμε τα κουκούτσια... κοβουμε σε φετες και στη συνεχεις το λιωνουμε με τα χερια, Βράζουμε το χυμό αφού το σουρώσουμε, προσθέτουμε μπολικη ζάχαρη (αναλογα με το ποσο γλυκο το θελουμε,το καρπουζι ειναι απο μονο του αρκετα γλυκο)... Φτάχνουμε έτσι ένα ωραίο Συρόπι με άρωμα Καρπούζι το οποίο στην συνέχεια το προσθέτουμε (αφού κρυώσει) σε κάποιο Άοσμο Αλκοολούχο ποτό... όπως την ΚΡΗΤΙΚΗ ΡΑΚΙ και έχουμε ένα ωραιότατο Λικεράκι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
καθαρίζεις το καρπούζι από τη φλούδα και τα κουκούτσια, βαζεις την ψίχα σε ένα μεγάλο βάζο που μπορεί να κλείσει καλά, προσθέτεις λίγηζάχαρη (γιατί το καρπούζι είναι ήδη γλυκο) και το αφήνεις να "ψηθεί" (χωρις να κανεις τιποτα εσυ) για αρκετό καιρό...για το καρπούζι δενξερω ποσο ακριβως αλλα σκεψου οτι ενα τριμηνο θελει σιγουρα.. Διαβάστε περισσότερα...
λικερ κερασι
Απάντηση:
Άν ψάχνεις του εμπορίου,προτίμησε το Heering όπου το βρείς,είναι απο τα καλύτερα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε κάποια κάβα συνήθως.Ποικιλία υπάρχει και στην ελληνική αγορά.Υπἀρχουν μέχρι και limoncello απο λεμόνια βιολογικής καλλιέργειας.Κοστίζουν βέβαια λίγο παραπάνω αλλά αξίζει τον κόπο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι βάλε μου ένα ποτηράκι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχει ένα ειδικό όργανο που μοιάζει με θερμόμετρο και βυθίζεται μέσα στο ποτό για να μετρήσει την περιεκτικότητα σε αλκοόλ.Μπορείτε να το ζητήσετε σαν αλκοολόμετρο ή γραδόμετρο.Τέτοιο μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα που πουλάνε βαρέλια ή γενικά είδη εμφιάλωσης. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε κάβες πρέπει να ψάξετε αν και δεν έχουν όλοι χύμα κονιακ για λικέρ.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τσίπουρο χύμα αντί για κονιακ,την ίδια δουλειά κάνει.Συν τοις άλλοις δεν έχει και χρώμα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι αρκετά ακριβό λόγω του ειδικού φόρου κατανάλωσης που κάνει πλούσιο το κράτος.Ενδεικτικά ένα μπουκάλι ενός λίτρου οινοπνεύματος με 95% περιεκτικότητα σε αλκοόλ κοστίζει 50 ευρω.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όταν είναι στη γραμμή παραγωγής,τα τρυπάνε απο πάνω με βελόνα και εγχύεται μέσα το λικέρ γι αυτό και παραμένει υγρό το λικέρ και δεν πήζει.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τι χρειαζόμαστε: 20 μανταρίνια μικρά 20 γαρύφαλλα 1 1/2 λίτρο τσίπουρο 300 γρ. ζάχαρη 2 1/2 ποτήρια νερό Στα γρήγορα Κατηγορία Αλκοολούχα Διατροφή Χορτοφαγική Vegan Δυσκολία Μέχρι 4 υλικά Εύκολο Περιέχει Φρούτα Νηστίσιμα Νηστίσιμα με λάδι/αλκοόλ Φτιάχνει Περίπου 2 λίτρα Πως το κάνουμε: Πλένουμε τα μανταρίνια, τα τρυπάμε γύρω γύρω με ένα πιρούνι και καρφώνουμε ένα γαρύφαλλο σε κάθε μανταρίνι. Τα αφήνουμε το λιγότερο 15 ημέρες σε γυάλινο ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το πιο γνωστό λικέρ με λεμόνι είναι το Ιταλικό limoncello.Υπάρχουν στην αγορά πολλά διαφορετικά.Βασική διαφορά είναι πέρα απο τους αλκοολικούς βαθμούς,το αν θα είναι βιολογικό προιόν(που σημαίνει οτι έχει φυσικό χυμό)ή αν είναι με χυμό συμπυκνωμένο.Συνήθως περιέχει γύρω στο 15 με 25%αλκοόλ.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε κάβες ή φαρμακεία.Είναι όμως αρκετά ακριβό λόγω του φόρου οινοπνεύματος.Ενδεικτικά αναφέρω οτι ένα μπουκάλι ενός λίτρου οινοπνεύματος περιεκτικότητας 90% αλκοόλ κοστίζει πάνω απο 40 ευρω.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα το λικερ,δεν έχουν όλα την ίδια ανθεκτικότητα όταν ανοιχτεί το μπουκάλι.Κάποιο με ποσοστό αλκοόλ που θα ξεπερνάει το 30% δεν έχει πρόβλημα.Υπάρχουν όμως και ορισμένα που έχουν κρέμα γάλακτος στα συστατικά τους όπως είναι το Baileys και εδώ και μερικά χρόνια είναι υποχρεωτικό το να αναγράφεται ημερομηνία λήξης πάνω στη φιάλη.Όταν παρέλθει αυτή η ημερομηνία είναι πολύ πιθανό να έχιε πήξει η κρέμα και να μην πίνεται το ποτό άσχετα αν δεν έχει ανοιχτεί το μπουκάλι.Σε γενικές γραμμές πάντω... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Θα κρατήσει μέχρι 6 μήνες.Κανονικά δεν θα έχει πρόβλημα επειδή δεν έχει και ημερομηνία λήξης όπως άλλα λικέρ της κατηγορίας του αλλά θα αλλοιωθεί η γεύση του. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Λικέρ ακτινίδιο 1 ΚΙΛΟ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΑ ΩΡΙΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΜΙΣΟ ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ Ή ΚΑΣΤΑΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΣΤΑΝΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΚΟΥΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΥΚΗ ΒΕΡΑΜΑΝ 1 ΛΙΤΡΟ ΚΑΘΑΡΟ ΟΙΝΟΠΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ Ή 1 ΛΙΤΡΟ ΔΥΝΑΤΗ ΒΟΤΚΑ 1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΟΛΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΓΥΑΛΑ ΤΟΥ ΜΠΛΕΝΤ ΤΑ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΓΙΑ 24 ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Φρούτο είναι ή φυτό αυτό που αναφέρεις;Θα ήθελα μια διευκρίνηση για να μπορέσω να σου απαντήσω. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι μπορεις .Εχω αγορασει μαλιστα απο συνεταιρισμο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συστατικά Βασική αναλογία: 1 φλυντζ. Σπόροι Ροδιού 1 φλυντζ. Κονιάκ 1 φλυντζ. Ζάχαρη Αρωματικά μπαχαρικά: (για 4 φλυν.σπόρους ροδιού) 2 Ξύλα Κανέλας 3 Σπόροι Γαρύφαλλο Οδηγίες Μετράμε τους σπόρους απο τα ρόδια, το κονιάκ και τη ζάχαρη σε φλυτζάνι. Ένα φλυτζάνι σπόρους ροδιού αντιστοιχεί σε ενα φλυτζάνι κονιάκ και σε ένα φλυτζάνι ζάχαρη. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τους σπόρους απο τα ρόδια, το κονιάκ, τη ζάχαρη, τα ξύλα κανέλας και τα γαρύφαλλα. Βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά, ανα... Διαβάστε περισσότερα...
Συνταγη της Αργυρως
Απάντηση:
εχω πιει τελειο.. Διαβάστε περισσότερα...
Μπορεί κάποιος να μεθύσει πίνοντας λικέρ;
Απάντηση:
Γιατί όχι;Αφού είναι αλκοολούχο ποτό.Ανάλογα βέβαια τί πίνει.Με δύο σφηνάκια Jagermeister κάποιος αμάθητος στο ποτό θα κάνει τούμπες ενώ κάποιον που πίνει συχνά δεν θα τον πειράξει πολύ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
To ουζο δεν μου αρεσει. Αλλα μπυριτσα ναι.Ειδικα με παρεα! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Διαφορετική μονάδα μέτρησης βάρους.Το ένα μετράει στέρεα,το άλλο υγρά.Για την ιστορία πάντως και για να δώσω απάντηση,είναι 940 γραμμάρια το ένα λίτρο.Ελπιζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στην εφορἰα έψαξες;Δεν τους βάζουν στα μπουκάλια των ποτών τους κλειδάριθμους. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μέχρι ενός σημείου το χρώμα προέρχεται απο το βαρέλι στο οποίο ωριμάζει το whiskey.Απο εκεί και πέρα αν ο παραγωγός θέλει πιο σκούρο χρώμα στο whiskey προσθέτει καραμελόχρωμα.Όλα τα whiskey περιέχουν καραμελόχρωμα για να σκουρύνει το χρώμα τους.Απλά άλλα έχουν περισσότερο,άλλα περιέχουν λιγότερο.Το μόνο whiskey που δεν περιέχει καραμελόχρωμα είναι το -6 που έβγαλε κάποια στιγμή η εταιρία J&B.Το whiskey αυτὀ μοιάζει με vodka επειδή είναι αχρωμάτιστο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
40 % αλλα για να μετργθει θελει ειδικο τροπο οχι απλα βαζεις ενα πυκνομετρο αλκοολης και μετρας οπως το κανουν οι νομιζουν πολλοι αλλα με αποσταξη και μετα μετρηση Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το γαλλικό σύστημα «Ονομασίας Προελεύσεως» (Appellation Controlee) που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1932, αποτέλεσε το πρότυπο όχι μόνο για συναφείς νομοθετικές ρυθμίσεις στην Ευρώπη, αλλά και δυνητικό πρότυπο για τον υπόλοιπο κόσμο. Σε μέρη όπως η Αυστραλία ή η Καλιφόρνια, συζητούσαν επί μακρόν για τους λόγους που θα έπρεπε ή όχι να θεσμοθετηθούν σχετικοί κανόνες, έχοντας πάντα το γαλλικό σύστημα σαν σημείο αναφοράς. Κατά την γαλλική νομοθεσία έχουν θεσπιστεί τέσσερις σειρές οίνων, των οποίων οι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν βγάζει κάποιο κόκκινο κρασί η Λήμνος.Το σταφύλι που ευδοκιμεί σε αυτή την περιοχή και το βοηθάνε οι κλιματικές συνθήκες και το χώμα είναι το Μοσχάτο Αλεξανδρείας το οποίο ως γνωστόν παράγει λευκό έντονα αρωματικό κρασί.Τουλάχιστον στο εμπόριο δεν υπάρχει κάποιο κόκκινο απο τη Λήμνο το οποίο να γνωρίζω εκτός αν πρόκειται για μικρό παραγωγό οπότε αλλάζει το θέμα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με αλκοόλ.Όταν φτάσει στους βαθμούς που θέλετε,θα ρίξετε αλκοόλ για να σταματήσουν τα ζάχαρα τη ζύμωση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείς να κοτάξεις σε κάποια σελίδα που περιέχει πρατήρια ποτών.Εκεί θα βρείς προμηθευτές αν και νομίζω οτι διαθέτουν προς διανομή οι αδελφοί Χάλαρη.Πρέπει να ξέρεις όμως οτι είναι ευαίσθητη μπύρα,πρέπει να μεταφέρεται με φορτηγό-ψυγείο και επίσης δεν έχει μεγάλη διάρκεια ζωής επειδή είναι βιολογική.Ελπίζω να σε κατατόπισα. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 89 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: