Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Συστατικά: για 2 Άνθρωποι 400ζ φιλέτο μπακαλιάρου, το δέρμα, Πόλοκ είναι επίσης εναλλακτικά, Κοκκινόψαρο ή ποντικιού 3 μέτριες ντομάτ...
Απάντηση: Υλικά 1 κιλό μπακαλιάρο (παστό ή κατεψυγμένο ξαλμυρισμένο) 4-5 πατάτες κομμένες 4-5 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 2-3 κρεμμύδια κομμέ...
Απάντηση: οπως κανεις και το κουρκουτι για τον μπακαλιαρο.. εγω βαζω ενα κουτακι μπυρα αντι για νερο ..αλευρι οσο χρειαστει ωστε να μη γινει ουτε ...
Απάντηση: αλευρι, αλατι, μπυρα
Απάντηση: 1/2 κιλό μπακαλιάρο παστό 3/4 της κούπας λάδι 4 πιπεριές ψιλοκομμένες (κόκκινες και πράσινες) 7 φρέσκα κρεμμυδάκι...
Απάντηση: 600 γραμμάρια (περίπου) αλεύρι για όλες τις χρήσεις 450 ml (περίπου) χλιαρό νερό 1,5 κουταλάκι ζάχαρη 1,5 κουταλάκι αλάτι 1 φακελάκι ...
Απάντηση: Δες εδώ: http:// www.cooklos.gr/ syntages/ylika- syntagis/ kokoras
Απάντηση: Υλικά ½ κιλό μελιτζάνες 5 μέτριες ώριμες ντομάτες ½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες Αλάτι, πιπέρι ½ κουταλάκι τ...
Απάντηση: 400 γρ μακαρόνια μακριά 800 γρ τοματάκια ξεφλουδισμένα και περασμένα στο τρυπητό 100 γρ ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια 1 κουταλιά κάπαρ...
Απάντηση: Είναι γύρω στα 3 - 3,5 ποτήρια του νερού. Φαντάσου ότι ένα πλαστικό μπουκαλάκι αναψυκτικού είναι 500 ml
 

κουρκουτι μπακαλιαρου

Σχετικές ερωτήσεις
http:// www.sintagespareas.g r/sintages/ kourkouti-gia- mpakaliaro-tou-aki- petretziki.html δες εδω αλλα με 260γρ αλευρι,και οχι 800γρ! κα...
Εκτέλεση Αφαιρέστε από το μπακαλιάρο τα κόκαλα και τα χοντρά πετσάκια και λιανίστε τον. Ζυμώστε τον με το ψωμί που έχετε μουλιάσει, το...
Υλικά : 1 κιλό παστός μπακαλιάρος ½ φλιτζάνι λάδι 1 ματσάκι σέλινο 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 6 σκελίδες σκόρδο 5 πατάτες 3 κουταλι...
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : 1. Κόβουμε το μπακαλιάρο σε μερίδες τον ξεπλένουμε και τον αφήνουμε να στεγνώσει 2. Σε βαθύ τηγάνι σωτάρουμε σε καυτό ελαιόλ...
Δεν υπάρχει ιδιαίτερη συνταγή. Η βάση είναι νερό και αλεύρι όπου ανακατεύεις, σιγά σιγά το αλεύρι για να μη σβολιάζει, μέχρις ότου το μίγ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Συνταγές / Μαγειρική

Απάντηση:
http://www.sintagespareas.gr/sintages/kourkouti- gia-mpakaliaro-tou-aki-petretziki.html δες εδω αλλα με 260γρ αλευρι,και οχι 800γρ! καλη ορεξη. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εκτέλεση Αφαιρέστε από το μπακαλιάρο τα κόκαλα και τα χοντρά πετσάκια και λιανίστε τον. Ζυμώστε τον με το ψωμί που έχετε μουλιάσει, το κρεμμύδι, τη ντομάτα και τα αρωματικά. Πριν τηγανίσετε τους κεφτέδες, πασπαλίστε τους με αλεύρι. ΥΛΙΚΑ : 1 κιλό φρέσκο μπακαλιάρο ψωμί μπαγιάτικο, χωρίς την κόρα 1 κρεμμύδι πολτοποιημένο 1 μεγάλη ντομάτα 1 κουταλάκι ρίγανη δυόσμος αλάτι πιπέρι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά : 1 κιλό παστός μπακαλιάρος ½ φλιτζάνι λάδι 1 ματσάκι σέλινο 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 6 σκελίδες σκόρδο 5 πατάτες 3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές άνηθο Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση : Τεμαχίζουμε τον μπακαλιάρο, αφαιρούμε τα πτερύγια και την ουρά και τον ξαλμυρίζουμε για 24 ώρες. Απλώνουμε στον νταβά το σέλινο και πάνω του τα κομματάκια του μπακαλιάρου. Από πάνω ρίχνουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε λάδι και νερό. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά ώσπου να χυλώσει η σάλτσα. Πριν χυλώσει όμ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : 1. Κόβουμε το μπακαλιάρο σε μερίδες τον ξεπλένουμε και τον αφήνουμε να στεγνώσει 2. Σε βαθύ τηγάνι σωτάρουμε σε καυτό ελαιόλαδο το ψάρι και από τις 2 πλευρές 3. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να σιγά - σιγά να εξατμιστούν τα υγρά 4. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα μυρωδικά και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το ψάρι. ΥΛΙΚΑ : 750 γρ. ξαρμυρισμένος Μπακαλιάρος 3 κ. σ. ελαιόλαδο 1 σφηνάκι τσίπουρο με γλυκάνισο 400 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη ή ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν υπάρχει ιδιαίτερη συνταγή. Η βάση είναι νερό και αλεύρι όπου ανακατεύεις, σιγά σιγά το αλεύρι για να μη σβολιάζει, μέχρις ότου το μίγμα δεν είναι ούτε ιδιαίτερα πηχτό ούτε όμως κι εντελώς υδαρές. Αντί για νερό, για να είναι το κουρκούτι σου πιο αφράτο μπορείς να βάλεις γάλα και μετά σιγά σιγά το αλεύρι. Απ εκεί και πέρα αυτοσχεδιάζεις... Μπορεις να βάλεις λίγο ξηρό δυόσμο για μυρωδιά, ξύσμα / ή χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού... Δεν είναι καμιά σπουδάια σοφία. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συστατικά: για 2 Άνθρωποι 400ζ φιλέτο μπακαλιάρου, το δέρμα, Πόλοκ είναι επίσης εναλλακτικά, Κοκκινόψαρο ή ποντικιού 3 μέτριες ντομάτες 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 Λεμόνι ως. 300γραμμαρίων γεωμήλων 50-100ml γάλακτος 1 μικρό κουμπί του βουτύρου 1 Κουταλιές της σούπας λάδι Αλάτι Πιπέρι Προετοιμασία: Το Wash φιλέτο μπακαλιάρου, στεγνώνουμε, Ραντίστε με χυμό λεμονιού, αλάτι, και το πιπέρι σε ένα μεσαίου μεγέθους, τοποθετήστε το ταψί με λάδι πασαλείβω. Η ντομάτα και το κόψιμο κρεμμύδι σε ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά 1 κιλό μπακαλιάρο (παστό ή κατεψυγμένο ξαλμυρισμένο) 4-5 πατάτες κομμένες 4-5 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 2-3 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες 4 μεγάλες ντομάτες χοντροκομμένες ή 1 κουτί ντοματάκια 2-3 πιπεριές (αν αντέχουμε καυτερές) 150 γρ. ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι νερό 1 φλυτζάνι άσπρο κρασί αλάτι - πιπέρι μαϊντανός (ψιλοκομ.) 1. Ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο καλά, βάζοντάς τον σε νερό ένα 24ωρο. Αλλάζουμε το νερό δύο φορές. 2. Σε ταψί στρώνουμε τις κομμένες πατάτες και πάνω τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
οπως κανεις και το κουρκουτι για τον μπακαλιαρο.. εγω βαζω ενα κουτακι μπυρα αντι για νερο ..αλευρι οσο χρειαστει ωστε να μη γινει ουτε πολυ πηχτο ουτε πολυ ρευστο..λιγο αλατι λιγη ζαχαρη..αφησε το μιγμα κανα μισαωρο και στη συνεχεια βουτηξε μεσα τα καλαμαρακια ενα ενα πριν τα ριξεις στο τηγανι..δε χρειαζεται μεγαλη ποσοτητα απο κουρκουτι γιατι δε θα ψηθουν καλα.. ριξτα σε καυτο λαδι..μολις αρχισει να παιρνει χρωμα χαμηλωσε λιγο τη φωτια και αφησε τα να ψηθουν κανα 5λεπτο..δε θελουν πολυ ωρα... Διαβάστε περισσότερα...
καλαμαρακια με κουρκουτι για τηγανισμα
Απάντηση:
αλευρι, αλατι, μπυρα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1/2 κιλό μπακαλιάρο παστό 3/4 της κούπας λάδι 4 πιπεριές ψιλοκομμένες (κόκκινες και πράσινες) 7 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα Ανηθο ψιλοκομμένο 1/2 φλιτζανάκι του καφέ άσπρο κρασί 250 γραμμάρια τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι 150 γραμμάρια γκούντα ή έμενταλ τριμμένο Μερικές σταγόνες ταμπάσκο σως 300 γραμμάρια ζυμάρι ψωμιού Διαβάστε περισσότερα...
λαγανα 2011
Απάντηση:
600 γραμμάρια (περίπου) αλεύρι για όλες τις χρήσεις 450 ml (περίπου) χλιαρό νερό 1,5 κουταλάκι ζάχαρη 1,5 κουταλάκι αλάτι 1 φακελάκι ξερή μαγιά σουσάμι Ας δούμε όμως πως γίνονται… Αρχικά βάζουμε σε μια λεκανίτσα τη μαγιά μας με 150 ml χλιαρό νερό και την ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και 100 γραμμάρια αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για να γίνει χυλός. Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε κοντά σε θερμό μέρος για να φουσκώσει και να... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δες εδώ: http://www.cooklos.gr/syntages/ylika-syntagis/ kokoras Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά ½ κιλό μελιτζάνες 5 μέτριες ώριμες ντομάτες ½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες Αλάτι, πιπέρι ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 1 κλωναράκι βασιλικός ½ κιλό μακαρόνια Εκτέλεση Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρούς κύβους.Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να μείνουν 1 ώρα στο τρυπητό για να ξεπικρίσουν.Τις ξεπλένουμε και τις στύβουμε. Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες.Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι το λάδι με 2-3 κουταλιές νερό. Ρίχνουμε το σκόρδο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
400 γρ μακαρόνια μακριά 800 γρ τοματάκια ξεφλουδισμένα και περασμένα στο τρυπητό 100 γρ ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια 1 κουταλιά κάπαρη ξεπλυμένη και στραγγισμένη 1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο 1 πιπεριά πράσινη καυτερή 4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο αλάτι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι γύρω στα 3 - 3,5 ποτήρια του νερού. Φαντάσου ότι ένα πλαστικό μπουκαλάκι αναψυκτικού είναι 500 ml Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η πιο νόστιμη συνταγή για κοτόσουπα με άνηθο;
Απάντηση:
1 κοτόπουλο Ρύζι ή φιδέ 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 φύλλο δάφνης Ανηθο Λεμόνι Αλάτι Πιπέρι Ετοιμασία 1. Βάζουμε το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα με νερό και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το κρεμμύδι και το φύλλο δάφνης. 2. Μόλις γίνει το κοτόπουλο, το βγάζουμε από την κατσαρόλα, το κόβουμε σε μπουκίτσες και το ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα μαζί με το ρύζι. 3. Λίγο πριν να γίνει το ρύζι προσθέτουμε τον άνηθο και το λεμόνι. Διαβάστε περισσότερα...
πυζι πως
Απάντηση:
Ρυζοτο λαχανικων * 4 φλυτζανάκια ρύζι κίτρινο * 4-5 κομματάκια σαφράν * 2 πιπεριές πράσινες * 1 πιπεριά κόκκινη * 4 μανιτάρια * 4 καρότα μικρά * τυρί τριμμένο reggato light 1. Βράζουμε το ρύζι μαζί με το σαφράν 2. Βράζουμε τα καρότα 3. Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό (για να μη χρειαστεί να βάλουμε λάδι) βάζουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια όλα κομμένα σε μικρές φέτες και τα ψήνουμε 4. Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε το ρύζι τις πιπεριές και τα μαν... Διαβάστε περισσότερα...
Πως μπορω να το κανω?με μαχαιρι,μιξερ?
Απάντηση:
οχι κανε το με το τριφτη ειναι απλο. πιασε προσεκτικα τα φλουδια και ξυσε τα προσεχε ομως μη τραυματισεις τα δακτυλα σου Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
κατι βραστο μπορεις να κανεις Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δες στς συνταγες στ σαιτ τ μεγκα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://sintagoulis.gr/tag/%CE%BA%CE%BF%CF%84%CF% 8C%CF%83%CE%BF%CF%85%CF%80%CE%B1?stags=1&adv=1 http://www.sintagespareas.gr/sintages/ kotosoupa.html http://www.sintagespareas.gr/sintages/kotosoupa- mirodati.html Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ξεπλένουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου, τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τα χτυπάμε με το σφυρί του κρέατος, για να λεπτύνουν και να πλατύνουν. Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο, το πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το αλείφουμε από τη μέσα πλευρά με τη μουστάρδα. Από πάνω, απλώνουμε τις φέτες του ζαμπόν (2 σε κάθε στήθος) και τοποθετούμε τα μπαστουνάκια της γραβιέρας. Κλείνουμε κάθε στήθος σε ρολό και το δένουμε προσεκτικά με τον ειδικό άκαυστο σπάγκο. Ζεσταίνουμε το Flora Soft με βούτυρο σε ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1 κιλό ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ( κομμένο σε μερίδες σερβιρίσματος ) 1 φλιτζανάκι ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ 4 κουταλιές Βιτάμ Culinesse 1 κουταλάκι ΡΙΓΑΝΗ 1 σκελίδα ΣΚΟΡΔΟ 1 ΚΥΒΟΙ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ KNORR "ΣΚΟΡΔΟ & ΚΡΕΜΜΥΔΙ" 1 κιλό ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ( μικρά καθαρισμένα ) ½ φλιτζάνι ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΛΤΙΣ ΚΛΑΣΙΚΟ Εκτέλεση: 1. Σοτάρετε το κοτόπουλο με 2 κουταλιές από το Βιτάμ Culinesse σε κατσαρόλα. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το σκόρδο, ρίχνετε 1 ποτήρι νερό, αλάτι και πιπέρι και τη ρίγανη. Αφήνετε το κοτόπουλο να σιγο... Διαβάστε περισσότερα...
σαλτσες για μακαρονια και πως τις παρασκευαζουμε ή ετοιμες σαλτσες οπως η pesto τι γευση και τι υλικα εχουνε?
Απάντηση:
σε μια κλασική κόκκινη ΄σλατσα μπορείς να βαλεις κομματάκια μήλου και τζίντζερ, αν θες μια γλυκειά κι ελαφρά πικάντικη σαλτσα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά : 6 μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια , άγρια ή καλλιέργειας 2 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια 2 ντομάτες ώριμες ½ λίτρο γάλα 4 αυγά Τυρί 1 ματσάκι μαϊντανό Λίγη φρυγανιά , αλάτι , πιπέρι, λάδι Εκτέλεση : 1)Βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα μεγάλο μπολ με αλάτι και τις αφήνουμε για μισή ώρα να ξεπικρίσουν. Τις πλένουμε και τις σοτάρουμε με το λάδι ελαφρώς. 2)Σοτάρουμε τα κρεμμύδια τα μανιτάρια και την ντομάτα. Ρίχνουμε... Διαβάστε περισσότερα...
Καλησπέρα σας θα ήθελα μια συνταγή για γουρουνόπουλο ψητό
Απάντηση:
2 κιλά γουρουνόπουλο (μπούτι ή χεράκι με σπάλα) ½ ποτήρι ελαιόλαδο λεμονόφυλλα φρέσκα 2 λεμόνια (τον χυμό τους) αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο Eκτέλεση Πλένουμε καλά το κρέας και το χαράζουμε σε διάφορα σημεία. Στις σχισμές αυτές, μπήγουμε άφθονο αλατοπίπερο, λεμόνι και λεμονόφυλλα. Στρώνουμε τα λεμονόφυλλα σε ένα ταψί που να χωράει ίσα ίσα το κρέας, αλατίζουμε το γουρουνόπουλο και το τοποθετούμε με την πέτσα του προς τα κάτω. Ψήνουμε στους 180°C για 3 ώρες και στη συνέχεια γυρνάμε τ... Διαβάστε περισσότερα...
Πως μπορώ να φτιάξω μπιφτέκια γαλοπούλας που είναι και πιο υγιεινά;
Απάντηση:
Ακολούθησε την παρακάτω συνταγή για ωραία μπιφτέκια γαλοπούλας. Θα χρειαστείς περίπου 15 λεπτά προετοιμασίας και περίπου 20 λεπτά ψήσιμο. Με αυτά τα υλικά βγάζεις 12 μπιφτέκια των 200 γραμμαρίων. Τα υλικά είναι: 150 γρ. ψωμί χωρίς την κόρα (περίπου 2 κούπες) 1 κουτάκι μπύρα (0,33 l) 2 κιλά κιμά γαλοπούλας 2 μέτρια κρεμμύδια, τριμμένα 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένο ¼ κούπας ελαιόλαδο 2 αυγά ½ κούπα μαϊντανό, ψιλοκομμένο Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 κουταλιά ρίγανη ½ κ.γ. εστραγκόν ½ κ.γ. θυ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δεν μπορεις να κανεις κατι μονος σου ασ που υπαρχει αυστηρη νομοθεσια. Παντως μια γνωστη χρωστικη και επιτρεπεται ειναι ο λεγομενος κροκος η σαφραν> ειναι φυτο απο οππυ παιρνουμε τετοιο χρωμα και ειναι νομικα ελυθερο. Λιγο ακριβο βεβαια. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 134 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: