Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: αλευρι, αλατι, μπυρα
Απάντηση: 135γρ βουτυρο, 135γρ φυστικοβουτυρο, 90γρ ζαχαρη, 90γρ μαυρη ζαχαρη, 1αυγο 2γρ αλάτι 180γρ αλεύρι 3γρ μπέικεν πάουντερ, ψυνουμε 170c για ...
Απάντηση: συνταγη για γυρο
Απάντηση: ΥΛΙΚΑ: 1/2 κιλό γίγαντες (μουλιασμένοι) 1 Ματσάκι μαιντανό 2 Ντομάτες 1 κουτί κόν κασέ 2 κ.σ. ζάχαρη 1κ.σ. πελτέ φρυγανιά τριμμένη...
Απάντηση: Οπως φτιαχνεις τη γνωστη σε ολους μας ομελετα με αυγα,ριξε και μελιτζανες,αφου τις εχεις τηγανισει πιο πριν.Σε μια ομελετα ριχνεις ο,τι θ...
Απάντηση: Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κυδωνάτες φέτες. Τις βράζουμε σε νερό μέχρι να μαλακώσουν αλλά προσέχουμε να μας κρατάνε λίγο...
Απάντηση: Συστατικά1/2 φλ. φρέσκο βασιλικό 2 σκελίδες σκόρδο 1/4 φλ. καρύδια ή κουκουνάρια 1/2 φλ. ελαιόλαδο αλάτι Οδηγίες1.Βάζουμε το βασ...
Απάντηση: Συστατικά * 500 γρ. στήθος κοτόπουλου * 1 κουτί μανιτάρια τεμαχισμένα * 1 μεσαίο κρεμμύδι * 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα * 1 κύ...
Απάντηση: Διαλύουμε τους κύβους Knorr Κότας σε 1½ λίτρο ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σοτ...
Απάντηση: Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το Flora (κρατάμε 2 κουταλιές για τα ζυμαρικά) και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το ...
 

Κουρκουτι + ακης πετρετζικης

Σχετικές ερωτήσεις
http:// www.sintagespareas.g r/sintages/ kourkouti-gia- mpakaliaro-tou-aki- petretziki.html δες εδω αλλα με 260γρ αλευρι,και οχι 800γρ! κα...
Δεν υπάρχει ιδιαίτερη συνταγή. Η βάση είναι νερό και αλεύρι όπου ανακατεύεις, σιγά σιγά το αλεύρι για να μη σβολιάζει, μέχρις ότου το μίγ...
Δες στς συνταγες στ σαιτ τ μεγκα
200 γραμμαρια
οπως κανεις και το κουρκουτι για τον μπακαλιαρο.. εγω βαζω ενα κουτακι μπυρα αντι για νερο ..αλευρι οσο χρειαστει ωστε να μη γινει ουτε ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Συνταγές / Μαγειρική

Απάντηση:
http://www.sintagespareas.gr/sintages/kourkouti- gia-mpakaliaro-tou-aki-petretziki.html δες εδω αλλα με 260γρ αλευρι,και οχι 800γρ! καλη ορεξη. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν υπάρχει ιδιαίτερη συνταγή. Η βάση είναι νερό και αλεύρι όπου ανακατεύεις, σιγά σιγά το αλεύρι για να μη σβολιάζει, μέχρις ότου το μίγμα δεν είναι ούτε ιδιαίτερα πηχτό ούτε όμως κι εντελώς υδαρές. Αντί για νερό, για να είναι το κουρκούτι σου πιο αφράτο μπορείς να βάλεις γάλα και μετά σιγά σιγά το αλεύρι. Απ εκεί και πέρα αυτοσχεδιάζεις... Μπορεις να βάλεις λίγο ξηρό δυόσμο για μυρωδιά, ξύσμα / ή χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού... Δεν είναι καμιά σπουδάια σοφία. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δες στς συνταγες στ σαιτ τ μεγκα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
οπως κανεις και το κουρκουτι για τον μπακαλιαρο.. εγω βαζω ενα κουτακι μπυρα αντι για νερο ..αλευρι οσο χρειαστει ωστε να μη γινει ουτε πολυ πηχτο ουτε πολυ ρευστο..λιγο αλατι λιγη ζαχαρη..αφησε το μιγμα κανα μισαωρο και στη συνεχεια βουτηξε μεσα τα καλαμαρακια ενα ενα πριν τα ριξεις στο τηγανι..δε χρειαζεται μεγαλη ποσοτητα απο κουρκουτι γιατι δε θα ψηθουν καλα.. ριξτα σε καυτο λαδι..μολις αρχισει να παιρνει χρωμα χαμηλωσε λιγο τη φωτια και αφησε τα να ψηθουν κανα 5λεπτο..δε θελουν πολυ ωρα... Διαβάστε περισσότερα...
καλαμαρακια με κουρκουτι για τηγανισμα
Απάντηση:
αλευρι, αλατι, μπυρα Διαβάστε περισσότερα...
Στη σημερινή εκπομπή του μεγα προσφέρθηκαν μπισκότα κουκις στο πάνελ, από τον Ακη Πετρετζίκη. Θα ήθελα σας παρακαλώ αυτή τη συνταγή
Απάντηση:
135γρ βουτυρο, 135γρ φυστικοβουτυρο, 90γρ ζαχαρη, 90γρ μαυρη ζαχαρη, 1αυγο 2γρ αλάτι 180γρ αλεύρι 3γρ μπέικεν πάουντερ, ψυνουμε 170c για 6-7 λεπτά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
συνταγη για γυρο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΥΛΙΚΑ: 1/2 κιλό γίγαντες (μουλιασμένοι) 1 Ματσάκι μαιντανό 2 Ντομάτες 1 κουτί κόν κασέ 2 κ.σ. ζάχαρη 1κ.σ. πελτέ φρυγανιά τριμμένη Ελαιόλαδο αλάτι 1 πιπερίτσα ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βαζουμε στην χύτρα τους μουλιασμένους γίγαντες για περίπου 20 λεπτά. Χτυπάμε στο multi το κον κασε με τις ντομάτες και το πελτέ και 2 κ.σ. ζάχαρη. Στην Γάστρα ή σε πήλινο αδειάζουμε τους γίγαντες το κοκτέιλ ντομάτας, τον ψιλοκομμένο μαιντανό, το λάδι, την πιπερίτσα ολόκληρη (για να την αφαιρέσουμε μετά) και α... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οπως φτιαχνεις τη γνωστη σε ολους μας ομελετα με αυγα,ριξε και μελιτζανες,αφου τις εχεις τηγανισει πιο πριν.Σε μια ομελετα ριχνεις ο,τι θελεις,ντοματα,ζαμπον,τυρι,πιπερια,λουκανικο,πατατ α,κολοκυθακια,μπεικον κ.τ.λ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κυδωνάτες φέτες. Τις βράζουμε σε νερό μέχρι να μαλακώσουν αλλά προσέχουμε να μας κρατάνε λίγο. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο να λιώσει και να θερμανθεί καλά και σοτάρουμε τις πατάτες με το απάκι μέχρι να πάρουν χρώμα οι πατάτες. Στη συνέχεια τις πατάτες και το απάκι σε ένα μικρό ταψάκι, πασπαλίζουμε με το τριμμένο καπνιστό τυρί και τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε ελαφρά μαζί με το στραγγιστό γιαούρτι. Ψήνουμε σε προθερμασμέ... Διαβάστε περισσότερα...
ποσ φιαχνετε η μακαροναδα με βασιλικο πεστο.τα υλικα?
Απάντηση:
Συστατικά1/2 φλ. φρέσκο βασιλικό 2 σκελίδες σκόρδο 1/4 φλ. καρύδια ή κουκουνάρια 1/2 φλ. ελαιόλαδο αλάτι Οδηγίες1.Βάζουμε το βασιλικό, το σκόρδο και τα καρύδια ή τα κουκουνάρια στο μπλέντερ. 2.Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Πρέπει να είναι σχετικά πηχτό, σαν πάστα. 3.Μπορούμε να προσθέσουμε αν θέλουμε και τριμμένο τυρί. Λίγα μυστικά ακόμαΕάν φτιάξουμε μεγαλύτερη ποσότητα, τότε τη φυλάμε σε βαζάκια, ρίχνοντας από πάνω ελαιόλαδο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συστατικά * 500 γρ. στήθος κοτόπουλου * 1 κουτί μανιτάρια τεμαχισμένα * 1 μεσαίο κρεμμύδι * 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα * 1 κύβο knorr λαχανικών * 2 φλυτζάνια ρύζι * λίγο αλάτι * πιπέρι * λίγο ελαιόλαδο Οδηγίες 1. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το κοτόπουλο. 2. Τσιγαρίζετε στο ελαιόλαδο (ίσα να καλύψει την επιφάνεια του τηγανιού) το κρεμμύδι και τα μανιτάρια μέχρι να ροδίσουν. 3. Προσθέτετε το κοτόπουλο και το τσιγαρίζετε μέχρι να ασπρίσει. 4. Προσθέτετε 1 κούπα νερό μέχρι να ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Διαλύουμε τους κύβους Knorr Κότας σε 1½ λίτρο ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο και τo μισό Flora. Προσθέτουμε το ρύζι και σβήνουμε με λευκό κρασί. Αφήνουμε να μαγειρευτεί προσθέτοντας τον ζωμό κότας σταδιακά (κατά μέσο όρο το ριζότο απορροφά υγρά 3 φορές τον όγκο του). Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, κατεβάζουμε από τη φωτιά, εάν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλέον ζωμό κότας : το ρύζι δεν πρέ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το Flora (κρατάμε 2 κουταλιές για τα ζυμαρικά) και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για λίγο. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, «σβήνουμε» με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στο πακέτο τους. Τα στραγγίζουμε και τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://sintagoulis.gr/psaria/solomos-sto-foyrno- me-pikantiki-saltsa-lemonioy http://www.sintagespareas.gr/sintages/solomos-sto- fourno-norbigika-ftiagmenos.html http://www.yumyum.gr/apps/gr/recipe/solomos-sto- fourno/ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Διαλύουμε τον ζωμό Κότας σε πάστα σε 1½ λίτρο ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Μαγειρεύουμε το σπανάκι σε βραστό νερό μέχρι να ξεπαγώσει και να φύγουν τα περισσότερα υγρά του. Το αφήνουμε να κρυώσει, το λιώνουμε στο μίξερ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει πουρές. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το εσαλότ, το σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο και το μισό Flora. Προσθέτουμε το ρύζι και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να μαγειρευτεί προσθέτοντας σταδιακά τον ζωμό κότας. 5 λε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά για το ρολό 1,5 – 2 κιλά χοιρινό σε ένα κομμάτι, κατάλληλο για ρολό 4 μήλα φιρίκια 50 γρ. καρυδόψυχα αλάτι, πιπέρι 1,5 φλ. τσαγιού χυμός μήλου 4 κουτ. βούτυρο βαμβακερός σπάγγος και αλουμινόχαρτο για τη σάλτσα 2 ρόδια (μόνο τα σπόρια) 1 μικρό ξερόκρεμμύδι 2 κουτ. βούτυρο τους χυμούς από το ταψί που ψήθηκε το ρολό επιπλέον 2 κουτ. σπασμένη καρυδόψυχα Εκτέλεση Ανοίγετε το κρέας σε ένα παραλληλόγραμο (ή ζητάτε από τον κρεοπώλη σας να το ετοιμάσει). Το αλατοπιπερώνετε καλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βοδινές μπριζόλες και άλλα - http://www.syntagh.gr Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ενω ξερω να μαγειρευω πολλα φαγητα με τις σαλατες εχω ενα θεμα..περα απο τις κλασσικες δε ξερω να φτιαχνω αλλες..για πειτε καμια καλη που φτιαχνετε εσεις..
Απάντηση:
5 καβουροπόδαρα 10 γαρίδες μεσαίου μεγέθους 1 αστακοουρά 1 κλωναράκι σέλινο 1 καρότο λίγο μαρούλι λίγο λάχανο αλάτι, λεμόνι, 4 κουταλιές σούπας μαγιονέζα και ελάχιστο σκόρδο Αρχικά βράζω τις γαρίδες. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζω τις γαρίδες, τα καβουροπόδαρα κομμένα σε κύβους, την αστακοουρά τεμαχισμένη σε ροδέλες και ψιλοκομμένο σκόρδο. Τώρα κόβω τα κλωναράκι σέλινου. Επειτα, ρίχνω το αλάτι, το λεμόνι. Το καρότο τρίβεται στο τρίφτη και μετά τον προσθέτουμε στην σαλάτα μας. ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συστατικά 4 φλιτζ. τσαγ. γάλα 1 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη 1/2 φλιτζ. τσαγ. κορν φλάουρ 5 αυγά 2 κουτ. σούπ. βούτυρο 3 δόσεις άρωμα βανίλιας 1 φλούδα λεμονιού Οδηγίες 1.Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε ένα φλιτζάνι τσαγιού κρύο γάλα. 2.Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια. 3.Προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανίκατεύουμε. 4. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί, μαζί μα τη φλούδα του λεμονιού. 5.Ρίχνουμε λίγο λίγο το μείγμα με το ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ποια ειναι η συνταγη για γαυρο ξυδατο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η μουστάρδα φτιάχνεται κυρίως από του σπόρους του μαύρου σιναπιού (brassica nigra) του καφέ ή του λευκού. Οι σπόροι του μαύρου σιναπιού είναι οι πιο δυνατοί σε γεύση. Μπορείτε να βρείτε πολλές παρόμοιες συνταγές σε παλιά βιβλία μαγειρικής που υπάρχουν στην ιστοδελίδα στη βιβλιοθήκη. Συνταγή για μουστάρδα από σπόρους μαύρου σιναπιού Για να φτιάξετε τη κίτρινη πάστα που καλείται έτοιμη μουστάρδα, τοποθετήστε σε ένα τηγάνι ή ταψί αλεύρι και ζεστάνετε το, ανακατεύοντάς το κάθε τόσο μέχρι να ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ξεπλένουμε τις σουπιές, τις κόβουμε σε λωρίδες και τις προβράζουμε. Βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και τα μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Όταν οι σουπιές είναι έτοιμες τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά μας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα έως ότου μαγειρευτούν καλά και μαλακώσουν. Εάν δέσει η σάλτσα απότομα προσθέτουμε λίγο από το ζουμί που έβρασαν οι σουπιές. Στραγγίζουμε το κοφτό μακαρονάκι και μέσα στο ίδιο σκεύος που το βρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κοβετε πατατες σε στρογγυλα κομματάκια και τις απλώνετε σε βουτυρωμένο πυρεξ. Σε ενα κατσαρολάκι βράζετε 2 κρέμες γάλακτος και προσθετετε στην κρεμα τσιγαρισμενο μπεικον ή σαλαμι , και όποιο είδος τυριου-ων θελετε. Κατεβαζετε απο τη φωτια και το ρίχνετε πανω στις πατατες. Προσθετετε προαιρετικα κομμενη πιπερια ή μανιταρια. Φροντιζετε οι πατατες να ειναι καλυμμενες απο την κρέμα, ειδάλλως ριχνετε λίγο γάλα (εβαπορε ή φρεσκο) . Ψηνεται στο φουρνο στους 180 βαθμους , σκεπασμενο με αλουμινόχαρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Διαλύουμε τον ζωμό λαχανικών σε 1½ λίτρο ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Απλώνουμε τα ανάμικτα λαχανικά σε ένα ταψί, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και τον ξερό βασιλικό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά στους 190 °C. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και το μισό Flora. Προσθέτουμε το ρύζι και σβήνουμε με λευκό κρασί. Αφήνουμε να βράσει προσθέτοντας σταδιακά τον ζωμό λαχανικών. Τον προσθέ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=%CF%84%CF% 81%CE%B1%CE%BD%CF%83%20%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%87% CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF% 85&source=web&cd=7&ved=0CEoQFjAG&url=http%3A%2F% 2Fargiro.gr%2Frecipes%2F%25CE%25BC%25CE%25BF%25CF% 2583%25CF%2587%25CE%25AC%25CF%2581%25CE%25B9-% 25CE%25B5-%25CE%25B1%25CE%25BD%25CE%25B9%25CF% 2584%25CE%25AC%25CF%2581%25CE%25B9%25CE%25B1-% 25CE%25BA%25CE%25B1%25CE%25B9-%25CE%25BA%25CF% 2581%25CE%25B1%25CF%2583%25CE% 25AF&ei=th2mTrSdJo65hAeMhKmSDg&... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συνταγές μαγειρικής για μακαρόνια με κιμά - http://www.sidages.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE% B1%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE% B9%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82/%CE%B9%CF%84%CE% B1%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE% B6%CE%AF%CE%BD%CE%B1/%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF% 81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE% B9%CE%BC%CE%AC Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μια τέλεια αυθόρμητη συνταγή με μόνο 5,5 υ/δ!!! υλικά για 2 άτομα: 2 φιλέτα κοτόπυλο στήθος 6 φέτες μπέικον 100 γρ. μανιτάρια πλευρώτους 1 κ.σουπας βούτυρο 1 κ.γλ μουστάρδα 1 κ.γλ. μαγιονέ50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα αλάτι, κύμινο, πάπρικα, ρίγανη εκτέλεση: Τσιγαρίζουμε τα φιλετάκια μας με το βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνη να παρει χρωματάκι. Ρίχνουμε το μπέικον να τσιγαριστεί κ αυτό μαζί με το κοτόπουλο. Επειτα τα μανιτάρια, περιμένουμε να βγάλουν τα υγρά τους, χωρίς να χρειαστεί να ρ... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 20 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: