Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Υλικα: 200 γρ. φυτίνη 250 γρ. φρέσκο βούτυρο 250 γρ. βούτυρο γάλακτος 2 κρόκους αβγού 250 γρ. αμύγδαλα, κομμένα με το χέρι μικρά κομ...
Απάντηση: ΑΧΝΗ
Απάντηση: δες εδω μια συνταγη για κρητικους κουραμπιεδες http:// www.rotise.gr/ erotisi/syntagh-gia- kritikoys- koyrampiedes.html
Απάντηση: ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΥΛΙΚΑ: 2 κιλά μαλακό αλεύρι 1 κιλό βούτυρο 300 γρ. ζάχαρη άχνη 300 γρ. αμυγδαλόψιχα 1 ποτηράκι κονιάκ 1 ...
Απάντηση: Φίλη/φίλε,σου συνιστώ ανεπιφύλακτα αυτήν την συνταγή.Η συγκεκριμένη δοσολογία βγάζει περίπου 4 μεγάλες πιατέλες. ΥΛΙΚΑ: -750 γρ.αγελα...
Απάντηση: Υλικά 100 γραμμ. ζάχαρη άχνη 400 γραμμ. βούτυρο γάλακτος 100 γραμμ. φυτίνη 2 κρόκοι 1 αυγό 2 βανίλιες 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο 1/3...
Απάντηση: Υλικά 550 γραμμ. αλεύρι δυνατό για τσουρέκι 1 κύβο νωπής μαγιάς 50 ml χλιαρό νερό 100 ml χλιαρό γάλα 100 γραμμ...
Απάντηση: Φτιάχνεις τα κλασικά μελομακάρονα και τα περιχύνεις με σοκολάτα.
Απάντηση: χτυπας κρεμα γαλακτος και ζαχαρη μαζι
Απάντηση: ενα μικρο κοματι θα το ετρωγα παρακαλω!!
 

Κουραμπιεδες βεφας αλεξιαδου;

Σχετικές ερωτήσεις
 
Σιμιγδαλένιος χακβάς γρήγορος και γευστικός Την συνταγή συτή την είδα από την εκπομπή του κου Μαμαλάκη. Γίνεται πάρα πολύ γρήγορα μιας κ...
μπορεισ να τα δωσεις σε καποιον που δεν εχει να φαει
καταρχας ειναι ζαχαρη αχνη την οποια την βαζεις μολις τους βγαλεις απο τον φουρνο κ ειναι ζεστοι κ αργοτερα τους περνας αλλο ενα χερι...
http:// www.sintagespareas.g r/sintages/gliko- tou-koutaliou- karpouzi.html
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Ζαχαροπλαστική

Απάντηση:
Σιμιγδαλένιος χακβάς γρήγορος και γευστικός Την συνταγή συτή την είδα από την εκπομπή του κου Μαμαλάκη. Γίνεται πάρα πολύ γρήγορα μιας και την ζάχαρη την ριχνουμε απευθείασ στην κατσαρόλα και δεν κάνουμε ξεχωριστά σιρόπι, είναι πολύ ελαφρύς και πολύ γευστικός. Δεν είναι πάρα πολύ γλυκός, οπότε αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο παραπάνω ζάχαρη... Αν δεν σας αρέσει αναζητήστε το στο google Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μπορεισ να τα δωσεις σε καποιον που δεν εχει να φαει Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
καταρχας ειναι ζαχαρη αχνη την οποια την βαζεις μολις τους βγαλεις απο τον φουρνο κ ειναι ζεστοι κ αργοτερα τους περνας αλλο ενα χερι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://www.sintagespareas.gr/sintages/gliko-tou- koutaliou-karpouzi.html Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικα: 200 γρ. φυτίνη 250 γρ. φρέσκο βούτυρο 250 γρ. βούτυρο γάλακτος 2 κρόκους αβγού 250 γρ. αμύγδαλα, κομμένα με το χέρι μικρά κομμάτια 3 κ.σ. άχνη ζάχαρη 2 κιλά αλεύρι 1 ποτηράκι κρασιού λικέρ 2 βανίλιες Εκτελεση: Το μυστικό αυτής της συνταγής είναι το βούτυρο και η ζάχαρη να χτυπηθούν πολύ καλά ώσπου να γίνουν άσπρα (καλύτερα με το χέρι). Έπειτα προσθέτουμε τους κρόκους, το λικέρ, το αλεύρι και τις βανίλιες. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τους ψήνουμε στους 200 βαθμούς γι... Διαβάστε περισσότερα...
κουραμπιεδες αργυρως
Απάντηση:
συνταγη για κουραμπιεδες;
Απάντηση:
δες εδω μια συνταγη για κρητικους κουραμπιεδες http://www.rotise.gr/erotisi/syntagh-gia- kritikoys-koyrampiedes.html Διαβάστε περισσότερα...
Θα ήθελα μια συνταγή για παραδοσιακούς κρητικούς κουραμπιέδες
Απάντηση:
ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΥΛΙΚΑ: 2 κιλά μαλακό αλεύρι 1 κιλό βούτυρο 300 γρ. ζάχαρη άχνη 300 γρ. αμυγδαλόψιχα 1 ποτηράκι κονιάκ 1 κουταλάκι σόδα Ανθόνερο Εκτέλεση: Ασπρίζουμε το βούτυρο, δουλεύοντας το για περίπου μισή ώρα με το χέρι Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κονιάκ, τα αμύγδαλα καβουρδισμένα και κοπανισμένα και, τέλος, το αλεύρι και συνεχίζουμε να δουλεύουμε με το χέρι τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα Πλάθουμε τους κουραμπιέδες, τους τοποθετούμε σε λαμαρίνα και του... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Φίλη/φίλε,σου συνιστώ ανεπιφύλακτα αυτήν την συνταγή.Η συγκεκριμένη δοσολογία βγάζει περίπου 4 μεγάλες πιατέλες. ΥΛΙΚΑ: -750 γρ.αγελαδινό βούτυρο γάλακτος(ή ανάμεικτο με βιτάμ) -3/4 φλυτζανιού ζάχαρη -2 κρόκους αυγού -1 στιμμένο πορτοκάλι και ξύσμα 2 κουταλάκια -1/2 φλυτζάνι κονιάκ -2 βανίλιες -200 γρ. αμύγδαλο ωμό, χονδροτριμμένο στο μπλέντερ -περίπου 1 1/2 κιλό αλεύρι φαρινάπ -περίπου 500 γραμ. ζάχαρη άχνη -Λίγο ανθόνερο -------------------------------------------------- ------... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά 100 γραμμ. ζάχαρη άχνη 400 γραμμ. βούτυρο γάλακτος 100 γραμμ. φυτίνη 2 κρόκοι 1 αυγό 2 βανίλιες 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο 1/3 φλ. τσαγιού κονιάκ 1 κοφτό κ.γλ. σόδα μαγειρική 250 γραµµ. καβουρντισμένο και χοντροκομμένο αμύγδαλο 850 γραµµ. (περίπου) αλεύρι μαλακό, κοσκινισμένο 1 κιλό άχνη ζάχαρη 2 βανίλιες Εκτέλεση Απλώνουμε την αμυγδαλόψιχα σε λαμαρίνα και την ψήνουμε 10΄ στους 200οC, να ροδίσει. Την χοντροκόβουµε. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την άχνη και τη φυ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά 550 γραμμ. αλεύρι δυνατό για τσουρέκι 1 κύβο νωπής μαγιάς 50 ml χλιαρό νερό 100 ml χλιαρό γάλα 100 γραμμ. βούτυρο λιωμένο, χλιαρό 150 γραμμ. ζάχαρη 2 αυγά χτυπημένα, σε θερμοκρασία δωματίου 2 πορτοκάλια (βιολογικά και ακέρωτα)(το ξύσμα) 1 κ.γλ. μαχλέπι σε σκόνη 1 κ.γλ. κακουλέ σε σκόνη 1/2 κ.γλ μαστίχα σε σκόνη Για τη γέμιση: 6 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού 200 γρ. κουβερτούρα τριμμένη Εκτέλεση Θρυμματίζουμε τη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Φτιάχνεις τα κλασικά μελομακάρονα και τα περιχύνεις με σοκολάτα. Διαβάστε περισσότερα...
τι υλικα χρειαζομαι για να φτιαξω σαντιγυ
Απάντηση:
χτυπας κρεμα γαλακτος και ζαχαρη μαζι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ενα μικρο κοματι θα το ετρωγα παρακαλω!! Διαβάστε περισσότερα...
Είναι το παραδοσιακό γλυκό της Έδεσας!!!!!
Απάντηση:
Είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά,όπως τις έχω μάθει από τη μητέρα μου βέβαια,γιατί δεν έχω δοκιμάσει από Έδεσσα.Σιροπιαστές και με ινδική καρύδα...μμμμμ είναι τρέλα και μου άνοιξες την όρεξη τώρα και τί θα κάνω,αμάν βρε παιδί μου! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γεμίζεις μία κατσαρόλα με νερό τοποθετείς μέσα το βάζο με το μέλι και το βαζεις να βράσει (το νερό) μετά απ λίγη ώρα αρχίζει να ξεζαχαρώνει. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στο μίξερ ρίχνουμε 50 γρ. αλεύρι, 3 γρ. μαγιά, 5 γρ. ζάχαρη, 20 γρ. νερό και δουλεύουμε στη χαμηλή ταχύτητα για 5 λεπτά. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος μέχρι να τριπλασιαστεί σε όγκο. Ξαναζυμώνουμε προσθέτοντας σταδιακά 50 γρ. αλεύρι, 3 γρ. μαγιά, 5 γρ. ζάχαρη, 20 γρ. νερό, μέχρι να αποκτήσουμε μία λεία, ελαστική ζύμη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να τριπλασιαστεί σε όγκο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία προσθέτοντας 100 γρ. αλεύρι, 4 γρ. μαγιά, 5 γρ. ζάχαρη, 1 κ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
βανιλια με κανταιφι μεσα μμμμμμμμμμμμμμμ τρομερο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πέθανε ο Μανώλης Ρασούλης Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι: Σπάμε τα αβγά και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα μαζί με 1-2 κουταλιές ζάχαρη. Χτυπάμε χωριστά τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και το Flora Soft με βούτυρο στο μίγμα των κρόκων. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά. Στρώνουμε ένα μακρόστενο ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε μέσα το μίγμα. Το ψήνουμε στους 220°C για 10 λεπτά περίπου. Όταν β... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Χρώματα ζαχαροπλαστικής μπορείς να βρείς σε εταιρείες που πουλάνε essence, (φυσικά ή ...χημικοφυσικά) σκευάσματα τα οποία δίνουν είτε χρώμα είτε άρωμα σε ό,τιδήποτε τρώγεται ή πίνεται. (Υπάρχουν εκατοντάδες essences όπως πχ, άρωμα φρέσκο βούτυρο, άρωμα φυστίκι, άρωμα marlborro (NAI Marlborro !!!) και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. (δεν υπάρχει όριο στο τί υπάρχει). Στις ίδιες αυτές εταιρείες θα βρείς και χρωστικές οι οποίες συνήθως είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ, πχ το Καρμίνιο (μιά αλευρώδης σκόνη κατακ... Διαβάστε περισσότερα...
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ
Απάντηση:
480 γρ. ζάχαρη άχνη 320 γρ. αμύγδαλο σκόνη 200 γρ. αλεύρι 4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ 560 γρ. ασπράδι αυγού (περίπου από 16 αυγά) 520 γρ. βούτυρο λιωμένο Lurpak 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα ξύσμα από δύο πορτοκάλια Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, τα βάζουμε σ’ ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο τσέρκι 28 ή 30 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για μισή ώρα και στους 160οC για 30΄ ακόμη. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Χρόνος προε... Διαβάστε περισσότερα...
Αν ως μεγάλο παιδί λατρεύετε τα παγωτά αλλά δεν τρώτε όσα θα θέλατε επειδή παχαίνουν, μπορείτε να πανηγυρίσετε! Αμερικανοί επιστήμονες ετοιμάζουν πυρετωδώς το παγωτό που θα προσφέρει στον οργανισμό μας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά ενώ ταυτόχρονα θα βοηθάει στο αδυνάτισμα. Το συγκεκριμένο παγωτό θα περιέχει διαιτητικές ίνες, αντιοξειδωτικά που θα προστατεύουν τα κύτταρα από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες και προβιοτικά που βοηθάνε στην πέψη. Μάλιστα οι ειδικοί θεωρούν πως μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά μπορεί κάλλιστα να εμπλουτιστεί με το παγωτό που θα έχει ελάχιστες θερμίδες, βοηθώντας έτσι να αδυνατίσουμε απολαμβάνοντας ταυτόχρονα το αγαπημένο μας γλυκό. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων, το παγωτό αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά σε δύο περίπου χρόνια.
Απάντηση:
Πολύ τροποποιημένο μου ακούγεται αυτό το παγωτό.Ούτως η άλλως δεν μου αρέσουν τα παγωτά οπότε δεν θα δοκιμάσω. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
νομίζω οτι χτυπάς κρέμα γάλακτος στο μίξερ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ενώ είμαι φαν του Fresh (Παρλιάρος) έχω δοκιμάσει μια καλύτερη συνταγή για τρουφάκια με εξαιρετικά λεπτή γεύση από αυτό το site : http://www.sidages.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE% B1%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE% B9%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82/%CE%B5%CE%BB%CE% BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%BF%CF% 85%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CE%B1/%CF%84%CF%81%CE%BF%CF% 85%CF%86%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 250 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου 2 κούπες ζάχαρη 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου 1 κούπα γάλα 2 βανίλιες 1 πρέζα αλάτι 2 κ.σ. κακάο Εκτέλεση Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι ν ασπρίσουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε να εσωματωθούν καλά στο μείγμα. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τις βανίλιες και το αλάτι. Ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι με το γάλα, εναλλάξ, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.Βάζουμε τα 3/4 του μείγματος... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά * 250 gr κουβερτούρα * 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη * 1/2 φλιτζάνι αλεύρι * 150 gr βιτάμ * 3 αυγά Εκτέλεση 1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο multi. 2. Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βιτάμ σε χαμηλή φωτιά. 3. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ενιαίο μείγμα. 4. Βάζουμε σε βουτυρωμένα ατομικά φορμάκια ψησίματος. 5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 6 λεπτά. Πρέπει να ψηθεί απ’ έξω και να μείνει υγρό από μέσα. 6. Ξεφορμάρουμε μόλις κρυώσει και σερβίρουμ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικα: 3 μπουκάλια γάλα (1 1/2 κιλό γάλα) 160 γραμμ. άνθος αραβοσίτου γιώτης 1 γεμάτο νεροπότηρο ζάχαρη 3 κρόκους αυγών 1 κουταλιά μαργαρίνη (βιτάμ) 1/2 κιλό φύλλο κρούστας φρέσκο βούτυρο για τα φύλλα ΣΙΡΟΠΙ 2 1/2 ποτήρια ζάχαρη 2 ποτήρια νερό Εκτελεση: Στρώνουμε τα 3/4 των φύλλων στο ταψί βουτυρώνοντας τα ένα ένα εκτός από το τελευταίο φύλλο. Σκεπάζουμε το ταψί με τα φύλλα με μία πετσέτα μέχρι να φτιάξουμε τα υπόλοιπα για να μην ξεραθούν. Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη μ... Διαβάστε περισσότερα...
ευκολη συνταγη μπισκοτου
Απάντηση:
Ρώτησε τους 145 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: