Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΙΑ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟ ΥΨΟΣ ΝΑ ΚΟΒΕΙΣ ΤΙΣ ΚΟΡΙΦΕΣ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ ΔΙΟΤΙ ΕΠΙΒΑΡΙΝΟΥΝ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΩ...
Απάντηση: αυτή την εποχή γίνονται.
Απάντηση: ψαξε σε φυτορια!
Απάντηση: φυλε μου δεν ειμαι ειδικοσ, αλλα νομιζο οτι ειναι ο δακοσ.. τον οπειο τον ραντιζουνε 1 φορα το χρονο.
Απάντηση: Comfrey (Symphytum officinale)- ΣύμφυτοΤο σύμφυτο είναι πλούσιο στο άζωτο, κάλιο και φυσικό ασβέστιο και η χημική του σύνθεση λέγεται ότι ...
Απάντηση: Μπορείτε να φυτέψετε φυτά φράουλας τις ακόλουθες περιόδους: Σεπτέμβριος: Θα πρέπει να περιμένετε μέχρι την επόμενη άνοιξη/καλοκαίρι ώστε...
Απάντηση: Πλουσιότατη και πολύ παλαιά υπήρξε η χρήσης ως φαρμάκων των διαφόρων ειδών «της μούχλας» από τον λαό μας. Την βλέπουμαι όχι μόνο αυτούσια...
Απάντηση: Τα φυτά χρειάζονται μια πληθώρα θρεπτικών στοιχείων, αλλά κυρίως έχουν υψηλές απαιτήσεις σε τρεις θρεπτικές ουσίες: -άζωτο(N) -φώσφορος...
Απάντηση: Ρωτήστε εδω ισως εξυπηρετηθείτε Οι ενδιαφερόμενοι για αγροτικές επιδοτήσεις, μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο: 210.8818416...
Απάντηση: Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 23-32 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλ...
 

Κόκκινο ρυγχωτό σκαθάρι

Το κόκκινο ρυγχωτό σκαθάρι, ο πιο επικίνδυνος εχθρός των φοινικοειδών, με την επιστημονική ονομασία: Rhynchophorus ferrugineus, εχει μήκος 3 εκατοστά , κόκκινο-καφέ χρώμα και έρχεται από μακριά, την τροπική Ασία, έχει όμως εξαπλωθεί στην Αφρική και την Ευρώπη και προκαλεί εκτεταμένες καταστροφές σε διάφορα είδη φοινικόδεντρων. Στην Ελλάδα πρωτοεμφανίστηκε μετά την Ολυμπιάδα λόγω της ανεξέλεγκτης εισαγωγής για καλλωπιστικούς κυρίως λόγους, φοινικοειδών από την Αίγυπτο. Πρώτη φορά εντοπίστηκε

σε φοίνικες Washingtonia που εισήχθησαν στο Ηράκλειο τον Μάιο του 2005 από την Αίγυπτο, καθώς και σε φοίνικες του είδους Phoenix canariensis στη χερσόνησο του νομού Ηρακλείου. Τα θηλυκά του κόκκινο ρυγχωτόυ σκαθαριού, γεννούν αρκετές εκατοντάδες αβγά σε οπές ή πληγές του φοίνικα. Μόλις εκκολαφθούν, οι προνύμφες ανοίγουν στοές στο εσωτερικό του φοίνικα, μήκους έως ένα μέτρο τρώγοντας το εσωτερικό του, με κατάληξη το θάνατο του δέντρου. Δυστυχώς είναι δύσκολος οπτικά ο εντοπισμός των μολ

υσμένων δένδρων, παρά μόνο στα τελικά στάδια της προσβολής, όταν τα φαγωμένα φύλλα του φοίνικα αρχίζουν να γέρνουν και να πέφτουν. Εάν όμως ακουμπήσουμε το αυτί μας στο δέντρο, είναι εύκολα αντιληπτοί οι ήχοι που παράγουν τα σκαθάρια του φοίνικα καθώς τρώνε το εσωτερικό του.
Σχετικές ερωτήσεις
Αν οχι στο σουπερμάρκετ τότε σε.μαγαζιά με μπαχαρικά,ρηγανες και τέτοια.
Εάν ξαφνικά ο φοίνικας αρχίσει να ρίχνει τα φύλλα του τοτε ο ένοχος ειναι ο Κόκκινος ρυγχωτός κάνθαρος που ήρθε μαζί με φθηνούς φοίνικες ...
Diaspididae, Κοκκοειδή, Ημίπτερα Αποτελεί σοβαρό εχθρό των εσπεριδοειδών και άλλων δένδρων (ελιά, φυστικιά, συκιά, αχλαδιά, μηλιά, δαμ...
Ένα τέτοιο έδαφος, επιφανειακά, στερείται των θρεπτικών συστατικών που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη λαχανικών. Μπορεί να είναι κατάλ...
ΙΑΤΡΙΚΗ
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
Αν οχι στο σουπερμάρκετ τότε σε.μαγαζιά με μπαχαρικά,ρηγανες και τέτοια. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εάν ξαφνικά ο φοίνικας αρχίσει να ρίχνει τα φύλλα του τοτε ο ένοχος ειναι ο Κόκκινος ρυγχωτός κάνθαρος που ήρθε μαζί με φθηνούς φοίνικες που εισήχθησαν χάρη σε ελλιπή έλεγχο και μόλυναν και τους υπολοίπους. Ειναι ένα μεγαλούτσικο σκαθάρι, κόκκινου χρώματος με ρύγχος. Τα θηλυκά γεννούν περίπου 300 αυγά σε πληγές του φοίνικα στην κορυφή (στεφάνη), στη βάση των νεαρών φύλλων ή στον κορμό. Τα αυγά εκκολάπτονται σε 2-5 ημέρες. Οι προνύμφες εισχωρούν στο εσωτερικό του φοίνικα ανοίγοντας στοές. ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Diaspididae, Κοκκοειδή, Ημίπτερα Αποτελεί σοβαρό εχθρό των εσπεριδοειδών και άλλων δένδρων (ελιά, φυστικιά, συκιά, αχλαδιά, μηλιά, δαμασκηνιά) και ορισμένων καλλωπιστικών θάμνων σε διάφορες περιοχές της χώρας μας. Ζημιά Προσβάλλει φύλλα, βλαστούς, και καρπούς. Στους καρπούς, η ζημιά οφείλεται στην παρουσία του κοκκοειδούς (κόκκινο ψώριασμα και μαύρισμα από την καπνιά) και στις κηλίδες που δημιουργούνται μετά την απομάκρυνσή τους. Στους νεαρούς καρπούς, στα σημεία των νυγμάτων παραμορφώ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ένα τέτοιο έδαφος, επιφανειακά, στερείται των θρεπτικών συστατικών που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη λαχανικών. Μπορεί να είναι κατάλληλο για πολυετή φυτά (δέντρα) με βαθιές ρίζες, αλλά μάλλον δεν είναι τόσο κατάλληλο για λαχανικά τα οποία έχουν επιφανειακό ριζικό σύστημα. Αν διαθέτετε τέτοιο έδαφος, μην απογοητεύεστε. Μπορείτε να το προετοιμάσετε έτσι, ώστε να γίνει κατάλληλο για λαχανικά. Απλώς θα χρειαστείτε περισσότερη οργανική ουσία (κοπριά ή άλλα οργανικά συστατικά όπως φύλλα) για ν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΙΑ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟ ΥΨΟΣ ΝΑ ΚΟΒΕΙΣ ΤΙΣ ΚΟΡΙΦΕΣ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ ΔΙΟΤΙ ΕΠΙΒΑΡΙΝΟΥΝ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΚΛΑΔΙΑ ΓΥΡΩ ΤΙΣ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αυτή την εποχή γίνονται. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ψαξε σε φυτορια! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
φυλε μου δεν ειμαι ειδικοσ, αλλα νομιζο οτι ειναι ο δακοσ.. τον οπειο τον ραντιζουνε 1 φορα το χρονο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Comfrey (Symphytum officinale)-ΣύμφυτοΤο σύμφυτο είναι πλούσιο στο άζωτο, κάλιο και φυσικό ασβέστιο και η χημική του σύνθεση λέγεται ότι είναι σχεδόν η ίδια με το λίπασμα. Αποσυνθέτετε πολύ γρήγορα και είναι έτσι χρήσιμο όχι μόνο στη δημιουργία της κομπόστας μας, αλλά και ως χλωρή λίπανση, όταν τεμαχίζεται και σκορπίζεται γύρω από τη βάση των φυτών μας. Το σύμφυτο έχει χρησιμοποιηθεί συχνά για να διασπάσει το βαθύ χώμα, δεδομένου ότι οι μακροχρόνιες ρίζες του αναπτύσσονται βαθιά κάτω στο υπ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείτε να φυτέψετε φυτά φράουλας τις ακόλουθες περιόδους: Σεπτέμβριος: Θα πρέπει να περιμένετε μέχρι την επόμενη άνοιξη/καλοκαίρι ώστε να έχετε καρπούς. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι στο μεσοδιάστημα το φυτό έχει αρκετό χρόνο ώστε να αναπτύξει γερό ριζικό σύστημα και είναι πολύ παραγωγικό. Θα πρέπει να προσέξετε όμως ώστε να το προστατέψετε από τις παγωνιές του χειμώνα. Άνοιξη: Φυτέψτε τις φραουλιές μετά τα τελευταία κρύα (στην Ελλάδα, αυτή η περίοδος είναι συνήθως μετά τα μέ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πλουσιότατη και πολύ παλαιά υπήρξε η χρήσης ως φαρμάκων των διαφόρων ειδών «της μούχλας» από τον λαό μας. Την βλέπουμαι όχι μόνο αυτούσια να χρησιμοποιείται επιτιθεμένη επί πληγών, αλλά και εσωτερικώς, ενώ ποικίλες είναι οι μορφές προελεύσεως, υπό τις οποίες και παρείχετο αυτή ως φάρμακο. Από έρευνα μας κατά το δυνατόν ευρεία ανά την χώρα μας, συγκεντρώσαμε ενδιαφέροντα στοιχεία, τα όποια δεν κρίνουμε άσκοπο να δώσουμε με τη μελέτη μας αυτή. Είδη αντιβιοτικώς δρώντα, χρησιμοποιηθέντα από ε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα φυτά χρειάζονται μια πληθώρα θρεπτικών στοιχείων, αλλά κυρίως έχουν υψηλές απαιτήσεις σε τρεις θρεπτικές ουσίες: -άζωτο(N) -φώσφορος(P) -κάλιο(K) Τα μεγάλα γράμματα στην παρένθεση, είναι τα αρχικά του κάθε στοιχείου και σημαίνουν την ύπαρξη του μέσα στο λίπασμα, εάν υπάρχουν αναγραμμένα. Εάν τώρα πάμε σε ένα τσουβάλι λιπάσματος θα δούμε κάποια νούμερα. Π.χ. 3-6-9 -Ο πρώτος αριθμός αφορά την περιεκτικότητα επί τοις εκατό (%), σε Άζωτο (N). -Ο δεύτερος αριθμός αφορά την περιεκτι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ρωτήστε εδω ισως εξυπηρετηθείτε Οι ενδιαφερόμενοι για αγροτικές επιδοτήσεις, μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο: 210.8818416 (Τμήμα Επιδοτήσεων και νέων αγροτών). Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 23-32 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Μάρτιο-Απρίλιο Βάθος φύτευσης: 0.5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 5-13 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 40-55 ημέρες μετά Ωρίμανση: 50-80 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία Το φυτό: Η επίσημη ονομασία της μελιτζάνας είναι «Solanum Melongena». Εμφανίστηκε στις νότιες περιοχές της Ινδίας την 2η... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Η τσουκνίδα είναι πολύτιμο φυτό. Καλυτερεύει το έδαφος, όπου φύεται. Περιέχει ένζυμα, σίδηρο, βιταμίνες, διάφορα άλατα και μυρμηγκικό οξύ, σε αυτό το τελευταίο οφείλεται η φαγούρα που προκαλεί καθώς και το όνομα της,κνίδη. Η τσουκνίδα ανάλογα με την περιοχή, ανθίζει από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούλιο. Είναι δραστική για τα παρασκευάσματα που θα περιγράψουμε, όταν την κόψουμε λίγο πριν την ανθοφορία ή μόλις αρχίζει η ανθοφορία της. Κόβουμε τα φύλλα και τα στελέχη της και μπορούμε να την αποξ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όνομα ζιζανίου: Βλήτο τραχύ(Amaranthus retroflexus) Οικογένεια: Amaranthaceae Βιολογία: Ετήσιο ζιζάνιο αναπαράγεται με σπόρους, έχει πασσαλώδη ρίζα και πολυάριθμες δευτερεύουσες ρίζες. Περίοδος φυτρώματος: τέλος της άνοιξης και ειδικά το καλοκαίρι. Περιοχή και έδαφος: διαπερατά εδάφη στα πεδινά πλούσια σε οργανική ουσία και θρεπτικά στοιχεία. Κοτυληδόνες:στενόμακρες έως ωοειδείς, με κόκκινα χρωματισμένες τις κάτω επιφάνειες. Φύλλα:ωοειδή, με μακρύ μίσχο, γαλαζο-πράσινα, οξύληκτ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αυτή η συνταγή με τσουκνίδα, καταπολεμά τις μελίγκρες όταν αρχίζουν να πρωτοεμφανίζονται. τσουκνίδες Urtica Doica - Urtica Urens - Urtica Pilulifera Υλικά 50 γραμμάρια φύλλα και στελέχη τσουκνίδας 0,5 λίτρα νερό Ύφασμα ή τούλι Δοχείο 1 λίτρου Τρόπος παρασκευής Μέσα σε ένα δοχείο (ξύλινο ή πλαστικό) ρίχνουμε τα φρέσκα μέρη της τσουκνίδας και το νερό. Ανακατεύουμε καλά ώστε η τσουκνίδα να βυθιστεί μέσα στο νερό. Με ζεστό καιρό μπορεί και σε 14 ώρες το παρασκεύασμα ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε με σπόρο την άνοιξη νωρίς όταν οι θερμοκρασίες είναι 10-30 C. Από βολβούς το φθινόπωρο για φρέσκο και Φεβρουάριο για ξερό. Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Φεβρουάριο-Μάρτιο από σπόρο Βάθος φύτευσης: 1.5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 5-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 30-50 ημέρες μετά Ωρίμανση: 90 μέρες μετά την βλάστηση και αναλόγως το μέγεθος που τα θέλουμε Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε το φθινόπωρο όταν οι θερμοκρασίες είναι 5-20 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Οκτώβριο-Νοέμβριο Βάθος φύτευσης: 1.5-2 εκατοστά. Μουσκεύουμε τους σπόρους για 3-4 ώρες πριν την σπορά. Ημέρες βλάστησης: 7-14 Μεταφύτευση: Άμεση σπορά Ωρίμανση: 70-100 ημέρες μετά την σπορά ανάλογα με την ποικιλία και τη θερμοκρασία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα φρούτα, όπως και τα λαχανικά, είναι σημαντικό να αποτελούν το κυριότερο μέρος της ημερήσιας διατροφής μας. Είναι απαραίτητο να καταναλώνονται σε ωμή μορφή ή σε χυμό, όπου αυτό είναι εφικτό. Ειδικότερα, τα βιολογικά φρούτα, φρούτα δηλαδή βιολογικής καλλιέργειας, έχουν ασύγκριτα καλύτερη γεύση, περισσότερες βιταμίνες, δεν έχουν βλαβερά στοιχεία και είναι ιδανικά για κατανάλωση από μεγάλους αλλά κυρίως από τα παιδιά. Διαβάστε περισσότερα...
πως γινεται
Απάντηση:
ΕΚΟΨΑ ΜΙΑ ΝΕΡΑΤΖΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΡΜΟΣ 50CM ΥΨΟΣ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΜΠΟΛΙΑΣΩ ΣΕ ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο σπόρος πρέπει να είναι γερός, υγιής. Το σπορικό πρέπει να μην είναι σκουληκιασμένο, φαγωμένο από μαμούνια (σταρό-ψειρα), ούτε προσβλημένο από αρρώστιες, πού θα το κάνουν να μη φυτρώσει είτε θα τις μεταφέρει στο χωράφι και θα γίνει αφορμή να προσβληθούν και τα γειτονικά φυτά, ολόκληρη ή καλλιέργεια από αυτές. Είναι λοιπόν ανάγκη ό σπόρος πού θα ρίξουμε στο χωράφι να έχει απολυμανθεί. Μερικών ασθενειών, τα σπόρια πού τις μεταδίδουν βρίσκονται στο φλούδι του σπόρου κι' έτσι μπορούμε να ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τι αποδωση εχει η ντοματα ανα στρεμμα? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
15 μπαλες η 350 κιλα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καλλιεργείται πολύ στην Περσία, Μικρά Ασία και Αίγυπτο και από τους αρχαίους χρόνους και στη πατρίδα μας λίγο. Τρία είναι που μας ενδιαφέρουν τα σόγια του σουσαμιού: με μαυριδερούς, καστανούς και άσπρους σπόρους. Σε μας προκόβει το άσπρο σουσάμι και καλλιεργείται στη Θεσσαλία και Ανατολική Μακεδονία. Η Θεσσαλία κάνει από αυτό έως 90 χιλ. οκ το χρόνο. Ο σουσαμόσπορος έχει 40-50 τα εκατό λάδι και είναι πικρούτσικο μα φαγώσιμο και έχει το καλό δύσκολα να ταγγίζει. Στην Ανατολή και στο τόπο μας... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το διαμάντι της γαλλικής κουζίνας, αλλά και μια εναλλακτική καλλιέργεια στην Ελλάδα αποτελεί το μανιτάρι της τρούφας. f50181Πρόκειται για ένα φυσικό βιολογικό προϊόν του οποίου η παρουσία στη μαγειρική έχει πάρει μυθικές διαστάσεις. Η γαλλική κουζίνα βασιζόταν ανέκαθεν στην τρούφα, αλλά τα τελευταία χρόνια όλες οι διεθνείς παραδοσιακές γεύσεις, ακόμη και η ελληνική προσαρμόζονται στη χρήση της που δημιουργεί τέλειο γευστικό αποτέλεσμα σε φαγητά και γλυκά. Το πολύτιμο αυτό υπόγειο μανιτάρι ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πρόκειται για μονοετές εποχιακό ζιζάνιο (των κρύων εποχών) και τα φύλλα του είναι ανοιχτοπράσινα με μικροσκοπικούς κόκκους στην επιφάνεια. Τα πρώτα πραγματικά φύλλα έχουν λείες άκρες αλλά από το τέταρτο και μετά, γίνονται οδοντωτά. Τα φύλλα καλύπτονται με τριχίδια που ξεχωρίζουν αυτό το ζιζάνιο από τα περισσότερα παρόμοια. Τα ώριμα φυτά φθάνουν σε ύψος τα 50 εκ. και αναπτύσσονται από το κέντρο μιάς ροζέτας φτιαγμένης από φύλλα, οδοντωτά και μη Το ζιζάνιο αναπαράγεται με σπόρους που β... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ρώτησε τους 147 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: