Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Η σωστή εποχή για κλάδεμα τριανταφυλλιάς Η πλέον κατάλληλη εποχή για να κλαδέψουμε τις τριανταφυλλιές μας, είναι ο χειμώνας μετά τις ...
Απάντηση: Περιγραφή συνταγής Δροσερή, γεμάτη ωφέλιμα συστατικά, χωρίς συντηρητικά σε 5″ Συστατικά συνταγής 1 φλ. χυμό λεμόνι 1 φλ. νερό 1/2 ...
Απάντηση: Θα πρέπει να γίνεται αραίωμα άνθεων και καρπών για να βελτιωθεί η ποιότητα των καρπών. Το αραίωμα των ανθέων γίνεται συνήθως το Νοέμβριο ...
Απάντηση: Δεν χρειάζεται να γίνει κλάδεμα παρά μόνο αν ο θάμνος έχει γίνει πολύ αραιός ή υπάρχουν κλαδιά που ξεφεύγουν από το σχήμα. Το κλάδεμα σ’α...
Απάντηση:  
Απάντηση: αν μπορείς με τα δυο σου χέρια να πιάσεις ολα τα κλαδιά τοτε κόψε τα στην κορυφή...πως ειναι το κολονάτο ποτήρι του κρασιού??? ετσι ακριβ...
Απάντηση: Τα φυτά του καρπουζιού πρέπει να κλαδεύονται για αποφυγή υπερβολικής καρπόδεσης έτσι ώστε να παραμείνει ο σωστός αριθμός καρπών με το κατ...
Απάντηση: Κόβεις ώστε ο κορμός να έχει μια νοητή συνέχεια προς τα επάνω.Αυτό γίνεται για να μην απλώνει το φυτό δεξιά αριστερά και γίνει θαμνοειδές...
Απάντηση: http:// www.valentine.gr/ benjamin_gr.php ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ
Απάντηση: Το κλαδεμα της μουσμουλιας μπορεί να γίνει σε δύο εποχές. α) μετά την συγκομιδή Μάιο με όχι πολλά ανοίγματα για την αποφυγή εγκαυμάτων κα...
 

κλαδεμα λεμονιας

πια περιοδο γινεται το κλαδεμα της λεμονιας
Τον Ιανουάριο.
Σχετικές ερωτήσεις
την ανοιξη--------- σαν κυπελο,
Ως προς τη διαμόρφωση του δέντρου, σημειώνεται ότι ή Βυσσινιά, αντίθετα από την Κερασιά, παίρνει μόνη της σφαιρικό, χαμηλό σχήμα και δεν ...
Ναι καλύτερα με χαλκό γιατί η τιμή του αργυρου και του χρυσού έχει αυξηθεί πολύ,στα σκευάσματα σε γεωπονικα προϊόντα, απλά κοίτα στις οδη...
Το γένος Citrus (Κίτρος ή Κιτρέα) της οικογένειας Rutaceae, στο οποίο ανήκει η λεμονιά, περιλαμβάνει τα περισσότερα από τα γνωστά μας εσπ...
Το κλάδεμα της αμπέλου γίνεται, κατά κανόνα, κάθε έτος και απαιτεί ο κλαδευτής πέρα από τη δεξιοτεχνία, να σκέφτεται και να κρίνει πριν ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

ΕΧΩ ΜΙΑ ΛΕΜΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΥΨΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΟΥΛΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΛΕΜΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΛΑΔΕΨΩ ΚΑΙ ΠΟΤΕ;;
Απάντηση:
την ανοιξη--------- σαν κυπελο, Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ως προς τη διαμόρφωση του δέντρου, σημειώνεται ότι ή Βυσσινιά, αντίθετα από την Κερασιά, παίρνει μόνη της σφαιρικό, χαμηλό σχήμα και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα, κατά το κλάδευμα διαμορφώσεως του σκελετού της. Συνήθως, μετά την κοπή του δενδρυλλίου, στο επιθυμητό ύψος διασταύρωσης, αφήνετε κατόπι ελεύθερο, να αναπτύξει μόνο του την κόμη του. Αφαιρούνται μόνο βλαστοί, που βρίσκονται κοντά ο ένας στον άλλον, για να μην αλληλοπιέζονται όταν αναπτυχθούν σε διάμετρο. Κατά το κλάδευμα καρποφο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι καλύτερα με χαλκό γιατί η τιμή του αργυρου και του χρυσού έχει αυξηθεί πολύ,στα σκευάσματα σε γεωπονικα προϊόντα, απλά κοίτα στις οδηγίες να λέει πόση δοσολογία πρέπει να βάζεις γιατί αμα το παρακανεις θα κιτρινισουν τα φύλλα των φυτών,και μη ξεχάσεις να το αραιωσεις. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το γένος Citrus (Κίτρος ή Κιτρέα) της οικογένειας Rutaceae, στο οποίο ανήκει η λεμονιά, περιλαμβάνει τα περισσότερα από τα γνωστά μας εσπεριδοειδή. Η λεμονιά κατάγεται πιθανώς από τις υποτροπικές περιοχές της ΝΑ Ασίας και είναι γνωστή στους επιστήμονες με τη λατινική ονομασία Citrus limon. Η καλλιέργειά της έφτασε στη Μεσόγειο από τους Αραβες μεταξύ 1000 και 1200 μ.Χ. Στις μέρες μας καλλιεργείται στις παραμεσόγειες χώρες, στις ΗΠΑ, στην Αργεντινή, στη Ν. Αφρική και αλλού. Κάποιοι επιστήμονες ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κλάδεμα της αμπέλου γίνεται, κατά κανόνα, κάθε έτος και απαιτεί ο κλαδευτής πέρα από τη δεξιοτεχνία, να σκέφτεται και να κρίνει πριν από οποιαδήποτε ενέργειά του. Αυτό είναι απαραίτητο για: α. Να ισορροπήσει την παραγωγή με τη βλάστηση σε συνδυασμό με την ηλικία και την ευρωστία του πρέμνου στη μελετώμενη περιοχή. β. Να ρυθμίσει την παραγωγή έτσι ώστε να μην υπάρχει μεγάλη διακύμανση. μεταξύ των ετών, όπως συμβαίνει στα ακλάδευτα πρέμνα. γ. Να βελτιώσει την ποιότητα της παραγωγής (περ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η σωστή εποχή για κλάδεμα τριανταφυλλιάς Η πλέον κατάλληλη εποχή για να κλαδέψουμε τις τριανταφυλλιές μας, είναι ο χειμώνας μετά τις πολλές παγωνιές και πριν ξεκινήσει η βλάστηση. Συνήθως μέσα Ιανουαρίου άλλα ανάλογα τον καιρό μπορεί να γίνει και Φεβρουάριο. Στα τέλη Ιουλίου – αρχές Αυγούστου θα κάνουμε ένα δεύτερο ελαφρύ κλάδεμα, με σκοπό τη διόρθωση του σχήματος του φυτού και για να ενισχύσουμε την ανθοφορία το Φθινόπωρο. Κλαδεύουμε μόνο τις περσινές τριανταφυλλιές, που έχουν ήδη αναπ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Περιγραφή συνταγής Δροσερή, γεμάτη ωφέλιμα συστατικά, χωρίς συντηρητικά σε 5″ Συστατικά συνταγής 1 φλ. χυμό λεμόνι 1 φλ. νερό 1/2 φλ. ζάχαρη, κατά προτίμηση μαύρη Οδηγίες συνταγής Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη για 5 λεπτά, να γίνουν σιρόπι, ανακατεύοντας ελαφρά. Το κατεβάζουμε από την φωτιά αφήνουμε κρυώσει και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, καθώς οι θερμοκρασία καταστρέφει τις βιταμίνες. Εάν σας ενοχλούν οι ίνες σουρώνετε με ένα μικρό σουρωτήρι, αλλά είναι πολύ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Θα πρέπει να γίνεται αραίωμα άνθεων και καρπών για να βελτιωθεί η ποιότητα των καρπών. Το αραίωμα των ανθέων γίνεται συνήθως το Νοέμβριο κόβοντας όλη την ανθοταξία. Μετά τη συγκομιδή των καρπών (Απρίλιο - Ιούνιο) κλαδεύομαι όλους τους βλαστούς που είχαν καρποφορία. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν χρειάζεται να γίνει κλάδεμα παρά μόνο αν ο θάμνος έχει γίνει πολύ αραιός ή υπάρχουν κλαδιά που ξεφεύγουν από το σχήμα. Το κλάδεμα σ’αυτές τις περιπτώσεις γίνεται μετά το πέρας της ανοιξιάτικης ανθοφορίας. Απαραίτητη εργασία είναι η αφαίρεση ξεραμένων κλαδιών και ανθέων. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αν μπορείς με τα δυο σου χέρια να πιάσεις ολα τα κλαδιά τοτε κόψε τα στην κορυφή...πως ειναι το κολονάτο ποτήρι του κρασιού??? ετσι ακριβός πρέπει να ειναι η ελια. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα φυτά του καρπουζιού πρέπει να κλαδεύονται για αποφυγή υπερβολικής καρπόδεσης έτσι ώστε να παραμείνει ο σωστός αριθμός καρπών με το κατάλληλο εμπορικό μέγεθος. Με το πρώτο κλάδεμα απομακρύνονται όλοι οι κακοσχηματισμένοι (μη εμπορικοί) καρποί ενώ με το δεύτερο απομακρύνονται όλοι οι καρποί που σχηματίστηκαν όψιμα ώστε να αυξηθούν σε μέγεθος αυτοί που θα απομείνουν. Μετά το κλάδεμα πρέπει να υπάρχουν δυο καρποί ανά μίσχο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κόβεις ώστε ο κορμός να έχει μια νοητή συνέχεια προς τα επάνω.Αυτό γίνεται για να μην απλώνει το φυτό δεξιά αριστερά και γίνει θαμνοειδές, διότι εάν γίνει αυτό τότε το φύλλωμα καταναλώνει πολλούς περισσότερους πόρους σε σχέση με την παραγωγή. Η ντομάτα έχει την τάση να γίνει θάμνος. Βγάζει λοιπόν κάποια βλασταράκια ή και παρακλάδια, τα οποία ξεκινούν από τον βασικό κορμό αλλά φυτρώνουν μεταξύ κλαδιού και κορμού. Αυτά τα κόβουμε. ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΚΟΨΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΚΟΡΜΟΥ ΑΝΆΠΤΥΞΗΣ!!!, δ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://www.valentine.gr/benjamin_gr.php ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κλαδεμα της μουσμουλιας μπορεί να γίνει σε δύο εποχές. α) μετά την συγκομιδή Μάιο με όχι πολλά ανοίγματα για την αποφυγή εγκαυμάτων και β) που προτείνω περισσότερο, τον Σεπτέμβριο. Μπορεί επίσης να κλαδευτεί και τον Μάρτιο με τους καρπούς που δεν συνιστώ. Γενικά η Μουσμουλιά είναι βολική στα κλαδέματα και αναπληρώνεται γρήγορα γιαυτό ένας αρχάριος δεν πρέπει να φοβάται. Το φύτεμα γίνεται χειμερινούς μήνες. Εάν το φυτό είναι σε σακούλα ή γλάστρα όλο το χρόνο. Καλή επιτυχία! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δυόσμος είναι ένα είδος φυτού πολύ διαδεδομένο στην Ελλάδα, με ωραίο και ευχάριστο άρωμα, το οποίο καλλιεργείται σε αυλές και κήπους Ο δυόσμος μαζεύεται όλο το χρόνο και μπορούμε να τον έχουμε πάντα φρέσκο σε μια γλάστρα, ή να τον αποξεράνουμε σε ένα βάζο. Είναι τονωτικός, χωνευτικός, καταπραϋντικό του στομάχου, αντισπασμωδικό, σταματάει τον λόξυγκα, ενώ η μάσηση των φύλλων του ανακουφίζει από τις ημικρανίες και τον πονόδοντο. Εάν βάλουμε το δυόσμο σε χλιαρό νερό, μπορούμε να κάνουμε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το λεμόνι είναι ο καρπός του υβριδικού δέντρου που ονομάζεται λεμονιά (επιστ. Κιτρέα η λεμονέα, Citrus × limon) και ανήκει στην οικογένεια των Ρυτοειδών (Rutaceae) (= εσπεριδοειδών (Hesperidaceae)). Ο καρπός αυτός χρησιμοποιείται κυρίως για τον χυμό του, παρόλο που χρησιμοποιούνται επίσης το πιο σαρκώδες μέρος του καρπού και ο φλοιός του, ιδιαίτερα στη μαγειρική. Ο χυμός του λεμονιού περιέχει περίπου 5% κιτρικό οξύ, το οποίο δίνει στα λεμόνια τη χαρακτηριστική ξινή τους γεύση και pH από 2 μέχ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΤΩΡΑ ... ΜΩΛΙΣ ΖΕΣΤΑΝΕΙ ΒΑΣΙΚΑ ΛΙΓΟ ... ΑΛΛΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΦΥΤΕΥΤΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣ ΒΟΡΡΑ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ( Π.Χ. ΤΟΙΧΟ ) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η συκιά δεν αντέχει στο κλάδεμα γι’αυτό και διαμορφώνεται σε φυσικό σχήμα. Στο κλάδεμα παραγωγής (που γίνεται το χειμώνα) αφαιρούνται μόνο τα ξερά ή άρρωστα κλαδιά. Δεν πρέπει να κόβονται οι κορυφές των κλαδιών γιατί στην άκρη τους σχηματίζονται οι καρποί. Αν θέλετε να ανανεώσετε ένα δέντρο που έχει πάθει ζημές αρκεί να μεγαλώσετε μια παραφυάδα του. Η συκιά είναι ένα οπωροφόρο δέντρο που κατάγεται από τη Μικρά Ασία και απαντά αυτοφυής στις παραμεσόγειες χώρες όπως και σ’ολόκληρη τη χώρα μα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Μικρό αειθαλές δέντρο που ανήκει στα εσπεριδοειδή και το ύψος του φτάνει τα 5-6 μέτρα. Η λεμονιά προέρχεται από την περιοχή της Κίνας ή των Ινδιών. Τα φύλλα της είναι ωοειδή. Τα λουλούδια της είναι άσπρα και μυρίζουν αρκετά έντονα. Ο κορμός της είναι λείος κι έχει χρώμα γκρίζο σκούρο. Η κόμη, χωρίς να είναι τελείως κανονική, έχει κυρίως στρογγυλό σχήμα, ενώ τα βλαστάρια είναι ευλύγιστα κι έχουν αγκάθια. Οι καρποί, τα λεμόνια (που είναι ρόγα), όταν ωριμάζουν έχουν χρώμα κίτρινο, ενώ το σ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στην ουσία δεν χρειάζεται κλάδεμα,εκτός κι αν θέλετε να περιορίσετε την ανάπτυξη του. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στην ντομάτα υπάρχουν διάφορα συστήματα, ανάλογα με το τι θέλει και τι χρειάζεται ο καθένας. Γενικά στη θερμοκηπιακη ντομάτα που είναι μονοστελεχη, (εχει δηλαδή ένα κορμό μονο), αφαιρούμε όλους τους βλαστούς που βγαίνουν απο τις μασχάλες των φύλλων (μασχάλη = εκει που ενώνονται τα φύλλα με τον κορμό της ντομάτας). Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τρεις με τεσσερις φορες το χρονο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κωβουμε τα λεμαργα που βγαινουν αναμεσα στο κορμο της ντοματιας και στη ριζα του φυλλου-κλαδιου. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πως πρέπει να κλαδέψω την πικροδάφνη; Εχω δύο πικροδάφνες φυτεμένες στον κήπο ακριβώς μέσα από τον πέτρινο φράχτη σε σκιερό μέρος κάτω από δέντρα. Τις έχω φυτέψει εδώ και 4-5 χρόνια. Δεν τις έχω κλαδέψει ποτέ. Είναι παρά πολύ ψηλές και λεπτές και γέρνουν προς τα κάτω. Θα ήθελα να είναι ωραίοι φουντωτοί στρογγυλοί θάμνοι με πολλά λουλούδια και ύψος έως 2 μέτρα. Πως μπορεί να γίνει αυτό; Χρειάζεται κλάδεμα, λίπασμα, ειδικό χώμα; Μήπως θα ήταν καλύτερα να τις βγάλω από εκείνο το σημείο; Το σπί... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
πως γινεται το κλαδεμα κληματαριας Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μπορω να φυτεψω κουκουτσι λεμονιας θα γινει λεμονια Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κλάδεμα των αμπελιών είναι απαραίτητο και γίνεται συνήθως το χειμώνα. Υπάρχει και το χλωρό κλάδεμα που γίνεται αργότερα και όταν το κλήμα έχει βλαστήσει, αλλά αυτό έρχεται απλά να συμπληρώσει το χειμωνιάτικο. Το χειμωνιάτικο κλάδεμα γίνεται από το Δεκέμβριο μέχρι το Φεβρουάριο, αλλά ο πιο κατάλληλος μήνας είναι ο Ιανουάριος. Κόβονται όλα τα κλαδιά και αφήνονται 3-4 κληματόβεργες που φέρουν μάτια. Ανάλογα με την ποικιλία χρειάζεται να παραμείνουν στην κληματόβεργα 2-4 μάτια και οπωσδήποτε έ... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 57 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: