Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Θα πρέπει να γίνεται αραίωμα άνθεων και καρπών για να βελτιωθεί η ποιότητα των καρπών. Το αραίωμα των ανθέων γίνεται συνήθως το Νοέμβριο ...
Απάντηση: Δεν χρειάζεται να γίνει κλάδεμα παρά μόνο αν ο θάμνος έχει γίνει πολύ αραιός ή υπάρχουν κλαδιά που ξεφεύγουν από το σχήμα. Το κλάδεμα σ’α...
Απάντηση:  
Απάντηση:  
Απάντηση:  
Απάντηση: αν μπορείς με τα δυο σου χέρια να πιάσεις ολα τα κλαδιά τοτε κόψε τα στην κορυφή...πως ειναι το κολονάτο ποτήρι του κρασιού??? ετσι ακριβ...
Απάντηση: Ένα φυτό από την Κίνα έρχετα να κατακτήσει τα ελληνικά χωράφια. Το «Γκότζι Μπέρι», άγνωστο για πολλούς δέντρο, φαίνεται πως κερδίζει ολοέ...
Απάντηση: Τα φυτά του καρπουζιού πρέπει να κλαδεύονται για αποφυγή υπερβολικής καρπόδεσης έτσι ώστε να παραμείνει ο σωστός αριθμός καρπών με το κατ...
Απάντηση: Κόβεις ώστε ο κορμός να έχει μια νοητή συνέχεια προς τα επάνω.Αυτό γίνεται για να μην απλώνει το φυτό δεξιά αριστερά και γίνει θαμνοειδές...
Απάντηση: http:// www.valentine.gr/ benjamin_gr.php ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ
 

Κλαδεμα γκοτζι;

Σχετικές ερωτήσεις
Μπορεί να μην εντάσσεται στις καθημερινές διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων, ανήκοντας όμως στην κατηγορία των super foods αρχίζει ήδη να...
Ως προς τη διαμόρφωση του δέντρου, σημειώνεται ότι ή Βυσσινιά, αντίθετα από την Κερασιά, παίρνει μόνη της σφαιρικό, χαμηλό σχήμα και δεν ...
Ναι καλύτερα με χαλκό γιατί η τιμή του αργυρου και του χρυσού έχει αυξηθεί πολύ,στα σκευάσματα σε γεωπονικα προϊόντα, απλά κοίτα στις οδη...
Το κλάδεμα της αμπέλου γίνεται, κατά κανόνα, κάθε έτος και απαιτεί ο κλαδευτής πέρα από τη δεξιοτεχνία, να σκέφτεται και να κρίνει πριν ...
Η σωστή εποχή για κλάδεμα τριανταφυλλιάς Η πλέον κατάλληλη εποχή για να κλαδέψουμε τις τριανταφυλλιές μας, είναι ο χειμώνας μετά τις ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης
Απάντηση:
Μπορεί να μην εντάσσεται στις καθημερινές διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων, ανήκοντας όμως στην κατηγορία των super foods αρχίζει ήδη να γνωρίζει ζήτηση από τις βιομηχανίες μεταποίησης και σε συνδυασμό με τις ικανοποιητικές αποδόσεις, σκαρφαλώνει ψηλά στη λίστα με τις πλέον προσοδοφόρες εναλλακτικές καλλιέργειες. Το γκότζι μπέρι, ένα ξενόφερτο φρούτο που πριν από μερικά χρόνια το αγνοούσαμε στην Ελλάδα, αυξάνει διαρκώς τις «μετοχές» του και αρχίζει να γίνεται αρεστό από καταναλωτές και βιομη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ως προς τη διαμόρφωση του δέντρου, σημειώνεται ότι ή Βυσσινιά, αντίθετα από την Κερασιά, παίρνει μόνη της σφαιρικό, χαμηλό σχήμα και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα, κατά το κλάδευμα διαμορφώσεως του σκελετού της. Συνήθως, μετά την κοπή του δενδρυλλίου, στο επιθυμητό ύψος διασταύρωσης, αφήνετε κατόπι ελεύθερο, να αναπτύξει μόνο του την κόμη του. Αφαιρούνται μόνο βλαστοί, που βρίσκονται κοντά ο ένας στον άλλον, για να μην αλληλοπιέζονται όταν αναπτυχθούν σε διάμετρο. Κατά το κλάδευμα καρποφο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι καλύτερα με χαλκό γιατί η τιμή του αργυρου και του χρυσού έχει αυξηθεί πολύ,στα σκευάσματα σε γεωπονικα προϊόντα, απλά κοίτα στις οδηγίες να λέει πόση δοσολογία πρέπει να βάζεις γιατί αμα το παρακανεις θα κιτρινισουν τα φύλλα των φυτών,και μη ξεχάσεις να το αραιωσεις. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κλάδεμα της αμπέλου γίνεται, κατά κανόνα, κάθε έτος και απαιτεί ο κλαδευτής πέρα από τη δεξιοτεχνία, να σκέφτεται και να κρίνει πριν από οποιαδήποτε ενέργειά του. Αυτό είναι απαραίτητο για: α. Να ισορροπήσει την παραγωγή με τη βλάστηση σε συνδυασμό με την ηλικία και την ευρωστία του πρέμνου στη μελετώμενη περιοχή. β. Να ρυθμίσει την παραγωγή έτσι ώστε να μην υπάρχει μεγάλη διακύμανση. μεταξύ των ετών, όπως συμβαίνει στα ακλάδευτα πρέμνα. γ. Να βελτιώσει την ποιότητα της παραγωγής (περ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η σωστή εποχή για κλάδεμα τριανταφυλλιάς Η πλέον κατάλληλη εποχή για να κλαδέψουμε τις τριανταφυλλιές μας, είναι ο χειμώνας μετά τις πολλές παγωνιές και πριν ξεκινήσει η βλάστηση. Συνήθως μέσα Ιανουαρίου άλλα ανάλογα τον καιρό μπορεί να γίνει και Φεβρουάριο. Στα τέλη Ιουλίου – αρχές Αυγούστου θα κάνουμε ένα δεύτερο ελαφρύ κλάδεμα, με σκοπό τη διόρθωση του σχήματος του φυτού και για να ενισχύσουμε την ανθοφορία το Φθινόπωρο. Κλαδεύουμε μόνο τις περσινές τριανταφυλλιές, που έχουν ήδη αναπ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Θα πρέπει να γίνεται αραίωμα άνθεων και καρπών για να βελτιωθεί η ποιότητα των καρπών. Το αραίωμα των ανθέων γίνεται συνήθως το Νοέμβριο κόβοντας όλη την ανθοταξία. Μετά τη συγκομιδή των καρπών (Απρίλιο - Ιούνιο) κλαδεύομαι όλους τους βλαστούς που είχαν καρποφορία. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν χρειάζεται να γίνει κλάδεμα παρά μόνο αν ο θάμνος έχει γίνει πολύ αραιός ή υπάρχουν κλαδιά που ξεφεύγουν από το σχήμα. Το κλάδεμα σ’αυτές τις περιπτώσεις γίνεται μετά το πέρας της ανοιξιάτικης ανθοφορίας. Απαραίτητη εργασία είναι η αφαίρεση ξεραμένων κλαδιών και ανθέων. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αν μπορείς με τα δυο σου χέρια να πιάσεις ολα τα κλαδιά τοτε κόψε τα στην κορυφή...πως ειναι το κολονάτο ποτήρι του κρασιού??? ετσι ακριβός πρέπει να ειναι η ελια. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ένα φυτό από την Κίνα έρχετα να κατακτήσει τα ελληνικά χωράφια. Το «Γκότζι Μπέρι», άγνωστο για πολλούς δέντρο, φαίνεται πως κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στη χώρα μας και αποτελεί μία εναλλακτική καλλιέργεια, για την οποία ενδιαφέρον επιδεικνύουν κυρίως οι νέοι αγρότες. Το «Γκότζι Μπέρι» άρχισε να καλλιεργείται σε πειραματικό στάδιο σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ασφαλή συμπεράσματα, καθώς τα δέντρα είναι μικρά και δεν μπορούν οι γεωπόνοι να μιλού... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα φυτά του καρπουζιού πρέπει να κλαδεύονται για αποφυγή υπερβολικής καρπόδεσης έτσι ώστε να παραμείνει ο σωστός αριθμός καρπών με το κατάλληλο εμπορικό μέγεθος. Με το πρώτο κλάδεμα απομακρύνονται όλοι οι κακοσχηματισμένοι (μη εμπορικοί) καρποί ενώ με το δεύτερο απομακρύνονται όλοι οι καρποί που σχηματίστηκαν όψιμα ώστε να αυξηθούν σε μέγεθος αυτοί που θα απομείνουν. Μετά το κλάδεμα πρέπει να υπάρχουν δυο καρποί ανά μίσχο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κόβεις ώστε ο κορμός να έχει μια νοητή συνέχεια προς τα επάνω.Αυτό γίνεται για να μην απλώνει το φυτό δεξιά αριστερά και γίνει θαμνοειδές, διότι εάν γίνει αυτό τότε το φύλλωμα καταναλώνει πολλούς περισσότερους πόρους σε σχέση με την παραγωγή. Η ντομάτα έχει την τάση να γίνει θάμνος. Βγάζει λοιπόν κάποια βλασταράκια ή και παρακλάδια, τα οποία ξεκινούν από τον βασικό κορμό αλλά φυτρώνουν μεταξύ κλαδιού και κορμού. Αυτά τα κόβουμε. ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΚΟΨΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΚΟΡΜΟΥ ΑΝΆΠΤΥΞΗΣ!!!, δ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://www.valentine.gr/benjamin_gr.php ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://www.gojiolympus.gr/index.php/el/gkotzi- mpery/class-layout-2/fytefsi Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κλαδεμα της μουσμουλιας μπορεί να γίνει σε δύο εποχές. α) μετά την συγκομιδή Μάιο με όχι πολλά ανοίγματα για την αποφυγή εγκαυμάτων και β) που προτείνω περισσότερο, τον Σεπτέμβριο. Μπορεί επίσης να κλαδευτεί και τον Μάρτιο με τους καρπούς που δεν συνιστώ. Γενικά η Μουσμουλιά είναι βολική στα κλαδέματα και αναπληρώνεται γρήγορα γιαυτό ένας αρχάριος δεν πρέπει να φοβάται. Το φύτεμα γίνεται χειμερινούς μήνες. Εάν το φυτό είναι σε σακούλα ή γλάστρα όλο το χρόνο. Καλή επιτυχία! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δυόσμος είναι ένα είδος φυτού πολύ διαδεδομένο στην Ελλάδα, με ωραίο και ευχάριστο άρωμα, το οποίο καλλιεργείται σε αυλές και κήπους Ο δυόσμος μαζεύεται όλο το χρόνο και μπορούμε να τον έχουμε πάντα φρέσκο σε μια γλάστρα, ή να τον αποξεράνουμε σε ένα βάζο. Είναι τονωτικός, χωνευτικός, καταπραϋντικό του στομάχου, αντισπασμωδικό, σταματάει τον λόξυγκα, ενώ η μάσηση των φύλλων του ανακουφίζει από τις ημικρανίες και τον πονόδοντο. Εάν βάλουμε το δυόσμο σε χλιαρό νερό, μπορούμε να κάνουμε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
περιχυση με πετρελαιο και μετα φωτια για καλο καψιμο. Στη συνεχεια κλαδευουμε οτι απομεινει.... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η συκιά δεν αντέχει στο κλάδεμα γι’αυτό και διαμορφώνεται σε φυσικό σχήμα. Στο κλάδεμα παραγωγής (που γίνεται το χειμώνα) αφαιρούνται μόνο τα ξερά ή άρρωστα κλαδιά. Δεν πρέπει να κόβονται οι κορυφές των κλαδιών γιατί στην άκρη τους σχηματίζονται οι καρποί. Αν θέλετε να ανανεώσετε ένα δέντρο που έχει πάθει ζημές αρκεί να μεγαλώσετε μια παραφυάδα του. Η συκιά είναι ένα οπωροφόρο δέντρο που κατάγεται από τη Μικρά Ασία και απαντά αυτοφυής στις παραμεσόγειες χώρες όπως και σ’ολόκληρη τη χώρα μα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
καλησπερα σε ολους το γκοτζι μπερι ειναι απο το ποιο ευκολο φυτο για να πολλαπλασιασεις κοβης ενα μικρι κλαδακι με ορμονι ριζοβολιας και θελει ποτισμα εγω εκανα απο ενα φυτο 60 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://votanadikophgh.blogspot.com/2011/08/blog- post_11.html εδώ θα βρείς για το μούρο της ευτυχίας,όπως λένε για το γκότζι μπέρι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
nianiop@hotmail.com εχω σπορο βιολογικο μογγολιας Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 146 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: