Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Η σωστή εποχή για κλάδεμα τριανταφυλλιάς Η πλέον κατάλληλη εποχή για να κλαδέψουμε τις τριανταφυλλιές μας, είναι ο χειμώνας μετά τις ...
Απάντηση: Αν ο περονόσπορος δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα και σωστά, προκαλεί άμεση μείωση της παραγωγής με πρόωρη φυλλόπτωση και καθυστέρηση ωρίμανση...
Απάντηση: Θα πρέπει να γίνεται αραίωμα άνθεων και καρπών για να βελτιωθεί η ποιότητα των καρπών. Το αραίωμα των ανθέων γίνεται συνήθως το Νοέμβριο ...
Απάντηση: Δεν χρειάζεται να γίνει κλάδεμα παρά μόνο αν ο θάμνος έχει γίνει πολύ αραιός ή υπάρχουν κλαδιά που ξεφεύγουν από το σχήμα. Το κλάδεμα σ’α...
Απάντηση: Η μελανή νέκρωση των βραχιόνων της αμπέλου είναι μια ασθένεια ξύλου που προκαλείται από το μύκητα Botryosphaeria dothidea.. Στα φύλλα τα ...
Απάντηση:  
Απάντηση: αν μπορείς με τα δυο σου χέρια να πιάσεις ολα τα κλαδιά τοτε κόψε τα στην κορυφή...πως ειναι το κολονάτο ποτήρι του κρασιού??? ετσι ακριβ...
Απάντηση: Τα φυτά του καρπουζιού πρέπει να κλαδεύονται για αποφυγή υπερβολικής καρπόδεσης έτσι ώστε να παραμείνει ο σωστός αριθμός καρπών με το κατ...
Απάντηση: Κόβεις ώστε ο κορμός να έχει μια νοητή συνέχεια προς τα επάνω.Αυτό γίνεται για να μην απλώνει το φυτό δεξιά αριστερά και γίνει θαμνοειδές...
Απάντηση: Το αμπέλι θέλει αμπελουργό, το σπίτι νοικοκύρη και το καράβι το καλό θέλει καραβοκύρη. Τώρα τι προσπαθώ να γίνω εγώ, ενώ έχω διαβάσει ...
 

κλαδεμα αμπελιου βιντεο

Σχετικές ερωτήσεις
Ως προς τη διαμόρφωση του δέντρου, σημειώνεται ότι ή Βυσσινιά, αντίθετα από την Κερασιά, παίρνει μόνη της σφαιρικό, χαμηλό σχήμα και δεν ...
Ναι καλύτερα με χαλκό γιατί η τιμή του αργυρου και του χρυσού έχει αυξηθεί πολύ,στα σκευάσματα σε γεωπονικα προϊόντα, απλά κοίτα στις οδη...
Το κλάδεμα της αμπέλου γίνεται, κατά κανόνα, κάθε έτος και απαιτεί ο κλαδευτής πέρα από τη δεξιοτεχνία, να σκέφτεται και να κρίνει πριν ...
Ο σχεδιασμός της φύτευσης νέου αμπελιού, πρέπει να είναι αντικείμενο εντατικής μελέτης του εδάφους και της εύρεσης της κατάλληλης ποικιλί...
Η βιολογική καλλιέργεια της αμπέλου είναι η μέθοδος καλλιέργειας κατά την οποία, σύμφωνα με κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφαρμόζονται...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
Ως προς τη διαμόρφωση του δέντρου, σημειώνεται ότι ή Βυσσινιά, αντίθετα από την Κερασιά, παίρνει μόνη της σφαιρικό, χαμηλό σχήμα και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα, κατά το κλάδευμα διαμορφώσεως του σκελετού της. Συνήθως, μετά την κοπή του δενδρυλλίου, στο επιθυμητό ύψος διασταύρωσης, αφήνετε κατόπι ελεύθερο, να αναπτύξει μόνο του την κόμη του. Αφαιρούνται μόνο βλαστοί, που βρίσκονται κοντά ο ένας στον άλλον, για να μην αλληλοπιέζονται όταν αναπτυχθούν σε διάμετρο. Κατά το κλάδευμα καρποφο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι καλύτερα με χαλκό γιατί η τιμή του αργυρου και του χρυσού έχει αυξηθεί πολύ,στα σκευάσματα σε γεωπονικα προϊόντα, απλά κοίτα στις οδηγίες να λέει πόση δοσολογία πρέπει να βάζεις γιατί αμα το παρακανεις θα κιτρινισουν τα φύλλα των φυτών,και μη ξεχάσεις να το αραιωσεις. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κλάδεμα της αμπέλου γίνεται, κατά κανόνα, κάθε έτος και απαιτεί ο κλαδευτής πέρα από τη δεξιοτεχνία, να σκέφτεται και να κρίνει πριν από οποιαδήποτε ενέργειά του. Αυτό είναι απαραίτητο για: α. Να ισορροπήσει την παραγωγή με τη βλάστηση σε συνδυασμό με την ηλικία και την ευρωστία του πρέμνου στη μελετώμενη περιοχή. β. Να ρυθμίσει την παραγωγή έτσι ώστε να μην υπάρχει μεγάλη διακύμανση. μεταξύ των ετών, όπως συμβαίνει στα ακλάδευτα πρέμνα. γ. Να βελτιώσει την ποιότητα της παραγωγής (περ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο σχεδιασμός της φύτευσης νέου αμπελιού, πρέπει να είναι αντικείμενο εντατικής μελέτης του εδάφους και της εύρεσης της κατάλληλης ποικιλίας. Οι βασικές παράμετροι, που πρέπει να συνυπολογιστούν σε γενικές γραμμές, είναι οι ακόλουθες: Τοποθεσία Το αμπέλι πρέπει να είναι φυτεμένο σε τέτοια θέση ώστε να δέχεται όλες τις ευεργετικές και ευνοϊκές επιδράσεις του ήλιου και του αέρα, να "εκμεταλεύεται" δηλαδή το λεγόμενο «μικροκλίμα» της περιοχής. Επίσης να δίνεται προσοχή στην ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η βιολογική καλλιέργεια της αμπέλου είναι η μέθοδος καλλιέργειας κατά την οποία, σύμφωνα με κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφαρμόζονται συγκεκριμένες πρακτικές για την παραγωγή σταφυλιών. Οι πρακτικές αυτές αφορούν την λίπανση και την φυτοπροστασία. Η λίπανση που εφαρμόζεται για την διατήρηση της γονιμότητας του εδάφους, πρέπει να γίνεται με φυτικά και ζωικά υπολείμματα. Η φυτοπροστασία για την αντιμετώπιση ασθενειών και εντόμων που προσβάλουν τα φυτά της αμπέλου, πρέπει να γίνεται με τη βο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η σωστή εποχή για κλάδεμα τριανταφυλλιάς Η πλέον κατάλληλη εποχή για να κλαδέψουμε τις τριανταφυλλιές μας, είναι ο χειμώνας μετά τις πολλές παγωνιές και πριν ξεκινήσει η βλάστηση. Συνήθως μέσα Ιανουαρίου άλλα ανάλογα τον καιρό μπορεί να γίνει και Φεβρουάριο. Στα τέλη Ιουλίου – αρχές Αυγούστου θα κάνουμε ένα δεύτερο ελαφρύ κλάδεμα, με σκοπό τη διόρθωση του σχήματος του φυτού και για να ενισχύσουμε την ανθοφορία το Φθινόπωρο. Κλαδεύουμε μόνο τις περσινές τριανταφυλλιές, που έχουν ήδη αναπ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν ο περονόσπορος δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα και σωστά, προκαλεί άμεση μείωση της παραγωγής με πρόωρη φυλλόπτωση και καθυστέρηση ωρίμανσης των σταφυλιών. Σε πολλές περιοχές εμφανίζεται απειλητικός και ορισμένα χρόνια με ισχυρή προσβολή αποκαλούνται «χρονιές περονοσπόρου». Η ασθένεια προσβάλλει όλα τα πράσινα αναπτυσσόμενα μέρη της αμπέλου όπου εμφανίζονται χαρακτηριστικές κιτρινοπράσινες κηλίδες που μοιάζουν με λαδιές. Με υγρό καιρό στην κάτω επιφάνεια των φύλλων εμφανίζεται λευκό επίχρισμα ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Θα πρέπει να γίνεται αραίωμα άνθεων και καρπών για να βελτιωθεί η ποιότητα των καρπών. Το αραίωμα των ανθέων γίνεται συνήθως το Νοέμβριο κόβοντας όλη την ανθοταξία. Μετά τη συγκομιδή των καρπών (Απρίλιο - Ιούνιο) κλαδεύομαι όλους τους βλαστούς που είχαν καρποφορία. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν χρειάζεται να γίνει κλάδεμα παρά μόνο αν ο θάμνος έχει γίνει πολύ αραιός ή υπάρχουν κλαδιά που ξεφεύγουν από το σχήμα. Το κλάδεμα σ’αυτές τις περιπτώσεις γίνεται μετά το πέρας της ανοιξιάτικης ανθοφορίας. Απαραίτητη εργασία είναι η αφαίρεση ξεραμένων κλαδιών και ανθέων. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η μελανή νέκρωση των βραχιόνων της αμπέλου είναι μια ασθένεια ξύλου που προκαλείται από το μύκητα Botryosphaeria dothidea.. Στα φύλλα τα συμπτώματα της ασθένειας είναι παρεμφερή με εκείνα που προκαλεί η Ισκα. Εμφανίζονται δηλ περιφερειακές μεσονεύρειες χλωρώσεις και νεκρώσεις του ελάσματος . Η διαφορά με την ασθένεια της Ισκας είναι οτι δεν παρατηρούνται χλωρώσεις και νεκρώσεις του ελάσματος υπό μορφή κοκκίδων. Τα συμπτώματα εκδηλώνονται πρώτα στα παλαιότερα φύλλα τα οποία και σταδιακά ξεραίν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αν μπορείς με τα δυο σου χέρια να πιάσεις ολα τα κλαδιά τοτε κόψε τα στην κορυφή...πως ειναι το κολονάτο ποτήρι του κρασιού??? ετσι ακριβός πρέπει να ειναι η ελια. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα φυτά του καρπουζιού πρέπει να κλαδεύονται για αποφυγή υπερβολικής καρπόδεσης έτσι ώστε να παραμείνει ο σωστός αριθμός καρπών με το κατάλληλο εμπορικό μέγεθος. Με το πρώτο κλάδεμα απομακρύνονται όλοι οι κακοσχηματισμένοι (μη εμπορικοί) καρποί ενώ με το δεύτερο απομακρύνονται όλοι οι καρποί που σχηματίστηκαν όψιμα ώστε να αυξηθούν σε μέγεθος αυτοί που θα απομείνουν. Μετά το κλάδεμα πρέπει να υπάρχουν δυο καρποί ανά μίσχο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κόβεις ώστε ο κορμός να έχει μια νοητή συνέχεια προς τα επάνω.Αυτό γίνεται για να μην απλώνει το φυτό δεξιά αριστερά και γίνει θαμνοειδές, διότι εάν γίνει αυτό τότε το φύλλωμα καταναλώνει πολλούς περισσότερους πόρους σε σχέση με την παραγωγή. Η ντομάτα έχει την τάση να γίνει θάμνος. Βγάζει λοιπόν κάποια βλασταράκια ή και παρακλάδια, τα οποία ξεκινούν από τον βασικό κορμό αλλά φυτρώνουν μεταξύ κλαδιού και κορμού. Αυτά τα κόβουμε. ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΚΟΨΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΚΟΡΜΟΥ ΑΝΆΠΤΥΞΗΣ!!!, δ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το αμπέλι θέλει αμπελουργό, το σπίτι νοικοκύρη και το καράβι το καλό θέλει καραβοκύρη. Τώρα τι προσπαθώ να γίνω εγώ, ενώ έχω διαβάσει αυτό το γνωμικό… δύσκολα θα σας απαντήσω. Όχι ότι δεν ακούω τα λόγια του πατέρα μου που μου λέει, τι θέλεις εσύ και παιδεύεσαι με αυτά, καλύτερα να αγόραζες σταφύλι. Τώρα που τα λέμε δεν έχει άδικο από τη μεριά του... Τα τελευταία χρόνια έχω αγοράσει σταφύλια σε εξευτελιστική τιμή (για 1 τόνο σταφύλια δίνεις γύρω στα 300 euro-αν το υπολογίσετε βγαίνει κάτ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://www.valentine.gr/benjamin_gr.php ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κλαδεμα της μουσμουλιας μπορεί να γίνει σε δύο εποχές. α) μετά την συγκομιδή Μάιο με όχι πολλά ανοίγματα για την αποφυγή εγκαυμάτων και β) που προτείνω περισσότερο, τον Σεπτέμβριο. Μπορεί επίσης να κλαδευτεί και τον Μάρτιο με τους καρπούς που δεν συνιστώ. Γενικά η Μουσμουλιά είναι βολική στα κλαδέματα και αναπληρώνεται γρήγορα γιαυτό ένας αρχάριος δεν πρέπει να φοβάται. Το φύτεμα γίνεται χειμερινούς μήνες. Εάν το φυτό είναι σε σακούλα ή γλάστρα όλο το χρόνο. Καλή επιτυχία! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δυόσμος είναι ένα είδος φυτού πολύ διαδεδομένο στην Ελλάδα, με ωραίο και ευχάριστο άρωμα, το οποίο καλλιεργείται σε αυλές και κήπους Ο δυόσμος μαζεύεται όλο το χρόνο και μπορούμε να τον έχουμε πάντα φρέσκο σε μια γλάστρα, ή να τον αποξεράνουμε σε ένα βάζο. Είναι τονωτικός, χωνευτικός, καταπραϋντικό του στομάχου, αντισπασμωδικό, σταματάει τον λόξυγκα, ενώ η μάσηση των φύλλων του ανακουφίζει από τις ημικρανίες και τον πονόδοντο. Εάν βάλουμε το δυόσμο σε χλιαρό νερό, μπορούμε να κάνουμε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
περιχυση με πετρελαιο και μετα φωτια για καλο καψιμο. Στη συνεχεια κλαδευουμε οτι απομεινει.... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η συκιά δεν αντέχει στο κλάδεμα γι’αυτό και διαμορφώνεται σε φυσικό σχήμα. Στο κλάδεμα παραγωγής (που γίνεται το χειμώνα) αφαιρούνται μόνο τα ξερά ή άρρωστα κλαδιά. Δεν πρέπει να κόβονται οι κορυφές των κλαδιών γιατί στην άκρη τους σχηματίζονται οι καρποί. Αν θέλετε να ανανεώσετε ένα δέντρο που έχει πάθει ζημές αρκεί να μεγαλώσετε μια παραφυάδα του. Η συκιά είναι ένα οπωροφόρο δέντρο που κατάγεται από τη Μικρά Ασία και απαντά αυτοφυής στις παραμεσόγειες χώρες όπως και σ’ολόκληρη τη χώρα μα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μια φορά το χρόνο, ανάλογα το κλίμα της περιοχής σου. Αρκετά μετά την αναστροφή των χυμών, και πολύ πριν το φούσκωμα των ματιών, και μέρες που δεν έχει βροχή ή υγρασία. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
εδω και χρόνια δεν υπάρχει επιδότηση για τα αμπέλια, εάν εξερέσουμε αυτή που παίρνουν οι βιοκαλλιεργειτές. Για την ακρίβεια επειδή η Ευρώπη ειναι πλεοασματική στον συγκεκριμένο τομέα ανα περιόδους επιδοτείται η εκρίζωση αμπελώνων. Όσο για τον ΕΛΓΑ δεν είναι επιδότηση αλλά αποζημίωση που λαμβάνουν οι καλλιεργειτές για την απώλεια εισοδήματος (πχ λόγω παγετου). Εδώ βέβαια τίθεται το ερώτημα εάν η αποζημίωση αυτή διανέμεται αξιοκρατικά, πάνω σε αυτό το μόνο που έχω να πω είναι: Ελλαδάαααααα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το αμπέλι, ή κλήμα είναι αγγειόσπερμο φυτό, ανήκει δε στην τάξη των Ραμνωδών και στην οικογένεια των Αμπελοειδών, με πολλές ποικιλίες που καλλιεργούνται στις εύκρατες περιοχές της γης. Το αμπέλι καλλιεργείται κυρίως για τον καρπό του, το σταφύλι, ενώ και τα φύλλα του χρησιμοποιούνται στη μαγειρική (ντολμάδες). Τα σταφύλια μπορούν να καταναλωθούν ως έχουν ή να χρησιμοποιηθούν είτε για γλυκίσματα (γλυκό του κουταλιού) είτε για την παρασκευή σταφίδων, κρασιού, άλλων οινοπνευματωδών ποτών όπως το... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Χρειαζεται σιδηρο και συχνο ποτισμα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στην ουσία δεν χρειάζεται κλάδεμα,εκτός κι αν θέλετε να περιορίσετε την ανάπτυξη του. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στην ντομάτα υπάρχουν διάφορα συστήματα, ανάλογα με το τι θέλει και τι χρειάζεται ο καθένας. Γενικά στη θερμοκηπιακη ντομάτα που είναι μονοστελεχη, (εχει δηλαδή ένα κορμό μονο), αφαιρούμε όλους τους βλαστούς που βγαίνουν απο τις μασχάλες των φύλλων (μασχάλη = εκει που ενώνονται τα φύλλα με τον κορμό της ντομάτας). Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κωβουμε τα λεμαργα που βγαινουν αναμεσα στο κορμο της ντοματιας και στη ριζα του φυλλου-κλαδιου. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πως πρέπει να κλαδέψω την πικροδάφνη; Εχω δύο πικροδάφνες φυτεμένες στον κήπο ακριβώς μέσα από τον πέτρινο φράχτη σε σκιερό μέρος κάτω από δέντρα. Τις έχω φυτέψει εδώ και 4-5 χρόνια. Δεν τις έχω κλαδέψει ποτέ. Είναι παρά πολύ ψηλές και λεπτές και γέρνουν προς τα κάτω. Θα ήθελα να είναι ωραίοι φουντωτοί στρογγυλοί θάμνοι με πολλά λουλούδια και ύψος έως 2 μέτρα. Πως μπορεί να γίνει αυτό; Χρειάζεται κλάδεμα, λίπασμα, ειδικό χώμα; Μήπως θα ήταν καλύτερα να τις βγάλω από εκείνο το σημείο; Το σπί... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
πως γινεται το κλαδεμα κληματαριας Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συμφωνά με την ελληνική μυθολογία, ο Στάφυλος ήταν γιος του Διονύσου και της Αριάδνης. Σε άλλο μύθο ο Στάφυλος ήταν βοσκός του βασιλεία της Αιτωλίας Οινέα. Καθώς έβοσκε τις κατσίκες του, παρατήρησε ότι μια από αυτές τρώγοντας συνέχεια ένα συγκεκριμένο καρπό πάχαινε περισσότερο από τις άλλες. Μάζεψε τότε αρκετούς και τους πρόσφερε στον βασιλιά του. Εκείνος παρασκεύασε ένα χυμό τον οποίο ονόμασε "οίνο", στον δε καρπό έδωσε το όνομα του βοσκού του (σταφύλι). Το αμπέλι και η οικογένε... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 149 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: