Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: ΕΚΟΨΑ ΜΙΑ ΝΕΡΑΤΖΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΡΜΟΣ 50CM ΥΨΟΣ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΜΠΟΛΙΑΣΩ ΣΕ ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ.
Απάντηση: Μέρος 1ο για την παρασκευή φέτας Αφού αγοράσουμε η βρούμε γάλα από κάποιον γνωστό κατά προτίμηση πρόβειο ή γιδίσιο είμαστε έτοιμοι να αρ...
Απάντηση: Θυσανωτός θάμνος με ξυλώδες ρίζωμα που ευδοκιμεί σε οποιοδήποτε έδαφος και κλίμα. Τα καλύτερα αποτελέσματα τα παρουσιάζει σε δροσερές και...
Απάντηση: Η ήμερη βελανιδιά είναι ένα μεγαλοπρεπές ημιαειθαλές δένδρο της ελληνικής φύσης, το οποίο απειλείται με εξαφάνιση, λόγω των ανθρωπίνων δρ...
Απάντηση: Το φυτό έχει την ιδιαιτερότητα να ανθίζει από το Σεπτέμβριο ως το Νοέμβριο. Το δέντρο καρποφορεί μετά τον 6 χρόνο και οι καρποί του εμφα...
Απάντηση: Βιολογία: Το Convolvulus arvensis είναι μακρόβιο πολυετές ζιζάνιο, που δημιουργεί πυκνό κάλυμμα στο έδαφος και διαδίδεται με τους σπόρου...
Απάντηση: κοψτε τον κορμο και ριξτε του πετρελαιο
Απάντηση: ΙΑΤΡΙΚΗ
Απάντηση: Το νερό της βρύσης περιέχει χημικές ουσίες, όπως το χλώριο για παράδειγμα τα οποία χρησιμοποιούνται για να είναι πιο υγιές το νερό δημόσι...
Απάντηση: Η Ζέα στο σπίτι σας, με αντικαταβολή, στα 0.80 λεπτά του ευρώ το κιλό, συν τα μεταφορικά έξοδα. Ο πολιτικός στόχος που θέσαμε ως Κίνημ...
 

Κεντρωμα νερατζιας;

δεν ξερω...... :(
Σχετικές ερωτήσεις
Τρεις τρόποι είναι που κεντρώνονται όλα τα δέντρα και ημερώνονται. Ο πρώτος λέγετε εγκεντρισμός, ο δεύτερος εμφλοισμός και ο τρίτος ενοφθ...
Η νεραντζιά ανήκει στην οικογένεια των Ρυτοειδών (= εσπεριδοειδών) και είναι μικρό δέντρο, στην Ελλάδα και στην Κύπρο είναι γνωστό δε και...
δεν ξερω...... :(
με ένεση
απο τέλος Μαρτίου έως και τέλος Απριλίου
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
Τρεις τρόποι είναι που κεντρώνονται όλα τα δέντρα και ημερώνονται. Ο πρώτος λέγετε εγκεντρισμός, ο δεύτερος εμφλοισμός και ο τρίτος ενοφθαλμισμός. Όσα δέντρα λοιπόν έχουν την φλούδα τους παχιά και ζουμερή όπως η συκιά, η κερασιά και μερικές ελιές αυτά στην φλούδα κεντρώνονται αλλά θέλουν επιδέξια. Έχε από πριν ένα ξύλο πελεκημένο σαν παλούκι μικρό από σκληρό ξύλο και αυτό βάνε στη φλούδα σιγά σιγά με πολύ επιμέλεια να μην σχιστεί. Έπειτα έχε το κεντρί έτοιμο και όταν βγάλεις το ξύλο βάλε το... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η νεραντζιά ανήκει στην οικογένεια των Ρυτοειδών (= εσπεριδοειδών) και είναι μικρό δέντρο, στην Ελλάδα και στην Κύπρο είναι γνωστό δε και με τις ονομασίες κιτρομηλιά και ξινονεραντζιά. Μοιάζει πολύ με την πορτοκαλιά και ανήκει στα εσπεριδοειδή. Η καταγωγή της είναι από το Βιετνάμ αλλά σήμερα είναι πολύ κοινή και καλλιεργείται σε πολλές χώρες και ιδιαίτερα στις τροπικές περιοχές και στις χώρες της Μεσογείου. Ο καρπός της είναι το νεράντζι που μοιάζει με το πορτοκάλι εξωτερικά αλλά η διαφορά ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Απάντηση:
απο τέλος Μαρτίου έως και τέλος Απριλίου Διαβάστε περισσότερα...
πως γινεται
Απάντηση:
ΕΚΟΨΑ ΜΙΑ ΝΕΡΑΤΖΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΡΜΟΣ 50CM ΥΨΟΣ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΜΠΟΛΙΑΣΩ ΣΕ ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μέρος 1ο για την παρασκευή φέτας Αφού αγοράσουμε η βρούμε γάλα από κάποιον γνωστό κατά προτίμηση πρόβειο ή γιδίσιο είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε. Εννοείτε ότι το γάλα είναι φρέσκο, ακόμα ζεστό από το άρμεγμα η παγωμένο από την προηγούμενη μέρα. Η αναλογία πρόβειου η γιδίσιου κυμαίνεται από το πιο μπορούμε να προμηθευτούμε πιο εύκολα. Το πρόβειο γάλα επειδή έχει περισσότερα λιπαρά θα δώσει περισσότερο τυρί αλλά θα γίνει πιο μαλακό. To γιδίσιο γάλα δίνει λιγότερο τυρί και γίνεται πιο σκληρό. Η ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Θυσανωτός θάμνος με ξυλώδες ρίζωμα που ευδοκιμεί σε οποιοδήποτε έδαφος και κλίμα. Τα καλύτερα αποτελέσματα τα παρουσιάζει σε δροσερές και ημισκιερές θέσεις. Είναι φυλλοβόλο με παραφυάδες που ανανεώνονται κάθε 2 χρόνια. Οι καρποί έχουν γλυκιά και λίγο υπόξινη γεύση. Υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες σμέουρων. Τα σμέουρα καλοκαιρινής καρποφορίας που παράγουν φρούτα μια φορά στο τέλος του καλοκαιριού με αρχές φθινοπώρου. Τα κόκκινα σμέουρα (Rubus idaeus) είναι ο πιο γνωστός τύπος σμέουρων καλοκαιρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η ήμερη βελανιδιά είναι ένα μεγαλοπρεπές ημιαειθαλές δένδρο της ελληνικής φύσης, το οποίο απειλείται με εξαφάνιση, λόγω των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων πολλών αιώνων. Είναι εξαιρετικά φωτόφιλη, χαρακτηριστικό που την αναγκάζει να φύεται πολύ αραιά (το πολύ 8 δένδρα ανά στρέμμα) αλλά και να σχηματίζει αραιή κόμη, έτσι ώστε το ένα κλαδί της να μην σκιάζει το άλλο. Με τον τρόπο αυτό, το έδαφος γύρω από το δέντρο βρίσκεται σε ελαφρά σκιά και προστατεύεται από την ξήρανση. Το γεγονός αυτό έχει ως... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το φυτό έχει την ιδιαιτερότητα να ανθίζει από το Σεπτέμβριο ως το Νοέμβριο. Το δέντρο καρποφορεί μετά τον 6 χρόνο και οι καρποί του εμφανίζονται από τον Απρίλιο ως το Μάιο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βιολογία: Το Convolvulus arvensis είναι μακρόβιο πολυετές ζιζάνιο, που δημιουργεί πυκνό κάλυμμα στο έδαφος και διαδίδεται με τους σπόρους, ενώ διαθέτει εκτεταμένο ριζικό σύστημα. Οι μίσχοι του φτάνουν και ξεπερνούν σε μήκος το 1,5 μ., και τα υπόγεια ριζώματά ταου κυμαίνονται από 5 εκ. έως 2,6 μ. σε μήκος. Τα φυντάνια προβάλλουν από το έδαφος κάθετα, ευθύγραμμα και ανοδικά. Οι κοτυληδόνες έχουν μήκος 8-20 χιλ. και πλάτος 3-10 χιλ., είναι σχεδόν τετραγωνισμένες, με άκρες οδοντωτές. Ο μ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
κοψτε τον κορμο και ριξτε του πετρελαιο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Το νερό της βρύσης περιέχει χημικές ουσίες, όπως το χλώριο για παράδειγμα τα οποία χρησιμοποιούνται για να είναι πιο υγιές το νερό δημόσιας ύδρευσης. Οι χημικές ουσίες πάντως δεν είναι το μόνο πρόβλημα με το νερό της βρύσης. Η σκληρότητα του νερού μπορεί επίσης να επηρεάσει τα φυτά σας. Το σκληρό νερό είναι μάλιστα αρκετά πιο επικίνδυνο και από το χλώριο σε αρκετά φυτά. Αγοράστε λοιπόν απεσταγμένο νερό ή φτιάξτε μόνοι σας ένα πιο καθαρό νερό αφήνοντας το νερό από την βρύση σας σε ένα κουβά γι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η Ζέα στο σπίτι σας, με αντικαταβολή, στα 0.80 λεπτά του ευρώ το κιλό, συν τα μεταφορικά έξοδα. Ο πολιτικός στόχος που θέσαμε ως Κίνημα πέρσι, τέτοια περίπου εποχή, να επιστρέψει στην Πατρίδα της η Ζέα, το πανάρχαιο αυτό Δημητριακό με τη χαμηλή περιεκτικότητα σε γλουτένη και τα υψηλά αμινοξέα, συνάντησε πολλές δυσκολίες. Κυρίως και δυστυχώς με ανθρώπους στους οποίους εμπιστευτήκαμε την καλλιέργειά της και με τους οποίους συναποφασίσαμε να δοθεί στους αγρότες/ενδιαφερόμενους, σε συμβολική τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εξασφαλίζουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα για τους παραγωγούς. Σημαντικές προοπτικές απο την εξαγωγή του βιοντίζελ στις χωρες της Ευρώπη Ικανοποιητικό εισόδημα και ενεργειακή επάρκεια για ίδια χρήση των επενδυτών μπορεί να εξασφαλίσει η παραγωγή βιοντίζελ από τον ηλίανθο και την ελαιοκράμβη. Δύο ενεργειακά φυτά, η καλλιέργεια των οποίων αποτελεί μια πρώτης τάξεως εναλλακτική πρόταση στον αγροτικό τομέα με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης εντός και εκτός ελληνικών συνόρων. Το βιοντίζελ είνα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το γιασεμί ή ίασμος (λατ. Jasminum) είναι γένος αγγειόσπερμων, δικότυλων φυτών το οποίο ανήκει στην οικογένεια των Ελαιοειδών (Oleaceae). Υπάρχουν 300 περίπου είδη που απαντώνται στις εύκρατες και θερμές χώρες της γης . Είναι αναρριχώμενος θάμνος, συνήθως αειθαλής αλλά και φυλλοβόλος. Τα φύλλα του εναλλάσσονται είναι απλά ή τρίφυλλα και πτερωτά. Τα άνθη του είναι λευκά στα περισσότερα είδη αλλά και κίτρινα, λευκά-ροζ, ροζ, γαλάζια και μπλε. Είναι αρωματικά και αναδύουν ένα γλυκό πολύ ευχάρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Το καλοκαίρι οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν καθιστούν την θερμοκηπιακή καλλιέργεια απαγορευτική, εκτός και αν υπάρχουν συστήματα δροσισμού - ψύξης τα οποία και θα επιτρέψουν την πτώση της θερμοκρασίας μέσα στο θερμοκήπιο γιατί ο εξαερισμός και μόνο δεν είναι αρκετός. Οι συνηθέστεροι τρόποι ψύξης είναι : α) Λεύκανση β) Σκίαση γ) Υδρονέφωση δ) Εξαερισμός με υγρό τοίχωμα Λεύκανση Είναι μία τεχνική, κατά την οποία τα τοιχώματα του θερμοκηπίου περνιούνται με ένα παχύ στρώμα ασ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το έδαφος που θα φυτεύσετε τα ξερά φασόλια θα πρέπει να είναι πλούσιο σε οργανική ύλη. Μπορείτε να αρχίσετε να προετοιμάζετε το έδαφος από το Φεβρουάριο ως το Μάρτιο, προσθέτοντας κομπόστ και ανακατεύοντάς το σε βάθος 15 με 20 εκατοστά. Τα ξερά φασόλια χρειάζονται έδαφος που να μπορεί να διατηρήσει υγρασία. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι είναι αλήθεια ! Μπορoύμε να καλλιεργήσουμε φράουλες στο μπαλκόνι μας. Γλάστρες ή παρτέρια βάθους 25 – 30 cm είναι κατάλληλα, μιας και η φράουλα χρειάζεται περίπου 30 cm βάθος. Η λίπανση θα πρέπει να βασίζεται σε κάποιας μορφής οργανική ουσία (χωνεμένη κοπριά ή κάποιο φυτικό κομπόστ) καθώς και σε κάποια ορυκτά καλιούχα και φωσφορούχα λιπάσματα. Για τη φυτοπροστασία, ο χαλκός για τους μύκητες και το φυσικό πύρεθρο για τους εντομολογικούς εχθρούς, μπορούν να μας καλύψουν. Οι ποικιλίες πο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η διαδικασία παραγωγής του κόμποστ είναι απλή και οικονομική. Το μονό που χρειαζόμαστε είναι φυτικα υπολειμμάτα, απο την κουζινα ή τον κήπο. Αυτό που στην ουσία κάνετε είναι να προετοιμάσετε το φαγητό εκατοντάδων διαφορετικών ωφέλιμων οργανισμών (βακτήρια, σκουλήκια, έντομα και μύκητες).Οι καλεσμένοι σας μέχρι την ολοκλήρωση της κομποστοποίησης θα αποδημούν τα οργανικά υλικά του σωρού και θα παράγουν διοξείδιο του άνθρακα, θερμότητα και νερό. Κατάλληλα υλικά: Υλικά που μπορείτε να χρη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απαιτήσεις σε νερό: Το νερό είναι ένα κρίσιμο στοιχείο στην παραγωγή των πεπονιών. Πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα έτσι ώστε να μην κατακλύζονται με νερό τα πεπόνια κατά τη διάρκεια ανάπτυξης του καρπού, διαφορετικά οι καρποί θα είναι πτωχοί σε γεύση λόγω μικρής περιεκτικότητας σε διαλυτά άλατα. Η άρδευση συχνά διακόπτεται όταν έχουμε πρώιμη ανάπτυξη των καρπών κα συνήθως διακόπτεται και κατά τη διάρκεια της συγκομιδής, εκτός αν πρέπει να διατηρηθεί το φύλλωμα για να προστατευτεί ο καρπός από τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όνομα ζιζανίου: Portulaceae oleracea L. , Portulacaceae Βιολογία: Η γλυστρίδα ή αντράκλα έιναι ένα θερινό, ετήσιο ζιζάνιο. Αναπαράγεται με το σπόρο και με τμήματα των βλαστών. Όταν φυτρώνει την άνοιξη, το ζιζάνιο ανθίζει και καρπίζει τον Μάιο ή στις αρχές του επόμενου μήνα. Το ζιζάνιο έχει ύψος περίπου 20-40 cm. Ο βλαστός είναι λείος, έρπει στο έδαφος, είναι σαρκώδης με διακλαδώσεις κοντά στη βάση και συχνά είναι ερυθρόχροος. Τα φύλλα είναι σαρκώδη, λεία και χωρίς τρίχες, μπλε-... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Φυστικι αραπικο καλιεργεια Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Μήτσο, Γιώργο, Μπάμπη & Τασία, Μαρία, Κούλα. Πιστεύω αυτά είναι "πιασάρικα" ονόματα για πατάτες... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πρόκειται για το αρχαιότερο φυτό στον κόσμο, καθώς έχει 190 βασικά συστατικά που έχει ανάγκη ο ανθρώπινος οργανισμός, κάτι που δεν μπορεί να συγκριθεί με οποιοδήποτε άλλο προϊόν. Αποτελεί πραγματικό «μπαζούκας» για τον άνθρωπο, καθώς περιορίζει το στρες και το άγχος, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, περιορίζει τις πιθανότητες πάσης φύσεως καρκίνου, ενισχύει τη λειτουργία της καρδιάς και διαλύει τις θρομβώσεις λόγω της εκρηκτικής αντιοξειδωτικής του δράσης. Τα παραπάνω και μόνο, το καθιστούν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το χρώμα των φυτών οφείλεται, σε χρωστικές. Οι συνηθέστερες χρωστικές στα φυτά είναι οι εξής: Χλωροφύλλες: Απορροφούν στην κίτρινη και μπλε περιοχή του ορατού φάσματος του φωτός και ανακλούν στην πράσινη. Προσδίδουν στα φυτά το πράσινο χρώμα τους. Βασικός τους ρόλος είναι η απορρόφηση ενέργειας για τη φωτοσύνθεση. Καροτενοειδή: Κόκκινες, κίτρινες ή πορτοκαλί χρωστικές, απορροφούν σε μήκη φωτός που δεν απορροφά η χλωροφύλλη και δρουν συμπληρωματικά με αυτή, ενώ έχουν και φωτοπροστατε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όπως έχουμε ήδη πει το κομποστ παράγεται από μικροοργανισμούς, έντομα και γεωσκωλήκες. Στην ουσία είναι τα απομεινάρια ενός καλού γεύματος πολλών συνδαιτυμόνων. Εάν θέλουμε να βελτιώσουμε την παράγωγη μας μπορούμε να κάνουμε δυο πράγματα. Να αγοράσουμε έναν απλό κάδο κομποστοποίησης και να ρίξουμε γεωσκωλήκες στο μείγμα μας. Συνηθισμένα είδη γαιοσκωλήκων είναι τα Red Worms: Eisenia Fetida και Eisenia Andrei με παραγωγή περίπου 1 λίτρο βιομάζας σκουληκιών τρώνε 4 λίτρα μείγματος την ημέρα... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 37 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: