Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Μια νέα έρευνα που έγινε πρόσφατα στο Τμήμα Διατροφής του Ανθρώπου στο πανεπιστήμιο της Κοπενχάγης έδειξε ότι η μαύρη σοκολάτα είναι περι...
Απάντηση: Το άπαχο σοκολατούχο γάλα μπορεί να βοηθήσει το ίδιο ή και περισσότερο στη μυική αποκατάσταση μετά από άσκηση σε σχέση με υδατανθρακικά α...
Απάντηση: To γάλα είναι ένα βιολογικό προϊόν που αποτελεί την πρώτη και μία από τις σημαντικότερες τροφές του ανθρώπου σε όλη τη διάρκεια της ζωής ...
Απάντηση: Γάλα πίνουν μόνο τα παιδιά. Τα θρεπτικά συστατικά του γάλακτος (ασβέστιο, φώσφορος, πρωτεΐνη, βιταμίνες Α και D, ριβοφλαβίνη κ.ά.) είν...
Απάντηση: Γέννηση, Γάλα, Ζωή. Το γάλα είναι η πρώτη και σημαντικότερη τροφή του ανθρώπινου οργανισμού, αφού συνδυάζει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λ...
Απάντηση: Οι άνθρωποι που καταναλώνουν καθημερινά τυρί και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα χάνουν περισσότερα κιλά αναφέρουν Αυστραλοί επιστήμονες από ...
Απάντηση: Όταν το γάλα συνδυαστεί με υψηλή ποσότητα καφεΐνης έχει σαν αποτέλεσμα την... αύξηση αποβολής του ασβεστίου από τον οργανισμό. Η καφεΐ...
Απάντηση: Το κεφίρ είναι μια ειδική παραδοσιακή συνταγή που καταναλώνουν εδώ και αιώνες οι γηγενείς λαοί των χωρών του Καυκάσου και της Μέσης Ανατο...
Απάντηση: το γαλονι ειναι μοναδα μετρησης ογκου και οχι βαρους. για να καταλαβεις 5 γαλονια νερο μπορει να ειναι 6 κιλα ας πουμε ενω 5 γαλονια λα...
Απάντηση: Ο όρος αυτός περιγράφει τη λέπτυνση των οστών που οφείλεται σε μείωση της οστικής πυκνότητας. Η μείωση της οστικής πυκνότητας συντελείται...
 
Προσοχή: Οποιεσδήποτε πληροφορίες δεν προέρχονται από ειδικούς. Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθούν ως υπεύθυνες ιατρικές συμβουλές. Με την περιήγηση σας στο Ρώτησε! αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.

ΚΕΦΙΡ στο γαλα

μου δωσανε μυκητα ΚΕΦΙΡ να βαζω στο γαλα να πινω την αλλη ημερα ποσο ωφελιμο ειναι και σε τι κανει καλο
δεν το ηξερα το κεφιρ βρηκα αυτο εδω ενδιαδερον Στο ΚΕΦΙΡ βρίσκεται απo ότι φαίνεται το μυστικό μακροζωίας των κατοίκων του Καυκάσου, οι οποίοι φτάνουν και ξεπερνούν τα 110 χρόνια! Ας μάθουμε λοιπόν τι ακριβώς είναι, που ωφελεί και πως μπορούμε να το φτιάξουμε μόνοι μας. Το κεφίρ (kefir) είναι ένα φυσικό προβιοτικό γαλακτοκομικό προϊόν, το οποίο χρησιμοποιείται παραδοσιακά εδώ και αιώνες στις χώρες γύρω από τον Καύκασο. Παράγεται από οποιοδήποτε φρέσκο γάλα, κυρίως όμως αίγας ή αγελάδας, σ

το οποίο έχει προστεθεί για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα καλλιέργεια από νωπούς σπόρους κεφίρ, προκαλώντας ζύμωση. Οι σπόροι (ή αλλιώς «κόκκοι») του κεφίρ, που οπτικά δίνουν την εντύπωση σφουγγαριού ή μικρών συστάδων κουνουπιδιού, αποτελούνται από μια μάζα οξυγαλακτικών βακτηριδίων φιλικών για τον ανθρώπινο οργανισμό (L.casei, L.brevis, L.acidophilus, L.lactis, κ.ά.), ζύμης και ενός μοναδικού υδατοδιαλυτού πολυσακχαρίτη που ονομάζεται kefiran. Ποια είναι τα θρεπτικά του συστατικά; Το παρα

δοσιακό κεφίρ έχει τη μορφή νερουλού γιαουρτιού και είναι ένα εύγευστο, εύπεπτο και υγιεινό τρόφιμο που αφομοιώνεται εύκολα από το πεπτικό μας σύστημα. Μας προσφέρει ό,τι και το γάλα από το οποίο παρασκευάζεται, δηλαδή πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λιπαρά, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο και βιταμίνες Α, Β και D. Επιπρόσθετα όμως αυτών, περιέχει διάφορα γένη και είδη προβιοτικών, τα οποία ωφελούν επιπλέον τον οργανισμό. Γιατί να το προτιμήσω; Ούτως ή άλλως, το γάλα είναι μια εξαιρετικά ωφέλιμη τροφή. Οι σπόροι όμως του κεφίρ έχουν την ιδιότητα να μετατρέπουν το γάλα σε έναν πραγματικά πολύτιμο σύμμαχο της υγείας μας, αφού μέσω της ζύμωσης αναβαθμίζουν περαιτέρω τη βιολογική του αξία. Κι όπως αυξάνεται η δραστικότητα των πρωτεϊνών του γάλακτος όταν μεταβληθεί σε γιαούρτι, το ίδιο, αλλά με πολύ καλύτερα αποτελέσματα, συμβαίνει όταν το γάλα μεταβληθεί, με τη ζύμωση, σε κεφίρ. Χώρια που αυτή η ζύμωση βοηθάει να γίνεται καλύτερα η απορρόφηση του ασβεστίου και των βιταμινών που υπάρχουν στο γάλα. Έτσι, σε σχέση με τα άλλα γαλακτομικά προϊόντα, τα συστατικά που περιέχει το κεφίρ αφομοιώνονται πληρέστερα από το πεπτικό σύστημα και έχουν υψηλότερη βιοδιαθεσιμότητα. Επιπλέον, το κεφίρ περιέχει ελάχιστα τελικά ποσά λακτόζης. Αποτελεί λοιπόν μια πολύ καλή λύση πρόσληψης ασβεστίου για τα άτομα που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη και δεν μπορούν να πιούν γάλα. Με τη συστηματική κατανάλωση κεφίρ προσθέτουμε φιλικά βακτηρίδια στον οργανισμό μας με τρόπο απόλυτα φυσικό και δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες για ένα πιο ισορροπημένο πεπτικό και εντερικό οικοσύστημα. Το κεφίρ: - Εμπλουτίζει τη πεπτική οδό με φιλικά μικρόβια. - Βοηθάει στην αποκατάσταση της φυσιολογικής βιολογικής χλωρίδας (ιδιαίτερα μετά από θεραπεία με αντιβιοτικά ή άλλα ισχυρά φάρμακα). - Προάγει την πέψη και αφομοίωση των τροφών και γενικότερα την καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. - Δρα ανασταλτικά στην ανάπτυξη τοξικών μικροοργανισμών του παχέος εντέρου. - Προωθεί την κινητικότητα των εντέρων. - Ανακουφίζει από τις εντερικές διαταραχές. - Προστατεύει από τη δυσκοιλιότητα. Ενδεχόμενες ωφέλειες Μελέτες σε δοκιμαστικούς σωλήνες και πειραματόζωα αποδίδουν στους μικροοργανισμούς του κεφίρ διάφορες ευεργετικές ιδιότητες, που ίσως έχουν εφαρμογή και στον ανθρώπινο οργανισμό: - Αντιοξειδωτική και αντιμικροβιακή δράση - Ενίσχυση ανοσοποιητικού συστήματος - Δέσμευση ουσιών που προκαλούν μεταλλάξεις (αντικαρκινική δράση) - Ελάττωση αυξημένης χοληστερόλης αίματος και αρτηριακής πίεσης - Ανακούφιση αλλεργιών - Ευεργετική επίδραση σε: πεπτικά προβλήματα, αναιμία, ρευματοειδή αρθρίτιδα, νεφρικές νόσους, προβλήματα στο ήπαρ
Σχετικές ερωτήσεις
το εχω ακουσει και εγω αλλα δεν το εχω δοκιμασει ποτε! πιστευω οτι βοηθαει γτ κ πολλες αντικυτταριτιδικες εχουν καφεινη αλλα μην περιμενε...
δυστυχως νηστεια κανει ο καθενας οπως τον βολευει!!οπως βλεπω, κ συ λες οτι δε μπορεις χωρις συγκεκριμενα τροφιμα αλλα εκτος απο αυτα καν...
Αποτελεί έκπληξη για πολλούς, επαγγελματίες υγείας και γονείς, αλλά είναι γεγονός ότι το τεχνητό γάλα για βρέφη σε σκόνη δεν αποτελεί απο...
ΛΕΥΚΩΜΑ:Οι διαφορές στο λεύκωμα μεταξύ των δύο γαλάτων είναι ποσοτικές και ποιοτικές. Έτσι το ΜΓ αποτελείται από 0,75g λευκωματίνης και 0...
Ο γενικός κανόνας λέει ότι το μωρό πρέπει να τρώει τουλάχιστον πέντε γεύματα την ημέρα κατά το πρώτο τρίμηνο της ζωής του και να το αφήνε...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Διατροφή / Δίαιτα

Απάντηση:
το εχω ακουσει και εγω αλλα δεν το εχω δοκιμασει ποτε! πιστευω οτι βοηθαει γτ κ πολλες αντικυτταριτιδικες εχουν καφεινη αλλα μην περιμενεις θαυματα.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δυστυχως νηστεια κανει ο καθενας οπως τον βολευει!!οπως βλεπω, κ συ λες οτι δε μπορεις χωρις συγκεκριμενα τροφιμα αλλα εκτος απο αυτα κανεις και σεξ,πραγμα ανηκουστο! θρησκα δεν ειμαι,μη παρεξηγηθω,ουτε νηστευω,ουτε εκκλησια παω. αλλα τουλαχιστον αυτο που κανω ξερω γιατι το κανω, κ οχι γιατι πρεπει, γιατι το κανουν οι αλλοι κ θα με παρεξηγησουν που δε το κανω, γιατι ετσι λεει η θρησκεια κλπ..κ ουτε προσπαθω να σε πεισω να κανεις το ιδιο.αλλα εφοσον θες να νηστεψεις, καντο σωστα!ουτε τροφες π... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αποτελεί έκπληξη για πολλούς, επαγγελματίες υγείας και γονείς, αλλά είναι γεγονός ότι το τεχνητό γάλα για βρέφη σε σκόνη δεν αποτελεί αποστειρωμένο προιόν. Η σκόνη του γάλακτος δεν είναι άσηπτη κατά την παραγωγή, επεξεργασία και συσκευασία του προιόντος. Αντίθετα έχει βρεθεί ότι σε ένα ποσοστό 14% επί των συσκευασιών, ακόμα πριν ανοιχτούν, από το εργοστάσιο, ανιχνεύεται μέσα στην σκόνη ένα δυνητικά επικίνδυνο μικρόβιο, το Εντεροβακτηρίδιο sakazakii. Mωρά που έχουν πιεί γάλα σε σκόνη ανά τον κ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΛΕΥΚΩΜΑ:Οι διαφορές στο λεύκωμα μεταξύ των δύο γαλάτων είναι ποσοτικές και ποιοτικές. Έτσι το ΜΓ αποτελείται από 0,75g λευκωματίνης και 0,45g τυρίνης. Ενώ το ΓΑ αποτελείται από 0,5 g λευκωματίνης και 3,0 g τυρίνης. Η τυρίνη που υπερτερεί κατά πολύ στο ΓΑ είναι ένα λεύκωμα μικρότερης βιολογικής αξίας σε σύγκριση με την λευκωματίνη και στο στομάχι δημιουργεί πολύ μεγαλύτερα πήγματα που είναι δύσπεπτα. Το ΜΓ περιέχει ακόμα και το μη πρωτεινικό αμινοξύ ταυρίνη, που θεωρείται απαραίτητο για ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο γενικός κανόνας λέει ότι το μωρό πρέπει να τρώει τουλάχιστον πέντε γεύματα την ημέρα κατά το πρώτο τρίμηνο της ζωής του και να το αφήνετε να κοιμάται κατά τη διάρκεια της νύχτας, εφόσον δεν ξυπνά από μόνο του. Σε γενικές γραμμές θα ταΐζετε το μωρό κάθε τρεις με τέσσερις ώρες. Αυτό σημαίνει ότι κάποιες φορές θα πρέπει να το ξυπνάτε. Υπάρχουν όμως και οι υποστηρικτές του ελεύθερου προγράμματος διατροφής που λένε ότι ταΐζουμε το μωρό όταν κλαίει. Σε αυτή την περίπτωση όμως υπάρχει ένας περιορι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μια νέα έρευνα που έγινε πρόσφατα στο Τμήμα Διατροφής του Ανθρώπου στο πανεπιστήμιο της Κοπενχάγης έδειξε ότι η μαύρη σοκολάτα είναι περισσότερο χορταστική από τη σοκολάτα γάλακτος, μειώνοντας την έντονη επιθυμία για γλυκά, αλμυρά και λιπαρά φαγητά. Είναι γνωστό εδώ και καιρό πως η μαύρη σοκολάτα είναι πιο υγιεινή λόγω των καλύτερων λιπαρών οξέων και αρκετών αντιοξειδωτικών που περιέχει αλλά τώρα οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Κοπενχάγης βρήκαν επίσης ότι η μαύρη σοκολάτα προσφέρει... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το άπαχο σοκολατούχο γάλα μπορεί να βοηθήσει το ίδιο ή και περισσότερο στη μυική αποκατάσταση μετά από άσκηση σε σχέση με υδατανθρακικά αθλητικά ποτά Τα άτομα που ασκούνται εντατικά έχουν ένα ακόμα λόγο να αναζητούν την κατανάλωση ημίπαχου σοκολατούχου γάλακτος μετά από μια σκληρή προπόνηση. Πρόσφατη μελέτη στον τομέα της αθλητικής διατροφής απέδειξε ότι μετά από έντονη άσκηση κατανάλωση σοκολατούχου γάλακτος με χαμηλά λιπαρά είχε το ίδιο καλά και σε κάποιες περιπτώσεις καλύτερα αποτελέσ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
To γάλα είναι ένα βιολογικό προϊόν που αποτελεί την πρώτη και μία από τις σημαντικότερες τροφές του ανθρώπου σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Αν και η ηλικία που άλλες τροφές-ημιστερεές και στερεές-εισάγονται στη δίαιτα του ποικίλει, εντούτοις είναι λίγες οι περιπτώσεις που ένα βρέφος αρχίζει να δέχεται τέτοιες τροφές πριν τον 4ο-6ο μήνα. Έτσι μέχρι αυτό το ηλικιακό στάδιο το βρέφος τρέφεται αποκλειστικά με γάλα, μητρικό ή μη, και παίρνει όλα τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται από αυτό. ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γάλα πίνουν μόνο τα παιδιά. Τα θρεπτικά συστατικά του γάλακτος (ασβέστιο, φώσφορος, πρωτεΐνη, βιταμίνες Α και D, ριβοφλαβίνη κ.ά.) είναι πολύτιμα για όλους, όχι μόνο για τα παιδιά. Τα παιδιά, βέβαια, χρειάζονται αρκετό ασβέστιο, επειδή τα οστά τους αναπτύσσονται. Στις ηλικίες 4-8 ετών, τα παιδιά πρέπει να προσλαμβάνουν περίπου 800 mg ασβεστίου ημερησίως. Από την ηλικία των 9 ετών έως και τα 18 τους χρόνια θα πρέπει να προσλαμβάνουν 1.300 mg την ημέρα. Όμως, και οι ενήλικες χρειάζονται ασβέ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γέννηση, Γάλα, Ζωή. Το γάλα είναι η πρώτη και σημαντικότερη τροφή του ανθρώπινου οργανισμού, αφού συνδυάζει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπος με μια σειρά από βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Θα μπορούσε να πει κανείς πως, πολύ απλά, τα περιέχει όλα.. Στο γάλα υπάρχουν όλες σχεδόν οι υδατοδιαλυτές και λιποδιαλυτές βιταμίνες. Η υψηλή περιεκτικότητα του γάλατος σε βιταμίνη Α ενισχύει την αύξηση των ιστών και βοηθά στη διαμόρφωσή τους κατά την ανάπτυξη, ενώ παράλληλα προφυλάσσει το δέρμα και τα μά... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι άνθρωποι που καταναλώνουν καθημερινά τυρί και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα χάνουν περισσότερα κιλά αναφέρουν Αυστραλοί επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Curtin University of Technology. Κατά τη διάρκεια της μελέτης, οι ερευνητές ζήτησαν από τους εθελοντές να ακολουθήσουν μια διατροφή χαμηλή σε θερμίδες. Στο διατροφικό μοντέλο περιλαμβάνονταν σε διάφορες ποσότητες τυρί, γιαούρτι και γάλα με χαμηλά λιπαρά. Όσοι εθελοντές αύξησαν την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων από τρεις σε τέσσερι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όταν το γάλα συνδυαστεί με υψηλή ποσότητα καφεΐνης έχει σαν αποτέλεσμα την... αύξηση αποβολής του ασβεστίου από τον οργανισμό. Η καφεΐνη, όχι μόνο αυξάνει την απέκκριση ασβεστίου στα ούρα αλλά προκαλεί και αυξημένη έκκριση ασβεστίου στο έντερο. Εκτιμάται ότι η πολυουρία που προκαλεί η καφεϊνη σταδιακά οδηγεί στην απώλεια του ασβεστίου από τα ούρα. Η καφεΐνη βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στον καφέ, το κακάο, τη σοκολάτα, τα αναψυκτικά τύπου κόλα και το τσάι. Η αυξημένη πρόσληψη πρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κεφίρ είναι μια ειδική παραδοσιακή συνταγή που καταναλώνουν εδώ και αιώνες οι γηγενείς λαοί των χωρών του Καυκάσου και της Μέσης Ανατολής. Αποτελεί γαλακτοκομικό ποτό με ευεργετικές για τον οργανισμό ιδιότητες που οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν συνεχώς. Τι είναι το κεφίρ; Ποιές είναι οι ευεργετικές του ιδιότητες; Απαντήσεις δίνει στο www.Life2day.gr η Ελένη Φουσέκα διαιτολόγος –διατροφολόγος -Απόφοιτη από την Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων Διατροφής στο Τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας του Α-ΤΕΙ ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
το γαλονι ειναι μοναδα μετρησης ογκου και οχι βαρους. για να καταλαβεις 5 γαλονια νερο μπορει να ειναι 6 κιλα ας πουμε ενω 5 γαλονια λαδι μπορει να ειναι 4 κιλα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο όρος αυτός περιγράφει τη λέπτυνση των οστών που οφείλεται σε μείωση της οστικής πυκνότητας. Η μείωση της οστικής πυκνότητας συντελείται αθόρυβα σε διάστημα πολλών ετών και μπορεί να διαφύγει και να μη διαγνωστεί παρά μόνο μετά από πολλά χρόνια. Η οστεοπόρωση μπορεί να προκαλέσει οσφυαλγία, μείωση του ύψους ή κάμψη της σπονδυλικής στήλης, με αποτέλεσμα το άτομο να αποκτά κυρτή ράχη, τη λεγόμενη «καμπούρα». Η οστεοπόρωση ευθύνεται για κατάγματα μετά από ελάχιστο τραυματισμό (παθολογικά ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ηλαστικών. Το γάλα προορίζεται για τη διατροφή του νεογνού του κάθε θηλαστικού και επειδή οι θρεπτικές ανάγκες κάθε ζώου διαφέρουν, διαφέρει και η σύσταση κάθε γάλακτος. Βεβαίως, γάλα εννοούμε και το γυναικείο γάλα το οποίο είναι ανώτερης βιολογικής αξίας, από οποιοδήποτε άλλο γάλα, για τον άνθρωπο. Σύσταση γυναικείου γάλακτος: % 1) Λεύκωμα 1,2 γρμ% 2) Λίπος 4 γρμ% 3) Υδατάνθρακες (λακτόζη) 7 γρμ% 4) Άλατα 0,2 γρμ% 5) Νερό 87,6% 6) Θερμίδες 70% 7) Βιταμίνες: D, K, E, όλες οι Β, Α,... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα γαλακτοκομικά προϊόντα αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της καθημερινής μας διατροφής, καθώς θεωρούνται από τις πληρέστερες φυσικές τροφές που έχει ο άνθρωπος στη διάθεσή του. Η πολύτιμη θρεπτική τους αξία Τα τρόφιμα της κατηγορίας αυτής είναι απαραίτητα στο ημερήσιο διαιτολόγιο κάθε ανθρώπου, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, σε ασβέστιο, φώσφορο και D (ιδιαίτερα τα εμπλουτισμένα προϊόντα), απαραίτητα για την καλή υγεία των οστών, σε βιταμίνες του... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
100γρ σοκολάτας γάλακτος έχουν 529 θερμίδες Διαβάστε περισσότερα...
(χωρις τυρι ηταν) για καποιον που προσεχει την διατροφη του ειναι πολλα 2 κομματια για μεσημεριανο..?? και εκανα και 40 λεπτα τρεξιμο... !!
Απάντηση:
2 κομμάτια σπανακόπιτα και είναι και πολλά;;;; Κ εγώ προσέχω τη διατροφή μου, αλλά οχι κ έτσι... Θα σου γίνει εμμονή στο τέλος αυτό το πράγμα και θα καταντήσεις να μην τρώς τίποτα! Φάε απ όλα με μέτρο και να κάνεις γυμναστική!!! Μην κάθεσαι και σπάς το κεφάλι σου να σκεφτείς πόσες θερμίδες πήρες, πόσο πρέπει να φάς και άλλα τέτοια χαζά! Και φάε άλλα 2 κομμάτια τώρα για μένα.....;-P Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
οχι!εχει σχεδον τις ιδιες θερμιδες με το απλο γαλα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δεν ειναι πολλες απο οσο θυμαμαι οταν εκανα διατροφη γυρω στις 150 εχει αναλογα και τι ψωμακι χρησιμοποιεις.το ολικης αλεσης εχει λιγο λιγοτερεσ 8ερμιδες Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εγω θα ερθω και θα ρωτησω...εισαι 24 ετων οσο γραφεις στο προφιλ σου?? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αυτό εξαρτάται απτον οργανισμό του κάθενος . Παράδειγμα ,εγώ είχα φάει στο παρελθόν καταλάθος ληγμένο γιαούρτι 6 ημερών και δεν έπαθα απολύτως τίποτα ! Η αδελφή μου είχα φάει 2 ημερών και πήγε για πλύση στομάχου ! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν προσθέσεις ζάχαρη, υπολόγισε 20 kcal για κάθε κουταλιά του γλυκού, αλλιώς ένα φλιτζάνι κακάο έχει περίπου 9 kcal. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αγαπητή φίλη, μη πιστέυεις τα όσα προωθούν οι διαφημίσεις των δημητριακών, ναι ειναι καλό να τα τρώμε,αλλά όχι και τρεις φορές την ημέρα. και προς θεού, από πότε τα δημητριακά αντικαθιστούν όλες εκείνες τις άλλες τροφές που πρέπει να λαμβάνουμε για να παίρνουμε όλες τις βιταμίνες και στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός μας???θα πρέπει να τρως απ΄ολα τα φαγητά, σε μικρές ποσότητες, κάθε τρεις ώρες! έτσι ο μεταβολισμός σου θα λειτουργεί σωστά και θα δεις ότι και κιλά θα χάσεις και ταυτόχρονα ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΠΟΣΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΟΣΤ? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
2 φέτες βραστή γαλοπούλα. 75 θερμίδες Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
εξαρταται η ποσοτητα και το γαλα.ο καλυτερος υπολογισμος ειναι το κουτι των δημητριακων που γραφει θερμιδες.το κουτι απο το γαλα που γραφει τις θερμιδες.μια ζυγαρια και η αναλογη ποσοτητα γαλατος σε ml που υπολογιζεται με το ποτηρι.πχ 30 γραμμαρια δημιτριακων δηλαδη περιπου μια χουφτα με 250 ml γαλα δηλαδη ενα μικρο ποτηρι μπυρας ειναι γυρω στις 220 θερμιδες κατα μεσο ορο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
και τώρα θέλω αλλαγή και δεν ξέρω πιο απο τα δυο να κάνω. ή αντάβγιες ή καστανό.Οι μισοί μου λένε το ένα και οι άλλοι το άλλο. εμένα μου αρέσουν και τα δύο. Διαβάστε περισσότερα...
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΟ ΓΑΛΑ
Απάντηση:
ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΟ ΚΡΕΜΑΣ ΕΤΣΙ ΛΕΓΕΤΕ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 144 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: