Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Υλικά 500 ml κρασί λευκό ημίξηρο ή κόκκινο ημίγλυκο (εγώ προτιμώ το κόκκινο) 5 κουταλιά της σούπας μέλι 1 ξύλο κανέλα 5 γαρίφαλα (όχι...
Απάντηση: Υλικά 500 ml ρακή 5 κουταλιά της σούπας μέλι 1 ξύλο κανέλα 5 γαρίφαλα (όχι λουλούδια) Εκτέλεση Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά τη ρακή...
Απάντηση: Ανάλογα τί θέλετε να κάνετε.Άν θέλετε να φτιάξετε μεγάλη ποσότητα,τότε ναι,χρειάζεται να το φτιάξετε σε καζάνι.Άν θέλετε να το φτιάξετε μ...
Απάντηση: Όχι,δεν χαλάει.Αφού είναι αλκοολούχο ποτό με πάνω απο 40% περιεκτικότητα σε αλκοόλ τί να πάθει;
Απάντηση: Δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ των δύο ποτών που αναφέρεις.Η τεκίλα προέρχεται απο τον κάκτο και το ρούμι είναι απόσταξη απο ζαχαροκάλαμο...
Απάντηση: Ανάλογα.Αν σας αρέσει να ανακατεύετε το ποτό σας με χυμό ή κάποιο αναψυκτικό,τότε προτιμήστε ένα λευκὀ ρούμι.Αντίθετα προτιμήστε ένα μαύρ...
Απάντηση: Δύο είναι οι λόγοι.Ο ένας είναι για να μην πλησιάζουν οι μύγες το στόμιο του μπουκαλιού και πέσουν μέσα.Ο δεύτερος είναι για να απολυμαίν...
Απάντηση: Ασυνήθιστος τύπος παραδοσιακού Σαντορινιώτικου κρασιού, που ιστορικά ανάγεται στην εποχή της βενετσιάνικης κυριαρχίας, από τον 13ο μέχρι ...
Απάντηση: Κατευθείαν πρέπει να προκαλέσεις εμετό για να βγάλεις το αλκοόλ ειδάλλως θα πάθεις δηλητηρίαση και έπειτα σε περιμένει πολύς πόνος.
Απάντηση: Η μπύρα ΦΙΞ είναι η πρώτη μπύρα που παράχθηκε στην Ελλάδα το 1864 και σταμάτησε την παραγωγή της στις αρχές της δεκαετίας του '80. Οπότε ...
 

Καρπουζι κοκτειλ συνταγη

Σχετικές ερωτήσεις
Τζιν, βότκα, τεκίλα, ρούμι, λικέρ, brandy (κοινώς κονιάκ), ουίσκι και κανα campari θεωρώ πως πρέπει να είναι μέσα στα must όπως λες. Παί...
καθαρίζουμε το καρπούζι και αφαιρούμε τα κουκούτσια... κοβουμε σε φετες και στη συνεχεις το λιωνουμε με τα χερια, Βράζουμε το χυμό αφού τ...
καθαρίζεις το καρπούζι από τη φλούδα και τα κουκούτσια, βαζεις την ψίχα σε ένα μεγάλο βάζο που μπορεί να κλείσει καλά, προσθέτεις λίγηζάχ...
μηπως θελεις να πεις ρακομελου?το οινομελο δε το εχω ακουσει ποτε εγω προσωπικα
Συστατικά Βασική αναλογία: 1 φλυντζ. Σπόροι Ροδιού 1 φλυντζ. Κονιάκ 1 φλυντζ. Ζάχαρη Αρωματικά μπαχαρικά: (για 4 φλυν.σπόρους ροδ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Αλκοολούχα ποτά

Απάντηση:
Τζιν, βότκα, τεκίλα, ρούμι, λικέρ, brandy (κοινώς κονιάκ), ουίσκι και κανα campari θεωρώ πως πρέπει να είναι μέσα στα must όπως λες. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και που θα είσαι μπάρμαν. Π.χ. αν είσαι σε κανένα φοιτητοστέκι, το πιο πιθανό είναι τα περισσότερα απο αυτά να μην σου χρειαστούν κιόλας. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
καθαρίζουμε το καρπούζι και αφαιρούμε τα κουκούτσια... κοβουμε σε φετες και στη συνεχεις το λιωνουμε με τα χερια, Βράζουμε το χυμό αφού το σουρώσουμε, προσθέτουμε μπολικη ζάχαρη (αναλογα με το ποσο γλυκο το θελουμε,το καρπουζι ειναι απο μονο του αρκετα γλυκο)... Φτάχνουμε έτσι ένα ωραίο Συρόπι με άρωμα Καρπούζι το οποίο στην συνέχεια το προσθέτουμε (αφού κρυώσει) σε κάποιο Άοσμο Αλκοολούχο ποτό... όπως την ΚΡΗΤΙΚΗ ΡΑΚΙ και έχουμε ένα ωραιότατο Λικεράκι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
καθαρίζεις το καρπούζι από τη φλούδα και τα κουκούτσια, βαζεις την ψίχα σε ένα μεγάλο βάζο που μπορεί να κλείσει καλά, προσθέτεις λίγηζάχαρη (γιατί το καρπούζι είναι ήδη γλυκο) και το αφήνεις να "ψηθεί" (χωρις να κανεις τιποτα εσυ) για αρκετό καιρό...για το καρπούζι δενξερω ποσο ακριβως αλλα σκεψου οτι ενα τριμηνο θελει σιγουρα.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μηπως θελεις να πεις ρακομελου?το οινομελο δε το εχω ακουσει ποτε εγω προσωπικα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συστατικά Βασική αναλογία: 1 φλυντζ. Σπόροι Ροδιού 1 φλυντζ. Κονιάκ 1 φλυντζ. Ζάχαρη Αρωματικά μπαχαρικά: (για 4 φλυν.σπόρους ροδιού) 2 Ξύλα Κανέλας 3 Σπόροι Γαρύφαλλο Οδηγίες Μετράμε τους σπόρους απο τα ρόδια, το κονιάκ και τη ζάχαρη σε φλυτζάνι. Ένα φλυτζάνι σπόρους ροδιού αντιστοιχεί σε ενα φλυτζάνι κονιάκ και σε ένα φλυτζάνι ζάχαρη. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τους σπόρους απο τα ρόδια, το κονιάκ, τη ζάχαρη, τα ξύλα κανέλας και τα γαρύφαλλα. Βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά, ανα... Διαβάστε περισσότερα...
τι κρασί να χρησιμοποιήσω
Απάντηση:
Υλικά 500 ml κρασί λευκό ημίξηρο ή κόκκινο ημίγλυκο (εγώ προτιμώ το κόκκινο) 5 κουταλιά της σούπας μέλι 1 ξύλο κανέλα 5 γαρίφαλα (όχι λουλούδια) Εκτέλεση Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά το κρασί. Όταν αρχίσει και ζεσταίνεται ρίχνεται το μέλι, την κανέλα και τα γαρύφαλα. Ανακατεύεται καλά, μέχρι να πάρει μία πρώτη βράση και στη συνέχεια το βγάζεται από τη φωτιά. Σημείωση: Πίνεται ζεστό σε σφηνάκια χαμηλά στην αρχή γρήγορα και μετά σιγά σιγά... Μερικοί προσθέτουν και τριμμένη κανέλα για χ... Διαβάστε περισσότερα...
Πως φτιαχνεται το ρακομελο;
Απάντηση:
Υλικά 500 ml ρακή 5 κουταλιά της σούπας μέλι 1 ξύλο κανέλα 5 γαρίφαλα (όχι λουλούδια) Εκτέλεση Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά τη ρακή με προσοχή να μην βράσει (αν ζεσταθεί πολύ και πιτσιλίσει υπάρχει κίνδυνος να αναφλεγεί το οινόπνευμά του). Όταν αρχίσει και ζεσταίνεται ρίχνεται το μέλι, την κανέλα και τα γαρύφαλα. Ανακατεύεται καλά, μέχρι να πάρει μία πρώτη βράση και στη συνέχεια το βγάζεται από τη φωτιά. Σημείωση: Πίνεται ζεστό σε σφηνάκια χαμηλά στην αρχή γρήγορα και μετά σιγά σιγά.... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα τί θέλετε να κάνετε.Άν θέλετε να φτιάξετε μεγάλη ποσότητα,τότε ναι,χρειάζεται να το φτιάξετε σε καζάνι.Άν θέλετε να το φτιάξετε με τον παραδοσιακό τρόπο,τότε θα πρέπει να βάλετε τη ρακή μέσα στο καζάνι,στη συνέχεια θα προσθέσετε το μέλι και χωρίς να ανακατέψετε θα τοποθετήσετε το καζάνι στον ήλιο.Με τη ζέστη το μέλι θα λιώσει μόνο του και θα ανακατευτεί με το μέλι.Θέλει βέβαια γύρω στις 2 με 3 ημέρες για να γίνει το ρακόμελο ανάλογα την ηλιοφάνεια αλλά είναι πιο φυσικός αυτός ο τρόπος... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όχι,δεν χαλάει.Αφού είναι αλκοολούχο ποτό με πάνω απο 40% περιεκτικότητα σε αλκοόλ τί να πάθει; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ των δύο ποτών που αναφέρεις.Η τεκίλα προέρχεται απο τον κάκτο και το ρούμι είναι απόσταξη απο ζαχαροκάλαμο.Οπότε καταλαβαίνεις οτι είναι δύο πράγματα άσχετα μεταξύ τους. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα.Αν σας αρέσει να ανακατεύετε το ποτό σας με χυμό ή κάποιο αναψυκτικό,τότε προτιμήστε ένα λευκὀ ρούμι.Αντίθετα προτιμήστε ένα μαύρο ρούμι αν σας αρέσει να πίνετε το ποτό σας σκέτο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δύο είναι οι λόγοι.Ο ένας είναι για να μην πλησιάζουν οι μύγες το στόμιο του μπουκαλιού και πέσουν μέσα.Ο δεύτερος είναι για να απολυμαίνουν το στόμιο του μπουκαλιού με το λεμόνι για να μπορέσουν να πιούν. Διαβάστε περισσότερα...
Τι είναι το κρασί μπρούσκο;
Απάντηση:
Ασυνήθιστος τύπος παραδοσιακού Σαντορινιώτικου κρασιού, που ιστορικά ανάγεται στην εποχή της βενετσιάνικης κυριαρχίας, από τον 13ο μέχρι και τα μεσάτου 16ου αιώνα. Το μπρούσκο κρασί μπορεί να είναι λευκό (από την ποικιλία Ασύρτικο), κόκκινο (από τη Μανδηλαριά) ή ροζέ (μίγμα). Λέγεται μπρούσκο από την ιταλική λέξη brusco, που σημαίνει τραχύς, δριμύς. Πρόκειται, λοιπόν, για ένα τέτοιο κρασί, με 16-17 αλκοολικούς βαθμούς και αρκετά τανικό, αφού κατά την παραγωγή του τα σταφύλια, μετά τη σύνθλιψη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κατευθείαν πρέπει να προκαλέσεις εμετό για να βγάλεις το αλκοόλ ειδάλλως θα πάθεις δηλητηρίαση και έπειτα σε περιμένει πολύς πόνος. Διαβάστε περισσότερα...
Γιατί λένε ότι ξαναγύρισε η μπύρα ΦΙΞ; Υπήρχε και παλαιότερα;
Απάντηση:
Η μπύρα ΦΙΞ είναι η πρώτη μπύρα που παράχθηκε στην Ελλάδα το 1864 και σταμάτησε την παραγωγή της στις αρχές της δεκαετίας του '80. Οπότε όντως ξαναγύρισε. Περισσότερες πληροφορίες : http://www.kerdos.gr/default.aspx? id=1346468&nt=103 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχουν 4 βασικές κατηγορίες whiskey και αυτές πάνε με βάση τα συστατικά τους.1)αυτά που παράγονται απο δημητριακά.Είναι και τα πιο φτηνά του εμπορίου.2)αυτά που παράγονται απο βύνη,τα λεγόμενα malt.3)αυτά που έχουν σαν βάση το καλαμπόκι.Αυτά είναι τα λεγόμενα bourbon που παράγονται κυρίως στην Αμερική.4)αυτά που έχουν σαν βάση τη σίκαλη,τα λεγόμενα rye.Απο εκεί και έπειτα έχουμε υποκατηγορίες των malt.Οι πιο βασικές είναι:blended:αυτά είναι μείγματα ή διαφορετικών whiskey ή διαφορετικών χρο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το πιο γνωστό άναμα στην Κύπρο είναι το Βυζαντινό Νάμα της εταιρίας ΣΟΔΑΠ.Οπότε με λίγο ψάξιμο σε κάποια υπεραγορά θα το βρείτε.Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Κουμανδαρία(στην ουσία το Βυζαντινό Νάμα είναι Κουμανδαρία. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχει ένα ειδικό όργανο που μοιάζει με θερμόμετρο και βυθίζεται μέσα στο ποτό για να μετρήσει την περιεκτικότητα σε αλκοόλ.Μπορείτε να το ζητήσετε σαν αλκοολόμετρο ή γραδόμετρο.Τέτοιο μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα που πουλάνε βαρέλια ή γενικά είδη εμφιάλωσης. Διαβάστε περισσότερα...
αμα πιο λιγο αρχιζω να ζαλιζομαι κλπ.υπαρχει καποιος τροπος να μη με πιανει τοσο?
Απάντηση:
Να πίνεις με γεμάτο στομάχι. Επίσης δοκίμασε και άλλο ποτό γιατί μερικές φορές μας "χαλάει" ένα ποτό (εμένα παράδειγμα η μπύρα) ενώ δεν μας πειράζει κάποιο άλλο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μα το κοκκινο κρασι αποκτα το κοκκινο χρωμα του κιολας απο την γεννηση του, απο το χρωμα των κοκκινων σταφυλιων. Αν εννοεις καποιες περαιτερω χρωστικες ουσιες τοτε ισως το λεει στο μπουκαλι του κρασιου (αν ειναι εμφυαλωμενο) αλλιως αν ειναι χυμα το πιο πιθανο ειναι να μην το καταλαβεις. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όπως γίνεται και το απλό Johnnie.Απλά το Black Label μένει για παλαίωση γύρω στα 12 χρόνια προτού εμφιαλωθεί σε αντίθεση με το απλό που έχει γύρω στα 5 χρόνια παλαίωση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σημαίνει οτι τους καλοκαιρινούς μήνες(Μάιος,Ιούνιος ,Ιούλιος,Αύγουστος) το παραγόμενο κρασί ήταν πιο γλυκό λόγω της έντονης ηλιοφάνειας και έπρεπε να αραιωθεί με νερό για να καταναλωθεί. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τα κρατας στο ψυγειο σου οπως εχω δη να κανουν και τα βαζουν επνω σε γλυκα με σαντυγη η κρεμα... Διαβάστε περισσότερα...
Το ξέρατε ότι ο φελλός παίζει σημαντικό ρόλο στην γεύση του κρασιού; λοιπόν μετά από σκληρή προσπάθεια έφτιαξα κρασί εξαιρετικής ποιότητας και ψάχνω να βρώ τον ιδανικό φελλό.υπάρχει κανείς να με διαφωτίσει επί του θέματος;
Απάντηση:
ασε μας ρε φίλε! από ειδικούς στους φελλούς έχει γεμίσει ο τόπος και εσωτερικό και στο εξωτερικό.τόσο δύσκολο είναι πια να βρεις έναν; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Ανάλογα το κρασί.Ένα ελαφρύ λευκό(Μοσχοφίλερο) ή ενα φρέσκο κόκκινο μπορούν να συνοδευτούν απο κάποιο ελαφρύ τυρί ή φρούτο.Ένα παλαιωμένο λευκό θα ταίριαζε με ένα πικάντικο τυρί.Ένα παλαιωμένο κόκκινο μπορεί να συνοδευτεί απο κυνήγι,λουκάνικα,χοιρομέρι γενικά με κρεατικά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι,υπάρχει απο όσο ξέρω.Μάλιστα ἐχω ακούσει και για μία περίπτωση οπου μία γυναίκα αφού νάρκωσε τον σύζυγο της,τον πότισε 2 μπουκάλια λικέρ κεράσι.Αυτός είχε αλλεργία στο αλκοόλ και κατέληξε. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κρασί (επίσης οίνος) είναι ένα αλκοολούχο ποτό προϊόν της ζύμωσης των σταφυλιών ή του χυμού τους (μούστος). Ποτά παρεμφερή του κρασιού παράγονται επίσης από άλλα φρούτα ή άνθη ή σπόρους, αλλά η λέξη κρασί από μόνη της σημαίνει πάντα κρασί από σταφύλια. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
20% με 21% παιζεται αναλογα τον μπαρμαν... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 135 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: