Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Υλικά 500 ml κρασί λευκό ημίξηρο ή κόκκινο ημίγλυκο (εγώ προτιμώ το κόκκινο) 5 κουταλιά της σούπας μέλι 1 ξύλο κανέλα 5 γαρίφαλα (όχι...
Απάντηση: Υλικά 500 ml ρακή 5 κουταλιά της σούπας μέλι 1 ξύλο κανέλα 5 γαρίφαλα (όχι λουλούδια) Εκτέλεση Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά τη ρακή...
Απάντηση: Σε καποια καβα. Οι καλες καβες εχουν ολες Porto.
Απάντηση: Πόσα αστέρια θα βλέπεις όταν το πιεις! ;) Τα αστέρια δείχνουν την παλαίωση του κονιάκ. * → 3 χρόνια παλαίωσης ** → τουλάχιστον 4 χρόνι...
Απάντηση: Καμία διαφορά δεν έχουν αυτά τα δύο,το ίδιο ποτό είναι.Απλά σε διάφορες περιοχές αλλάζει και η ονομασία του.Ελπίζω να σας βοήθησα.
Απάντηση: Ποιό απο όλα;Το απλό γύρω στα 30 ευρώ.Το Silver Select κοστίζει 60 ευρω.Το Gentlemans Jack γύρω στα 45 ευρω.Ἐχει και άλλα στη σειρά αλλά ...
Απάντηση: Δεν γίνεστε συγκεκριμένος/η οπότε θα απαντήσω γενικά.Μαδέρα είναι ένα ενισχυμένο με επιπλέον αλκοόλ κρασί.Οι παραγωγοί του το αφήνουν να ...
Απάντηση: Διαφορετική μονάδα μέτρησης βάρους.Το ένα μετράει στέρεα,το άλλο υγρά.Για την ιστορία πάντως και για να δώσω απάντηση,είναι 940 γραμμάρια...
Απάντηση: Δεν έχει καμία διαφορά,το ίδιο πράγμα είναι.
Απάντηση: Μέχρι ενός σημείου το χρώμα προέρχεται απο το βαρέλι στο οποίο ωριμάζει το whiskey.Απο εκεί και πέρα αν ο παραγωγός θέλει πιο σκούρο χρώμ...
 

Καρπουζι κοκτειλ συνταγη

Σχετικές ερωτήσεις
Τζιν, βότκα, τεκίλα, ρούμι, λικέρ, brandy (κοινώς κονιάκ), ουίσκι και κανα campari θεωρώ πως πρέπει να είναι μέσα στα must όπως λες. Παί...
καθαρίζουμε το καρπούζι και αφαιρούμε τα κουκούτσια... κοβουμε σε φετες και στη συνεχεις το λιωνουμε με τα χερια, Βράζουμε το χυμό αφού τ...
καθαρίζεις το καρπούζι από τη φλούδα και τα κουκούτσια, βαζεις την ψίχα σε ένα μεγάλο βάζο που μπορεί να κλείσει καλά, προσθέτεις λίγηζάχ...
μηπως θελεις να πεις ρακομελου?το οινομελο δε το εχω ακουσει ποτε εγω προσωπικα
Συστατικά Βασική αναλογία: 1 φλυντζ. Σπόροι Ροδιού 1 φλυντζ. Κονιάκ 1 φλυντζ. Ζάχαρη Αρωματικά μπαχαρικά: (για 4 φλυν.σπόρους ροδ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Αλκοολούχα ποτά

Απάντηση:
Τζιν, βότκα, τεκίλα, ρούμι, λικέρ, brandy (κοινώς κονιάκ), ουίσκι και κανα campari θεωρώ πως πρέπει να είναι μέσα στα must όπως λες. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και που θα είσαι μπάρμαν. Π.χ. αν είσαι σε κανένα φοιτητοστέκι, το πιο πιθανό είναι τα περισσότερα απο αυτά να μην σου χρειαστούν κιόλας. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
καθαρίζουμε το καρπούζι και αφαιρούμε τα κουκούτσια... κοβουμε σε φετες και στη συνεχεις το λιωνουμε με τα χερια, Βράζουμε το χυμό αφού το σουρώσουμε, προσθέτουμε μπολικη ζάχαρη (αναλογα με το ποσο γλυκο το θελουμε,το καρπουζι ειναι απο μονο του αρκετα γλυκο)... Φτάχνουμε έτσι ένα ωραίο Συρόπι με άρωμα Καρπούζι το οποίο στην συνέχεια το προσθέτουμε (αφού κρυώσει) σε κάποιο Άοσμο Αλκοολούχο ποτό... όπως την ΚΡΗΤΙΚΗ ΡΑΚΙ και έχουμε ένα ωραιότατο Λικεράκι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
καθαρίζεις το καρπούζι από τη φλούδα και τα κουκούτσια, βαζεις την ψίχα σε ένα μεγάλο βάζο που μπορεί να κλείσει καλά, προσθέτεις λίγηζάχαρη (γιατί το καρπούζι είναι ήδη γλυκο) και το αφήνεις να "ψηθεί" (χωρις να κανεις τιποτα εσυ) για αρκετό καιρό...για το καρπούζι δενξερω ποσο ακριβως αλλα σκεψου οτι ενα τριμηνο θελει σιγουρα.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μηπως θελεις να πεις ρακομελου?το οινομελο δε το εχω ακουσει ποτε εγω προσωπικα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συστατικά Βασική αναλογία: 1 φλυντζ. Σπόροι Ροδιού 1 φλυντζ. Κονιάκ 1 φλυντζ. Ζάχαρη Αρωματικά μπαχαρικά: (για 4 φλυν.σπόρους ροδιού) 2 Ξύλα Κανέλας 3 Σπόροι Γαρύφαλλο Οδηγίες Μετράμε τους σπόρους απο τα ρόδια, το κονιάκ και τη ζάχαρη σε φλυτζάνι. Ένα φλυτζάνι σπόρους ροδιού αντιστοιχεί σε ενα φλυτζάνι κονιάκ και σε ένα φλυτζάνι ζάχαρη. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τους σπόρους απο τα ρόδια, το κονιάκ, τη ζάχαρη, τα ξύλα κανέλας και τα γαρύφαλλα. Βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά, ανα... Διαβάστε περισσότερα...
τι κρασί να χρησιμοποιήσω
Απάντηση:
Υλικά 500 ml κρασί λευκό ημίξηρο ή κόκκινο ημίγλυκο (εγώ προτιμώ το κόκκινο) 5 κουταλιά της σούπας μέλι 1 ξύλο κανέλα 5 γαρίφαλα (όχι λουλούδια) Εκτέλεση Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά το κρασί. Όταν αρχίσει και ζεσταίνεται ρίχνεται το μέλι, την κανέλα και τα γαρύφαλα. Ανακατεύεται καλά, μέχρι να πάρει μία πρώτη βράση και στη συνέχεια το βγάζεται από τη φωτιά. Σημείωση: Πίνεται ζεστό σε σφηνάκια χαμηλά στην αρχή γρήγορα και μετά σιγά σιγά... Μερικοί προσθέτουν και τριμμένη κανέλα για χ... Διαβάστε περισσότερα...
Πως φτιαχνεται το ρακομελο;
Απάντηση:
Υλικά 500 ml ρακή 5 κουταλιά της σούπας μέλι 1 ξύλο κανέλα 5 γαρίφαλα (όχι λουλούδια) Εκτέλεση Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά τη ρακή με προσοχή να μην βράσει (αν ζεσταθεί πολύ και πιτσιλίσει υπάρχει κίνδυνος να αναφλεγεί το οινόπνευμά του). Όταν αρχίσει και ζεσταίνεται ρίχνεται το μέλι, την κανέλα και τα γαρύφαλα. Ανακατεύεται καλά, μέχρι να πάρει μία πρώτη βράση και στη συνέχεια το βγάζεται από τη φωτιά. Σημείωση: Πίνεται ζεστό σε σφηνάκια χαμηλά στην αρχή γρήγορα και μετά σιγά σιγά.... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε καποια καβα. Οι καλες καβες εχουν ολες Porto. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πόσα αστέρια θα βλέπεις όταν το πιεις! ;) Τα αστέρια δείχνουν την παλαίωση του κονιάκ. * → 3 χρόνια παλαίωσης ** → τουλάχιστον 4 χρόνια παλαίωσης *** → τουλάχιστον 5 χρόνια παλαίωσης **** → τουλάχιστον 7 χρόνια παλαίωσης Από κει & πέρα επειδή δεν μπορεί να διαπιστωθεί αν ο παραγωγός λέει αλήθεια, δεν συνηθίζεται να χρησιμοποιούνται περισσότερα αστέρια, αλλά χαρακτηρισμοί: V.S. → πολύ ανώτερο (very superior) V.S.O.P. → πολύ ανώτερο, παλαιωμένο, ωχρό (very superior old pale) V.V.S... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καμία διαφορά δεν έχουν αυτά τα δύο,το ίδιο ποτό είναι.Απλά σε διάφορες περιοχές αλλάζει και η ονομασία του.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ποιό απο όλα;Το απλό γύρω στα 30 ευρώ.Το Silver Select κοστίζει 60 ευρω.Το Gentlemans Jack γύρω στα 45 ευρω.Ἐχει και άλλα στη σειρά αλλά αυτά είναι τα κυριότερα.Ελπίζω να σε κάλυψα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν γίνεστε συγκεκριμένος/η οπότε θα απαντήσω γενικά.Μαδέρα είναι ένα ενισχυμένο με επιπλέον αλκοόλ κρασί.Οι παραγωγοί του το αφήνουν να υπερωριμάσει οπότε στην ουσία είναι σχεδόν ξυδιασμένο κρασί.Δεν έχει ιδιαίτερα ωραία γεύση για αυτό το λόγο χρησιμοποιείται περισσότερο στη μαγειρική σαν συμπλήρωμα για γεύση,για να δώσει χρώμα ή ακόμα και σαν βάση για σάλτσες.Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να βρείτε.Απο τιμή,κοστίζει γύρω στα 15 ευρω.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Διαφορετική μονάδα μέτρησης βάρους.Το ένα μετράει στέρεα,το άλλο υγρά.Για την ιστορία πάντως και για να δώσω απάντηση,είναι 940 γραμμάρια το ένα λίτρο.Ελπιζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν έχει καμία διαφορά,το ίδιο πράγμα είναι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μέχρι ενός σημείου το χρώμα προέρχεται απο το βαρέλι στο οποίο ωριμάζει το whiskey.Απο εκεί και πέρα αν ο παραγωγός θέλει πιο σκούρο χρώμα στο whiskey προσθέτει καραμελόχρωμα.Όλα τα whiskey περιέχουν καραμελόχρωμα για να σκουρύνει το χρώμα τους.Απλά άλλα έχουν περισσότερο,άλλα περιέχουν λιγότερο.Το μόνο whiskey που δεν περιέχει καραμελόχρωμα είναι το -6 που έβγαλε κάποια στιγμή η εταιρία J&B.Το whiskey αυτὀ μοιάζει με vodka επειδή είναι αχρωμάτιστο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Κοίταξε σε κάποιο Carrefour,Lidl ή οποιαδήποτε άλλη υπεραγορά για να βρείς κάποια μπύρα που κάνουν οι ίδιοι εισαγωγή.Αυτές συνήθως κοστίζουν γύρω στα 30 με 40 λεπτά το κουτί.Τώρα αν θα πίνεται,αυτό είναι άλλο θέμα.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απο όσο γνωρίζω δεν υπάρχει.Το θαλασσινό νερό γενικά δεν συνιστάται για παραγωγή ποτών.Οι πιο πολλοί παραγωγοί whiskey χρησιμοποιούν νερό απο φυσικές πηγές για να είναι όσο πιο αγνό γίνεται.Σε πολλά νησιά της Σκωτίας όμως η τύρφη που χρησιμοποιείται για το στέγνωμα της βύνης βρέχεται απο θαλασσινό νερό οπότε και θα περάσει μια κάποια γεύση στο τελικό προιόν.Για αυτόν τον λόγο τα whiskey τα οποία παράγονται σε νησιά έχουν μια ιδιαίτερη γεύση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όταν θα φτάσει η ζύμωση στο επιθυμητό,θα προσθέσετε αλκοόλ και θα την σταματήσετε.Δεν πειράζει αν ανέβουν οι αλκοολικοί βαθμοί.Μπορείτε αργότερα να τους μειώσετε με άραίωση με νερό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Το κρασί (επίσης οίνος) είναι ένα αλκοολούχο ποτό προϊόν της ζύμωσης των σταφυλιών ή του χυμού τους (μούστος). Ποτά παρεμφερή του κρασιού παράγονται επίσης από άλλα φρούτα ή άνθη ή σπόρους, αλλά η λέξη κρασί από μόνη της σημαίνει πάντα κρασί από σταφύλια. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ολα επιτρεπονται αλλα με μετρο.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τί θα ήθελες να μάθεις;Απο που μπορείς να αγοράσεις χονδρικά;Τί χρειάζεσαι για να κάνεις χονδρική ο ίδιος;Θα ήθελα παραπάνω διευκρινήσεις.Γενικά και αόριστα δεν μπορώ να βοηθήσω. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όχι δεν περιέχει ζἀχαρη η τεκίλα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Μάλλον κάποιο λευκό ελαφρώς αφρώδες κρασί θα ταιριάξει καλύτερα με τις φράουλες.Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε κάποιο Moscato D Asti ή να δοκιμάσετε κάποιο Prosecco αν δεν θέλετε να γλυκίζει ιδιαίτερα το κρασί.Εναλλακτικά ένα αφρώδες όπως το Asti Martini θα ταιριάξει και αυτό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μάλλον πρέπει να ζητήσετε απο κάποια μπυραρία να αγοράσετε.Συνήθως έχουν απόθεμα.Διαφορετικά μπορείτε να κοιτάξετε στα καταστήματα Makro.Απο όσο γνωρίζω εισάγουν διάφορα είδη ποτηριών και μάλλον θα έχουν και απο Paulaner. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
με κανα ξυροκαρπυδι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όχι,δεν είναι το ίδιο.Ο μηλίτης είναι ένα αλκοολούχο ποτό που παρασκευάζεται απο τον πολτό των μήλων που μένει για ζὐμωση.Το μηλόξυδο είναι ξίδι το οποίο έχει ανακατευτεί με χυμό απο μήλα για γεύση και λιγότερη οξύτητα.Και τέλος,δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα να αντικαταστήσετε το μηλίτη με μηλόξυδο.Ο μηλίτης θα δώσει μία πιο γλυκιά γεύση στο φαγητὀ ενώ το μηλόξυδο θα του δώσει ξινή γεύση.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Jack Daniels, Jim Beam και Four Roses είναι μερικά απο τα bourbon,,,,Γενικότερα τα bourbon ειναι ουισκυ της αμερικάνικης σχολής,,,έντονα σε άρωμα γλυκά και δυνατά σε γεύση...μπορείς να προσθέσεις και το Southern Comfort αλλά οι περισσότεροι το θεωρούν πιο πολύ σαν λικερ παρά σαν ουισκύ....εξαρτάται πως το βλέπεις... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 146 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: