Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Υλικά 500 ml κρασί λευκό ημίξηρο ή κόκκινο ημίγλυκο (εγώ προτιμώ το κόκκινο) 5 κουταλιά της σούπας μέλι 1 ξύλο κανέλα 5 γαρίφαλα (όχι...
Απάντηση: Υλικά 500 ml ρακή 5 κουταλιά της σούπας μέλι 1 ξύλο κανέλα 5 γαρίφαλα (όχι λουλούδια) Εκτέλεση Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά τη ρακή...
Απάντηση: Με αλκοόλ.Όταν φτάσει στους βαθμούς που θέλετε,θα ρίξετε αλκοόλ για να σταματήσουν τα ζάχαρα τη ζύμωση.
Απάντηση: Υπάρχουν 4 βασικές κατηγορίες whiskey και αυτές πάνε με βάση τα συστατικά τους.1)αυτά που παράγονται απο δημητριακά.Είναι και τα πιο φτην...
Απάντηση: Μαυροδάφνη, ωραίο και γλυκό κρασάκι. Συνδυάζεται και ωραία με κρέας!
Απάντηση: Σημαίνει οτι είμαι διαλλακτικός,κάνω υποχωρήσεις,παραχωρώ έδαφος στους άλλους.
Απάντηση: Δεν μπορείς.Αλκοόλ και φάρμακα δεν συνδυάζονται άσχετα αν είναι αντιβίωση ή Ponstan.
Απάντηση: ΑΠΟ ΚΡΙΘΑΡΙ!! Για να φθάσει ως τα ποτήρια μας το ουίσκι έχει περάσει μια συναρπαστική «περιπέτεια» που δεν μπορούμε να φανταστούμε. Το «...
Απάντηση: Τα αρχαία χρόνια το κρασί ήταν πολύ πιο πηχτό απο το σημερινό κρασί και ο μόνος τρόπος να καταναλωθεί ήταν με το να αραιωθεί με νερό.Στη ...
Απάντηση: Στα αγγλικά: μπιρ-ντελι.γρ
 

Καρπουζι κοκτειλ συνταγη

Σχετικές ερωτήσεις
Τζιν, βότκα, τεκίλα, ρούμι, λικέρ, brandy (κοινώς κονιάκ), ουίσκι και κανα campari θεωρώ πως πρέπει να είναι μέσα στα must όπως λες. Παί...
καθαρίζουμε το καρπούζι και αφαιρούμε τα κουκούτσια... κοβουμε σε φετες και στη συνεχεις το λιωνουμε με τα χερια, Βράζουμε το χυμό αφού τ...
καθαρίζεις το καρπούζι από τη φλούδα και τα κουκούτσια, βαζεις την ψίχα σε ένα μεγάλο βάζο που μπορεί να κλείσει καλά, προσθέτεις λίγηζάχ...
μηπως θελεις να πεις ρακομελου?το οινομελο δε το εχω ακουσει ποτε εγω προσωπικα
Συστατικά Βασική αναλογία: 1 φλυντζ. Σπόροι Ροδιού 1 φλυντζ. Κονιάκ 1 φλυντζ. Ζάχαρη Αρωματικά μπαχαρικά: (για 4 φλυν.σπόρους ροδ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Αλκοολούχα ποτά

Απάντηση:
Τζιν, βότκα, τεκίλα, ρούμι, λικέρ, brandy (κοινώς κονιάκ), ουίσκι και κανα campari θεωρώ πως πρέπει να είναι μέσα στα must όπως λες. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και που θα είσαι μπάρμαν. Π.χ. αν είσαι σε κανένα φοιτητοστέκι, το πιο πιθανό είναι τα περισσότερα απο αυτά να μην σου χρειαστούν κιόλας. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
καθαρίζουμε το καρπούζι και αφαιρούμε τα κουκούτσια... κοβουμε σε φετες και στη συνεχεις το λιωνουμε με τα χερια, Βράζουμε το χυμό αφού το σουρώσουμε, προσθέτουμε μπολικη ζάχαρη (αναλογα με το ποσο γλυκο το θελουμε,το καρπουζι ειναι απο μονο του αρκετα γλυκο)... Φτάχνουμε έτσι ένα ωραίο Συρόπι με άρωμα Καρπούζι το οποίο στην συνέχεια το προσθέτουμε (αφού κρυώσει) σε κάποιο Άοσμο Αλκοολούχο ποτό... όπως την ΚΡΗΤΙΚΗ ΡΑΚΙ και έχουμε ένα ωραιότατο Λικεράκι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
καθαρίζεις το καρπούζι από τη φλούδα και τα κουκούτσια, βαζεις την ψίχα σε ένα μεγάλο βάζο που μπορεί να κλείσει καλά, προσθέτεις λίγηζάχαρη (γιατί το καρπούζι είναι ήδη γλυκο) και το αφήνεις να "ψηθεί" (χωρις να κανεις τιποτα εσυ) για αρκετό καιρό...για το καρπούζι δενξερω ποσο ακριβως αλλα σκεψου οτι ενα τριμηνο θελει σιγουρα.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μηπως θελεις να πεις ρακομελου?το οινομελο δε το εχω ακουσει ποτε εγω προσωπικα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συστατικά Βασική αναλογία: 1 φλυντζ. Σπόροι Ροδιού 1 φλυντζ. Κονιάκ 1 φλυντζ. Ζάχαρη Αρωματικά μπαχαρικά: (για 4 φλυν.σπόρους ροδιού) 2 Ξύλα Κανέλας 3 Σπόροι Γαρύφαλλο Οδηγίες Μετράμε τους σπόρους απο τα ρόδια, το κονιάκ και τη ζάχαρη σε φλυτζάνι. Ένα φλυτζάνι σπόρους ροδιού αντιστοιχεί σε ενα φλυτζάνι κονιάκ και σε ένα φλυτζάνι ζάχαρη. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τους σπόρους απο τα ρόδια, το κονιάκ, τη ζάχαρη, τα ξύλα κανέλας και τα γαρύφαλλα. Βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά, ανα... Διαβάστε περισσότερα...
τι κρασί να χρησιμοποιήσω
Απάντηση:
Υλικά 500 ml κρασί λευκό ημίξηρο ή κόκκινο ημίγλυκο (εγώ προτιμώ το κόκκινο) 5 κουταλιά της σούπας μέλι 1 ξύλο κανέλα 5 γαρίφαλα (όχι λουλούδια) Εκτέλεση Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά το κρασί. Όταν αρχίσει και ζεσταίνεται ρίχνεται το μέλι, την κανέλα και τα γαρύφαλα. Ανακατεύεται καλά, μέχρι να πάρει μία πρώτη βράση και στη συνέχεια το βγάζεται από τη φωτιά. Σημείωση: Πίνεται ζεστό σε σφηνάκια χαμηλά στην αρχή γρήγορα και μετά σιγά σιγά... Μερικοί προσθέτουν και τριμμένη κανέλα για χ... Διαβάστε περισσότερα...
Πως φτιαχνεται το ρακομελο;
Απάντηση:
Υλικά 500 ml ρακή 5 κουταλιά της σούπας μέλι 1 ξύλο κανέλα 5 γαρίφαλα (όχι λουλούδια) Εκτέλεση Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά τη ρακή με προσοχή να μην βράσει (αν ζεσταθεί πολύ και πιτσιλίσει υπάρχει κίνδυνος να αναφλεγεί το οινόπνευμά του). Όταν αρχίσει και ζεσταίνεται ρίχνεται το μέλι, την κανέλα και τα γαρύφαλα. Ανακατεύεται καλά, μέχρι να πάρει μία πρώτη βράση και στη συνέχεια το βγάζεται από τη φωτιά. Σημείωση: Πίνεται ζεστό σε σφηνάκια χαμηλά στην αρχή γρήγορα και μετά σιγά σιγά.... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με αλκοόλ.Όταν φτάσει στους βαθμούς που θέλετε,θα ρίξετε αλκοόλ για να σταματήσουν τα ζάχαρα τη ζύμωση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχουν 4 βασικές κατηγορίες whiskey και αυτές πάνε με βάση τα συστατικά τους.1)αυτά που παράγονται απο δημητριακά.Είναι και τα πιο φτηνά του εμπορίου.2)αυτά που παράγονται απο βύνη,τα λεγόμενα malt.3)αυτά που έχουν σαν βάση το καλαμπόκι.Αυτά είναι τα λεγόμενα bourbon που παράγονται κυρίως στην Αμερική.4)αυτά που έχουν σαν βάση τη σίκαλη,τα λεγόμενα rye.Απο εκεί και έπειτα έχουμε υποκατηγορίες των malt.Οι πιο βασικές είναι:blended:αυτά είναι μείγματα ή διαφορετικών whiskey ή διαφορετικών χρο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μαυροδάφνη, ωραίο και γλυκό κρασάκι. Συνδυάζεται και ωραία με κρέας! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σημαίνει οτι είμαι διαλλακτικός,κάνω υποχωρήσεις,παραχωρώ έδαφος στους άλλους. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν μπορείς.Αλκοόλ και φάρμακα δεν συνδυάζονται άσχετα αν είναι αντιβίωση ή Ponstan. Διαβάστε περισσότερα...
υλικα
Απάντηση:
ΑΠΟ ΚΡΙΘΑΡΙ!! Για να φθάσει ως τα ποτήρια μας το ουίσκι έχει περάσει μια συναρπαστική «περιπέτεια» που δεν μπορούμε να φανταστούμε. Το «θαύμα» ξεκινά με το σπόρο του κριθαριού που μεταμορφώνεται σε αρωματικό αλκοόλ. Ο σπόρος αυτός πρέπει να μαλακώσει σε δεξαμενές με νερό της πηγής. Σε 2-3 μέρες η υγρασία δραστηριοποιεί τα ένζυμα και τα σάκχαρα που αρχίζουν να εμφανίζονται. Το κριθάρι αρχίζει να βγάζει τα αρώματά του και να πετάει βλαστάρια. Τότε βρίσκεται στο πρώτο στάδιο της βλάστησης και μ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα αρχαία χρόνια το κρασί ήταν πολύ πιο πηχτό απο το σημερινό κρασί και ο μόνος τρόπος να καταναλωθεί ήταν με το να αραιωθεί με νερό.Στη σημερινή εποχή σημαίνει να κάνεις κάποια υποχώρηση μικρή ή μεγάλη. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στα αγγλικά: μπιρ-ντελι.γρ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε ένα σκεύος(μπρίκι,κατσαρολάκι ανάλογα την ποσότητα που θέλουμε)βάζουμε την επιθυμητή ποσότητσ ρακἰ και προσθέτουμε 1 με 2 κουταλιές μέλι.Άν το θέλουμε πιο γλυκό βάζουμε παραπάνω μέλι.Βάζουμε το σκεύος στη φωτιά και αρχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το μέλι.Όταν έχει διαλυθεί το μέλι και το μείγμα είναι χλιαρό το απομακρύνουμε απο τη φωτιά.Δεν το αφήνουμε να βράσει.Άν το θέλουμε για το κρύωμα,αφήνουμε να κρυώσει λίγο και καταναλώνουμε.Άν το θέλουμε ως ποτό μπορούμε να το αφήσουμε ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Άν είσαι Αθήνα υπάρχει μία κάβα στους Αμπελόκηπους δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας που πουλάει αψέντι και Γαλλικό και Τσέχικο.Για εκτός Αττικής δυστυχώς δεν γνωρίζω.Ελπίζω να σε βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κρύο,σε θερμοκρασία 6 με 8 βαθμούς το πολύ.Σε ψηλό ποτήρι σαν της σαμπάνιας(αυτά που λέμε κολωνάτα).Συνήθως σκέτο σερβίρεται,είναι γευστικό απο μόνο του,δεν θέλει κάποιο συνοδευτικό.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
διαφορα ημιξηρου και ημιγλυκου κρασιου
Απάντηση:
Τα ημίξηρα συνήθως είναι έντονα αρωματικά για να μπορούν να καταναλωθούν σκέτα,χωρίς συνοδεία φαγητού και συνήθως πριν το φαί.Τα ημίγλυκα είναι ελαφρώς πιο ξηρά απο κρασιά όπως η Μαυροδάφνη ή το Νάμα για παράδειγμα.Συνήθως και αυτά καταναλώνονται σκέτα ή μετά το φαγητό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1. Κοκτέιλ μαργαριτα (χρειαζεσαι επιπλεον κουαντρο και χυμο λεμόνι ή λαιμ και αλατι) 2. Σφηνακι τεκιλα, αλατι στο χερι, φετα λεμονι. Πίνεις το σφηνακι, γλειφεις το αλατι και τρως το λεμονι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όλες οι μπύρες έχουν θερμίδες,απλά αν θέλεις να περιορίσεις την πρόσληψη θερμίδων ή θα πάρεις κάποια μπύρα light ή θα προτιμήσεις κάποια μπύρα χωρίς αλκοόλ.Οι μεν light μπύρες περιέχουν λιγότερες θερμίδες και αλκοόλ απο τις κανονικές οι δε μπύρες χωρίς αλκοόλ περιέχουν λιγότερες θερμίδες απο ένα αναψυκτικό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Άν δεν παίρνετε κάποια φαρμακευτική αγωγή(όπως αντιβίωση) ή το απαγορεύει κάποιος γιατρός,δεν βλέπω τον λόγο να μην πιείτε μπύρα με αλκοόλ.Άν απαγορεύεται,μπορείτε κάλλιστα να πιείτε κάποια χωρίς αλκοόλ,παρόμοια γεύση έχει.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι,οπωσδήποτε.Αλλά για καλύτερη ανακούφιση μέσω ρεψίματος θα συνιστούσα ένα μπουκαλάκι Σουρωτή σε θερμοκρασία δωματίου.Ότι καλύτερο για τη χώνεψη. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Δύσκολη ερώτηση.Στην ουσία μόνο όταν το πάρει κάποιος απόφαση να σταματήσει το αλκοόλ μπορείς να τον βοηθήσεις.Άν δεν έχει πειστεί απο παραδείγματα που θα δει γύρω του οτι το αλκοόλ δεν τον βοηθάει αλλά αντίθετα τον καταστρέφει δεν μπορείς να τον πείσεις.Προσπάθησε να του δείξεις άτομα τα οποία έχουν καταστρέψει το συκώτι τους,ας είναι και ακραίες εικόνες προκειμένου να τον/την ταρακουνήσεις και να αποφασίσει να ξεκόψει.Όταν με το καλό θα πάρει την απόφαση πρέπει να είσαι εκεί κάθε μέρα για ν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ξιδιασμένο κρασί είναι στην ουσία το Μαδέρα.Δεν πίνεται και χρησιμοποιείται κυρίως στη μαγειρική και την ζαχαροπλαστική.Πού θα βρείτε;Λίγο δὐσκολο επειδή δεν το δουλεύουν πολλές κάβες στην Αθήνα η γενικά στην Ελλάδα επειδή δεν πουλιέται ιδιαίτερα.Μπορείτε να ψάξετε στους Αμπελοκήπους,σε μία κάβα δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας.Είναι αρκετά ενημερωμένη και πιθανά θα έχει Μαδέρα.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
2 τρόποι υπάρχουν.Ο σύντομος και ο πιο αργός.Ο σύντομος είναι με το να βάλουμε την επθυμητή ποσότητα απο ρακί σε ένα μπρίκι και να προσθέσουμε μία με δύο κουταλιές μέλι.Αφού ανάψουμε μία εστία,ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να διαλυθεί το μέλι μέσα στο ρακί.Προτού πάρει βράση το μείγμα,απομακρύνουμε απο τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο,καταναλώνουμε.Ο δεύτερος τρόπος είναι με το να βάλουμε σε ένα μεγάλο καζάνι(είναι για μεγάλη ποσότητα)ρακί και αφού προσθέσουμε την επιθυμητή ποσότητα μέλι να το α... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το σκουλήκι όταν το βάζουν στην τεκίλα έχει ήδη πεθάνει οπότε είναι λίγο δύσκολο να αφοδεύει. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απο 8 εως 12%.Δεν υπάρχει κάποιο στάνταρ ποσοστό για το αλκοόλ που πρέπει να περιέχει η ρετσίνα.Πάντως αν είναι πάνω απο 15% θα γλυκίζει και δεν το θέλουν αυτό οι παραγωγοί.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το γαλλικό σύστημα «Ονομασίας Προελεύσεως» (Appellation Controlee) που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1932, αποτέλεσε το πρότυπο όχι μόνο για συναφείς νομοθετικές ρυθμίσεις στην Ευρώπη, αλλά και δυνητικό πρότυπο για τον υπόλοιπο κόσμο. Σε μέρη όπως η Αυστραλία ή η Καλιφόρνια, συζητούσαν επί μακρόν για τους λόγους που θα έπρεπε ή όχι να θεσμοθετηθούν σχετικοί κανόνες, έχοντας πάντα το γαλλικό σύστημα σαν σημείο αναφοράς. Κατά την γαλλική νομοθεσία έχουν θεσπιστεί τέσσερις σειρές οίνων, των οποίων οι... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 142 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: