Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Υλικά 500 ml κρασί λευκό ημίξηρο ή κόκκινο ημίγλυκο (εγώ προτιμώ το κόκκινο) 5 κουταλιά της σούπας μέλι 1 ξύλο κανέλα 5 γαρίφαλα (όχι...
Απάντηση: Υλικά 500 ml ρακή 5 κουταλιά της σούπας μέλι 1 ξύλο κανέλα 5 γαρίφαλα (όχι λουλούδια) Εκτέλεση Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά τη ρακή...
Απάντηση: Για ποιό λόγο να θέλεις να βάλεις νερό στο κρασί;Άν είσαι παραγωγός και σου βγήκε δυνατό μπορείς να το νερώσεις ελάχιστα για να ρίξεις το...
Απάντηση: Ανάλογα για τί μιλάμε,εμπορίου ή για σπιτική χρήση.Η ρακή του εμπορίου βγαίνει γύρω στο 40% αλκοόλ,ίσως και λίγο λιγότερο κοντά στο 35% γ...
Απάντηση: Το πιο γνωστό άναμα στην Κύπρο είναι το Βυζαντινό Νάμα της εταιρίας ΣΟΔΑΠ.Οπότε με λίγο ψάξιμο σε κάποια υπεραγορά θα το βρείτε.Εναλλακτι...
Απάντηση: Jack Daniels, Jim Beam και Four Roses είναι μερικά απο τα bourbon,,,,Γενικότερ α τα bourbon ειναι ουισκυ της αμερικάνικης σχολής,,,έντον...
Απάντηση: Κάνω υποχωρήσεις ή/και παραχωρήσεις. Είμαι διαλλακτικός. Όταν διαφωνώ με κάποιον βρίσκουμε μια μέση λύση και δεν απαιτώ να γίνει το δικό ...
Απάντηση: 1litro = VOLUME = M3 Density = KG/M3 Volume x Density = KG
Απάντηση: Άν μιλάμε για ένα μπουκάλι ουίσκι να το αγοράσεις απο κάβα και με δεδομένο οτι το κράτος εισπράτει απο το κάθε μπουκάλι 12 ευρώ τοτε μια ...
Απάντηση: Όλες οι μπύρες του εμπορίου έχουν συνήθως τον ίδιο χρόνο ζωής από την ημερομηνία παρασκευής τους. Μήπως απλά είδες κάποια μπύρα που είχε ...
 

Καρπουζι κοκτειλ συνταγη

Σχετικές ερωτήσεις
Τζιν, βότκα, τεκίλα, ρούμι, λικέρ, brandy (κοινώς κονιάκ), ουίσκι και κανα campari θεωρώ πως πρέπει να είναι μέσα στα must όπως λες. Παί...
καθαρίζουμε το καρπούζι και αφαιρούμε τα κουκούτσια... κοβουμε σε φετες και στη συνεχεις το λιωνουμε με τα χερια, Βράζουμε το χυμό αφού τ...
καθαρίζεις το καρπούζι από τη φλούδα και τα κουκούτσια, βαζεις την ψίχα σε ένα μεγάλο βάζο που μπορεί να κλείσει καλά, προσθέτεις λίγηζάχ...
μηπως θελεις να πεις ρακομελου?το οινομελο δε το εχω ακουσει ποτε εγω προσωπικα
Συστατικά Βασική αναλογία: 1 φλυντζ. Σπόροι Ροδιού 1 φλυντζ. Κονιάκ 1 φλυντζ. Ζάχαρη Αρωματικά μπαχαρικά: (για 4 φλυν.σπόρους ροδ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Αλκοολούχα ποτά

Απάντηση:
Τζιν, βότκα, τεκίλα, ρούμι, λικέρ, brandy (κοινώς κονιάκ), ουίσκι και κανα campari θεωρώ πως πρέπει να είναι μέσα στα must όπως λες. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και που θα είσαι μπάρμαν. Π.χ. αν είσαι σε κανένα φοιτητοστέκι, το πιο πιθανό είναι τα περισσότερα απο αυτά να μην σου χρειαστούν κιόλας. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
καθαρίζουμε το καρπούζι και αφαιρούμε τα κουκούτσια... κοβουμε σε φετες και στη συνεχεις το λιωνουμε με τα χερια, Βράζουμε το χυμό αφού το σουρώσουμε, προσθέτουμε μπολικη ζάχαρη (αναλογα με το ποσο γλυκο το θελουμε,το καρπουζι ειναι απο μονο του αρκετα γλυκο)... Φτάχνουμε έτσι ένα ωραίο Συρόπι με άρωμα Καρπούζι το οποίο στην συνέχεια το προσθέτουμε (αφού κρυώσει) σε κάποιο Άοσμο Αλκοολούχο ποτό... όπως την ΚΡΗΤΙΚΗ ΡΑΚΙ και έχουμε ένα ωραιότατο Λικεράκι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
καθαρίζεις το καρπούζι από τη φλούδα και τα κουκούτσια, βαζεις την ψίχα σε ένα μεγάλο βάζο που μπορεί να κλείσει καλά, προσθέτεις λίγηζάχαρη (γιατί το καρπούζι είναι ήδη γλυκο) και το αφήνεις να "ψηθεί" (χωρις να κανεις τιποτα εσυ) για αρκετό καιρό...για το καρπούζι δενξερω ποσο ακριβως αλλα σκεψου οτι ενα τριμηνο θελει σιγουρα.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μηπως θελεις να πεις ρακομελου?το οινομελο δε το εχω ακουσει ποτε εγω προσωπικα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συστατικά Βασική αναλογία: 1 φλυντζ. Σπόροι Ροδιού 1 φλυντζ. Κονιάκ 1 φλυντζ. Ζάχαρη Αρωματικά μπαχαρικά: (για 4 φλυν.σπόρους ροδιού) 2 Ξύλα Κανέλας 3 Σπόροι Γαρύφαλλο Οδηγίες Μετράμε τους σπόρους απο τα ρόδια, το κονιάκ και τη ζάχαρη σε φλυτζάνι. Ένα φλυτζάνι σπόρους ροδιού αντιστοιχεί σε ενα φλυτζάνι κονιάκ και σε ένα φλυτζάνι ζάχαρη. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τους σπόρους απο τα ρόδια, το κονιάκ, τη ζάχαρη, τα ξύλα κανέλας και τα γαρύφαλλα. Βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά, ανα... Διαβάστε περισσότερα...
τι κρασί να χρησιμοποιήσω
Απάντηση:
Υλικά 500 ml κρασί λευκό ημίξηρο ή κόκκινο ημίγλυκο (εγώ προτιμώ το κόκκινο) 5 κουταλιά της σούπας μέλι 1 ξύλο κανέλα 5 γαρίφαλα (όχι λουλούδια) Εκτέλεση Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά το κρασί. Όταν αρχίσει και ζεσταίνεται ρίχνεται το μέλι, την κανέλα και τα γαρύφαλα. Ανακατεύεται καλά, μέχρι να πάρει μία πρώτη βράση και στη συνέχεια το βγάζεται από τη φωτιά. Σημείωση: Πίνεται ζεστό σε σφηνάκια χαμηλά στην αρχή γρήγορα και μετά σιγά σιγά... Μερικοί προσθέτουν και τριμμένη κανέλα για χ... Διαβάστε περισσότερα...
Πως φτιαχνεται το ρακομελο;
Απάντηση:
Υλικά 500 ml ρακή 5 κουταλιά της σούπας μέλι 1 ξύλο κανέλα 5 γαρίφαλα (όχι λουλούδια) Εκτέλεση Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά τη ρακή με προσοχή να μην βράσει (αν ζεσταθεί πολύ και πιτσιλίσει υπάρχει κίνδυνος να αναφλεγεί το οινόπνευμά του). Όταν αρχίσει και ζεσταίνεται ρίχνεται το μέλι, την κανέλα και τα γαρύφαλα. Ανακατεύεται καλά, μέχρι να πάρει μία πρώτη βράση και στη συνέχεια το βγάζεται από τη φωτιά. Σημείωση: Πίνεται ζεστό σε σφηνάκια χαμηλά στην αρχή γρήγορα και μετά σιγά σιγά.... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για ποιό λόγο να θέλεις να βάλεις νερό στο κρασί;Άν είσαι παραγωγός και σου βγήκε δυνατό μπορείς να το νερώσεις ελάχιστα για να ρίξεις τους βαθμούς του.Άν είναι για κατανάλωση στο σπίτι δεν χρειάζεται να βάλεις νερό εκτός και αν είναι πολύ βαρύ το κρασί που πίνεις.Σε κάθε περίπτωση όπως αρέσκεται ο καθένας,αυτά είναι γούστα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα για τί μιλάμε,εμπορίου ή για σπιτική χρήση.Η ρακή του εμπορίου βγαίνει γύρω στο 40% αλκοόλ,ίσως και λίγο λιγότερο κοντά στο 35% για να κοστίζει και πιο φτηνά λόγω του ποσοστιαίου ειδικού φόρου κατανάλωσης.Η σπιτική ρακή μπορεί να είναι απο 30% αλκοόλ εως όσο δυνατό θέλει να το κάνει κάποιος,δεν υπάρχει περιορισμός.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το πιο γνωστό άναμα στην Κύπρο είναι το Βυζαντινό Νάμα της εταιρίας ΣΟΔΑΠ.Οπότε με λίγο ψάξιμο σε κάποια υπεραγορά θα το βρείτε.Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Κουμανδαρία(στην ουσία το Βυζαντινό Νάμα είναι Κουμανδαρία. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Jack Daniels, Jim Beam και Four Roses είναι μερικά απο τα bourbon,,,,Γενικότερα τα bourbon ειναι ουισκυ της αμερικάνικης σχολής,,,έντονα σε άρωμα γλυκά και δυνατά σε γεύση...μπορείς να προσθέσεις και το Southern Comfort αλλά οι περισσότεροι το θεωρούν πιο πολύ σαν λικερ παρά σαν ουισκύ....εξαρτάται πως το βλέπεις... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κάνω υποχωρήσεις ή/και παραχωρήσεις. Είμαι διαλλακτικός. Όταν διαφωνώ με κάποιον βρίσκουμε μια μέση λύση και δεν απαιτώ να γίνει το δικό μου. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1litro = VOLUME = M3 Density = KG/M3 Volume x Density = KG Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Άν μιλάμε για ένα μπουκάλι ουίσκι να το αγοράσεις απο κάβα και με δεδομένο οτι το κράτος εισπράτει απο το κάθε μπουκάλι 12 ευρώ τοτε μια τιμή απο 18 ευρώ και πάνω για ένα απλό ουίσκι θεωρείται φυσιολογική.Για ουίσκι 12 ετών υπολόγισε απο 30 ευρώ και πανω. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όλες οι μπύρες του εμπορίου έχουν συνήθως τον ίδιο χρόνο ζωής από την ημερομηνία παρασκευής τους. Μήπως απλά είδες κάποια μπύρα που είχε παραχθεί παλαιότερα και απλώς πλησιάζει η ημερομηνία λήξης της; (Εκτός και αν γράφουν πάνω ημερομηνία παραγωγής -που δεν νομίζω αλλά δεν το αποκλείω κιόλας) Διαβάστε περισσότερα...
Γειά παίδες !! Θα ήθελα αν μπορείτε να με βοηθήσετε ... Ως ένας από τους λάτρεις του ποτού αυτού θέλω να δοκιμάσω όλες τις πιθανές εκδοχές και παραλλαγές του ...
Απάντηση:
Οδηγίες 1.Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε προσεχτικά το ρακί κι έπειτα το κατεβάζουμε από την φωτιά. 2.Κατόπιν, ρίχνουμε μέσα ανακατεύοντας το μέλι με λίγη κανέλα. 3.Σερβίρεται ζεστό και είναι το καλύτερο φάρμακο για κρυολογήματα. Αλλα και Ρακί γνήσιο, όσα σφηνάκια θέλουμε μέλι,1/2 κουταλακι γλυκού ανά σφηνάκι 1 ξυλάκι κανέλας ή αν προτιμαμε τριμμένη Τοσα γαρυφαλλάκια όσα και τα σφηνάκια ΕκτέλεσηΒάζουμε σε κατσαρόλα το ρακί και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά πολύ προσεκτικά για να μ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με απόσταξη.Αφού πάρουμε το κρασί μετά από όσο καιρό ζύμωσης χρειάζεται,το βάζουμε στο καζάνι απόσταξης και το βράζουμε.Το αποτέλεσμα θα είναι τσίπουρο.Ενδεχομένως να παραμείνει λίγη από την γεύση του κρασιού στο τελικό αποτέλεσμα σε αντίθεση με το να αποστάξουμε από την αρχή τα σταφύλια. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εύκολα.Παίρνεις μία μεγάλη ποσότητα μήλων και τα πας στο πιεστήριο.Απο εκεί θα πάρεις το χυμό των μήλων τον οποίο θα τοποθετήσεις σε μία ανοξείδωτη δεξαμενή για να γίνει η ζύμωση.Τώρα επειδή η κάθε ποικιλία μήλων εχει και διαφορετικό χρόνο ζύμωσης υπολόγισε σε περίπου 3 μήνες να είναι έτοιμο.Μετά το φιλτράρεις και έτοιμος ο μηλίτης.Όλα αυτά πολύ περιληπτικά.Ελπίζω να σε βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Από τι αποτελείται και πως φτιάχνεται το κρασί;
Απάντηση:
Κρασί είναι το αλκοολούχο ποτό που παρασκευάζεται από τη ζύμωση του χυμού των σταφυλιών. Τα κρασιά τα οποία παρασκευάζονται από άλλα φρούτα πάντα φέρουν την αντίστοιχη ονομασία. Η χημική σύσταση του κρασιού είναι περίπου 87.7% νερό, 11% αλκοόλ, 1% οξέα, και 0.2% τανίνες. Υπάρχουν διάφορα βήματα επεξεργασίας κατά την παραγωγή του κρασιού τα οποία περιγράφονται σε συντομία παρακάτω. Αρχικά, τα σταφύλια αφήνονται να ωριμάσουν στον αμπελώνα έως ότου επιτύχουν την κατάλληλη περιεκτικότητα σε ζάχα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα.Άν είναι για κρύωμα τότε πίνεται χλιαρό προς ζεστό ποτέ όμως βραστό.Άν είναι για κατανάλωση με παρέα ή χωρίς μπορείτε να το πιείτε κρύο όχι όμως απο κατάψυξη. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Α ωραία,τώρα αντιγράφονται και οι ερωτήσεις.Σε ενημερωμένες κάβες,ίσως και στον Βασιλόπουλο.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με δύο τρόπους.Ο ένας είναι να βάλουμε σε ένα μπρίκι την επιθυμητή ποσότητα ρακή και αφού τοποθετήσουμε στη φωτιά το σκεύος να προσθέσουμε μία με δύο(αν θέλετε και παραπάνω δεν πειράζει)κουταλιές μέλι και ανακατεύουμε.Προτού βράσει το μείγμα και αφού έχει διαλυθεί το μέλι μέσα στη ρακή,απομακρύνουμε απο τη φωτιά και αφού κρυώσει μπορούμε να το σερβίρουμε.Ο δεύτερος τρόπος είναι πιο φυσικός αλλά πρέπει να φτιάξουμε ποσότητα.Βάζουμε σε ένα καζάνι όση ποσότητα ρακή θέλουμε και προσθέτουμε αρκετό... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα.Δεν αντέχουν στην παλαίωση όλες οι ποικιλίες.Είθισται πάντως ερυθρά κρασιά τα οποία έχουν ωριμάσει για τουλάχιστον 12 μήνες σε βαρέλι να αντέχουν περισότερη παλαίωση.Το πόσο εξαρτάται απο την ποικιλία και το που έχουν αποθηκευθεί.Πάντως και λευκά κρασιά που έχουν ωριμάσει σε βαρέλι αντέχουν στην παλαίωση.Βέβαια σαφώς λιγότερο απο τα ερυθρά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απλά σαν μαύρο ρούμι το ζητάτε,δεν έχει κάποια διαφορετική ονομασία.Τώρα αν θέλετε μερικές μάρκες να αναφέρουμε ενδεικτικά το Captain Morgan,Havana Club (5 και 7 ετών) ,Goslings,Myers,Diplomatico,Legendario,Varadero και πολλά άλλα.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα αρχαία χρόνια,το κρασί δεν είχε την μορφή που ξέρουμε σήμερα.Ήταν πολύ πηχτό και ο μόνος τρόπος να καταναλωθεί ήταν με το να αραιωθεί με νερό.Στην σημερινή εποχή αυτή η φράση εννοεί να κάνεις κάποια υποχώρηση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
για να πινεις μαζι με τον γυρο? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ναι.γενικα το ποτο δεν ειναι καλο.αν θες να κανεις καλο στον οργανισμο σου πιες κρασι αντι ουισκι που κανει κ καλο.αλλα με μετρο! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μάλλον πρέπει να ζητήσετε απο κάποια μπυραρία να αγοράσετε.Συνήθως έχουν απόθεμα.Διαφορετικά μπορείτε να κοιτάξετε στα καταστήματα Makro.Απο όσο γνωρίζω εισάγουν διάφορα είδη ποτηριών και μάλλον θα έχουν και απο Paulaner. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απλά η λευκή τεκίλα είναι πιο φρέσκια.Η κίτρινη μένει να ωριμάσει για μικρό χρονικό διάστημα.Επίσης το κίτρινο χρώμα προέρχεται απο το βαρέλι ωρίμανσης. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 141 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: