Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Υλικά 500 ml κρασί λευκό ημίξηρο ή κόκκινο ημίγλυκο (εγώ προτιμώ το κόκκινο) 5 κουταλιά της σούπας μέλι 1 ξύλο κανέλα 5 γαρίφαλα (όχι...
Απάντηση: Υλικά 500 ml ρακή 5 κουταλιά της σούπας μέλι 1 ξύλο κανέλα 5 γαρίφαλα (όχι λουλούδια) Εκτέλεση Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά τη ρακή...
Απάντηση: Απαγορεύεται δια ροπάλου η κατανάλωση αλκοόλ απο ένα άτομο με ένα νεφρό.
Απάντηση: Ναιι τιι??
Απάντηση: Αν σας αρέσει να βάζετε στο ποτό σας αναψυκτικό καλό είναι να το αποφεύγετε γιατί κάτι τέτοιο θα το αλλοιώσει και δε θα μπορέσετε να κατα...
Απάντηση: Όταν καταναλώνεται με μέτρο(1 με 2 ποτηράκια την ημέρα) με το φαγητό βοηθάει στην μείωση της πίεσης και στην καλύτερη λειτουργία του οργα...
Απάντηση: Δεν έχει κάποια άλλα συστατικά το ρούμι.Είναι απόσταξη απο το χυμό που παίρνουμε απο τη ψίχα του ζαχαροκάλαμου.Αυτό είναι όλο και όλο το ...
Απάντηση: 20% με 21% παιζεται αναλογα τον μπαρμαν...
Απάντηση: Το απλό κοστίζει γύρω στα 20 ευρω σε κάβα.Το παλαιωμένο 12 ετών κοστίζει γύρω στα 30 ευρω.
Απάντηση: Ο γενικός κανόνας λέει οτι ανάλογα το χρώμα του κρέατος που έχουμε,παίρνουμε και το ανάλογο χρώμα κρασιού.Γενικά τι ισχύει:ψάρια και λευκ...
 

Καρπουζι κοκτειλ συνταγη

Σχετικές ερωτήσεις
Τζιν, βότκα, τεκίλα, ρούμι, λικέρ, brandy (κοινώς κονιάκ), ουίσκι και κανα campari θεωρώ πως πρέπει να είναι μέσα στα must όπως λες. Παί...
καθαρίζουμε το καρπούζι και αφαιρούμε τα κουκούτσια... κοβουμε σε φετες και στη συνεχεις το λιωνουμε με τα χερια, Βράζουμε το χυμό αφού τ...
καθαρίζεις το καρπούζι από τη φλούδα και τα κουκούτσια, βαζεις την ψίχα σε ένα μεγάλο βάζο που μπορεί να κλείσει καλά, προσθέτεις λίγηζάχ...
μηπως θελεις να πεις ρακομελου?το οινομελο δε το εχω ακουσει ποτε εγω προσωπικα
Συστατικά Βασική αναλογία: 1 φλυντζ. Σπόροι Ροδιού 1 φλυντζ. Κονιάκ 1 φλυντζ. Ζάχαρη Αρωματικά μπαχαρικά: (για 4 φλυν.σπόρους ροδ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Αλκοολούχα ποτά

Απάντηση:
Τζιν, βότκα, τεκίλα, ρούμι, λικέρ, brandy (κοινώς κονιάκ), ουίσκι και κανα campari θεωρώ πως πρέπει να είναι μέσα στα must όπως λες. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και που θα είσαι μπάρμαν. Π.χ. αν είσαι σε κανένα φοιτητοστέκι, το πιο πιθανό είναι τα περισσότερα απο αυτά να μην σου χρειαστούν κιόλας. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
καθαρίζουμε το καρπούζι και αφαιρούμε τα κουκούτσια... κοβουμε σε φετες και στη συνεχεις το λιωνουμε με τα χερια, Βράζουμε το χυμό αφού το σουρώσουμε, προσθέτουμε μπολικη ζάχαρη (αναλογα με το ποσο γλυκο το θελουμε,το καρπουζι ειναι απο μονο του αρκετα γλυκο)... Φτάχνουμε έτσι ένα ωραίο Συρόπι με άρωμα Καρπούζι το οποίο στην συνέχεια το προσθέτουμε (αφού κρυώσει) σε κάποιο Άοσμο Αλκοολούχο ποτό... όπως την ΚΡΗΤΙΚΗ ΡΑΚΙ και έχουμε ένα ωραιότατο Λικεράκι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
καθαρίζεις το καρπούζι από τη φλούδα και τα κουκούτσια, βαζεις την ψίχα σε ένα μεγάλο βάζο που μπορεί να κλείσει καλά, προσθέτεις λίγηζάχαρη (γιατί το καρπούζι είναι ήδη γλυκο) και το αφήνεις να "ψηθεί" (χωρις να κανεις τιποτα εσυ) για αρκετό καιρό...για το καρπούζι δενξερω ποσο ακριβως αλλα σκεψου οτι ενα τριμηνο θελει σιγουρα.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μηπως θελεις να πεις ρακομελου?το οινομελο δε το εχω ακουσει ποτε εγω προσωπικα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συστατικά Βασική αναλογία: 1 φλυντζ. Σπόροι Ροδιού 1 φλυντζ. Κονιάκ 1 φλυντζ. Ζάχαρη Αρωματικά μπαχαρικά: (για 4 φλυν.σπόρους ροδιού) 2 Ξύλα Κανέλας 3 Σπόροι Γαρύφαλλο Οδηγίες Μετράμε τους σπόρους απο τα ρόδια, το κονιάκ και τη ζάχαρη σε φλυτζάνι. Ένα φλυτζάνι σπόρους ροδιού αντιστοιχεί σε ενα φλυτζάνι κονιάκ και σε ένα φλυτζάνι ζάχαρη. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τους σπόρους απο τα ρόδια, το κονιάκ, τη ζάχαρη, τα ξύλα κανέλας και τα γαρύφαλλα. Βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά, ανα... Διαβάστε περισσότερα...
τι κρασί να χρησιμοποιήσω
Απάντηση:
Υλικά 500 ml κρασί λευκό ημίξηρο ή κόκκινο ημίγλυκο (εγώ προτιμώ το κόκκινο) 5 κουταλιά της σούπας μέλι 1 ξύλο κανέλα 5 γαρίφαλα (όχι λουλούδια) Εκτέλεση Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά το κρασί. Όταν αρχίσει και ζεσταίνεται ρίχνεται το μέλι, την κανέλα και τα γαρύφαλα. Ανακατεύεται καλά, μέχρι να πάρει μία πρώτη βράση και στη συνέχεια το βγάζεται από τη φωτιά. Σημείωση: Πίνεται ζεστό σε σφηνάκια χαμηλά στην αρχή γρήγορα και μετά σιγά σιγά... Μερικοί προσθέτουν και τριμμένη κανέλα για χ... Διαβάστε περισσότερα...
Πως φτιαχνεται το ρακομελο;
Απάντηση:
Υλικά 500 ml ρακή 5 κουταλιά της σούπας μέλι 1 ξύλο κανέλα 5 γαρίφαλα (όχι λουλούδια) Εκτέλεση Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά τη ρακή με προσοχή να μην βράσει (αν ζεσταθεί πολύ και πιτσιλίσει υπάρχει κίνδυνος να αναφλεγεί το οινόπνευμά του). Όταν αρχίσει και ζεσταίνεται ρίχνεται το μέλι, την κανέλα και τα γαρύφαλα. Ανακατεύεται καλά, μέχρι να πάρει μία πρώτη βράση και στη συνέχεια το βγάζεται από τη φωτιά. Σημείωση: Πίνεται ζεστό σε σφηνάκια χαμηλά στην αρχή γρήγορα και μετά σιγά σιγά.... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απαγορεύεται δια ροπάλου η κατανάλωση αλκοόλ απο ένα άτομο με ένα νεφρό. Διαβάστε περισσότερα...
λικερ κερασι
Απάντηση:
Απάντηση:
Αν σας αρέσει να βάζετε στο ποτό σας αναψυκτικό καλό είναι να το αποφεύγετε γιατί κάτι τέτοιο θα το αλλοιώσει και δε θα μπορέσετε να καταλάβετε με τη βοήθεια της μύτης και του ουρανίσκου αν είναι «μπόμπα» ή όχι. Πάρτε το λοιπόν σκέτο και πιείτε το. Αν η γεύση του δε θυμίζει το ποτό που σας αρέσει να πίνετε ή όταν το ήπιατε κάηκε ο λαιμό σας, τότε είναι κακό σημάδι. *Αν είστε παρέα προτιμήστε να παραγγείλετε μπουκάλι. Αφού σας το φέρουν βάλτε στα ποτήρια σας. Πριν πιείτε κλείστε το μπουκάλι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όταν καταναλώνεται με μέτρο(1 με 2 ποτηράκια την ημέρα) με το φαγητό βοηθάει στην μείωση της πίεσης και στην καλύτερη λειτουργία του οργανισμού.Η υπερκατανάλωση και δη η χρόνια έχει σοβαρές επιπτώσεις με αρχική παρενέργεια την σταδιακή καταστροφή του συκωτιού.Απο εκει και έπειτα αρχίζουν να επηρεάζονται όλα τα ζωτικά όργανα του σώματος με συνέπεια την επίπονη κατάληξη(θάνατος).Αυτά τα ευχάριστα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν έχει κάποια άλλα συστατικά το ρούμι.Είναι απόσταξη απο το χυμό που παίρνουμε απο τη ψίχα του ζαχαροκάλαμου.Αυτό είναι όλο και όλο το ρούμι.Ελπίζω να σε βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
20% με 21% παιζεται αναλογα τον μπαρμαν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το απλό κοστίζει γύρω στα 20 ευρω σε κάβα.Το παλαιωμένο 12 ετών κοστίζει γύρω στα 30 ευρω. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο γενικός κανόνας λέει οτι ανάλογα το χρώμα του κρέατος που έχουμε,παίρνουμε και το ανάλογο χρώμα κρασιού.Γενικά τι ισχύει:ψάρια και λευκό κρέας (όπως κοτόπουλο)ταιριάζουν με λευκό κρασί.Κόκκινο κρέας θέλει κόκκινο κρασί.Αλλά υπάρχει και ο τρόπος μαγειρέματος που παίζει μεγάλο ρόλο.Για παράδειγμα,ένα ψάρι με κόκκινη σάλτσα δεν θα ταιριάξει απόλυτα με λευκό κρασί και ίσως να χρειάζεται κάποιο ροζέ για ισορροπία.Χοιρινὀ με λευκή σάλτσα,θέλει κάποιο ελαφρώς αρωματικό κρασί για συνοδεία οπότε μπο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Εν μέρει ναι.Σε όλα τα whiskey προστίθεται καραμελόχρωμα για να σκουρύνουν μιας και δεν έχουν αρχικό χρώμα αφού είναι προιόν απόσταξης.Είναι σαν τη vodka,διάφανο στην αρχή.Χρώμα θα πάρει συνήθως απο βαρέλι στο οποίο είχε παλαιώσει πριν ή κρασί Port ή κάποιο bourbon μιας και συνήθως κάπνιζαν τα βαρέλια πριν μπει το whiskey για ωρίμανση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα το ποσοστό αλκοόλ που περιέχει.Μπορείς να βρείς Τσέχικο με 60%αλκοόλ στα 30 ευρω,μπορείς να βρείς πάλι Τσέχικο με 70%αλκοόλ με 40 ευρω.Υπάρχουν και Γαλλικά με 60%αλκοόλ που κοστίζουν περι τα 40 ευρω το μπουκάλι.Πιο δυνατό αψέντι είναι ασύμφορο οικονομικά να εισαχθεί και να πουληθεί στην Ελλάδα επειδή ο ειδικός φόρος κατανάλωσης ανεβαίνει κατακόρυφα μετα το 40% αλκοόλ.Πάντως αν έχεις άκρες στην Βουλγαρία μπορείς να βρείς το Hapsburg που βγαίνει και με 80% αλκοόλ και με 90% αλκοόλ.Αυτό ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν συμφέρει σε καμία περίπτωση.Πρώτα απο όλα θα περάσουν απο το τελωνείο.Εκεί θα πληρώσετε κάμποσα χρήματα για εκτελωνισμό,δεν πιάνουν το φόρο της Βουλγαρίας αλλά της Ελλάδας που είναι πολύ υψηλότερος.Δεύτερον τα μεταφορικά είναι ένα επιπλέον κόστος το οποίο δεν θα είναι και μικρό.Και τρίτον και κυριότερο,θα είναι γνήσια ποτά ή μπόμπες;Πολύ το αμφιβάλλω να είναι γνήσια.Καλύτερα αγοράστε απο Ελλάδα να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα υλικά παρασκευής ενός ουίσκι είναι το καλό κριθάρι, το καθαρό νερό και η μαγιά, ενώ οι μόνες διαδικασίες που πραγματοποιούνται στο δρόμο προς την εμφιάλωση είναι η θέρμανση, η ψύξη, και πάνω από όλα, η επίδραση του χρόνου. . Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με τί θα την ανακατέψεις;Και πάγο μπορείς να βάλεις,και Sprite,και σκέτη μπορείς να την πιείς,και σε κοκτέιλ Μαργαρίτα.Όρεξη να έχεις να δοκιμάζεις.Ελπίζω να σε βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
καλοκαιρινα,ααχαχα,..και συγκεκριμενα με γευση καρπουζι!<3 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βάζεις τσίπουρο σε ενα μπρίκι προσθέτης λίγο μέλι το βράζεις λίγο και είναι έτοιμο.Προσοχή να μην χοχλάσει. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
για κανε μια δοκιμή....σε μικρη ποσότητα να δεις θα βράσει?? οταν θα ριξεις την μαγια να μην ειναι καυτο το μιγμα...25-30 βαθμους κελσιου. παντος ετσι για την ιστορια... αν βαλεις πολτοποιημένα φρουτα που περιεχουν ζακχαρα σε καποιο δοχειο και βρασουν σιγουρα θα παρεις αλκοολ (μηλα αχλαδια) που ειναι και της εποχης... τα καλοκαιρινα βγαζουν περισσοτερη ποσοτητα γιατι ειναι ποιο γλυκα. και παντα σε μικρη ποσοτητα...2-3 κιλα γιατι αυτο ειναι παρανομο και αν σε πιασουν με μεγαλη ποσοτητα τη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα γράδα είναι μονάδα μέτρησης του ποσοστού αλκοόλ σε ένα ποτό.Συνήθως μετράμε το τσίπουρο με γραδόμετρο αλλά και με αλκοολόμετρο να βάλουμε θα μας βγάλει ένδειξη.Χοντρικά να πούμε οτι 10 γράδα είναι 20% αλκοόλ,20 είναι 40% αλκοόλ και πάει λέγοντας.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Θα κρατήσει μέχρι 6 μήνες.Κανονικά δεν θα έχει πρόβλημα επειδή δεν έχει και ημερομηνία λήξης όπως άλλα λικέρ της κατηγορίας του αλλά θα αλλοιωθεί η γεύση του. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μπααα... γενικως δεν πινω τετοια. και ιδιαιτερα η μπυρα γιατι να μου αρεσει? ειναι πικρη και με ενοχλει και το ανθρακικο... δεν μου προσφερει δηλαδη καμια ευχαριστηση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ρε παιδια ακουω συνεχεια οτι το κοκκινο κρασι ειναι καλο για την υγεια κλπ κλπ κλπ ναι δεν λεω οτι εχουν αδικα αλλα και το λευκο δεν κανει καλο?μιλαμε παντα σε φυσιολογικες ποσοτητες
Απάντηση:
Δεν ξέρω τις επιστημονικές ορολογίες αλλά απο όσο γνωρίζω το κόκκινο κρασί περιέχει ουσίες που βοηθούν την καρδιά και το κυκλοφορικό.Το λευκό βοηθάει αλλά σε μικρότερο βαθμό.Πάντα με μέτρο έτσι;Ενα με δύο ποτηράκια την ημέρα(όχι γεμάτα) συνοδεία φαγητού. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 150 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: