Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Υλικά 500 ml ρακή 5 κουταλιά της σούπας μέλι 1 ξύλο κανέλα 5 γαρίφαλα (όχι λουλούδια) Εκτέλεση Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά τη ρακή...
Απάντηση: αστο να χαλασει και θα γινει ξυδιας
Απάντηση: Το χρυσό johnnie walker κοστίζει περίπου 70-75 Ευρώ και το μπλέ κοστίζει 240 με 250 Ευρώ.Οι τιμές μπορεί να ποικίλουν απο κατάστημα σε κα...
Απάντηση: απεριτίφ!
Απάντηση: 5% αλκοόλ περιέχει.Αλλά λόγω του οτι περιέχει ανθρακικό γίνεται πιο δραστικό και ας έχει μικρή περιεκτικότητα σε αλκοόλ.
Απάντηση: http:// sintagoulis.gr/tag/% CF%81%CE%B1%CE%BA% CF% 8C%CE%BC%CE%B5%CE% BB%CE%BF? stags=1&adv=1
Απάντηση: Ή σε φαρμακείο ή σε κάποια ενημερωμένη κάβα.Είναι αρκετά ακριβό βέβαια λόγω του ειδικού φόρου κατανάλωσης.Ενδεικτι κά ένα μπουκάλι οινόπνε...
Απάντηση: Μπορείς να ψάξεις σε κάποιο κατάστημα του Βασιλόπουλου μιας και φέρνει κάτι τέτοια περίεργα κρασιά.Σε κάβα είναι λίγο δύσκολο να βρεθεί μ...
Απάντηση: Ανάλογα τις προτιμήσεις.Άλλοι προτιμούν την τεκίλα σε cocktail,άλλοι σε σφηνάκι.Εγώ προτιμώ σκέτη ειδικά αν είναι και παλαιωμένη,έτσι κατ...
Απάντηση: δεν το αφηνεις να βρασει πολυ και δεν το βραζεις πανω σε φωτια γιατι θα παρει φωτια το αλκοολ.2 με 3 λεπτα πιστευω φτανουν.
 

Καρπουζι κοκτειλ συνταγη

Σχετικές ερωτήσεις
καθαρίζουμε το καρπούζι και αφαιρούμε τα κουκούτσια... κοβουμε σε φετες και στη συνεχεις το λιωνουμε με τα χερια, Βράζουμε το χυμό αφού τ...
καθαρίζεις το καρπούζι από τη φλούδα και τα κουκούτσια, βαζεις την ψίχα σε ένα μεγάλο βάζο που μπορεί να κλείσει καλά, προσθέτεις λίγηζάχ...
μηπως θελεις να πεις ρακομελου?το οινομελο δε το εχω ακουσει ποτε εγω προσωπικα
Συστατικά Βασική αναλογία: 1 φλυντζ. Σπόροι Ροδιού 1 φλυντζ. Κονιάκ 1 φλυντζ. Ζάχαρη Αρωματικά μπαχαρικά: (για 4 φλυν.σπόρους ροδ...
Υλικά 500 ml κρασί λευκό ημίξηρο ή κόκκινο ημίγλυκο (εγώ προτιμώ το κόκκινο) 5 κουταλιά της σούπας μέλι 1 ξύλο κανέλα 5 γαρίφαλα (όχι...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Αλκοολούχα ποτά

Απάντηση:
καθαρίζουμε το καρπούζι και αφαιρούμε τα κουκούτσια... κοβουμε σε φετες και στη συνεχεις το λιωνουμε με τα χερια, Βράζουμε το χυμό αφού το σουρώσουμε, προσθέτουμε μπολικη ζάχαρη (αναλογα με το ποσο γλυκο το θελουμε,το καρπουζι ειναι απο μονο του αρκετα γλυκο)... Φτάχνουμε έτσι ένα ωραίο Συρόπι με άρωμα Καρπούζι το οποίο στην συνέχεια το προσθέτουμε (αφού κρυώσει) σε κάποιο Άοσμο Αλκοολούχο ποτό... όπως την ΚΡΗΤΙΚΗ ΡΑΚΙ και έχουμε ένα ωραιότατο Λικεράκι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
καθαρίζεις το καρπούζι από τη φλούδα και τα κουκούτσια, βαζεις την ψίχα σε ένα μεγάλο βάζο που μπορεί να κλείσει καλά, προσθέτεις λίγηζάχαρη (γιατί το καρπούζι είναι ήδη γλυκο) και το αφήνεις να "ψηθεί" (χωρις να κανεις τιποτα εσυ) για αρκετό καιρό...για το καρπούζι δενξερω ποσο ακριβως αλλα σκεψου οτι ενα τριμηνο θελει σιγουρα.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μηπως θελεις να πεις ρακομελου?το οινομελο δε το εχω ακουσει ποτε εγω προσωπικα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συστατικά Βασική αναλογία: 1 φλυντζ. Σπόροι Ροδιού 1 φλυντζ. Κονιάκ 1 φλυντζ. Ζάχαρη Αρωματικά μπαχαρικά: (για 4 φλυν.σπόρους ροδιού) 2 Ξύλα Κανέλας 3 Σπόροι Γαρύφαλλο Οδηγίες Μετράμε τους σπόρους απο τα ρόδια, το κονιάκ και τη ζάχαρη σε φλυτζάνι. Ένα φλυτζάνι σπόρους ροδιού αντιστοιχεί σε ενα φλυτζάνι κονιάκ και σε ένα φλυτζάνι ζάχαρη. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τους σπόρους απο τα ρόδια, το κονιάκ, τη ζάχαρη, τα ξύλα κανέλας και τα γαρύφαλλα. Βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά, ανα... Διαβάστε περισσότερα...
τι κρασί να χρησιμοποιήσω
Απάντηση:
Υλικά 500 ml κρασί λευκό ημίξηρο ή κόκκινο ημίγλυκο (εγώ προτιμώ το κόκκινο) 5 κουταλιά της σούπας μέλι 1 ξύλο κανέλα 5 γαρίφαλα (όχι λουλούδια) Εκτέλεση Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά το κρασί. Όταν αρχίσει και ζεσταίνεται ρίχνεται το μέλι, την κανέλα και τα γαρύφαλα. Ανακατεύεται καλά, μέχρι να πάρει μία πρώτη βράση και στη συνέχεια το βγάζεται από τη φωτιά. Σημείωση: Πίνεται ζεστό σε σφηνάκια χαμηλά στην αρχή γρήγορα και μετά σιγά σιγά... Μερικοί προσθέτουν και τριμμένη κανέλα για χ... Διαβάστε περισσότερα...
Πως φτιαχνεται το ρακομελο;
Απάντηση:
Υλικά 500 ml ρακή 5 κουταλιά της σούπας μέλι 1 ξύλο κανέλα 5 γαρίφαλα (όχι λουλούδια) Εκτέλεση Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά τη ρακή με προσοχή να μην βράσει (αν ζεσταθεί πολύ και πιτσιλίσει υπάρχει κίνδυνος να αναφλεγεί το οινόπνευμά του). Όταν αρχίσει και ζεσταίνεται ρίχνεται το μέλι, την κανέλα και τα γαρύφαλα. Ανακατεύεται καλά, μέχρι να πάρει μία πρώτη βράση και στη συνέχεια το βγάζεται από τη φωτιά. Σημείωση: Πίνεται ζεστό σε σφηνάκια χαμηλά στην αρχή γρήγορα και μετά σιγά σιγά.... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αστο να χαλασει και θα γινει ξυδιας Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το χρυσό johnnie walker κοστίζει περίπου 70-75 Ευρώ και το μπλέ κοστίζει 240 με 250 Ευρώ.Οι τιμές μπορεί να ποικίλουν απο κατάστημα σε κατάστημα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
5% αλκοόλ περιέχει.Αλλά λόγω του οτι περιέχει ανθρακικό γίνεται πιο δραστικό και ας έχει μικρή περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://sintagoulis.gr/tag/%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF% 8C%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%BF?stags=1&adv=1 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ή σε φαρμακείο ή σε κάποια ενημερωμένη κάβα.Είναι αρκετά ακριβό βέβαια λόγω του ειδικού φόρου κατανάλωσης.Ενδεικτικά ένα μπουκάλι οινόπνευμα με 96% περιεκτικότητα σε αλκοόλ ενός λίτρου κοστίζει σχεδόν 50 ευρω.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείς να ψάξεις σε κάποιο κατάστημα του Βασιλόπουλου μιας και φέρνει κάτι τέτοια περίεργα κρασιά.Σε κάβα είναι λίγο δύσκολο να βρεθεί μιας και είναι κρασί που παραδοσιακά καταναλώνεται τις μέρες των γιορτών και δεν κινείται τον υπόλοιπο καιρό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα τις προτιμήσεις.Άλλοι προτιμούν την τεκίλα σε cocktail,άλλοι σε σφηνάκι.Εγώ προτιμώ σκέτη ειδικά αν είναι και παλαιωμένη,έτσι καταλαβαίνεις και την γεύση της. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δεν το αφηνεις να βρασει πολυ και δεν το βραζεις πανω σε φωτια γιατι θα παρει φωτια το αλκοολ.2 με 3 λεπτα πιστευω φτανουν. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Άν είσαι Αθήνα υπάρχει μία κάβα στους Αμπελόκηπους δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας που πουλάει αψέντι και Γαλλικό και Τσέχικο.Για εκτός Αττικής δυστυχώς δεν γνωρίζω.Ελπίζω να σε βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα υλικά παρασκευής ενός ουίσκι είναι το καλό κριθάρι, το καθαρό νερό και η μαγιά, ενώ οι μόνες διαδικασίες που πραγματοποιούνται στο δρόμο προς την εμφιάλωση είναι η θέρμανση, η ψύξη, και πάνω από όλα, η επίδραση του χρόνου. . Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν μπορείς.Αλκοόλ και φάρμακα δεν συνδυάζονται άσχετα αν είναι αντιβίωση ή Ponstan. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γίνεται ο τρύγος και μαζεύονται τα σταφύλια.Στη συνέχεια μεταφέρονται στο πατητήρι οπου θα πάρουμε το χυμό τους ο οποιός στη συνέχεια θα μπεί στη δεξαμενή για να αρχίσει η ζύμωση(βράσιμο).Μετά απο λίγο καιρό και εφόσον οι μύκητες που αναπτύχθηκαν μας έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα ανάλογα την ποικιλία σταφυλιού που χρησιμοποιήσαμε,γίνεται το φιλτράρισμα και μπαίνει το κρασί σε βαρέλια για να γίνει η ωρίμανση.Ανάλογα την ποικιλία πάλι ποικίλει ο χρόνος ωρίμανσης.Άλλες ποικιλίες είναι έτοιμες γ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα τον παραγωγό.Άν είναι του εμπορίου φτάνει μέχρι 40%αλκοόλ.Απο εκεί και πάνω ανεβαίνει κατακόρυφα η τιμή λόγω του ειδικού φόρου κατανάλωσης.Άν είναι σπιτική μπορεί να περάσει και το 40%αλκοόλ.Δεν μπαίνει περιορισμός εκεί.Ο καθένας βγάζει όσο δυνατή ρακή θέλει.Ή όσο ελαφριά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το αλκοόλ αραιά και που σε λογικές ποσότητες και ως συνοδευτικό φαγητού δεν πειράζει.Σε μεγάλες ποσότητες και συχνά θα προκαλέσει βλάβη στο συκώτι.Πιθανά να πάθει ζημιά ο εγκέφαλος,τη λεγόμενη μαλάκυνση.Όταν πάθει ζημιά το συκώτι,θα ακολουθήσουν όλα τα υπόλοιπα ζωτικά όργανα με κατάληξη έναν αργό και βασανιστικό θάνατο.Οπότε,όπως έλεγαν και οι αρχαίοι πρόγονοι μας,παν μέτρο άριστον. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Επειδή υπάρχουν 2 τουλάχιστον ελληνικές ποικιλίες και μία ξένη στην ελληνική αγορά θα σου πω γενικά πώς είναι.Πρώτα απο όλα υπάρχει το Μοσχάτο Λήμνου(το λέει το όνομα απο που προέρχεται).Δεύτερο είναι το Μοσχάτο Αλεξανδρείας.Επίσης κυκλοφορεί και το Moscato DAsti απο την Ιταλία.Και τα τρία θα έλεγα οτι είναι ελαφρώς φρουτώδη,πίνονται ευχάριστα και δεν χρειάζεται να τα καταναλώσεις συνοδεία φαγητού.Επίσης έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ.Ειδικά το Moscato DAsti που είναι ημιαφρώδες κατανα... Διαβάστε περισσότερα...
Ότι λέει η ερώτηση. Με την προϋπόθεση ας πούμε ότι το κτήριο στέγασης υπάρχει ήδη. Η ερώτηση αφορά τον εξοπλισμό, τα βαρέλια, τις δεξαμενές και ότι άλλο χρειάζεται τέλος πάντων για ένα μικρό οινοποιείο της τάξης 10.000 μπουκάλια κρασί τον χρόνο.
Απάντηση:
Το ελάχιστο όριο προϋπολογισμού του επενδυτικού σχεδίου (για να ενταχθεί στο πρόγραμμα επιδότησης) είναι οι 100.000 ευρώ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στην εφορἰα έψαξες;Δεν τους βάζουν στα μπουκάλια των ποτών τους κλειδάριθμους. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι δύσκολο.Την έχουν πατήσει συλλέκτες στο εξωτερικό που αγόρασαν μπουκάλια κάποιας ηλικίας τα οποία αποδείχτηκε στο τέλος οτι το περιεχόμενο whiskey ήταν πολύ πιο πρόσφατο απο το αναγραφόμενο στην ετικέτα.Το μόνο που μπορείς να κάνεις απο όσο ξέρω είναι να βρείς ενα μπουκάλι το οποίο είναι πιστοποιημένα κάποιας ηλικίας και να κάνεις σύγκριση με το δικό σου μπουκάλι σε χημείο.Το κυριότερο όμως είναι να έχεις 2 μπουκάλια της ίδιας εταιρίας.Άν είναι διαφορετικά δεν μπορεί να γίνει σύγκριση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η ποικιλία που καλλιεργείται στη Νεμέα κυρίως είναι το Αηγιωργίτικο.Όταν αναφέρεται κάποιος σε κρασί απο τη Νεμέα και είναι με ονομασία προέλευσης,μόνο Αηγιωργίτικο μπορεί να είναι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το αλκοόλ μήπως;Το βρήκα;Τί κερδίζω; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Ως ουίσκι χαρακτηρίζεται ευρεία κατηγορία οινοπνευματωδών ποτών που αποστάζονται από τη ζυμωμένη πολτοποίηση κριθαριού και ωριμάζουν σε ξύλινα βαρέλια. Οι διαφορετικές ποικιλίες παρασκευάζονται από διάφορα δημητριακά, και περιλαμβάνουν: το κριθάρι, τη βύνη, τη σίκαλη, τον σίτο, και το καλαμπόκι. Η ονομασία (αγγλ. Whisky αμερ. Whiskey) ετυμολογείται από μια κελτική λέξη η οποία σημαίνει νερό της ζωής και αρχικά αναφερόταν σε όλα τα προϊόντα απόσταξης τα οποία χρησιμοποιούνταν για φαρμακευτικού... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν υπάρχει κάποια διαφορά στα ρούμια που κυκλοφορούν στην Ελλάδα.Συνήθως μιλάμε για λευκό και μαύρο που είναι η πιο φρέσκια εμφιάλωση και η παλαιωμένη για κάποιο χρονικό διάστημα εκδοχή αντίστοιχα.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 56 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: