Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Καλαμπόκι, σκουλήκι, βδέλλα, βρίζα, κανναβούρι, φασόλια , κομμάτια φρούτων και πολλά άλλα.
Απάντηση: Υπάρχουν ειδικές χταποδιέρες (συνήθης μορφή άσπρο πλαστικό με ψεύτικο καβούρι από επάνω βαρίδιο σε όλη την βάση της κατασκευής και δύο ή ...
Απάντηση: αποδοτικό δόλωμα είναι ο ψεύτικος κάβουρας σε συνδυασμό με ένα λευκό ψεύτικο ψαράκι δεμένα επάνω στην αλυσίδα. Ο κάβουρας αποτελεί θαυμάσ...
Απάντηση: Για λαβρακι, δολωμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σκουλήκι, σαρδέλα, αλλά και χταπόδι.
Απάντηση: Δολώματα,Φαραώ, γαρίδα ζωντανή, μάνα, καραβιδάκι. Τσιπούρες, σαργοί, μουρμούρες.
Απάντηση: Δόλωμα βάζω ολόκληρη σαρδέλα φρέσκια η καταψυγμένη και σπάνια γαύρο. Όταν έχει όμως πολλά μικρά τότε βάζω φρίσσα.
Απάντηση: Τους καλοκαιρινούς μήνες, πολύ καλά αποτελέσματα έχουν τα ζωντανά ψαράκια. Αν δολώσουμε ζωντανό κεφαλόπουλο ή παπαλίνα, θα περάσουμε το α...
Απάντηση: Τα λαβράκια τα ψαρεύω κυρίως από τα μεσάνυχτα έως το πρωί. Χρησιμοποιώ 5-10 καλάμια 3 μέτρων πτυσσόμενα με μηχανάκι. Πετονιά Νο. 30-35 αρ...
Απάντηση: το δόλωμα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι όλα τα άσπρα ψάρια, δηλαδή σπάροι, σαφρίδια , σκουμπράκια. Και τα καλύτερα τα μικρά λυθρινάκια, κ...
Απάντηση: Το καλαμπόκι μπορούμε να το προμηθευτούμε σε πολλές μορφές, να το τροποποιήσουμε, να το προετοιμάσουμε, να το αρωματίσουμε, και να το δολ...
 

καλυτερο δολωμα για λαυρακια

ποιο ειναι το καλυτερο δολωμα για λαυρακια για εσας;
ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΟΛΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΕΙ ΓΑΡΙΔΑ....
Όσο περίεργο και αν σου φένεται, ζωντανός ποντικός.
ζωντανη γαριδα
τακος φρεσκιας σαρδελας
Σχετικές ερωτήσεις
ο φρέσκος σωλομός φιλέτο,ρέγγα καπνιστή(φτηνό και αποδοτικό)σαλάμι σκορδάτο ifantis.kai τυρί να μυριζει ποδαρίλα
βράδυ απ ότι ξέρω αλλά δεν είμαι και πολύ σίγουρος για την ώρα ακριβός.
Για τα εποχιακα ψαρια καλυτερα ρωτα σε υχθιοπωλειο!Οσο για το δολωμα,δεν ειναι απαραιτητο να αγορασεις.Μπορεις να βαζεις λιγο ψωμακι,η κα...
μπορεί... αλλα τα καλαμια εχουν κατασκευαστεί ετσι ώστε τα δαχτυλίδια να είναι απο την πάνω πλευρά... ετσι το βάρος ολο μεταφέρεται στο κ...
Επιλέγουμε καλάμι γύρω στα 5 μετρα. η μισίνα πρέπει να από #20 εως #25 και ίση σε μήκος με το καλάμι. Οι χοντρές μισίνες διώχνουν το μεγά...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Ψάρεμα

Απάντηση:
ο φρέσκος σωλομός φιλέτο,ρέγγα καπνιστή(φτηνό και αποδοτικό)σαλάμι σκορδάτο ifantis.kai τυρί να μυριζει ποδαρίλα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
βράδυ απ ότι ξέρω αλλά δεν είμαι και πολύ σίγουρος για την ώρα ακριβός. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για τα εποχιακα ψαρια καλυτερα ρωτα σε υχθιοπωλειο!Οσο για το δολωμα,δεν ειναι απαραιτητο να αγορασεις.Μπορεις να βαζεις λιγο ψωμακι,η και ενα κοκο καλαμποκιου(βραστου αν θυμαμαι καλα) και μια χαρα ειναι το δολωμα.Βεβαια εξαρταται και απο το τι ψαρι θελεις να πιασεις. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μπορεί... αλλα τα καλαμια εχουν κατασκευαστεί ετσι ώστε τα δαχτυλίδια να είναι απο την πάνω πλευρά... ετσι το βάρος ολο μεταφέρεται στο καλάμι. αν το εχεις με τα δαχτυλίδια κάτω το βάρος ολο το παίρνουν τα δαχτυλίδια. σε ένα μεγάλο ψάρι όπου το καλάμι θα αγγίξει τα όριά του η αποτυχία είναι σίγουρη. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Επιλέγουμε καλάμι γύρω στα 5 μετρα. η μισίνα πρέπει να από #20 εως #25 και ίση σε μήκος με το καλάμι. Οι χοντρές μισίνες διώχνουν το μεγάλο ψάρι. ο φελλός πρέπει να είναι μικρός και να ισοσταθμίζει με το βαρύδι έτσι ώστε να μην βρίσκει αντίσταση όταν το τραβήξει. Το βαρύδι πρέπει να έχει μέγεθος μικρότερο από την φακή. Αν χρειάζεται δεύτερο βαρύδι, το βάζουμε κοντά στον φελλό. Η απόσταση από το αγγίστρι στο βαρύδι πρέπει να είναι γύρω στους 30 -35 πόντους. Το αγγίστρι πρέπει να απέχει από τον... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καλαμπόκι, σκουλήκι, βδέλλα, βρίζα, κανναβούρι, φασόλια , κομμάτια φρούτων και πολλά άλλα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχουν ειδικές χταποδιέρες (συνήθης μορφή άσπρο πλαστικό με ψεύτικο καβούρι από επάνω βαρίδιο σε όλη την βάση της κατασκευής και δύο ή τρια (αυά είναι καλύτερα) μεγάλα αγκίστρια), με πολυάγκιστρο και σαρδέλα (έβγαλα και με ψωμί στον αφρό), με μονάγκιστρο και δόλωμα ότι και τα ψάρια δηλ. μάνα, μονοδόλι, σκουλίκια διάφορα κλπ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αποδοτικό δόλωμα είναι ο ψεύτικος κάβουρας σε συνδυασμό με ένα λευκό ψεύτικο ψαράκι δεμένα επάνω στην αλυσίδα. Ο κάβουρας αποτελεί θαυμάσιο μεζέ για το χταπόδι, όσο για το λευκό, είναι ιδεώδες χρώμα προσέλκυσης. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για λαβρακι, δολωμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σκουλήκι, σαρδέλα, αλλά και χταπόδι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δολώματα,Φαραώ, γαρίδα ζωντανή, μάνα, καραβιδάκι. Τσιπούρες, σαργοί, μουρμούρες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δόλωμα βάζω ολόκληρη σαρδέλα φρέσκια η καταψυγμένη και σπάνια γαύρο. Όταν έχει όμως πολλά μικρά τότε βάζω φρίσσα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τους καλοκαιρινούς μήνες, πολύ καλά αποτελέσματα έχουν τα ζωντανά ψαράκια. Αν δολώσουμε ζωντανό κεφαλόπουλο ή παπαλίνα, θα περάσουμε το αγκίστρι στο πίσω ραχιαίο πτερύγιο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα λαβράκια τα ψαρεύω κυρίως από τα μεσάνυχτα έως το πρωί. Χρησιμοποιώ 5-10 καλάμια 3 μέτρων πτυσσόμενα με μηχανάκι. Πετονιά Νο. 30-35 αρίστης ποιότητας. Το Δε παράμαλλο από πετονιά Νο. 40 μήκους 1 μέτρου και 12-15 αγκίστρια Νο. 5-6 διαφόρων τύπων, πολυάγκιστρο δηλαδή. Δόλωμα βάζω ολόκληρη σαρδέλα φρέσκια η καταψυγμένη και σπάνια γαύρο. Όταν έχει όμως πολλά μικρά τότε βάζω φρίσσα. Δολώνω το πρώτο αγκίστρι στο μάτι και το τελευταίο στην ουρά. Τα καλάμια είτε τα αφήνω πάνω στην προβλήτα είτε τα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
το δόλωμα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι όλα τα άσπρα ψάρια, δηλαδή σπάροι, σαφρίδια , σκουμπράκια. Και τα καλύτερα τα μικρά λυθρινάκια, κάνοντας λίγο καθετή σίγουρα θα εξασφαλίσετε τα γρήγορα φρέσκα ψάρια, τα οποία είναι και τα καλύτερα σε . Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατεψυγμένα, αρκεί να τα αφήσουμε λίγο, μέσα στο νερό, ώστε να αποκτήσουν τη θερμοκρασία του Παίρνουμε το ψάρι, με προσεκτικές κινήσεις περνάμε τη θηλιά μέσα από το στόμα του και τη βγάζουμε από τα βράγχια. Κατόπιν τραβ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το καλαμπόκι μπορούμε να το προμηθευτούμε σε πολλές μορφές, να το τροποποιήσουμε, να το προετοιμάσουμε, να το αρωματίσουμε, και να το δολώσουμε με πολλούς τρόπους και τεχνικές. Το καλαμπόκι απαντάται σε όλες τις τεχνικές για το ψάρεμα στα γλυκά νερά, εκτός από το spinning. Aπό τις πιο αποδοτικές θεωρούνται αυτές των λεπτών εργαλείων, το match waggler fishing, το feeder fishing, το Bolognese, το απίκο, το pole fishing,και συνεχίζουμε στο carpfishing, ακόμη και το fly fishing με φυσικά δολώματα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
boilies ,pellets, ζυμάρια. Καλαμπόκι, σκουλήκι, βδέλλα, βρίζα, κανναβούρι, φασόλια , κομμάτια φρούτων Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
φρέσκο φιλέτο σαρδέλας, που θα τυλίξουμε επάνω στο αγκίστρι με ελαστικό νήμα, ο τάκος σαρδέλας και το αμερικάνικο που βγάζει αρκετό αίμα και μαλαγρώνει Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το καλαμάρι ψαρεύεται με το πυροφάνι και τον καλαμαριέρη. Ο καλαμαριέρης είναι ένα μολύβι 8 πόντων, στο οποίο έχουν βάλει πολλά βελόνια. Πάνω στα βελόνια βάζουν για δόλο γόπα και τα καλαμάρια πηγαίνοντας να φάνε τη γόπα, πιάνονται στο βελόνι. Ο καλαμαριέρης, αντί γόπας, μπορεί να έχει και φώσφορο, στον οποίο πηγαίνουν τα καλαμάρια και πιάνονται. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι βολές μας δεν πρέπει να είναι μακρινές, αφού πρέπει να λάβουμε υπ όψιν μας ότι τα λαβράκια βρίσκονται ακόμα και σε δέκα πόντους νερό. Το καλύτερο δόλωμα για αυτή την τεχνική, είναι το φρέσκο φιλέτο σαρδέλας, που θα τυλίξουμε επάνω στο αγκίστρι με ελαστικό νήμα, ο τάκος σαρδέλας και το αμερικάνικο που βγάζει αρκετό αίμα και μαλαγρώνει. Δεν είναι λίγες οι φορές βέβαια, που έχουν βγει λαβράκια και σε μονοδόλι, μάνα, ή καραβιδάκι, αυτά όμως, δεν αποτελούν δολώματα που απευθύνονται αποκλειστικά... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ψαρι οπως σαρδελα, χταποδι αλλα και σκουληκι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ένα πολύ καλό δόλωμα για το λαβράκι, θεωρείται ο λωλός του χταποδιού, που θα τον δολώσουμε με δυο η τρία αγκίστρια. Τα αγκίστρια θα τα περάσουμε στον λωλό ακανόνιστα, αλλά θα προσέξουμε να βγάλουμε τα αρπάδια έξω. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ασπρα πλαστικα ψαρακια(το ασπρο προσελκιει τα χταποδια Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Παίξτο επιθετικά και μην λυπάσαι! Το ψάρεμα του σκάρου γίνεται κατά την άποψή μου πολύ δελεαστικό με την τεχνική του match fishing. Ο σκάρος είναι ένα ψάρι με ευθυγραμμισμένη και κοφτερή οδοντοστοιχία. Τον συναντούμε σε βραχώδεις περιοχές του Νότιου και Ανατολικού Αιγαίου, καθώς και σε περιοχές του Λιβυκού πελάγους, χωρίς όμως αυτό να αποκλείει και κάποιες περιοχές της υπόλοιπης Ελλάδος. Με την τεχνική του match fishing το συναίσθημα του ψαρά είναι μοναδικό. Το εγγλέζικο ή Bolognese καλάμι μα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την σπεντουλα με αχινούς μέσα, για να πιάσεις ζωντανό δόλωμα ψαράκια(γύλους,καλόγριες για παράδειγμα)και μετά τα δολώνεις πριν την ουρά από κάτω (όχι πολύ κάτω). Χρησιμοποίησε τα σε χοντρό παραγάδι αν έχεις βάρκα,και θα με θυμηθείς. Αν δεν έχεις βάρκα κάνε ότι μπορείς για να αγοράσεις μία. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αυτό που γνώριζω είναι ότι χρειάζεσαι ερασιτεχνίκη άδεια γύρο στα 35 εθρό νομίζω αλλά κάθε 2 χρόνια θέλει ανανέωση!!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
καταρχην ξερεις που ειναι ο ροφος?αμα ξερεις η πολυ πρωι οταν χαραζει η αργα το απογευμα οταν σουρουπωνει μπορει να τον βρεις και αλλες ωρες αλλα αυτες που σου ειπα ειναι οι καλυτερες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δες στην www.blastproducts.gr κάπου γράφει ότι έχει μερικά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
σιγουρος τροπος ... παρε ενα καρουλι με πετονια και θα ζυτησεις απο το ψαραδικο ενα δεκαγκιστρο ...δες το με την πετονια και παρε ενα κομματι ψωμι στο μεγεθος ενος μικρου λεμονιου ... απο τα 10 αγκυστρια το πρωτο το μπυγεις στην κορα και με τα υπολοιπα τυληγεις το κομματι και το τελευταιο το μπυγεις καικεινο στην κορα .. εαν εχει κειμα ασε το υπολοιπα αγκυστρια να ειναι ελευθερα εαν οχι ... καλυτερα μην φαρεψεις καιφαλους ... καλυτερα να εχει κυμα και αερα προς το μερος πο ψαρεβεις..... αλιως... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δε χρειαζεται καποιο ειδικο δολωμα.Μπορεις να βαλεις για παραδειγμα μια πεταλιδα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορει να βρεις κατι εδώ http://www.ricardo.gr/buy/boats-fishing/psarema/ kalamia/l/cn68976/ Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 146 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: