Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Η βερικοκιά είναι δέντρο με γρήγορη καρποφορία και σε συνδυασμό με την πρωιμότητα και ωραιότητα του προϊόντος της έχει καταστεί ένα από τ...
Απάντηση: Είναι δένδρο της Κίνας και της Ιαπωνίας και η καλλιέργειά του δοκιμάστηκε στο τόπο μας εδώ και 40 πάνω-κάτω χρόνια στο Δημόσιο Δενδροκομε...
Απάντηση: Η καλλιέργεια της συκιάς (Ficus carica), ανάγεται στους προϊστορικούς χρόνους και η καταγωγή της είναι, πιθανότατα, η Ασία. Απομεινάρια τ...
Απάντηση: Πρώτη από τα καρποφόρα δένδρα η αμυγδαλιά βιάζεται να φέρει την άνοιξη. Και την βλέπουμε μέσα στο χειμώνα, το Γενάρη, να ντύνεται σαν νυφ...
Απάντηση: Ρωτήστε εδω ισως εξυπηρετηθείτε Οι ενδιαφερόμενοι για αγροτικές επιδοτήσεις, μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο: 210.8818416...
Απάντηση: Ειναι και η τσουκνιδα απο τα 40 φυτα που εχουν παρε εγκριση απ την ευρωπαικη ενωση για καλλιεργεια ειναι υψιστης φαρμακευτικης σημασιας ...
Απάντηση: Δυσκολο ετσι να απαντησει κανεις θα επρεπε να γινει καποια εξεταδη των πλακων απο γεωπονο κατα την γνωμη μου.
Απάντηση: Ή Βυσσινιά κατάγεται από τον Καύκασο, μεταξύ της Κασπίας θάλασσας και του Εύξεινου Πόντου. Σήμερα, αυτοφύεται κυρίως στη Δυτική Ασία και ...
Απάντηση: Η αχλαδιά ή απιδιά είναι οπωροφόρο δέντρο και ανήκει στην τάξη Ροδώδη και στην οικογένεια των Ροδοειδών και καλλιεργείται δε σε όλες τις ...
Απάντηση: Μεγάλη κουβέντα φίλε ανοιξες τα τελευταία πέντε χρόνια ασχολούμαι ενεργά με τη γεωργία. τα τελευταία δύο χρόνια έχω παρακολουθήσει τουλ...
 

καλλιεργεια πατατας

ειναι αποδοτικη η καλλιεργεια πατατας
Σχετικές ερωτήσεις
Οι πατάτες είναι σήμερα από τις πλέον διαδεδομένες σοδειές. Η ευκολία στην παραγωγή και η μεγάλη θρεπτική τους αξια είναι στοιχεία τα οπο...
Η αλήθεια είναι πως οι πατάτες χρειάζονται κήπο και μεγάλη επιφάνεια για να τις καλλιεργήσετε, αλλά είναι εφικτό να μεγαλώσουν και σε μικ...
Οι πατάτες είναι ίσως το πιο δημοφιλές λαχανικό του κόσμου. Ψητές, βραστές ή τηγανητές είναι το αγαπημένο συνοδευτικό για όλα σχεδόν τα φ...
Είναι δένδρο που μπορεί να ψηλώσει ίσα με 10 μέτρα και ο καρπός του είναι όμορφος την εποχή που ώριμος ξεπροβάλλει απ’ τα φύλλα, εύρωστος...
Η καλούμενη ξυλοκερατιά, χαρουπιά, καρουπιά ή κουντουρουδιά, την οποία οι αρχαίοι ονόμαζαν κερωνία, αιγυπτία συκή ή κερατέα. Ο καρπός τη...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
Οι πατάτες είναι σήμερα από τις πλέον διαδεδομένες σοδειές. Η ευκολία στην παραγωγή και η μεγάλη θρεπτική τους αξια είναι στοιχεία τα οποία συνέβαλαν στη γρήγορη διάδοσή τους. Σήμερα η πατάτα είναι η τέταρτή σοδειά παγκοσμίως. Οι πατάτες είναι πολύ πλούσιες σε άμυλο (καλή πηγή ενέργειας), κάλιο κι άλλες βιταμίνες και μέταλλα σε μικρότερες ποσότητες. Μεγαλύτερες ποσότητες βιταμινών και μετάλλων βρίσκονται στη φλούδα, γι’αυτό αν η φλούδα βρίσκεται σε καλή κατάσταση μπορεί να καταναλωθεί μαζί με... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η αλήθεια είναι πως οι πατάτες χρειάζονται κήπο και μεγάλη επιφάνεια για να τις καλλιεργήσετε, αλλά είναι εφικτό να μεγαλώσουν και σε μικρότερο εμβαδό, αν τους παρέχετε αυτό που χρειάζονται που δεν είναι άλλο από τη θερμότητα και ήλιο. Για να πετύχετε στην καλλιέργεια πατάτας σε ένα μπαλκόνι χρειάζεται μόνο να ανακυκλώσετε τέσσερα μεγάλα λάστιχα αυτοκινήτου και να φτιάξετε στο μπαλκόνι το δικό σας μικρό κήπο με πατάτες. Με τέσσερα λάστιχα, με δύο κιλά σπόρους πατάτες και καλό χώμα μπορείτε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι πατάτες είναι ίσως το πιο δημοφιλές λαχανικό του κόσμου. Ψητές, βραστές ή τηγανητές είναι το αγαπημένο συνοδευτικό για όλα σχεδόν τα φαγητά. Γιατί λοιπόν να μην τις καλλιεργούμε στο σπίτι μας; Ας ξεκινήσουμε με μια μικρή περιγραφή: Ύψος: 30- 60 εκ. Απόσταση φύτευσης: 60×60 εκ. για κάθε φυτό Καλλιεργητική περίοδος: άνοιξη- καλοκαίρι- φθινόπωρο Χρόνος από την σπορά ως τη συγκομιδή: 12 εβδομάδες Εποχή φύτευσης: αρχές άνοιξης- Μάρτιος (θερμοκρασία εδάφους: 7 βαθμ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι δένδρο που μπορεί να ψηλώσει ίσα με 10 μέτρα και ο καρπός του είναι όμορφος την εποχή που ώριμος ξεπροβάλλει απ’ τα φύλλα, εύρωστος και προκλητικός. Μα τι τα θέλετε, είναι άθλιος πολύ σκανταλιάρης. Αυτός έβαλε σε πειρασμό τον Αδάμ και την Εύα κι έχασαν τον Παράδεισο και από τότε γεννιόμαστε με το προπατορικό αμάρτημα, σαν να μη έφταναν της ζωής μας τόσες αμαρτίες. Και στον Τρωικό πόλεμο φαίνεται πως έχει την ουρίτσα του. Λέγεται πως αφορμή του πολέμου ήταν το χρυσό μήλο που η Έρις έριξ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η καλούμενη ξυλοκερατιά, χαρουπιά, καρουπιά ή κουντουρουδιά, την οποία οι αρχαίοι ονόμαζαν κερωνία, αιγυπτία συκή ή κερατέα. Ο καρπός της, ο οποίος σήμερα ονομάζεται ξυλοκέρατο, χαρούπι, καρούπι, κούτουρο ή κουντουχούδι ονομαζόταν αιγύπτιον σύκον ή κεράτιον. Κάπου αναφέρεται και με το όνομα ξυλόγλυκο. Αυτό το δέντρο είναι γνωστότατο, φαίνεται να κατάγεται από τη Μικρά Ασίας και ίσως την Κυρηναία, τη σημερινή Βάρκα της Τρίπολης (παράλια της Βόρειας Αφρικής) απ’ όπου, κατά πάσα πιθανότητα μ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η βερικοκιά είναι δέντρο με γρήγορη καρποφορία και σε συνδυασμό με την πρωιμότητα και ωραιότητα του προϊόντος της έχει καταστεί ένα από τα προσφιλέστερα οπωροφόρα δέντρα. Κατάγεται από την Κίνα και στην Ελλάδα ήρθε απ την Ιταλία κατά τον πρώτον αιώνα μ. X. και γι αυτήν μιλούν διάφοροι ιστορικοί, όπως ο Πλίνιος, ο Διοσκουρίδης και αργότερα ο Γαληνός (129—201 μ. X.). Η βερικοκιά αντέχει τις χαμηλές θερμοκρασίες στην χώρα μας όπως και τις ψηλές του καλοκαιριού, όμως φοβάται πολύ τις απότομες... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι δένδρο της Κίνας και της Ιαπωνίας και η καλλιέργειά του δοκιμάστηκε στο τόπο μας εδώ και 40 πάνω-κάτω χρόνια στο Δημόσιο Δενδροκομείο (Βοτανικό) που ήταν τότε το Τριανταφυλλίδειο Γεωργικό Σχολείο. Ο καρπός του δένδρου αυτού λέγεται ομοίως κακί, έχει δηλαδή το ίδιο όνομα με το δένδρο που τον κάνει. Και είναι κατακόκκινος όταν ωριμάσει και μοιάζει με στρογγυλή σφιχτή ντομάτα. Ωριμάζει Οκτώβριο - Νοέμβριο, τότε βλέπει κανείς σε μερικά μανάβικα της Αθήνας να πουλούν κακί μα με τα άλλα φρούτ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η καλλιέργεια της συκιάς (Ficus carica), ανάγεται στους προϊστορικούς χρόνους και η καταγωγή της είναι, πιθανότατα, η Ασία. Απομεινάρια της αρχαιότερης μορφής αγροκαλλιέργειας είναι τα απολιθωμένα και τα, σε πολύ καλή κατάσταση, διατηρημένα σύκα που βρέθηκαν από Αμερικανούς και Ισραηλινούς αρχαιολόγους, στην κοιλάδα του Ιορδάνη. Αριθμός μικρών σύκων και άλλα μικρότερα κομμάτια ηλικίας 11.200 - 11.400 ετών, βρέθηκαν σε σπίτι σε νεολιθικό χωριό στην κοιλάδα του ποταμού Ιορδάνη, στο Ισραήλ. H αν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πρώτη από τα καρποφόρα δένδρα η αμυγδαλιά βιάζεται να φέρει την άνοιξη. Και την βλέπουμε μέσα στο χειμώνα, το Γενάρη, να ντύνεται σαν νυφούλα με τα άσπρα και όμορφα λουλούδια της χωρίς να συλλογιστεί πως γύρω τα βουνά είναι χιονισμένα και μπορεί ξάφνου μια όψιμη παγωνιά να της τα ξεράνει και να χάσει τον καρπό της. Η αμυγδαλιά είναι δένδρο της Ασίας (Παλαιστίνης, Συρίας), όμως καλλιεργείται από τους αρχαιοτάτους χρόνους και στην Ευρώπη και στην Αφρική. Στην Ελλάδα φυτρώνει μόνη της και μπο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ρωτήστε εδω ισως εξυπηρετηθείτε Οι ενδιαφερόμενοι για αγροτικές επιδοτήσεις, μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο: 210.8818416 (Τμήμα Επιδοτήσεων και νέων αγροτών). Διαβάστε περισσότερα...
Μπορεί η τσουκνίδα να καλλιεργηθεί και με ποιο τρόπο;
Απάντηση:
Ειναι και η τσουκνιδα απο τα 40 φυτα που εχουν παρε εγκριση απ την ευρωπαικη ενωση για καλλιεργεια ειναι υψιστης φαρμακευτικης σημασιας και υψηλου ενδιαφεροντος προιον ξερουμε οτι ευρισκεται αυτοφυες στην φυση αλλα δεν γνωριζουμε αν καποιοι το καλλιεργουν με αδεια η χωρις δεδομενου οτι δεν ξερουμε καποιον φορεα που να μπορει να μας ενημερωσει για αυτες τις καλλεργειες επ ακριβως . Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δυσκολο ετσι να απαντησει κανεις θα επρεπε να γινει καποια εξεταδη των πλακων απο γεωπονο κατα την γνωμη μου. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ή Βυσσινιά κατάγεται από τον Καύκασο, μεταξύ της Κασπίας θάλασσας και του Εύξεινου Πόντου. Σήμερα, αυτοφύεται κυρίως στη Δυτική Ασία και σποραδικά σε άλλες χώρες. Στην Ελλάδα δεν απαντά αυτοφυής, αλλά πολύ σπάνια και συμπτωματικά σαν ημιαυτοφυής, από σπόρους καλλιεργούμενων ποικιλιών. Βοτανική ταξινόμηση Επιστημονικό όνομα Cerasus acidia ή C.caproniana ή C.vulgaris. Ανήκει στο γένος Prunus της οικογένειας Rocaceae. Βοτανικοί χαρακτήρες Δέντρο φυλλοβόλο, μέτριας ανάπτυξης (5-6 μ. μέχρι 8 μ.). ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η αχλαδιά ή απιδιά είναι οπωροφόρο δέντρο και ανήκει στην τάξη Ροδώδη και στην οικογένεια των Ροδοειδών και καλλιεργείται δε σε όλες τις εύκρατες χώρες. Κατάγεται από τις περιοχές γύρω από την Κασπία θάλασσα και βρέθηκε στην Ελλάδα από τα αρχαία χρόνια. Στην Ευρώπη καλλιεργείται από το 17ο αιώνα. Η αχλαδιά έχει άνθη λευκόχρωμα ή είναι απαλού ρόδινου χρώματος και μοιάζουν με αυτά της μηλιάς. Οι καλλιεργούμενες αχλαδιές πολλαπλασιάζονται με σπόρο και στη συνέχεια με εμβολιασμό. Από 4 μέχρι 7 χρ... Διαβάστε περισσότερα...
ΤΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ,ΧΡΟΝΟΣ ΣΠΟΡΑΣ,ΘΕΡΙΣΜΟΥ,ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ.
Απάντηση:
Μεγάλη κουβέντα φίλε ανοιξες τα τελευταία πέντε χρόνια ασχολούμαι ενεργά με τη γεωργία. τα τελευταία δύο χρόνια έχω παρακολουθήσει τουλάχιστον εφτά σεμινάρια σχετικά με το φυτό Ζέα. αν θες τη γνώμη μου υπάρχει μεγάλη απάτη γύρω από το θέμα. σε ενα από τα σεμινάρια που πήγα υπήρχαν δύο "παραγωγοί" οι οποίοι ο καθένας για τον εαυτό του έλεγε ότι είχε σπόρους Ζέας. Οι σπόροι τους όμως ήταν διαφορετικοί, και οι τιμές τους ξεκινούσαν από 10 ευρώ το κιλό (για το στάρι θες περίπου 20-25... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Νομίζω πως ναί! Πρίν μερικούς μήνες αν δεν κάνω λάθος διάβασα σε κάποια κυριακάτικη εφημρίδα ένα άρθρο που έλεγε για τις επιδοτήσεις αυτής της εκτροφής. Πάντως σκέφεται σωστά...όντως η εκτροφή μεταξοσκώληκα είναι αρκετά προσοδοφόρα αν σκεφτεί κανείς ότι τον μεγαλώνεις δινοντάς του μόνο μουρεόφυλλα!!! Είναι το αποκλειστικό σνάκ του. Συνιστώ να μπείς στην ιστοσελίδα του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και να το τσεκάρεις. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για να αποδώσει απαιτεί ευνοϊκές θερµοκρασίες και υψηλή εδαφική υγρασία. Συγκεκριµένα, απαιτεί, οι διακυµάνσεις της θερµοκρασίας, καθ’ όλην τη διάρκεια του έτους, να είναι από 20° C έως 35° C. Με θερµοκρασίες κάτω από 11° C σταµατά η βλάστηση και κάτω από 6° C επηρεάζονται τα φύλλα, µε αποτέλεσµα τη µείωση της παραγωγής και την υποβάθµιση της εµπορικής αξίας του καρπού. Σε περιοχές µε θερµοκρασίες κάτω από 4° C πρέπει να αποφεύγεται η εγκατάσταση µπανανοφυτείας. Περιοχές που πρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν το ήξερα ότι φυτεύεται η σελινόριζα. Ξέρω μόνο πως το σέλινο έχει (πολύ μικρούς) σπόρους που είτε φυτεύεις απ ευθείας είτε τους αφήνεις σε γλαστράκι να βλαστήσουν λίγο & μετά τους μεταφυτεύεις. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τι είναι αυτό; Οι βολβοί; Διαβάστε περισσότερα...
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΟΔΙΑ ΠΑΤΑΤΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑ ΣΠΟΡΟ?
Απάντηση:
Πάντα είναι καλύτερο να ανανεώνουμε τον σπορο. Αλλωστε θέλεις πάλι να βρείς μικρού μεγέθους πατάτα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η αρώνια είναι ένα πολύτιμο φαρμακευτικό είδος. Στη Λιθουανία μάλιστα παράγεται κρασί από τους καρπούς της, το οποίο ονομάζεται Aronijos, και συνιστάται για πρόληψη από καρδιοπάθειες. Ο καρπός της μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε μαρμελάδες, χυμούς, σιρόπια, λικέρ αλλά και στη φαρμακοβιομηχανία διότι περιέχει πολλές βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, πολυφαινόλες (πενταπλάσιες των σταφυλιών) και πολλά άλλα πολύτιμα στοιχεία. Ο ρώσος αστροναύτης Γιούρι Γκαγκάριν χρησιμοποίησε σκευάσματα αρώνιας για τη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το φυτό της... αθανασίας, το ελιξίριο ομορφιάς και υγείας της Κλεοπάτρας και της Νεφερτίτης, η αλόη, είναι βραδείας ανάπτυξης και φτάνει ως το 1,60 μ. Για να φτάσει στο στάδιο της ωρίμασης απαιτείται μία περίοδος 4-5 ετών και παραμένει παραγωγική για 3 με 9 έτη. Κατά τη διάρκεια της ζωής της (12 έτη) μπορεί να παραγάγει περισσότερα από 80 φύλλα. Ο ετήσιος κύκλος εργασιών των προϊόντων νωπής γέλης αλόης, σε παγκόσμιο επίπεδο, για το 2004 ανήλθε στα 125 εκατ. δολάρια. Στην Ελλάδα η καλλιέργειά... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα φύλλα και οι καρποί του καταναλώνονταν από τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ετσι γινόταν γρηγορότερα η ανάρρωση και αποκτούσαν περισσότερη δύναμη. Οι καρποί του είναι πλούσιοι σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, οργανικά οξέα, αμινοξέα, βιταμίνες και μέταλλα ενώ αποτελούν σημαντική πηγή φλαβονοειδών. Σήμερα ο καρπός του χρησιμοποιείται συνήθως σε μαρμελάδες, χυμούς, συντηρητικά, κομπόστες και αφεψήματα. Τα αιθέρια έλαια των σπόρων αποτελούν πολύτιμο προϊόν για την παρασκ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πολύ «ιδιαίτερη» ποικιλία, τόσο αναφορικά με τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά, όσο κυρίως για την παραγωγικότητά της μπορεί να χαρακτηριστεί η ποικιλία κόκκινων σταφυλιών Ralli, η οποία αναζητά τα τελευταία χρόνια το δικό της μερίδιο στην αγορά του σταφυλιού. Η καλλιέργεια του Ralli πραγματοποιείται κυρίως στην Ισπανία και στη Νότια Αφρική, ενώ στη χώρα μας καλλιεργείται σε περιορισμένη έως σήμερα κλίμακα εδώ και 8 περίπου χρόνια, από την εταιρεία SUNTIP και συνεργαζόμενους με αυτή παραγωγού... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η στέβια χρησιμοποιείται ως γλυκαντικό για περισσότερο από 400 χρόνια. Το εκχύλισμα των φύλλων της είναι 300 φορές πιο γλυκό από τη ζάχαρη, έχει μηδενική θερμιδική αξία και γι' αυτό αποτελεί συστατικό αναψυκτικών τύπου light. Παρασκευάσματα στέβιας χρησιμοποιούνται επίσης ως γλυκαντικές ουσίες σε τρόφιμα και ροφήματα και το ίδιο το φυτό σε σαλάτες ή για την παρασκευή αφεψήματος. Πρόκειται για αυτοφυές φυτό της Παραγουάης και της Βραζιλίας, αν και πλέον η Κίνα αποτελεί τον μεγαλύτερο καλλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα μανιτάρια έχουν ιδιαίτερη διατροφική αξία, καθώς περιέχουν μεγάλο ποσοστό νερού, φυτικές ίνες, ελάχιστα λίπη, λίγα σάκχαρα, πρωτεΐνες, μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και ένζυμα. Η καλλιέργεια των πλευρώτους είναι ευκολότερη από εκείνη του λευκού μανιταριού, διότι η διαδικασία δημιουργίας του απαραίτητου υποστρώματος στο έδαφος είναι απλούστερη και η κατασκευή των θαλάμων καλλιέργειας έχει μικρότερο κόστος. Η καλλιέργεια Shiitake, του πιο ευρέως καλλιεργούμενου φαρμακευτικού μ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αυτό το εδώδιμο μανιτάρι ήταν γνωστό στην Αρχαία Ελλάδα με την ονομασία «ύδνον». Οι τρούφες αναπτύσσονται μέσα στο έδαφος, σε βάθος 8-15 εκατοστών και «συμβιώνουν» με ρίζες δασικών δέντρων. Η καλλιέργεια τρούφας είναι ιδιόμορφη καθώς απαιτείται η φύτευση κατάλληλων ειδών δέντρων (δρυς, αριά, φουντουκιά, φλαμουριά κ.ά.) «μολυσμένων» με συγκεκριμένο είδος μύκητα. Για την Ελλάδα συστήνεται η καλλιέργεια μαύρης τρούφας, ενώ δεν ενθαρρύνεται η καλλιέργεια της λευκής, η οποία είναι απαιτητική, ελά... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σπορά σκόρδου Οι εποχές σποράς για το σκόρδο είναι δύο: το φθινόπωρο και το χειμώνα με θερμοκρασίες εδάφους τους 15 – 26 βαθμούς κελσίου. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος να ξεκινήσουμε τα σκόρδα είναι φυτεύοντας απευθείας στο χώμα σκελίδες σκόρδου. Μία σκελίδα για κάθε φυτό. Ανοίγουμε ένα λακάκι με βάθος 1,5 εκατοστά και τοποθετούμε μέσα τη σκελίδα του σκόρδου. Τοποθετήστε τη σκελίδα με την κορυφή προς τα πάνω (η πλευρά της ρίζας πρέπει να είναι προς τα κάτω).Οι αποστάσεις σποράς πρέπει να είν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το βάλσαμο ή αλλιώς υπέρικο,βαλσαμόχορτο, σπαθόχορτο,βότανο του προδρόμου είναι ένα φυτό με εντυπωσιακές δράσεις. Είναι ισχυρό αντιφλεγμονώδες, στυπτικό, και τονωτικό για την αποκατάσταση του νευρικού συστήματος. Οι χρήσεις του είναι οι εξής: EΠΙΓΕΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ(βλαστοί και άνθη) Έγχυμα: Χρησιμοποιείστε το για το άγχος, την νευρική ένταση, την ευερεθιστότητα ή τις συναισθηματικές διαταραχές, ιδιαίτερα αν συνδέονται με την εμμηνόπαυση ή με το προεμηνορροϊκό σύνδρομο. Βάμμα: Πάρτε το γ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η βιολογική καλλιέργεια της αμπέλου είναι η μέθοδος καλλιέργειας κατά την οποία, σύμφωνα με κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφαρμόζονται συγκεκριμένες πρακτικές για την παραγωγή σταφυλιών. Οι πρακτικές αυτές αφορούν την λίπανση και την φυτοπροστασία. Η λίπανση που εφαρμόζεται για την διατήρηση της γονιμότητας του εδάφους, πρέπει να γίνεται με φυτικά και ζωικά υπολείμματα. Η φυτοπροστασία για την αντιμετώπιση ασθενειών και εντόμων που προσβάλουν τα φυτά της αμπέλου, πρέπει να γίνεται με τη βο... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 131 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: