Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Το σκόρδο φυτεύεται απο το Φθινόπωρο μέχρι και αρχές της άνοιξης. Οι σκελίδες που φυτεύουμε καλό είναι να φυτευονται σε αναχώματα διπλής ...
Απάντηση: Το φυτό ολοκληρώνει την ανάπτυξή του περίπου 6-8 μήνες μετα τη φύτευση των σκελίδων και η συγκομιδή γίνεται περίπου τον Μάιο ως τον Αύγου...
Απάντηση: Το σκόρδο αποδίδει καλύτερα σε μέτριας σύστασης εδάφη με PH 6-7, καλά στραγγιζόμενα που ευνοούν την κανονική ανάπτυξη των βολβών.
Απάντηση: Άμεση σπορά στο χωράφι με βολβούς για φρέσκο τον Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Φεβρουάριο για ξερό. Συγκομιδή 90+ ημέρες μετά την σπορά. ...
Απάντηση: Δύο είναι οι περίοδοι που κάνουμε τη σπορά. Φθινόπωρο και Χειμώνα. Οι θερμοκρασίες εδάφους θα πρέπει να είναι 15 με 26 βαθμούς Κελσίου. ...
Απάντηση: Τα σκόρδα είναι φυτά βολβώδη, πολυετή και ανήκουν στην οικογένεια των λειριοειδών. Καλλιεργούνται για τούς βολβούς τους, οι οποίοι βρίσκο...
Απάντηση: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΠΟΧΗ ΦΥΤΕΥΣΗΣ Το σκόρδο καλλιεργείται σε εύκρατο κλίμα στη διάρκεια του χειμώνα και της άνοιξης. Είναι ανθεκτικό σε χαμηλές...
Απάντηση: Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε με βολβούς φθινόπωρο για φρέσκο και Φεβρουάριο για ξερό, όταν οι θερμοκρασίες είναι 15-26...
Απάντηση: Πράσινα Φασολάκια / Bean Runner Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 15-29 C Προτε...
Απάντηση: Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε με βολβούς φθινόπωρο για φρέσκο και Φεβρουάριο για ξερό, όταν οι θερμοκρασίες είναι 15-26...
 

καλιεργεια σκορδο

Σχετικές ερωτήσεις
Σπορά σκόρδου Οι εποχές σποράς για το σκόρδο είναι δύο: το φθινόπωρο και το χειμώνα με θερμοκρασίες εδάφους τους 15 – 26 βαθμούς κελσίο...
Κάππαρη (Capparis spinosa): Μικρός θάμνος, με βλαστους που συνήθως είναι κατακείμενοι στο έδαφος, πλατιά φύλλα και άσπρα άνθη. Αντέχει σ...
Mια φοβερή νοστιμιά, αν και όχι για όλους. Ταιριάζει με πολλά: λευκά τυριά, ψητή φέτα, επάνω στο ψωμί, με λίγο γαύρο… για την παρασκε...
Το πότισμα ευνοεί την κανονική ανάπτυξη των βολβών. Αν η καλλιέργεια ''διψασει'' θα ΄σχιματιστουν μικροί βολβοί κι αυτό θ...
Το σκόρδο έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό και μπορεί να θεραπεύει πολλές ασθένειες, ενώ πρόσφατα ανακαλύφτη...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης
Απάντηση:
Σπορά σκόρδου Οι εποχές σποράς για το σκόρδο είναι δύο: το φθινόπωρο και το χειμώνα με θερμοκρασίες εδάφους τους 15 – 26 βαθμούς κελσίου. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος να ξεκινήσουμε τα σκόρδα είναι φυτεύοντας απευθείας στο χώμα σκελίδες σκόρδου. Μία σκελίδα για κάθε φυτό. Ανοίγουμε ένα λακάκι με βάθος 1,5 εκατοστά και τοποθετούμε μέσα τη σκελίδα του σκόρδου. Τοποθετήστε τη σκελίδα με την κορυφή προς τα πάνω (η πλευρά της ρίζας πρέπει να είναι προς τα κάτω).Οι αποστάσεις σποράς πρέπει να είν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κάππαρη (Capparis spinosa): Μικρός θάμνος, με βλαστους που συνήθως είναι κατακείμενοι στο έδαφος, πλατιά φύλλα και άσπρα άνθη. Αντέχει σε ξηρασία και υψηλές θερμοκρασίες, και ανθιζει το καλοκαίρι. Η κάππαρη που χρησιμοποιείται στη μαγειρική, προέρχεται από το μπουμπούκι του φυτού που συλλέγεται πριν γίνει άνθος. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Mια φοβερή νοστιμιά, αν και όχι για όλους. Ταιριάζει με πολλά: λευκά τυριά, ψητή φέτα, επάνω στο ψωμί, με λίγο γαύρο… για την παρασκευή της: βάζουμε 1 ποτηράκι του κρασιού ξύδι (προτιμώ το ελληνικό βιολογικό μπαλσαμικο) και 2-3 σκελίδες σκόρδο στο μπλεντερ και το χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. εάν δεν θέλετε να λερώσετε σκεύη, ριχτε τις σκελίδες σε ένα βαθύ πιάτο, με ένα πιρούνι τις στουμπίζετε, όσο μπορείτε και τις αφήνετε έτσι για 60 λεπτά. Έχει διαφορετική γεύση από το... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το πότισμα ευνοεί την κανονική ανάπτυξη των βολβών. Αν η καλλιέργεια ''διψασει'' θα ΄σχιματιστουν μικροί βολβοί κι αυτό θα έχει ως συνέπεια τη μειωμένη εμπορική αξία του προϊόντος. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το σκόρδο έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό και μπορεί να θεραπεύει πολλές ασθένειες, ενώ πρόσφατα ανακαλύφτηκε ότι περιορίζει την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων και έχει ισχυρή δράση κατά των μικροβίων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί φρέσκο, ως εκχύλισμα, και αφυδατωμένο. Το σκόρδο νοστιμίζει πάρα πολλά φαγητά και είναι αναπόσπαστο συστατικό της Ελληνικής κουζίνας αν και το μοναδικό πρόβλημα είναι ότι προκαλεί πολύ άσχημη μυρωδιά στο χνότο των ανθρώπων με αποτέλεσμα ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το σκόρδο φυτεύεται απο το Φθινόπωρο μέχρι και αρχές της άνοιξης. Οι σκελίδες που φυτεύουμε καλό είναι να φυτευονται σε αναχώματα διπλής γραμμής σε αποστάσεις 8-10 εκατ πάνω στη γραμμη και 30-35 εκατ. επί της γραμμης. Βασικό κριτήριο για τις αποστάσεις φύτευσης είναι ο τελικός προορισμός του προϊόντος. Έτσι, σκόρδα που προορίζονται για μεταποίηση φυτεύονται πιο πυκνά σε αντίθεση μ' αυτά που προορίζονται για κατανάλωση και μας ενδιαφέρει το μέγεθος του βολβού. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το φυτό ολοκληρώνει την ανάπτυξή του περίπου 6-8 μήνες μετα τη φύτευση των σκελίδων και η συγκομιδή γίνεται περίπου τον Μάιο ως τον Αύγουστο. Αφού συγκομιστουν από το χωράφι, τα σκόρδα παραμένουν μια εβδομάδα σε σωρούς και στη συνέχεια γίνεται η διαλογή όπου απομακρύνονται αλλοιωμένοι βολβοί. Για μεγαλύτερη διάρκεια αποθήκευσης ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία στους 0 C και τη σχετική υγρασία κατω του 60%. Σ'αυτες τις συνθήκες αυτοθήκευσης οι βολβοί διατηρούνται άνετα για 6-7 μήνες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το σκόρδο αποδίδει καλύτερα σε μέτριας σύστασης εδάφη με PH 6-7, καλά στραγγιζόμενα που ευνοούν την κανονική ανάπτυξη των βολβών. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Άμεση σπορά στο χωράφι με βολβούς για φρέσκο τον Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Φεβρουάριο για ξερό. Συγκομιδή 90+ ημέρες μετά την σπορά. Συγκομίδή 80+ ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με το μέγεθος που τα θέλουμε. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δύο είναι οι περίοδοι που κάνουμε τη σπορά. Φθινόπωρο και Χειμώνα. Οι θερμοκρασίες εδάφους θα πρέπει να είναι 15 με 26 βαθμούς Κελσίου. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος να ξεκινήσουμε τα σκόρδα είναι φυτεύοντας απευθείας στο χώμα σκελίδες σκόρδου. Μία σκελίδα για κάθε φυτό. Ανοίγουμε ένα λακάκι με βάθος 1,5 εκατοστά και τοποθετούμε μέσα τη σκελίδα του σκόρδου. Τοποθετήστε τη σκελίδα με την κορυφή προς τα πάνω (η πλευρά της ρίζας πρέπει να είναι προς τα κάτω). Οι αποστάσεις σποράς πρέπει να ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα σκόρδα είναι φυτά βολβώδη, πολυετή και ανήκουν στην οικογένεια των λειριοειδών. Καλλιεργούνται για τούς βολβούς τους, οι οποίοι βρίσκουν μεγάλη χρησιμοποίηση στη μαγειρική ή παρασκευή ειδικών δροσιστικών τροφών. Τα φύλλα διαφέρουν απ' εκείνα των κρεμμυδιών, γιατί είναι ποιό σπαθωτά και ποιό στενά και στριμμένα. Τα άνθη είναι λευκά και στη κορυφή του καυλού σχηματίζουν σφαιρικό σκιάδιο. Κάθε κεφάλι αποτελείται από 8-12 σκελίδες, εκ των οποίων οι εξωτερικές είναι μεγαλύτερες από τις εσω... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΠΟΧΗ ΦΥΤΕΥΣΗΣ Το σκόρδο καλλιεργείται σε εύκρατο κλίμα στη διάρκεια του χειμώνα και της άνοιξης. Είναι ανθεκτικό σε χαμηλές θερμοκρασίες, που ως ένα βαθμό το βοηθούν στην ανάπτυξη. Υψηλά ποσοστά υγρασίας καθυστερούν την ωρίμανση και μεγαλώνει ο κίνδυνος για ανάπτυξη μυκήτων. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΔΑΦΟΥΣ Το έδαφος πρέπει να οργώνεται βαθειά ώστε να αφρατοποιείται προκειμένου να εισέρχονται εύκολα οι σκελίδες κατά τη φύτευση και να απορροφάται ικανοποιητικά το νερό. Το έδαφος πρέπε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε με βολβούς φθινόπωρο για φρέσκο και Φεβρουάριο για ξερό, όταν οι θερμοκρασίες είναι 15-26 C. Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Οκτώβριο-Φεβρουάριο Βάθος φύτευσης: 1.5-2.5 εκατοστά με τη μύτη προς τα πάνω Ημέρες βλάστησης: 7-20 Μεταφύτευση: Άμεση σπορά Ωρίμανση: 90 μέρες μετά την βλάστηση και αναλόγως το μέγεθος που τα θέλουμε Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πράσινα Φασολάκια / Bean Runner Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 15-29 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Απρίλιος-Αύγουστος Βάθος φύτευσης: 2.5-5 εκατοστά αναλόγως το μέγεθος του σπόρου. Μουσκεύουμε τους σπόρους για 3-4 ώρες πριν την σπορά. Ημέρες βλάστησης: 4-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 20-30 ημέρες μετά. Μπορούμε να κάνουμε και άμεση σπορά χωρίς μεταφύτευση. Ωρίμανσ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε με βολβούς φθινόπωρο για φρέσκο και Φεβρουάριο για ξερό, όταν οι θερμοκρασίες είναι 15-26 C. Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Οκτώβριο-Φεβρουάριο Βάθος φύτευσης: 1.5-2.5 εκατοστά με τη μύτη προς τα πάνω Ημέρες βλάστησης: 7-20 Μεταφύτευση: Άμεση σπορά Ωρίμανση: 90 μέρες μετά την βλάστηση και αναλόγως το μέγεθος που τα θέλουμε Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
κυμαινεται απο 10 εωσ και 30 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
νομιζω οτι δεν δινεται αλλα ρωτα για νεος αγροτης Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το σταμναγκαθι (Cichorium spinosum ) ειναι φυτό τησ οικογένειας των ραδικιών. Η γεύση του είναι πικρή και καταναλώνετε είτε ωμό είτε μαγειρεμένο. Σαν καλλιέργεια μπορεί να πει κανείς οτι ειναι απαιτητική. Η εγκατάσταση της καλλιέργειας γίνεται με σπορο. Η πιο συχνές εργασίες που γίνονται στο χωράφι ειναι το ξεβοτάνισμα ( η αφαίρεση δηλαδή των ζιζανίων) και η συγκομιδή. Αλλες εργασίες ειναι το καθάρισμα το πλύσιμο και η συσκευασία. Το καθάρισμα απαιτεί χρόνο και πολλά εργατικά χέρια. Γι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
γιατι οι καρποι φραουλας που καλλιεργω ειναι ξυνοι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
οχι κανετε λαθος τον οκτωμβριο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
επιδοτηση για καλιεργεια ροδιων για το 2011 υπαρχουν http://www.rotise.gr/erotisi/epidotisi-gia- kaliergeia-rodion-gia-to-2011-yparchoyn.html? msg=50#ixzz1Q5jYO0ge Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κάθε εποχή έχει τα δικά της λαχανικά,πού φυτεύονται είτε με την μορφή μικρού φυτού,είτε με σπόρους. Διαβάστε περισσότερα...
ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΔΑΦΟΙ?,ΠΥΚΗΛΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΚΑΡΠΟ Η ΨΑΚΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ? ΧΡΕΙΑΖΩΝΤΕ ΝΕΡΟ?
Απάντηση:
ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΔΑΦΟΙ?,ΠΥΚΗΛΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΚΑΡΠΟ Η ΨΑΚΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ? ΧΡΕΙΑΖΩΝΤΕ ΝΕΡΟ? KAI TI YΨΟΜΕΤΡΟ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Φυστικι αραπικο καλιεργεια Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ραντισμα πατατας Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
γενικά σε μαγαζιά-σπορεία είναι διαθεσιμοι όχι μόνο σπόροι σκόρδου αλλά και οτιδήποτε έχει σχέση με καλλιέργεια λαχανικών Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 143 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: